|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39205104]Jak nawijki nie widać jak pisze?
[/QUOTE]pisałyśmy w tym samym czasie pewnie heh, nie zauważyłam,że już jest ![]()
|
|
|
|
#1742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no właśnie podobno ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- ale mi Mała szaleje zaraz to nóżkami mi żebro wybije i w moim boku dziurę zrobi
|
|
#1743 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, co do czosnku to kiedyś czytałam, nie znajdę teraz gdzie - że o tyle niewskazany, bo nieco smak mleka może zmienić i dziecku nie pasować. Ja bym delikatnie po pierwszym miesiącu próbowała.
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super |
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), w worku po ziemniakach (bez sznurków, pasków, korali) i z zamkniętymi oczami (uwaga na przejścia pod drabinami, słupami wysokiego napięcia itd...)".![]() Moja Mała też szaleje, zrobiła sobie ze mnie worek treningowy
|
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wam dziolszki nierozpakowane zazdraszczam tych ruchow bobasowych! Teraz czasem jak mi cos pojezdzi po jelitach to z przyzwyczajenia bach reka na brzuch i ulamek sek ciesze sie ze kopie, a potem taka skapa upsi..... az mi wstyd, jak maz mnie przylapuje na tym, sie swinka smieje ze mnie
![]() Neti chyba w czwartek dopiero chciala rodzic? ![]() Co do wysypiania bardziej sie wysypialam w ciazy, pare razy mnie meczyla totalna bezsennosc, ale tak to spalam i po 16godz dziennie, w sumie meczace to bylo, bo wiecznie o spaniu myslalam ![]() Dziewczyny, wy tez sie tak mega pocicie i wlosy sie wam przetluszczaja? Po porodzie? Ja sie rano kapie a wieczorem juz taka brudna spocona jestem.... :/ nie mowiac o wlosach, w ciazy to mylam co 3-4 dni i wygladaly normalnie (mam bardzo suche wlosy) a teraz na drugi dzien wieczorem moge jajecznice smazyc:/
|
#1747 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak do jutra nie urodzę to mam się zgłosić na kolejne ktg i po przedłużenie zwolnienia.Cytat:
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak sobie czasem dogadzam ale w granicach rozsądku a ja to bym chciała najeść się czekolady np Milki karmelowej albo Michaszków białych ![]()
|
|
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja mam jeszcze pytanie formalne.
Jeśli się okaże, że będę miała cc, to wychodząc ze szpitala dostanę zwolnienie pooperacyjne? Bo ono jest płatne 100%. I dopiero po tym zwolnieniu zaczyna się urlop macierzyński? Czy urzędowo urlop macierzyński zaczyna się z dniem porodu? I w przypadku cc, to jaki lekarz może wypisać 100% płatne zwolnienie mojemu mężowi na opiekę nad nami? Szukałam w internecie i nie mogę się doczytać tego co chcę ![]() Ostatecznie będę dzwonić do ZUS, ale może któraś z Was Kochane miała podobną sytuację. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Lubcia, jesteś. Będę śpiewać Wam obu 100 lat ![]() Odnośnie KTG, to mój lekarz wczoraj mi powiedział, że to badanie dla szczęściarzy Spróbuję powtórzyć Jego słowa. 20 min trwania badania KTG to 1/72 doby. Jakie trzeba mieć szczęście, żeby w tym czasie wyłapać jakieś nieprawidłowości?
Edytowane przez fewcia Czas edycji: 2013-02-13 o 11:51 |
|
|
|
#1750 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() przystojniak ![]() Cytat:
super ze to jednak 13 kg a teraz to nie wiem czy dobrze czy zle ze sie nie przekrecilo dziecko ? ale mam nadzieje ze bedzie tak jak Ty chcesz
|
|
#1751 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chciałabym urodzić dziś lub jutro albo w piątek bo jakoś te daty mi odpowiadają Cytat:
![]() Wczoraj dowiedziałam się że moja koleżanka z którą pracowałam już urodziła a miało 10 dni po mnie termin
|
|
#1752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na wielkie opychanie rzeczywiscie musisz troszke poczekac, ale oczywiscie wszystko dla dobra dzieciaczka. |
||
|
|
|
#1753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może przyjdę do Ciebie na jakieś douczenie Ach ten przytulas Mam nadzieje, że bedzie jak mówisz i Krzychu zje to mleko z butelki jak będzie głodny pod moją nieobecność, a jak nie to babcia będzie musiała stawać na głowie, żeby nie było krzyku. Ale w końcu to moje mleko więc powinien zjeść, mam nadzieje ![]() Co do wagi Krzyś warzy 4300, przy urodzeniu było 3200, ale na wyjście ze szpitala było 2950, więc myślę, że jest ok, ale ogólnie to on drobniutki jest. Ale rośnie fajnie, bo już z wielu ubranek wyrósł.
|
|
#1754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moja niunia śpi pięknie już od 9:30 tak mniej więcej, wyspałam się dzisiaj na maksa.
Jest cudowna. ![]() Muszę się Wam pochwalić - w załączniku mój brzuch po 6 dniach od porodu. Mala, Ty też miałaś paciora podczas porodu? Ja dostałam antybiotyk 2 razy, bo u mnie w szpitalu dają co 4h podczas trwania porodu. Wszystko wyszło dobrze na badaniach później, także antybiotyk podziałał i jest okej. Cytat:
Kochana, nie polecam żadnego, bo balsamy ujędrniające nie działają. Trzeba spędzić trochę czasu nad skórą, odpowiednio ją pielęgnować, może jakimś balsamem z witaminą E, który poprawi elastyczność, ale nie ma co wierzyć w cuda pt balsam "ujędrniający", bo na jędrność mają wpływ tylko ćwiczenia. Cytat:
Ale! Tu zaznaczę, że naprawdę nie jest mi smutno z tego powodu, czuję się teraz jak bohaterka , a poród sn to prawdziwy poród i piękne przeżycie. Cytat:
. Ale nawet nie będzie Ci tego szkoda, ja też przeżywałam, że nie zjem nic dobrego przez długi czas, a teraz na pierwszym planie jest fakt, żeby moje dziecko się dobrze czuło.No i ogromna zaleta tej diety - jest mega lekkostrawna, ja od przyjazdu ze szpitala schudłam już 2kg. |
|||
|
|
|
#1755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe Cytat:
Nie dołujemy się , o nie nie nie!!!!Bo będzie ![]()
|
||
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba Kubuś ma inne plany ![]() u mnie też pozamykane, 19 lutego mam jeszcze wizytę u mojego doktorka, ciekawe co wymyśli
|
|
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale moj wazy ponad 5 kg ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
ja to już od samego początku wiedziałam, że rośnie mi w brzuszku mały indywidualista i wrednialec
![]() od tego, że nie chciał pokazać się na teście ciążowym, poprzez usg genetyczne, kiedy to nie chciało mu się odpowiednio przekręcić i musieliśmy ze 3 inne pary przepuścić a ja prawie skakałam w tej poczekalni żeby tylko się przekręcił. Także poród to też zapewne będzie niespodzianka ![]() Black ile ja bym dała, żeby mieć taki ładny brzuszek
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-02-13 o 12:22 |
|
|
|
#1761 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.
![]() Oficjalnie mogę powiedzieć że suty mi się zagoiły ![]() A było już tragicznie. ![]() Najgorzej w szpitalu ,płakać mi się chciało bo bolały nawet jak już małą odstawiałam od piersi.O przystawianiu nie wspominając bo jej szczęka z imadłem lub kombinerkami mi się kojarzyła.I to dziwne uczucie że chcesz nakarmić dziecię a się boisz. ![]() Tż widząc moje cierpienie powiedział że jeśli mała nie może najeść się mleka( nie miałam pokarmu) to przynajmniej kaszanki się nawcina Co do cukrzycy. Po porodzie to nawet nikt się o moje cukry nie zapytał. Byłam na insulinie,mierzyłam cukry od 6 do 8 razy dziennie a po porodzie żadnego zainteresowania.Tylko zakazali brać insulinę a dietę szpitalną zmienili mi z cukrzycowej na lekkostrawną. A przecież jest ryzyko że cukrzyca zostaje. Poza tym raz zmierzyli małej cukier po porodzie i tyle. Dziewczyny pisałyście o łapczywym chwytaniu przez dzieci. Moja mała też tylko tak chwyta.Zanim załapie to tak się nałyka powietrza że szok. Ah i lekko odchorowała ogórka. Dobrze że zjadłam tylko 6 plasterków na kanapce bo jak by więcej to pewnie płacz byłby całą noc a tak trochę pomarudziła i aż takiej tragedii nie ma. Za to zdarza jej się pokasływać
|
|
|
|
#1762 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czym je leczyłaś?co do cukrzycy to nie kazali Ci 3 m-ce po porodzie zrobić obciążenia glukozą? Mi na ostatniej wizycie powiedział, żebym kilka razy po porodzie sobie cukier zmierzyła tylko po 2 h (wtedy norma do 140) i 3 m-ce po porodzie test obciążenia glukozą ( a ja nie biorę insuliny), także trochę się temu dziwię ![]() a ogórasa to jadłaś surowego czy kiszonego? |
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaszanka, OMG, a fuj! u mnie tez byla cisza co do cukrzycy, aczkolwiek ta moja byla taka sraka troche... po 4 dniach przy sniadaniu pigula zapytala sie ktora z naszego pokoju ma zlecona diete? rychlo wczas, powiedzialam ze chce normalne jedzenie i na ym sie skonczylo ![]() musze zrobic sobie glukoze jakos na dniach ale troche mi to nie pasi tak siedziec 2 godz bezczynnie na korytarzu. mam nadzieje ze wyniki beda ok
|
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za to trzymam mocno kciuki
|
|
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Ci bardzo bardzo bardzo
|
|
|
|
#1767 |
|
BAN stały
|
Jak ja chcę się już rozpakować....
Dziewczyny jak Wy sobie radzicie z tym ciśnieniem na poród?
|
|
|
|
#1768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maluchna z szałwią uważaj bo hamuje laktację. Chyba lepiej solą płukać, albo tantum verde? Skoro w ciąży dozwolony? Nancy potem te badania trochę bolą, jak lekarz albo położna za bardzo łapy ciśnie do środka. Fewcia to ładnie Ci lekarz kg dodał a tak z ciekawości jesteś po studiach matematycznych?
|
|
|
|
|
#1769 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
JA to samo uważam o KTG, ja jak byłam w szpitalu to miałam robione 2 razy dziennie i nigdy w czasie kiedy czułam skurcze.
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Eff - 2-5kg
![]() Nasz Maluszek mial od nich mega odparzenia na pupce i nozkach, poza tym w ogole chusteczek nie mozemy uzywac - zadnych! Za to polecam platki babydream, sa duze, grube, mieciutkie, super sie nimi wyciera pupcie jedziemy wlasnie na tych platkach i wodzie przegotowanej ![]() Black, brzucho super! Widze ze spada z Ciebie momentalnie. Wczoraj byly u mnie dziewczyny z pracy i na wstepie - czeeeeesc mamusia - klusia! Po czym patrza na mnie, patrza, i 'o boooooooze, jaka Ty jestes chuda!!!' satysfakcje mialam zaj.ebiscie wielka waze sie codziennie wieczorem i kazdego dnia jest pol kilo mniej. Ba, 3tyg po porodzie kupilam sobie 'odchudzajace' spodnie, rozmiar za male, wczoraj w nie weszlam i sa idealne i jak ja mam miec motywacje do cwiczen?! Haha.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

[/QUOTE]
heh, nie zauważyłam,że już jest 

No i na wagę... Waga przekroczyła magiczne 70kg.....
I okazało się,że lekarz coś źle policzył i przytyłam 13, a nie 23 kg!
ślub 28.04.2012

ale mam nadzieje ze bedzie tak jak Ty chcesz

,płakać mi się chciało bo bolały nawet jak już małą odstawiałam od piersi.O przystawianiu nie wspominając bo jej szczęka z imadłem lub kombinerkami mi się kojarzyła.
Ledwo żyłam, słowo daję, a małą oczywiście karmiłam - nie wiem jak to robiłam. Mąż robił mi okłady, w końcu kazał mi wejść do wanny na chłodny prysznic. Pojechałam na pogotowie (to była niedziela) i zostałam odesłana z kwitkiem- lekarka dupy nie ruszyła i nawet nie zeszła, a miałam nadzieję, że mi wypisze antybiotyk, przez telefon kazała się skontaktować z lekarzem prowadzącym ciążę. Wczoraj umówiłam się z nim na wizytę, dostałam antybiotyk i skierowanie na zabieg rehabilitacyjny DKF. Mam nadzieję, że pierś szybko dojdzie do siebie, tzn. grudki znikną i już więcej nie wrócą.