|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-02-15 o 11:30 |
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- hehe ale piszę.... na chrzciny torcik, na chrzciny :P |
|
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
e_vel skąd ja to znam
|
|
|
|
#2136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2137 | |||
|
Konto usunięte
|
Brawa dla przystojniaka prawie 2miesięcznego
![]() Cytat:
Na takie odparzenia to już sudocrem w tyłek można dać, idź do pediatry po maść robioną jakąś, myśmy na takie mega odparzenie dostały dla Agatki taką za 5zł ba bazie lanoliny ze sterydem. Ew. możesz spróbować tormentiolem posmarować, też kiedyś dostałam, teraz położna od razu pytała czy mam, bez recepty jest. Ale sudo nic nie da. Z mąką uważaj, bo lubi się zbrylać potem i będzie bolało :/ duuuużo wietrz. Karmisz piersią? jeśli tak, to odparzenia prawdopodobnie są po czymś co jesz. Jeśli mm, to zastanowiłabym się nad zmianą, bo też bym tu szukała przyczyny takich częstych - ew. zmiana pieluch, bo też wina tu może być. Cytat:
Gratulacje nam też po 2 tyg. odpadł.Cytat:
Idę udka mężowi piec na obiad a sobie krupniczek, hehe.
|
|||
|
|
|
#2138 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39244223]
Piszecie o karuzelkach - marzyła mi się taka jakaś fiszerprajsowa, ale stwierdziłam, że coś innego zrobię szydełkiem, w kolorach czarno-biało-czerwonych (najbardziej widoczne na tym etapie i pobudzające), jakieś kulki, kwiatki i powieszę. Tu znajoma robiła, ale ona obszydełkowała stelaż karuzeli takiej taniej plastikowej:http://kropkinadi.blogspot.com/2012/...la-mobila.html[/QUOTE] Świetna ta na szydełku, nawet myślałam o czymś tkim ale weny zabrakło, i jest fiszerprajsowa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja właśnie wróciłam z kolejnego ktg. Trzy razy wyszły takie skurcze jakieś na 30 - 40 % ale gina to nie ruszyło. Zbadał przepływy stweirdził że wszytsko ok, jakby się coś działo to na oddział. Kolejna wizyta we wtorek a jak nic sie nie wydarzy do piątku to w piątek szpital. No i mój brzuchal w 40 tyg
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9hyjkcm7lm.png 22.05.2008 14.08.2011Edytowane przez Ifwka Czas edycji: 2013-02-15 o 11:40 |
||||
|
|
|
#2139 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Takie nadawanie zdrobnien moze tylko utrudnic zycie. |
||||
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to mam już taki myk obmyślony. Idziemy na zakupy, niby dla mnie (jak dla mnie to jakoś małżon daje radę) i wchodzimy na dział męski niby przypadkiem, zanim się zdąży skapczyć gdzie jest to ja już znajduje przynajmniej jedną rzecz pasującą do niego i taką jak mu się podoba. Ogląda, ogląda, ja w tym czasie wzrokiem świdruje wieszaki, widzę jeszcze kilka fajnych rzeczy. Mówię, to chodż przymierz tą jedną rzecz. On mówi, że no jak jedną to ok. Zamykam go w przymierzalni i pędzę po to co widziałam fajnego, przynoszę kilka rzeczy, prawie wrzucam do przymierzalni i odchodzę kawałek dalej. Po chwili pytam czy już coś ubrał i wtedy nie ma wyjścia, zwykle przymierza wszystko bierzemy, płacimy, wychodzimy, po drodze jest jeszcze "gorąco mi, jeść mi się chce" więc proponuje kfc albo maca, zjada coś dobrego i wszyscy są szczęśliwi
|
|
|
|
|
#2141 | |
|
Konto usunięte
|
ALeż jestem ciekawa kto tam się kryje
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Ifwka, ja mam czarno-białą suknię i wystrój sali też taki będziemy mieć, więc u nas inny nie wchodzi w grę, bo zwyczajnie nie będzie pasował.
8 dni po porodzie i ważę tyle samo, co przed ciążą, a nawet wydaje mi się, że jestem chudsza - bo waga ta sama, ale biust 1000 razy większy (a narzekałam przez całą ciążę, że mi nie urósł - to teraz mam giga baniaki).
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Ifwka, sliczny brzusio
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Black, mi zostaly 4 kg jeszcze, a jak na siebie patrze, to nie wiem gdzie sie uchowaly... pozniej wam fote wrzuce
|
|
|
|
#2145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aa i brzusio ładniutki, okrąglutki ![]() Cytat:
http://www.rjp.pan.pl/index.php?opti...nach&Itemid=58 Kochana a jak to zrobić? Powiem Ci, że od rana mam stresa i wolałabym już mieć to z głowy a nie zastanawiać się, czy to coś co ze mnie leci to śluz czy wody, czy te skurcze to skurcze a może mi się tylko wydaje, czy boli wystarczająco czy może jeszcze za mało. szaja najważniejszy element tego myku jest na końcu czyli jedzenie. Jak się go od razu po takim wstrząsie zabierze na jakieś żarełko to jest spokojny
|
||
|
|
|
#2146 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do Kuby to niestety ale musze was zmartwic - ISTNIEJE takie imie.... ![]() ps.jak ludziska ie pytaja jakie mloy ma imie to w 90% przypadkow pada pytanie, ale Jakub czy Kuba? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() o tym samym pomyslalam [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39247584]Brawa dla przystojniaka prawie 2miesięcznego ![]() [/QUOTE] dziekowac dziekowac Szajka, nie wiem czy doczytalas moj wpis o wadze.... 5g w 3/4 dni to malo nie? troche sie martwie... Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2147 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę wam tych ktg, też bym chciała ale ginka nic o nich nie wpominała a jak głupia zapomniałam spytać tylko kazała zgłosić się 25.02 po skierowanie do szpitala jak nic się nie rozkręci do tego czasu. Tzn. bo ona jest pewna że tak długo z moim rozwarciem nie wytrzymie ale ja coś czuję że wytrzymie nafiyqa, fewcia a czy wy będziecie mieć jakieś ktg? albo jeszcze jakieś wizyty u ginka?
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, wypróbowałam wczoraj średniowieczną
metodę leczenia biustu i jest o niebo lepiej! Chodzi mi o kapustę - rozgniatam liście tłuczkiem do mięsa i wkładam po każdym karmieniu w stanik, no i tak chodzę do następnego karmienia - czyli non stop mam w biustonoszu liście kapuchy... No i sutki od razu mniej mnie bolą, jeden praktycznie przestał, a drugi jakieś 10 razy mniej (jeszcze boli przy zasysaniu, ale już naprawdę da się wytrzymać!). A jeszcze wczoraj rano płakałam z bólu, jak mała mi się przyczepiała do prawej piersi... Także jakbyście miały z tym problem, to naprawdę, spróbujcie kapusty. Może to głupie i banalne, ale podziałało u mnie. Teraz będę ją stosować, aż całkiem wyleczę te sutki, karmienie jest coraz bardziej przyjemne.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-15 o 12:04 |
|
|
|
#2149 | ||||
|
Zakorzenienie
|
sliczny i jaki pyziulek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Superasny ten Twoj brzusio ![]() Cytat:
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Gapa ze mnie
sliczne brzuszki, sliczne malenstwa i slicza brzuszkowa sesja |
|
|
|
#2151 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
Cytat:
IFWKA brzunio jak ta lala,a wszystkie zdjecia dzieciaczkow cudowne. PSTRYCZKU rozyczka?O MAJ GOD.
|
|
#2152 |
|
Konto usunięte
|
Pstryczku, obserwowałabym - bo waga mogla przekłamać, ew. jednego tygodnia mały więcej utyje, innego mniej
Black, ależ sexi
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czy wkładasz tą kapuchę wcześniej do lodówki bo słyszałam, że dobre efekty daje właśnie taka zimna z lodówki wsadzona w stanik. |
|
|
|
|
#2154 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
oj jak czytam o tych przeprawach z Waszymi Tż i zakupami to macie wesoło . Gorzej było z butami bo on jakąś niewymiarową nogę ma i ciężko mu było dopasować ale jak już znalazł to od razu kupił
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, z lodówki - taka fajna, zimna, daje uczucie ulgi po karmieniu.
![]() A co do głąba, to jeszcze do niego nie doszłam, odrywam z wierzchu jeden liść, rozbijam, przecinam na 2 części i wkładam do każdej miseczki. Im grubszy, tym lepszy - mocniej rozbijam i więcej soku się wydziela.
|
|
|
|
#2156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja też o tym słyszałam jak byłam w szpitalu to położna jakiejś kobiecie tak radziła bo też miała duuuuże problemy z sutami
|
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie trzymam kciuki żeby Twój Tż wyglądał w czarnym Dziewczyny dzięki za komplementy, później wrzuce gdzieś zdjęcia z sesji z przed 2 tygodni ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki, kolejna seria pytań;p
1) czy jest duza różnica w wielkosci pampers numer 2 a numer 3? 2) czym smarować buzke dzidzi? bo ma suchą troche, ale ma tez te krostki i nie wiem, Szajka dajno rade jakaś ![]()
|
|
#2160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jaaaaaki fajny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Martwi mnie to troszke... Wizyty tez nie mam zaplanowanej. Nawet nie wiem ile dni po terminie mam sie zglosic do szpitala, z wrazenia zapomnialam zapytac Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

tylko poszla spac o 23.30

22.05.2008
14.08.2011

ale ginka nic o nich nie wpominała a jak głupia zapomniałam spytać tylko kazała zgłosić się 25.02 po skierowanie do szpitala jak nic się nie rozkręci do tego czasu. Tzn. bo ona jest pewna że tak długo z moim rozwarciem nie wytrzymie ale ja coś czuję że wytrzymie