Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-15, 11:28   #2131
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a mi to odpowiada jak tak zasypia, bo dzis sie np obudzila o 5.30 tylko poszla spac o 23.30
Moja zasnęła 23.30 ale potem się obudziła o 2.30 i o 5.30
Stary 2013-02-15, 11:29   #2132
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
hej, przyszłam zlookać czerwone newsy ale widzę, że brak...

Moja Maja ma imieniny 9 kwietnia czyli w urodziny mojego męża

lecę piec tort
Myślisz że do kwietnia on przetrzyma???

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-02-15 o 11:30
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:30   #2133
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No my chcemy kupić w kwietniu/maju (ślub w lipcu), żeby nie zostawiać tego na ostatnią chwilę, ale na szczęście nie mamy jakichś wygórowanych wymagań - ma być dobrej jakości, ładnie skrojony i czarny. I tyle. Więc podejrzewam, że problemu ze znalezieniem takiego garnituru to akurat nie będzie.
myśmy też nie mieli jakiś specjalnych oczekiwań ale mój mąż to strasznie nie lubi zakupów a jak ma już coś przymierzyć to dostaje strasznego nerwa i wszystko go denerwuje. Odkładaliśmy i odkładaliśmy bo każda wizyta w sklepie to była kłótnia i foch. Aż przyjechała teściowa z teściem i jak go przycisnęli to w godzinę kupił
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:33   #2134
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

Black garniak dla Pana Młodego to pewnie z tydzień przed ślubem kupicie ja miałam straszne przeprawy z moim wtedy jeszcze narzeczonym aż musiałam interweniować u teściowej
ja jako, że pracuję (pracowałam) w sklepie z męską odzieżą elegancką to mojemu przyszłemu wówczas mężowi przywiozłam do domu 3 garnitury i sobie wybrał, który mu pasuje- tzn. bardziej ja wybrałam ten w którym mi się bardziej podobał. on z tych co nic nie chce mierzyć

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
hehe

ale piszę.... na chrzciny torcik, na chrzciny :P
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:35   #2135
nancykenator
Zakorzenienie

e_vel skąd ja to znam
Stary 2013-02-15, 11:36   #2136
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
myśmy też nie mieli jakiś specjalnych oczekiwań ale mój mąż to strasznie nie lubi zakupów a jak ma już coś przymierzyć to dostaje strasznego nerwa i wszystko go denerwuje. Odkładaliśmy i odkładaliśmy bo każda wizyta w sklepie to była kłótnia i foch. Aż przyjechała teściowa z teściem i jak go przycisnęli to w godzinę kupił
Jeny... jakbym o moim tż słyszała. ale powiem Wam, że jeszcze gorzej jest jak przychodzi facet który zaczyna wymyślać... MASAKRA gorzej nieraz niż baba...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:38   #2137
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
bym zapomniala
Kubuś zaczyna dziś 9 tydzień!
Brawa dla przystojniaka prawie 2miesięcznego

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Dziewczyny HELP!!!! Mam problem z moją dzidzią .Wczoraj od godziny 16 do 22 non stop płakała. Ale to był taki ryk że aż robiła się sina . Jeść dostała, nie pomogło, przewinięta była nie pomogło,na rączki pomogło ale po chwili znowu krzyk, brzuszek masowany nie pomogło, kropeli dostała tez nie pomogło, gorączki nie miała. Tak strasznie płakała że i ja się poryczałam jak głupia tak mi jej szkoda było, że modliłam się żeby to coś co jej dolegało przeszło na mnie. Dopiero o 22 się uspokoiła, na zmianę z mężem ją usypailiśmy i tuliliśmy i o 23 zasneła i spała do 3.
Jedyną rzeczą jaką mi się wydaje że mogła jej dolegać to odparzenia, bo niestety znowu je ma. NIe wiem od czego to się robi bo uzywam wody przegotowanej do mycia pupy, sudocremu i jak znikną to znowu po kilku dniach powstają. BIedulka aż ma strupy
Na dodatek tworzy się takie błędne koło,bo ona z nerwów robi kupę, jak zrobi kupę trzeba ja przewinąć , jak ją przewijam to się denerwuje że zimno albo niewygodnie i w trakcie przewijania znowu robi kupę, wtedy interweniuje z suszarką to przewinę do końca i jest ok przez jakis czas. Potem znowu się zasika lub zrobi kupę i jest płacz że przeszkadza i piecze bo te odparzenia i sytuacja sie powtarza.
Ja już powoli siły trace i nerwy bo nie wiem jak jej pomóc .
Macie moze jakiś pomysł , co robić jak żyć ?
Albo kolka, bo godzinowo pasuje, albo odparzenia - tyle, że to nie tylko wieczorem byłby wrzask.

Na takie odparzenia to już sudocrem w tyłek można dać, idź do pediatry po maść robioną jakąś, myśmy na takie mega odparzenie dostały dla Agatki taką za 5zł ba bazie lanoliny ze sterydem. Ew. możesz spróbować tormentiolem posmarować, też kiedyś dostałam, teraz położna od razu pytała czy mam, bez recepty jest. Ale sudo nic nie da.

Z mąką uważaj, bo lubi się zbrylać potem i będzie bolało :/ duuuużo wietrz.
Karmisz piersią? jeśli tak, to odparzenia prawdopodobnie są po czymś co jesz. Jeśli mm, to zastanowiłabym się nad zmianą, bo też bym tu szukała przyczyny takich częstych - ew. zmiana pieluch, bo też wina tu może być.

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczynki wpadam sie pochwalic ze odpadl nam pepuszek . I mamy juz dwa tygodnie!

Gratulacje nam też po 2 tyg. odpadł.

Cytat:
Witam... rano odszedl mi czop...ale na ktg NIC...choć rozwarcie mam 1,5 -2 cm...ale skurczy brak....zgłosić się mam w poniedziałek...
Jakoś nie widzę tego, być do pon. dotrwała, z rozwarciem, bez czopa

Idę udka mężowi piec na obiad a sobie krupniczek, hehe.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:38   #2138
Ifwka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39244223]

Piszecie o karuzelkach - marzyła mi się taka jakaś fiszerprajsowa, ale stwierdziłam, że coś innego zrobię szydełkiem, w kolorach czarno-biało-czerwonych (najbardziej widoczne na tym etapie i pobudzające), jakieś kulki, kwiatki i powieszę. Tu znajoma robiła, ale ona obszydełkowała stelaż karuzeli takiej taniej plastikowej:

http://kropkinadi.blogspot.com/2012/...la-mobila.html[/QUOTE]
Świetna ta na szydełku, nawet myślałam o czymś tkim ale weny zabrakło, i jest fiszerprajsowa

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Poki co walcze z TZ, bo on ubzdural sobie, ze nazwiemy malego Kuba, a nie Jakub. Ja wole Jakuba, bo nie chce, zeby dziecko mialo zdrobniale imie - moze miec przez to pozniej problemy, jesli ktos nadgorliwy uzna, ze posluguje sie niewlasciwym imieniem i zawsze bedzie musial tlumaczyc, ze on jest KUBA a nie Jakub (mam nadzieje, ze nie zagmatwalam za bardzo )
Poza tym nie do konca wierze w to, ze istnieje takie imie jak Kuba. Dla mnie to zawsze bylo zdrobnienie od Jakub.
Mój wujek ma na imię Jurek, całe życie myślałam że to skrót od Jerzego aż jak brał ślub okaząło się że tak mu dali, i potem było problem bo przy wypiywaniu jakiegoś papierka wpisali mu Jerzy a on ne jest Jerzy tylko Jurek i musiał jeździć poprawiać i wogóle.
Cytat:
Dziewczynki wpadam sie pochwalic ze odpadl nam pepuszek . I mamy juz dwa tygodnie!

Cytat:
Witam... rano odszedl mi czop...ale na ktg NIC...choć rozwarcie mam 1,5 -2 cm...ale skurczy brak....zgłosić się mam w poniedziałek...
O ... chociaz może i lepiej bo jak by mnie wzięli na cały weekend do szpitala i nic by się działo to bym chyba tam z nudów umarła.
Cytat:
No my chcemy kupić w kwietniu/maju (ślub w lipcu), żeby nie zostawiać tego na ostatnią chwilę, ale na szczęście nie mamy jakichś wygórowanych wymagań - ma być dobrej jakości, ładnie skrojony i czarny. I tyle. Więc podejrzewam, że problemu ze znalezieniem takiego garnituru to akurat nie będzie.
Ja tez chciałam czarny dla Tż, gość w skelpie przekonywał mnie że taki nie będzie dobry ale się uparłam i dał nam do przymierzenia. Tż wyglądał jakby miał do komuni iść - masakra, od razu zrezygnowałam z czarnego.

Ja właśnie wróciłam z kolejnego ktg. Trzy razy wyszły takie skurcze jakieś na 30 - 40 % ale gina to nie ruszyło. Zbadał przepływy stweirdził że wszytsko ok, jakby się coś działo to na oddział. Kolejna wizyta we wtorek a jak nic sie nie wydarzy do piątku to w piątek szpital.

No i mój brzuchal w 40 tyg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0199.jpg (87,5 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0200.jpg (87,8 KB, 49 załadowań)
19.02.2013 - Oliwka

Edytowane przez Ifwka
Czas edycji: 2013-02-15 o 11:40
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:40   #2139
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
powiedz, że wszyscy będą go przezywać Panem Kupą to może zmądrzeje
Ok, sprobuje

Cytat:
Super, to juz niedlugo porodowka

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja myślałam że Kuba to zdrobnienie od Jakub. Nie wiedziałam że jest osobne imię KUBA dziwne to.
Ja tez, ale TZ sie upiera, ze istnieje. A tesciowa go wspiera w tym absurdzie

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Mój wujek ma na imię Jurek, całe życie myślałam że to skrót od Jerzego aż jak brał ślub okaząło się że tak mu dali, i potem było problem bo przy wypiywaniu jakiegoś papierka wpisali mu Jerzy a on ne jest Jerzy tylko Jurek i musiał jeździć poprawiać i wogóle.
O, o !! Wlasnie o cos takiego mi chodzi!
Takie nadawanie zdrobnien moze tylko utrudnic zycie.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:43   #2140
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Jeny... jakbym o moim tż słyszała. ale powiem Wam, że jeszcze gorzej jest jak przychodzi facet który zaczyna wymyślać... MASAKRA gorzej nieraz niż baba...

ja to mam już taki myk obmyślony. Idziemy na zakupy, niby dla mnie (jak dla mnie to jakoś małżon daje radę) i wchodzimy na dział męski niby przypadkiem, zanim się zdąży skapczyć gdzie jest to ja już znajduje przynajmniej jedną rzecz pasującą do niego i taką jak mu się podoba. Ogląda, ogląda, ja w tym czasie wzrokiem świdruje wieszaki, widzę jeszcze kilka fajnych rzeczy. Mówię, to chodż przymierz tą jedną rzecz. On mówi, że no jak jedną to ok. Zamykam go w przymierzalni i pędzę po to co widziałam fajnego, przynoszę kilka rzeczy, prawie wrzucam do przymierzalni i odchodzę kawałek dalej. Po chwili pytam czy już coś ubrał i wtedy nie ma wyjścia, zwykle przymierza wszystko bierzemy, płacimy, wychodzimy, po drodze jest jeszcze "gorąco mi, jeść mi się chce" więc proponuje kfc albo maca, zjada coś dobrego i wszyscy są szczęśliwi
Stary 2013-02-15, 11:47   #2141
Konto usunięte

Cytat:

ALeż jestem ciekawa kto tam się kryje

Cytat:

ja to mam już taki myk obmyślony. Idziemy na zakupy, niby dla mnie (jak dla mnie to jakoś małżon daje radę) i wchodzimy na dział męski niby przypadkiem, zanim się zdąży skapczyć gdzie jest to ja już znajduje przynajmniej jedną rzecz pasującą do niego i taką jak mu się podoba. Ogląda, ogląda, ja w tym czasie wzrokiem świdruje wieszaki, widzę jeszcze kilka fajnych rzeczy. Mówię, to chodż przymierz tą jedną rzecz. On mówi, że no jak jedną to ok. Zamykam go w przymierzalni i pędzę po to co widziałam fajnego, przynoszę kilka rzeczy, prawie wrzucam do przymierzalni i odchodzę kawałek dalej. Po chwili pytam czy już coś ubrał i wtedy nie ma wyjścia, zwykle przymierza wszystko bierzemy, płacimy, wychodzimy, po drodze jest jeszcze "gorąco mi, jeść mi się chce" więc proponuje kfc albo maca, zjada coś dobrego i wszyscy są szczęśliwi
Genialne :d
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:47   #2142
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

podpadlas kolezanko!

Przepraszam

Cytat:
Jak powstrzymać apetyt?
Urodzić :P
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:49   #2143
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ifwka, ja mam czarno-białą suknię i wystrój sali też taki będziemy mieć, więc u nas inny nie wchodzi w grę, bo zwyczajnie nie będzie pasował.

8 dni po porodzie i ważę tyle samo, co przed ciążą, a nawet wydaje mi się, że jestem chudsza - bo waga ta sama, ale biust 1000 razy większy (a narzekałam przez całą ciążę, że mi nie urósł - to teraz mam giga baniaki).
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:52   #2144
badziabadzia
Zakorzenienie

Ifwka, sliczny brzusio

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Black, mi zostaly 4 kg jeszcze, a jak na siebie patrze, to nie wiem gdzie sie uchowaly... pozniej wam fote wrzuce
Stary 2013-02-15, 11:57   #2145
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez chciałam czarny dla Tż, gość w skelpie przekonywał mnie że taki nie będzie dobry ale się uparłam i dał nam do przymierzenia. Tż wyglądał jakby miał do komuni iść - masakra, od razu zrezygnowałam z czarnego.

Ja właśnie wróciłam z kolejnego ktg. Trzy razy wyszły takie skurcze jakieś na 30 - 40 % ale gina to nie ruszyło. Zbadał przepływy stweirdził że wszytsko ok, jakby się coś działo to na oddział. Kolejna wizyta we wtorek a jak nic sie nie wydarzy do piątku to w piątek szpital.

u nas też początkowo miał być czarnych ale pomysł upadł, małżon wyglądał jakby się na swój pogrzeb szykował
aa i brzusio ładniutki, okrąglutki
Cytat:

Ja tez, ale TZ sie upiera, ze istnieje. A tesciowa go wspiera w tym absurdzie

niestety istnieje, znalazłam takie coś
http://www.rjp.pan.pl/index.php?opti...nach&Itemid=58

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Urodzić :P
Kochana a jak to zrobić? Powiem Ci, że od rana mam stresa i wolałabym już mieć to z głowy a nie zastanawiać się, czy to coś co ze mnie leci to śluz czy wody, czy te skurcze to skurcze a może mi się tylko wydaje, czy boli wystarczająco czy może jeszcze za mało.

szaja najważniejszy element tego myku jest na końcu czyli jedzenie. Jak się go od razu po takim wstrząsie zabierze na jakieś żarełko to jest spokojny
Stary 2013-02-15, 12:01   #2146
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
podobno takie imię istnieje. Ale dla mnie to też zawsze będzie zdrobnienie od Jakuba. Jak jest mały to Kuba fajnie a jak będzie starszy i będzie pracował na jakimś wysokim stanowisku bedzie np prezesem banku to głupio będzie jak ktoś do niego powie Panie Kubo (trochę się to kojarzy z Panem Kupą) a Panie Jakubie to tak ładnie
Cytat:
Ja tez wlasnie wszedzie slysze "podobno", a nigdzie nie znazlazlam dowodu na to, ze faktycznie takie imie istnieje.

Masz racje, dlatego ja zdecydowanie wole Jakuba. Musze popracowac nad TZ
ja tez z premedytacja dalam Jakub. jak malutki to Kubus , w szkole Kuba a jako dorosły mezczyzna Jakub
Co do Kuby to niestety ale musze was zmartwic - ISTNIEJE takie imie.... do mnie na korki przychodzi wlasnie Kuba
ps.jak ludziska ie pytaja jakie mloy ma imie to w 90% przypadkow pada pytanie, ale Jakub czy Kuba?

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
dodałam zdjęcie mojego Szkraba do klubu w końcu miesiąc minął i pierwszy raz siebie pokazałam
Piekny Szkrab i piekna mama

Cytat:

Cytat:
o tym samym pomyslalam

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39247584]Brawa dla przystojniaka prawie 2miesięcznego
[/QUOTE]

dziekowac dziekowac
Szajka, nie wiem czy doczytalas moj wpis o wadze.... 5g w 3/4 dni to malo nie? troche sie martwie...

Cytat:

szpryciula z Ciebie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:01   #2147
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:

Zazdroszczę wam tych ktg, też bym chciała ale ginka nic o nich nie wpominała a jak głupia zapomniałam spytać tylko kazała zgłosić się 25.02 po skierowanie do szpitala jak nic się nie rozkręci do tego czasu. Tzn. bo ona jest pewna że tak długo z moim rozwarciem nie wytrzymie ale ja coś czuję że wytrzymie

nafiyqa, fewcia a czy wy będziecie mieć jakieś ktg? albo jeszcze jakieś wizyty u ginka?
Stary 2013-02-15, 12:03   #2148
BlackSanctum
Zakorzenienie

Słuchajcie, wypróbowałam wczoraj średniowieczną metodę leczenia biustu i jest o niebo lepiej! Chodzi mi o kapustę - rozgniatam liście tłuczkiem do mięsa i wkładam po każdym karmieniu w stanik, no i tak chodzę do następnego karmienia - czyli non stop mam w biustonoszu liście kapuchy... No i sutki od razu mniej mnie bolą, jeden praktycznie przestał, a drugi jakieś 10 razy mniej (jeszcze boli przy zasysaniu, ale już naprawdę da się wytrzymać!). A jeszcze wczoraj rano płakałam z bólu, jak mała mi się przyczepiała do prawej piersi...
Także jakbyście miały z tym problem, to naprawdę, spróbujcie kapusty. Może to głupie i banalne, ale podziałało u mnie. Teraz będę ją stosować, aż całkiem wyleczę te sutki, karmienie jest coraz bardziej przyjemne. No i główka kapusty kosztuje 2zł, nie trzeba się wykosztowywać na jakieś specjalistyczne maści.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-02-15 o 12:04
Stary 2013-02-15, 12:04   #2149
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
bym zapomniala
Kubuś zaczyna dziś 9 tydzień!
sliczny i jaki pyziulek

Cytat:

Poki co walcze z TZ, bo on ubzdural sobie, ze nazwiemy malego Kuba, a nie Jakub. Ja wole Jakuba, bo nie chce, zeby dziecko mialo zdrobniale imie - moze miec przez to pozniej problemy, jesli ktos nadgorliwy uzna, ze posluguje sie niewlasciwym imieniem i zawsze bedzie musial tlumaczyc, ze on jest KUBA a nie Jakub (mam nadzieje, ze nie zagmatwalam za bardzo )
Poza tym nie do konca wierze w to, ze istnieje takie imie jak Kuba. Dla mnie to zawsze bylo zdrobnienie od Jakub.
A jest w ogole takie imie jak KUBA ?? Pierwsze slysze, zawsze Kuba bylo zdrobnieniem od Jakuba i mi tez taka forma nadania imienia najbardziej sie podoba

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
No dobra i ja pokażę. Ale żeby zadna z was więcej nie narzekała, bo jak widać inni mają gorzej, macie piękne brzuszki bez szpecących rozstępów.
brzuszek nie duzy, a rozstepy pewnie jeszcze zbledna

Cytat:
Brawo !

Cytat:
Superasny ten Twoj brzusio

Cytat:

hehe ale strategia

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:04   #2150
pstryczek84
Zakorzenienie

Gapa ze mnie
sliczne brzuszki, sliczne malenstwa i slicza brzuszkowa sesja

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:05   #2151
maluchna30
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Brawo,ja tez na to czekam z utesknieniem.U nas w poniedzialek mina 2 tygodnie.

Cytat:
Ifwka, sliczny brzusio

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Black, mi zostaly 4 kg jeszcze, a jak na siebie patrze, to nie wiem gdzie sie uchowaly... pozniej wam fote wrzuce
Ale ja wam tej wagi zazdroszcze.Ja to do konca zycia tych kg nie zrzuce.

IFWKA brzunio jak ta lala,a wszystkie zdjecia dzieciaczkow cudowne. PSTRYCZKU rozyczka?O MAJ GOD.
Stary 2013-02-15, 12:07   #2152
Konto usunięte

Pstryczku, obserwowałabym - bo waga mogla przekłamać, ew. jednego tygodnia mały więcej utyje, innego mniej

Black, ależ sexi
Stary 2013-02-15, 12:08   #2153
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchajcie, wypróbowałam wczoraj średniowieczną metodę leczenia biustu i jest o niebo lepiej! Chodzi mi o kapustę - rozgniatam liście tłuczkiem do mięsa i wkładam po każdym karmieniu w stanik, no i tak chodzę do następnego karmienia - czyli non stop mam w biustonoszu liście kapuchy... No i sutki od razu mniej mnie bolą, jeden praktycznie przestał, a drugi jakieś 10 razy mniej (jeszcze boli przy zasysaniu, ale już naprawdę da się wytrzymać!). A jeszcze wczoraj rano płakałam z bólu, jak mała mi się przyczepiała do prawej piersi...
Także jakbyście miały z tym problem, to naprawdę, spróbujcie kapusty. Może to głupie i banalne, ale podziałało u mnie. Teraz będę ją stosować, aż całkiem wyleczę te sutki, karmienie jest coraz bardziej przyjemne. No i główka kapusty kosztuje 2zł, nie trzeba się wykosztowywać na jakieś specjalistyczne maści.
czy ta kapusta to razem z tym głąbem w środku? Czy to odkrawasz?
I czy wkładasz tą kapuchę wcześniej do lodówki bo słyszałam, że dobre efekty daje właśnie taka zimna z lodówki wsadzona w stanik.
Stary 2013-02-15, 12:11   #2154
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Ja właśnie wróciłam z Ktg i co prosta linia i mam zgłosić się w poniedziałek bo wtedy mam termin

Cytat:
ja jako, że pracuję (pracowałam) w sklepie z męską odzieżą elegancką to mojemu przyszłemu wówczas mężowi przywiozłam do domu 3 garnitury i sobie wybrał, który mu pasuje- tzn. bardziej ja wybrałam ten w którym mi się bardziej podobał. on z tych co nic nie chce mierzyć

oj jak czytam o tych przeprawach z Waszymi Tż i zakupami to macie wesoło. Mój jak kupował garnitur do ślubu - oczywiście byłam z nim to poszło nam bardzo szybko. wiedzieliśmy jaki chcemy po wejściu do sklepu obydwoje wyłowiliśmy to co się nam podoba - w rezultacie podobał nam się ten sam po pół godziny zakupiony został. Gorzej było z butami bo on jakąś niewymiarową nogę ma i ciężko mu było dopasować ale jak już znalazł to od razu kupił
Stary 2013-02-15, 12:11   #2155
BlackSanctum
Zakorzenienie

Tak, z lodówki - taka fajna, zimna, daje uczucie ulgi po karmieniu. A potem, jak wyjmuję przed karmieniem, to liście są tak zaparzone od ciepła biustu, że prześwitują, hehehe. Siostra mi to wczoraj podpowiedziała, krzywo spojrzałam, ale wysłałam TŻa do sklepu po kapuchę i nie żałuję, naprawdę.

A co do głąba, to jeszcze do niego nie doszłam, odrywam z wierzchu jeden liść, rozbijam, przecinam na 2 części i wkładam do każdej miseczki. Im grubszy, tym lepszy - mocniej rozbijam i więcej soku się wydziela.
Stary 2013-02-15, 12:14   #2156
j1987
Raczkowanie

Cytat:
może i średniowieczna metoda ale jak skutkuje to niech będzie jaka che a ja też o tym słyszałam jak byłam w szpitalu to położna jakiejś kobiecie tak radziła bo też miała duuuuże problemy z sutami
Stary 2013-02-15, 12:15   #2157
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, z lodówki - taka fajna, zimna, daje uczucie ulgi po karmieniu. A potem, jak wyjmuję przed karmieniem, to liście są tak zaparzone od ciepła biustu, że prześwitują, hehehe. Siostra mi to wczoraj podpowiedziała, krzywo spojrzałam, ale wysłałam TŻa do sklepu po kapuchę i nie żałuję, naprawdę.

A co do głąba, to jeszcze do niego nie doszłam, odrywam z wierzchu jeden liść, rozbijam, przecinam na 2 części i wkładam do każdej miseczki. Im grubszy, tym lepszy - mocniej rozbijam i więcej soku się wydziela.
dzięki, jak będę mieć cyckowe problemy to nie zapomnę o kapuście
Stary 2013-02-15, 12:21   #2158
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Ifwka, ja mam czarno-białą suknię i wystrój sali też taki będziemy mieć, więc u nas inny nie wchodzi w grę, bo zwyczajnie nie będzie pasował.
Ano tak, na śmierć zapomniałam o kolorystyce ślubu w takim razie trzymam kciuki żeby Twój Tż wyglądał w czarnym
Cytat:
Ifwka, sliczny brzusio

Dziewczyny dzięki za komplementy, później wrzuce gdzieś zdjęcia z sesji z przed 2 tygodni
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wam tych ktg, też bym chciała ale ginka nic o nich nie wpominała a jak głupia zapomniałam spytać tylko kazała zgłosić się 25.02 po skierowanie do szpitala jak nic się nie rozkręci do tego czasu. Tzn. bo ona jest pewna że tak długo z moim rozwarciem nie wytrzymie ale ja coś czuję że wytrzymie

nafiyqa, fewcia a czy wy będziecie mieć jakieś ktg? albo jeszcze jakieś wizyty u ginka?
Ja mam ktg bo na ostatniej wizycie powiedziałam że Mała się wyraźnie mniej rusza i tym się gin zmartwił i stąd te ktg, tak to byliśmy umowienie na termin porodu.
Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
oj jak czytam o tych przeprawach z Waszymi Tż i zakupami to macie wesoło. Mój jak kupował garnitur do ślubu - oczywiście byłam z nim to poszło nam bardzo szybko. wiedzieliśmy jaki chcemy po wejściu do sklepu obydwoje wyłowiliśmy to co się nam podoba - w rezultacie podobał nam się ten sam po pół godziny zakupiony został. Gorzej było z butami bo on jakąś niewymiarową nogę ma i ciężko mu było dopasować ale jak już znalazł to od razu kupił
Mój nawet lubi, czasem jak ma wenę to sam ciagnie na zakupy. Z garnitrami to jest tak że mam y taki jeden sklep gdzie gościu ( trochę upierdliwy jest) super doradza i zakupy trwają szybko.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:32   #2159
Delicjanka
Zakorzenienie

Kobitki, kolejna seria pytań;p
1) czy jest duza różnica w wielkosci pampers numer 2 a numer 3?
2) czym smarować buzke dzidzi? bo ma suchą troche, ale ma tez te krostki i nie wiem, Szajka dajno rade jakaś

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:40   #2160
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Jaaaaaki fajny

Cytat:
niestety istnieje, znalazłam takie coś
http://www.rjp.pan.pl/index.php?opti...nach&Itemid=58
O, w koncu jakis dowod, dzieki

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Nie, ja nie mialam zadnego ktg. Gin tez nic o tym nie wspominal.
Martwi mnie to troszke... Wizyty tez nie mam zaplanowanej.
Nawet nie wiem ile dni po terminie mam sie zglosic do szpitala, z wrazenia zapomnialam zapytac

Cytat:
ja tez z premedytacja dalam Jakub. jak malutki to Kubus , w szkole Kuba a jako dorosły mezczyzna Jakub
Co do Kuby to niestety ale musze was zmartwic - ISTNIEJE takie imie.... do mnie na korki przychodzi wlasnie Kuba
ps.jak ludziska ie pytaja jakie mloy ma imie to w 90% przypadkow pada pytanie, ale Jakub czy Kuba?
I tego chce mu wlasnie oszczedzic

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości