Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 17:32   #1921
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
halo
mam pytanie, a w sumie to kilka.
Czy któraś stosowała olejowanie włosów? jakie efekty? jak to dokładnie robiłyście?
używacie do twarzy/ciała jakieś kwasy?

jakich kosmetyków używacie do twarzy? mam 28 lat i wstyd się przyznać ale mało co używam. Na co dzień (i to nie codziennie) krem bambino. Od czasu do czasu peeling albo jakaś maseczka. Może powinnam już używać jakieś typowe kremy do mojego wieku? mam wieczne sińce przed oczami i pojawiają się pierwsze zmarszczki (usta, oczy).[COLOR="Silver"]
co do olejowania włosów to dużo dziewczyn poleca olejowania olejkiem alterra z rosmanna, ja mam zawsze pecha i nigdy go niemoge dostać, osobiście próbowałam oliwką z babdydream no i po umyciu włosów wetarłam troszke oliwki, po godzince spłukałam no i wsumie fajne włoski były, taki puszyste mi siew ydawały i miękkie w dotyku, tylko spłukać trzeba dobrze
a co do pielegnacji twarzy to ja przed ciaża w sumie specjalnie o nia niedbałąm, na codzień krem garniera złopianem, raz na tyg raz na dwa tyg maseczke sobie robiłam oczyszczająca, i piling ,maseczki tylko z ziaji kupuje a pilling droboziarnisty lub gruboziarinsty z perfecty, ateraz w ciaży to codzienie musze twarz tonikiem oczyszczającym z garniera potraktować lub innym tonikiem bo zaskórniki i krosty i pryszcze mma zaraz

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2013-02-13 o 17:34
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 17:34   #1922
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Hej!
Dziś mnie tak jakoś w środku kłuło i chciało mi się siku jednocześnie... Hmm, miałyście tak? To dziecko naciskało na pęcherz, czy coś z szyjką? W piątek mam wizytę, więc pogadam z lekarzem, ale pytam Was jeszcze.
no ja od paru dni mam tak że mała jakoś układa się przy pęcherzu i to strasznie boli, ciągle chce mi się siku. CZasami w nocy się budzę i boli, przewrócę się na drugi bok i już ok

nuna no właśnie jeszcze nie wzięłam ale mam zamiar
Stary 2013-02-13, 17:37   #1923
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja od paru dni mam tak że mała jakoś układa się przy pęcherzu i to strasznie boli, ciągle chce mi się siku. CZasami w nocy się budzę i boli, przewrócę się na drugi bok i już ok

Ach...no to widocznie mój też się tak ułożył.
Stary 2013-02-13, 17:42   #1924
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
jak widze, ile już macie rzeczy to mnie strach oblatuje....

biust mi tak scharatało rozstępami Coś co miałam najładniejszego... A smarowałam!! więc pic na wode te kremy. No nic, byleby córcia była zdrowa
no biust sie bardzo powiększa i niestety się robią, nie pocieszę cię, ale jak będziesz karmić to będzie gorzej, to co masz teraz, to będą małe piersi z tym co zobaczysz przy nawale pokarmu... no chyba że nie będziesz tak bardzo mnieć. Ja wyglądałam jak po operacji plastycznej. A po odstawieniu małej jak dwa malutkie baloniki, z których spuszczono powietrze... to było dla mnie coś, czego nie mogłam zaakceptować, bo nigdy nie miałam dużych piersi ale zawsze ładne i jędrne. I tego się też bardzo boję...

Cytat:
halo
Czy któraś stosowała olejowanie włosów? jakie efekty? jak to dokładnie robiłyście?

jakich kosmetyków używacie do twarzy? mam 28 lat i wstyd się przyznać ale mało co używam. Na co dzień (i to nie codziennie) krem bambino. Od czasu do czasu peeling albo jakaś maseczka. Może powinnam już używać jakieś typowe kremy do mojego wieku? mam wieczne sińce przed oczami i pojawiają się pierwsze zmarszczki (usta, oczy).

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

tak, ale dla pewności dopytaj w ZUSie

salviae za ciuszki

vujka trzymam kciuki

marchewka bo naleśniki są przeklęte na naszym forum ja ostatnio też nie wyszły a zawsze były ok
sharpku, weź ty się w garść kobieto. Krem bambino w wieku 28 lat??? cięzko ci coś doradzić, bo nie wiem jaką masz skórę. Ale polecam ci bardzo 3 kroki clinique do pyszczka, ja stosuję od jakiegoś czasu i mam dużo fajniejszą buzię. Zwłaszcza płyn złuszczający, jest super. A kremy stosuję różne, jak lubisz coś takiego jak vichy to możesz sobie kupić aqualia thermal, a jak zmarchy ci się robią przy oczkach to koniecznie kup krem pod oczy. Ale z tego to zielona jestem, bo niedawno zaczęłam dopiero stosować. Kupiłam jakiś w aptece galenic, dałam 100 złotych a efektów na razie żadnych. Mąż tylko się ze mnie śmieje, że naiwna jestem i babka mi jakieś gówno wcisnęła. W sumie ja na twoim miejscu bym zainwestowała w krem pod oczy na zmarchy a do buzi jakiś tylko nawilżacz bo w tym wieku to ci taki typowo przeciwzmarszczkowy nie jest chyba jeszcze potrzebny.

aa i z dax perfecty są też fajne te płatki kolagenowe pod oczy. ja robię raz w tygodniu, one fajnie wygładzają skórę wokół oczu.

Edytowane przez metropolitan
Czas edycji: 2013-02-13 o 17:43
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 17:42   #1925
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
Dziś mnie tak jakoś w środku kłuło i chciało mi się siku jednocześnie... Hmm, miałyście tak? To dziecko naciskało na pęcherz, czy coś z szyjką? W piątek mam wizytę, więc pogadam z lekarzem, ale pytam Was jeszcze.
tez tak mam cos mnie kluje i ciagnie tam na dole nie wiem czy to maly sobie tam szpera czy cos sie dzieje wizyta w pn.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 17:46   #1926
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no biust sie bardzo powiększa i niestety się robią, nie pocieszę cię, ale jak będziesz karmić to będzie gorzej, to co masz teraz, to będą małe piersi z tym co zobaczysz przy nawale pokarmu... no chyba że nie będziesz tak bardzo mnieć. Ja wyglądałam jak po operacji plastycznej. A po odstawieniu małej jak dwa malutkie baloniki, z których spuszczono powietrze... to było dla mnie coś, czego nie mogłam zaakceptować, bo nigdy nie miałam dużych piersi ale zawsze ładne i jędrne. I tego się też bardzo boję...
ale wróciło do normy czy juz zostały takie odpompowane??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 17:49   #1927
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
co do olejowania włosów to dużo dziewczyn poleca olejowania olejkiem alterra z rosmanna, ja mam zawsze pecha i nigdy go niemoge dostać, osobiście próbowałam oliwką z babdydream no i po umyciu włosów wetarłam troszke oliwki, po godzince spłukałam no i wsumie fajne włoski były, taki puszyste mi siew ydawały i miękkie w dotyku, tylko spłukać trzeba dobrze
a co do pielegnacji twarzy to ja przed ciaża w sumie specjalnie o nia niedbałąm, na codzień krem garniera złopianem, raz na tyg raz na dwa tyg maseczke sobie robiłam oczyszczająca, i piling ,maseczki tylko z ziaji kupuje a pilling droboziarnisty lub gruboziarinsty z perfecty, ateraz w ciaży to codzienie musze twarz tonikiem oczyszczającym z garniera potraktować lub innym tonikiem bo zaskórniki i krosty i pryszcze mma zaraz
atena, ja ci powiem, że ten płyn clinique'a właśnie zaczęłam stosować, bo mi takie dziwne pryszcze wyłaziły i naprawdę, odkąd go używam, to mi nie wyskakuje NIC. Nawet teraz w ciąży. Mi go koleżanka poleciła. Jest drogi, ale używa się go mało, więc nie jest tak źle suma sumarum.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

dziewczyny zaczynają mnie już martwić te moje mdłości. Nie miałam już przecież tak długo a tu nagle od 3 dni mnie mdli. Właśnie wcinam zalewajkę i chyba zaraz kibel pójdę całować, naprawdę. Czy to jest normalne? może coś się dzieje??? mam nadzieję, że może to przez to przeziębienie...i że nic z malutem się nie dzieje...byłam dzisiaj w tej klinice, co rodzę, ale akurat nie spotkałam mojego gina, żeby się o to spytać..
Stary 2013-02-13, 17:55   #1928
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
sharpku, weź ty się w garść kobieto. Krem bambino w wieku 28 lat??? cięzko ci coś doradzić, bo nie wiem jaką masz skórę.
już trochę poradziłaś, dzięki no krem bambino próbowałam stosować inne ale miałam straszne uczulenie więc zawsze wracałam do bambino. Mam bardzo wrażliwą skórę. Dlatego właśnie z żeli czy maseczek do twarzy używam z avonu- bo mam wypróbowane. Próbowałam wielu firm i lipa a po serii z garniera po jednym razie musiałam się z 2 miesiące po tym leczyć. Dlatego trochę boję się eksperymentować.
Stary 2013-02-13, 17:55   #1929
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Hej!
jak naciska na pęcherz, to właśnie czuć jakbyś się miała zsikać. a jak kłuje cię w pochwie, tak jakby ci ktoś igiełkę wbił, to szyjka. Ale niekoniecznie musi się skracać. Ja takie bóle mam codziennie, a szyjki nie mam skróconej, po prostu mały nisko leży głową na szyjce, w pierwszej ciąży miałam to samo
Stary 2013-02-13, 17:58   #1930
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
atena, ja ci powiem, że ten płyn clinique'a właśnie zaczęłam stosować, bo mi takie dziwne pryszcze wyłaziły i naprawdę, odkąd go używam, to mi nie wyskakuje NIC. Nawet teraz w ciąży. Mi go koleżanka poleciła. Jest drogi, ale używa się go mało, więc nie jest tak źle suma sumarum.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

dziewczyny zaczynają mnie już martwić te moje mdłości. Nie miałam już przecież tak długo a tu nagle od 3 dni mnie mdli. Właśnie wcinam zalewajkę i chyba zaraz kibel pójdę całować, naprawdę. Czy to jest normalne? może coś się dzieje??? mam nadzieję, że może to przez to przeziębienie...i że nic z malutem się nie dzieje...byłam dzisiaj w tej klinice, co rodzę, ale akurat nie spotkałam mojego gina, żeby się o to spytać..
szczerze to nie wiem moje mdlosci skonczyly po 4 mc i ni widu ani slychu, poczytaj na forach moze inne kobity tez sie z tym zmagaja a przy wizycie gina zapytaj
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 18:01   #1931
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
już trochę poradziłaś, dzięki no krem bambino próbowałam stosować inne ale miałam straszne uczulenie więc zawsze wracałam do bambino. Mam bardzo wrażliwą skórę. Dlatego właśnie z żeli czy maseczek do twarzy używam z avonu- bo mam wypróbowane. Próbowałam wielu firm i lipa a po serii z garniera po jednym razie musiałam się z 2 miesiące po tym leczyć. Dlatego trochę boję się eksperymentować.
fajne kremiki do takiej bardzo wrażliwej skóry ma tez ziaja i nie są drogie. Ja stosuję na buzię Blanki i przy okazji na swoją. Emolium też jest fajne, SVR też. Z taką skórą to ja bym poszła do apteki najpierw po próbki, bo nie wydawałabym kasy w ciemno, a potem się okaże, że ci buzię uczula.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
szczerze to nie wiem moje mdlosci skonczyly po 4 mc i ni widu ani slychu, poczytaj na forach moze inne kobity tez sie z tym zmagaja a przy wizycie gina zapytaj
no właśnie czekam na tą wizytę jak na zbawienie, w środę mam, Tam niby mogę zawsze podjechać, jak mnie coś niepokoi, ale ja nie lubię tak wiesz, po lekarzach jeździć... w sumie z taką pierdołą, chociaż trochę mnie to martwi. No ale jechać do gina w ciąży z mdłościami? poczekam do środy...

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

właśnie się tez pytałam dzisiaj, co tam musze mieć ze sobą do porodu no i prawie wszystko oprócz kosmetyków i podkładów do przewijania dla dziecka. Koszulkę do porodu też swoją. Małż tylko kapcie. Ubranko dostanie.
Czyli muszę brać się za kompletowanie wyprawki, bo wy już tyle rzeczy macie a ja kompletnie nic, tylko paczkę wielkich podpach bellowych co mi zostały po ostatnim porodzie, jeśli się nie przeterminowały!
Stary 2013-02-13, 18:15   #1932
xal
Zakorzenienie

Cytat:
jakich kosmetyków używacie do twarzy? mam 28 lat i wstyd się przyznać ale mało co używam. Na co dzień (i to nie codziennie) krem bambino. Od czasu do czasu peeling albo jakaś maseczka. Może powinnam już używać jakieś typowe kremy do mojego wieku? mam wieczne sińce przed oczami i pojawiają się pierwsze zmarszczki (usta, oczy).
Jak Ci się nic nie dzieje to używaj dalej, ale z tego co piszesz to masz jakieś maseczki. Ja mam troszkę więcej lat od ciebie i używam po prostu nawilżających bo takie jest zapotrzebowanie mojej skóry. Na lato ważne filtry, żeby nie zniszczyć skóry, a na co dzień dobre oczyszczanie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 18:29   #1933
Atena564
Zadomowienie

dziewczyny mam pytanko:
jakie wymiary pieluch tetrowych wy kupowałyście? 60/80 czy 70/80??no i ile, zakładając oczywiście że pieluchowanie bedzie za pomoca pampersów bo przeglądam allegro i rózne tu rozmiary widze i niewiem ile tego zamówić
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 18:30   #1934
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Śliczności!!!

Wydaje mi się, że to rozciąganie się macicy. Ostatnio jak byłam u położnej i się zapytałam jak rozróżnić skurcze od rośnięcia macicy, to wytłumaczyła mi że skurcze to tak jakby napinania pod skórą, a rozciąganie się macicy to takie kłucie albo taki ból tak jak przy okresie.
U mnie zresztą jak nie urok to sraczka, albo mały mnie skopie tak że łażę po domu skrzywiona jak Quasimodo, albo macica rośnie i leżę plackiem, biorę nospę, czekając aż kłucie przejdzie. Póki bóle się nie nasilają i przechodzą, nie ma żadnych plamień, to powinno być ok. O wszystkim zresztą informuję gina. Och, te uroki ciąży
mam 20go wizytę.. zobaczymy... oby wszystko było ok..

Cytat:
halo

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

tak, ale dla pewności dopytaj w ZUSie

salviae za ciuszki

vujka trzymam kciuki

marchewka bo naleśniki są przeklęte na naszym forum ja ostatnio też nie wyszły a zawsze były ok
ja tylko olejek rycynowy z sokiem z cytryny na koncowki wlosow dawalam.. mieszkalam w miseczce i zostawialam na pare godzin.. i spłukiwałam.ale ja mam końcówki okropnie zniszczone.. i mi pomagało

Cytat:

ogólnie to jak zawsze zdania podzielone.
raz że to bardzo źle,że mdłości wracaja w wysokiej ciąży, raz że jest to normalne..
moim zdaniem-spytaj gina.. net nic konkretnego nie powie..

Z klientką lipa.
można się było spodziewać.
Lipny humor mam

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 18:32   #1935
xal
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanko:
jakie wymiary pieluch tetrowych wy kupowałyście? 60/80 czy 70/80??no i ile, zakładając oczywiście że pieluchowanie bedzie za pomoca pampersów bo przeglądam allegro i rózne tu rozmiary widze i niewiem ile tego zamówić
Ja kupiłam 80/80 chyba, na pewno kwadrat. Jak mnie zapytali w sklepie to zgłupiałam, a mama powiedziała, że kiedyś były tylko kwadraty ... więc kupiłam kwadrat

Stary 2013-02-13, 18:35   #1936
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanko:
ja mam zapisane przynajmniej 5 tetrowych i 5 flanelowych...
Ja docelowo chciałam ok 20-30 tetrowych kupić, żeby mieć do ulewania, wycierania itp.. Kupiłam na razie 60x80, 10 szt. żeby w ogóle zorientować sie w jakości bo ja widzialam tetrową pieluchę z bliska chyba z 10 lat temu..
ale kupiłam taki wymiar bo akurat taki mial sprzedawca, a w sumie co innego kupowałam, a pieluchy to tak bardziej przy okazji..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-13 o 18:36
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 18:36   #1937
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Z babcią jest źle.
Zero kontaktu było jak ja byłam,
Szykowana jest do operacji - jutro - pojutrze.
Diagnoza - Tętniak podpajęczynówkowy.
Podpisałam zgodę na operację.
Rokowania bardzo słabe - zależy od pacjenta.
Powrót do zdrowia - chyba niewielki...

Jutro muszę iść do swojego lekarza bo brzuch mi się spina.
Staram się jak mogę.
Miał być to najpiękniejszy rok w moim życiu - póki co jest najgorszy.
Babcia jest mi tak bliska, że chyba trudno sobie to wyobrazić
Trzymam się. Jakoś bo nie mam wyjścia.
Siedzę i patrzę w jeden punkt.
Czekając na ruchy maleństwa...
zaciskam najmocniej kciuki. babcia musi w sobie znaleźć siłę i chęć do walki - pewnie dodatkowo ją przygniotła śmierć dziadka powiedz jej że musi walczyć dla ciebie, dla Matyldy, że jej potrzebujecie. ściskam cię

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dokładnie Ja już wymyśliłam, robie tę tartę w dwóch wersjach: z cukrem i bez, w mojej będą tyulko maliny,ser i migdały, a z ciasto francuskie oddam TŻowi, i tak za nim nie przepadam
no i sprytnie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Nie nadążam za wami wpadlam tylko na chwilę. Idę na wizytę więc proszę o kciuki. Martwię się co mi powie na moje wyniki no, ale zobaczymy! potem mam SR - ogólnie strasznie zalatany dzień....
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Zrobiłam zdjęcia i chwalę się

1. Wiosenny kombinezon 14 zł
2. Buciki od 2-4 zł
i waga suma 14 zł, te ogrodniczki w biało brązowe paski są maleńkie chociaż na 56, ale nie mogłam się powstrzymać i ostatnie spodnie z szelkami za 18 zł allegro miały być na chrzest rozmiar 62 ale są wielkie, obok spodnie z na rozm 6-9 mc.
Większość ubranek z nexta, jest też h&m i mothercare

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Hump
Zapomniałam się odnieść do tego co napisałaś o fruktozie, czy słodzikach.
Słodziki pewnie są ok (choć to chemiczne świństwo) ale fruktoza, tak samo jak laktoza podnoszą poziom cukru we krwii więc nie są wskazane, ewentualnie w małych dawkach. Dlatego owoce można jeść tylko niektóre i mało i nie powinno się pić mleka (ale przetwory mleczne, niesłodzone sa ok.)
a to nie wiedziałam słodziki to syf, już bym szła w kierunku tej fruktozy, no ale jak nie można to trudno
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 18:36   #1938
lonely_lady
Zakorzenienie

My niedawno wróciliśmy z Kościoła.
jestem w szoku, pierwszy raz ktoś zauważył mój brzuszek i ustąpił mi miejsca

lecę Was nadrobić

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 18:41   #1939
xal
Zakorzenienie

Zadzwonili z ankietą do męża na komórkę i pytają o wiek, a ten taka skupiona mina, zaczyna mówić początek i .... podał za mało o rok. Poprawiam go, że już ma rok więcej, normalnie jak kobieta wiek sobie zaniża, ubaw mam teraz z niego żeby nie było nie dość, że rocznikowo już wyżej wskoczył to urodziny miał w zeszłym tygodniu.

Stary 2013-02-13, 18:44   #1940
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ogłaszam wszem i wobec, że jestem naleśnikowym beztalenciem.. Jak na razie mam sterte czegoś naleśniko-podobnego..
Albo mi się rozwalaja, albo są przypalone i każde takie grube jakby to omlet był a nie naleśnik.. ehh
ciekawe czy TZ w ogóle spróbuje..
kwestia wprawy. ja specjalnie robię mniejsze na teflonowej patelni, bo tak to mi się rozwalają i mam problem z odwróceniem

Cytat:
Ja na walentynki na pewno nic nie dostanę,,, co najwyżej kase na ginekologa...
nuna dostaniesz buzi od męża i kopniaki od Julki. ja tez nie liczę na nic szczególnego. po prostu chcę w miarę fajnie spędzić ten wieczór z mężem
a co do postu to liczą się intencje
Stary 2013-02-13, 18:47   #1941
angie83
Raczkowanie

Cytat:
Hej!
Często tak mam. Młody czasem tak się ułoży, że latam na siku co chwilkę. Teraz mam etap naciskania na żołądek i przeponę - to dopiero jest przyjemne!! Jak naciśnie mi na bebech, to robi mi się niedobrze, że mam ochotę , a z kolei jak naciśnie na przeponę to braknie tchu i muszę się położyć od razu.

właśnie małż składa łóżeczko w kolorze sosny z drewexa, które kupiliśmy za całe 50 zł. Używka, ale w dobrym stanie. Pomyśleliśmy, że dorobimy szufladę u stolarza i będzie lux torpeda.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kuba2_orzech.jpg (58,2 KB, 5 załadowań)
Stary 2013-02-13, 18:51   #1942
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Zadzwonili z ankietą do męża na komórkę i pytają o wiek, a ten taka skupiona mina, zaczyna mówić początek i .... podał za mało o rok. Poprawiam go, że już ma rok więcej, normalnie jak kobieta wiek sobie zaniża, ubaw mam teraz z niego żeby nie było nie dość, że rocznikowo już wyżej wskoczył to urodziny miał w zeszłym tygodniu.

a ja wróciłam od dentystki, obyło się bez wycinania dziąsła (grzeczne dziąsło wróciło na miejsce, i pobolewa tylko rano na dzień dobry), więc zrobiłam jednego zęba i szczękę mam w porządku
i jak wróciłam, to czekały na mnie placki ziemniaczane zrobione przez męża, więc objadłam się do syta i jestem szczęśliwa
no i jeszcze wieczorem ma odwiedzić nas koleżanka, więc całkiem przyjemny wieczór się zapowiada
Stary 2013-02-13, 18:53   #1943
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
cześć. Ale mam doła dzisiaj... byłam z małą u lekarza i ma jakąś infekcję wirusową, nie jest to jeszcze coś poważnego ale ma przez 10 dni nie chodzić do przedszkola... a ja juz nie daję rady..niby babcie pomagają ale czasem mnie jeszcze bardziej denerwują Dzisiaj przy mojej mamie Blanka sobie wargę rozcięła, spuchła jej tak ta wara, że wygląda jakby przesadziła z botoksem.

a szyjka mnie tak kłuje, że nie wytrzymuję już

kochany małżuś chociaż, chciał mi poprawić humorek i dał mi już dziś prezent walentynkowy: dwa komplety bielizny i pończochy zawsze potrafi mi piękna bieliznę kupić kochany jest

już mogłoby się to skończyć, niech przyjdzie wiosna i dzidziuś...! i nigdy więcej ciąż!
Oj kochana, to rzeczywiście kiepski dzień... współczuję zdrówka życzę dla Blanki!

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Teraz musze się ładnie ubrać, uczesać,ogarnąć i mam spotkanie z potencjalna hurtową klientką w kwiaciarni... poprosze o kciuki jeśli można..
strasznie bym chciała by wyszło...
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
oo nikt mi nic o mleku nie mowil a ja lubie mleczkoo i pijeee
Chodziło mi o mleko przy cukrzycy ciążowej. Poza tym jest jak najbardziej wskazane

Cytat:
halo

jakich kosmetyków używacie do twarzy? mam 28 lat i wstyd się przyznać ale mało co używam. Na co dzień (i to nie codziennie) krem bambino. Od czasu do czasu peeling albo jakaś maseczka. Może powinnam już używać jakieś typowe kremy do mojego wieku? mam wieczne sińce przed oczami i pojawiają się pierwsze zmarszczki (usta, oczy).[COLOR="Silver"]
To ja Ci chętnie napiszę jak to u mnie wygląda

Olejowanie: próbowałam olejki rossmannowskie, olej kokosowy i z orzechów macadamia. I tylko ten ostatni moje włosy polubiły. Więc trzeba kilku spróbować i zobaczyć, jako olej będzie dla Ciebie dobrzy. Jeśli chodzi o metodę: najlepiej mi się nakładało olej na włosy na noc, a rano mycie. Wydzielałam sobie porcję (łyżka, dwie stołowe) mieszałam w mała ilością wody, żeby zwiększyć objętość płynu i wsmarowywałam we włosy. I rano zmywałam i włoski były super

z kwasów to tylko witaminę c, ale w ciąży nie używałam, z maseczek glinka czerwona (bo mam cerę naczynkową)

Do twarzy: na dzień krem z filtrem: teraz mam Lirene do skóry wrażliwej z SPF 30. Na noc coś bardziej odżywczego, np bambino, czasem olejek. A myję buźkę mydełkiem aleppo i bardzo sobie chwalę

Diabli
Kupiłam tę sukieneczkę safari http://allegro.pl/show_item.php?item=3010842603
Nikt nie licytował, więc kupiłam za cenę wywoławczą
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 18:57   #1944
ada32
Wtajemniczenie

jestem....
dzięki dziewczyny za obiadowe pomysły
u mnie jednak stanęło na rybce w panierce z warzywami na parze(marchew brokuły i kalafior...)

motylku nadal trzymam kciuki za Twoją babcie
bądź dobrej myśli tak jak tity Ci pisała ..sama przechodziła ten koszmar ze swoją mamą..całkiem nie dawno...

Ja tetrowe to tylko 6 sztuk miałam ..teraz też nie będę przesadzac..bo tylko do wycierania ulewania potrzebuję i przy kąpieli...śliczne teraz są te tetrówki..i w biedronki i żabki ..itp
flanelowych też tylko parę..... przeważnie służyły mi a raczej małemu do leżenie na nich jako kolorowe kocyki..przydatne w kazdym miejscu np.w przychodni

mój malutek tańczy dziś w brzuchu jak szalony ..rozpycha się tak mocno że widzę przez brzuch

idę Was poczytac...........

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:09   #1945
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Witam

Ja dziś ogarniam wielką pakę ciuszków i pot już leje mi się z czoła ... jak mi się uda to później napiszę ile i czego dostałam, jutro będą fotki

Motylek- dopiero doczytałam, bardzo mi przykro... 3mam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło!

Dziewczyny szczególnie te bliżej 30 tc Wy też tak paskudnie się czujecie? nie wiem czy u mnie przez to, że już ten etap, pogoda czy co wcześniej jakoś dobrze się czułam, a dziś ostatnio jestem jakaś wypompowana, niby śpię w nocy ale wstaje zmęczona w dzień jestem padnięta, eh

wczoraj skończyłam ten femibion i zaraz z Tż jedziemy na jakieś zakupy i od razu zakupie chyba ten Pharmaton matruelle- lepszy skład i tańszy od femibionu
Stary 2013-02-13, 19:10   #1946
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
biust mi tak scharatało rozstępami Coś co miałam najładniejszego... A smarowałam!! więc pic na wode te kremy. No nic, byleby córcia była zdrowa
Gdzieś ostatnio czytałam, że to pic na wodę, bo przy rozstępach nie pęka wierzchnia warstwa skóry, tylko ta głębsza. Te kremy jedynie poprawiają kondycję tej zewn. warstwy.

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
mój malutek tańczy dziś w brzuchu jak szalony ..rozpycha się tak mocno że widzę przez brzuch
U mnie dzisiaj dyskoteka cały dzień.... Widzę, że drugi syn wcale nie zapowiada się spokojniejszy niż pierwszy. Czasami się zastanawiam, czy to dziecko czasami śpi....albo czka, albo się wierci....

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:21   #1947
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ale za to siadłam i kupiłam na allegro sporą część wyprawki - ponad 300 zł.. Rzeczy do szpitala+pieluchy+kosmety ki.
Aż mi allegro powiedziala, że wyczerpałam limit aukcji i nie mogę więcej wrzucać do koszyka.. ehh

Atena jak się czujesz? Już zdrowa?

Co zamówiłaś w końcu i od którego sprzedawcy? mnie też to czeka na dniach.. i ostatnio pozapisywałam tych sprzedawców których podawałaś
Stary 2013-02-13, 19:22   #1948
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Często tak mam. Młody czasem tak się ułoży, że latam na siku co chwilkę. Teraz mam etap naciskania na żołądek i przeponę - to dopiero jest przyjemne!! Jak naciśnie mi na bebech, to robi mi się niedobrze, że mam ochotę , a z kolei jak naciśnie na przeponę to braknie tchu i muszę się położyć od razu.
Moje też chyba odkrywa moją przeponę
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Moja dzisiaj od rana czasami puknie, normalnie to dopiero na wieczór się budzi.
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dziewczyny szczególnie te bliżej 30 tc Wy też tak paskudnie się czujecie? nie wiem czy u mnie przez to, że już ten etap, pogoda czy co wcześniej jakoś dobrze się czułam, a dziś ostatnio jestem jakaś wypompowana, niby śpię w nocy ale wstaje zmęczona w dzień jestem padnięta, eh
Ja mam dopiero 27, ale też tak mam. Już myślałam, ze to ten mój cukier ... Muszę się wybrać do lekarza ogólnego co on o tym myśli, że mam po 2h cukier 65 i to spadek.

Stary 2013-02-13, 19:23   #1949
axella
Zakorzenienie

GG do axella

a ja znów pomarudze
laski no.. mam 3tygodnie by ogarnąć 3500..
może mi ktoś łaskawie powiedzieć jak?
ah, warto dodać,że nie pracuję...

ja już naprawdę nie moge.. robię,staram się i ciągle nie wychodzi.. ciągle ktoś jest na "nie" i nie amm już nawet sił by próbować..

i z nikąd wsparcia...
tż nie ma bo ma giga długi.. z resztą nie mam ochoty go o nic prosić..
ale sama też nie ogarnę..
pożyczki też nie dostanę..
niewiem.. po prostu nie wiem.

jakoś mnie to wszystko przytłacza..
chce tylko zarobić tę kasę..i mieć z głowy..od kwietnia już będzie luźniej.. ale akurat teraz,jak baaardzo musze to nie wychodzi..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:28   #1950
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mam dopiero 27, ale też tak mam. Już myślałam, ze to ten mój cukier ... Muszę się wybrać do lekarza ogólnego co on o tym myśli, że mam po 2h cukier 65 i to spadek.
Eh.. ja od kilku dni a dziś apogeum, więc liczę, że jutro będę w lepszej formie

a co Twój gin mówił o tym cukrze?

ja miałam na czczo 3.63 a po 2 godzinach 6.85

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości