MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 08:54   #2581
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Te, które były na usg w okolicach 30 tygodnia, czy macie jeszcze jakieś usg potem zaplanowane?
ja chodzę prywatnie i mam USG co wizytę... nie wyszłabym bez USG chyba... teraz wizyty mam 28, 32, 34 tc

OC, ja byłam w szoku bo nam na SR mówiła babeczka, że pokarm można przechowywać w normalnych słoikach (byle wyparzone)
Kupujesz już jakieś "torby" na jedzonko? czy tylko się orientujesz? Ja ciągle myślę jak to będzie z tą laktacją u mnie Na pewno kilka pojemniczków kupię, żeby przechować jedzonko jak będę poza domem...mrożenie na przyszłość (dalszą) do mnie nie przemawia bo mleczko zmienia się z wiekiem dziecka....

HA! mam wyniki krwi już Ha! Erytrocyty, hemoglobina i hematokryt poniżej normy ale trzymają się swojego poziomu Synuś dba o mamusię

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-02-14 o 08:57
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 08:57   #2582
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Mówię o kilkudziesięciu bo na szkole rodzenia doradca laktacyjny odradzał mieszanie mleka z różnych ściągnięć...
Stary 2013-02-14, 08:58   #2583
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
trzymajcie kciuki ide zaraz do lekarza przez ilosc pdbytych wizyt mam juz 2 karty ciazy
i pozytywna energia Leca w twa strone

kwiatuszek
ma chlopina wyczucie juz za mlodu wie co omijac hahaha

sorce boshe trudny masz ten nick do zapamietania buuu
Taa wiem ze se moge sama kisic .. Ale gruntowe to i tak z PL trza przywiezc - tutaj takich rarytasow nie ma :-/

No nic trza sie Zbierac po malu i isc do poloznej.
Mlody cala noc szalal ... Wydaje mi sie ze jest juz za duzy i nie ma miejsca w brzuszku :-( bo moge wam dokladnie powiedziec gdzie ma jaka czesc ciala w danej chwili ... No nic wymaca mnie porzadnie dzis haha. Szczegolnie brzusio

To milego dnia Zakochanych
Ktora ma zamiar dzis urodzic hihi ...??

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 09:02   #2584
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
OC, ja byłam w szoku bo nam na SR mówiła babeczka, że pokarm można przechowywać w normalnych słoikach (byle wyparzone)
Kupujesz już jakieś "torby" na jedzonko? czy tylko się orientujesz? Ja ciągle myślę jak to będzie z tą laktacją u mnie Na pewno kilka pojemniczków kupię, żeby przechować jedzonko jak będę poza domem...mrożenie na przyszłość (dalszą) do mnie nie przemawia bo mleczko zmienia się z wiekiem dziecka....
No właśnie o słoikach też słyszałam, no ale w słoiku nie zamrożę chyba..bo może pękać ? ..a zamrażać właśnie chcę bo mleko się zmienia, ale to początkowe jest najcenniejsze, a wtedy najczęściej jest nawał, potem ponoć poza wyjściami nie każdy ma opcję odciągania, bo jak jest w miarę uregulowana to nie ma jak bo się robi tyle ile trzeba.. więc wolę jak wrócę do pracy np pociągnąć na tym zamrożonym, mimo że do innej fazy i tak wierzę że zdrowsze od modyfikowanego, którego ja akurat jestem sporą przeciwniczką i traktuję jako skrajną ostateczność. Oczywiście jak mus to mus.

Także na początek chciałabym mieć kilka takich torebek na zapasy, a jak mi się sprawdzi zamrażanie, to wtedy już tej samej linii dokupię..
Stary 2013-02-14, 09:14   #2585
czarny flamaster
Zadomowienie

Witajcie kochane w Walentynki

Moja mała Walentynka dziś obchodzi z mamusią 35 pełnych tygodni ciąży
Zostało nam jeszcze 5 tygodni, a w pasie mamy już ok. 112 cm, hehe

Wyobraźcie sobie kochane... Leżymy sobie wczoraj z mężulkiem, ja zaczynam go smyrać po pleckach i rzucam cichutko: Mmmm....Mam ochotę na Ciebie....Może się pokochamy?
Co dostała napalona ciężarówka w odpowiedzi????? "Możesz zrobić mi loda"
Normalnie łaskawca! Skąd wiedział, że marzę o robieniu loda!.... Wypięłam się d... i poszłam spać.

Miałam w planach iść dziś do kina, a on ma jakąś wystawę. Niby jutro mamy iść.... Zobaczymy jak to będzie.

Zastanawiam się czy nie powinnam zacząć pakować się do walizki. Boję się, że w torbę się nie zmieszczę, bo tu jeszcze podkłady, podpaski i wkładki laktacyjne. Kuuuurczę, sama nie wiem już...

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 09:15   #2586
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No właśnie ja też z chęcią poczytam jak coś ktoś wyszukał fajnego... z drugiej strony żeby to miało sens to chyba trzeba mieć kilkadziesiąt tych woreczków...docelowo... ile kupujecie Wy ?
ObserwujeCie ja zamówiłam z TT chyba 4 lub 8 zobaczymy w praktyce jak wyjdzie najwyżej dokupię jak będzie taka potrzeba. Kupowałam u tego sprzedawcy r_p77.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 09:19   #2587
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
normalna reakcja
mój też mało czuły, ale jak dziadki przyjeżdżają to aktywnie uczestniczy w rozmowie (moi rodzice cały czas gadają...)
hehe pewnie chce ich przegadać

u mnie to właśnie nie była normalna reakcja, bo nigdy nie chciał na nic reagować i zaczęłam się martwić, nawet mu puszczałam muzykę bardzo głośno a tu proszę... wystarczyło kilka zawodzących bab i zareagował nie powiem, uspokoiło mnie to

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
To milego dnia Zakochanych
Ktora ma zamiar dzis urodzic hihi ...??
mi jakoś z Walentynkami kojarzy się Dragusia chyba kiedys zgłaszała się na ochotnika w walentynki
Stary 2013-02-14, 09:26   #2588
myaja
Rozeznanie

no i żem chora...

Wrrrrr.... 37,5st, piekący ból gardła, zasmarkanie na maksymalnym poziomie, ból wszystkiego co tylko możliwe - ogólnie - sypie się...

zadzwoniłam do Dyrektorki że nie przychodzę dziś i jutro do roboty bo nie jestem w stanie a ona na to, że w takim razie to koniec świata, bo ona ma +39st i też nie ma nawet na tyle siły żeby oczy otworzyć... więc sekretariat zamnkięty na 4 spósty a telefony odbiera Pani woźna
trudno mam w nosie... i tak muszę popołudniu podjechać dosłownie na 5minut po dokumenty żeby je wklepać sprawozdanie z cudownego gus'u

leczę się syropem z sosny, malin i cebuli do tego amol, vick i śmierdzi z pokoju na kilometr

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

a co do Walentynek ...

nie trawię tego święta... podobnie zresztą jak Dnia Kobiet...
jakieś takie sztuczne to wszystko.... tłumy wszędzie... dla mnie większą wartość ma kwiatek w normalny dzień, taki od serca a nie wymuszony bo pasuje dać... bez sensu..
dlatego boje unikamy wtedy wszelkich wyjść... nie rozumiem też np, dlaczego nie można zjeść fajnej romantycznej kolacji przy świecach np. w weekend tylko ludzie czekają na dzisiejszy dzień, gdzie każdy stolik jest zajęty i wszędzie zakochane pary... taaaaa... tylko szkoda, że połowa z nich taka zakochana tylko ze względu na dzisiejsze święto - takie jakieś szczeniackie
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 09:27   #2589
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

całkiem bym zapomniała. jako że nie było mnie wczoraj więc dzisiaj
witam się w 9 miesiącu

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
no i żem chora...

leczę się syropem z sosny, malin i cebuli do tego amol, vick i śmierdzi z pokoju na kilometr
zdrówka leż pod kołderką i odpoczywaj
Stary 2013-02-14, 09:33   #2590
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
witam się w 9 miesiącu

zdrówka leż pod kołderką i odpoczywaj
leje się ze mnie ciurkiem pod tą kołdrą ale chcę się wypocić bo na moje przeziębienia tylko to działa... mąż już jedzie na sygnale ratować swoje dziewczyny... był wczoraj w niemczech pomagał załatwiać formalności od samochodu... zna b.dobrze niemiecki więc robi za tłumacza a zarazem pomaga ściągać ludziom samochody - to jego mega hobby, jedno i dwu ślady...

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

aaaaaaaaaaa... i dziś wybiło 47 days to go LUB 40 days to go

w zależności jak patrzyć... na termin który określili nam jako pierwszy czy na to co lekarz wywnioskował z badań - czyli że Alicja jest o tydzień starsza
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 09:34   #2591
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ja sie sklaniam do tych wielorazowych kubeczkow philips avent
mam tak małą zamrażalkę, że nie mogę ich brac nawet pod uwagę
woreczki jednak bardziej "plastyczne"...

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość

Cytat:
hehe pewnie chce ich przegadać
nie da się ale próbował dzielnie

Cytat:
witam się w 9 miesiącu

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
no i żem chora...
zdrufffkaaa!!!!!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 09:42   #2592
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Mówi ojciec do syna:
- Synu, znalazłem ci wspaniałą kandydatkę na żonę!
- Ale tato... sam potrafię znaleźć sobie dziewczynę... Kto to jest?
- To córka Kulczyka!
- Suuuper! Trzeba było tak od razu!
Ojciec udaje się do Kulczyka na rozmowę:
- Dzień dobry Panu! Wydaje mi się, że znalazłem
doskonałego kandydata na męża Pańskiej córki!
- Wie Pan... ale ja nie szukam męża dla mojej córki...
- Ależ to wiceprezes Orlenu.
- Cudownie! To zmienia postać rzeczy!
Następnie ojciec udaje się do prezesa Orlenu:
- Witam Pana Panie prezesie! Przychodzę z dobrą nowiną - mam idealnego kandydata na wiceprezesa w Pańskiej firmie.
- No tak.. Ale ja nie szukam nikogo na tę posadę.
- Jest Pan pewien?! To zięć Kulczyka!
- Ooo! Chyba, że tak!
nie ma to jak zaradny tatuś

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy wszystkie macie poduszkę klin do łóżeczka?? Bo ja jeszcze nie zdążyłam kupić...i narazie mam tylko taką zwykłą bardzo płaską.
A do wózka nie planuję wogóle poduszki.
żadnych poduszek, klinów i tym podobnych

Cytat:
poczekam do środy żeby mieć skończone 37 tygodni i rodzę chcę już mieć swojego synka przy sobie
no ciekawe czy dotrzymasz słowa

Cytat:
trzymajcie kciuki ide zaraz do lekarza przez ilosc pdbytych wizyt mam juz 2 karty ciazy

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziś mam wizytę u innego gina pomimo iż tydzień temu byłam nie wiem czy mi zrobi usg czy nie ale chciałam sprawdzić wagę małej i pogadać z ginem bo może stanie się tak że wybiorę szpital właśnie dzięki dzisiejszej wizycie o którym myślałam w ostatecznej ostateczności a jest najbliżej domu.

Zapomniałam pisać że we wtorek skończyłam 30 tydzień czyli jesteśmy już w trakcie 31 tygodnia
i

Cytat:
No właśnie o słoikach też słyszałam, no ale w słoiku nie zamrożę chyba..bo może pękać ? ..a zamrażać właśnie chcę bo mleko się zmienia, ale to początkowe jest najcenniejsze, a wtedy najczęściej jest nawał, potem ponoć poza wyjściami nie każdy ma opcję odciągania, bo jak jest w miarę uregulowana to nie ma jak bo się robi tyle ile trzeba.. więc wolę jak wrócę do pracy np pociągnąć na tym zamrożonym, mimo że do innej fazy i tak wierzę że zdrowsze od modyfikowanego, którego ja akurat jestem sporą przeciwniczką i traktuję jako skrajną ostateczność. Oczywiście jak mus to mus.
w słoiku sobie nie wyobrażam u mnie na SR położna mówiła że niektóra mamy mają bardzo "inteligentne" pomysły i żeby zaoszczędzić mrożą pokarm w pojemniku na mocz
ja mam kilka takich worków do mrożenia bo dostałam i też zamierzam zamrozić na zapas. a taki słoiczek plastikowy specjalny jałowy 3zl sztuka.

Cytat:
Zostało nam jeszcze 5 tygodni, a w pasie mamy już ok. 112 cm, hehe

Cytat:
mi jakoś z Walentynkami kojarzy się Dragusia chyba kiedys zgłaszała się na ochotnika w walentynki
kasi mi dopiero 18 pozwoliła

Cytat:
witam się w 9 miesiącu

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 09:45   #2593
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie o słoikach też słyszałam, no ale w słoiku nie zamrożę chyba..bo może pękać ? ..a zamrażać właśnie chcę bo mleko się zmienia, ale to początkowe jest najcenniejsze, a wtedy najczęściej jest nawał
Jak nie wlejesz do końca do słoika to może nie pęknie Do mnie słoiki nie przemawiają (przechowywać tak, ale nie mrozić - nieporęcznie w zamrażarce :P).
Kojarzę, że właśnie na każdym etapie mleko jest dostosowane do potrzeb dziecka i dla niego cenne... Nie wiem jak to jest z tym początkowym, czy rzeczywiście dla starszego dziecka jest takie super dobre - muszę doczytać. Kojarzę natomiast, że siara jest bombą cenności No i (niestety) mleko "nocne".
Ja również chcę pięknie z maluszkiem przynależeć do grupy ssaków Od powodów oczywistych jak dobro dziecka, po te egoistyczne (liczę, że troszkę ze mnie zejdzie tych kg przybieranych od wakacji, a co ważne będę pilnować się z rozsądnym odżywianiem)

Cytat:
witam się w 9 miesiącu
o matko i córko! gratuluję

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
w słoiku sobie nie wyobrażam u mnie na SR położna mówiła że niektóra mamy mają bardzo "inteligentne" pomysły i żeby zaoszczędzić mrożą pokarm w pojemniku na mocz
nie dużo razy używanym....

Terry Pratchett
Stary 2013-02-14, 09:46   #2594
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja nie planuję żadnych poduszek, ani zwykłych do łóżeczka czy wózka, ani klinu.
Ja mam do łóżeczka ale mam zamiar jej użyć za rok. Teraz też żadnej

Cytat:
ok doczytałam, że Aga urodziłą w godzinę
wiedziałam, ze nasz wątek jest wyjątkowy, zobaczycie wszystkie tak będziemy miały i wszystkie urodzimy takie cudowne dzieciaczki płakać mi się chce z radości

i powiem Wam jedno, jakoś przestało mi zależeć na rocznym macierzyńskim itd napiszę te głupie egzaminy w weekend, spakuję się, ogarnę mieszkanie, poczekam do środy żeby mieć skończone 37 tygodni i rodzę chcę już mieć swojego synka przy sobie

o kurcze, a my jeszcze wózka nie mamy no może trochę przesadziłam z tą następną srodą, potrzebuje jeszcze tygodnia. Oby mały się posłuchał i nie wyskoczył wcześniej
Widze że bardzo pozytywnie nastawiona jesteś
Ja też na początku a teraz mnie obleciał strach, bo skoro im tak szybko poszło to musi byc też ktoś taki któremu pójdzie wolniej

a co do porodu to umów sie ze swoim tak jak ja a nóż widelec podziała

Cytat:
strippi w czym zamrażałaś swój pokarm dla Julki ? Właśnie szukam czegoś... ale strasznie drogie te pojemniki do zamrażania hm \
To może kup teraz pare a później będziesz dokupywać? Ja kupiłam narazie 3 z aventa, w razie jakbym chciała gdzieś wyjść itd.
a jeśli chodzi Ci o wrócenie do pracy albo karmienie po ustaniu laktacji to faktycznie będziesz potrzebowała sporo.. ja tak karmiłam siostrzenice jak siostra wróciła do pracy, rano zawsze dostawała jej mleko a później MM

Cytat:
Trzymam kciuki ja do mojej karty mam kartke doszytą która też już się kończy

Cytat:
witam się w 9 miesiącu

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 10:06   #2595
Malpka
Zakorzenienie

hej
witam się w pełnym skończonym 37 tygodniu zostało 21 dni

no i się pożalę od razu (a co się będę) tak mnie dziś głowa od rana boli że chyba zwariuję wybrałam Julke to zrobiłam sobie okład z imbiru na czoło żeby mi rozgrzał i usnełam wstałam dopiero co ale głowa nadal boli i nie mam pojęcia od czego no to chyba tyle marudzenia ode mnie na dziś

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Hej wam. Tak sobie pomyślałam że do Was napisze... Może też żeby trochę sobie ulżyć. Bo niestety nie ma tak różowo. Mała jest wczesniakiem i nie da się tego ukryć. Mimo że ogólny jej stan jest dobry to ma skoki cukru we krwi, jak śpi mocno zdaza jej się zapomnieć że ma oddychać(jak to pediatra ujął) no i próbowaliśmy dzisiaj karmienia piersią ale zainteresowana nie jest i dalej sonda. Mi ściąganie pokarmu idzie też do bani...
Poza tym powiedzieli nam że będzie musiała zostać około 4-5 tyg. A ja już prawdopodobnie w niedzielę będę musiała wyjść. Na myśl o tym że mam jechać do domu bez niej chce mi się wyć...Samo to że nie mogę jej od tak na ręce wziąć jest dobijajace.
No to się wyzalilam...
Aga dopisuję sie do słów dziewczyn, trzymaj się jesteś dzielna i nie stresuj się(wiem łatwo mówić) to pokarmu z dnia na dzień będzie coraz więcej

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Pani odciagam co 3h ale wychodzą kropelki... Dodają je wprawdzie Jaśce di mleka ale tyle tego co nic...
na początku chyba zawsze jest mniej pokarmu u mnie Julke przez pierwszy dzień czy dwa musieli dokarmiać butelką bo miałam za mało pokarmu. Mam nadzieje ze dziś już lepiej

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
to proszę być grzeczna i się nie wygłupiać
no się postaram

Cytat:
:
aaaaa co wy z tym PSTRYK .... albo ja glucha jestem albo Mlody jest za mlody ... no za nic nie umiem tego uslyszec ... - jakas szczegolna pozycja jest przy tym dzwieku .. stresuje sie ze jestem glupia .. buuu ze tak oczywistej rzeczy wylapac nie umiem
ja tam żadnego pstryk też nie słyszę boję się natomiast tego pyk
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 10:08   #2596
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:

no ciekawe czy dotrzymasz słowa
a to już zależy jak się maluchowi zechce to on tu rządzi na razie negocjuję, żeby jeszcze z tydzień poczekał
ciekawe co we wtorek powie lekarz, może odwoła ten "poród do końca lutego"

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Widze że bardzo pozytywnie nastawiona jesteś
Ja też na początku a teraz mnie obleciał strach, bo skoro im tak szybko poszło to musi byc też ktoś taki któremu pójdzie wolniej
dlatego trzeba się szybko zbierać żeby jeszcze dla nas starczyło tych szybkich porodów kto pierwszy ten lepszy
Stary 2013-02-14, 10:08   #2597
maria28
Kniaginia

Liwka, trzymam kciuki za wyniki badań!

Aga, ściskam mocno

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
teraz w pokoju robi nam się składzik, bo mąż rzucił tam karton z wózkiem, leży już karton z łóżeczkiem, do tego fotelik. lepiej, żeby teraz nikt nas nie odwiedzał
Też mam składzik, w drugim pokoju. Mieszka tam teraz moja kuzynka (jeszcze tylko do niedzieli, bo wreszcie znalazła mieszkanie do wynajęcia) i musi jakoś przetrzymać, że mieszka w graciarni.
Już na szafie miejsca brakuje, pod stolikiem też. Wózek od szwagierki przywieźliśmy, ale został w samochodzie i sobie jeździ z nami, bo w mieszkaniu sie nie zmieści. A w nowym mieszkaniu zaraz się remont zaczyna, więc go zagracić nie mogę.
Aż boję się zamawiać kolejne rzeczy z allegro, bo nie mam gdzie tego składować.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
nie żeby jakiś bajerancki ale akurat na moje potrzeby
Julka już mi popakowała
Ale zdolna bestia!

To ja nie wiem, czemu mój gin mi usg nie zrobił. Też chodzę prywatnie, byłam ostatnio, w 34 tc, to tylko serduszka posłuchaliśmy. Kazał mi przyjść na wizytę za 2-3 tygodnie, ale też bez usg.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja też cukrzycowa ale myślę, że dla mojego lekarza to nie ma jakiegoś ogromnego znaczenie... bo usg do tej pory miałam co wizytę i teraz też a mianowicie wczoraj w 33t i następne w 36t będę miała.
W ogóle rozmawiałam z nim wczoraj o porodzie pokazałam mu to moje zaświadczenie od okulisty pytał czy chce próbować najpierw SN, oczywiście chcę a jak by akcja trwała za długo lub sama bym czułą, że już nie daje rady to mam mówić, zobaczymy co to będzie dziewczynom tak szybko poszło, to mam nadzieję, że każda będzie tak ekspresoo rodzić.
Jakie masz zaświadczenie od okulisty?
Mój mi nie dał. Bo nie mam problemów z siatkówką ani dnem oka, więc wskazań do znieczulenia nie ma. Ja nawet nie po to chciałam zaświadczenie, żeby mieć cc, bo nie chcę, ale chociaż jakąś podkładkę pod znieczulenie... A tu du..
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 10:12   #2598
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Liwka, trzymam kciuki za wyniki badań!

Aga, ściskam mocno

Też mam składzik, w drugim pokoju. Mieszka tam teraz moja kuzynka (jeszcze tylko do niedzieli, bo wreszcie znalazła mieszkanie do wynajęcia) i musi jakoś przetrzymać, że mieszka w graciarni.
Już na szafie miejsca brakuje, pod stolikiem też. Wózek od szwagierki przywieźliśmy, ale został w samochodzie i sobie jeździ z nami, bo w mieszkaniu sie nie zmieści. A w nowym mieszkaniu zaraz się remont zaczyna, więc go zagracić nie mogę.
Aż boję się zamawiać kolejne rzeczy z allegro, bo nie mam gdzie tego składować.

Ale zdolna bestia!

To ja nie wiem, czemu mój gin mi usg nie zrobił. Też chodzę prywatnie, byłam ostatnio, w 34 tc, to tylko serduszka posłuchaliśmy. Kazał mi przyjść na wizytę za 2-3 tygodnie, ale też bez usg.

Jakie masz zaświadczenie od okulisty?
Mój mi nie dał. Bo nie mam problemów z siatkówką ani dnem oka, więc wskazań do znieczulenia nie ma. Ja nawet nie po to chciałam zaświadczenie, żeby mieć cc, bo nie chcę, ale chociaż jakąś podkładkę pod znieczulenie... A tu du..
a co ma znieczulenie do siatkowki czy wady oka?
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 10:13   #2599
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
witam się w pełnym skończonym 37 tygodniu zostało 21 dni

a ja się dopakowuje, w sensie torbę może zaraz wezme się za ciuszki dla małego które wezmę. przydało by się też poprasować wczorajsze pranie, może wyprać kolejne. ale myśle czy by nie iść sobie pochodzić po galerii być może ostatni raz

Stary 2013-02-14, 10:16   #2600
aliś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
to chyba zalezy od lekarza prowadzacego..
ja chodze juz co 2 tygodnie i na kazdej wizycie mam USG
Ja też co wizytę - ale takie parominutowe, coś ten lekarz musi zrobić w czasie wizyty, więc robi Sprawdzi nereczki, serduszko, siusiaka czy nie odpadł i takie tam, ale zawsze wychodzę z tych wizyt uśmiechnięta

Cytat:
Co dostała napalona ciężarówka w odpowiedzi????? "Możesz zrobić mi loda"

Dziewczyny czy Wy planujecie jakieś znieczulenie?
Ostatnio kuzynka mnie namawia - przy pierwszym porodzie nie miała, przy drugim była umówiona na zewnątrzoponowe ale nie zdążyli jej podać bo miała cesarkę, ale dalej mówi, żeby brać, tym bardziej, że u nas w szpitalu jest darmowe, trzeba się tylko zgłosić z 3-4 tyg wcześniej na wizytę i konsultację do anastezjologa. Swoją drogą cesarkę wspomina jako koszmar i nie wie jak dobrowolnie i bez wskazań kobiety mogą się na nią godzić.
I sama nie wiem, mój lekarz nie jest zwolennikiem tego znieczulenia, mówi że konsultował się ostatnio w tej sprawie z jakąś znaną na śląsku neonatolog i ona tez jest na nie. Mówi, że często ustaje akcja porodowa, dzieciaczki rodzą się niedotlenione, maja mało punktów i oczywiście wszytko wraca do normy po czasie, ale mam się zastanowić i podjąć świadomie decyzje bo mam u nas wybór. A potem pytał czy miałam miałam bóle krzyżowe podczas okresu, bo jeśli tak na bank będę mieć też przy porodzie i mam sobie rozważyć czy dam radę...
I sama nie wiem - bo co to znaczy "dać radę" - nigdy nie rodziłam, wyobrażam je sobie jako masakrę, ale chyba do tej pory nikt od nich nie umarł i każda kobieta (o ile nie było innych komplikacji) wytrzymała? Ja miałam podczas okresu właśnie głównie krzyżowe takie aż zapierające dech i często robiło mi się od nich niedobrze i słabo, np. szłam do WC i nagle mroczki przed oczami, nogi z waty i sunę na ziemię, dlatego boje się, że z tego bólu też się tam zwinę i nic z tego nie wyjdzie, że będę słabła. Co w takiej sytuacji robią?
Rozważacie w ogóle jakieś znieczulenie?

aliś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 10:21   #2601
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
ja nie nastawiam się na tak/nie. jak będzie okropnie bolało to biorę i już, nie będę się katować. podobno po znieczuleniu poród się trochę wydłuża, no chyba też mniej boli. nie ma co gdybać pójdziesz to zobaczysz czy jesteś w stanie przetrwać. jeżeli bolesność miesiączek ma coś do tego i miałabyś tak cierpieć to po co. ja tam akurat miałam bezbolesne wiec pożyjemy zobaczymy.

Stary 2013-02-14, 10:21   #2602
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też co wizytę - ale takie parominutowe, coś ten lekarz musi zrobić w czasie wizyty, więc robi Sprawdzi nereczki, serduszko, siusiaka czy nie odpadł i takie tam, ale zawsze wychodzę z tych wizyt uśmiechnięta

Ostatnio kuzynka mnie namawia - przy pierwszym porodzie nie miała, przy drugim była umówiona na zewnątrzoponowe ale nie zdążyli jej podać bo miała cesarkę, ale dalej mówi, żeby brać, tym bardziej, że u nas w szpitalu jest darmowe, trzeba się tylko zgłosić z 3-4 tyg wcześniej na wizytę i konsultację do anastezjologa. Swoją drogą cesarkę wspomina jako koszmar i nie wie jak dobrowolnie i bez wskazań kobiety mogą się na nią godzić.
I sama nie wiem, mój lekarz nie jest zwolennikiem tego znieczulenia, mówi że konsultował się ostatnio w tej sprawie z jakąś znaną na śląsku neonatolog i ona tez jest na nie. Mówi, że często ustaje akcja porodowa, dzieciaczki rodzą się niedotlenione, maja mało punktów i oczywiście wszytko wraca do normy po czasie, ale mam się zastanowić i podjąć świadomie decyzje bo mam u nas wybór. A potem pytał czy miałam miałam bóle krzyżowe podczas okresu, bo jeśli tak na bank będę mieć też przy porodzie i mam sobie rozważyć czy dam radę...
I sama nie wiem - bo co to znaczy "dać radę" - nigdy nie rodziłam, wyobrażam je sobie jako masakrę, ale chyba do tej pory nikt od nich nie umarł i każda kobieta (o ile nie było innych komplikacji) wytrzymała? Ja miałam podczas okresu właśnie głównie krzyżowe takie aż zapierające dech i często robiło mi się od nich niedobrze i słabo, np. szłam do WC i nagle mroczki przed oczami, nogi z waty i sunę na ziemię, dlatego boje się, że z tego bólu też się tam zwinę i nic z tego nie wyjdzie, że będę słabła. Co w takiej sytuacji robią?
Rozważacie w ogóle jakieś znieczulenie?
No ja będę mieć CC, to bez znieczulenia se nie wyobrażam...

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 10:27   #2603
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
a co ma znieczulenie do siatkowki czy wady oka?
Ja nie mam dużej wiedzy na ten temat, ale chyba jeśli ma się problemy z odklejaniem siatkówki, to wysiłek porodowy może nasilić odklejenie i jest to niebezpieczne dla oczu. Z tego co okulista mówił, to jeszcze jakiś rodzaj jaskry jest wskazaniem do znieczulenia (oczywiście jeżeli chodzi o problemy z oczami).

Chodzi o to, że lata temu mój okulista mi powtarzał, że jak będę kiedyś rodzić, to koniecznie ze znieczuleniem.
A teraz podobno linia, praktyka wśród lekarzy się zmieniła i krótkowzroczność nie jest wskazaniem, gdyż najnowsze badania nie wskazują na związek pomiędzy wadą wzroku a pogorszeniem wzroku pod wpływem parcia i wysiłku.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 10:32   #2604
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Tak się składa, że szpital gdzie będę rodzić nie oferuje znieczulenia (jedynie podczas cc). Na początku ciąży przeprowadziłam wywiad wśród znajomych, które rodziły i u mojej mamy, bo bardzo chciałabym urodzić bez znieczulenia. Doszłam do wniosku, że jeśli po pierwszym porodzie stwierdzę, że nie wytrzymam ponownie tego bólu, to przy drugim dziecku poszukam szpitala gdzie jest ono dostępne.
Mam wysoki próg bólu i uważam, że dam sobie radę Poza tym do dyspozycji jest piłka, prysznic i gaz więc w razie czego myślę, że sobie poradzę. Myślę pozytywnie i wręcz nie mogę się doczekać kiedy położą mi małego na brzuchu, myślę też, że mały też musi wykonać ciężką pracę by wyjść )

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 10:33   #2605
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
A teraz podobno linia, praktyka wśród lekarzy się zmieniła i krótkowzroczność nie jest wskazaniem, gdyż najnowsze badania nie wskazują na związek pomiędzy wadą wzroku a pogorszeniem wzroku pod wpływem parcia i wysiłku.
A nie można tam na żądanie ? Albo w jakimś innym w Wwa, nawet sobie zapłacić za nie ?

Ja zzo chcę. Chyba że pójdzie tak szybko że nie zdążą :P
Stary 2013-02-14, 10:41   #2606
Sorceresss
Wtajemniczenie

Ja również się nie deklaruję jeszcze na zzo mimo, że u mnie w szpitalu jest za darmo... Jak się okaże, że akcja idzie jak ślimak i będę naprawdę się męczyć to wezmę

Nie wiem jaki mam próg bólu - to bardzo subiektywne Miesiączki mnie bolały, było mi słabo, ale pomagały dostępne leki przeciwbólowe. U dentysty zawsze na żywca... (tyle, że ja jedynie tradycyjne plombowanie i tyle)

Największy ból jakiego doświadczyłam to ból istnienia

Terry Pratchett
Stary 2013-02-14, 10:43   #2607
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Po wizycie ok, szyjka nie skróciła się od ostatniej wizyty. Mały waży niewiele ponad 2kg. Moja waga -0,5kg w 4 tygodnie.
Gin pobrał wymaz i od razu zawiozłam do laboratorium.

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Heej
wpadłam tylko na chwilę. Byłam u lekarza, wszystko dobrze. Łożysko trochę nisko, ale jest dobrze. Wyszło, że to 32 tydzień. Mały waży 2100)

Cytat:
dziewczyny wiecie że jak urodzicie w prima aprilis to nikt wam na forum nie uwierzy
Kasia to się tyczy ciebie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Rozmawiałam niedawno z mamą. Miała iść w piątek do szpitala, ale jest przeziębiona i ma się zgłosić dopiero we wtorek. Strasznie się tym przejmuję - w sierpniu dowiedzieliśmy się, że mama ( do tej pory okaz zdrowia ) zachorowała na nowotwór kości. Teraz właśnie ma się zgłosić do kliniki na przeszczep. Będzie tam przez około miesiąc, nie będzie można jej odwiedzać, podadzą jej tak silne leki, że odporność jej spadnie praktycznie do zera... mama mówi, żebym się nie martwiła, bo w moim stanie nie mogę się denerwować, ale jak tu się nie przejmować?!
Z jednej strony się cieszę, bo wiem, że to dla niej duża szansa w walce z chorobą, ale bardzo się boję, że coś może pójść nie tak.

Przepraszam, rozkleiłam się.
za mamę

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi czy wszystkie macie poduszkę klin do łóżeczka?? Bo ja jeszcze nie zdążyłam kupić...i narazie mam tylko taką zwykłą bardzo płaską.
A do wózka nie planuję wogóle poduszki.

Dobranoc wszystkim
ja nie mam i nie kupuję u Julki też nie używałam mam taką cieniutką co z kompletem dostałam ale Julka ją dostała dopiero ok 2 lat

Cytat:
Napisane przez Siasia37 Pokaż wiadomość
Super organizer ja szukałam jakiegoś fajnego na allegro ale żaden nie spełnia moich oczekiwań a te ceny....
)
no mnie też te ceny przerażały więc sobie uszyłam i jestem naprawde zadowolona
a do jakiego lekarza chodzisz w Lbn?

Cytat:
Cześć lasencje

Te, które były na usg w okolicach 30 tygodnia, czy macie jeszcze jakieś usg potem zaplanowane?
ja nie miałam pewnie dopiero w szpitalu zrobią

Cytat:
strippi w czym zamrażałaś swój pokarm dla Julki ? Właśnie szukam czegoś... ale strasznie drogie te pojemniki do zamrażania hm [COLOR="Silver"]
)
j amiałam woreczki i u mnie sie sprawdziły widze na all są 30 szt po ok 15 zł już
http://allegro.pl/listing.php/search...czki+na+pokarm

ja akurat w sklepie kupowałam ale ceny podobne

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Zapomniałam pisać że we wtorek skończyłam 30 tydzień czyli jesteśmy już w trakcie 31 tygodnia
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 10:44   #2608
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Największy ból jakiego doświadczyłam to ból istnienia
piękne
Stary 2013-02-14, 10:45   #2609
Dragusia88
Zakorzenienie

oglądam sobie skarpetki dla malucha i one są jakieś dziwnie małe hm.. jakoś nie wyobrażam sobie że dziecko ma aż tak małe stopy. pewnie połowa się nie przyda.

Stary 2013-02-14, 10:54   #2610
aliś
Zadomowienie

No właśnie niby jestem tego zdania, że każdy ból jest do wytrzymania, tym bardziej, jeśli ma się świadomość, że on minie a potem czeka nas nagroda, ale boję się, że przez ten ból nie będę w stanie skupić się na niczym innym, a jeszcze ja mam tak, że np. stoję w kościele, albo prowadzę samochód i czuję, że coś mi dziwnie i już zaczynam się bać, że zaraz zasłabnę, i z tego stresu chyba zaczyna walić mi serce, robi się duszno itd. mam to chyba na jakimś tle nerwowym. Dlatego - tak myślę - chyba wstępnie się zapiszę na to znieczulenie a najwyżej nie wezmę. Mam nadzieję, że jeśli do 4-5 cm, bo chyba wtedy trzeba je podać, nie będę się słaniała na nogach to da mi to pozytywnego kopa i dam radę bez, bo te bóle krzyżowe to chyba podczas parcia mijają? Czy się mylę?

aliś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości