|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
a co do pielegnacji twarzy to ja przed ciaża w sumie specjalnie o nia niedbałąm, na codzień krem garniera złopianem, raz na tyg raz na dwa tyg maseczke sobie robiłam oczyszczająca, i piling ,maseczki tylko z ziaji kupuje a pilling droboziarnisty lub gruboziarinsty z perfecty, ateraz w ciaży to codzienie musze twarz tonikiem oczyszczającym z garniera potraktować lub innym tonikiem bo zaskórniki i krosty i pryszcze mma zaraz Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2013-02-13 o 17:34 |
|
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() nuna no właśnie jeszcze nie wzięłam ale mam zamiar
|
|
|
|
|
#1923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ach...no to widocznie mój też się tak ułożył.
|
|
#1924 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
aa i z dax perfecty są też fajne te płatki kolagenowe pod oczy. ja robię raz w tygodniu, one fajnie wygładzają skórę wokół oczu. Edytowane przez metropolitan Czas edycji: 2013-02-13 o 17:43 |
||
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- dziewczyny zaczynają mnie już martwić te moje mdłości. Nie miałam już przecież tak długo a tu nagle od 3 dni mnie mdli. Właśnie wcinam zalewajkę i chyba zaraz kibel pójdę całować, naprawdę. Czy to jest normalne? może coś się dzieje??? mam nadzieję, że może to przez to przeziębienie...i że nic z malutem się nie dzieje...byłam dzisiaj w tej klinice, co rodzę, ale akurat nie spotkałam mojego gina, żeby się o to spytać.. |
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no krem bambino próbowałam stosować inne ale miałam straszne uczulenie więc zawsze wracałam do bambino. Mam bardzo wrażliwą skórę. Dlatego właśnie z żeli czy maseczek do twarzy używam z avonu- bo mam wypróbowane. Próbowałam wielu firm i lipa a po serii z garniera po jednym razie musiałam się z 2 miesiące po tym leczyć. Dlatego trochę boję się eksperymentować.
|
|
|
|
|
#1929 |
|
Zadomowienie
|
jak naciska na pęcherz, to właśnie czuć jakbyś się miała zsikać. a jak kłuje cię w pochwie, tak jakby ci ktoś igiełkę wbił, to szyjka. Ale niekoniecznie musi się skracać. Ja takie bóle mam codziennie, a szyjki nie mam skróconej, po prostu mały nisko leży głową na szyjce, w pierwszej ciąży miałam to samo
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1931 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
Cytat:
poczekam do środy...---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- właśnie się tez pytałam dzisiaj, co tam musze mieć ze sobą do porodu no i prawie wszystko oprócz kosmetyków i podkładów do przewijania dla dziecka. Koszulkę do porodu też swoją. Małż tylko kapcie. Ubranko dostanie. Czyli muszę brać się za kompletowanie wyprawki, bo wy już tyle rzeczy macie a ja kompletnie nic, tylko paczkę wielkich podpach bellowych co mi zostały po ostatnim porodzie, jeśli się nie przeterminowały! |
|||
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam pytanko:
jakie wymiary pieluch tetrowych wy kupowałyście? 60/80 czy 70/80??no i ile, zakładając oczywiście że pieluchowanie bedzie za pomoca pampersów bo przeglądam allegro i rózne tu rozmiary widze i niewiem ile tego zamówić |
|
|
|
#1934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby wszystko było ok..Cytat:
Cytat:
raz że to bardzo źle,że mdłości wracaja w wysokiej ciąży, raz że jest to normalne.. moim zdaniem-spytaj gina.. net nic konkretnego nie powie.. Z klientką lipa. można się było spodziewać. Lipny humor mam
|
|||
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja docelowo chciałam ok 20-30 tetrowych kupić, żeby mieć do ulewania, wycierania itp.. Kupiłam na razie 60x80, 10 szt. żeby w ogóle zorientować sie w jakości bo ja widzialam tetrową pieluchę z bliska chyba z 10 lat temu.. ale kupiłam taki wymiar bo akurat taki mial sprzedawca, a w sumie co innego kupowałam, a pieluchy to tak bardziej przy okazji.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-13 o 18:36 |
|
|
|
|
#1937 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz jej że musi walczyć dla ciebie, dla Matyldy, że jej potrzebujecie. ściskam cię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
słodziki to syf, już bym szła w kierunku tej fruktozy, no ale jak nie można to trudno
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
My niedawno wróciliśmy z Kościoła.
jestem w szoku, pierwszy raz ktoś zauważył mój brzuszek i ustąpił mi miejsca ![]() lecę Was nadrobić |
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzwonili z ankietą do męża na komórkę i pytają o wiek, a ten taka skupiona mina, zaczyna mówić początek i .... podał za mało o rok. Poprawiam go, że już ma rok więcej, normalnie jak kobieta wiek sobie zaniża, ubaw mam teraz z niego
|
#1940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do postu to liczą się intencje
|
|
#1941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a z kolei jak naciśnie na przeponę to braknie tchu i muszę się położyć od razu. |
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja wróciłam od dentystki, obyło się bez wycinania dziąsła (grzeczne dziąsło wróciło na miejsce, i pobolewa tylko rano na dzień dobry), więc zrobiłam jednego zęba i szczękę mam w porządku ![]() i jak wróciłam, to czekały na mnie placki ziemniaczane zrobione przez męża, więc objadłam się do syta i jestem szczęśliwa no i jeszcze wieczorem ma odwiedzić nas koleżanka, więc całkiem przyjemny wieczór się zapowiada
|
|
#1943 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chodziło mi o mleko przy cukrzycy ciążowej. Poza tym jest jak najbardziej wskazane Cytat:
![]() Olejowanie: próbowałam olejki rossmannowskie, olej kokosowy i z orzechów macadamia. I tylko ten ostatni moje włosy polubiły. Więc trzeba kilku spróbować i zobaczyć, jako olej będzie dla Ciebie dobrzy. Jeśli chodzi o metodę: najlepiej mi się nakładało olej na włosy na noc, a rano mycie. Wydzielałam sobie porcję (łyżka, dwie stołowe) mieszałam w mała ilością wody, żeby zwiększyć objętość płynu i wsmarowywałam we włosy. I rano zmywałam i włoski były super ![]() z kwasów to tylko witaminę c, ale w ciąży nie używałam, z maseczek glinka czerwona (bo mam cerę naczynkową) Do twarzy: na dzień krem z filtrem: teraz mam Lirene do skóry wrażliwej z SPF 30. Na noc coś bardziej odżywczego, np bambino, czasem olejek. A myję buźkę mydełkiem aleppo i bardzo sobie chwalę ![]() Diabli Kupiłam tę sukieneczkę safari http://allegro.pl/show_item.php?item=3010842603Nikt nie licytował, więc kupiłam za cenę wywoławczą
|
|||
|
|
|
#1944 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem....
dzięki dziewczyny za obiadowe pomysły u mnie jednak stanęło na rybce w panierce z warzywami na parze(marchew brokuły i kalafior...) motylku nadal trzymam kciuki za Twoją babcie bądź dobrej myśli tak jak tity Ci pisała ..sama przechodziła ten koszmar ze swoją mamą..całkiem nie dawno... Ja tetrowe to tylko 6 sztuk miałam ..teraz też nie będę przesadzac..bo tylko do wycierania ulewania potrzebuję i przy kąpieli...śliczne teraz są te tetrówki..i w biedronki i żabki ..itp flanelowych też tylko parę..... przeważnie służyły mi a raczej małemu do leżenie na nich jako kolorowe kocyki..przydatne w kazdym miejscu np.w przychodni mój malutek tańczy dziś w brzuchu jak szalony ..rozpycha się tak mocno że widzę przez brzuch idę Was poczytac........... |
|
|
|
#1945 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Ja dziś ogarniam wielką pakę ciuszków i pot już leje mi się z czoła ... jak mi się uda to później napiszę ile i czego dostałam, jutro będą fotki Motylek- dopiero doczytałam, bardzo mi przykro... 3mam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło! Dziewczyny szczególnie te bliżej 30 tc Wy też tak paskudnie się czujecie? nie wiem czy u mnie przez to, że już ten etap, pogoda czy co wcześniej jakoś dobrze się czułam, a dziś ostatnio jestem jakaś wypompowana, niby śpię w nocy ale wstaje zmęczona w dzień jestem padnięta, eh wczoraj skończyłam ten femibion i zaraz z Tż jedziemy na jakieś zakupy i od razu zakupie chyba ten Pharmaton matruelle- lepszy skład i tańszy od femibionu
|
#1946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Widzę, że drugi syn wcale nie zapowiada się spokojniejszy niż pierwszy. Czasami się zastanawiam, czy to dziecko czasami śpi....albo czka, albo się wierci....
|
||
|
|
|
#1947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co zamówiłaś w końcu i od którego sprzedawcy? mnie też to czeka na dniach.. i ostatnio pozapisywałam tych sprzedawców których podawałaś
|
|
#1948 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znów pomarudze
![]() laski no.. mam 3tygodnie by ogarnąć 3500.. może mi ktoś łaskawie powiedzieć jak? ah, warto dodać,że nie pracuję... ja już naprawdę nie moge.. robię,staram się i ciągle nie wychodzi.. ciągle ktoś jest na "nie" i nie amm już nawet sił by próbować.. i z nikąd wsparcia... tż nie ma bo ma giga długi.. z resztą nie mam ochoty go o nic prosić.. ale sama też nie ogarnę.. pożyczki też nie dostanę.. niewiem.. po prostu nie wiem. jakoś mnie to wszystko przytłacza.. chce tylko zarobić tę kasę..i mieć z głowy..od kwietnia już będzie luźniej.. ale akurat teraz,jak baaardzo musze to nie wychodzi.. |
|
|
|
#1950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co Twój gin mówił o tym cukrze? ja miałam na czczo 3.63 a po 2 godzinach 6.85
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

W piątek mam wizytę, więc pogadam z lekarzem, ale pytam Was jeszcze.

za ciuszki

, a z kolei jak naciśnie na przeponę to braknie tchu i muszę się położyć od razu.