|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
ale jeśli chcesz delikatny i nie usztywniany gorąco polecam ten... jest super! bez fiszbin i miękki http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...015444704.html i ja wogóle brałabym jakies te "ładniejsze" we wzory...bo białe i czarne są smutne a ceny wszystkie podobne..
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-02-14 o 13:06 |
|
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie te Alles są bardzo ładne. Troszkę drogie, ale to wydatek na dłużej, nie na raz. Nie wiem też czy teraz przed porodem kupować czy już po... Kupiłam wcześniej jeden taki zwykły, nieusztywniany więc może się wstrzymam jeszcze chwilkę?
|
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może z racji Walentynek przygotuj skromną kolację i przeproś go- jest sznasa że mu przejdzie szybciej
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
moze macie i racje. przesylka 8 zl to nie majatek a jak beda nie dobre to co z nimi zrobie? nawet na nauszniki sie nie nadadza bo za chwile wiosna
ten w kwiatki fajny ale niestety nie ma mojego rozmiaru ![]() kupie ten i sie zobaczy http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...010063497.html |
|
|
|
#1985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
pytaj sprzedawców o rozmiary- nie raz nie wszystko mają wystawione w danym momencie albo będe zaraz mieli..więc trzeba pytac..
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-02-14 o 13:13 |
||
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
kupilam, a co!
taki prezent walentynkowy se pierdyknelam ![]() przyszla karuzelka, malzon wroci z pracy to ja zlozy i zawiesimy mlodemu. trzeaba bedzie najpierw zdjac daldachim - z perspektywy czasu stwierdzam ze to jak najbardziej zbedna rzecz
|
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
jaka kupilas;>
|
|
#1988 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/alles-mama-cubana-...971387840.html Kupiłam jeden na próbę, ale okazał się bardzo fajny, jestem z niego zadowolona.
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#1991 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajny, podoba mi się. Z allesa mają dobrze i dokładnie opisane rozmiary. Ja zamawiałam 75 C bo taki też noszę i był dobry. Jak Ci przyjdzie to się pochwał czy jest ok to może i ja sobie taki różowiutki kupię![]() A tak w ogóle dziewczyny dzisiaj Walentynki Posyłam wirtualnego kwiatka Gorzej jak się nie doczekam---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Hehe właśnie się kapnęłam, że w moich postach w opisie nadal pokazuje się babystrology "Moj Krzyś" tylko jak kliknę to już dzidziusia tam nie ma ![]() Muszę to w końcu zmienić, ale to może poźniej, jakoś teraz mi się nie chce.
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...000875051.html ja co prawda chcialam tansza ale tatus sie uparl ![]() w sumie lezaczek i mate dostalismy pod choinke wiec na karuzelke mogł sie szarpnac
|
|
|
|
#1993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ------------------- Szaja, moja młoda też dziś tak ubrana - takie samo body (tylko białe) i gaciorki po pachy. ![]() A u nas noc git. Po kąpaniu jeszcze się nie zapowiadało, bo od 20 pospała dosłownie pół godzinki, ale jak już ją zmożyło ok. 23.30, to spała do 4. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Eeee, Pstryczku, czy to nie na Natalii Siwiec prezentuje się Twój biustonosz?
|
|
|
|
|
#1994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oki, mam nadzieje ze bedzie dobry... dziekujemy za ja dostalam dzis smska walentynkowego jak narazie. maz dzis rusza na miasto po pracy - moze cosik mi kupi. znajac zycie pewnie jakies slodycze, cwaniak ![]() pamietacie jak kiedys rozmawialysmy o odkladaniu pieniazkow dla dzieciow? odkladacie? ![]() maz dzis jedzie wlasnie zalozyc mu konto ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() hmm, calkiem mozliwe. tylko te usta takie jakies ,,krzywe" ale ona cala krzywa wie w sumie sie zgadza
|
||
|
|
|
#1995 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj Wam pisałam, że na czas mojej wizyty u lekarza zostawiam Krzysia z dziadkami. Obawiałam się jak to będzie z jedzeniem, bo wiem, że Krzychu nie lubi butelki (nie wiem czemu), zostawiłam swoje odciągnięte mleko (specjalnie miałam zamrożone na tą okazje), wizyta trochę się przedłużyła, był poślizg, potem jeszcze przy okazji wskoczyłam do parku sklepow za kosmetykami i innymi pierdołami, a że dziadkowie nie zgłaszali żadnego alarmu to poszlam jeszcze dok Kościoła no więc moja nieobecność trochę się przedłużyła i wyobraźcie sobie, że Krzychu nie tknął tej butelki choć był głodny, przyszłam do domu - a tam krzyk na całego, młody już szukał mleka wszędzie gdzie się dało, u dziadka u babci i nigdzie nie znajdował
, a jak mu babcia dawała butelke z moim mlekiem to wypychał językiem, nie chciał, wypluwał i jeszcze bardziej się wkurzał, dziadkowie już robili z siebie maksymalnych głupków, zeby go jakoś zając i nic nie pomagało - tak mi opowiadali, dopiero jak ja przyszłam i przystawiłam go do cyca to zaczął jeść i to tak lapczywie, że myślałam, że cycka mi urwie Powiem Wam - masakra i nie mam pojęcia czemu on tej butli nie zjadł jak taki głodny był Kurcze no zapowiada się problem, bo jeśli on tylko cyca zamierza jeść i inaczej nie no to mały kłopot bo w tym momencie nie ma mowy o jakim kolwiek wyjściu gdzieś na dłużej a czasem poprostu trzeba czy nawet coś załatwić Jedyne rozwiązanie to by było zostawić cycka w domu , ale tak się nie da
|
#1996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytanie ad tej lampki bo sama chcę ją kupić - jakie ona światło daje, jak ją zapalić w nocy? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39228906]Debrah, kochana malusia A ja nagrałam swoją Dorkę ![]() http://www.youtube.com/watch?v=z2IqU...ature=youtu.be[/QUOTE] Ale ona jest do ciebie podobna! I te oczyyyska Cytat:
Cytat:
Ja mam alles letizia i sawannah + szorty, pokazywałam już. Chcę jeszcze coś miększego - na noc typowo. |
|||
|
|
|
#1997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak, eff, jestem niefotogeniczna, dlatego wole nie patrzec prosto w obiektyw ![]() Cytat:
Wrocilam z zakupow. W lumpie dorwalam calkiem ladna koszule do karmienia ![]() Poz tym kupilam herbatke z lisci malin, zobaczymy jak ze skutecznoscia ![]()
|
|||
|
|
|
#1998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja zamierzam odkladac, na razie musze sie ogarnac z paroma sprawami
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Macie jakis sposob na karkowke pieczona w rekawie foliowym?
![]() TZ bardzo lubi to chcialam zaszalec w walentynki
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lampka daje bardzo ciemne, ale ciepłe światło. Tak na prawdę tylko tyle, żeby zajrzeć do Maleństwa i zobaczyć czy wszystko w porządku. Lampka ma zwykły włącznik jak lampki biurkowe, na kabelku. To jest to pogrubienie na kablu widoczne na zdjęciach. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Dziękuję nawijko! Z racji tego, że jeszcze możesz, to powiem Ci jak ja robię takie rzeczy Mięsko porządnie myję, nacieram delikatnie pieprzem i odrobinką soli. A w oddzielnej miseczce przygotowuję marynatę Parę łyżek miodu, papryka ostra i słodka, curry, zioła prowansalskie i jesli masz gęsty miód to oliwę virgin lub olej zwykły. Mieszam mieszam mieszam I nacieram z każdej strony mięsko. Zawijam w folię aluminiową i wkładam do lodówki (na maksymalnie tyle czasu, na ile mogę sobie pozwolić ). Potem przekładam do rękawa i piekę w 180 stopniach, a pod koniec pieczenia rozcinam rękaw, żeby skórka się przyrumieniła
|
|
|
|
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
hello
![]() Moja malutka pokasłuje,naprawdę rzadko ale jednak.Choć dzisiaj jakby mniej jak wczoraj. Zrezygnowałam z kąpieli i tylko przetarłam ją chusteczkami nawilżającymi. Nie wiem co lepsze. Jechać na wizytę do pediatry (kolejna podróż + gromada chorych dzieci w przychodni) czy zostać w domu i poczekać ? ![]() A tak u nas spokojnie tylko mała wisi na cycuchu od rana no ale takie jej prawo Co do makreli to właśnie kupiłam i teraz mnie zmartwiłyście bo nie wiem czy dozwolone. Co do wagi to w w 36 tc miałam 70 na liczniku a 2 tyg po porodzie 59,8 Fakt,byłam baaardzo zapuchnięta.Nogi jak drągi,zero kolana czy kostki. Czy wy też macie nieustające pragnienie? Ja piję jak smok wawelski. W szpitalu pić mi kazali na potęgę to wtedy pokarm jest ale przyzwyczajenie chyba mi zostało.Potrafię wypić 2 butle wody. Kiedyś nawet jednej nie byłam w stanie. No i jabłka jak nie zjem to mam takie zaparcia na następny dzień że szoking. Hormony chyba też mi wracają do normy bo zaczynam mieć "chcicę" a w ciąży seksu dla mnie mogłoby nie być.Tylko te krosty i plamy -dalej mam choć mniej. ![]() Macie jeszcze ciążowe przebarwienia. Ja niby 2 tyg po porodzie (nie powinnam się spodziewać cudów) ale jednak buzię to muszę oddać do tapicera. |
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój TŻ wróccił wcześniej z pracy.. przywiózł żółte tulipanki i własnie zrobił makaron z kawałkami piersi z kurczaka i suszonymi pomidorami z zielonym pesto...szybko ..prosto i smacznie
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-02-14 o 14:20 |
|
|
|
|
#2003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak to zrobić ![]() Dziewczyny piękne macie brzuszki te małe i te duże ! ![]() Debrah przeczytałam ten artykuł co wkleiłaś o tym brzuchu i faktycznie ja to mam ! I wyglądam dokładnie jak tamta pani na końcu I co myślisz o tych ćwiczeniach co ona tam podawała? W sumie mogłabym je robić ale razej nie teraz bo rana jeszcze cholernie boli. Myślisz że bez tych ćwiczeń to też spadnie ten bebzon? Aaaa i zapomniałabym, Amelka śliczna ![]() A nam dzisiaj odpadł pępek w końcu ![]() Dziewczyny zycze Wam miłego Dnia zakochanych I brać mi się tu za rodzenie ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Słuchajcie mam jeszcze do Was dwa pytania : 1. Czy po porodzie możemy stosowac balsamy na rozstepy/ujędrniające takie zwykłe z drogerii marki np perfecta czy eveline ? Czy to też muszą być jeszcze takie dla ciężarnych? 2. Polećcie mi jakiś dobry ręczny laktator? Bo ja w tej kwestii mogę tylko stanowczo odradzić LOVI ręczny, szajs jakich mało, wydałam na niego 100 zł a nie działa w ogóle. Już ręcznie mi mleko bardziej idzie a ten laktator w ogóle nie łapie |
|
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja uzywam oliwki i balsamu. Tak jak w ciazy. mój tagiczny brzuch..................: mad: ![]() i moja klusia
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
dla wszystkich mamuś...przyszłych i już obecnych
|
#2006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I PAMIĘTAJ! Teraz w okresie połogu w ogóle nie możesz ćwiczyć - możesz ten rozstęp powiększyć! I on w okresie połogu ma pełne prawo być, gorzej jak się nie zejdzie samo. Balsamu na razie używam tego co w ciąży,z braku innego pomysłu bo z kofeiną nie można? Laktator mam ręczny MEDELA - u mnie się sprawdza, koszt to jakieś 80zł. Tylko wiadomo, umęczysz się trochę. Cytat:
Ale mam cichą nadzieję, że będą prawie niewidoczne, bo nie są głębokie, i są krótkie też...Tylko mój chyba bardziej wystaje....
|
||
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajne:
http://allegro.pl/mamaspapas-karuzel...019339543.html http://allegro.pl/mamaspapas-karuzel...014456389.html (druga fajniejsza)
|
|
|
|
#2009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na prawdę jest to do zrobienia ![]() Cytat:
Dla spokoju ducha zamówiła bym wizytę domową lub prywatnie wezwała lekarza. U takich maleństw trzeba wszystko dokładnie obserwować, bo u nich choroba rozwija się tempem błyskawicy, w ciągu paru godzin nawet. Nie jest moim celem straszenie cię kochana, ale lepiej niech ją lekarz osłucha, będziesz spokojniejsza Michał od 3 nad ranem nie zrobił kupy, a w nocy też jakaś taka twarda była. Strasznie się bida męczy, już nawet mu dałam wodę przegotowaną, wypił jakieś 10 ml. Piekę muffiny jogurtowe, któraś tu kiedyś przepis dawała
|
||
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dlugo pieczesz takie miesko?Ja raczej z tych bezmiesnych - to dla TZ
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

super a dzisiaj walentynki - jestem beznadziejna, chce mi się płakać.

Aż zatęskniłam za swoim 
Ale mam cichą nadzieję, że będą prawie niewidoczne, bo nie są głębokie, i są krótkie też...