Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 15:12   #1891
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Zrobiłam zdjęcia i chwalę się

1. Wiosenny kombinezon 14 zł
2. Buciki od 2-4 zł
i waga suma 14 zł, te ogrodniczki w biało brązowe paski są maleńkie chociaż na 56, ale nie mogłam się powstrzymać i ostatnie spodnie z szelkami za 18 zł allegro miały być na chrzest rozmiar 62 ale są wielkie, obok spodnie z na rozm 6-9 mc.
Większość ubranek z nexta, jest też h&m i mothercare
super ciuszki
a kombinezon mam nadzieję, że się nie przyda

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:22   #1892
storyl
Raczkowanie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Z dziś co pamiętam dziś od rana:
  1. babcia Motylka miała wylew
  2. Atena była na wizycie i wszytsko OK z Natalką
  3. Mysia była na wizycie, gin się ucieszył że ma +5kg, a Piotruś sikał na usg
  4. Tżtowi niunki zdechł pies
  5. były rozmowy o praniu/prasowaniu ubranek i workach próżniowych
  6. Magiusa wylicytowała wózek
  7. nuna była w kościele, i ogólnie było troszkę o wierze/poście
  8. i trochę o badaniu glukozy i problemach w diecie
  9. i jeszcze o planach walentynkowcyh
tyle pamiętam a wczoraj nie bardzo
dziękuje za szczegółowe streszczenie ja też jeszcze nie mam planów na walentynki, może TŻ mnie czymś zaskoczy
co do glukozy to mam w piątek i się stresuje, że też coś będzie nie tak..

i współczuje Motylkowi, dla mnie też moja babcia jest bardzo ważna, i nie wiem co bym zrobiła gdyby jej zabrakło : (
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:23   #1893
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wiesz, dla mnie to jest nosidełko, za niskie boki żeby utrzymać główkę przy zderzeniu, no i nie ma atestów.
Wiem, że ludzie używają tego jako fotelik do auta, ale ja mam jakoś obawy, chyba za dużo autem jeżdzę i za dużo widzę wariatów.
No właśnie my sporo autem śmigamy i dlatego mam spory dylemat...

Cytat:

2. Buciki od 2-4 zł
i waga suma 14 zł, te ogrodniczki w biało brązowe paski są maleńkie chociaż na 56, ale nie mogłam się powstrzymać i ostatnie spodnie z szelkami za 18 zł allegro miały być na chrzest rozmiar 62 ale są wielkie, obok spodnie z na rozm 6-9 mc.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:24   #1894
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja się powoli zbieram i jadę na miasto, jestem umówiona z koleżanką...
Mam nadzieję, że trochę mi się humor poprawi

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:31   #1895
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
o prace
No własnie tak mi powiedziała księgowa i była bardzo zdiwona skąd ja wzięłam, że jakieś 4/12 jeśli pracowałam przez 4 miesiace.

Czyli co jeśli pracowałam u jednego pracodawcy przez 4 miesiace przed porodem to dostane macierzy ńskiego tylko 4/12 z 1800 brutto??
nie nie nie... średnia z 4 miesięcy to:
(1800+1800+1800+1800)/4=1800

ta kwota może być trochę inna, bo faktycznie nie bierze się kwoty brutto która jest na umowie, tylko podstawę do wyliczenia stawki chorobowej.. ale nie nie wiem jak ją się wylicza.. jest na rumua

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ja też tak uważam. Ale tż to nie doceniasz i powinny być baty.
ja po prostu realnie patrzę na świat i wiem jak on się zachowuje w stresie wolałabym sobie tego oszczędzić..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-13 o 15:29
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:31   #1896
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
No właśnie my sporo autem śmigamy i dlatego mam spory dylemat...
Wiesz, jak nie stanowi to dla Was problemu finansowego to kup jakiś z atestem. Albo porównaj np. wysokość tych osłonek bocznych maxi cosi tego najtańszego do jedo czy innego fotelika (podobno ten sam producent, a firmy sobie dają swoje tkaniny). Ja porównałam do cabrio fix i duża różnica była. Zawsze można kupić używany.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:35   #1897
Atena564
Zadomowienie

jestem znów z powrotem

Niunka śliczne ubranka szczególnie te z allegro co upolowałaś
Sharp szkoda,że taka aukcja ci przepadła, sama bym bez wachania się licytowała bo ładniutkie ciuszki
Mysia za wizyte i że wszystko ok
Vujka kciuki za wizyte, bedzie dobrze
Loney ale was wyrolowali z tymi punktami, nawet niewiedziłam ,że tak mogą, ciekawe czy mój Tż o tym wie, pewno nie i się wkurzy bo też zbiera te punkty
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:37   #1898
maarchewka
Zakorzenienie

Ogłaszam wszem i wobec, że jestem naleśnikowym beztalenciem.. Jak na razie mam sterte czegoś naleśniko-podobnego..
Albo mi się rozwalaja, albo są przypalone i każde takie grube jakby to omlet był a nie naleśnik.. ehh
ciekawe czy TZ w ogóle spróbuje..

Ale za to siadłam i kupiłam na allegro sporą część wyprawki - ponad 300 zł.. Rzeczy do szpitala+pieluchy+kosmety ki.
Aż mi allegro powiedziala, że wyczerpałam limit aukcji i nie mogę więcej wrzucać do koszyka.. ehh

Atena jak się czujesz? Już zdrowa?

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-13 o 15:39
Stary 2013-02-13, 15:42   #1899
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Aż mi allegro powiedziala, że wyczerpałam limit aukcji i nie mogę więcej wrzucać do koszyka.. ehh
To są jakieś limity ?

Stary 2013-02-13, 15:43   #1900
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Ogłaszam wszem i wobec, że jestem naleśnikowym beztalenciem.. Jak na razie mam sterte czegoś naleśniko-podobnego..
Albo mi się rozwalaja, albo są przypalone i każde takie grube jakby to omlet był a nie naleśnik.. ehh

Ale za to siadłam i kupiłam na allegro sporą część wyprawki - ponad 300 zł.. Rzeczy do szpitala+pieluchy+kosmety ki.

za wyprawkę

a co do naleśników-a jaką masz patelnie??

Ja na walentynki na pewno nic nie dostanę,,, co najwyżej kase na ginekologa...

zjadłam 3 posiłek czyli na wieczór będę musiała znów... \chciałam pościć ale co zrobie jak ja głodna jestem... mdliło mnie...
Stary 2013-02-13, 15:44   #1901
metropolitan
Zadomowienie

cześć. Ale mam doła dzisiaj... byłam z małą u lekarza i ma jakąś infekcję wirusową, nie jest to jeszcze coś poważnego ale ma przez 10 dni nie chodzić do przedszkola... a ja juz nie daję rady..niby babcie pomagają ale czasem mnie jeszcze bardziej denerwują Dzisiaj przy mojej mamie Blanka sobie wargę rozcięła, spuchła jej tak ta wara, że wygląda jakby przesadziła z botoksem.

a szyjka mnie tak kłuje, że nie wytrzymuję już

kochany małżuś chociaż, chciał mi poprawić humorek i dał mi już dziś prezent walentynkowy: dwa komplety bielizny i pończochy zawsze potrafi mi piękna bieliznę kupić kochany jest

już mogłoby się to skończyć, niech przyjdzie wiosna i dzidziuś...! i nigdy więcej ciąż!
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:44   #1902
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Dzisiaj u mnie nalesniki.. Na razie pierwszy się rozwalił.
mi się w ciąży rozwalaja wszystkie.. nie tylko pierwszy

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nie pokażę
ale tylko dlatego, że już Wam wrzucałam linki do allegro tych najfajniejszych ciuszków więc by było powtórzenie tylko

właśnie wcinam krewetki (cenzura dla Ash , chociaż nie wiem czy to szkodzi )
krewetki sa baaardzo zdrowe i maja duuuzo żelaza można jak najbardziej, oczywiście nie surowe

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no to jak się liczy?
bo ja byłam w ZUSie i powiedzieli że tak się liczy. Bo zapytałam jaki dostanę macierzyński jeśli się teraz zatrudnię gdzieś indziej. I powiedział koleś że średnią zarobków u nowego pracodawcy np. w jeden miesiąc zarobię 1200zł a w drugi 1400 zł to dostaję 1300 zł macierzyńskiego.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

dlaczego do 17?
dokładnie, jeśli pracuje się mniej niż rok to wylicza się średnia z ilości miesięcy..
czyli jeśli pracuje się 6mcy to dodaje się wszystkie 6wypłat i dzieli na 6

Cytat:
Muszę Wam powiedzieć, że strasznie zazdroszczę mamusiom dziewczynek, dzisiaj na zakupach widziałam tyle pięknych dziewczęcych ubranek, że aż mnie skręcało, te sukieneczki letnie, a do tego majteczki z falbankami na pampersa chłopca nie da się tak wystroić
a ja sądzę odrotnie.że chłopcy maja większe pole do popisu

Cytat:

oo, naleśnikowe fatum ze mnie spadło na Ciebie?? wybacz :P nie chciałam :P od kiedy jestem w ciąży wychodza mi półksięzyce, pół spalone,pół surrowe.. niejadalne

za wyprawkę ja kupiłam dziś patyczki kosmetyczne bo były w promo

Teraz musze się ładnie ubrać, uczesać,ogarnąć i mam spotkanie z potencjalna hurtową klientką w kwiaciarni... poprosze o kciuki jeśli można..
strasznie bym chciała by wyszło...

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:47   #1903
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
To są jakieś limity ?
ja wrzucałam do koszyka, a nie kup teraz i można tak wrzucić 20 aukcji.. przynajmniej u mnie..

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
za wyprawkę

zjadłam 3 posiłek czyli na wieczór będę musiała znów... \chciałam pościć ale co zrobie jak ja głodna jestem... mdliło mnie...
patelnie mam ceramiczną, z takimi wypustkami jak plastry miodu:

http://www.google.pl/search?q=pateln...ml%3B950%3B750

od ginekologa dostaniesz macanko za kilkaset złotych

Wojtek
Stary 2013-02-13, 15:48   #1904
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
za wyprawkę

ja tez nic nie dostanę
zrobie sobie domowe spa
a od rana mam mase pracy.. głupie święto, nie tak je sobie wyobrażalam

miałam o czymś mówić bo zapomniałam, budzi mnie czasem ból brzucha jak na okres.. taki typowo okresowy, poboli,poboli i przestaje..mała się rusza więc nie wiem o co chodzi
bo że mam skurcze raz na jakiś czas to ok,ale te bóle??

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:49   #1905
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Mój mąż cały czas mówi, że jeszcze za wcześnie, że mam nie kupować tyle ciuszków bo na pewno jak ktoś będzie przychodzić w odwiedziny to coś przyniesie i takie tam. Ja się wkurzam, bo przecież dziecko przez miesiąc gołe leżeć nie będzie, wygarniam mu co i jak, po czym on mówi "rób jak uważasz" no i strzelamy fochy około godziny jedno na drugie ... ale już co raz rzadziej, bo powiedział, że mogę kupować co uważam za słuszne a on nie wnika, tylko mam się go nie pytać o zdanie bo się nie zna. I jak tu z takim chłopem rozmawiać o wyprawce?
W sumie to dał mi wolną rękę, że mam się radzić mojej mamy, akurat źle trafił, bo moją mamę to ja z dzieciowego sklepu wyciągałam, bo ona "musi coś wnuczęciu kupić"
u mnie było podobnie, tż marudził z początku że zawcześnie chce kupować , moja mama to samo, że jest czas i takie tak teksty, aż do momentu gdy zobaczył ile to wszystko kosztuje,iże w jeden week się wszystkiego niekupi, a potem jeszcze jak zobaczył jakie śliczności da się upolowacw sh lub na wyprzedażach to teraz mnie sam czasem na ciuchy podrzuca i pyta czy coś upolowałam, a mama też już troszke tych ciuszków kupiła i nawet ma umowe z właścicieleka sklepu z dzieciencymi ciuszkami (tam gdzie mieszka jest jeden taki sklep a sh niemam wogóle) że jak jest dostawa to ona przychodzi do mojej mamy do pracy (na poczte) i ją infrormuje żeby przyszła bo ma nowe ciuszki
Stary 2013-02-13, 15:51   #1906
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

2. Buciki od 2-4 zł
ale piekne rzeczy i jak duuzoo śliczne
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Hump
Zapomniałam się odnieść do tego co napisałaś o fruktozie, czy słodzikach.
Słodziki pewnie są ok (choć to chemiczne świństwo) ale fruktoza, tak samo jak laktoza podnoszą poziom cukru we krwii więc nie są wskazane, ewentualnie w małych dawkach. Dlatego owoce można jeść tylko niektóre i mało i nie powinno się pić mleka (ale przetwory mleczne, niesłodzone sa ok.)

oo nikt mi nic o mleku nie mowil a ja lubie mleczkoo i pijeee

wlasnie umylam wlosy tym szmponem no mam mi odcien zmienic, zobaczymuy czy pomoze hehe
kiedys taki uzywalam regenal ale chyba firmy wella
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 15:54   #1907
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
ja wrzucałam do koszyka, a nie kup teraz i można tak wrzucić 20 aukcji.. przynajmniej u mnie..

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

od ginekologa dostaniesz macanko za kilkaset złotych
wiesz co, są takie specjalne patelnie naleśnikowe Mi na nich zawsze wychodzi a wcześniej no to różnie bywało...

od tak\;p macanko za 100 za jakies 20 minut
Stary 2013-02-13, 15:56   #1908
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
oo, naleśnikowe fatum ze mnie spadło na Ciebie?? wybacz :P nie chciałam :P od kiedy jestem w ciąży wychodza mi półksięzyce, pół spalone,pół surrowe.. niejadalne
mi nigdy nie wychodzą więc nie mialo co spadac
Kolejna próba potwierdziła tylko to co oczywiste.. naleśniki nie są moja mocną stroną...

Wojtek
Stary 2013-02-13, 15:57   #1909
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Z dziś co pamiętam dziś od rana:
  1. babcia Motylka miała wylew
  2. Atena była na wizycie i wszytsko OK z Natalką
  3. Mysia była na wizycie, gin się ucieszył że ma +5kg, a Piotruś sikał na usg
  4. Tżtowi niunki zdechł pies
  5. były rozmowy o praniu/prasowaniu ubranek i workach próżniowych
  6. Magiusa wylicytowała wózek
  7. nuna była w kościele, i ogólnie było troszkę o wierze/poście
  8. i trochę o badaniu glukozy i problemach w diecie
  9. i jeszcze o planach walentynkowcyh
tyle pamiętam a wczoraj nie bardzo
takie streszczenia powinny być codzień robione
Stary 2013-02-13, 15:58   #1910
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co, są takie specjalne patelnie naleśnikowe Mi na nich zawsze wychodzi a wcześniej no to różnie bywało...

od tak\;p macanko za 100 za jakies 20 minut
muszę na takiej spróbować, jak mi na takiej nie wyjdzie to skapituluje...

Wojtek
Stary 2013-02-13, 16:05   #1911
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Poszalałyście Ledwo Was gaduły nadrobiłam

Więc odnośnie wyprawek- to czytając Wasze wpisy stwierdzam, że jestem nieziemsko daleko w tyle ze wszystkim. Ciuszków trochę jest, więc maluszek będzie miał w czym chodzić, no i mamy łóżeczko. I w sumie tyle... Sprawa wózka zawieszona, bo zastanawiam się nad tym fotelikiem Jedo... To raz, a dwa, dzisiaj z Mężem przyszaleliśmy i kupiliśmy sobie TV, więc tak czy siak trzeba czekać do wypłaty...
Z resztą poczekam na wizytę kuzynki, bo coś tam ma mi przywieść, ma też mi poradzić co warto a czego nie warto kupować. Tak więc pewnie po Świętach to ogarnę. Mam nadzieję, że zdążę, chociaż nie powiem, po tym wpisie, że marcowo-kwietniowe zaczynają rodzić, trochę zatrzęsłam portami

:
Szprotka pocieszę cię,że ja jestem jeszcze dalej do tyłu z wyprawkę, bo ciuszków mam już troszke, i ciągle coś dokupuje (ale ostatnio głównie wieksze rozmairki) a po zatym ma wkładki laktacyjne i chusteczki nawilżane no i to wszystko by było a ty moja droga masz łóżeczko wiec już coś!!! a no i my wózek już wybraliśmy, i raczej zdania niezmienimy,ale z kupnem musimy poczekac na sponsorów, czyli moich rodziców

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Nie nadążam za wami wpadlam tylko na chwilę. Idę na wizytę więc proszę o kciuki. Martwię się co mi powie na moje wyniki no, ale zobaczymy! potem mam SR - ogólnie strasznie zalatany dzień....
za wizyte i SR

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
cześć. Ale mam doła dzisiaj... byłam z małą u lekarza i ma jakąś infekcję wirusową, nie jest to jeszcze coś poważnego ale ma przez 10 dni nie chodzić do przedszkola... a ja juz nie daję rady..niby babcie pomagają ale czasem mnie jeszcze bardziej denerwują Dzisiaj przy mojej mamie Blanka sobie wargę rozcięła, spuchła jej tak ta wara, że wygląda jakby przesadziła z botoksem.

a szyjka mnie tak kłuje, że nie wytrzymuję już

kochany małżuś chociaż, chciał mi poprawić humorek i dał mi już dziś prezent walentynkowy: dwa komplety bielizny i pończochy zawsze potrafi mi piękna bieliznę kupić kochany jest

już mogłoby się to skończyć, niech przyjdzie wiosna i dzidziuś...! i nigdy więcej ciąż!
Zdrówka życze dla córci a i dla tż za udany prezent
Stary 2013-02-13, 16:08   #1912
nuna2
Zakorzenienie

jak widze, ile już macie rzeczy to mnie strach oblatuje....

biust mi tak scharatało rozstępami Coś co miałam najładniejszego... A smarowałam!! więc pic na wode te kremy. No nic, byleby córcia była zdrowa
Stary 2013-02-13, 16:11   #1913
Atena564
Zadomowienie

Cytat:

2. Buciki od 2-4 zł

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

ja tez zachaczyłam na chwilke na sh,i kupiłam 5 rzeczy za 19 zł,ale obfoce jak popiore, kupiłam sukienke jeansową z szelkami, bluzeczke welurową z długim, body, pajacyka i bluze polarową z kapturkiem,i wsumie orócz pajaca to wszystko rziamr 68 i wieksze. dziś była dostawa ale szału niebyło wogóle, no chyba że już taka wybredna się zrobiłam
Stary 2013-02-13, 16:20   #1914
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
jak widze, ile już macie rzeczy to mnie strach oblatuje....

biust mi tak scharatało rozstępami Coś co miałam najładniejszego... A smarowałam!! więc pic na wode te kremy. No nic, byleby córcia była zdrowa
mi też scharatało i też to było coś co w sobie lubiłam najbardziej.. ale co zrobić..

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Dzisiaj po gimnastyce dla ciężarnych były zajęcia dla aktywnej mamy i przychodziły mamy z takimi niemowlatkami..
i muszę przyznać ze bylo różnie.. wszystkie z dziecmi w wieku max 6 miesiecy..
niektóre laseczki ze cho cho inne troche gorzej

Wojtek
Stary 2013-02-13, 16:43   #1915
xal
Zakorzenienie

Cytat:

Nuna, zawsze to coś
Co do postu to zdrowie najważniejsze, jak zjadłaś mniej niż zwykle posiłków i próbowałaś to już się liczy.
Cytat:

Spróbuj na zwykłej płaskiej (gładkiej) teflonówce.
Też mi czasami nie wychodzą to kombinuję i dodaję czasami mleka a czasami mąki ...
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
u mnie było podobnie, tż marudził z początku że zawcześnie chce kupować , moja mama to samo, że jest czas i takie tak teksty, aż do momentu gdy zobaczył ile to wszystko kosztuje,iże w jeden week się wszystkiego niekupi, a potem jeszcze jak zobaczył jakie śliczności da się upolowacw sh lub na wyprzedażach to teraz mnie sam czasem na ciuchy podrzuca i pyta czy coś upolowałam, a mama też już troszke tych ciuszków kupiła i nawet ma umowe z właścicieleka sklepu z dzieciencymi ciuszkami (tam gdzie mieszka jest jeden taki sklep a sh niemam wogóle) że jak jest dostawa to ona przychodzi do mojej mamy do pracy (na poczte) i ją infrormuje żeby przyszła bo ma nowe ciuszki
Do mojego słodkie, śliczne ciuszki nie docierają, ale jak chciałam kupić to cudo do ściągania katarku do odkurzacza to w momencie był na allegro szukając małego odkurzacza, takiego i do domu i do samochodu, żeby naszego kombajna nie odpalać. On taki gadżetowy
Cytat:
Smaruj dalej kremami, ja zauwazyłam że od smarowania biustu zbladły mi rozstępy z okresu dojrzewania, więc u Ciebie też to pewnie zniknie.

Stary 2013-02-13, 16:46   #1916
angie83
Raczkowanie

Cytat:

2. Buciki od 2-4 zł
Śliczności!!!

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja tez nic nie dostanę
zrobie sobie domowe spa
a od rana mam mase pracy.. głupie święto, nie tak je sobie wyobrażalam

miałam o czymś mówić bo zapomniałam, budzi mnie czasem ból brzucha jak na okres.. taki typowo okresowy, poboli,poboli i przestaje..mała się rusza więc nie wiem o co chodzi
bo że mam skurcze raz na jakiś czas to ok,ale te bóle??
Wydaje mi się, że to rozciąganie się macicy. Ostatnio jak byłam u położnej i się zapytałam jak rozróżnić skurcze od rośnięcia macicy, to wytłumaczyła mi że skurcze to tak jakby napinania pod skórą, a rozciąganie się macicy to takie kłucie albo taki ból tak jak przy okresie.
U mnie zresztą jak nie urok to sraczka, albo mały mnie skopie tak że łażę po domu skrzywiona jak Quasimodo, albo macica rośnie i leżę plackiem, biorę nospę, czekając aż kłucie przejdzie. Póki bóle się nie nasilają i przechodzą, nie ma żadnych plamień, to powinno być ok. O wszystkim zresztą informuję gina. Och, te uroki ciąży
Stary 2013-02-13, 16:58   #1917
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
..
Do mojego słodkie, śliczne ciuszki nie docierają, ale jak chciałam kupić to cudo do ściągania katarku do odkurzacza to w momencie był na allegro szukając małego odkurzacza, takiego i do domu i do samochodu, żeby naszego kombajna nie odpalać. On taki gadżetowy
.
:d
Stary 2013-02-13, 17:19   #1918
sharpnowaja
Zakorzenienie

halo
mam pytanie, a w sumie to kilka.
Czy któraś stosowała olejowanie włosów? jakie efekty? jak to dokładnie robiłyście?
używacie do twarzy/ciała jakieś kwasy?

jakich kosmetyków używacie do twarzy? mam 28 lat i wstyd się przyznać ale mało co używam. Na co dzień (i to nie codziennie) krem bambino. Od czasu do czasu peeling albo jakaś maseczka. Może powinnam już używać jakieś typowe kremy do mojego wieku? mam wieczne sińce przed oczami i pojawiają się pierwsze zmarszczki (usta, oczy).

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Czyli jak mam cały czas przykładowo 1600zł brutto czyli jakieś 1200netto to dostanę tyle macierzyńskiego?
tak, ale dla pewności dopytaj w ZUSie

salviae za ciuszki

vujka trzymam kciuki

marchewka bo naleśniki są przeklęte na naszym forum ja ostatnio też nie wyszły a zawsze były ok
Stary 2013-02-13, 17:22   #1919
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
halo
mam pytanie, a w sumie to kilka.
Czy któraś stosowała olejowanie włosów? jakie efekty? jak to dokładnie robiłyście?
używacie do twarzy/ciała jakieś kwasy?

jakich kosmetyków używacie do twarzy? mam 28 lat i wstyd się przyznać ale mało co używam. Na co dzień (i to nie codziennie) krem bambino. Od czasu do czasu peeling albo jakaś maseczka. Może powinnam już używać jakieś typowe kremy do mojego wieku? mam wieczne sińce przed oczami i pojawiają się pierwsze zmarszczki (usta, oczy).

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

tak, ale dla pewności dopytaj w ZUSie

salviae za ciuszki

vujka trzymam kciuki

marchewka bo naleśniki są przeklęte na naszym forum ja ostatnio też nie wyszły a zawsze były ok
uuu widzę, że się wzięłaś za siebie jak nie wiem
ja sie już przyszykowałam po części na jutro-włosy umyte, depilacja zaliczona.\jutro tylko szybki prysznic wyprostuje włosy i włala...
Stary 2013-02-13, 17:28   #1920
vvgh
Wtajemniczenie

Hej!
Dziś mnie tak jakoś w środku kłuło i chciało mi się siku jednocześnie... Hmm, miałyście tak? To dziecko naciskało na pęcherz, czy coś z szyjką? W piątek mam wizytę, więc pogadam z lekarzem, ale pytam Was jeszcze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości