|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo
Kremy, podkłady...
![]() Mam nadzieję, że nigdy nie wciągnę się w kremowanie, tynkowanie i podobne... Już teraz mam mało czasu na wszystko, a używam tylko kredki do oczu i tuszu do rzęs.
|
|
#752 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
A bez kremu pewnie mialabym sciagnieta twarz jak ten w zalaczniku, do tego ostre swiecenie.
|
|
|
|
|
#753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja krosty i całą resztę paszkwilstwa przeżyłam w okresie dojrzewania, teraz zeszło w diabli i jest święty spokój, czasem na okres tylko mi druga głowa na nosie wyskoczy, a tak to lajt. Ale ogólnie skórę mam nie do zdarcia, raz na rok jak mi się przesuszy to przetrę oliwką BD dwa razy i święty spokój. Całe szczęście, mam więcej energii dla włosów.
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bez bicia się przyznam, że pojęcia nie mam po co się smaruje gębę kremami ziarenka siemienia, maseczka algowa, olej ok, ale krem ![]() Żanetko, jestem albo mało kapująca, albo mam mega mięśnie brzucha, bo jedynie co mnie boli po brzuszkach to kark
|
|
|
#755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja brązowej na górze. W głównej mierze z przyzwyczajenia, a przy czerwonych włosach spełnia też funkcję namalowania mi oczu, bo trochę się gubią (przy blondzie były bardziej wyraźne).
|
|
|
#756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma przedewszystkim nie zapychać. Choćby jedna krosta dyskwalifikuje z miejsca. No i nawilżać, zwężać pory i wyrownywać koloryt . Cytat:
![]() Jadę na drugiej tubce, tzrecia w drodze https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...gel-cream.html ---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- O wląśnie Kaś, możesz zerknąć na sklad tego ślimakowego kremu? Snail Secretion Filtrate, Butylene Glycol., Cyclopentasiloxane, Glycerin, Bis-ped-18 Methyl Etherl Dimetyl Silane, Polysorbate 10, Sodium Hyaluronate, Carbomer, Glycolsyl Trehalose, Hydrogenated Starch Hydrolustate, Triethanolamine, Dimethicone/vinyl Dimethicone Crosspolymer, Dimethicone, Hydroxyethulcellusole, Caprylyl Glycol, Ethylexylglyceriunm Sodium Polycarylate, Centellia Sinensis leaf Extract, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Betula Platyphylla Japonica Jucie, Tropolone, Copper Tripeptide-1, Allantoin, Panthenol, Olea Europea (Olive) fruit oil, Heliantus Annus Seed Oil, Palmitoyl Pentapeptide-4, Denosine, disodium Edta. Możliwe żeby ten ślimaczy śluz takie cuda z paszczą robil? |
||
|
|
|
#757 | ||||||||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
.Co do fal - robiły się odkąd pamiętam, tylko wcześniej nie potrafiłam o nie dbać. Jeśli włosy mam krótsze, to i skręt jest wtedy bardziej widoczny - jakby włosy miały wtedy więcej siły, żeby falować? .Zrobiłam im kilka testów i wychodzi na to, że : - przy skórze są bardziej proste + skłonne do przetłuszczania - końce falowane + z tendencją do przesuszania - dość szybko wchłaniają wilgoć, ale schną nie tak krótko - suszarka na najwyższych obrotach daje im radę w 40 min, same z siebie powyżej 4 godzin - są dość cienkie, ale puszyste - nie lubią oleju kokosowego, tzn. inaczej - nie było po nim efektu, lepiej sprawdza się tutaj lniany - w trakcie zmiany pielęgnacji nie było ani razu takiego 'wow! moje włosy to kochają!' ;| - najładniej wyglądały kiedy do OMO używałam Isany z babassu [O], babydreamu [M], Alterry z morelą [O]. Nie wiem w co tak na prawdę zainwestować, żeby mi się odwdzięczyły .Nie dobrze, że na wszystkie - są też tańsze .Cytat:
, ale jak tylko robi się cieplej - wypycham je na dwór Cytat:
Cytat:
Do Angela [ pod koniec] podobny jest Wish .Zawsze lubiłam takie historie Szczęściara .Cytat:
Cytat:
Proszę bardzo Cytat:
.Cytat:
|
|
|
#758 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a ja czuje, na mnie zapach się utrzymuje cały dzień Cytat:
Cytat:
jak wróce z praktyk to ich trochę porobie zmieniając delikatnie pozycje i napisze ci na co masz uważać
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpowiadając na pytanie kascysko - jak krem zapycha to się żegnamy. i tak bez tego mam dostatecznie zasyfioną buzię (chociaż dzisiaj po dużej warstwie shea na noc jest taka wygładzona i mięciutka
|
|
#760 |
|
Rozeznanie
|
Co do kremów - ja używam nivea pure natural, jest bardzo ok, mimo że oceny na KWC są niskie. Mojej skórze pasuje, bo nie jest ani sucha, ani tłusta - po prostu nijaka
Nie zapycha, nie wysusza, jest lekki (nienawidzę tłustych kremów). Nie powiększa zaskórników, ale też nie zmniejsza. W walce z zaskórnikami zakupiłam wczoraj olejek pichtowy i naftę i zamierzam robić to: http://http://www.alinarose.pl/2012/...e-sposoby.html Kaveri, chyba Ty to wrzuciłaś kiedyś? Jak Ci idzie? ![]() Kascysko - tak mówicie o tej porowatości... A po jakim czasie mega intensywnej pielęgnacji porowatość powinna się obniżyć? |
|
|
|
#761 | |||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Chyba się do Ciebie uśmiechnę o numer konta, jak parę rzeczy wydenkuję. Cytat:
![]() Tak! Cytat:
|
|||
|
|
|
#762 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Ja też jak tylko krem mnie zapcha to natychmiast leci w odstawkę.
Ech, doszłam do wniosku, że włosomaniactwo to chyba za drogi sport dla mnie, czas wrócić do samego mycia szamponem
|
|
|
|
#763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak dla mnie najlepszy do tej pory byl alverde dzika roza.
|
|
|
#764 | |
|
Spaceroholiczka
|
Odpuściłam sobie po poparzeniu
Cytat:
![]() Mój początkowy "zestaw" kosztował ok. 40 zł. To mało, bo wydawałam tyle raz na dwa miesiące
|
|
|
|
|
#765 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo z odżywianiem, nawilżeniem mogę sobie jeszcze pomóc olejami i serami. ale krem idealny to właśnie taki, który nie zapycha, nie jest zbyt tłusty ale dobrze nawilża fajnie też, żeby miał dobry skład, żebym chociaż miała nadzieję, że mnie uratuje przed zmarszczkami Cytat:
to za jakiś czas będziemy zamawiać sobie maski typu scandic, może kallos i inne, będziemy mogły ten litr podzielić na 3 Cytat:
chociaż z moimi nogami jeszcze nie jest tak źle, bo całkiem je lubię. gorzej z kręgosłupem... ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- kurcze, na tej lawendowejszafie wypatrzyłam sobie maskę love2mix i balsam na kwiatowym propolisie i już wychodzi ponad 50zł... dlaczego te kosmetyki są takie drogie? jeszcze za ten balsam, który ma 600 ml mogę zrozumieć... chyba sobie odpuszczę. a takie fajne składy mają
|
|
#767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), to i nie mam wyrzutów względem straty czasu.A kremowanie - bez kremu na twarzy świeciłabym się jak psu wiadomo co ![]() A jakbym ciała nie smarowała, to chyba mi mi skóra przy samych mięśniach odpadła ![]() Cytat:
Trochę silikonów też, więc mi by pewnie nie posłużył, ale całkiem dobry krem dla cer nieskłonnych do zapychania![]() Cytat:
![]() Może się obniżyć tylko do stanu podstawowego - jeśli Twoje zdrowe włosy są wysokoporowate, to pod wpływem pielęgnacji nie staną się niskoporami. Sama przeszłam przez wszystkie rodzaje porowatości ![]() Jezu, mam stresa ![]() Cindy - zapomniałam o tym, że Ty masz megadługie włosy :P Wiesz, Twoja prostowłosość przy skórze może być warunkowana ciężarem kłaczków - siła ciężkości rozprostowuje Ci włosy u nasady.
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2013-02-13 o 10:27 |
|||
|
|
|
#768 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Choć u mnie ciężko zauważyć zapychanie, często robię peelingi, codziennie wieczorem OCM... A nawet jak widzę małe czarne punkciki, to wystarczy, że się umaluję i przy demakijażu już ich nie ma Mam cienką, delikatną skórę, która zdecydowanie woli makijaż,może być silikonowy,może być mineralny ![]() Choć królują minerały |
|
|
|
|
#769 | ||||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
A na powaznie kazdy krem g... mi da jesli nie zalatwie krost u dermatologa.Cytat:
Cytat:
![]() Ale niestraszne bo nie masz czy bo juz machnelas reka? Ja uznalam, ze pryszcze mnie odmladzaja |
||||
|
|
|
#770 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
|
|
|
|
#771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pryszcze odmładzają. Jak z rańca idę do marketa po mleko bez makijażu, w bylejakich jeansach to przy kasie to jadą mi per Dziecko (Mogę Ci być winna grosika, DZIECKO?) lub Kochanie. A jak wieczorem wracam z uczelni w pełnym make-upie i lepiej ubrana to te same kobity mówią do mnie per Pani. Ale wybaczam, mam 21 lat, więc to jeszcze okres przejściowy.
|
|
#772 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
uschmiechnieteoczy - z ciekawości spróbowałam Twoich brzuszków i w ogóle nie umiem ich zrobić (cycki mi przeszkadzają) Edytowane przez Kaveri Czas edycji: 2013-02-13 o 11:19 |
|
|
|
|
#773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ooo Ty tez?? Rewelacja ![]() Dziewczyny, a reszta jakich kremow na dzien uzywa? Pochwalicie sie? ![]() Ja niedawno wykonczylam Apisa zurawinowego, teraz testuje Orientane od Anastazji ( ) i szukam czegos na pozniej
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-02-13 o 11:42 |
||
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam lekki brzozowy i teraz będę chciała kupić krem na noc z tej marki.
|
|
#775 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#776 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja używam nivea
|
|
|
|
|
#777 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Od kilku dni mam normalnie zero zapalu i checi do robienia czegokolwiek. Tylko bym gnila przed kompem. A mam cala mase roboty(juz pomijam ze powinnam troche posprzatac), ale tony rzeczy do spakowania(przeprowadzka) . Szukam jakiegos sposobu na zmotywowania sie do roboty
Edytowane przez grudniowa Czas edycji: 2013-02-13 o 11:40 |
|||
|
|
|
#778 |
|
Nindżopesz
|
Dziwne te moje wlosy... Wczoraj szorstka sztywna miotla a po nocy i warkoczu sliskie, miekkie, jedwabiste... I podksztalcane kazdy w inna strone
|
|
|
|
#779 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczesniej uzywalam Apisa Zurawinowego, Evy Natury i Alterry z aloesem, apisa najbardziej lubilam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

Już teraz mam mało czasu na wszystko, a używam tylko kredki do oczu i tuszu do rzęs.

Ale ogólnie skórę mam nie do zdarcia, raz na rok jak mi się przesuszy to przetrę oliwką BD dwa razy i święty spokój. Całe szczęście, mam więcej energii dla włosów. 
ziarenka siemienia, maseczka algowa, olej ok, ale krem 
Tak to tylko w Erze.
.
Dzisiaj rano zobaczyłam to małe paskudztwo na szafie i już miałam lacia brać, ale coś mi nie pasowało i się pytam mamy co robi biedronka w domu w środku zimy. 'Zostaw ją w spokoju!!'. To zwierzątko Mili jest 
Szczęściara 

) i szukam czegos na pozniej