Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 21:37   #1651
xal
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Lublana nie zacytowało mi Cię uwierz, uwierz, ja mam murzyński, wielki tyłek ale luzik, schudnie się raz a porządnie
Taaaaa, a na wykłady w Katowicach to w domu został, bo jakoś nie widziałam

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 21:38   #1652
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Taaaaa, a na wykłady w Katowicach to w domu został, bo jakoś nie widziałam
ej sukienkę miałam

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 21:39   #1653
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ej sukienkę miałam
A do sukienki się dupkę w domu zostawia?
Bo cycki jakoś zabrałaś ze sobą

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 21:40   #1654
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
nie ale ona maskuje to i owo

idę spać, ja i moja dupa!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 21:41   #1655
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Bo cycki jakoś zabrałaś ze sobą
wzięła to co najlepsze

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 21:41   #1656
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Zmieszałam sobie olejek i krem nawilżający do ciała w słoiczku i się nie zrobiła jednolita masa. To była temperatura pokojowa, może podgrzać, albo jeszcze dłużej mieszać? Jak postało to się rozwarstwiło na nowo ...
Ale później będzie kopać żebra a nie szyjkę. Szyjkę będzie boksować łapkami
Cytat:
Cloche połączyłam oliwkę i krem do ciała w kapieli wodnej, niby ok, ale jak zaczęło stygnąć to się znowu rozwarstwiło ... chyba coś jeszcze trzeba by dodać, albo jak skończę tą mieszankę to wezmę inny krem. Nie wiem co robię nie tak.
być może krem jest zbyt gęsty... ja bym nie podgrzewała kremu już - spróbuj zatem dłużej mieszać. oczywiście może się to rozwarstwić, dlatego lepiej zmieszać sobie jednorazową porcję
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A gdzie go widziałaś? Bo ja się rozglądałam po rossmannach i nigdzie jeszcze nie znalazłam tego żelu

Dobry patent Już wiem zatem, że jak będę Cię wzywać to zawsze usłyszysz
u mnie hipp w każdej drogerii jest praktycznie... i w supermarketach nawet a w polsce na pewno też widziałam normalnie na półkach, nawet w jakimś auchanie raz kupiłam, bo nie wzięłam swojego, a teściowa miała tylko jakieś syfiaste mydła

patent faktycznie zdaje egzamin, szczególnie że mojego nicka się nie odmienia i łatwo znaleźć
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 21:51   #1657
maarchewka
Zakorzenienie

Kolejne pytanie do gazików.. one muszą być jalowe??
bo są takie:
http://allegro.pl/kompresy-niejalowe...007304798.html
i takie:
http://allegro.pl/kompresy-jalowe-z-...021353365.html

i w jak dużej ilości??

Wojtek
Stary 2013-02-12, 21:55   #1658
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
o jaaa....

FUJ

Cytat:
Taka ścierka do podłogi to nie jest głupi pomysl
mojemu tż tez się spodobał zresztą to na pewno facet wymyślił

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Wracając do wyprawki - mam pozycję sterylne gaziki.. o co kaman?? Jakie wymiary i w ogole co kupowalyście??

I od razu płatki kosmetyczne oraz patyczki do uszu (ponoć nie do uszu sie stosuje tylko do pępka)?
ja pępek psikałam tylko octeniseptem, i nie gmerałam ani patykami ani gazikami.

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ja mam jałowe gaziki takie małe do przemywania oczek 1 zł za 3 szt. w jednym opakowaniu, kupiłam w aptece. Od razu kup też sól fizjologiczną do przemywania oczek (0,3 zł za fiolkę ja mam 15 szt.)

Płatki kosmetyczne ja kupiłam takie duże Kindii z myślą o myciu dupki z kupki, ale czy sie nadadzą to się okażePatyczki do uszu ponoć do pępka, licze że na szkole rodzenia sie dowiem.

mnie nie pociesza to, że inni mają gorzej, bo szyjka się może skrócić nawet w parę godzin, więc te parę mm "przewagi" nad kimś innym nic nie da, poza tym marna pociecha, ja sie o moje dziecko martwię a to, że ktoś ma gorzej mi nie pomoże i wcale nie znaczy, że to ta osoba pierwsza wyląduje na porodówceaha a przy skracaniu nie chodzi tyle o dźwiganie co pionową pozycję, bo wtedy dziecko naciska na szyjkę i dlatego trzeba leżeć ile wlezie i nie łazić, nie stać, nie siedzieć.

Ale widzicie jakie skrajne opinie lekarzyU lekarzy co poniektórych z Was to ja bym była okazem zdrowiadlatego myślę, że to kwestia jakiegoś tam bardziej asekuracyjnego podejścia.
co do płatków kindii też na początku i to dość długo nimi przemywałam dupcię, w szpitalu tylko chusteczkami nawilżanymi (pampy sensitive są fajne) samą wodą przegotowaną. Fajne są też do buzi potem te duże płatki.
a co do szyjki masz zupełną rację, czasem lekarze mówią, że szyjka skrócona a poród po terminie jest .... obyśmy nie zaczęły rodzić przed 38.

Cytat:
Dzisiaj czuje się jak prowadzący teleturniej 100 pytań do.. ale nie ważne trudno, lepiej pytać niż żyć w niewiedzy

Czy po porodzie potrzebne są mamie specjalne kosmetyki do mycia?? Jakiś płyn do higieny intymnej itp??

Powiem szczerze, że ja to prosty człowiek jestem, myje się mydlem w płynie z biedronki - ciało i szamponem h&s plus odżywka- włosy.. ewentualnie jeszcze - peeling oraz sufflet zeby pięknie pachnieć.. tyle..
wiesz co ,nie wiem... ale ja przez to że karmiłam, to miałam jakieś takie halo, żeby nie używać perfumowanych jakichś kosmetyków czy coś. Zresztą myłam się też w emolium bo podbierałam małej. A do higient intymnej to ja bym raczej stosowała jakiś specjalny płyn po porodzie. Ja miałam z AA. ale myślę, że nie ma to większego znaczenia jaka firma, każdy woli co innego.

powiem wam, że dzisiejsze wyznania miłości mojej córeczki mnie rozkładają na łopatki. "mamusiu, tak cię kocham", mamooo....?lubię cię!... i bierze mi rękę i mnie całuje w rękę. Albo "wiesz, ładnie bardzo wyglądasz!: a wyglądam akurat jak upiór podczas tej choroby... w ustach takiego 2,5 latka to sama słodycz po prostu.
A jak sobie pomyślę, że niedługo drugie takie szczęście powitam, to mam ochotę na Jasną Górę na klęczkach iść...w sumie daleko nie mam
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 21:57   #1659
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejne pytanie do gazików.. one muszą być jalowe??
bo są takie:
http://allegro.pl/kompresy-niejalowe...007304798.html
i takie:
http://allegro.pl/kompresy-jalowe-z-...021353365.html

i w jak dużej ilości??
chyba jalowe (sterylne), jesli do oczu
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 22:00   #1660
lonely_lady
Zakorzenienie

nadrobiłam
ale wcięło mi większość postów,
znowu za dużo pocytowałam na raz
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no i chwalę się chwalę się :
dziś mija 200 dni mojej niuni, zostało jeszcze 80

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam przy 1 dziecku i mam je do dzś.
Najważniejsze są zaokrąglone noski-ale wszystkie dziecięce je mają.
Ja i tak boję się obcinać paznokcie takiej małej dzidzi i tego nie robię
Mój TŻ i moja mama się tym zajmują
a nie łatwiej obcinać paznokietki cążkami/obcinaczkami ? ni mam doświadczenia z dziećmi ale sama wolę używać cążków niż nożyczek

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny. dziś miałam wizytę. próbuję się otrząsnąć i oswoić z myślą, że jutro o 12:30 mam się stawić w szpitalu na 4-5 dni pod kroplówkę z magnezem. szyjka 3 cm. nie wiedziałam, że to już kwalifikuje się jako krótka mam pytanie do Was- może głupie- przepisał mi luteinę dopochwową. i ja nie wiem jak to się aplikuje, bo to taka mała pastylka

jestem załamana, dziewczyny, nie mogę się powstrzymać od płaczu
widziałam, że Dziewczyny już Ci dodały sporo słów otuchy.
Nie martw się, będzie dobrze

Cytat:
To uważam, że stanowczo za duuuuzo
Myslę, że 10 sztuk by wystarczyło.

Ja do spania zamiast pieluszki kupuję: http://direct.asda.com/george/baby-b...efault,pd.html
http://www.carters.com/carters/Ducky...and-gift&start=
jakie milusie- fajne

Cytat:
ja kupowałam te http://moda.allegro.pl/zestaw-kosmet...015946218.html
ogólnie kupiłam wszytsko u tej osoby: podkłady, wkładki laktacyjne, majtki, zestaw nozyczki + obcinacz, szczoteczkę + grzebyk, butelkę, woreczki na zużyte pieluszki, szczoteczkę do mycia zębów, smoczek, pokrowce na przewijak, zabezpieczenia do gniazdek, podkłady poporodowe. Chyba tyle chciałam jeszcze termometr ale akurat aukcja się zakończyła i nie było nowej.
też mam plan kupić wszystko hurtowo u jednego sprzedawcy.
I też myślałam o tym flaming24
a powiedz mi jak on liczy koszty przesyłki przy takiech większych zakupach ?

Cytat:
niestety nie a szkoda.

a co do etyki, mialam na studiach i musze powiedziec, ze dr dopiero na ostatnich wykladach przyznal nam sie, ze jest ksiedzem podczas wpisow zaliczeniowych. nosil obraczke, mowil o zonie, wiec myslelismy, ze to ktos swiecki. jak sie pozniej okazalo pastor. wyklady bardzo ciekawe, duzo roznych sztuczek dajacych do myslenia np. podczas zajec non stop pikal mu alarm w zegarku (chyba co 2-3min). powiedzial na poczatku, ze przeprasza, ale cos mu sie poprzestawialo i to tak bedzie. kolega chcial naprawiac, ale podziekowal i stwierdzil, ze nie trzeba, ze on to szybko bedzie wylaczal. po wykladzie oznajmil. kazde pikniecie mojego alarmu to kolejna aborcja na swiecie.
dalo bo myslenia...
na pewno bardziej niz ksiadz mowiacy dzieciakom na obozie, ze trzeba sie codziennie modlic za nienarodzone dziecko zeby ktos nie zechcial go usunac
Fajny koleś.. taka lekcja musiała dać do myślenia.
osobiście znam wielu świetnych księży, zwłaszcza zakonników
ale wiadomo, bywa różnie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja też takie coś kupiłam w primarku
mogłabyś wrzucić fotkę i cenę

Cytat:

Cytat:
ja dziś robiłam test jeansowy i bez problemu wciągam najciaśniejsze rurki sprzed ciąży

mogę Ci pożyczyć moje spodnie, bo do czerwca na pewno w żadne się nie wcisnę...
marzę, żebym w lipcu mogła w nie już wskoczyć

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Pragnę donieść, że dziś u nas na marcowo-kwietniowych pojawiły się 2 pierwsze bobaski
także już niedługo i u was się zacznie

ale czaaaaaad

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 22:01   #1661
metropolitan
Zadomowienie

ja to śmigałam małej twarz razem z oczkami wacikiem umoczonym w wodzie przegotowanej. Nie miałam tej całej soli fizjologicznej...

w ogóle chyba już się położę, bo jak przeczytałam swój ostatni post, to sama nie wiem o co w nim chodzi, jest tak chaotyczny, chyba pójdę już spać...
Stary 2013-02-12, 22:03   #1662
lonely_lady
Zakorzenienie

Marchewka- widziałam, że dziewczyny Ci już odpowiadały.
Od siebie napiszę tylko, że patyczki będę kupowała zwykłe.. choć nie wiem czy się przydadzą, bo do pępka chcę kupić jałowe gaziki i Octenisept. Do oczek sól fizjologiczną i płatki

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 22:04   #1663
Tity
Zakorzenienie

metropolitan Słodka ta Twoja córcia. Mój mały za 2 tygodnie kończy 2 lata, ale póki co jest "mamo, chodź" "isiś?" czyli słyszysz? Jak mówię mu, że go kocham to czasami powtarza kocham i się uśmiecha Ale myślę, że na swój sposób wie o co chodzi Ciekawe co mi będzie mówił, jak już będzie tak ładnie zdaniami sypać A dużo się Twoja córcia sama bawi? U nas ciężko dość, lubi mieć towarzystwo do wszystkiego, nawet jeśli nie pozwala dotknąć swojej kompozycji z samochodzików

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 22:17   #1664
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
metropolitan Słodka ta Twoja córcia. Mój mały za 2 tygodnie kończy 2 lata, ale póki co jest "mamo, chodź" "isiś?" czyli słyszysz? Jak mówię mu, że go kocham to czasami powtarza kocham i się uśmiecha Ale myślę, że na swój sposób wie o co chodzi Ciekawe co mi będzie mówił, jak już będzie tak ładnie zdaniami sypać A dużo się Twoja córcia sama bawi? U nas ciężko dość, lubi mieć towarzystwo do wszystkiego, nawet jeśli nie pozwala dotknąć swojej kompozycji z samochodzików
oj, prawie wcale, zawsze ktoś musi z nią być, ona w ogóle bardzo lubi towarzystwo, a im więcej ludzi w domu tym lepiej. Raczej muszę z nią uczestniczyć we wszystkich zabawach. Ale powiem ci, że jakoś tak jestem od początku przyzwyczajona z nią, że nawet nie umiem sobie wyobrazić, że mogłybyśmy coś robić osobno.
A twój synuś, pewnie, że rozumie kocham. I nawet jak na razie jeszcze nie umie tego tak bardzo wyrazić, to uważam, że właśnie okazywanie dziecku uczuć jest niesamowicie ważne. Mi ostatnio babka z jej przedszkola powiedziała, że mała obudziła się z drzemki i do niej walnęła tekstem: Tak cię kocham ciociu Anetko powiedziała, że w takich chwilach utwierdza się w tym, że wybrała dobry zawód

w ogóle teraz takspojrzałam na swój avatar... chyba pora go uaktualnić... mała ma tam chyba z 8 miesięcy... jak ten czas zapitala nie?

Edytowane przez metropolitan
Czas edycji: 2013-02-12 o 22:18
Stary 2013-02-12, 22:23   #1665
Ashyshqa
Zakorzenienie

Poszłam zrobić jedzenie i obejrzeć film i znów Was ciężko nadrobić
Ale dałam radę

Zrobiłam sobie dziś pożegnanie z sushi ryż w takiej formie już nie dla mnie... a było pyyyyszne
Obejrzeliśmy w mężem ten "Podręcznik pozytywnego myślenia" i chyba dzięki temu, że Aaś zaniżyła moje oczekiwania względem tego filmu, bardzo mi się podobał
Pewne rzeczy przerysowana, inne uproszczone, ale w sumie też kilka istatnych spraw ukazanych w fajny sposób. No i lubię aktorów pierwszoplanowych, więc przyjemnie było na nich patrzeć. Polecam, zwłaszcza na seans w domu.

Cytat:
no i chwalę się chwalę się :
dziś mija 200 dni mojej niuni, zostało jeszcze 80
Ojej, ojej, naprawdę?? A torba spakowana

Cytat:
cześć dziewczyny. dziś miałam wizytę. próbuję się otrząsnąć i oswoić z myślą, że jutro o 12:30 mam się stawić w szpitalu na 4-5 dni pod kroplówkę z magnezem. szyjka 3 cm. nie wiedziałam, że to już kwalifikuje się jako krótka mam pytanie do Was- może głupie- przepisał mi luteinę dopochwową. i ja nie wiem jak to się aplikuje, bo to taka mała pastylka

Kochana, nie załamuj się. Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką Szpital ma swoje dobre strony. Ja z twardniejącą macicą mam do czynienia już od Bożego Narodzenia. Da się z tym żyć i wciąż przeżywać dużo radości ciążowych Trzymam kciuki za poprawę humoru, bo z szyjką i Helenką wszystko będzie dobrze, jestem pewna

Cytat:
Świetne

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
hej troszkę mnie nie było ale u mnie dopchać się do kompa to masakra jak maż usiądzie i zacznie grac to 5h go nie ma ehh ja dziś zaczynam 29tydzień
Witaj z powrotem! Dobrze, że u nas każde ma swojego lapka, inaczej byłaby wojna I tak się często kłócimy kto ma lepszy komp tak jesteśmy do nich przywiązani

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
My po IKEI. Zakupy zrobione. Trochę biedniejsi się zrobiliśmy, ale jeszcze jedna wyprawa nas czeka.
U Babci było pogotowie, generalnie ten rok zaczął się kijowo....
Idę się przytulać do TŻ
Co kupiliście? Mam nadzieję, że z Babcią wszystko dobrze.

Cytat:
Pragnę donieść, że dziś u nas na marcowo-kwietniowych pojawiły się 2 pierwsze bobaski
Dzięki za info! Przeżywamy razem z Wami i trzymamy mocno kciuki!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 22:28   #1666
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy po porodzie potrzebne są mamie specjalne kosmetyki do mycia?? Jakiś płyn do higieny intymnej itp??
ja kupiłam mydło w kostce Biały Jeleń
raczej nie bardzo chyba zaraz po porodzie perfumowane mydełka itp.
może jeszcze Tantum Rosa kupię.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 22:31   #1667
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
w ogóle teraz takspojrzałam na swój avatar... chyba pora go uaktualnić... mała ma tam chyba z 8 miesięcy... jak ten czas zapitala nie?
Ja teraz przeżywam jakieś zmęczenie materiału i brak mi cierpliwości, ale staram się z nim być mimo, że muszę dużo leżeć i okazywać mu uczucia. Ale przedwczoraj się popłakałam, bo powiedział, że on na spacer idzie z tatusiem, a z mamusią nie Ale chyba ma męską fazę, bo dziadkowie też są na topie teraz. A czas faktycznie leci jak szalony, niedawno takie warzywko leżało, a teraz mały odrzutowiec lata Widzę po buzi nawet, że wygląda już jak taki mały chłopczyk Oby drugi miał też dobry charakter...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 22:40   #1668
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
też mam plan kupić wszystko hurtowo u jednego sprzedawcy.
I też myślałam o tym flaming24
a powiedz mi jak on liczy koszty przesyłki przy takiech większych zakupach ?
na razie porównuje ceny rzeczy dla mamy do szpitala + kosmetyki dla niemowlaka+pieluchy

Do czołówki weszli mi :
Sklep--Myszka:http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=19243422

r_p77: http://allegro.pl/listing/user.php/r...&us_id=4222926

flaming24

oraz gapa_kids

wszystko oczywiście zależy jaką kombinacje produktów weźmiesz.. dla tych produktów jak na razie r_p77 oraz gapa_kids idą łeb w łeb..

Brałam pod uwage następujące rzeczy:
Podkłady Bella mama
Podkłady pod łóżko 60x90 seni
Podkłady pod łóżko 60x60 seni
majtki poporodowe wielorazowe
wkładki laktacyjne Johnsona

pieluchy tetrowe 60x80
pieluchy tetrowe 80x80
pieluchy flanelowe
nożyczki
płyn do butelek NUK
pieluchy pampers 1 43 szt
pieluchy pampers 2 72 szt
płatki higieniczne Cleanic 60 szt
szczoteczka do włosów

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-12 o 22:45
Stary 2013-02-12, 22:42   #1669
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja kupiłam mydło w kostce Biały Jeleń
raczej nie bardzo chyba zaraz po porodzie perfumowane mydełka itp.
może jeszcze Tantum Rosa kupię.
na stronie mojego szpitala napisali zeby sobie zabrac 3 saszetki tantum rosa i 5 podkladow (ktoras pytala ile)

aa i na pierwsze dwie godziny po porodzie miekki recznik frotte albo pieluszka flanelowa hehe do okrycia dziecka

http://www.hospital.com.pl/index.php?show=faq
Stary 2013-02-12, 22:44   #1670
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja teraz przeżywam jakieś zmęczenie materiału i brak mi cierpliwości, ale staram się z nim być mimo, że muszę dużo leżeć i okazywać mu uczucia. Ale przedwczoraj się popłakałam, bo powiedział, że on na spacer idzie z tatusiem, a z mamusią nie Ale chyba ma męską fazę, bo dziadkowie też są na topie teraz. A czas faktycznie leci jak szalony, niedawno takie warzywko leżało, a teraz mały odrzutowiec lata Widzę po buzi nawet, że wygląda już jak taki mały chłopczyk Oby drugi miał też dobry charakter...
możliwe, że ma meską fazę.. Mój bratanek (2 lata w grudniu skonczył) też tylko tato i tato.. Jak mu się coś zepsuje to tato.. jak mu smutno tato.. Z dziadkiem też najlepiej mu się bawi.. babcia niby też fajna, ale dziadek jakiś fajniejszy
Z kolei bratanica - 2,5 roku (od drugiega brata) to tato jak ją coś boli i mama na nią krzyczy, a tak to mamo i babcio

Wojtek
Stary 2013-02-12, 23:02   #1671
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Pewnie w końcu przyjdą i do Ciebie... A kiedy zamawiałaś?

Kurde ja wczoraj w Lidlu się gapiłam na truskawki przez 10 min. i zastanawiałam czy wziąć - nie wzięłam, a mrożonych zapomniałam poszukać

w zeszłym roku ;p

jadłam dziś świeże truskawy, cudo!!!
już jestem

oszalałyście.tyyyle stron...

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 23:21   #1672
JennyAniolek
Zakorzenienie

Witam wieczorową porą oczywiście z mnóstwem zaległości i dodatkowo piekielną zgagą , ale za to udało mi się upolować body z muszką Diabli dziękuję za umieszczenie kiedyś linku

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 23:27   #1673
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą oczywiście z mnóstwem zaległości i dodatkowo piekielną zgagą , ale za to udało mi się upolować body z muszką Diabli dziękuję za umieszczenie kiedyś linku
prosze w zamian licze na jakas walentynkowa fotke dla Nelki, jak juz mlody zostanie eleganckiem
Stary 2013-02-12, 23:30   #1674
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
ja dziś robiłam test jeansowy i bez problemu wciągam najciaśniejsze rurki sprzed ciąży
Ja żadnych z moich spodni nie wcisnę

Cytat:

Będzie dobrze kochana ja mam szyjkę 2,5 cm i normalnie funkcjonuję, nie biorę żadnych dodatkowych leków, nie byłam w szpitalu, tylko nie mogę się przemęczać
Stary 2013-02-12, 23:37   #1675
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
prosze w zamian licze na jakas walentynkowa fotke dla Nelki, jak juz mlody zostanie eleganckiem
Ok
Teraz szukam jeszcze jakiś ładnych spodenek

Cudny komplecik dla dziewczynki !!!
Właśnie znalazłam => http://allegro.pl/hm-komplet-3-czesc...026859235.html

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 00:08   #1676
diabli
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=TMpwMWtWnzE

komplecik widzialam i kuuusi dodalam do obserwowanych

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

http://za-wysoko.blogspot.com/2011/0...i-mae-diy.html walentynkowe kupony, o ktorych juz kiedys pisalysmy

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

CH
http://allegro.pl/hm-disney-mickey-b...026057383.html
http://allegro.pl/hm-body-z-kolnierz...025052128.html
http://allegro.pl/hm-body-z-kolnierz...025067422.html
http://allegro.pl/hm-body-z-kolnierz...025067650.html

DZ
http://allegro.pl/hm-kwiatowa-sukienka-super-na-lato-rozm-62-i3026858399.html

http://allegro.pl/urocza-sukieneczka...025981803.html
http://tablica.pl/oferta/2-sukienki-...ek-IDN095.html
http://tablica.pl/oferta/letnie-suki...5f0cda1cf;r:;s:

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-02-12 o 23:58
Stary 2013-02-13, 06:15   #1677
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaaaa! Strippi to teraz czas na ciebie

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 06:26   #1678
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dzien dobry,
Maz mi uciekl do pracy, a niesamowite ssanie w zoladku nie dawalo zasnac wiec musialam wstax i zjesc sniadanie
Teraz jestem z powrotem w lozku ale jakos nie moge zasnac

Powiem Wam, ze Sofi miala dzis w nocy swoja pierwsza czkawke, albo pierwsza, ktora ja czulam. Po jednej z wycieczek do lazienki, polozylam sie, a brzuch sie zaczal dziwnie trzasc na poczatku mnie troche zaniepokoila jej nadaktywnosc (ach te matki nie kopie-zle, kopie duzo-tez zle ) ale potem przypomnialam sobie o slawetnej czkawce i stwierdzilam, ze to musi byc to.
A Wam jak sie spalo?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 07:08   #1679
sharpnowaja
Zakorzenienie

haloo
znów źle spałam
Stary 2013-02-13, 07:19   #1680
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Odsunęłam szafę i normalnie poczułam się jak w jakims teleturnieju w stylu "to jest twoja chwila prawdy"po czym okazało się, że nie dosięgnę do spodni no nic, dołowac się będę w takim układzie po porodzie, bo mam swój honor i nie poproszę męża, żeby mi sięgnął po spodnie, bo wtedy byłby świadkiem mojego upadku, bo na bank nie wlezie mi dupa w rurasy

Cytat:
Napisane przez maarchewka
wzięła to co najlepsze

Cytat:
Napisane przez metropolitan
obyśmy nie zaczęły rodzić przed 38.
oby

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek
ale za to udało mi się upolować body z muszką
za bodziaka

dzień dobry spało się wyśmienicie, i spałabym dalej gdyby nie budzik
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości