Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 19:28   #1951
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Motylku nasz kochany
Trzymam mocnoo kciuki za Twoją babcię, na pewno będzie walczyła dla Was. Życzę Wam dużo siły i spokoju..
i niech ta zła passa już się kończy

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Więc odnośnie wyprawek- to czytając Wasze wpisy stwierdzam, że jestem nieziemsko daleko w tyle ze wszystkim. Ciuszków trochę jest, więc maluszek będzie miał w czym chodzić, no i mamy łóżeczko. I w sumie tyle... Sprawa wózka zawieszona, bo zastanawiam się nad tym fotelikiem Jedo... To raz, a dwa, dzisiaj z Mężem przyszaleliśmy i kupiliśmy sobie TV, więc tak czy siak trzeba czekać do wypłaty...
Z resztą poczekam na wizytę kuzynki, bo coś tam ma mi przywieść, ma też mi poradzić co warto a czego nie warto kupować. Tak więc pewnie po Świętach to ogarnę. Mam nadzieję, że zdążę, chociaż nie powiem, po tym wpisie, że marcowo-kwietniowe zaczynają rodzić, trochę zatrzęsłam portami
pocieszę Cię z tą wyprawk, my mamy tylko:
łóżeczko, materac, 2x okrycie kąpielowe, no i trochę ciuszków (dzięki temu że ostatnio zaszalałam w lumpkach)

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Muszę Wam powiedzieć, że strasznie zazdroszczę mamusiom dziewczynek, dzisiaj na zakupach widziałam tyle pięknych dziewczęcych ubranek, że aż mnie skręcało, te sukieneczki letnie, a do tego majteczki z falbankami na pampersa chłopca nie da się tak wystroić
zgadzam się..
już się nie mogę doczekać córeczki

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wczoraj w TV oglądałam kawałek "dlaczego ja" czy inny dziwny program i dziewczyna przyszła do domu w ciąży, zabawa w słoneczko, czy zgadywanki (na to samo wychodzi). Zapytałam się męża czy możemy jeszcze zmienić płeć maluszka, bo to co widzę w TV mnie przeraża
też to widziałam
masaaakra

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Zrobiłam zdjęcia i chwalę się

1. Wiosenny kombinezon 14 zł
2. Buciki od 2-4 zł
i waga suma 14 zł, te ogrodniczki w biało brązowe paski są maleńkie chociaż na 56, ale nie mogłam się powstrzymać i ostatnie spodnie z szelkami za 18 zł allegro miały być na chrzest rozmiar 62 ale są wielkie, obok spodnie z na rozm 6-9 mc.
Większość ubranek z nexta, jest też h&m i mothercare
śliczne rzeczy
a spodenki na szelkach też takie upolowałam na allegro
faktycznie są spore i dosyć ciepłe (będą na jesień )

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ogłaszam wszem i wobec, że jestem naleśnikowym beztalenciem.. Jak na razie mam sterte czegoś naleśniko-podobnego..
Albo mi się rozwalaja, albo są przypalone i każde takie grube jakby to omlet był a nie naleśnik.. ehh
ciekawe czy TZ w ogóle spróbuje..

Ale za to siadłam i kupiłam na allegro sporą część wyprawki - ponad 300 zł.. Rzeczy do szpitala+pieluchy+kosmety ki.
Aż mi allegro powiedziala, że wyczerpałam limit aukcji i nie mogę więcej wrzucać do koszyka.. ehh
niemożliwe.. a jak Ty robisz te naleśniki ? może masz za gęste ciasto ?
u którego allegrowicza w końcu się obkupiłaś ? i jak Ci policzył koszty przesyłki ?
też się przymierzam do większych zakupów na allegro

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
zjadłam 3 posiłek czyli na wieczór będę musiała znów... \chciałam pościć ale co zrobie jak ja głodna jestem... mdliło mnie...
pości ten kto może. Nie przejmuj się, że nie dasz rady. Pan Bóg to nie sadysta i nie chce żebyś głodziła siebie i Julkę

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
cześć. Ale mam doła dzisiaj... byłam z małą u lekarza i ma jakąś infekcję wirusową, nie jest to jeszcze coś poważnego ale ma przez 10 dni nie chodzić do przedszkola... a ja juz nie daję rady..niby babcie pomagają ale czasem mnie jeszcze bardziej denerwują Dzisiaj przy mojej mamie Blanka sobie wargę rozcięła, spuchła jej tak ta wara, że wygląda jakby przesadziła z botoksem.

a szyjka mnie tak kłuje, że nie wytrzymuję już

kochany małżuś chociaż, chciał mi poprawić humorek i dał mi już dziś prezent walentynkowy: dwa komplety bielizny i pończochy zawsze potrafi mi piękna bieliznę kupić kochany jest

już mogłoby się to skończyć, niech przyjdzie wiosna i dzidziuś...! i nigdy więcej ciąż!
ojj.. współczuję i zdrówka Wam życzę
a Mężulek kochany należą mu się

Cytat:
muszę na takiej spróbować, jak mi na takiej nie wyjdzie to skapituluje...
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
halo
mam pytanie, a w sumie to kilka.
Czy któraś stosowała olejowanie włosów? jakie efekty? jak to dokładnie robiłyście?
używacie do twarzy/ciała jakieś kwasy?

jakich kosmetyków używacie do twarzy? mam 28 lat i wstyd się przyznać ale mało co używam. Na co dzień (i to nie codziennie) krem bambino. Od czasu do czasu peeling albo jakaś maseczka. Może powinnam już używać jakieś typowe kremy do mojego wieku? mam wieczne sińce przed oczami i pojawiają się pierwsze zmarszczki (usta, oczy).
Ja olejowałam włoski olejkiem z babydream (zarówno tym dla mam jak i tym dla dzieci) wieczorkiem wcierałam olej we włoski, a rano/w dzień myłam włosy.
Co do pielęgnacji twarzy... też nie stosuję żadnych kremów i czasem mam wyrzuty, że tego nie robię. Mam tylko mleczko do twarzy i tonik których używam do zmywania makijażu. Tonik mam z firmy AA i bardzo go lubię
kiedyś kupiłam sobie kremik i maseczkę soraja i jak sobie przypomniałam to stosowałam, ale w końcu termin przydatności minął i wyrzuciłam
ale obiecuję mocne postanowienie poprawy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:31   #1952
joooasia
Raczkowanie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Hej Dziewczyny!

nie odzywam się od kilku dni, bo jestem tak chora, że nie mam na nic siły... czasem podczytuję, postaram się nadrobić...

Motylku, trzymaj się Kochana, zobaczysz, że będzie dobrze!

Wracam do łózka...

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:31   #1953
diabli
Zakorzenienie

juz po wizycie Nelcia wazy 876 gramow. niesamowite, ze od polowkowego zwiekszyla swoja mase dwukrotnie. mnie przybylo 3kg w 3 tyg :P w sumie juz 9kg na plusie.
wyniki morfologii i zelaza bez zmian...anemia jak byla tak jest sok buraczany jest do duuuu...py tardyferon fol zmieniamy na ascofer.
guz na tarczycy na razie nie wzruszyl lekarza, hehe. poczekamy na wyniki i zobaczymy co dalej. pytalam o wskazania do cesarki, ale na razie mam sobie tym nie zawracac glowy lubie go za ten spokoj! zreszta mala jest obecnie ulozona miednicowo, wiec kolejna upiera sie przy tym, zeby mnie jednak jakis skalpelik dopadl
poza tym wszystko ok nastepna wizyta 6.03
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:33   #1954
Atena564
Zadomowienie

Marchewka kochana , pytałąś jak się czuje, czy jestem zdrowa, wiec w sumie już zdrowa i dobrze się czuje, czasem mnie jeszcze duszność złapie, ale mi lekarka powiedziłą,że po takiej infekcji to juszcze z miesiąc moge mieć kaszel ale tym już się nietrzeba przejmować
Oblukałam na allegro tych sprzedawców co podałaś i mi też wychodzi coś koło 280 zł że wydam i chyba zdecyduje się an flaminga, bo w sumie porównując ceny u niego a np, w smyku to sporo taniej i koło 20 różnych rzeczy zamówie u niego na dniach np. podkłądy, butelke avent, przewijak, majtki poporodowe, kocyk, pieluchy itp.

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2013-02-13 o 19:35
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:36   #1955
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Eh.. ja od kilku dni a dziś apogeum, więc liczę, że jutro będę w lepszej formie

a co Twój gin mówił o tym cukrze?

ja miałam na czczo 3.63 a po 2 godzinach 6.85
Nie wiem jak przeliczyć te Twoje jednostki.
Ja miałam na czczo 71 a po 2 godzinach 65. Ginekolog powiedziała, że dobrze, że nie przerósł 140, a taki mały spadek ok. Kurde, jak dla mnie nie ok ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:37   #1956
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

nie odzywam się od kilku dni, bo jestem tak chora, że nie mam na nic siły... czasem podczytuję, postaram się nadrobić...

Motylku, trzymaj się Kochana, zobaczysz, że będzie dobrze!

Wracam do łózka...
Kochana wracaj do zdrówka

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
juz po wizycie Nelcia wazy 876 gramow. niesamowite, ze od polowkowego zwiekszyla swoja mase dwukrotnie. mnie przybylo 3kg w 3 tyg :P w sumie juz 9kg na plusie.
wyniki morfologii i zelaza bez zmian...anemia jak byla tak jest sok buraczany jest do duuuu...py tardyferon fol zmieniamy na ascofer.
guz na tarczycy na razie nie wzruszyl lekarza, hehe. poczekamy na wyniki i zobaczymy co dalej. pytalam o wskazania do cesarki, ale na razie mam sobie tym nie zawracac glowy lubie go za ten spokoj! zreszta mala jest obecnie ulozona miednicowo, wiec kolejna upiera sie przy tym, zeby mnie jednak jakis skalpelik dopadl
za wizyte i za dużą Nelcie
Stary 2013-02-13, 19:38   #1957
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj skończyłam ten femibion i zaraz z Tż jedziemy na jakieś zakupy i od razu zakupie chyba ten Pharmaton matruelle- lepszy skład i tańszy od femibionu
ja biorę od początku matruelle i wszystkie wyniki mam ok

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

kuruj się, zdrówka Ci życzę

Cytat:
super informacje
dla Nelci- jaka ona już duuuuża
a czemu się martwisz tym położeniem miednicowym? to jakieś złe położenie? w tym okresie ciąży chyba ok. jak macica się rozrośnie to i Nelcia pójdzie wyżej

Stary 2013-02-13, 19:40   #1958
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
a ja znów pomarudze
laski no.. mam 3tygodnie by ogarnąć 3500..
może mi ktoś łaskawie powiedzieć jak?
ah, warto dodać,że nie pracuję...

ja już naprawdę nie moge.. robię,staram się i ciągle nie wychodzi.. ciągle ktoś jest na "nie" i nie amm już nawet sił by próbować..

i z nikąd wsparcia...
tż nie ma bo ma giga długi.. z resztą nie mam ochoty go o nic prosić..
ale sama też nie ogarnę..
pożyczki też nie dostanę..
niewiem.. po prostu nie wiem.

jakoś mnie to wszystko przytłacza..
chce tylko zarobić tę kasę..i mieć z głowy..od kwietnia już będzie luźniej.. ale akurat teraz,jak baaardzo musze to nie wychodzi..
oj Axellka niepoddawaj się teraz może rodziców poproś o wsparcie jakieś??
Stary 2013-02-13, 19:40   #1959
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak przeliczyć te Twoje jednostki.
Ja miałam na czczo 71 a po 2 godzinach 65. Ginekolog powiedziała, że dobrze, że nie przerósł 140, a taki mały spadek ok. Kurde, jak dla mnie nie ok ...
u mnie też był spadek po 2 godz i to spory. Gin powiedział, że wszystko ok.
a czemu Cię to martwi?

Stary 2013-02-13, 19:41   #1960
maluska88
Raczkowanie

witam ja tez mam mało z wyprawki wsumie wózek lóżeczko troszke ciuszkow co dostałam kilka butelek wyparzacz i podgrzewacz choć po zakupie uznałam ze jak będę karmić piersią to mi to nie potrzebne i wczoraj kupiłam spodnie z bluzeczka no i teściowa zmusiła mnie do kupna wanienki choć mówiłam jej ze kuzynka mi da ale tak przekabaciła męża ze kupił bo tania wkurzyło mnie to bo kuzynka rodziła w październiku i już w grudniu pisała nie kupuj bo ci dam a teściowa a tam ci da się kupi bo tania
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:43   #1961
lonely_lady
Zakorzenienie

Axella- i tak jesteś mega silna.. ze wszystkim radzisz sobie sama.. czasem ponarzekasz, wygadasz się ale działasz i się nie dajesz. Wierzę, że wszystko się tak fajnie poukłada, że jeszcze będziesz się śmiała z Zuzką z tych problemików

Stary 2013-02-13, 19:46   #1962
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
[B]

zgadzam się..
już się nie mogę doczekać córeczki
Loney kochana niewidze przeszkód by Wiktorka ubierać na różowo bedzie leżał grzecznie w wózku to nikt z pocżatku niezauważy że to boy
a tak serio to przecież Ty upolowałaś już wiele ciuszków idelanych dla malego elegancika , chociażby te spodenki z szelkami lub body z kołnierzykiem

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
witam ja tez mam mało z wyprawki wsumie wózek lóżeczko troszke ciuszkow co dostałam kilka butelek wyparzacz i podgrzewacz choć po zakupie uznałam ze jak będę karmić piersią to mi to nie potrzebne i wczoraj kupiłam spodnie z bluzeczka no i teściowa zmusiła mnie do kupna wanienki choć mówiłam jej ze kuzynka mi da ale tak przekabaciła męża ze kupił bo tania wkurzyło mnie to bo kuzynka rodziła w październiku i już w grudniu pisała nie kupuj bo ci dam a teściowa a tam ci da się kupi bo tania
w sumie co najdroższe to już masz czyli wózek i łózeczko a teściową sie nieprzejmuj
Stary 2013-02-13, 19:47   #1963
diabli
Zakorzenienie

ponadrabiam troche

Cytat:
hardocore nie wiem czy on da radę
ja tam wole sie sama umyc. bez jaj zeby mnie tz musial myc w kroczu skrzepy, krew...chyba nie ma co faceta stresowac moj pewnie by padl po to polozne kaza wstac i isc sie umyc zeby sie rozruszac i brac do zycia.

Cytat:
Właśnie nie wiem.. Sugerowałam się koleżanką która teraz ma 3 miesięczne chyba już dziecko.. I ona mi napisała, że do mycia butelek używa tylko tego płynu, bo mleko jest tłuste i ciężko by było normalnym umyć i że ten też jest bezpieczniejszy.. ale ja tam nie wiem..

Rozumiem, że te wszystkie prania będziecie robić w jakimś płynie dla niemowląt?? Loweli czy coś??
ogladalam ten plyn i wyglada fajnie. http://allegro.pl/plyn-do-mycia-bute...948596036.html wszedzie sa informacje, ze nie zawiera chemii

pranie w jelpie albo loveli

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
każdy między 24 a 28tc
w mojej karcie ciazy krzywa robi sie 24-28 - 50g i 75g w 32 tyg gin mowil, ze zleci mi to po 30 tyg., wiec jeszcze mamy troche czasu.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
No właśnie ostano gadałam z koleżanką ( tą co ma 3 miesieczne dziecko ) że ten pomysł baby schower jest fajny bo tak na prawdę każdy kto Cię odwiedza przynosi Ci coś do ubrania, albo jakieś kosmetyki czy kocyk. Tyle, że to już jest mniej więcej miesiac po porodzie. Wiec i tak musisz cześć kupić. Ja np myślę o tych kocykch. Chcę mieć 3 jeden gruby i 2 cięnkie. No i właśnie kupować czy czekać...ona mi mówiła, że jeden gruby dostała od szwagierki przed porodem to już wiedziała, że jakiś ma. Nie kupowała i 2 cienkie też dostała później. Ale przecież muszę mieć jakiś żeby chociaż okryć dziecko jak wyjdziemy ze szpitala. I tak na prawdę nie wiem co dostane i później bede miała 5 kocyków...
myslalam, ze taka imprezke robi sie w ciazy ale nie bylam nigdy i sama nie planuje. po porodzie juz w domu zawsze odwiedzalismy dzidziusia i przynosilismy jakis prezent (najczesciej pieluchy pytajac wczesniej o firme i rozmiar) i dla maluszka jakas fajna grzechotke. czasem mama sama mowila, co jeszcze potrzebuje...

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
W terminie czyli 5.06.2013 nie chciałabym urodzić Chciałabym albo kilka dni przed albo jak po terminie to przynajmniej po 8.06.2013 Ale chcieć to ja sobie mogę, zobaczymy kiedy Ptyś zechce się zjawić Mam tylko nadzieję, że nie będzie to w czasie jak tatuś będzie na zleceniu
moj termin 25 wypada w sobote i tez jakos w weekend wolalabym nie rodzic, bo pewnie w szpitalu luz wsrod personelu hehe. marzy mi sie 12 maja (urodziny tz). jesli bedzie cesarka to moze tak poplanujemy, choc to niedziela i nie wiem czy moj gin-ordynator bedzie chetny zrezygnowac z niedzielnego rosolku
Stary 2013-02-13, 19:48   #1964
vujka
Raczkowanie

Dziękuje za kciuki są magiczne! u gin wszystko w porządku Paweł uparty jak nie wiem, ale nadal pozostaje Pawłem. Wyniki mam w normie, tylko cisnienie za wysokie i to CRP powtórzyć. I mam glukozę zrobić gin mi powiedział, że mam kupić w aptece, w domu rano na czczo wypić i iść po godzinie na badania, żebym nie potrzebnie wśród wirusów nie siedziała. Ogólnie gin dzisiaj dużo żartował i baaardzo mnie uspokoił

Cytat:

[/COLOR] Jaką SR wybrałaś?
Chodzę do Feminy w Katowicach - bezpłatnie i bardzo fajna położna - bardzo konkretna

idę odpocząć...
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:49   #1965
Atena564
Zadomowienie

ale mam zgage, normalnie wypali mi przełyk zaraz
ide sie napic mleka czy zjeśc jabłko bo w sumie tylko to mi oststnio pomaga
potem kąpiel w pianie bo mój organizm tego potrzebuje
milego gadulenia
Stary 2013-02-13, 19:52   #1966
kalka
Zadomowienie

Wiecie co? Jestem dopiero w 29 tyg,a mnie już chandra dopadła.
Co chwilę słyszę, że któraś z moich znajomych urodziła (styczen-luty tochyba ich 6 było) a ja nadal siedzę z rosnącym brzuchem. Zazdroszczę im, ze mają maluszki przy sobie.

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:53   #1967
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja znów pomarudze

ja już naprawdę nie moge.. robię,staram się i ciągle nie wychodzi.. ciągle ktoś jest na "nie" i nie amm już nawet sił by próbować..

i z nikąd wsparcia...
tż nie ma bo ma giga długi.. z resztą nie mam ochoty go o nic prosić..
ale sama też nie ogarnę..
pożyczki też nie dostanę..
niewiem.. po prostu nie wiem.

jakoś mnie to wszystko przytłacza..
chce tylko zarobić tę kasę..i mieć z głowy..od kwietnia już będzie luźniej.. ale akurat teraz,jak baaardzo musze to nie wychodzi..
Axellka, a Ty to musisz ogarnąć, żeby wykazać przychody na DG? Czy po prostu chcesz zarobić na wyprawkę? Czy i jedno i drugie? Wiem, że to bardzo dużo kasy, ale dasz radę. Nawet jak nie wszystko to chociaż część. Nie załamuj się, działaj!

Cytat:
Brawa dla Ciebie i Nelci!!! A z miednicowego do główkowego położenia może się jeszcze kilkakrotnie obrócić Nic się nie martw
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:55   #1968
xal
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu Cię to martwi?
A jakie miałaś?
Martwi mnie, że norma jest od 70 czyli spadek poniżej normy.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:55   #1969
sharpnowaja
Zakorzenienie

aukcja się kończy http://allegro.pl/st-bernard-cudna-s...016831848.html ta sama osoba ma wiele innych fajnych rzeczy ale jutro dużo się kończy, ale myślę że można upolować rzeczy po 5 zł
Stary 2013-02-13, 19:56   #1970
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
oj Axellka niepoddawaj się teraz może rodziców poproś o wsparcie jakieś??
ile można..?
na kaucję mi już dali..
nie mają nadmiaru kasy i nie chcę od nich ciągnąć.
chcę ZAROBIĆ a nie wyciągnąć łapkę..

teraz oferty pracy są chyba tylko dla tych z orzeczeniem przynajmniej w Poznaniu..
musze mieć cokolwiek.. i jak do końca tygodnia nie znajdę to będę bardzo,baaardzo zła...

Cytat:
Axella- i tak jesteś mega silna.. ze wszystkim radzisz sobie sama.. czasem ponarzekasz, wygadasz się ale działasz i się nie dajesz. Wierzę, że wszystko się tak fajnie poukłada, że jeszcze będziesz się śmiała z Zuzką z tych problemików
oby oby...
mam taką ogromną nadzieję..

ale mnie to wszystko przerasta..wiem,że od kwietnia będzie lepiej..spokojniej.. ale do kwietnia cholernie daleko

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 19:57   #1971
maluska88
Raczkowanie

właśnie a jak tam u was z spaniem ja często się budzę i wiercę a jak przekręcę sie na plecy to mąż zaraz jak ty spisz na lewy bok już haha i zaczął marudzic ze chrapie:P
Stary 2013-02-13, 20:03   #1972
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Ci się nic nie dzieje to używaj dalej, ale z tego co piszesz to masz jakieś maseczki. Ja mam troszkę więcej lat od ciebie i używam po prostu nawilżających bo takie jest zapotrzebowanie mojej skóry. Na lato ważne filtry, żeby nie zniszczyć skóry, a na co dzień dobre oczyszczanie.
twarz myje codziennie żelem, a ten krem bambino dobrze nawilża. No ale się zastanawiam kiedy przejść na takie typowo kobiece kremy

Atena ja mam kwadratowe pieluchy

pawie oczko ja przeważnie wstaję jeszcze bardziej zmęczona niż jak szłam spać i ogólnie czuję się już jak mały hipopotam, ciężko mi się chodzi, męczę się z założeniem i ściągnięciem butów, dziś moja przygoda pięty-> tarka były lada wyczynem. No i strasznie szybko się męczę.

A jeszcze jedno, jak dużo chodzę czy coś więcej robię to mam o wiele więcej śluzu. To normalne?
Stary 2013-02-13, 20:04   #1973
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
a czemu Cię to martwi?
hejka ja miałam 78 na czczo, a po 2 godzinach 72
to są dobre wyniki. Nie koniecznie musimy mieć powyżej 100

sharpnowaja -> ja mam meeega dużo śluzu ;/

xal -> u mnie w laboratorium norma jest od 60

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-02-13 o 20:06
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 20:07   #1974
diabli
Zakorzenienie

Niunka - za pake z allegro! i fajne ciuszki (malpkowy zestaw i ten pajac-smok ) sporo tego juz masz aaa i dziekuje za pomysl z workami prozniowymi. chyba tez tak popakuje to co mam, zeby przed przeprowadzka bylo latwiej pozniej sobie to moze jeszcze raz wypiore (albo juz tylko wyprasuje), ale na pewno bedzie mniej i wygodniej do przewozenia

Lonely - sliczne szmatki-przytulanki tez wczoraj ogladalam. kilka dodalam sobie do obserwowanych i jesli nie kupie wczesniej to pewnie podpowiem, kiedy ktos bedzie pytal o pomysl na prezent dla malej

mojego tz dzisiaj natchnelo, bo mu opowiadalam, ze juz szykujecie torby i stwierdzil, ze musimy juz wszystko kupic do szpitala, bo on pozniej sam podkladow nie kupi, bo przywiezie nie to co trzeba i bedzie klops wiec mam sobie wybrac, kupic, spakowac i byc gotowa hehe.

Mysia - za wizyte
Stary 2013-02-13, 20:12   #1975
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
a ja znów pomarudze
mam nadzieję że to tylko chwilowe i że szybko sytuacja się zmieni i będziesz zarabiać "kokosy"

diabli za wizytę
Stary 2013-02-13, 20:17   #1976
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Loney kochana niewidze przeszkód by Wiktorka ubierać na różowo bedzie leżał grzecznie w wózku to nikt z pocżatku niezauważy że to boy
a tak serio to przecież Ty upolowałaś już wiele ciuszków idelanych dla malego elegancika , chociażby te spodenki z szelkami lub body z kołnierzykiem
z ogromną fascynacją do dziewczęcych ubranek i ozdóbek, ale z mojego kawalera panienki pod żadnym pozorem robić nie będę
będę się starała zrobić z niego małego elegancika, a czasem luzaka dresiarza
będzie miał styl taki jak mamusia- czyli dwie skrajności. Uwielbiam się ubierać albo elegancko i kobieco albo totalny, sportowy luz

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Dziękuje za kciuki są magiczne! u gin wszystko w porządku Paweł uparty jak nie wiem, ale nadal pozostaje Pawłem. Wyniki mam w normie, tylko cisnienie za wysokie i to CRP powtórzyć. I mam glukozę zrobić gin mi powiedział, że mam kupić w aptece, w domu rano na czczo wypić i iść po godzinie na badania, żebym nie potrzebnie wśród wirusów nie siedziała. Ogólnie gin dzisiaj dużo żartował i baaardzo mnie uspokoił
super

Cytat:
ale mam zgage, normalnie wypali mi przełyk zaraz
ide sie napic mleka czy zjeśc jabłko bo w sumie tylko to mi oststnio pomaga
potem kąpiel w pianie bo mój organizm tego potrzebuje
milego gadulenia
przyjemnego relaksu i oby zgaga sobie poszła

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Wiecie co? Jestem dopiero w 29 tyg,a mnie już chandra dopadła.
Co chwilę słyszę, że któraś z moich znajomych urodziła (styczen-luty tochyba ich 6 było) a ja nadal siedzę z rosnącym brzuchem. Zazdroszczę im, ze mają maluszki przy sobie.
taka kolej rzeczy musimy cierpliwie czekać, przyjdzie i na nas pora

Cytat:
A jakie miałaś?
Martwi mnie, że norma jest od 70 czyli spadek poniżej normy.
nie wiem czy mój wynik coś Ci powie, bo miałam inne jednostki
przed wypiciem miałam 4,3
po 2h spadło mi do 3,7 a norma jest do 7,8

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
właśnie a jak tam u was z spaniem ja często się budzę i wiercę a jak przekręcę sie na plecy to mąż zaraz jak ty spisz na lewy bok już haha i zaczął marudzic ze chrapie:P
y mnie ze spaniem średnio.. budzę się z drętwiejącymi łydkami lub bolącym kręgosłupem. Jak już nie mogę wytrzymać to przewracam się na plecy i ból po chwili troszkę ustaje. Potem intuicyjnie odwracam się na bok i znowu to samo.. i tak kilka cykli do rano

Stary 2013-02-13, 20:17   #1977
sharpnowaja
Zakorzenienie

jeszcze 10 min
http://allegro.pl/dwa-rampersy-w-tru...002542515.html
http://allegro.pl/rampersy-trzypak-s...002546898.html
http://allegro.pl/zestaw-ubranek-dla...002691713.html
jeden sprzedawca
Stary 2013-02-13, 20:20   #1978
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Co zamówiłaś w końcu i od którego sprzedawcy? mnie też to czeka na dniach.. i ostatnio pozapisywałam tych sprzedawców których podawałaś
mogę Ci przesłać w Excelu całą rozpiskę z cenami i porównaniem sprzedawców.. Tylko podaj mi maila na pw bo chyba nie da się wrzucić tutaj Excela??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 20:21   #1979
maluska88
Raczkowanie

wiecie jak czytam wasze posty o usg ze wiecie ile wasze dzidzie ważą to wam zazdroszczę ja mojego maluszka widziałam 15grudnia i zobaczę go dopiero po porodzie.
Stary 2013-02-13, 20:24   #1980
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana wracaj do zdrówka
za wizyte i za dużą Nelcie
dziekujemy! rosnie jak na drozdzach

Cytat:
super informacje
dla Nelci- jaka ona już duuuuża
a czemu się martwisz tym położeniem miednicowym? to jakieś złe położenie? w tym okresie ciąży chyba ok. jak macica się rozrośnie to i Nelcia pójdzie wyżej

polozenie miednicowe to glowka na gorze, dupcia na dole i nogami fika sobie przed soba (moze je miec nawet podniesione calkiem do buzi ). przy takim ulozeniu w gre wchodzi tylko cesarka, bo dzidzius pupa nie jest w stanie tak rozciagnac kanalu rodnego jak glowka ale oczywiscie do porodu moze sie jeszcze przekrecic wiele razy, wiec luz. po prostu gin sie smial, bo powiedzialam, ze engokrynolog ma wskazanie do cesarki...a gin na to, ze Nela tez chyba na nia stawia

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Brawa dla Ciebie i Nelci!!! A z miednicowego do główkowego położenia może się jeszcze kilkakrotnie obrócić Nic się nie martw

wiem, wiem. czytalam, ze nawet kilka dni przed porodem dzieci moga sie obrocic, jednak pozniej juz coraz trudniej.
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_zycie_w_lon ie_mamy_polozenie_dziecka _artykul,1072.html?print= 1 tutaj sa jakies cwiczenia podobno stosowane 8 tyg przed porodem moga pomoc...chyba tak dla siebie sprobuje codziennie polezec troche z poduchami pod pupa i zobaczymy.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

wlasnie mi tz wyslal przez gg (lezac na kanapie metr ode mnie)

https://www.youtube.com/watch?v=J7uV...e_gdata_player urocza! dzieci faaaajnie przezywaja takie "zwykle" sprawy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości