Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-15, 11:56   #3361
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)

Jednak do Was zajrzałam, bo mam chwilę wolnego
Ja tak jak milenka: w piątek sprzątam na sobotę i niedzielę
Ja w ogóle lubię sprzątać. Dziś rano dzwoniła do mnie przyjaciółka, pyta co robię, to mówię, że dziś będę gruntownie wszystko sprzątać, a ona na to "Ty co dwa dni wszystko gruntownie sprzątasz"
No jakby nie patrzeć... Straszny czyścioch jestem.

Potem muszę skoczyć do biblioteki oddać książki, bo upomnienie dostałam Przy okazji kupię coś na jutro, bo...gościa będę mieć. Płci męskiej. Ale nie myślcie sobie, to tylko znajomy.

Na wadze 300 gram mniej, do podpisowej brakuje jeszcze 300 g A okresu jak nie było tak nie ma. Hmm, przeceniłam swoje regularne jak dotąd cykle?

Dziś na obiad ogórkowaaaa

Ps. Własnie u taty jest taki znajomy jego, poszłam sie przywitać, a moj tata od razu "patrz, jak mi córka chudnie" A znajomy zaczął wywody prowadzic, że nie mam jesc kolacji bo to niezdrowe, że w ogóle dużo mięsa i nie cudowac z jedzeniem , jeść wszystko ale z umiarem
Nie chciałam nic mówic, wiec poszłam sobie, w duchu trochę zła.

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2013-02-15 o 11:58
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:59   #3362
Kinia_Sw
Zadomowienie

Ja już też po śniadanku - zjadłam dwie kiełbaski plus kromka pumpernikla z masłem, na drugie śniadanie banan ... ma ktoś pomysł na obiadek ?? Pozdrawiam wszystkich
Kinia_Sw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:02   #3363
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Wow, wazektomia to bardzo ostry pogląd, nie spodziewałam się po Tobie Myślę, że trochę demonizujesz tabletki i hormony. Czytałam o nich wiele i rozmawiałam z kilkoma kompetentnymi osobami, więc nie boję się niczego. Hormony są w niewielkim stężeniu, więc nie robią nie wiadomo jakiego szumu w organizmie. I przede wszystkim nie wierzę ślepo w jakieś tabletki, jak odczuwam skutki uboczne to bez wahania zmieniam. Akurat moja gin-endo jest cięta na przedstawicieli farmaceutycznych i raz byłam świadkiem jak odprawiła gościa nawet nie zapraszając go do gabinetu, mówiąc że akwizytorów nie przyjmuje
A z tym truciem się to też nie wiem o co niektórym z Was chodzi Moja mama przyjmuje tabsy już od 16 lat i czuje się świetnie. Regularnie robi badania i wszystko jest w porządku. Mi tabletki przede wszystkim dają komfort z seksu, bo przy gumkach prawie ciągle stresowałam się, czy się nie zsunie, nie pęknie, czy nie zahaczyłam paznokciem, itd. Natomiast przy tabletkach mam wreszcie radość z seksu, bo jak widzę że wszystkie tabletki wzięte, to nie muszę się martwić o prawidłowe założenie gumki i nie stresuję się czy okres przyjdzie. Więc przysługę wyświadczyłam sobie a nie Tżtowi Aczkolwiek i tak dziwi mnie taka trochę rywalizacja, "jak chce, to niech sam się truje". Dla mnie związek to kompromis, a nie robienie sobie na złość.
A z innych metod to jeszcze może zdecydowałabym się na ten implant podskórny, ale na spiralę zdecydowanie nie Koleżanka mojej mamy sobie założyła i mówiła, że okres to jest teraz prawdziwy koszmar - nie dość że strasznie obfity, to jeszcze potwornie bolesny. No i właśnie to działanie wczesnoporonne i fakt, że jak pójdzie coś nie tak, to dziecko musi żyć z tym implantem w macicy.
Żaden ginekolog z otwartymi rękami nie powita przedstawiciela przy pacjentce
Masz rację związek to kompromis. Każda para wybiera metodę dla siebie najlepszą i tyle. Ja niczego nie demonizuję Wypowiadam się tylko w temacie na którym gruntownie się znam. Jeżeli zapytasz mnie o skład betonu to będę milczeć
Ja hormonów stosować nie zamierzam, B nie lubi gumek więc rozważamy inną ewentualność. Nie zapieram się nogami i rękami że poglądów za parę lat nie zmienię jeśli jakaś nowa metoda się pojawi

"W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu"
CARLA_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:05   #3364
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinia_Sw Pokaż wiadomość
Ja już też po śniadanku - zjadłam dwie kiełbaski plus kromka pumpernikla z masłem, na drugie śniadanie banan ... ma ktoś pomysł na obiadek ?? Pozdrawiam wszystkich
jakie kiełbaski? parówki? Jak parówki to na dupę dostaniesz za nie
A śniadanko troche może by warzywem urozmaicić?
Stary 2013-02-15, 12:08   #3365
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Jednak do Was zajrzałam, bo mam chwilę wolnego
Ja tak jak milenka: w piątek sprzątam na sobotę i niedzielę
Ja w ogóle lubię sprzątać. Dziś rano dzwoniła do mnie przyjaciółka, pyta co robię, to mówię, że dziś będę gruntownie wszystko sprzątać, a ona na to "Ty co dwa dni wszystko gruntownie sprzątasz"
No jakby nie patrzeć... Straszny czyścioch jestem.

Potem muszę skoczyć do biblioteki oddać książki, bo upomnienie dostałam Przy okazji kupię coś na jutro, bo...gościa będę mieć. Płci męskiej. Ale nie myślcie sobie, to tylko znajomy.

Na wadze 300 gram mniej, do podpisowej brakuje jeszcze 300 g A okresu jak nie było tak nie ma. Hmm, przeceniłam swoje regularne jak dotąd cykle?

Dziś na obiad ogórkowaaaa

Ps. Własnie u taty jest taki znajomy jego, poszłam sie przywitać, a moj tata od razu "patrz, jak mi córka chudnie" A znajomy zaczął wywody prowadzic, że nie mam jesc kolacji bo to niezdrowe, że w ogóle dużo mięsa i nie cudowac z jedzeniem , jeść wszystko ale z umiarem
Nie chciałam nic mówic, wiec poszłam sobie, w duchu trochę zła.
Hehe widzisz od kiedy tatę ktoś poinformował, że schudłaś to się chwali the best ja też kocham sprzątać, co dzień mycie szaf (są ciemne każdy kurz widać), odkurzanie itd. K. mówi, że jestem nienormalna i on co dzień by nigdy nie sprzątał hmmm no cóż z resztą nie lubię jak i pomaga bo a to może nie dokładnie zrobić i odstawia rzeczy na nie ich miejsce taki trochę ze mnie świr (musi być równo i na swoim miejscu, broń Boże jak świecznik stoi o 2cm dalej )

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Kinia może jakieś warzywa na patelnię/na parze + ryż/kasza, kurczak itp. - bynajmniej ja dziś tak jem tyle, że bez mięsa i z sosem z jogurtu

"Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty."

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:09   #3366
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niuuniiaaa Pokaż wiadomość
Hehe widzisz od kiedy tatę ktoś poinformował, że schudłaś to się chwali the best ja też kocham sprzątać, co dzień mycie szaf (są ciemne każdy kurz widać), odkurzanie itd. K. mówi, że jestem nienormalna i on co dzień by nigdy nie sprzątał hmmm no cóż z resztą nie lubię jak i pomaga bo a to może nie dokładnie zrobić i odstawia rzeczy na nie ich miejsce taki trochę ze mnie świr (musi być równo i na swoim miejscu, broń Boże jak świecznik stoi o 2cm dalej )

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Kinia może jakieś warzywa na patelnię/na parze + ryż/kasza, kurczak itp. - bynajmniej ja dziś tak jem tyle, że bez mięsa i z sosem z jogurtu
Oj, myślałam, że tylko mnie denerwuje jak ktoś mi źle coś postawi
Dlatego wolę być taka Zosia-Samosia
Stary 2013-02-15, 12:10   #3367
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Oj, myślałam, że tylko mnie denerwuje jak ktoś mi źle coś postawi
Dlatego wolę być taka Zosia-Samosia
Hehe to jesteśmy dwie ja też wole wszystko sama (jaka wściekła jestem jak się nie mogę wyrobić a biedny K. chcąc pomóc dostaje opiernicz, że coś źle stoi albo, że źle wytarł - później mi głupio )

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Stary 2013-02-15, 12:53   #3368
Kinia_Sw
Zadomowienie

Cytat:
jakie kiełbaski? parówki? Jak parówki to na dupę dostaniesz za nie
A śniadanko troche może by warzywem urozmaicić?
cielęce kiełbaski wiec pewnie tez toczące ehhh ... jutro na śniadanko bedzie kanapka z drobiowa wędlinka plus pomidor

ogólnie - dzięki za pomysł na obiad na pewno skorzystam
Kinia_Sw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 13:40   #3369
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
milenka zauważyłam że ty też często robisz pożądki.............jeste ś też z rodzaju czyśćiochów?
Nie, absolutnie nie! chodz lubie miec czysto i poukladane i lubie jak kazda rzecz ma swoje miejsce i na nie wraca ale zebym jakos specjalnie to nie. Dla mnie brudne naczynia moga stac w zlewie kilka h i zyje z tym. Moja tesciowa lubie czystosc, chodz ostatnio balagani za duzo. Poprostu zcesto sprzatam, bo mamy psa, w domu teraz jest remont w 1 pokoju no i duza chalupa do sprzatniecia jest, takze dzis mam co robic!

No z tymi pzredmiotami nie na swoim miejscu to juz pisalam, mam jeszcze manie niedomknietych szafek i szuflad... nawet w gosciach musze zamknac, bo mnie denerwuje dobra lece dalej korytarz i schody sprzatac i zaraz obiadossssssssssss

CI
ASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach

http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW
miiilenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 14:11   #3370
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
z resztą nie lubię jak i pomaga bo a to może nie dokładnie zrobić i odstawia rzeczy na nie ich miejsce taki trochę ze mnie świr (musi być równo i na swoim miejscu, broń Boże jak świecznik stoi o 2cm dalej )

niunia i ty masz dziecko?????????????? jest rzeczą niemożliwą żeby przy dzieciach wszystko stało na swoim miejscu
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 14:52   #3371
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
niunia i ty masz dziecko?????????????? jest rzeczą niemożliwą żeby przy dzieciach wszystko stało na swoim miejscu
Przecież Iza nie ma dzieci
Chyba z kimś pomyliłaś

Ja zjadłam na obiadek porcję ogórkowej z warzywami oraz kromkę pieczywa, a teraz piję kawkę i zajadam Activią, bo miałam ochotę na słodkie
Tata dziś stwierdził, że słabo wyglądam
Stary 2013-02-15, 14:55   #3372
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
Przecież Iza nie ma dzieci
Chyba z kimś pomyliłaś
o ja popierniczyło mi się z kasiunią - sorki- trochę nas tu dużo i zaczyna mi się wszystko kiełbasić
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 15:04   #3373
kasiuuuunia333
Raczkowanie

Udało mi się Was nadrobić w końcu
Walentynki spędziliśmy z Ł bardzo miło, bo poszliśmy na obiad do restauracji, ale spokojnie zamówiłam sobie kurczaka z grilla z sałatką, ryżem i sosami meksykańskimi także dietetycznie w miarę i oczywiście wieczorem lampka wina. Taka randka w przynudnawym małżeństwie bardzo poprawia humor także polecam mężatkom
Dzisiaj też dietetycznnie i bez wpadek, ale cóż z tego jak waga ostatnio stoi. Jak się zatrzymała przed @ tak do teraz ani drgnie a już tydzień po jest. Nic chyba musze zmolestować Ł żeby mi tego orbi naprawił i wziąć się spowrotem za pedałowanie.

Marysia z tego co patrzyłam to właśnie są oryginalne ale ja się za bardzo na tym nie znam. Oczywiście zdarzają się też firmy (Dance&Gabriel) ale takie to od razu zamykam. Właśnie ja je jakoś dostałam od chłopaka, który w Holandii pracował i tam zapłacił za nie dużo mniej niż w Pl bo wtedy tutaj nie można ich było kupić taniej jak za 450zł. A majątku też nie chce wydawać bo mój i tak krzywo na mnie patrzy,że od byłego chce perfumy, ale są boskie i czuję się w nich naprawde wyjątkowo jak w żadnych innych. A jeszcze jakiś quiz ostatnio rozwiązywałam jakich perfum powinnam używać i wyszło mi, że ich także juz w ogóle mam zajawkę

Co do antykoncepcji to my też lecimy na gumach. Troche drogi interes i faktycznie smierdzą ale ja nie chce łykać tabsów zwłaszcza, że nie mam do siebie zaufania i jak siebie znam to połowy bym ich nie zażyła. A ingerować w swoje ciało też nie chce, bo boje się, że potem mi się coś poprzestawia (wiem głupia jestem bo raczej się nic nie dzieje ale moja wyobraźnia działa). Raz zapisała mi po ciąży moja gin tabletki żeby mi uregulować cykl ale jak je wykupiłam i przeczytałam ulotkę, która była wielkości kartki formatu A2 to powiedziałam,że nigdy w życiu czegoś takiego nie wezmę do ust...

Cel I:112, 109, 106, 103 - zaliczony!
Cel II:101, 98, 95, 92 - zaliczony!
Cel III:89(88), 86, 83, 80 - zaliczony!
Cel IV:77, 74, 71, 68 -

"Odchudzanie to jedyna gra, gdzie wygrywa ten co traci!"
kasiuuuunia333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 15:13   #3374
atkata
Przyczajenie

Witam Was

Nie wiem jak zacząć bo to mój pierwszy post.
Pisze na forum odchudzania choć to nie jedyne moje zmartwienie
Przedstawie sie więc krótko - po 40, 170 cm - 77 kg, uwielbiam piwo, wino, orzeszki i pistacje oraz nienawidze ćwiczyć . Mam 2 synków jeden "dorosły" i właśnie rzucił studia , drugi w trudnym wieku dorastania
Oprócz tego zaczał się post, więc postanowiłam rzucić palenie i picie
Nic wiecej nie napisze, bo pomyslicie, że ze zdesperowaną furiatką nie ma co gadać, ale gdyby nie wszystko, to jestem naprawdę fajną babką
Krótko wiec, chce z Wami schudnać i nie pozabijać moich synów
atkata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 15:18   #3375
anuszka21
Zakorzenienie

Niunia,to jednak nie jestesmy podobne xD ja jestem syfiara ;p D. glownie sprzata ehhh, meczy mnie juz ta walka z jedzeniem ( mam juz 1000kcal za siba ;(

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez atkata Pokaż wiadomość
Witam Was

Przedstawie sie więc krótko - po 40, 170 cm - 77 kg, uwielbiam piwo, wino, orzeszki i pistacje oraz nienawidze ćwiczyć . Mam 2 synków jeden "dorosły" i właśnie rzucił studia , drugi w trudnym wieku dorastania
Nic wiecej nie napisze, bo pomyslicie, że ze zdesperowaną furiatką nie ma co gadać, ale gdyby nie wszystko, to jestem naprawdę fajną babką
Witaski
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 15:22   #3376
ogolnie
Zakorzenienie

Ale mnie krzyże bolą...Ech. Całe zło przedokresowe się do mnie przykolegowało
Byłam na mieście, spotkałam mnóstwo znajomych
I byłego TŻta z NARZECZONĄ. Ryknęłam tylko zdziwione "Cześć" i umykałam jak mogłam między regałami w supermarkecie Co jak co, ale mądra to ja nie jestem.

Muszę się Wam czymś pochwalić, wstawię fotkę do Klubu Ale to później, bo muszę dokończyć to dzieło
Stary 2013-02-15, 15:28   #3377
sunshine16
Zakorzenienie

Ja odebrałam swoje wyniki badań krwi i wszystko ok. Wszystko oprócz żelaza. Czerwone krwinki wynik super, zaś żelazo 35 gdzie norma 50-180
Ja chyba całe życie bede brała zelazo w tabletachbo jak miesiac nie biore to sie słabo czuje i takie wyniki

Kupiłam sobie sukienkę w lumpie zapiełam sie ale jest delikatnie przyskąpa więc muszę zrzucic troche i bedzie idealnie

Zjadlam dziś trochę za dużo orzeszków ale już taką mam ochotę na jakieś słone i slodkie, ze szok. Pewnie sobie kalorii natrzaskalam ogolnie, widze ze nie tylko ja czekam na @ Ja dziś mam brzuch jak bańka, troche boli, tylko ze ja dostane pewnie w niedziele albo poniedzialek.

sn: musli, otreby mleko kawa
2sn: orzeszki - sporo
o: ziemniaki, sledzik, troche makrelki wedzonej

atkata, witam
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 15:39   #3378
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
Witam Was

Cześć! Jedziemy na tym samym wózku, ja mam identyczne wymiary choć dziś wlazłam na wagę i w końcu poniżej 77, ale ze mną to wiadomo jak jest... raz w górę, raz w dół (choć liczę na to, że tendencja będzie wreszcie spadkowa...)

Nie wyglądasz na zdesperowaną furiatkę raczej na babeczkę, która postanowiła o siebie zadbać, a to się chwali

Masz już pomysł na odchudzanie? Dieta, ćwiczenia?

I co do palenia - jakaś konkretna metoda?

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 15:46   #3379
atkata
Przyczajenie

Cześc dziewczyny

Dziękuję za miłe przyjęcie..
Pomysłu na odchodzanie nie mam, ale licze na Was
Może doczytam jak Wy to robicie co jecie, jak żyjecie..
Wiem tylko, że musze jeść bo nie moge być głodna, ba - musze jeść mięso, bo inaczej zawsze jestem głodna..
Co do palenia - ciężko, ale obiecałam, ze w poscie ani ani pół, a potem zobaczymy..
Bedę sukcesywnie czytać Wasze posty i mam naszieje Was "blizej" poznać..
Miłego weekendu dla wszystkich i spadku wagi ( byle nie na podłogę )..
atkata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 15:53   #3380
sagapao
Raczkowanie

Cytat:
witam kobietki z rana
za mną już 2 śniadanie...........zważy wszy że 1 zjadłam o 7 rano - jajecznica z 1 jajka z szyneczką + 1 kromka pumpernikla z serkiem...........to na 2 zjadłam owsiankę z bananem + otrębami + jogurt i cynamon-PYCHA

Dzisiaj zaliczyłam już bilans 2 latka a teraz biorę sięza pożądki............bo mam mega syfiozo.................. ...
milenka zauważyłam że ty też często robisz pożądki.............jeste ś też z rodzaju czyśćiochów?
Ja wczoraj miałam męża i też zaliczyłam bilans a 2 latka a tak z ciekawości jaką ma wage twoje dziecko bo moja ma 12 i pielęgniarka powiedziała że mogła by więcej ważyć a ona na prawde jest klusia ubita

Jeśli chodzi o hormony to brałam przy karmieniu tak jak pisałam.. po pierwsze mam słabą głowe do pamiętania o tabletkach nawet jak choruje... Brałam Azalie skutek uboczny ?? dziecko miało pierś powiększonąsporo i pediatra kazała odstawić tabletki... i na szczęście wróciło wszystko do normy...jak odstawiłam
niestety nie jestem zwolenniczką brania hormonów.... pod koniec decyzjii o zaprzestania brania pominełam jedną ale miałam stracha że będę w ciąży...
czekałam 2miesiące na pierwszy okres po odstawieniu...

Spirała- pytałam lekarza koszt ok 1200zł... i odpowiedział że po co mi to skoro będe chciała mieć jeszcze dzieci... i to mi prywatny lekarz odradził....
Nawet nie chce myśleć o konsekwencji zajścia w ciąże przy spirali..brr

Mariamarysienka...ja tam znów nie mam przed prezerwatywą stracha ale przy tabsach miałam mega stres brałam pół
roku..

A sądzicie na temat tycia po tabletkach ??? zle dobrane to właśnie powodują...

Niunia ojej ale z ciebie czyścioszek zapraszam do siebie bo ja to nie nadążam za rodzicami sprzątać

Cytat:
Witam Was

witaj iii za postanowienie

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

U mnie cisza z plamieniem ciesze sie
czekam do wtorku na okres

Wczoraj pizza na walentynki masakra jaka zgaga rano A to za pewne kara za zjedzenie.... Dostałam perfumy
72,5...70,5
i oby dalej 69,5...65,5
1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu - Cel osiągnięty 79.7
2 cel: 75kg... osiągnięty
3 cel: 70kg...
już 16kilo za mną.
sagapao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 15:58   #3381
Furry Sue
Zadomowienie

Sss7 - wysłałam Ci maila kurczę, dobrze, że napisałaś, bo bym nie zauważyła, słabo oznaczają te wiadomości prywatne, powinno coś wyskakiwać jak się wchodzi na wizaż.

Martha - w zeszłym brałam udział programie dietetycznym organizowanym przez doktorantów SGGW (podejrzewam, że chodziło o badania do pracy dyplomowej), prowadzili dwie grupy, jedna odżywiała się w zasadzie tradycyjnie, ale stosunkowo zdrowo (ciemne pieczywo, zero słodyczy itd, znamy te zasady), a druga mogła jeść takie oto żarcie:

- mięso (chude i/lub bez widocznego tłuszczu)
- ryby
- warzywa
- owoce
- orzechy i nasiona
- do picia najlepiej woda, ewentualnie soki warzywne/owocowe (oczywiście najlepiej gdyby były wyciskane..)

W ograniczonej ilości można spożywać jajka, ziemniaki, oliwę/olej, wino (), herbata/kawa, miód, sól - ale też nie są to jakieś koszmarne ograniczenia, zazwyczaj max 1szt czy jednostka dziennie, oleju max 2 łyżki na dzień, więc to w sumie normalne ilości.

Rok temu (wystartowaliśmy chyba w marcu lub kwietniu) chudłam ok 1kg na miesiąc i to był jeden z wolniejszych rezultatów, ale nie to jest najważniejsze (choć wiem, że każdej z nas się jednak trochę spieszy... ), najważniejsze jest to, że przed i po mieliśmy robione szczegółowe badania: skład ciała, krew itd, łącznie z jakimiś wskaźnikami ryzyka zawału i u mnie wszystko się poprawiło przez 5 tyg (cholesterol i cukier miałam w górnej granicy, po diecie spadł do normy). Nie do końca pasuje mi jedzenie takich ilości mięsa (praktycznie codziennie wychodzi mięsny posiłek, choć staram się wprowadzać więcej ryb). Tęskniłam za pieczywem, ale efekty były jak dla mnie spektakularne i przede wszystkim bez szkody dla organizmu. Polecam gorąco, choć na pewno nie wszystkim, wiadomo

Dziś zrobiłam sobie nowe foty, chyba woda mi wreszcie schodzi, bo jakaś mniej nabita jestem, zresztą zaraz porównam i jak będzie jakiś efekt, to wrzucę jako dowód na to, że moja dietka działa

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 18:10   #3382
anuszka21
Zakorzenienie

Ciągle mysle o zarciu ;((( czy wy tez tak macie? ;( jakby nic innego oprócz żarcia nie istniało oO
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 18:44   #3383
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Ciągle mysle o zarciu ;((( czy wy tez tak macie? ;( jakby nic innego oprócz żarcia nie istniało oO
dlatego ja włączam sobie bloga o gotowaniu i mi to wystarcza
Stary 2013-02-15, 18:50   #3384
ogolnie
Zakorzenienie

Anuszka
Ja też tak ostatnio mam Wczoraj wieczorem leżałam już w łóżku, oglądałam "Kuchenne rewolucje" i tak mi się zachciało żreć (nie jeść, żreć), że masakra...Szybko wyłączyłam tv i zajęłam myśli czym innym, po chwili już spałam

Słyszałyście o tych meteorytach w Rosji?
U mnie w domu już gorąca dyskusja, że to początek końca świata Dodali sobie jeszcze abdykację papieża do tego to już w ogóle. Mama panikuje, bo o 21 ma przelatywać coś tam koło Ziemi i się boi, że pierdyknie
A już w ogóle panikują, że jak wybiorą Murzyna na papieża to je.b.utnie na pewno.
Mnie wkurza takie gadanie, deliberowanie. Meteoryty waliły w Ziemię zawsze, tylko nikt o tym w przeszłości albo nie mówił albo już się tego nie pamięta. Były powodzie, wichury. A co papieża...W Watykanie może coś pierdyknąć, miejmy nadzieję, że na nas nie będzie to miało zbyt dużego wpływu. Kościół walczy o władzę jak lew...Chore. Jeśli Bóg istnieje i na to wszystko patrzy, to się trzyma za głowę.
A co do końca świata to ja powiedziałam swoje. Jak będzie miało je.b.utnąć to nikt o tym nie będzie wiedział, gdzie, jak i kiedy. Człowiek nie jest w stanie wszystkiego przewidzieć.

Godzina cardio za mną.
Przed chwilą kolację wszamałam. Okresu nadal brak
Gardło mnie coś boli
Stary 2013-02-15, 19:06   #3385
nadalka
Zakorzenienie

Z tym murzynem na papieża to już po, bo to miało być po naszym papieżu - teraz domysły że papież czarny=koniec świata to jak odgrzewany kotlet
Stary 2013-02-15, 19:14   #3386
sunshine16
Zakorzenienie

Cytat:
Te meteoryty mnie jarają

Wsiadam na rowerek, w niedziele sie z nim rozstaje
Stary 2013-02-15, 21:08   #3387
miiilenka
Zadomowienie

Ogolnie ma takie samo zdanie jak Ty. Jak ma je*bnac to ☠☠☠nie i koniec. Mam nadzieje, ze bede wtedy wlasnie najedzona najlepiej makaronem!

Dzis dzien rozpusty. Zjaslam 1 kawalek pizzy, 7delicji, garsc czipsow, kilka paluszkow i jedno piwko. Do wieczora bylam grzeczna

Zaraz wlacze sobie jakis film, wczoraj zaczelam ogladac "Baby blues" ale ten amerykanski. fajny.

CI

Edytowane przez miiilenka
Czas edycji: 2013-02-15 o 21:11
Stary 2013-02-15, 21:31   #3388
sunshine16
Zakorzenienie

Milenka, ulala ale mi smaka na piwo narobilas gdybym miala w chacie to bym od razu wypila

Zaliczylam 30 min rowerka (kurde!! cos mi sie zepsulo jak pedaluje to mi nic nie pokazuje, tata musi tam popatrzec co sie stalo. mialam jechac godzine, ale jak sie zepsulo to mi sie odechcialo)
8 minut buns i abs jeszcze zrobiłam

Kurcze odkopałam swoje stare wymiary i jak wazylam 94 kg to miałam w lydce 44 cm Teraz mam 38 cm eh zaczynam byc dumna z moich łydek
Stary 2013-02-15, 21:39   #3389
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie

Cytat:
Witam Was

Witaj nie na zdesperowaną mi to nie wygląda - raczej na normalną kobietę

Cytat:
Niunia,to jednak nie jestesmy podobne xD ja jestem syfiara ;p D. glownie sprzata ehhh, meczy mnie juz ta walka z jedzeniem ( mam juz 1000kcal za siba ;(
Wyjątki potwierdzają regułę

Cytat:
Ale mnie krzyże bolą...Ech. Całe zło przedokresowe się do mnie przykolegowało
Byłam na mieście, spotkałam mnóstwo znajomych
I byłego TŻta z NARZECZONĄ. Ryknęłam tylko zdziwione "Cześć" i umykałam jak mogłam między regałami w supermarkecie Co jak co, ale mądra to ja nie jestem.

Muszę się Wam czymś pochwalić, wstawię fotkę do Klubu Ale to później, bo muszę dokończyć to dzieło
Ee głupia sytuacja z tym Tżem ale zazwyczaj tak jest, że wobec byłych - zachowujemy się dziwnie gdzie ta fotka???

Cytat:
Napisane przez sagapao Pokaż wiadomość
Niunia ojej ale z ciebie czyścioszek zapraszam do siebie bo ja to nie nadążam za rodzicami sprzątać
Hehe daj szybki rower i adres

Cytat:
Taaa mało tego sama nie wiem co ja właściwie bym chciała zjeść...

Cytat:
U mnie w domu już gorąca dyskusja, że to początek końca świata Dodali sobie jeszcze abdykację papieża do tego to już w ogóle. Mama panikuje, bo o 21 ma przelatywać coś tam koło Ziemi i się boi, że pierdyknie
A już w ogóle panikują, że jak wybiorą Murzyna na papieża to je.b.utnie na pewno.
Mnie wkurza takie gadanie, deliberowanie. Meteoryty waliły w Ziemię zawsze, tylko nikt o tym w przeszłości albo nie mówił albo już się tego nie pamięta. Były powodzie, wichury. A co papieża...W Watykanie może coś pierdyknąć, miejmy nadzieję, że na nas nie będzie to miało zbyt dużego wpływu. Kościół walczy o władzę jak lew...Chore. Jeśli Bóg istnieje i na to wszystko patrzy, to się trzyma za głowę.
A co do końca świata to ja powiedziałam swoje. Jak będzie miało je.b.utnąć to nikt o tym nie będzie wiedział, gdzie, jak i kiedy. Człowiek nie jest w stanie wszystkiego przewidzieć.
Zgadzam się, to całe głupie gadanie o tym czego i tak nikt nie przewidzi lub przewidzi ale my szaraki i tak zostaniemy w błogiej nieświadomości jakoś mnie nie wciąga ta zbiorowa panika co ma być to będzie, niebo znajdę wszędzie hehehe

Cytat:
Napisane przez miiilenka Pokaż wiadomość
Ogolnie ma takie samo zdanie jak Ty. Jak ma je*bnac to ☠☠☠nie i koniec. Mam nadzieje, ze bede wtedy wlasnie najedzona najlepiej makaronem!

Dzis dzien rozpusty. Zjaslam 1 kawalek pizzy, 7delicji, garsc czipsow, kilka paluszkow i jedno piwko. Do wieczora bylam grzeczna

Zaraz wlacze sobie jakis film, wczoraj zaczelam ogladac "Baby blues" ale ten amerykanski. fajny.
Milenko? Ty grzeszysz?

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Ja po zajęciach wykąpana i śpiąca dziś zjadłam +/- 1000 kcal więc nie ma się czym chwalić. Za to stwierdzam, że sporo mam na uczelni naprawdę wybitnych wykładowców - nie wiem skąd ta zazdrość UAMu skoro sporo ich osobistości wykłada u nas ehh jestem pozytywnie zaskoczona

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Stary 2013-02-15, 21:43   #3390
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:
Milenko? Ty grzeszysz?

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Ja po zajęciach wykąpana i śpiąca dziś zjadłam +/- 1000 kcal więc nie ma się czym chwalić. Za to stwierdzam, że sporo mam na uczelni naprawdę wybitnych wykładowców - nie wiem skąd ta zazdrość UAMu skoro sporo ich osobistości wykłada u nas ehh jestem pozytywnie zaskoczona
Tak! hehehe po tygodniu przykladnej diety jeden dzien odskoczni, jutro bedzie juz ok. Zreszta nie przeginam az tak bardzo

jakie to osobistosci?

CI

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości