|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
A do sukienki się dupkę w domu zostawia?
Bo cycki jakoś zabrałaś ze sobą
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
nie ale ona maskuje to i owo
idę spać, ja i moja dupa!
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
wzięła to co najlepsze
|
|
|
|
#1656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() patent faktycznie zdaje egzamin, szczególnie że mojego nicka się nie odmienia i łatwo znaleźć
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejne pytanie do gazików.. one muszą być jalowe??
bo są takie: http://allegro.pl/kompresy-niejalowe...007304798.html i takie: http://allegro.pl/kompresy-jalowe-z-...021353365.html i w jak dużej ilości?? |
|
|
|
#1658 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() mojemu tż tez się spodobał zresztą to na pewno facet wymyślił ![]() Cytat:
Cytat:
a co do szyjki masz zupełną rację, czasem lekarze mówią, że szyjka skrócona a poród po terminie jest .... obyśmy nie zaczęły rodzić przed 38. Cytat:
powiem wam, że dzisiejsze wyznania miłości mojej córeczki mnie rozkładają na łopatki. "mamusiu, tak cię kocham", mamooo....?lubię cię!... i bierze mi rękę i mnie całuje w rękę. Albo "wiesz, ładnie bardzo wyglądasz!: a wyglądam akurat jak upiór podczas tej choroby... w ustach takiego 2,5 latka to sama słodycz po prostu. A jak sobie pomyślę, że niedługo drugie takie szczęście powitam, to mam ochotę na Jasną Górę na klęczkach iść...w sumie daleko nie mam
|
|||||
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1660 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam
![]() ale wcięło mi większość postów, ![]() znowu za dużo pocytowałam na raz Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie martw się, będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
I też myślałam o tym flaming24 ![]() a powiedz mi jak on liczy koszty przesyłki przy takiech większych zakupach ? Cytat:
osobiście znam wielu świetnych księży, zwłaszcza zakonników ![]() ale wiadomo, bywa różnie mogłabyś wrzucić fotkę i cenę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mogę Ci pożyczyć moje spodnie, bo do czerwca na pewno w żadne się nie wcisnę...marzę, żebym w lipcu mogła w nie już wskoczyć ![]() Cytat:
ale czaaaaaad |
|||||||||
|
|
|
#1661 |
|
Zadomowienie
|
ja to śmigałam małej twarz razem z oczkami wacikiem umoczonym w wodzie przegotowanej. Nie miałam tej całej soli fizjologicznej...
w ogóle chyba już się położę, bo jak przeczytałam swój ostatni post, to sama nie wiem o co w nim chodzi, jest tak chaotyczny, chyba pójdę już spać...
|
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Marchewka- widziałam, że dziewczyny Ci już odpowiadały.
Od siebie napiszę tylko, że patyczki będę kupowała zwykłe.. choć nie wiem czy się przydadzą, bo do pępka chcę kupić jałowe gaziki i Octenisept. Do oczek sól fizjologiczną i płatki |
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
metropolitan
Ciekawe co mi będzie mówił, jak już będzie tak ładnie zdaniami sypać A dużo się Twoja córcia sama bawi? U nas ciężko dość, lubi mieć towarzystwo do wszystkiego, nawet jeśli nie pozwala dotknąć swojej kompozycji z samochodzików
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A twój synuś, pewnie, że rozumie kocham. I nawet jak na razie jeszcze nie umie tego tak bardzo wyrazić, to uważam, że właśnie okazywanie dziecku uczuć jest niesamowicie ważne. Mi ostatnio babka z jej przedszkola powiedziała, że mała obudziła się z drzemki i do niej walnęła tekstem: Tak cię kocham ciociu Anetko powiedziała, że w takich chwilach utwierdza się w tym, że wybrała dobry zawód ![]() w ogóle teraz takspojrzałam na swój avatar... chyba pora go uaktualnić... mała ma tam chyba z 8 miesięcy... jak ten czas zapitala nie? Edytowane przez metropolitan Czas edycji: 2013-02-12 o 22:18 |
|
|
|
|
#1665 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Poszłam zrobić jedzenie i obejrzeć film i znów Was ciężko nadrobić
![]() Ale dałam radę ![]() Zrobiłam sobie dziś pożegnanie z sushi ryż w takiej formie już nie dla mnie... a było pyyyyszne ![]() Obejrzeliśmy w mężem ten "Podręcznik pozytywnego myślenia" i chyba dzięki temu, że Aaś zaniżyła moje oczekiwania względem tego filmu, bardzo mi się podobał Pewne rzeczy przerysowana, inne uproszczone, ale w sumie też kilka istatnych spraw ukazanych w fajny sposób. No i lubię aktorów pierwszoplanowych, więc przyjemnie było na nich patrzeć. Polecam, zwłaszcza na seans w domu. Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za poprawę humoru, bo z szyjką i Helenką wszystko będzie dobrze, jestem pewna ![]() Cytat:
Cytat:
I tak się często kłócimy kto ma lepszy komp ![]() Cytat:
Dzięki za info! Przeżywamy razem z Wami i trzymamy mocno kciuki! |
|||||
|
|
|
#1666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
raczej nie bardzo chyba zaraz po porodzie perfumowane mydełka itp. może jeszcze Tantum Rosa kupię. |
|
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba ma męską fazę, bo dziadkowie też są na topie teraz. A czas faktycznie leci jak szalony, niedawno takie warzywko leżało, a teraz mały odrzutowiec lata Widzę po buzi nawet, że wygląda już jak taki mały chłopczyk
|
|
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do czołówki weszli mi : Sklep--Myszka:http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=19243422 r_p77: http://allegro.pl/listing/user.php/r...&us_id=4222926 flaming24 oraz gapa_kids wszystko oczywiście zależy jaką kombinacje produktów weźmiesz.. dla tych produktów jak na razie r_p77 oraz gapa_kids idą łeb w łeb.. Brałam pod uwage następujące rzeczy: Podkłady Bella mama Podkłady pod łóżko 60x90 seni Podkłady pod łóżko 60x60 seni majtki poporodowe wielorazowe wkładki laktacyjne Johnsona pieluchy tetrowe 60x80 pieluchy tetrowe 80x80 pieluchy flanelowe nożyczki płyn do butelek NUK pieluchy pampers 1 43 szt pieluchy pampers 2 72 szt płatki higieniczne Cleanic 60 szt szczoteczka do włosów Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-12 o 22:45 |
|
|
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i 5 podkladow (ktoras pytala ile)aa i na pierwsze dwie godziny po porodzie miekki recznik frotte albo pieluszka flanelowa hehe do okrycia dziecka http://www.hospital.com.pl/index.php?show=faq |
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z kolei bratanica - 2,5 roku (od drugiega brata) to tato jak ją coś boli i mama na nią krzyczy, a tak to mamo i babcio
|
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zeszłym roku ;p jadłam dziś świeże truskawy, cudo!!! już jestem ![]() oszalałyście.tyyyle stron...
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą
![]() |
|
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prosze
|
|
|
|
|
#1674 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz szukam jeszcze jakiś ładnych spodenek ![]() Cudny komplecik dla dziewczynki !!! ![]() Właśnie znalazłam => http://allegro.pl/hm-komplet-3-czesc...026859235.html |
|
|
|
|
#1677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaaaaaa! Strippi to teraz czas na ciebie
|
|
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
Maz mi uciekl do pracy, a niesamowite ssanie w zoladku nie dawalo zasnac wiec musialam wstax i zjesc sniadanie ![]() Teraz jestem z powrotem w lozku ale jakos nie moge zasnac ![]() Powiem Wam, ze Sofi miala dzis w nocy swoja pierwsza czkawke, albo pierwsza, ktora ja czulam. Po jednej z wycieczek do lazienki, polozylam sie, a brzuch sie zaczal dziwnie trzasc na poczatku mnie troche zaniepokoila jej nadaktywnosc (ach te matki nie kopie-zle, kopie duzo-tez zle ) ale potem przypomnialam sobie o slawetnej czkawce i stwierdzilam, ze to musi byc to.A Wam jak sie spalo? |
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
haloo
![]() znów źle spałam
|
|
|
|
#1680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzień dobry
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

uwierz, uwierz, ja mam murzyński, wielki tyłek 

aha a przy skracaniu nie chodzi tyle o dźwiganie co pionową pozycję, bo wtedy dziecko naciska na szyjkę i dlatego trzeba leżeć ile wlezie i nie łazić, nie stać, nie siedzieć.
U lekarzy co poniektórych z Was to ja bym była okazem zdrowia

mam pytanie do Was- może głupie- przepisał mi luteinę dopochwową. i ja nie wiem jak to się aplikuje, bo to taka mała pastylka 

ryż w takiej formie już nie dla mnie... a było pyyyyszne 

Aaaaaaa! Strippi to teraz czas na ciebie