|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Jak się trzymasz Motylku?
Jakies wieści? |
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Generalnie wegetuję chyba...
Od 9 do 22 byłam poza domem. Babci pękł ten tętniak w nocy. Operowali 5 godzin. Zalał całą lewą półkulę. Lekarze nie dają szansy, a jeśli zdarzy się cud to ubytek neurologiczny tak duży, że nie mamy póki co o czym rozmawiać. Babcia na intensywnej terapii, oddycha maszyna, pełno kabli, brak połowy pokrywy mózgu. Straszne przeżycie, straszny ból. Cierpię ja - mam nadzieję, że ona nie. Nie wiem - może samolubne, ale powiedziałam jej, że nie chce by się męczyła, że bardzo ją kocham, ale pozwalam jej odejść mimo, że jest mi najbliższa, że dam sobie radę, ale nie chce by cierpiała. Ma obrzęk mózgu, nie wiem czy słyszy. Ale poleciała jej jedna łza. Po prostu ból rozrywa mi serce... Więcej nie będę pisać, bo co mam psuć nastrój. Na szczęście ze mną i Matyldą wszystko w porządku. Wizytę miałam o 21:30 , ale siedział ze mną i rozmawiał długo...Generalnie moje życie zmieni się na zawsze i nie wiem jak mam sobie z tym poradzić...
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się myśli,że nie cierpi, jest pod opieką lekarzy-wiedzą co robić i zrobia wszystko by jej pomóc, zrobić to co stosowne. dobrze,że Ty i mała się trzymacie, teraz to najważniejsze i Twoja babcia na bank nie chce byś się tak przejmowała. dbajcie o siebie! nie wiem co Ci jeszcze powiedzieć Motylku.. jest mi cholernie przykro ale jak zawsze w takich wypadkach pozostaje czekać.. życzę Ci wytrwałości.. i szczęśliwego zakończenia.. jakkolwiek ma ono wyglądać.. |
|
|
|
|
#2554 |
|
Raczkowanie
|
witajcie koleżanki
przepraszam że się ostatnio nie odzywam, sporo mam ostatnio spraw na głowie ale za to staram się Was poczytywać MoTyleKsw szczerze współczuję Ci tej sytuacji, niedawno przechodziłam to samo... nie ma nic egoistycznego i złego w tym, że chciałabyś aby Babcia nie cierpiała i mogła spokojnie odejść, wręcz przeciwnie myślę że jest to dojrzałe podejście.. przed chwilą kupiłam śpiworki, które Wam szczerze polecam, dziecko ma swobodę ruchu u nas są mało popularne, a szkoda . To moje ulubione z czasów kiedy córka była niemowlakiem: http://allegro.pl/spiworek-0-3-m-all...031566113.html 3 za 16zł, facet sprzedaje też body za 6, 7zł i pisał mi że jutro wystawi dresiki za 30zł. POLECAM BO OKAZJA ŚWIETNA!!! Edytowane przez acha131321 Czas edycji: 2013-02-15 o 00:29 |
|
|
|
#2555 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nam właściciel powiedział, że ich czynsz wynosił 180 zł z wodą, ale to wiadomo od zużycia; a gaz 150 zł/2 m-ce, ale nie wiem ile osób tam mieszkało i też na pewno była kuchenka + piec 2 funkcyjny. Zobaczymy ile nas będą wynosić opłaty, ale może nie będzie tak źle Zresztą jak byliśmy te 2 razy oglądać mieszkanie to było tam ciepło, mimo że od jakiegoś czasu nikt tam już nie mieszka. Blok ma 5 klatek, my będziemy w środkowej i po bokach ma kto grzać ![]() Cytat:
![]() ![]() Żadna wspólnota (nawet nie wiem czy bym chciała mieszkać we wspólnocie ), mieszkanie należy jak dobrze kojarzę do RSM ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A na nowym mieszkaniu będzie na pewno prysznic, bo tam wc i łazienka razem, więc musi nam się wszystko pomieścić, bo pralki nie chcę mieć w kuchni.Cytat:
Daj znać jak przyjdzie i czy jesteś zadowolona. Wizyta dopisana. |
|||||||||
|
|
|
#2556 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co Ci napisać, po prostu mocno wirtualnie przytulam, trzymajcie się! ![]() Cytat:
A co do decyzji to mamy mieć wstępną za ok tydzień, ale ile będziemy czekać to nie wiem Jedno jest pewne, jesteśmy zadowoleni, że skorzystaliśmy z pomocy doradcy, bo podpowiedziała nam kilka rozwiązań no i wszystkim ona się zajmuje. Jakbym tak miała latać po bankach to chyba po 1 by mi się odechciało , ostatnio u niej w biurze siedzieliśmy z dobre 2-3h a i tak to była tylko namiastka wypełniania papierów...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-02-15 o 01:58 |
|||||
|
|
|
#2557 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2558 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
czeka w barku na swoją kolej która nadejdzie po okresie karmienia ![]() --- Nadrobione ![]() Mąż pojechał do pracy, a ja zmykam leżeć, bo spać póki co mi się nie chce wszystko przez te popołudniowe dzisiejsze drzemki Dobranoc! Do usłyszenia po wizycie |
||||||
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
bo dziś jadę się integrować i jak coś to będę w niedzielę dopiero przygotujcie mi jakieś skróty
|
#2560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zaraz do szkoly z mlodym , dobrze ze ostatni dzi0nek i wekend heheh booo kiepsko mi sie wstawalo ...
|
|
#2561 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Udało mi się pospać do 7.45 Cytat:
Podziwiam Cię za ten pozytywnty nastrój przebijający przez tę relację ja bym wyła! Mam nadzieję, że nie boli Cię bardzo i do porodu się zagoi ![]() Ze statystyką biegnij do Marchewki Cytat:
Fajnie, że znaleźliście tańszą alternatywe dla pierwotnego planu ![]() Cytat:
![]() Na chandrę polecam Ci tak jak Justi spotkanie z przyciaciółką/koleżanką. Poza tym, wiosna idzie Ja też nie, siedzę na wizażu Cytat:
Cytat:
za udany wieczór. Miejsce gdzie my byliśmy nie było aż tak wypasione i obsługa pozostawiała wiele do życzenia (było ich za mało, niestety, choć bardzo mili) ale jedzonko super, więc też jestem zadowolona Jak już byliśmy na miejscu i czekaliśmy na jedzonko, musiałam biednego męża wysłać po rennie do sklepu obok bo miałam straszną zgagę. Udało mu się kupić rzutem na taśmę, bo sklep już zamyknięty był właściwie i terminal do kart mieli rozliczony (a TŻ miał tylko karte) ale uprosił ich, żeby mu sprzedali, bo "jego żona ma straszna zgaga". Więc wieczór został uratowany i wszystko potem było już super ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-15 o 08:31 |
|||||||
|
|
|
#2562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jaki był zadowolony że w końcu mu się udało ![]() Cytat:
anoxee za wizytęnuna napisz jak TŻcik zareagował na prezent |
||
|
|
|
#2563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Obudziłam się dziś o 5...Tż wrócił z pracy po 6 a ja już nie zasnęłam. Nie lubię jak ma nocki...
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MoTyleKsw nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak cierpisz. Trzymaj się dzielnie Dziewczyny wczoraj w nocy stwierdziłam że chyba JUŻ zacznę wszytsko prać i szykować. Robię się coraz cięższa i coraz szybciej się męczę. Wczoraj robiłam sobie pod prysznicem peeling kawowy i tak się przy tym zmachałam że później z godz musiałam odpoczywać głupie czynności jak ugotowanie obiadu czy nawet pójście do sklepu mnie męczą coraz bardziej. Więc wolę się za to wszystko zabrać teraz bo gdzie ja później będę mieć siły na prasowanie ![]() Kurde jak ja się teraz tak czuję w połowie siódmego miesiąca to co będzie w ósmym i dziewiątym |
|
|
|
|
#2565 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszc ze a propos kremów naturalnych i niedrogich to polecam Noni Care, jeśli gdzieś na tę firmę traficie. Ja miałam ten na dzień de lux, niby do cery dojrzałej ale nie ma tam nic niebezpiecznego dla nas, same nawilżacze ![]() Tu jest jakaś blogowa recenzja o nich: http://25latka-wraca-do-siebie.blogs...are-delux.html Nie ma go już w rosssmannach, nie wiem czemu ale można kupić w wielu drogeriach niesieciowych ![]() Cytat:
![]() Z pończochami też, żeś wymyśliła Ale wiesz przynajniej, że na sobote to rozwiązanie odpada ![]() Cytat:
bo nawet nie mam jakiegoś wielkiego smaka. Czasem sobie myślę o winku, wiec może kiedyś odwiedzę Piotra i Pawła i poszukam tego Chardonnay bez %... Będzie na jakąś specjalną okazję, albo jak bardzo będę miała ochotę...Cytat:
Cytat:
Ja się niewiele wcześniej obudziłam na nocne sikanko a już spałam od ponad 3-ech godzin. Napisz później o której dziś wstałaś I wielekie za wizytę!O Nunka, czyli był jakiś prezencik. Przepraszam, gdzieś mi umknęło... Też ciekawa jestem jak TŻ zareagował
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-15 o 08:53 |
|||||
|
|
|
#2566 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój dziadek był po dwóch wylewach, trepanacjach czaszek i zawał też chyba miał i żył po tym jeszcze kilkanaście lat i to w całkiem dobrym stanie... Przytulam mocno! ![]() Cytat:
Może i u Was by wszystko wlazło ![]() Cytat:
Mąż przyjechał zaraz jak tylko wlazłam do wanny, bo druga drużyna nie przyjechała grać Nie żebym wredna była, ale dobrze im tak ![]() A co do koleżanek- to właśnie powoli zaczyna się klarować kto nią faktycznie jest, a kto jest bo jest... Przykre to, ale teraz mam to gdzieś- mam swojego Misiula w brzuszku i z Nim sobie rozmawiam jak trzeba ![]() ---- Witam się ze śniadankiem. Szef kuchni serwuje dzisiaj bułeczki z Nutellą i kakao
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-02-15 o 08:56 |
|||
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
no nuna pisała że mu kupiła kubek i coś jeszcze- chyba kartkę
|
|
|
|
#2568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To ja się przeprowadzam My płacimy jakieś 300zł, bez wody, bez ogrzewania ![]() Cytat:
![]() ---- Próbuję się dodzwonić do przychodni bo nie uśmiecha mi się lecieć zarejestrować i siedzieć w tych zarazkach albo wracać do domu i później znów biec ale albo nikt nie odbiera albo zajęte
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-15 o 09:06 |
|||
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto jeszcze chce tego excela z porównaniem sprzedawców to niech podeśle na pw swojego maila. |
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny z tym rocznym macierzyńskim to już pewne? ile trzeba pracować żeby w ogóle móc iść na macierzyński? jest jakiś określony czas czy nie (w działalności chyba jest). |
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale spoko, udało się, za godzinę idę... chyba ogolę szybko nogi to będę miała spokój przed ginem...Aha! Wczoraj drugi raz wypróbowałam - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-jedwabiu.html - trzymałam 9-10minut i wszystkich włosków pozbyłam się bez problemu, jestem gładka jak niemowlaczek Polecam jeśli macie problem z maszynką a jeszcze chcecie sobie same radzić. Trochę śmierdzi spalenizną ale naprawdę działa
|
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak w Jeffsie.. z drinkami spoko, ale dla mnie żarcie troche za drogie, tak raz w roku to spoko, ale częściej to by mi było szkoda.. Wolę Szwejka
|
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2576 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wizaż to kopalnia wiedzy, więc nawet będziesz usprawiedliwiona wysiadując tutaj godzinami ![]() aa już doczytałam, że to o analizę jednego kremu chodzi... to na pewno w dobie internetu nie będzie trudno ja też na początku sprawdzałam każdy składnik w necie, teraz to tylko jak coś nowego widzę albo jestem niepewna Cytat:
ale co, poradziłaś sobie, o!Cytat:
![]() achh... łezka to aż mi poleciała.............. Cytat:
w końcu na bawarii żyję, tu się nie da inaczej...aha, żeby nie było - w ciąży to tylko czasem łyka piwa od męża wezmę. ale teraz to nawet mi się nie chce. na początku, kiedy wszystkim rzygałam, piwo było jedynym płynem, który przyjmowałam (miałam stracha, że mały pijak mi wyrośnie aaa, a co do drugiej części: jak nie musisz daleko biegać z kuchni do łazienki, to spoko a z proporcjami to może głupi ma szczęście... sama nie wiem, ale jakoś mi wyszło, ale też nie raz słyszałam, że konsystencja komuś nie wyszła jak planowana. zależy nie tylko od proporcji, ale od twardości akurat użytych maseł... różnie to bywa
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-02-15 o 09:25 |
||||
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Propo tych slodkich sniadan.. Ja nie wiem jak to jest ale nie jestem w stanie na głodnego zjeść coś na słodko, ani dżemu ani nutelli, a batona to już całkiem.. Musi być na słono inaczej mi niedobrze.. Obiadu tez na słodko nie zjem jak już głodna jestem.. słodkie potrafię zjeść dopiero jak już pierwszy głód jest zaspokojony
|
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się porannie przy Ince
![]() Tak na szybko chciałam napisać, że w Makro od 19 lutego będą proszki Lovella 5kg za ok 39 zł - jeśli macie kartę albo znajomych, którzy mają to myślę, że warto zakupić
|
|
|
|
#2579 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
chociaż ja sama uważam, że na swój wiek jak najbardziej wyglądam.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() aa.. ja dostałam też na urodziny czytnik do ebooków. Pokazę ci: http://www.amazon.com/gp/product/B004HZYA6E/ref=fs_kk3g przyjechał do mnie specjalnie ze Stanów... małżuś pod względem rozpieszczania mnie to naprawdę nie zna granic Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój dziadek zmarł miesiąc po tym, jak urodziłam Blaneczkę, też problemy neurologiczne, wylew, okropnie cierpiał i też już chciałam, żeby przestał wreszcie cierpieć. To był trudny czas. Ale obecność dziecka, czy to w brzuszku, czy już na świecie daje ogromną siłę. Trzymaj sie i staraj się myśleć o dziecku. a ja już po badankach, krew i mocz, nie ma to jak w żyłkę sobie walnąć z rana
|
||||||||
|
|
|
#2580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

, ale siedział ze mną i rozmawiał długo...

Zresztą jak byliśmy te 2 razy oglądać mieszkanie to było tam ciepło, mimo że od jakiegoś czasu nikt tam już nie mieszka. Blok ma 5 klatek, my będziemy w środkowej i po bokach ma kto grzać 

), mieszkanie należy jak dobrze kojarzę do RSM
, coś tam jeszcze... waży jakoś między 450-500g, nie pamiętam, a nie mam zapisane.
Nie wiem czy to przez to obżarstwo, czy tak ogólnie od ostatniej wizyty mam 3,5kg na plus. Wierzę, że to jednak z powodu obżarstwa.
Także starych od początku ma w doopce, nawet w walentynki. Powoli zaczynam wątpić, że ta mała gadzina się ujawni do porodu. 

Jedno jest pewne, jesteśmy zadowoleni, że skorzystaliśmy z pomocy doradcy, bo podpowiedziała nam kilka rozwiązań no i wszystkim ona się zajmuje. Jakbym tak miała latać po bankach to chyba po 1 by mi się odechciało
pyszna wyszła 

czeka w barku na swoją kolej która nadejdzie po okresie karmienia
ja bym wyła! Mam nadzieję, że nie boli Cię bardzo i do porodu się zagoi 

Ślub 27. X. 2012
bułeczki z Nutellą i kakao