|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() 2x dziennie smarowanie ciała, ale to z okazji ciąży 1-2 x tygodniowo peeling ciała, twarzy + maska na twarz codziennie krem na dzien i na noc, pod oczy i na rzesy krem albo revitalash krem do rak non stop:/ mam strasznie suche łapki, krem do stóp na noc odzywka do spłukiwania i bez za każdym myciem głowy, co drugi dzień, raz w tygodniu olej lub maska na włosy, włosy farba co 1,5-2 miechy
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
marchewka za sukienkę ![]() antoinettee za 22t
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moje kosmetyczne zabiegi wypadają jeszcze bledziej ![]() u fryzjera nie byłam ponad rok sama podcinam końcówki... czasem ![]() w brzuch co pare dni wsmaruję jakiś balsam.. na usta też tylko jak zimno.. kremu do rąk nie uzywam ![]() włosy:szampon na skalp, odżywka na resztę+jedwab.czaaasem zrobię sobie "dzień spa" tak to nic ![]() koniec xD ale ja oblesna jestem
|
|
|
|
|
#2224 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Chyba najlepszą metodą dla mnie będzie OMO
|
|
#2225 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tak mam Cytat:
Cytat:
Chociaż to i tak kropla w morzu.Też trzymam kciuki, żeby się jacyś lokatorzy znaleźli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Balsamy do ciała od czasu do czasu. No tylko jeśli o twarz chodzi to bardziej dbam, czasami peeling, maseczka, krem na dzień, na noc. Kiedyś chodziłam do kosmetyczki, ale stwierdziłam, że efekt średni, krótkotrwały, a kasa za posiedzenie straszna...Dzisiaj byłam na glukozie. Babki nie pozwoliły nic pić, ani wcisnąć cytryny i jeszcze mnie posadziły u siebie i czekały, aż wypiję...no nic wypiłam jednym duszkiem, żeby było szybciej. I jestem w szoku, bo nawet mnie brzuch po tym nie boli. |
||||||||
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
OO! jak już jesteśmy przy urodowo-włosowych tematach, niech mi ktoś powie, co mam zrobić z moimi włosami..
od skóry mam smalec po choćby jednym dniu bez mycia.. od połowy w dół krzaki jakby tapi, połamane i szorstkie jak szczota nie suszę, no może raz na pare tygodni, wyprostuję od święta.. więc niszczone mocno nie są... i co z tym fantem zrobić? dodam,że raz po wyjściu od fryca miałam idealnie lejące,gładkie i miłe włosy..jakąś godzinę.. czyli jakimś cudem można.. tylko jakim ?
|
|
|
|
#2227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
A gardło? Mnie paliło w przełyku.
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wzięlam L, ale jest taka na styk w biuście... Nie jest jakaś super rozciagliwa w tym miejscu.. Obecnie mam E80..Przed ciążą nosiłam rozmiar 38...Tylko kupuj bliżej komunii, bo jeszcze cyce Ci się mogą powiększyc, a w tej sukience to akurat tylko rozmar w cycach chyba jest różny pomiędzy rozmiarami.. |
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Yves rocher purete clean z wyciągiem z pokrzywy, składniki pochodzenia naturalnego.. taki o: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...purifiant.html i jeszcze jakis z yves, hipoalergiczny i w ogole bezpieczny :P też nie am silikonu. to chyba wina poprostu głupich wlosow Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-14 o 13:19 |
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż wrócił z pracy, zjedliśmy śniadanie i poszedł spać; no to mam znowu chwilę, żeby posiedzieć z Wami
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Idę robić naleśniki na obiadek, bo ziemniaków nie mam już. Nie chciało mi się jednak iść, a szkoda mi męża wysyłać po same ziemniaki. Jutro kupię
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
codziennie muszę myć, jeszcze na drugi dzień od biedy ujdą ale na trzeci ... największą traumą dla mnie teraz jest myślenie że jakby mnie uziemili w szpitalu bez możliwości wstawania (jakby mi się rozwarcie zrobiło czy coś) to nie chodzi o samo leżenie ale o to że włosów nie będę mogła umyć też nie suszę, nie prostuje, tylko myje i nakładam odżywkę, ale na końcówki same. spróbuj kupić jakąś maskę na włosy, odżywczą, i stosuj na same końcówki. ja mam taką: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ymi-kokos.html jest naprawdę świetna, tania, starcza na baaardzo długo, i włoski są całkiem przyjemne po niej ale z przetłuszczającą się górą sama nie wiem co robić
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-14 o 13:22 |
|
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
kiedy masz zamiar szykować wszystko? prac, pakować torbę itd?
Jenny za 25 tcJenny ciuszki piękne, Elmo rządzi ![]() Co do drugiego imienia to ja też nie będę dawać mimo że sama mam dwa. Ale jak widziałam w pracy ile ludzi ma przez to problem- bo w jednym dokumencie wpisane w drugim nie, że dziękuję za takie coś. antoine za 22 tcZrobiłam listę rzeczy do szpitala, zaraz wam napiszę to mi powiecie czy ok |
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciam kiedys kupic i wyszłam z niczym, a odżywka jaka? sls na pewno wysuszy włosy, olejowałaś w ogóle? jakieś maski? a jak często musisz myć?ja przy cg przekonałam się, że można nałożyć na głowę tonę kosmetyków i się nie obciążą jeśli są dobrze dobrane i nie przetłuszczą od oleju farbuje i suszę cały czas (poza latem i weekendami) bo myje rano przez pracą i nie cierpią na tym ani trochę
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na same końcówki daję czasem olejek rycynowy..ale mi się skończył po tym jak na rzęsy dałam właśnie-posypały się bardziej mam dosłownie po kilka włosków na oko..na górnym łuku..dół bez zmian |
|
|
|
|
#2238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tym że zastanawiałam się co będzie jak w wannie mi odejdą wody a ja tego nie zauważę
|
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby któraś szukała body z muszką
![]() http://allegro.pl/body-z-muszka-slod...010339643.html http://allegro.pl/hm-body-z-muszka-d...028535427.html ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w skłacie naprawdę nie ma. chyba że się nie przyznają ![]() maska Lechera,żółta-z dwa razy nałożyłam ale efektu żadnego więc odpuściłam i stoi w kącie.. myję codziennie.. mam oliwkę babydream.. może przetestuję? ![]() mam taką instrukcję: Na skórę głowy oraz włosy nakładamy ok. jedną łyżkę stołową oleju (przy długich włosach będzie to większa ilość) rozmasowujemy i nakładamy foliowy czepek, który owijamy ręcznikiem, gdyż ciepło potęguje działanie oleju. Po 2-3 godzinach zmywamy olej szamponem i nakładamy odżywkę tak jak zawsze. Najlepsze efekty przynosi olejowanie włosów na noc, jest to świetny sposób dla osób myjących włosy rano. Kurację tę stosujemy 1-2 razy w tygodniu. ale przy moim mega przetłuszczającym się łbie chyba nie dam na skórę,nie? Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-14 o 13:28 |
|
|
|
|
#2241 |
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczyny
|
|
|
|
#2242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() -"a czemu Pani tak późno przyjeżdża! rodzi Pani, śpieszyć się trzeba" -"bzdura!włosy musiałam umyć!!!" |
||
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja coś czuję że ta glukoza to będzie dla mnie gwóźdź do trumny
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Co do odżywek do włosów to używam tylko firmy kallos. Są rewelacyjne.
Rzeczy do szpitala: - dowód osobisty - karta ciąży - badania - grupa krwi - maszynka do golenia - chusteczki higieniczne - pieluchy tetrowe 3 szt - woda niegazowana - gumka do włosów - opaska do włosów - pomadka do ust - 2 pidżamy - skarpetki - szlafrok - lewatywa - klapki pod prysznic - kubek/talerzyk - sztućce - szampon - pasta do zębów - szczoteczka do zębów - kosmetyki do malowania (tak w razie "w" na wyjście) - dezodorant - szczotka do włosów - mydło bambino - mydło szare - gaza do podmywania się - zasypka - podkłady x3 - podpaski duże x 2 op (jak co to TŻ dowiezie) - majtki poporodowe 4 szt - ręcznik mały i duży dla mnie - stanik - aparat - ładowarka do telefonu - pieniądze - maść Bepanthen - pieluchy pampers 15 szt - pajacyki x 2 - śpiochy x 2 - body długi rękaw x2 - body krótki rękaw x 2 - półśpiochy x 1 - czapeczka (wprawdzie nie chcę zakładać ale nie wiem jakie mają zwyczaje w szpitalu) - niedrapki x2 - ręcznik - kocyk |
|
|
|
#2246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez niunka045 Czas edycji: 2013-02-14 o 13:36 |
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Obawiam się, że po kilku godzinach skurczy i skakania na piłce i tak wam/nam się kluchy z włosów zrobią.. ale zawsze to lepiej świeżym pojechać na porodówke
![]() A btw skąd te liście z malin zdobyć? do picia tuż przed porodem?? Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-14 o 13:34 |
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sls to detergent http://e-naturalna.pl/2010/05/sodium...-sulfate-sles/ maski nie znam, polecam biovax i bingospa tanie i działają![]() łyżka oleju na całe włosy jak masz oliwkę to próbuj najlepiej na odżywkę, przy okazji zużyjesz jak Cię wkurza tyle ile uznasz za stosowne, włosy powinny być wyczuwalnie mokre, jaj mam taki czepek foliowy i na to turban i siedzę godzinę albo więcej![]() oleju nie nakładaj na skórę głowy, ja nigdy nie nakłądam a maski tylko te które są dość lekkie i przeznaczone do tego (na opakownaiu pisze czy nakładać na skórę czy tylko włosy zazwyczaj)
|
|
|
#2249 |
|
Zadomowienie
|
A co odżywek to oczywiście wszechstronna gloria i również niezastąpiony kallos latte
|
|
|
|
#2250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Robię zapiekankę ziemniaczaną mam nadzieję że godz jej wystarczy w piekarniku
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

jak mam suche usta to balsamuje, jak mam suchą skórę - wcieram balsam, ale zazwyczaj nie ma potrzeby i balsam starcza mi na jakiś rok, kremu do rąk używam tylko zimą, bo wtedy mi wysychają łapki. teraz staram się smarować brzuszek i okolice, ale powinnam z dwa razy dziennie, a robię to raz. ale do fryzjera staram się chodzić w miarę regularnie, bo szybko mi włosy rosną a mam półdługie, falujące i cieniowane - więc jak długo nie są podcinane końcówki to przestają mi się podobać - a grzywkę podcinam raz w miesiącu. no i jakiś rok temu zaczęłam używać odżywek do włosów i już nie wyobrażam sobie życia bez nich
za ciuszki - piękności 

sama podcinam końcówki... czasem 

Miałam nadzieję, że w ciąży choróbsko mnie nie złapie, tak dobrze szło