|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
nigdy o tych workach nie słyszałam. zawsze wkładam letnie rzeczy na górną półkę w szafie i tyle.
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
ciesz się
![]() moje koty załatwiły kilka worków pod rząd
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wsadziłam najpierw do worka, ale po wypompowaniu powietrza takie to nieustawne się stało, że pojechałam do ikei i kupiłam 2 pudełka materiałowe, popakowałam i wsadziłam do szafy. Nic się nie przewraca i więcej rzeczy się zmieści niż luzem.
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy któraś robiła zupę cebulową bez zapiekania w piekarniku?
color w 32 tc spakowana torba? ja to w 34 chciałam zacząć prać ![]() Atena za wizytęJa mam dziś domowe spa moje uda są zafoliowane matko nawet nie wiem kiedy ostatnio takie coś robiłam, chyba jeszcze na studiach ![]() zrobiłam peeling na buzię. Jeszcze stopy na mnie czekają. Ale to po odfoliowaniu ![]() a włosy chyba zostawię na jutro
|
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co masz pod folia na udkach ?motylku-dopiero doczytałam trzymam kciuki by wszystko było dobrze!!
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-13 o 11:57 |
|
|
|
|
#1777 |
|
Wtajemniczenie
|
torbę lepiej wcześniej, niż za późno
|
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
sharp ja robiłam kiedyś z tego przepisu http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html tylko bez zapiekania, bo nie robiłam grzanek, a dałam groszek ptysiowi i żółty ser pokrojony w małe kosteczki
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja myślę jeszcze o liście na lodówkę z tym co ma byc w torbie, by na bank mieć ją pod ręką i sprawdzić wychodząc
|
|
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na razie jeszcze nie piorę.. wydaje mi się, że to za wcześnie. Jak zrobi się ciepło to zabiorę wszystkie ciuszki do teściów na wieś, tam popiorę i wywieszę na dworzu żeby ładnie się przewietrzyły. A później będę prasowała Oglądam te szmatki interaktywne i przytulanki dla maluszków na allegro jakie one słodkie http://allegro.pl/label-label-kocyk-...004377447.html http://allegro.pl/przytulanka-metki-...011296439.html http://allegro.pl/przytulanka-weluro...957104687.html |
|
|
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam kuchnie stylizowaną na starą więc super pasują. co do więdnięcia to czasem kwiatek przemarznie, albo był źle traktowany i pada od razu (np. róże kupione na stacji padają od razu ) i nie wiem czy coś jeszcze zrobisz
|
|
|
#1783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi Gin powiedział, że nigdy nie wiadomo kiedy zacznie się rodzić co się wydarzy ale tak w 8 miesiącu juz powinnam się przygotować. |
|
|
|
|
#1784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wycięte z różnych gazetek, mniej więcej się powtarzają ale będę każdą sprawdzać w sumie bardziej dla męża powiesiłam, żeby wiedział co ma dowozić w razie czego, a on sam na mnie wymusił żeby prawie wszystko do szpitala było już kupione i spakowane ![]() aha, wiecie, z tym moim szykowaniem to dlatego, że mi grozili przedwczesnym porodem z powodu szyjki, dopiero za tydzień się dowiem czy dalej się skraca i czy mam być w strachu dalej. a po drugie, po 20 marca będę odstawiać fenoterol i mogę już urodzić - więc dlatego tak wszystko poorganizowane mam, normalnie bym pewnie czekała do połowy marca
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-13 o 12:07 |
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
ale chamstwo
![]() dziewczyny przegapiłam http://allegro.pl/0-3-6-m-cy-zestaw-...009509994.html z przesyłka to po 1 zł coś wyszło niunka przykro mi z powodu pieska ![]() xal ja dodawałam zawsze aspirynę- ale nie zawsze działało. Myślę że to zależy czym ją w kwieciarni potraktowali. Mam tu taką jedną co kwiatki to MAX jeden dzień stoją ![]() justyna ja też nie kupuję kocyków. Mam jeden cienki od bratowej. I jak ktoś zapyta co kupić to powiem że kocyk, ewentualnie ciuszki ale już na wiekszą niunię tak 9-12 m-cy. |
|
|
|
#1786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale fajowe !!! szczególnie ta co wygląda jak krówka
|
|
|
|
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
w regulaminie masz, że wysyłka do 21 dni
![]() ja czekałam kilka dni. |
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co mają koty do tego? ale to do szafy Ci wlazły czy jak? Mam dziś straszny dzień najchętniej bym z łóżka nie wychodziła a jak na złość jestem umówiona z koleżanką |
||
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
lubię jak piszesz PTYŚ
Cytat:
![]() banka trzymam kciuki za włoski, pochwal się efektem. niunka piękne ciuszki o kurde, takiej odpowiedzi to się nie spodziewałam
|
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
ja po ginie
![]() waga 5 kg+ więc gin happy, że przytyłam ![]() szyjka super, mały osłuchany, usg nie robiliśmy skierowanie na glukozę mam, randka w piątek za tydzień l4 mam do końca przyszłego tygodnia, odpocznę sobie i zatęsknię za pracą za godzinkę idę do fryzjera na farbę a wieczorem gramy w planszówki ![]() ps. nasz mały też się wysikał na usg połówkowym:P Jenny, wpisz mi kolejną wizytę na 13.03 )---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- no ja wiem, ale już bym chciała
|
|
#1792 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak to się wysikał
|
||
|
|
|
#1793 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się po kościele i zupce
![]() Hump, siedziałam niedaleko jednej mamuśki z wózeczkiem, na którym miała piękny kocyk w wielorybki W drodze do domu wstąpiłam do tej restauracji, do której się jutro wybieramy po przypomniałam sobie, że nie zadzwoniłam i nie zarezerwowałam stolika i dobrze, że zajrzałam teraz bo mieli ostatni wolny stolik Nie żeby to było jakieś święto dla nas, ale okazja by gdzieś wyskoczyć i porobić do siebie słodkie oczka Wiem, że on mi jakiś drobiazg sprawił bo coś upychał do szafki mówiąc, żebym się za bardzo nie interesowała Sama chciałam mu po prostu tą tartę upiec, ale obawiam się, że będzie to dla mnie zbyt duża pokusa i mam dylemat...Cytat:
Ja to nawet nie mam na co zgonić tego mojego zaniedbania, bo nigdy nie doświadczyłam żadnej przykrości ze strony Kościoła (no prawie żadnej, kilka razy trafiłam na gburowatych księży, ale nie rozpamiętuje tego ) a wręcz przeciwne, spotykała mnie zawsze życzliwość i chęć pomocy, jesli jej potrzebowałam.No ale nic, teraz już musi być lepiej ![]() Cytat:
Czytam głownie tę stronę: http://www.slodkiemamy.edu.pl/ Na razie mi wystarcza, no i odliczam dni do wizyty u dietetyka. A sikający synek - boski Cytat:
![]() Nie jest katolikiem. wychował się w rodzinie metodystów, ale sam nie jest praktykujący. Tak jak Can chyba pisała, nie wierzy w instytucje, ale wierzy w Boga. Wie, że wiara jest dla mnie ważna i mnie w niej wspiera, chodzi ze mną do kościoła, jeśli mu to zaproponuje (choć niewiele rozumie, ale jak są teksty pieśni wyświetlane to śpiewa najgłośniej w ławce . ) Ostatnio nawet sam wyszedł z propozycją, żebyśmy poszli na mszę, czym mnie bardzo rozczulił (i wywołał trochę wyrzuty sumienia )Ślub braliśmy mieszany ![]() Cytat:
Cytat:
Kolejna nie może doczekać się wyprawkowania Mi ostatnio trochę przeszło. Chyba po podliczeniu kosztów. U mnie to jedyne, co do tej pory zrobiłam Potem zapakowałam i wrzuciłam na dno szafy. Na razie jeszcze nie ruszam. Może na początku marca ustalę konkretny plan
|
|||||
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
kawa+ cynamon+ cytryna+ oliwka+ balsam
a na twarz do swojego żelu z avonu (który jak dla mnie jest najlepszy na świecie) dodałam miód. Moja twarz jest teraz jak pupcia niemowlaka ![]() podzielisz się? też muszę taką zrobić Mysia za wizytę
|
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
no jak byliśmy na usg gin mówi tu jest pęcherz, a za chwilę 'o, wysikał się' a ja pytam jak to? a gin, że był pełny pęcherz przed chwilą, a teraz jets pusty:P
|
|
#1797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o ile spokojniej tak ![]() Cytat:
![]() odessałam powietrze i zaczeły się po nich ganiać.. dwa razy to samo przeżyłam kochane łobuzice ![]() przez to,że marcowo-kwietniowe zaczeły się rozpakowywac jakoś lekka trema mnie bierze,że nie mam wszystkiego.. ze nie jestem gotowa.. ![]() ![]() stresik.. ciekawe kto u nas pierwszy będzie
|
||
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupiłam TŻ koszulkę
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
no to pilnuj sobie tego terminu, żebyś za późno nie robiła tej glukozy
![]() No nasze dzieciaczki siusiają sobie Mysia za wizytę
|
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ile czasu zafoliowana siedzisz? ja kiedyś robiłam kawę z oliwką i cytryną..o cynamonie nie myślałam..ani o balsami xD |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

Mi moje jeszcze płynem do płukania pachną 

za wizytę
matko nawet nie wiem kiedy ostatnio takie coś robiłam, chyba jeszcze na studiach 
?
trzymam kciuki by wszystko było dobrze!!

No i dzięki za troskę 

i dobrze, że zajrzałam teraz bo mieli ostatni wolny stolik
Nie żeby to było jakieś święto dla nas, ale okazja by gdzieś wyskoczyć i porobić do siebie słodkie oczka