|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Chodzi o to że np w jeden miesiąc mogłaś zarobić 1000zł a a drugi 2000zł dlatego liczą średnią. Jeśli pracujesz u danego pracodawcy rok lub dłużej niż rok to wtedy średnia z całego roku Magiusa za wózekjeśli któraś chętna http://allegro.pl/next-bluzka-paski-...010930985.html ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
średnia to średnia jak pracujesz 4 miesiące to czemu liczyć przez 12?
|
||
|
|
|
#1862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
no to jak się liczy?
bo ja byłam w ZUSie i powiedzieli że tak się liczy. Bo zapytałam jaki dostanę macierzyński jeśli się teraz zatrudnię gdzieś indziej. I powiedział koleś że średnią zarobków u nowego pracodawcy np. w jeden miesiąc zarobię 1200zł a w drugi 1400 zł to dostaję 1300 zł macierzyńskiego. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- dlaczego do 17? |
|
|
|
#1865 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i dobrze, że został poruszony temat punktów, bo ostatnio właśnie dostałam maila, że mi przepadną punkty, muszę się zorientować co i jak. Cytat:
![]() Cytat:
Mój tata był ewangelikiem, rodzice ślub wzięli w kościele katolickim. I mam takie malutkie porównanie tylko, że w ewangelickim kościele ksiądz nie robił żadnych problemów, życzył im wszystkiego co najlepsze i w ogóle życzliwy. Z kolei u siostry taty sytuacja była odwrotna (żona ewangeliczka, mąż katolik) - wzięli ślub w k. ewangelickim. Ostatnio wujek chciał z kościoła (katolickiego) papierek na chrzestnego (pomijam fakt jak zapatruje się kościół na to żeby osoba będąca po ślubie ewangelickim chrzciła dziecko katolika - bo nie wiem), ale okazało się, że nie ma w ogóle jego teczki w kościele. Czujecie? Wyrzucili go z kościoła. A mój tata przed ślubem poszedł z mamą do k.katolickiego, żeby zobaczyć jak to wygląda wszystko i zadał jej pytanie: "Po co są te budki?" (konfesjonały) Ale bardzo lubił chodzić do "naszego" kościoła. ![]() Biegnę! ![]() Cytat:
Ja też tak uważam. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To tak jak u nas. ![]() Hej ...portfel. Poza tym, to nic ciekawego, dzisiaj czeka mnie ogarnianie kłaków, bo jutro walentynkowe spotkanie z ginem. |
||||||
|
|
|
#1866 |
|
Wtajemniczenie
|
bo liczę na roczny macierzyński
![]() a przy okazji urodziny męża, więc na spokojnie już pójdziemy może gdzieś, choćby na lody - ostatnie wspólne wyjście poza lekarzami to był spacer noworoczny |
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie tak jak L4, to ja już zgłupiałam, bo słyszalam, że macierzyński to jak normalna wypłata aktualna ...
|
|
#1868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
vil no tak macierzyński to trzymam kciuki![]() dobra ja zmykam, obiadek ugotowany a Tż zadzwonił że musi zostać w pracy parę godz dłużej ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() no nie wiem mi tak powiedzieli w ZUSie ale z racji że w innej sprawie dzwoniła do 10 oddziałów ZUS, gadałam na czacie i każdy mi gadał inną wersję to różnie z nimi może być |
||
|
|
|
#1869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jak mam cały czas przykładowo 1600zł brutto czyli jakieś 1200netto to dostanę tyle macierzyńskiego? Cytat:
![]() Dziękuję
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1871 |
|
Raczkowanie
|
nie było mnie 2 dni a już tylko stron nabazgrałyście : D
miałam mieć dziś poprawke ale została przełożona na za tydzień z czego bardzo się ciesze bo już planowałam odkładać kase na warunek.. a tak przynajmniej mam więcej czasu na naukę : D i może, któraś mi streści czy coś ważnego się działo? : D |
|
|
|
#1872 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Motylku- przytulam Ciebie mocno! Musisz być silna, jak nie dla siebie, to dla malutkiej!
Jenny- zazdroszczę, że mieścisz się w gatki. Ja niestety już nic przedciążowego na dupę i uda nie wcisnę Cytat:
za wizytę! za 25tc!Cytat:
za 26 tc i za zakupy!Cytat:
za wizytę!Cytat:
za 28tc!A przychylnie "doradzających" itp olej ciepłym moczem. Twoje dziecko, Twoja wyprawka, Twoje decyzje! Cytat:
![]() Na razie mamy dylemat i może wypowie się tutaj któraś, która się na tym zna. Czy fotelik JEDO nadaję się do auta czy musielibyśmy kupić inny?!? - (ze strony producenta: "Posiada Europejski Certyfikat Bezpieczeństwa ECE R44/04"; http://www.jedo.pl/pl/#/foteliki-i-akcesoria/ ) Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-02-13 o 14:47 |
||||||||
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
vil dzięki za przypomnienie tu cenzura dla tych co mają problemy z cukrem: kupię jutro jakieś lody, zrobię bitą śmietanę i zrobimy sobie pyszny deser wieczorem
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, dziękuję za każde słowo otuchy.
Bardzo bardzo podniosły mnie na duchu choć to tylko literki. Z babcią jest źle. Zero kontaktu było jak ja byłam, Szykowana jest do operacji - jutro - pojutrze. Diagnoza - Tętniak podpajęczynówkowy. Podpisałam zgodę na operację. Rokowania bardzo słabe - zależy od pacjenta. Powrót do zdrowia - chyba niewielki... Trafiłam na świetnego lekarza. Młody, kompetentny i bardzo komunikatywny. Przez 40 minut tłumaczył, pokazywał mi co i jak. Trzymałam się, ale jak poszłam do babci, to jedyne co mi odpowiedziała to na pytanie czy chce wody, odpowiedziała, że "nie" Jutro muszę iść do swojego lekarza bo brzuch mi się spina. Staram się jak mogę. Miał być to najpiękniejszy rok w moim życiu - póki co jest najgorszy. Babcia jest mi tak bliska, że chyba trudno sobie to wyobrazić ![]() Trzymam się. Jakoś bo nie mam wyjścia. Siedzę i patrzę w jeden punkt. Czekając na ruchy maleństwa...
|
#1875 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, nie nadrobiłam wszystkiego
widziałam, że pisałyście o wyprawkach, ja też już wybrałam sprzedawce i chyba w przyszłym tygodniu będę zamawiała zastanawiam się nad kocykiem mam jeden i nie wiem, czy kupować, czy czekać na gości i ich prezenty Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ------------------- Byłam w lumpie i obkupiłam się na wadze za 15 zł ale on nie wie ile to radości przynosi
|
|
|
#1876 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już wymyśliłam, robie tę tartę w dwóch wersjach: z cukrem i bez, w mojej będą tyulko maliny,ser i migdały, a z ciasto francuskie oddam TŻowi, i tak za nim nie przepadam ![]() Cytat:
Weź od gina skierowanie. Ja zapytałam moją ginkę czy mam mieć skierowanie, ale powiedziała, że wyniki wystarczą. A jak dzwoniłam na Karową to kazali mi wziąć skierowanie nawet od rodzinnego Trzymam kciuki Aaś!![]() Cytat:
Cytat:
)Cytat:
![]() Ale dziwaczna sytuacja z kancelarią w kościele, przecież nie mogli go wykreślić. Zaświadczenia o Chrzcie też by mu nie dali ale pewnie co parafia to obyczaj
|
|||||
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1878 |
|
Zadomowienie
|
Motylku współczuję, trzymam kciuki za Ciebie i babcię
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Z dziś co pamiętam dziś od rana:
a wczoraj nie bardzo
|
#1880 |
|
Wtajemniczenie
|
Poszalałyście Ledwo Was gaduły nadrobiłam ![]() Więc odnośnie wyprawek- to czytając Wasze wpisy stwierdzam, że jestem nieziemsko daleko w tyle ze wszystkim. Ciuszków trochę jest, więc maluszek będzie miał w czym chodzić, no i mamy łóżeczko. I w sumie tyle... Sprawa wózka zawieszona, bo zastanawiam się nad tym fotelikiem Jedo... To raz, a dwa, dzisiaj z Mężem przyszaleliśmy i kupiliśmy sobie TV, więc tak czy siak trzeba czekać do wypłaty... Z resztą poczekam na wizytę kuzynki, bo coś tam ma mi przywieść, ma też mi poradzić co warto a czego nie warto kupować. Tak więc pewnie po Świętach to ogarnę. Mam nadzieję, że zdążę, chociaż nie powiem, po tym wpisie, że marcowo-kwietniowe zaczynają rodzić, trochę zatrzęsłam portami ![]() Odnośnie Walentynek, to my sobie odpuszczamy. Spłukaliśmy się dzisiaj, więc wszelakie restauracje odpadają. Kupiliśmy sobei za to w Biedronce czekoladowe serce Wedla i zamierzamy je jutro skonsumować Może jeszcze jakiś dobry obiadek zrobię, o ile Mąż się określi na co ma ochotę. I tyle. No dobra, ogolę jeszcze nogi
|
#1881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oj Tym razem ciekawość wzięła górę, bo Vil to tak tajemniczo napisała Ale od teraz obiecuję poprawę. Miejcie na uwadzę nas biedne cukrzyczki
|
||
|
|
|
#1882 |
|
Raczkowanie
|
Nie nadążam za wami
no, ale zobaczymy! potem mam SR - ogólnie strasznie zalatany dzień....
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeszcze trzeba nam anteny więc to ogladanie takie no... mamy wifi i na tym coś ogladam ...
|
|
#1884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ważne czy pracowałaś pół roku czy rok. Nie wiem natomiast ile trzeba pracować żeby w ogóle dostać.Cytat:
Wiem, że ludzie używają tego jako fotelik do auta, ale ja mam jakoś obawy, chyba za dużo autem jeżdzę i za dużo widzę wariatów. Motylku jak cokolwiek Ci babcia odpowiedziała to jest dobrze, znaczy, ze jakiś kontakt jest. Jak moja babcia miała wylew to podobno w ogóle nie reagowała na nic, a później poszło z górki, ale to już inna historia. Powiedz babci jak u niej będziesz, jak bardzo Ci na niej zależy i że ma walczyć dla Ciebie i dla maluszka. Niby to wie, niby oczywiste, ale może taka myśl doda jej sił.
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
Muszę Wam powiedzieć, że strasznie zazdroszczę mamusiom dziewczynek, dzisiaj na zakupach widziałam tyle pięknych dziewczęcych ubranek, że aż mnie skręcało, te sukieneczki letnie, a do tego majteczki z falbankami na pampersa
|
|
#1886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Motylku
|
||
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Jaką SR wybrałaś?
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla małej, dla Twojej Babci Ona nie chce, żebyś się zamartwiała wiesz?? Wiem, że się nie da nie martwić... Ale pomódl się chociaż własnymi słowami może Ci ulży... Trzymajcie sie...
|
|
#1889 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam zdjęcia i chwalę się
![]() 1. Wiosenny kombinezon 14 zł 2. Buciki od 2-4 zł i waga suma 14 zł, te ogrodniczki w biało brązowe paski są maleńkie chociaż na 56, ale nie mogłam się powstrzymać i ostatnie spodnie z szelkami za 18 zł allegro miały być na chrzest rozmiar 62 ale są wielkie, obok spodnie z na rozm 6-9 mc. Większość ubranek z nexta, jest też h&m i mothercare
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Hump
Zapomniałam się odnieść do tego co napisałaś o fruktozie, czy słodzikach. Słodziki pewnie są ok (choć to chemiczne świństwo) ale fruktoza, tak samo jak laktoza podnoszą poziom cukru we krwii więc nie są wskazane, ewentualnie w małych dawkach. Dlatego owoce można jeść tylko niektóre i mało i nie powinno się pić mleka (ale przetwory mleczne, niesłodzone sa ok.) Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.

za wózek
średnia to średnia jak pracujesz 4 miesiące to czemu liczyć przez 12?

No i dzięki za troskę
, teraz czekam na karuzelkę z FP - wczoraj zamówiłam z payback.
)

Ślub 27. X. 2012

widziałam, że pisałyście o wyprawkach, ja też już wybrałam sprzedawce i chyba w przyszłym tygodniu będę zamawiała
Zrobię tylko jakieś ciasto i doprowadzę się do człowieka
Trzymam kciuki Aaś!
Ledwo Was gaduły nadrobiłam