Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 13:12   #1771
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Wróciłam od pediatry bo Zuza ma jakąś wysypkę i mieliśmy kilka pytań i na szczęście wszystko jest w porządku i uwaga uwaga Zuza w 2 tygodnie przybrała 800g lekarz powiedział, że tyle to w miesiąc powinna przybrać a nie w 2 tyg, ale że karmiona piersią to wszystko jest ok.
Ma też przepuklinę pępkową, ale z tym się nic nie robi.
U ortopedy też wszystko ok. Stópka juz jest w porządku ale oczywiście mamy cały czas masować
I co to za wysypka u Zuzi? Na buzi czy gdzieś indziej? Wiadomo od czego?
Przepuklinę pępkową też mamy.Pediatra dała skierowanie żeby skonsultować z chirurgiem dziecięcym i że jakieś plasterki podobno się przykleja. W poniedziałek mamy wizytę.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej mamcie!
bylismy dzis na usg bioderek. wszysko dobrze
juz zadnej wizyty na bioderka nie mamy
Pstryczku, dziwne że nie macie więcej wizyt na bioderka. U nas ortopeda powiedział że na pierwszej wizycie to można tylko stwierdzić czy nie ma dysplazji wrodzonej a po 3 miesiącu jest ważna wizyta gdzie na usg widać czy coś tam zstąpiło na swoje miejsce (niestety nie pamiętam jak lekarz to nazwał). Lekarz powiedział że zawsze u nich jest ta wizyta po 3 miesiącu mimo że na pierwszej wyszło wszystko w porządku.
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Właśnie - mamy z dłuższym stażem - [schowały Wam się pępki????
U mnie pępek schował się zaraz po porodzie no ale tak jak u innych dziewczyn nadal jest bardzo ciemny i krecha też nie znikła a to już 6 tygodni po porodzie.

Synkowi wylazła jakaś wysypka, w okolicy uszu i na jednym policzku. i na małżowinach takie suche placki. Do tego zauważyłam że kupy mają taką jakby żelowo-śluzową konsystencję. Podejrzewam nietolerancję laktozy, odstawiłam od razu mleko i jego przetwory, zobaczymy czy się poprawi. Jutro mamy szczepienie to zapytam pediatry co ona na to.

Co do seksu...ja już po. Na razie na drugi raz się nie skuszę...bolało mimo że naprawdę byłam nawilżona i gotowa. No i później przez cały dzień wejście do pochwy bolało i piekło przy sikaniu Jak ja tak miałam po cc to co mają dziewczyny po sn wolę nie myśleć...Pierwszy raz to przy tym pikuś był...
Stary 2013-02-13, 13:15   #1772
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Black, brzucho super! Widze ze spada z Ciebie momentalnie.
Wczoraj byly u mnie dziewczyny z pracy i na wstepie - czeeeeesc mamusia - klusia! Po czym patrza na mnie, patrza, i 'o boooooooze, jaka Ty jestes chuda!!!' satysfakcje mialam zaj.ebiscie wielka waze sie codziennie wieczorem i kazdego dnia jest pol kilo mniej. Ba, 3tyg po porodzie kupilam sobie 'odchudzajace' spodnie, rozmiar za male, wczoraj w nie weszlam i sa idealne i jak ja mam miec motywacje do cwiczen?! Haha.
Oj jak ja wam zazdroszczę tych spadających kg, u mnie ciągle rosną i to coraz szybciej. Ciekawa jestem ile zejdzie mi zaraz po porodzie i jak to bedzie z tą moja figurą po. A o tym jak marzę o zakupach nawet nie wspomnę.
Stary 2013-02-13, 13:16   #1773
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Przepuklinę pępkową też mamy.Pediatra dała skierowanie żeby skonsultować z chirurgiem dziecięcym i że jakieś plasterki podobno się przykleja. W poniedziałek mamy wizytę.
Lekarz powiedział, że dzieci tak mają. Że może proszek ( choć jej ciuszki od początku piorę w jednym), że może coś zjadłam, ale że to nic groźnego i przejdzie !!! A wysypka jest na buzi i brzuszku.
A co do pępka to będzie patrzył za 3 tygodnie na szczepieniu, a jak dalej będzie to będziemy kleić plasterkami.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:17   #1774
ewadylewska
Zadomowienie

Dziewczeta, czy karmiac piersia mozna pic swiezo wyciskany sok z marchewki z jablkiem???
Stary 2013-02-13, 13:19   #1775
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
A ja wam dziolszki nierozpakowane zazdraszczam tych ruchow bobasowych! Teraz czasem jak mi cos pojezdzi po jelitach to z przyzwyczajenia bach reka na brzuch i ulamek sek ciesze sie ze kopie, a potem taka skapa upsi..... az mi wstyd, jak maz mnie przylapuje na tym, sie swinka smieje ze mnie

Neti chyba w czwartek dopiero chciala rodzic?

Co do wysypiania bardziej sie wysypialam w ciazy, pare razy mnie meczyla totalna bezsennosc, ale tak to spalam i po 16godz dziennie, w sumie meczace to bylo, bo wiecznie o spaniu myslalam

Dziewczyny, wy tez sie tak mega pocicie i wlosy sie wam przetluszczaja? Po porodzie? Ja sie rano kapie a wieczorem juz taka brudna spocona jestem.... :/ nie mowiac o wlosach, w ciazy to mylam co 3-4 dni i wygladaly normalnie (mam bardzo suche wlosy) a teraz na drugi dzien wieczorem moge jajecznice smazyc:/
Mi ciąża jednak nie słuzyła, włosy musiałam myc codziennie, paznokcie-tragedia, pociłam sie jak prosie, a teraz własnie wszystko jak ręką odjął
Pazury juz mam takie ze ho ho

Matko kochana! Black wogóle nie widać ze byłaś w ciąży, dałabym grube dolce zeby wyglądac jak ty
Potem wstawie swoj, bo wlasnie odzyskalam swoj aparat, ale moj brzuch przy twoim wygląda słabo..

Włosomaniaczka

Stary 2013-02-13, 13:20   #1776
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Dziewczeta, czy karmiac piersia mozna pic swiezo wyciskany sok z marchewki z jablkiem???
Stary 2013-02-13, 13:24   #1777
bijkora
Rozeznanie

Cytat:

Pstryczku, dziwne że nie macie więcej wizyt na bioderka. U nas ortopeda powiedział że na pierwszej wizycie to można tylko stwierdzić czy nie ma dysplazji wrodzonej a po 3 miesiącu jest ważna wizyta gdzie na usg widać czy coś tam zstąpiło na swoje miejsce (niestety nie pamiętam jak lekarz to nazwał). Lekarz powiedział że zawsze u nich jest ta wizyta po 3 miesiącu mimo że na pierwszej wyszło wszystko w porządku.

U mnie pępek schował się zaraz po porodzie no ale tak jak u innych dziewczyn nadal jest bardzo ciemny i krecha też nie znikła a to już 6 tygodni po porodzie.

Synkowi wylazła jakaś wysypka, w okolicy uszu i na jednym policzku. i na małżowinach takie suche placki. Do tego zauważyłam że kupy mają taką jakby żelowo-śluzową konsystencję. Podejrzewam nietolerancję laktozy, odstawiłam od razu mleko i jego przetwory, zobaczymy czy się poprawi. Jutro mamy szczepienie to zapytam pediatry co ona na to.

Co do seksu...ja już po. Na razie na drugi raz się nie skuszę...bolało mimo że naprawdę byłam nawilżona i gotowa. No i później przez cały dzień wejście do pochwy bolało i piekło przy sikaniu Jak ja tak miałam po cc to co mają dziewczyny po sn wolę nie myśleć...Pierwszy raz to przy tym pikuś był...
To ja własnie na odwrot nic mnie nie bolało nie ciągnęło, a hormony tak buzowały ze sama atakowałam TZ niecałe 3 tyg po cc.

Włosomaniaczka

Stary 2013-02-13, 13:30   #1778
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

tylko ze moj Kubuś jest juz prawie w 3 miesiacu zycia wiec to moze takie 2w1 bylo

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:32   #1779
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Mi ciąża jednak nie słuzyła, włosy musiałam myc codziennie, paznokcie-tragedia, pociłam sie jak prosie, a teraz własnie wszystko jak ręką odjął
ja mam nadzieję że po porodzie paznokcie będę mieć jak w ciąży bo są świetne, ale włosy to bym chciała te z przed ciąży bo teraz nie mogę nad nimi zapanować no i żeby włosięta na nogach rosły w takim tempie jak w ciąży to było by super bo mi wystarczy raz na tydzień się pogimnastykować i nóżki gładziutkie
Stary 2013-02-13, 13:38   #1780
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a ja mam przeczucie, że dzisiaj czerwonego niusa dostarczy nam neti

ja bym się chciała przywitać....póki co nie na czerwono
no byłam w szpitalu- no i szyjka się tam coś zaczyna ruszac-więc jak nic sie nie wykluje to w pt znów ktg-a w drodze powrotnej kupiłam tż piwko- niech ma ostatnie i czipsy i w biedrze naleśniki z serkiem na dziś i colęęęę- rozpusta w biały dzień-ostatnie /ni dzień/dni
Aha to do Fewci -położna mnie dzis zapytała ile przytylam- mówię że 23 kg (a w ostatnich dwóch tygodniach aż 5) a ona na to: wcale nie tak dużo, obrzęki Pani ma? (w sensie czy spuchłam)- mówię jej: "tak baleroników pare mi się porobiło"- a to proszę się nie przejmowac- wcale nie tak dużo.... i troszkę mi się polepszył humor

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

aha i któraś pytała o zwolnienie po cc??? Nie ma czegoś takiego że najpierw ZLA a potem macierzyński- lekarz wystawia Ci zaświadczenie do macierzyńskiego od dnia porodu- bez względu na to jak rodziłaś... skąd pomysł żeby dorzucać po cesarskim 2 tyg zwolnienia?? Dostajesz macierzyński i tyle..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-02-13 o 13:39
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:38   #1781
nafiyqa
Zakorzenienie

Wiecie co... Kolega TZ jest fotografem i w zwiazku z tym kilka dni temu (rychlo w czas ) zaproponowal nam sesje zdjeciowa TZ jest jak najbardziej na TAK, ja sie troszke cykam (niefotogeniczna jestem strasznie). Ale posiadanie takiej pamiatki zdecydowanie przekonuje mnie do tego pomyslu.
Sesja ma sie odbyc dzis lub jutro, wiec siedze i przegladam zdjecia.
Nie wiem co ze soba zabrac...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:42   #1782
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nawijko, my robiliśmy sobie sami w domu, jakieś 2 tygodnie przed urodzeniem się małej i polecam! Te ostatnie dni z brzusiem są na wagę złota, bo brzuchollo ogromny i tak naprawdę nie masz pewności, kiedy szkrab zechce wyjść - może lada chwila.
Weź ze sobą jakieś wygodne i ładne ubranie, w którym będziesz się czuła kobieco i komfortowo, bo Twoje samopoczucie podczas sesji jest najważniejsze. Zrób sobie delikatny, rozświetlający makijaż, podkreślający oczy. No i uśmiechaj się, to najważniejsze, a sesja będzie piękna.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:43   #1783
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

no wlasnie dlatego zapytalam sie tego naszego lekarza....
widocznie u was bogatsi lekarze
Ja też byłam na nfz, a że wszystko ok to mam przyjśc do kontroli po 4 miesiącu zycia.
Stary 2013-02-13, 13:43   #1784
bishonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
to gratuluję zagojonych suciorków czym je leczyłaś?
co do cukrzycy to nie kazali Ci 3 m-ce po porodzie zrobić obciążenia glukozą?
Mi na ostatniej wizycie powiedział, żebym kilka razy po porodzie sobie cukier zmierzyła tylko po 2 h (wtedy norma do 140) i 3 m-ce po porodzie test obciążenia glukozą ( a ja nie biorę insuliny), także trochę się temu dziwię
a ogórasa to jadłaś surowego czy kiszonego?
Ogórek był surowy
Na jednej stronie było napisane że warzywo "absolutnie bezpieczne" więc zjadłam,później przeglądałam inne stronki i było napisane że to zakazane.

A jecie np naleśniki? Ja zastanawiam się czy nie zrobić ale z kolei to smażone i tak się waham :/

Moja mała też ma kupy takie wodniste,zielono zółte ale położna powiedziała że przy cycu to norma.
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:46   #1785
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
ja mam nadzieję że po porodzie paznokcie będę mieć jak w ciąży bo są świetne, ale włosy to bym chciała te z przed ciąży bo teraz nie mogę nad nimi zapanować no i żeby włosięta na nogach rosły w takim tempie jak w ciąży to było by super bo mi wystarczy raz na tydzień się pogimnastykować i nóżki gładziutkie
Ja natomiast na odwrot, włochacze rosły w zastraszającym tępie nogi i bożenka masakra

Włosomaniaczka

Stary 2013-02-13, 13:49   #1786
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wiecie co... Kolega TZ jest fotografem i w zwiazku z tym kilka dni temu (rychlo w czas ) zaproponowal nam sesje zdjeciowa TZ jest jak najbardziej na TAK, ja sie troszke cykam (niefotogeniczna jestem strasznie). Ale posiadanie takiej pamiatki zdecydowanie przekonuje mnie do tego pomyslu.
powiem Ci że my też dostalismy propozycję jakies 3 tyg. temu i nie zastanawiaj się -bo to super pamiatka (z resztą zdj są w klubie) zabierz na pewno zdj USG jakieś najlepiej widoczne, weź sobie np czerwoną szersza tasiemkę (ja niestety wtedy nie pomyslałam)- żeby zawiązać kokardkę na brzuszku, jeśli masz weź bluzkę z napisem jakimś śmiesznym, buciki dla szkrabka i jakąś jego zabawkę albo makotkę i proponuje koszulę (jesli chciałabyś ciut pokazac więcej ale nie za dużo)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg antosiowe1.jpg (122,8 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg antosiowe3 (1).jpg (52,6 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg antosiowe5czarn.jpg (121,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg antosiowe12.jpg (50,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg antosiowe30.jpg (38,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg antosiowe87.jpg (27,2 KB, 44 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-02-13 o 13:50
Stary 2013-02-13, 13:50   #1787
bijkora
Rozeznanie

nafiyqa łapaj może Ci się coś takiego spodoba
Ja chciałam takie zdjęcia ale już nie zdazyłam
Taż miałam taką sesję chyba w 33tc.Polecam świetna pamiątka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sesja_w_ciazy (8).jpg (64,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg File0047.jpg (20,2 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzusio14.jpg (60,7 KB, 36 załadowań)

Włosomaniaczka

Stary 2013-02-13, 13:52   #1788
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

dziewczyny...zobaczcie znalazłam bawełniane body- nówki sztuki w super cenie!! http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=6490772

Stary 2013-02-13, 13:57   #1789
LadyWhisper
Zakorzenienie

Neti, piekne macie te zdjecie!!!
Ja zaluje, ze nie zrobilismy, tym bardziej, ze raczej w ciazy juz nie mam zamiaru byc.

Illusion - straszysz
W pt mam wizyte u gina, booooje sie ;(

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 14:04   #1790
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Mamy kryzys....Mała wisi na cycku co godzinę...położna powiedziała, że po miesiącu tak często jest..... i żebym nie podawała butli bo to potrwa 2-3 dni...Zuza marudna strasznie ...od 6 rano spała 1,5 h....no nic, dam radę

Zuza dziś kończy miesiąc
Stary 2013-02-13, 14:14   #1791
pstryczek84
Zakorzenienie

Ktora z mam uzywa witaminki D w kropelkach?
skonczyly mi sie kapsulki i teraz mamy kropleki.
jak je podajecie? prosto w pyszczek czy tak jak w ulotce-na lyzeczce razem z mlekiem? i ile kropelek dziennie?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 14:23   #1792
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Ktora z mam uzywa witaminki D w kropelkach?
skonczyly mi sie kapsulki i teraz mamy kropleki.
jak je podajecie? prosto w pyszczek czy tak jak w ulotce-na lyzeczce razem z mlekiem? i ile kropelek dziennie?
Ja daje na łyżeczkę i do buzi przed karmieniem, 1x1
Stary 2013-02-13, 14:28   #1793
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaluje, ze nie zrobilismy, tym bardziej, ze raczej w ciazy juz nie mam zamiaru byc.
Naprawdę? Dlaczego?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 14:28   #1794
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Nawijko, my robiliśmy sobie sami w domu, jakieś 2 tygodnie przed urodzeniem się małej i polecam! Te ostatnie dni z brzusiem są na wagę złota, bo brzuchollo ogromny i tak naprawdę nie masz pewności, kiedy szkrab zechce wyjść - może lada chwila.
Weź ze sobą jakieś wygodne i ładne ubranie, w którym będziesz się czuła kobieco i komfortowo, bo Twoje samopoczucie podczas sesji jest najważniejsze. Zrób sobie delikatny, rozświetlający makijaż, podkreślający oczy. No i uśmiechaj się, to najważniejsze, a sesja będzie piękna.
Wlasnie boje sie, ze jak odmowie to bede zalowac, wiec co mi tam, raz sie zyje

Z ciuchami moze byc problem, bo wlasciwie w niewiele rzeczy juz wchodze...

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
powiem Ci że my też dostalismy propozycję jakies 3 tyg. temu i nie zastanawiaj się -bo to super pamiatka (z resztą zdj są w klubie) zabierz na pewno zdj USG jakieś najlepiej widoczne, weź sobie np czerwoną szersza tasiemkę (ja niestety wtedy nie pomyslałam)- żeby zawiązać kokardkę na brzuszku, jeśli masz weź bluzkę z napisem jakimś śmiesznym, buciki dla szkrabka i jakąś jego zabawkę albo makotkę i proponuje koszulę (jesli chciałabyś ciut pokazac więcej ale nie za dużo)
Dziekuje za rady
Naszykowalam juz buciki, skarpetki, zdjecia usg, czapeczke, koszulke z napisem. W tasiemke tez sie zaopatrze

Cytat:
nafiyqa łapaj może Ci się coś takiego spodoba
Ja chciałam takie zdjęcia ale już nie zdazyłam
Taż miałam taką sesję chyba w 33tc.Polecam świetna pamiątka

Stary 2013-02-13, 14:35   #1795
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Jak ja chcę się już rozpakować....

Dziewczyny jak Wy sobie radzicie z tym ciśnieniem na poród?
ojjj biedna wiem jak sie czujesz.... ale mówie CI korzystaj teraz póki możesz jakiejś wyjście zakupy itp bo potem to nieprędko :P

Moja niunia śpi dwa razy ją wybudziło najpierw zakupy z tesco mi przywieźli a potem jacyś domokrążcy coś sprzedawali a ona zasypia przy mnie więc jak nie śpi głęboko i ja wstane to kicha

Tak mówicie o zakupach ja niemożność wychodzenia z domu rekompensuję sobie zakupami online, właśnie zrobiłam zzamówienie na stronie stradivariusa

Zajadam aktualnie ryż z jabłkiem dosypałam ciutkę cynamonu dam znać jak to potem u nas ....

też wrzuce zdjęcie brzucha w sumie mam podobny jak black niby z wyglądu taki jak miała przed ciążą (ciut grubszy) tylko taki miękki czuć że ta skóra taka nie napięta jak przedtem, już chciałabym coś móc z tym zrobić.

no i zdjęcie niuńki z dziś

AHA jeszcze mam pytanie odnośnie USG bioderek. My jedno mieliśmy w szpitalu i następne w 4-6tg i szczerze nie wiem jak to załatwić z NFZ.... bo wiem że moge za $ u mnie w przychodni lub w szpitalu gdzie rodziłam ale z NFZ tez podobno tylko nie wiem jak wyszukać te placówki które to robią na fundusz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4084.jpg (85,0 KB, 93 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4072.jpg (55,0 KB, 77 załadowań)
Stary 2013-02-13, 14:41   #1796
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

AHA jeszcze mam pytanie odnośnie USG bioderek. My jedno mieliśmy w szpitalu i następne w 4-6tg i szczerze nie wiem jak to załatwić z NFZ.... bo wiem że moge za $ u mnie w przychodni lub w szpitalu gdzie rodziłam ale z NFZ tez podobno tylko nie wiem jak wyszukać te placówki które to robią na fundusz
idziesz do pediatry on Ci daje skierowanie do poradni preluksacyjnej i powinien Ci powiedzieć gdzie są jakieś placówki co to wykonują. Ja namiary dostałam od mojej położnej.
Ja byłam na usg bioderek w 3 tygodniu i lekarz powiedział, że dobrze, że tak szybko , że on woli tak niż w 4-6 tygodniu.

Mała zaspała w końcu. Robię obiad
Stary 2013-02-13, 14:46   #1797
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Jak ja chcę się już rozpakować....

Dziewczyny jak Wy sobie radzicie z tym ciśnieniem na poród?
Chyba każda z nas myśli tak samo,a już na pewno ja

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Fewcia to ładnie Ci lekarz kg dodał a tak z ciekawości jesteś po studiach matematycznych?
Kochany doktorek Tak, skończyłam matematykę finansową i pedagogiczną.

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
A o tym jak marzę o zakupach nawet nie wspomnę.
I ja i ja!

Cytat:
ja bym się chciała przywitać....póki co nie na czerwono
a w drodze powrotnej kupiłam tż piwko- niech ma ostatnie i czipsy i w biedrze naleśniki z serkiem na dziś i colęęęę- rozpusta w biały dzień-ostatnie /ni dzień/dni

Aha to do Fewci -położna mnie dzis zapytała ile przytylam- mówię że 23 kg (a w ostatnich dwóch tygodniach aż 5) a ona na to: wcale nie tak dużo, obrzęki Pani ma? (w sensie czy spuchłam)- mówię jej: "tak baleroników pare mi się porobiło"- a to proszę się nie przejmowac- wcale nie tak dużo.... i troszkę mi się polepszył humor
Szalej z tą rozpustą póki możesz kg znikną pewnie.Z drugiej strony są kobiety które tyją ponad 40 kg i jakoś to zrzucają...

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Cytat:
Wlasnie boje sie, ze jak odmowie to bede zalowac, wiec co mi tam, raz sie zyje

Z ciuchami moze byc problem, bo wlasciwie w niewiele rzeczy juz wchodze...

Dziekuje za rady
Naszykowalam juz buciki, skarpetki, zdjecia usg, czapeczke, koszulke z napisem. W tasiemke tez sie zaopatrze

Możesz jeszcze wziąć centymetr A co do stroju to na samą sesję wystarczy koszula, w której zapnieszs się w biuście My też robiliśmy sami własnymi siłami w domowych warunkach, ale super pamiątka

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Zuza dziś kończy miesiąc
: roza:

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:

Moja niunia śpi dwa razy ją wybudziło najpierw zakupy z tesco mi przywieźli a potem jacyś domokrążcy coś sprzedawali a ona zasypia przy mnie więc jak nie śpi głęboko i ja wstane to kicha

Tak mówicie o zakupach ja niemożność wychodzenia z domu rekompensuję sobie zakupami online, właśnie zrobiłam zzamówienie na stronie stradivariusa

też wrzuce zdjęcie brzucha w sumie mam podobny jak black niby z wyglądu taki jak miała przed ciążą (ciut grubszy) tylko taki miękki czuć że ta skóra taka nie napięta jak przedtem, już chciałabym coś móc z tym zrobić.

Jaka śliczna czarnulka! zazdroszczę brzuszka
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 14:51   #1798
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Możesz jeszcze wziąć centymetr A co do stroju to na samą sesję wystarczy koszula, w której zapnieszs się w biuście My też robiliśmy sami własnymi siłami w domowych warunkach, ale super pamiątka
Tez myslalam o centymetrze, ale mam tylko taki 100cm, ktory juz daaawno nie ogarnia mojego brzucha

Tak z ciekawosci zapytam - gdzie pracujesz po tych studiach?

Stary 2013-02-13, 14:53   #1799
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Lubcia, jesteś. Będę śpiewać Wam obu 100 lat
Odnośnie KTG, to mój lekarz wczoraj mi powiedział, że to badanie dla szczęściarzy Spróbuję powtórzyć Jego słowa. 20 min trwania badania KTG to 1/72 doby. Jakie trzeba mieć szczęście, żeby w tym czasie wyłapać jakieś nieprawidłowości?
Fewcia 13 kg to mało, teraz tak myślę bo ja mam już 15 i jak nic nie zacznie sie dziać wcześniej to mam czekac do 26 i pewnie jeszcze mi parę do tego czasu przybędzie.
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja mama zwolnienie do 25.02 jak do tego czasu nie urodzę to mam iść do ginki i da mi skierowanie na oddział.

JA to samo uważam o KTG, ja jak byłam w szpitalu to miałam robione 2 razy dziennie i nigdy w czasie kiedy czułam skurcze.
Ja mam do 26 zwolnienie ( to termin z okresu) w piatek mam ktg i potem jestem z ginem umówiona na 22 (termin z usg) i zobaczymy co wtedy.
Ja ktg miałam już dwa razy i w sumie mnie uspokaja to że słysze jak to małe serduszko bije o lekarz potwierdza że wsyztko ok.
Cytat:
Ja właśnie w ciązy włosy spoko, nie prztłuszczają się, paznokcie jak nigdy przedtem, za to włosy na bożence i na nogach prawie wogóle mi nie rosły.
Cytat:
RÓB sesję ja miałam półtora tyg temu i dzisiaj będa foty, strasznie zawracałąm dupe fotografowi żeby znalazł czas bo chciałam miec taką pamiątkę.
Cytat:
Dokładnie, my jeszcze mieliśmy stetoskop i bardzo chciałam z imieniem coś jak Bokeh ale nie wiedziałam skąd takie klocki wziąść, i foto podsunął pomysł i ze scrabli układaliśmy imię
Cytat:

Bokeh brzuch ekstra, podobnie jak BLACK, nie widać po Was wogóle ciąży
Cytat:
: roza:
Ja tez planowałam centymetr na zdjęciach ale mam taki 1m, i okazał się za krótki

Zapytam jeszcze raz odnośnie jedzenia: taki kurczak ala na piwie ( oczywiście bez piwa) pieczony w o\piekarniku moze być, albo "kiełbasianka" - mięso jak na mielone zapieczone w słoiku ???
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 14:53   #1800
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh super brzucho - juz plasciutki mowilam, ze bedziemy laski po porodach!
A Hania sliczna <3

Moje dziecie najadlo sie jak baczek i czkawunia meczy

Black, wiesz, tyle, ile nerwow i stresu mnie kosztowala ta ciaza..... od poczatku do konca, tak przerazliwy strach o Malenstwo....... no i ten porod - wczoraj powiedzialam mezowi, ze kobiety, ktore sie drugi raz swiadomie decyduja na to wszystko to masochistki oczywiscie bez obrazy dziewczyny podziwiam Was, ale ja drugi raz sie na to nie zdecyduje. Wczesniej chcialam dwojke, nawet trojke dzieci, teraz jak bedziemy chcieli to na pewno nie droga naturalna ale do tego bardzo dluga droga.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości