|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Motylku nasz kochany
![]() Trzymam mocnoo kciuki za Twoją babcię, na pewno będzie walczyła dla Was. Życzę Wam dużo siły i spokoju.. i niech ta zła passa już się kończy Cytat:
łóżeczko, materac, 2x okrycie kąpielowe, no i trochę ciuszków (dzięki temu że ostatnio zaszalałam w lumpkach) Cytat:
już się nie mogę doczekać córeczki ![]() Cytat:
![]() masaaakra Cytat:
śliczne rzeczya spodenki na szelkach też takie upolowałam na allegro ![]() faktycznie są spore i dosyć ciepłe (będą na jesień )Cytat:
![]() u którego allegrowicza w końcu się obkupiłaś ? i jak Ci policzył koszty przesyłki ? też się przymierzam do większych zakupów na allegro Cytat:
![]() Cytat:
a Mężulek kochany należą mu się ![]() Cytat:
Cytat:
Co do pielęgnacji twarzy... też nie stosuję żadnych kremów i czasem mam wyrzuty, że tego nie robię. Mam tylko mleczko do twarzy i tonik których używam do zmywania makijażu. Tonik mam z firmy AA i bardzo go lubię kiedyś kupiłam sobie kremik i maseczkę soraja i jak sobie przypomniałam to stosowałam, ale w końcu termin przydatności minął i wyrzuciłam ale obiecuję mocne postanowienie poprawy
|
|||||||||
|
|
|
#1952 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Hej Dziewczyny!
nie odzywam się od kilku dni, bo jestem tak chora, że nie mam na nic siły... czasem podczytuję, postaram się nadrobić... Motylku, trzymaj się Kochana, zobaczysz, że będzie dobrze! Wracam do łózka...
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
juz po wizycie
Nelcia wazy 876 gramow. niesamowite, ze od polowkowego zwiekszyla swoja mase dwukrotnie. mnie przybylo 3kg w 3 tyg :P w sumie juz 9kg na plusie.wyniki morfologii i zelaza bez zmian...anemia jak byla tak jest ![]() ![]() tardyferon fol zmieniamy na ascofer.guz na tarczycy na razie nie wzruszyl lekarza, hehe. poczekamy na wyniki i zobaczymy co dalej. pytalam o wskazania do cesarki, ale na razie mam sobie tym nie zawracac glowy lubie go za ten spokoj! zreszta mala jest obecnie ulozona miednicowo, wiec kolejna upiera sie przy tym, zeby mnie jednak jakis skalpelik dopadl ![]() poza tym wszystko ok nastepna wizyta 6.03
|
|
|
|
#1954 |
|
Zadomowienie
|
Marchewka kochana
Oblukałam na allegro tych sprzedawców co podałaś i mi też wychodzi coś koło 280 zł że wydam i chyba zdecyduje się an flaminga, bo w sumie porównując ceny u niego a np, w smyku to sporo taniej i koło 20 różnych rzeczy zamówie u niego na dniach np. podkłądy, butelke avent, przewijak, majtki poporodowe, kocyk, pieluchy itp. Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2013-02-13 o 19:35 |
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam na czczo 71 a po 2 godzinach 65. Ginekolog powiedziała, że dobrze, że nie przerósł 140, a taki mały spadek ok. Kurde, jak dla mnie nie ok ...
|
|
#1956 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
za wizyte i za dużą Nelcie
|
||
|
|
|
#1957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dla Nelci- jaka ona już duuuuża ![]() a czemu się martwisz tym położeniem miednicowym? to jakieś złe położenie? w tym okresie ciąży chyba ok. jak macica się rozrośnie to i Nelcia pójdzie wyżej
|
|||
|
|
|
#1958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu Cię to martwi? |
|
|
|
|
#1960 |
|
Raczkowanie
|
witam ja tez mam mało z wyprawki wsumie wózek lóżeczko troszke ciuszkow co dostałam kilka butelek wyparzacz i podgrzewacz choć po zakupie uznałam ze jak będę karmić piersią to mi to nie potrzebne i wczoraj kupiłam spodnie z bluzeczka no i teściowa zmusiła mnie do kupna wanienki choć mówiłam jej ze kuzynka mi da ale tak przekabaciła męża ze kupił bo tania wkurzyło mnie to bo kuzynka rodziła w październiku i już w grudniu pisała nie kupuj bo ci dam a teściowa a tam ci da się kupi bo tania
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Axella- i tak jesteś mega silna.. ze wszystkim radzisz sobie sama.. czasem ponarzekasz, wygadasz się ale działasz i się nie dajesz. Wierzę, że wszystko się tak fajnie poukłada, że jeszcze będziesz się śmiała z Zuzką z tych problemików
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zadomowienie
|
Loney kochana niewidze przeszkód by Wiktorka ubierać na różowo
bedzie leżał grzecznie w wózku to nikt z pocżatku niezauważy że to boy ![]() a tak serio to przecież Ty upolowałaś już wiele ciuszków idelanych dla malego elegancika , chociażby te spodenki z szelkami lub body z kołnierzykiem ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
a teściową sie nieprzejmuj
|
|
|
|
|
#1963 | |||
|
Zakorzenienie
|
ponadrabiam troche
![]() ja tam wole sie sama umyc. bez jaj zeby mnie tz musial myc w kroczu skrzepy, krew...chyba nie ma co faceta stresowac moj pewnie by padl po to polozne kaza wstac i isc sie umyc zeby sie rozruszac i brac do zycia. Cytat:
pranie w jelpie albo loveli ![]() w mojej karcie ciazy krzywa robi sie 24-28 - 50g i 75g w 32 tyg gin mowil, ze zleci mi to po 30 tyg., wiec jeszcze mamy troche czasu.Cytat:
ale nie bylam nigdy i sama nie planuje. po porodzie juz w domu zawsze odwiedzalismy dzidziusia i przynosilismy jakis prezent (najczesciej pieluchy pytajac wczesniej o firme i rozmiar) i dla maluszka jakas fajna grzechotke. czasem mama sama mowila, co jeszcze potrzebuje...Cytat:
|
|||
|
|
|
#1964 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za kciuki
są magiczne! Paweł uparty jak nie wiem, ale nadal pozostaje Pawłem. Wyniki mam w normie, tylko cisnienie za wysokie i to CRP powtórzyć. I mam glukozę zrobić gin mi powiedział, że mam kupić w aptece, w domu rano na czczo wypić i iść po godzinie na badania , żebym nie potrzebnie wśród wirusów nie siedziała. Ogólnie gin dzisiaj dużo żartował i baaardzo mnie uspokoił Chodzę do Feminy w Katowicach - bezpłatnie i bardzo fajna położna - bardzo konkretna ![]() idę odpocząć...
|
|
|
|
#1965 |
|
Zadomowienie
|
ale mam zgage, normalnie wypali mi przełyk zaraz
ide sie napic mleka czy zjeśc jabłko bo w sumie tylko to mi oststnio pomaga potem kąpiel w pianie bo mój organizm tego potrzebuje milego gadulenia |
|
|
|
#1966 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co? Jestem dopiero w 29 tyg,a mnie już chandra dopadła.
Co chwilę słyszę, że któraś z moich znajomych urodziła (styczen-luty tochyba ich 6 było) a ja nadal siedzę z rosnącym brzuchem. Zazdroszczę im, ze mają maluszki przy sobie. |
|
|
|
#1967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A z miednicowego do główkowego położenia może się jeszcze kilkakrotnie obrócić Nic się nie martw
|
||
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martwi mnie, że norma jest od 70 czyli spadek poniżej normy.
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
aukcja się kończy http://allegro.pl/st-bernard-cudna-s...016831848.html ta sama osoba ma wiele innych fajnych rzeczy ale jutro dużo się kończy, ale myślę że można upolować rzeczy po 5 zł
|
|
|
|
#1970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na kaucję mi już dali.. nie mają nadmiaru kasy i nie chcę od nich ciągnąć. chcę ZAROBIĆ a nie wyciągnąć łapkę.. teraz oferty pracy są chyba tylko dla tych z orzeczeniem przynajmniej w Poznaniu..musze mieć cokolwiek.. i jak do końca tygodnia nie znajdę to będę bardzo,baaardzo zła... ![]() Cytat:
mam taką ogromną nadzieję.. ale mnie to wszystko przerasta..wiem,że od kwietnia będzie lepiej..spokojniej.. ale do kwietnia cholernie daleko
|
||
|
|
|
#1971 |
|
Raczkowanie
|
właśnie a jak tam u was z spaniem ja często się budzę i wiercę a jak przekręcę sie na plecy to mąż zaraz jak ty spisz na lewy bok już haha i zaczął marudzic ze chrapie:P
|
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Atena ja mam kwadratowe pieluchy ![]() pawie oczko ja przeważnie wstaję jeszcze bardziej zmęczona niż jak szłam spać i ogólnie czuję się już jak mały hipopotam, ciężko mi się chodzi, męczę się z założeniem i ściągnięciem butów, dziś moja przygoda pięty-> tarka były lada wyczynem. No i strasznie szybko się męczę. A jeszcze jedno, jak dużo chodzę czy coś więcej robię to mam o wiele więcej śluzu. To normalne? |
|
|
|
|
#1973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja miałam 78 na czczo, a po 2 godzinach 72 ![]() to są dobre wyniki. Nie koniecznie musimy mieć powyżej 100 ![]() sharpnowaja -> ja mam meeega dużo śluzu ;/ xal -> u mnie w laboratorium norma jest od 60
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-02-13 o 20:06 |
|
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Niunka -
za pake z allegro! i fajne ciuszki (malpkowy zestaw i ten pajac-smok aaa i dziekuje pozniej sobie to moze jeszcze raz wypiore (albo juz tylko wyprasuje), ale na pewno bedzie mniej i wygodniej do przewozenia ![]() Lonely - sliczne szmatki-przytulanki tez wczoraj ogladalam. kilka dodalam sobie do obserwowanych i jesli nie kupie wczesniej to pewnie podpowiem, kiedy ktos bedzie pytal o pomysl na prezent dla malej ![]() mojego tz dzisiaj natchnelo, bo mu opowiadalam, ze juz szykujecie torby i stwierdzil, ze musimy juz wszystko kupic do szpitala, bo on pozniej sam podkladow nie kupi, bo przywiezie nie to co trzeba i bedzie klops wiec mam sobie wybrac, kupic, spakowac i byc gotowa hehe.Mysia - za wizyte
|
|
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
diabli za wizytę
|
|
|
|
|
#1976 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będę się starała zrobić z niego małego elegancika, a czasem luzaka dresiarza ![]() będzie miał styl taki jak mamusia- czyli dwie skrajności. Uwielbiam się ubierać albo elegancko i kobieco albo totalny, sportowy luz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
musimy cierpliwie czekać, przyjdzie i na nas pora ![]() Cytat:
przed wypiciem miałam 4,3 po 2h spadło mi do 3,7 a norma jest do 7,8 y mnie ze spaniem średnio.. budzę się z drętwiejącymi łydkami lub bolącym kręgosłupem. Jak już nie mogę wytrzymać to przewracam się na plecy i ból po chwili troszkę ustaje. Potem intuicyjnie odwracam się na bok i znowu to samo.. i tak kilka cykli do rano |
|||||
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
mogę Ci przesłać w Excelu całą rozpiskę z cenami i porównaniem sprzedawców.. Tylko podaj mi maila na pw bo chyba nie da się wrzucić tutaj Excela??
|
|
|
|
#1979 |
|
Raczkowanie
|
wiecie jak czytam wasze posty o usg ze wiecie ile wasze dzidzie ważą to wam zazdroszczę ja mojego maluszka widziałam 15grudnia i zobaczę go dopiero po porodzie.
|
|
|
|
#1980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polozenie miednicowe to glowka na gorze, dupcia na dole i nogami fika sobie przed soba (moze je miec nawet podniesione calkiem do buzi ). przy takim ulozeniu w gre wchodzi tylko cesarka, bo dzidzius pupa nie jest w stanie tak rozciagnac kanalu rodnego jak glowka ale oczywiscie do porodu moze sie jeszcze przekrecic wiele razy, wiec luz. po prostu gin sie smial, bo powiedzialam, ze engokrynolog ma wskazanie do cesarki...a gin na to, ze Nela tez chyba na nia stawia ![]() Cytat:
wiem, wiem. czytalam, ze nawet kilka dni przed porodem dzieci moga sie obrocic, jednak pozniej juz coraz trudniej. https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_zycie_w_lon ie_mamy_polozenie_dziecka _artykul,1072.html?print= 1 tutaj sa jakies cwiczenia podobno stosowane 8 tyg przed porodem moga pomoc...chyba tak dla siebie sprobuje codziennie polezec troche z poduchami pod pupa i zobaczymy.---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- wlasnie mi tz wyslal przez gg (lezac na kanapie metr ode mnie) https://www.youtube.com/watch?v=J7uV...e_gdata_player urocza! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

śliczne rzeczy

lubie go za ten spokoj! zreszta mala jest obecnie ulozona miednicowo, wiec kolejna upiera sie przy tym, zeby mnie jednak jakis skalpelik dopadl

gin mi powiedział, że mam kupić w aptece, w domu rano na czczo wypić i iść po godzinie na badania