Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 20:41   #2821
lourose
Wtajemniczenie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
3 lata?!Co to za firma taki szajs produkuje???
moja ma 13...
Aniston :/

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Sto lat dla Jasia i Dusi!

Dziewczyny, pogratulujecie mi jak ogłoszę np 21 dzień z chodakowską Ale wspierajcie wspierajcie, cobym dotrwała
Wytrwasz a jak nie, to
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Asiulka, udało się

właśnie dzwoniła do mnie pani, że ktoś odwołał jutrzejszą wizytę i wpisała Lenę na to miejsce.

dziewczyny, trzymać mocno kciuki
Trzymam mocno!

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witajcie
A my byliśmy sie kontrolnie zważyć i Filip waży 7850 , czyli 800 g przybrał w 3 tygodnie ale to głównie na mm, u nas ostatki laktacji
Ale mamy zmartwienie - Młody ma "za miękką główkę" i spłaszcza mu się z tyłu, mamy przepisany Devikap jak nie urok to sraczka

Pytałam o kupy przy wprowadzaniu nowych pokarmów, i zielone, śluzowate moga być, nie trzeba wtedy rezygnować np. z jabłka jak w naszym przypadku,tylko podawać i przyzwyczajać. Niepokojący śluz jest wtedy, kiedy jest kupa i osobno śluż, nie zas śluzowata kupa.

Zakupiłam dzisiaj banana z Hippa i zajadał sie nim
Kiedyś trzeba się pożegnać z karmieniem piersią, dla mnie to będzie trudne, już widzę najważniejsze że przybiera na wadza i smakują mu nowe produkty

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
nie mam czasu sie udzialac bo musze oddac do przyszłego tyg pierwszy rozdzial pracy juz i tak mam przechlapane u promotora
Dasz radę a promotora na pewno ugłaskasz

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Jesteśmy po wizycie u okulisty.
Zbadała i faktycznie nieco prawe oko ucieka, ale powiedziała, że taki zez to nawet do roku potrafi być. Kazała wpaść na kontrole jak będzie miala roczek.
Badanie nie było straszne. Tylko lampką świeciła w oczka.
Ufff dobrze że już jesteście po
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 20:46   #2822
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Tamlin duzo zdrówka dla Matiego

A swoja droga to Dearlie juz nie miala wrócić?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 20:53   #2823
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Mati ma zapalenie krtani. Oskrzela, płuca i gardło czyste. Mamy się inhalować.
Bidulek Dobrze że reszta ok.

Dziewczyny polecicie coś do rąk a konkretnie do skórek paznokci?
Od ciągłego mycia rąk, butelek, wyparzania etc. mam w strasznym stanie skórki wokół paznokci, pęka mi skóra wokół aż do krwi
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 21:12   #2824
kraven
Zakorzenienie

Tamlin dużo zdrowia dla Matiego.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 21:43   #2825
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Maggie ten słoiczek dynia z ziemniakiem to z hippa,mała dzisiaj zjadła pół słoiczka.

Marta, czy według Ciebie ten słoiczek tak dziwnie pachnie?
mi on śmierdzi okrutnie...
i dziwię się, że Zuzandra to chce jeść
Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

Chyba nie pisałam że jest ogromna szansa na to, że po moim powrocie do pracy Alicją zaopiekuje się moja szwagierka (żona brata męża)? Jest na ostatnim roku studiów i ma tylko jedne zajęcia w tygodniu Jeśli to się uda to będę przeszczęśliwa.
no to super! przynajmniej będzie pewna osoba
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać brzuszki działają,mam płaski brzuch(prawie)

ej no,.. jak możesz...
ja nadal mam flaka.
ale brzuszków nie robię prawie wcale.
czasami jak sobie przypomnę, ale regularności w tym nie ma żadnej.

od poniedziałku miałam zacząć ćwiczenia z Ewką i co środa a ja na tyłku przed laptopem tkwię zamiast pot wylewać.
jakoś w ciągu dnia nie mam czasu na wizaż, więc wieczorami nadrabiam hurtem..
Cytat:
dziewczyny, przepraszam że nie nadrabiam i ciągle zawracam Wam tyłek, ale teraz nie mam głowy na internet, wizaż czy inne rozrywki. nadrobię w swoim czasie.

ja znowu z prośbą, potrzebne mi namiary na dobrego ortopedę, specjalistę plus dobry sprzęt. od tego zależy czy moje dziecko pójdzie w szyny czy jakieś inne ustroństwo czy nawet w gips.

odległość nie ma znaczenia, dojadę gdzie trzeba.
polecono mi specjalistę z Lublina, Okońskiego, może któraś z Was może coś o nim powiedzieć?

i jeszcze rehabilitanta, również pilnie, najlepiej z Warszawy.

Asiulka, dzięki za polecenie neurologa, jutro będę dzwonić. A powiedz mi, on przyjmuje prywatnie, bo bardzo mi zależy na czasie.

przepraszam, że tak chaotycznie ale w swoim czasie napiszę co się dzieje, bo teraz mi niedobrze z nerw...
Agaton, trzymam mocno kciuki
dobrym ortopedą w lublinie jest Latalski.
w luxmedzie przyjmuje
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
aga_ton - Strasznie jakoś piszesz.. Aż zaczynam się denerwować.. Trzymam kciuki cokolwiek się dzieje.

Byliśmy u okulisty z Melanią..
Pytałam o to do kiedy dzieci mogą zezować. Ona twierdzi, że do 3miesiąca życia.
Natomiast wyszło, że Melka może mieć czasem wadę wzroku.. Do kontroli mamy przyjechać w czerwcu.
biedna Melcia. trzymam kciuki, żeby w czerwcu wszystko wyszlo ok
Cytat:

A mój i w dzień zasypia sam (choć nie zawsze, nie ma tak różowo), dorasta mi chłopak
Zuzandra odwrotnie.
w dzień zasnąć nie może. Zazwyczaj wyje, gdy ją kładę do łóżeczka. Oczka czerwoniutkie, same się zamykają, a ona walczy ze sobą jak może..
a w nocy po kąpieli, jedzonku i bajeczce zostawiam ją samą w pokoju, włączam kołyskanki i wychodzę. Sama pięknie zasypia
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
mój zjada albo prawie dwa małe albo jeden cały duży.
wogóle dołaczamy do niepijących mleka tzn rano udaje mi się wcinsąc mu 150 ml potem jogurt obiadek deserek i kaszka (jak do tej pory butla tak musimy przejsc na lyzeczke poniewaz hrabia lyzeczka jak najbardziej ale butla jest beee) no i w nyc przynajmnije raz mleko. także źlke nie jest ale on uwielbia siedziec w krzeslku i byc karmiony lyzeczka

Aga_ton żeby wszystko było dobrze!!!
ech.. jak tak czytam, że Jaś już tyle je, to się zastanawiam, czy dobrze rozszerzam Zuzince dietę. Ona tylko 4 dni młodsza a je dopiero deserki i warzywa. Nawet zupki jeszcze nie dostała.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
AgaTon dr Michał Latalski- lepszego nie ma ortopedy w naszym rejonie- Lublin. w razie co mogę pomóc z załatwieniem wizyty. Można spróbować na fundusz w Dziecięcym Szpitalu Klinicznym, znajoma tam pracuje mogę zapytać czy wcisneła by bez czekania na terminy.
dokładnie
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
A i dzisiaj teściowej przyjeżdżają porobic kilka rzeczy w mieszkaniu, których sie męża doprosic nie mogę
Min. Pomalowac ścianę w kiblu, która mezul oparskal kawą
Tak, tak... Pil kawę przed praca na kiblu i kichnal z kawą w buzi

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Sniegu jest multum od wczoraj wieczora i takim sposobem nie mam butów na chrzciny
Colds, a kiedy macie chrzciny, bo mi umknęło

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Wszystkiego naj naj naj dla Dusieńki i Jasia naszych pierwszych półrocznych maluszków

Cytat:
Dobry.
Dziewczyny będzie mnie mniej teraz bo mój Matiniu chory. Ma okropny szczekający kaszel, czyli pewnie zapalenie gardła, wstanie, zje i jedziemy do lekarza. Całe szczęście humor ma dobry.
oejej...
niech mój zięć zdrowieje szybciutko
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Tż mnie znowu wkur.ił
Ma na rano do pracy i sie trzepie po mieszkaniu jak kot za myszą.
Trzaska, szeleści reklamówkami, lata jak perszing to do kuchni to do wc
Normalnie ADHD!!! jak już wychodził to mały sie przebudził jak zwykle, ja ide zamknąć za nim drzwi, a ten sie wraca zaś bo fona zapomniał
Zjechałam go z góry na dół że budzi wszystkich tym swoim łażeniem to mi tak hasłem zajechał, że w drzwiach jak tylko wróci dostanie w maske.
A co jeszcze... Nawet sam sobie skarpet nie potrafi kupić bo kupił rajstopy zamiast skarpet.
Co za... Nie dość że głuchy (bo musze 3x powtarzać) to jeszcze ślepy se wzięłam chłopa no...
padłam i nie mogę wstać...

Cytat:
Chodakowska zaliczona - dzień 1
klask i:
Cytat:
Asiulka, udało się

właśnie dzwoniła do mnie pani, że ktoś odwołał jutrzejszą wizytę i wpisała Lenę na to miejsce.

Agaton, super, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
Cytat:
Lenie wreszcie posmakowało coś innego niż mleko, nareszcie...
polubiła jagody z jabłkiem .
bo wcześniej ani marchewka, ani jabłko, ani ziemniak jej nie pasował, po pierwszej łyżeczce zaciskała usta, odwracała głowę i koniec jedzenia. a dziś ładnie otwierała buzię
Wybredna mała Lenka...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:08   #2826
Dearlie
Zakorzenienie

Pamiętacie mnie jeszcze?

lourose, marta jestem, jestem Co prawda w jeszcze bardziej podłym nastroju niż miałam przed wyjazdem, ale o tym może w innym miejscu, ale pewnie dopiero jutro, bo widzę, że w klubie tyle nadrabiania, że musiałabym do jutra siedzieć.
Cytat:
Dzień dobry

Wczoraj bylismy i pediatry i wszelakie zakazy zniesione. Możemy wyjeżdzać z młodym po ludziach no waży młod 8100 wszystko wporzadu napięcie, odruchy neurologiczne, wszystko w sam raz jak na jego wiek. i powiedział że choroba nie pozostawiła żadnego śladu po sobie

dodatkowe sczepienie które nas czeka to meningokoki a+C i tyle.
Wspaniale!!!!
Cytat:
No i Jasiu dziś z Dusią świętuja

dzisiaj skończyliśmy PÓŁ ROKU
Jej to już pól roku? Sto lat dla Duśki i Jasia!!!!

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
A u nas d..a. Odebrałam wyniki posiewu moczu i mały ma zakażenie ukladu moczowego. Jesteśmy na razie na Furaginie. No to się leczymy
Ojej Mam nadzieję, że Furagina szybciutko pomoże. Zdrówka dla Jaśka!

Cytat:
Asiulka, udało się

Aga_ton trzymam za Lenką mocno, mocno, mocno kciuki.

Cytat:
Jesteśmy po wizycie u okulisty.
Zbadała i faktycznie nieco prawe oko ucieka, ale powiedziała, że taki zez to nawet do roku potrafi być. Kazała wpaść na kontrole jak będzie miala roczek.
Badanie nie było straszne. Tylko lampką świeciła w oczka.
Super!

Cytat:
Mati ma zapalenie krtani. Oskrzela, płuca i gardło czyste. Mamy się inhalować.
Jejku, ale nam się maluszków pochorowało przez moją nieobecność. Mateuszkowi także życzę dużo zdrówka!
Czym się inhalujecie?
Stary 2013-02-13, 22:28   #2827
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiam, jak podajesz kleik to wyjmujesz z butelki tę rureczkę antykolkową?
pytanie nie do mnie ale również mam butelkę dr brownsa i nie wyjmuję tej rurki przy kaszce, nie przeszkadza. Kiedyś jak zapomniałąm włożyć tej rurki to mleko mi się normalnie lało...

I kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za wizyte! doczytałam,że już za tydzień

U Nas jest poprawa! Obeszło sie bez zastrzyków. Do piątku mamy antybiotyk a do niedzieli inhalacjeale sie ciesze,bałam sie okropnie.

Sto lat dla świętujących maluszków
oo super że obędzie się bez zastrzyków

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

ooo znalazła się zguba
Stary 2013-02-13, 22:36   #2828
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Kasiam, jak podajesz kleik to wyjmujesz z butelki tę rureczkę antykolkową?

bo wcześniej ani marchewka, ani jabłko, ani ziemniak jej nie pasował, po pierwszej łyżeczce zaciskała usta, odwracała głowę i koniec jedzenia. a dziś ładnie otwierała buzię
nie wyjmuje musze zakupic tez te jagody bo u nas tez nie bardzo marchewka i jablko

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 23:00   #2829
katiem
Wtajemniczenie

Konczi dziewczyny chyba Avent zachwalały. Ja niekapka nie mam. Od razu przejdę na 360 - mam akurat z lovi, ale Avent też ma.
I najlepszego dla Dusi

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Anusia super

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 23:39   #2830
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Słuchajcie laski. Właśnie dzwonił małżon. W pracy pokazywał dzisiaj fotki Kubusia i przy okazji napatoczyła się znajoma - okulistka. I każe Kubusiowi zasłaniać lewe oczko codziennie na 5 minut I za miesiąc do kontroli. Kurcze ja tego u niego nie widzę teraz. Wg męża faktycznie troszkę mu to lewe ucieka.
A sama tutaj pisałam wczoraj, że chyba do 6 miesiąca ma prawo.
Ale to bardzo dobra lekarka więc jej wierzę.
no nic - 5 minut to nie wieczność.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Katee biedna sobie czas wypełniłaś jeszcze prezentacją
czyli to lewe oczko ma zasłaniać,to jest to uciekające?Kurcze ja na tych zdjęciach co wstawiałaś też tego nie widzę,ale nie jestem okulistką
A prezentacja skończona.Zaraz spróbuję wstawić

Cytat:
Mi się raz śniło, że musiałam dzielić się swoim dzieckiem z jakąś inną kobietą, a raz że oddałam innej swoją komórkę jajową i ona wychowywała moje dziecko horror.

do ćwiczeń marsz! Ja zamierzam codziennie, bo już nie mogę patrzeć na swoje zwisy, dołącz się, będzie nam raźniej!
to też sen miałaś...Ostatnio wzięłam moją niebieską piłkę i zaczęłam na niej robić brzuszki(10)I zero kondycji,zero

Zdrówka dla wszystkich Maluszków,którym coś doskwiera:Jasiowi kraven,Fabiankowi,Mateusz kowi,Lence,Melci

Dobranoc

Ps.PREZENTACJE NA MAILU GOTOWE!!!!!!!!!!!!!!!!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-02-13 o 23:52
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 06:45   #2831
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Hej
widze,że mamy prezentacjewięc lece obejrzeć

---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

Kochane romantycznych Walentynek

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Kate

klask i: kochana piękna prezentacjanormalni e sie popłakałami cudnie dobrałaś muzyczkę dziękuję za całą włożoną w to prace

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 07:56   #2832
angel166
Zakorzenienie

Tamlin duzo zdrowka dla Mateuszka dobrze, ze to tylko zapalenie krtani i odsluchowo ok.

My od 6na nogach, mała oczywiście gada i gada i nie raczy zjejsc

Mezul po 3dniach fazy uderzeniowej mimo grzechów(wasa krotkie 2dzirnnie, cukier do kawy) schudl5kg
A idz pan w h#u mi od pn tylko 1kg ubyl mimo, ze jem mniej niż on

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 08:05   #2833
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam się w walentynkowy poranek
na dzień dobry od męża dostałam rafaello w pudełeczku w kształcie serca zaskoczył mnie
a teraz odsypia nockę a ja szykuję się na przejażdzkę do pleszewa na przymiarkę sukni ślubnej
Wczoraj się spotkałyśmy z Asiuulką i jak wróciłam miałam ciężką noc - Iga prawie w ogóle nie spała, więc pewnie za kierownicą zasnę

idę na śniadanko i wyruszam

aa kaate w nocy sobie podglądnęłam prezentację - świetna robota kochana bardzo mi się podoba

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 08:14   #2834
Dearlie
Zakorzenienie

Hej.

Antek dzisiaj na noc dostał po raz pierwszy pół łyżeczki kleiku. Nie skończył jeszcze 4 miesięcy, ale zdecydowałam się na to, bo ewidentnie nie najada się na noc. Tak jak budził mi się zawsze o 3-4 na butlkę, tak ostatnio pobudki były już o 1, a i tak już za tydzień mieliśmy zacząć wprowadzenie, aby przyzwyczaić do gęstszego pokamu.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

Mezul po 3dniach fazy uderzeniowej mimo grzechów(wasa krotkie 2dzirnnie, cukier do kawy) schudl5kg
A idz pan w h#u mi od pn tylko 1kg ubyl mimo, ze jem mniej niż on
Ja i tż byliśmy prawie cały styczeń na Dukanie. Gdy byliśmy na tej diecie 2 lata temu, ja schudłam ok. 18kg, a on 30kg. Tym razem już waga tak ładnie nie spadała. Ja zrzuciłam 4kg, a tż tylko jakiś 1 kg. Co dziwne, ja miałam jakieś grzeszki, a ona żadnych. Czułam się fatalnie, więc jednogłośnie przerwaliśmy dietę.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2013-02-14 o 09:14
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 08:16   #2835
katiem
Wtajemniczenie

Hej laski

KAtee świetna robota
przepiekna prezentacja
A co do oczka to właśnie ucieka lewe czyli zasłaniać trzeba prawe - zdrowe by lewe zaczęło odpowiednio pracować.
No może faktycznie coś tam zaczynam zauważać.

Niegrzeczna ale miałaś miłą niespodziankę

Mój mężul od wczoraj w pracy. I zadzwoniłam wczoraj do niego. A ten wkurzony. Pytam co się stało i nie chciał powiedzieć. No to zaczęłam dusić i mówi, że chciał mi zrobić niespodziankę i był w Lilou i chciał dokupić trzecią zawieszkę w kształcie chłopca z jego imieniem - ale samą zawieszkę. A Pani mówi, że tak nie można, że musi przyjść z bransoletką (co jest logiczne dla mnie) No to ten się obraził i powiedział Pani, że mu zepsuła walentynki

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 08:16   #2836
angel166
Zakorzenienie

Aaaaaa obejrzalam prezentację i przy drugiej aż sid poplakalam ze wzruszenia!super dziękuję kochana bardzo bardzo bardzo super! Muzyczka super dobrana do obu! I w ogole brak mi slow!

Jagódka
Stary 2013-02-14, 08:20   #2837
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
HeNo to ten się obraził i powiedział Pani, że mu zepsuła walentynki
biedny

U nas dziś walentynkowe sniadanie dukana bylo wstałam o 6 i zrobiłam mężowi jajecznice z feta i kurczakiem wedzonym

Teraz siedzę i myślę nad obiado-kolacja jak wróci z pracy i pomysłu nie mam

Jagódka
Stary 2013-02-14, 08:32   #2838
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

Niegrzeczna ale miałaś miłą niespodziankę

Mój mężul od wczoraj w pracy. I zadzwoniłam wczoraj do niego. A ten wkurzony. Pytam co się stało i nie chciał powiedzieć. No to zaczęłam dusić i mówi, że chciał mi zrobić niespodziankę i był w Lilou i chciał dokupić trzecią zawieszkę w kształcie chłopca z jego imieniem - ale samą zawieszkę. A Pani mówi, że tak nie można, że musi przyjść z bransoletką (co jest logiczne dla mnie) No to ten się obraził i powiedział Pani, że mu zepsuła walentynki
oj tak bardzo miłą i słodką
hehe a to nie dobra pani zepsuła mu niespodziankę, w sumie co się facetowi dziwić też bym sie wkurzyła, pamiętał a że mu nie wyszło zdarza się, w inny sposób możecie świętować

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 08:55   #2839
marta1986222
Zakorzenienie

Dearlie

Katte przepiękna prezentacja,oczywiście się poryczałam,nasze dzieci to największe skarby

Maggie tez mi dziwnie pachniał ten ziemniak z dynią,nawet otworzyłam drugi sloiczek zeby sprawdzić i tak samo ale moja Zuzia uwielbia to,poza tym co ona nie lubi,wczoraj zajadała sie jarzynową.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Katiem biedny mężul,zdenerwował się.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-02-14, 09:08   #2840
zielona191189
Raczkowanie

ale sie wczoraj wkurzylam..Boze czemu swiat jest taki okrutny
Napisze to jak mnie odblokuja w klubie.
Stary 2013-02-14, 09:09   #2841
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Bidulek Dobrze że reszta ok.

Dziewczyny polecicie coś do rąk a konkretnie do skórek paznokci?
Od ciągłego mycia rąk, butelek, wyparzania etc. mam w strasznym stanie skórki wokół paznokci, pęka mi skóra wokół aż do krwi
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ek-i-sola.html
ja mam to, bardzo fajny
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:18   #2842
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
o to mnie podniosłaś na duchu tymi wieściami!!!
cieszę się

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Już widze jutrzejsze walentynki
Między mną a tżtem cisza martwa...
Boże co ja za patałacha mam w domu
A dziecko spi ponad godzine razem z nim.
Aaaa ide prać bo przyszły ciuchy z all
To słabo. My na szczęście się nie pokłuciliśmy i idziemy na kolacje do restauracji w której robiliśmy wesele. Maja tam pyyszne jedzenie.

Iwoncia z tym hałasowaniem to u mnie jest to samo. Mój mąż wszystko robi głośno i to jest takie denerwujące. Mamy tylko jeden pokój więc nawet nie idzie się zamknąć przed tym jego hałasowaniem... Ale już mu tym nie truje bo to i tak nic nie daje.
Nawet zgasić światło w łazience to trzeba walnąć we włącznik.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
no poparz a colds okulistka powiedziała że do 3 miesiąca ...
skoro do roku to jeszcze dużo czasu na pewno się unormuje
No właśnie, dlatego zaskoczyła mnie. Mam nadzieję, że ma rację.

Cytat:
Wow jagody z jabłkiem? Nie widziałam jeszcze takiego smaku.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Marta, czy według Ciebie ten słoiczek tak dziwnie pachnie?
mi on śmierdzi okrutnie...
i dziwię się, że Zuzandra to chce jeść
Mi też dynia z ziemniakami śmierdzi. Aż sie zastanawiałam czy to nie jest zepsute, ale raczej nie. Moja nie lubi i wcale jej się nie dziwię,

Edytowane przez Agnus21
Czas edycji: 2013-02-14 o 12:23
Agnus21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:19   #2843
Dearlie
Zakorzenienie

Katee przepiękne prezentacje!!! Wzruszyłam się niesamowicie oglądając je. Baaardzo dziękujemy za pracę, jaką w nie włożyłaś! Ale mamy piękną pamiątkę!
Stary 2013-02-14, 09:26   #2844
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona191189 Pokaż wiadomość
ale sie wczoraj wkurzylam..Boze czemu swiat jest taki okrutny
Napisze to jak mnie odblokuja w klubie.
kurcze mam nadzieję ze nic poważnego

Chyba czas się ogarnąć troszkę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-02-14, 09:39   #2845
Iwa844
Zakorzenienie

Katee coś cudownego!!!
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:51   #2846
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć
nie było mnie tydzień, mała daje popalić, po szczepieniu jej sie coś porobiło, non stop sie drze, na rękach by tylko chciała no i znowu bunt mlekowy ma w piatek ważyła 7190, wszystko z nią ok, baba ją źle zaszczepiła, za wysoko i miała mega wielkie gule, takie twarde i bolące, w wodzie nie chciała nawet się pluskać bo ją chyba piekło smarowałam altacetem i okładałam sodą i już prawie zeszło, wczoraj w wanience już sie nie wierzgała poza tym z nowości u niej, to wczoraj dostała łososia z ziemniakiem i marchewką z hippa i jej posmakował, dzisiaj też to samo, a od jutra gluten zaczynamy, bo skońćzy 5 mcy. Kupiłam kaszkę mleczną manną z Nestle i nie wiem jak mam jej to podać??czy sam ten proszek sypnąć do obiadku czy mam rozrobić w wodzie i dopiero łyzeczkę rozrobionej kaszki dać do obiadku???Synkowi gotowałam mannę na wodzie i dodawałam, ale nie chce mi się tak papraćHELP:pros i:

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:54   #2847
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć
nie było mnie tydzień, mała daje popalić, po szczepieniu jej sie coś porobiło, non stop sie drze, na rękach by tylko chciała no i znowu bunt mlekowy ma w piatek ważyła 7190, wszystko z nią ok, baba ją źle zaszczepiła, za wysoko i miała mega wielkie gule, takie twarde i bolące, w wodzie nie chciała nawet się pluskać bo ją chyba piekło smarowałam altacetem i okładałam sodą i już prawie zeszło, wczoraj w wanience już sie nie wierzgała poza tym z nowości u niej, to wczoraj dostała łososia z ziemniakiem i marchewką z hippa i jej posmakował, dzisiaj też to samo, a od jutra gluten zaczynamy, bo skońćzy 5 mcy. Kupiłam kaszkę mleczną manną z Nestle i nie wiem jak mam jej to podać??czy sam ten proszek sypnąć do obiadku czy mam rozrobić w wodzie i dopiero łyzeczkę rozrobionej kaszki dać do obiadku???Synkowi gotowałam mannę na wodzie i dodawałam, ale nie chce mi się tak papraćHELP:pros i:
Ja najpierw rozrabiam w wodzie, a potem dodaje do obiadku.
Stary 2013-02-14, 10:04   #2848
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Ja najpierw rozrabiam w wodzie, a potem dodaje do obiadku.
mhm, dziękuję to też będę rozrabiać

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:15   #2849
gda
Zakorzenienie

A u nas wczoraj zamiast kupy wyszedł właśnie śluz... W poniedziałek i wtorek dałam odrobinę szpinaku z ziemniakiem. Nie smakowało. No i wychodzi na to, że zaszkodziło. Chyba, że to było coś co ja zjadłam.

Jak myślicie, czy jak w niedzielę zjadłam makaron z pomidorami, to reakcja mogła być dopiero wczoraj? Czy to zdecydowanie wskazuje jednak na szpinak?

Poza tym mam kryzys... Henio od kilku dni jęczy i jęczy, widać że śpiący, ale zasnąć nie chce. Już nie wiem jakie rozrywki mam mu wymyślać. Tylko jak gdzieś wychodzimy i są atrakcje, to jest zadowolony! W domu są jęki non stop.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:21   #2850
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

kATEE prezentacja cos pieknego, dziekuje Ci kochana

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości