|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mój biedny skrzacik ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młoda nadal nie śpi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Przy umowie o dzieło faktycznie są duże zwroty, ale to wynika z kosztów uzyskania przychodu. * Umowę zlecenie miałam przez dwa miesiące i wtedy za studentów nie odprowadzało się składek ZUS, więc do tej części wypowiedzi Aguni się nie odniosę. * Agunia - ja dostaję zwrot odkąd zaczęłam korzystać z ulgi na internet. A wcześniej po roku pracy na podst. umowy u pracę zwrot był minimalny (pewnie wynikający ze zmiany wysokości kwoty od podatku, bo wypłatę dostaję zawsze na początku następnego miesiąca), albo nie było go wcale. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |||
Zakorzenienie
|
Karolka dobrze, ze Lila odzyskała apetyt
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a moja poszła spać o 22.30 i już się 2 razy budziła ![]() o 21 zjadła ze 130 ml kaszki (gęstej) i jeszcze z piersi sporo wiec głodna na bank nie jest... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko się męczy strasznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na początku kataru dostałyśmy Fenistil (antyhistaminowy) i Nasivin. Do tego sól morską lub fizjologiczną, po której oczywiście było czyszczenie noska. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
Póki nie znam wyniku egzaminu, przeglądam spacerówki
![]() Phdwao, możesz coś powiedzieć, jak sprawują się amortyzatory? Agunia, czy Inglesina trzeszczy? Znalazłam wiele takich opinii. ZETA VOOM ma niezłe opinie, ale na żywo go pewnie nie mam szansy zobaczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
hej mój bąbelek piszczy od 7
#4483 | ||
Zakorzenienie
|
Hejo, piję kawę zaś bez ciasteczka i zaraz się zbieramy do mojej mamy
![]() Cytat:
![]() Ad 2. Też wczoraj dzwoniłam i byłam w wielkim szoku, że od razu się dodzwoniłam ![]() Cytat:
Jeśli przy umowie o pracę jest jakiś zwrot to albo ktoś nie pracował całego roku, albo ma odliczenia, albo nie odliczali mu ulgi podatkowej (556,02), albo są kilkuzłotowe zwroty wynikające z zaokrągleń podatku. Czyli to co napisałaś, że zwrot był minimalny albo nie było go wcale. Czasami mogą z tych zaokrągleń wyniknąć kilkuzłotowe dopłaty. Nie jest to wynik złego naliczania przez pracodawcę, tylko właśnie zaokrągleń. Maciejka przepraszam, że wszystko pod Twoim postem. Część odnosi się do postu Aguni. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Kurde maly budzil sie co 2hz zegarkiem w reku ale nie z glody bankowo inny powod, nie wiem czy nie chodzilo o zwykle przytulenie, bo gdy go wzielam na rece od razu zasypial. Blue wozek prowadzil sie dobrE ale nie wiem jak smortyzatory bo inaczej z parasolka niz z gondola, nie wiem jak gorsze parasolki sie prowadza |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | ||
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() jedyna pociecha to Młody troche lepiej śpi, ale musi być u nas w łóżku Amelka ![]() Kuba ![]() Cytat:
2. umowę o dzieło miałam dwa lata z rzędu przy równoczesnej umowie o prace, nie dostałam żadnego zwrotu z tego tytułu, dlaczego? w 2012 mam podobną sytuacje ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A u nas podobnie jak wczoraj problemy z zaśnięciem... Noc już ok ![]() Pobudka standardowo o 7, a teraz leży, gada i kopie matkę... Doczekałam się pociechy z syna na stare lata :P Mam nadzieję, że wszystkie chorusiane maluszki mają się już dzisiaj lepiej? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
ehh jutro tz wyjezdza na 2 tyg
#4488 |
Zakorzenienie
|
Pamiętacie jak pisałam o uspokajaniu przez ciasne owijanie i bujanie?
któraś z Was pytała czy to nie uzależnia. Ciasne owijanie "działało" do połowy grudnia a bujanie do połowy stycznia, teraz syn zasypia mi sam ![]() Mama już w tym temacie nie jest potrzebna ![]() a to ten kocyk nowy ![]()
#4489 |
Zakorzenienie
|
hej nocka w miare ale od rana marudzenie...
nie chce pic mleka... Blue prawdopodobnie w sobote lub niedziele pojade do mothercare to obadam ten wozek ![]() edit: wlasnie doczytalam ze mothercare nie ma tych wozkow kurde gdzies je widzialam... Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2013-02-13 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
no dobrze by było gdyby Emil też się od smoczka odzwyczaił
![]()
#4491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie chcę studzić entuzjazmu, ale mój też tak jakiś czas miał, że siedziałam obok łóżeczka, a on się pokręcił, odwrócił na bok i zasnął, ale potem zaczęły mu się wyrzynać ząbki, miał bardzo ciężkie zasypianie i wróciliśmy do bujania na rączkach niestety... A teraz to w ogóle i mimo bujania wybudza się po chwili i trzeba czynność powtarzać, ale oby u Was było inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Coś nie mam ostatnio weny na pisanie i tylko podczytuję. Wszystkim chorym dzieciaczkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia oraz gratuluję każdego pierwszego i kolejnych ząbków. No i oczywiście, jestem pod wrażeniem rozwoju córeczek Aguni i Maciejki! ![]() Miłego dnia ![]() Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2013-02-13 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zadomowienie
|
cześć
![]() http://www.rossnet.pl/konkursy/konku...contestId=1322 10 % rabatu z kartą rossnet za wypełnienie ankiety |
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Rozeznanie
|
hej chciałam wczoraj napisać co u nas ale się nie udało, ale to nic bo Victoria napisała to samo co ja chciałam napisać
![]() My stosujemy do noska Euphorbium bo ma działanie przeciwwirusowe, fenistil i lipomal no i flegamina baby na kaszel. Wczoraj dosyć często i dużo odciągaliśmy może to też pomogło. Coś choroby opanowały wątek, zdrówka dla Kuby, Fabisia i Amelci i oby już więcej żadne maleństwo nie chorowało. Dep dzięki za skład faktycznie dobry, chociaż kiedyś w necie wyszperałam inny(ale chyba mlecznej).I tak już kupiłam kaszę jaglaną bo te Holle to musiałabym w necie zamawiać. Dziewczyny gotujące same nie mam pomysłu na zupkę bezmięsną na razie, podpowiecie coś? |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj dałam jej mleczko w nocy bo mi się tak żal jej zrobiło ona jak dla mnie jest chudzinką tylko pultaski grube ![]() biedna i co z Ami dzisiaj lepiej ? Igusia zlituj się |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
poki co nie wymiotuje ale marudzi i nie chce jesc....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zjadło mi cytaty z wczoraj i nie wiem co miałam napisać ![]() Zdrówka dla chorych maluszków ![]() Kathrina- ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad 2 . Nie dostałaś żadnego zwrotu ponieważ cały rok pracowałaś na podstawie umowy o pracę i co miesiąc był wykorzystywany kawałek ulgi, czyli w ciągu roku wykorzystałaś całą ulgę (556,02). W takim wypadku umowa o dzieło nie powoduje żadnych dodatkowych korzyści. Kwota wolna istnieje cały czas - czyli to co pisała Maciejka 3091, a w podatku 556,02. Te 556,02 to tzw. ulga podatkowa. Jeśli ktoś pracuje na umowę o pracę co miesiąc jest potrącane 1/12 tej kwoty. Ale to wszystko pisała Maciejka. Przepraszam jeśli chaotycznie coś odpisuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zadomowienie
|
Hello.
Dziś spałam na kanapie, więc powinnam być wyspana - niestety nie jestem. Tak się tą samotnością upajałam, że czytałam do 2:30, a o 8 pobudka ![]() Noż qr.wa, posiałam gdzieś puder. Różne rzeczy zdarzyło mi się gubić, ale puder - nigdy ![]() Cytat:
(bo rozumiem, że pytasz o zupkę dla dzieci, nie dla nas? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.