|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Jednak do Was zajrzałam, bo mam chwilę wolnego
![]() Ja tak jak milenka: w piątek sprzątam na sobotę i niedzielę Ja w ogóle lubię sprzątać. Dziś rano dzwoniła do mnie przyjaciółka, pyta co robię, to mówię, że dziś będę gruntownie wszystko sprzątać, a ona na to "Ty co dwa dni wszystko gruntownie sprzątasz" No jakby nie patrzeć... Straszny czyścioch jestem. Potem muszę skoczyć do biblioteki oddać książki, bo upomnienie dostałam Przy okazji kupię coś na jutro, bo...gościa będę mieć. Płci męskiej. Ale nie myślcie sobie, to tylko znajomy. Na wadze 300 gram mniej, do podpisowej brakuje jeszcze 300 g A okresu jak nie było tak nie ma. Hmm, przeceniłam swoje regularne jak dotąd cykle? Dziś na obiad ogórkowaaaa Ps. Własnie u taty jest taki znajomy jego, poszłam sie przywitać, a moj tata od razu "patrz, jak mi córka chudnie" A znajomy zaczął wywody prowadzic, że nie mam jesc kolacji bo to niezdrowe, że w ogóle dużo mięsa i nie cudowac z jedzeniem , jeść wszystko ale z umiarem Nie chciałam nic mówic, wiec poszłam sobie, w duchu trochę zła. Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-02-15 o 11:58 |
|
|
|
#3362 |
|
Zadomowienie
|
Ja już też po śniadanku - zjadłam dwie kiełbaski plus kromka pumpernikla z masłem, na drugie śniadanie banan
... ma ktoś pomysł na obiadek ?? Pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
#3363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz rację związek to kompromis. Każda para wybiera metodę dla siebie najlepszą i tyle. Ja niczego nie demonizuję Wypowiadam się tylko w temacie na którym gruntownie się znam. Jeżeli zapytasz mnie o skład betonu to będę milczećJa hormonów stosować nie zamierzam, B nie lubi gumek więc rozważamy inną ewentualność. Nie zapieram się nogami i rękami że poglądów za parę lat nie zmienię jeśli jakaś nowa metoda się pojawi
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A śniadanko troche może by warzywem urozmaicić? |
|
|
|
|
#3365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
the best ja też kocham sprzątać, co dzień mycie szaf (są ciemne każdy kurz widać), odkurzanie itd. K. mówi, że jestem nienormalna i on co dzień by nigdy nie sprzątał hmmm no cóż z resztą nie lubię jak i pomaga bo a to może nie dokładnie zrobić i odstawia rzeczy na nie ich miejsce taki trochę ze mnie świr (musi być równo i na swoim miejscu, broń Boże jak świecznik stoi o 2cm dalej )---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Kinia może jakieś warzywa na patelnię/na parze + ryż/kasza, kurczak itp. - bynajmniej ja dziś tak jem tyle, że bez mięsa i z sosem z jogurtu
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego wolę być taka Zosia-Samosia
|
|
|
|
|
#3367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
|
|
#3368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec pewnie tez toczące ehhh ... jutro na śniadanko bedzie kanapka z drobiowa wędlinka plus pomidor ![]() ogólnie - dzięki za pomysł na obiad na pewno skorzystam
|
|
|
|
|
#3369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zebym jakos specjalnie to nie. Dla mnie brudne naczynia moga stac w zlewie kilka h i zyje z tym. Moja tesciowa lubie czystosc, chodz ostatnio balagani za duzo. Poprostu zcesto sprzatam, bo mamy psa, w domu teraz jest remont w 1 pokoju no i duza chalupa do sprzatniecia jest, takze dzis mam co robic!No z tymi pzredmiotami nie na swoim miejscu to juz pisalam, mam jeszcze manie niedomknietych szafek i szuflad... nawet w gosciach musze zamknac, bo mnie denerwuje dobra lece dalej korytarz i schody sprzatac i zaraz obiadossssssssssss
|
|
#3370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba z kimś pomyliłaś Ja zjadłam na obiadek porcję ogórkowej z warzywami oraz kromkę pieczywa, a teraz piję kawkę i zajadam Activią, bo miałam ochotę na słodkie Tata dziś stwierdził, że słabo wyglądam
|
|
|
|
|
#3372 |
|
Rozeznanie
|
o ja popierniczyło mi się z kasiunią - sorki- trochę nas tu dużo i zaczyna mi się wszystko kiełbasić
|
#3373 |
|
Raczkowanie
|
Udało mi się Was nadrobić w końcu
Walentynki spędziliśmy z Ł bardzo miło, bo poszliśmy na obiad do restauracji, ale spokojnie zamówiłam sobie kurczaka z grilla z sałatką, ryżem i sosami meksykańskimi także dietetycznie w miarę i oczywiście wieczorem lampka wina. Taka randka w przynudnawym małżeństwie bardzo poprawia humor także polecam mężatkom Dzisiaj też dietetycznnie i bez wpadek, ale cóż z tego jak waga ostatnio stoi. Jak się zatrzymała przed @ tak do teraz ani drgnie a już tydzień po jest. Nic chyba musze zmolestować Ł żeby mi tego orbi naprawił i wziąć się spowrotem za pedałowanie. Marysia z tego co patrzyłam to właśnie są oryginalne ale ja się za bardzo na tym nie znam. Oczywiście zdarzają się też firmy (Dance&Gabriel) ale takie to od razu zamykam. Właśnie ja je jakoś dostałam od chłopaka, który w Holandii pracował i tam zapłacił za nie dużo mniej niż w Pl bo wtedy tutaj nie można ich było kupić taniej jak za 450zł. A majątku też nie chce wydawać bo mój i tak krzywo na mnie patrzy,że od byłego chce perfumy, ale są boskie i czuję się w nich naprawde wyjątkowo jak w żadnych innych. A jeszcze jakiś quiz ostatnio rozwiązywałam jakich perfum powinnam używać i wyszło mi, że ich także juz w ogóle mam zajawkę ![]() Co do antykoncepcji to my też lecimy na gumach. Troche drogi interes i faktycznie smierdzą ale ja nie chce łykać tabsów zwłaszcza, że nie mam do siebie zaufania i jak siebie znam to połowy bym ich nie zażyła. A ingerować w swoje ciało też nie chce, bo boje się, że potem mi się coś poprzestawia (wiem głupia jestem bo raczej się nic nie dzieje ale moja wyobraźnia działa). Raz zapisała mi po ciąży moja gin tabletki żeby mi uregulować cykl ale jak je wykupiłam i przeczytałam ulotkę, która była wielkości kartki formatu A2 to powiedziałam,że nigdy w życiu czegoś takiego nie wezmę do ust...
Start: 01.01.2012 Cel I:112, 109, 106, 103 - zaliczony! Cel II:101, 98, 95, 92 - zaliczony! Cel III:89(88), 86, 83, 80 - zaliczony! ![]() Cel IV:77, 74, 71, 68 - "Odchudzanie to jedyna gra, gdzie wygrywa ten co traci!" |
|
|
|
#3374 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was
Nie wiem jak zacząć bo to mój pierwszy post. Pisze na forum odchudzania choć to nie jedyne moje zmartwienie Przedstawie sie więc krótko - po 40, 170 cm - 77 kg, uwielbiam piwo, wino, orzeszki i pistacje oraz nienawidze ćwiczyć . Mam 2 synków jeden "dorosły" i właśnie rzucił studia ![]() Oprócz tego zaczał się post, więc postanowiłam rzucić palenie i picie Nic wiecej nie napisze, bo pomyslicie, że ze zdesperowaną furiatką nie ma co gadać, ale gdyby nie wszystko, to jestem naprawdę fajną babką ![]() Krótko wiec, chce z Wami schudnać i nie pozabijać moich synów
|
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Niunia,to jednak nie jestesmy podobne xD ja jestem syfiara ;p D. glownie sprzata
ehhh, meczy mnie juz ta walka z jedzeniem ( mam juz 1000kcal za siba ;(---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie krzyże bolą...Ech. Całe zło przedokresowe się do mnie przykolegowało
Byłam na mieście, spotkałam mnóstwo znajomych I byłego TŻta z NARZECZONĄ. Ryknęłam tylko zdziwione "Cześć" i umykałam jak mogłam między regałami w supermarkecie Co jak co, ale mądra to ja nie jestem. Muszę się Wam czymś pochwalić, wstawię fotkę do Klubu Ale to później, bo muszę dokończyć to dzieło
|
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odebrałam swoje wyniki badań krwi i wszystko ok. Wszystko oprócz żelaza. Czerwone krwinki wynik super, zaś żelazo 35 gdzie norma 50-180
Ja chyba całe życie bede brała zelazo w tabletach bo jak miesiac nie biore to sie słabo czuje i takie wyniki![]() Kupiłam sobie sukienkę w lumpie zapiełam sie ale jest delikatnie przyskąpa więc muszę zrzucic troche i bedzie idealnie![]() Zjadlam dziś trochę za dużo orzeszków ale już taką mam ochotę na jakieś słone i slodkie, ze szok. Pewnie sobie kalorii natrzaskalam ogolnie, widze ze nie tylko ja czekam na @ Ja dziś mam brzuch jak bańka, troche boli, tylko ze ja dostane pewnie w niedziele albo poniedzialek.sn: musli, otreby mleko kawa 2sn: orzeszki - sporo ![]() o: ziemniaki, sledzik, troche makrelki wedzonej atkata, witam
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cześć! Jedziemy na tym samym wózku, ja mam identyczne wymiary choć dziś wlazłam na wagę i w końcu poniżej 77, ale ze mną to wiadomo jak jest... raz w górę, raz w dół (choć liczę na to, że tendencja będzie wreszcie spadkowa...)Nie wyglądasz na zdesperowaną furiatkę raczej na babeczkę, która postanowiła o siebie zadbać, a to się chwali ![]() Masz już pomysł na odchudzanie? Dieta, ćwiczenia? I co do palenia - jakaś konkretna metoda?
|
|
#3379 |
|
Przyczajenie
|
Cześc dziewczyny
![]() Dziękuję za miłe przyjęcie.. Pomysłu na odchodzanie nie mam, ale licze na Was ![]() Może doczytam jak Wy to robicie co jecie, jak żyjecie.. Wiem tylko, że musze jeść bo nie moge być głodna, ba - musze jeść mięso, bo inaczej zawsze jestem głodna.. Co do palenia - ciężko, ale obiecałam, ze w poscie ani ani pół, a potem zobaczymy.. Bedę sukcesywnie czytać Wasze posty i mam naszieje Was "blizej" poznać.. Miłego weekendu dla wszystkich i spadku wagi ( byle nie na podłogę ).. |
|
|
|
#3380 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o hormony to brałam przy karmieniu tak jak pisałam.. po pierwsze mam słabą głowe do pamiętania o tabletkach nawet jak choruje... Brałam Azalie skutek uboczny ?? dziecko miało pierś powiększonąsporo i pediatra kazała odstawić tabletki... i na szczęście wróciło wszystko do normy...jak odstawiłam niestety nie jestem zwolenniczką brania hormonów.... pod koniec decyzjii o zaprzestania brania pominełam jedną ale miałam stracha że będę w ciąży... czekałam 2miesiące na pierwszy okres po odstawieniu... Spirała- pytałam lekarza koszt ok 1200zł... i odpowiedział że po co mi to skoro będe chciała mieć jeszcze dzieci... i to mi prywatny lekarz odradził.... Nawet nie chce myśleć o konsekwencji zajścia w ciąże przy spirali..brr Mariamarysienka...ja tam znów nie mam przed prezerwatywą stracha ale przy tabsach miałam mega stres brałam pół roku.. A sądzicie na temat tycia po tabletkach ??? zle dobrane to właśnie powodują... Niunia ojej ale z ciebie czyścioszek zapraszam do siebie bo ja to nie nadążam za rodzicami sprzątać ![]() Cytat:
za postanowienie ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- U mnie cisza z plamieniem ciesze sie ![]() czekam do wtorku na okres ![]() Wczoraj pizza na walentynki
|
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
Sss7 - wysłałam Ci maila
kurczę, dobrze, że napisałaś, bo bym nie zauważyła, słabo oznaczają te wiadomości prywatne, powinno coś wyskakiwać jak się wchodzi na wizaż.Martha - w zeszłym brałam udział programie dietetycznym organizowanym przez doktorantów SGGW (podejrzewam, że chodziło o badania do pracy dyplomowej), prowadzili dwie grupy, jedna odżywiała się w zasadzie tradycyjnie, ale stosunkowo zdrowo (ciemne pieczywo, zero słodyczy itd, znamy te zasady), a druga mogła jeść takie oto żarcie: - mięso (chude i/lub bez widocznego tłuszczu) - ryby - warzywa - owoce - orzechy i nasiona - do picia najlepiej woda, ewentualnie soki warzywne/owocowe (oczywiście najlepiej gdyby były wyciskane..) W ograniczonej ilości można spożywać jajka, ziemniaki, oliwę/olej, wino ( ), herbata/kawa, miód, sól - ale też nie są to jakieś koszmarne ograniczenia, zazwyczaj max 1szt czy jednostka dziennie, oleju max 2 łyżki na dzień, więc to w sumie normalne ilości.Rok temu (wystartowaliśmy chyba w marcu lub kwietniu) chudłam ok 1kg na miesiąc i to był jeden z wolniejszych rezultatów, ale nie to jest najważniejsze (choć wiem, że każdej z nas się jednak trochę spieszy... ), najważniejsze jest to, że przed i po mieliśmy robione szczegółowe badania: skład ciała, krew itd, łącznie z jakimiś wskaźnikami ryzyka zawału i u mnie wszystko się poprawiło przez 5 tyg (cholesterol i cukier miałam w górnej granicy, po diecie spadł do normy). Nie do końca pasuje mi jedzenie takich ilości mięsa (praktycznie codziennie wychodzi mięsny posiłek, choć staram się wprowadzać więcej ryb). Tęskniłam za pieczywem, ale efekty były jak dla mnie spektakularne i przede wszystkim bez szkody dla organizmu. Polecam gorąco, choć na pewno nie wszystkim, wiadomo ![]() Dziś zrobiłam sobie nowe foty, chyba woda mi wreszcie schodzi, bo jakaś mniej nabita jestem, zresztą zaraz porównam i jak będzie jakiś efekt, to wrzucę jako dowód na to, że moja dietka działa
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Ciągle mysle o zarciu ;((( czy wy tez tak macie? ;( jakby nic innego oprócz żarcia nie istniało oO
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka
Ja też tak ostatnio mam Wczoraj wieczorem leżałam już w łóżku, oglądałam "Kuchenne rewolucje" i tak mi się zachciało żreć (nie jeść, żreć), że masakra...Szybko wyłączyłam tv i zajęłam myśli czym innym, po chwili już spałam ![]() Słyszałyście o tych meteorytach w Rosji? U mnie w domu już gorąca dyskusja, że to początek końca świata ![]() A już w ogóle panikują, że jak wybiorą Murzyna na papieża to je.b.utnie na pewno. Mnie wkurza takie gadanie, deliberowanie. Meteoryty waliły w Ziemię zawsze, tylko nikt o tym w przeszłości albo nie mówił albo już się tego nie pamięta. Były powodzie, wichury. A co papieża...W Watykanie może coś pierdyknąć, miejmy nadzieję, że na nas nie będzie to miało zbyt dużego wpływu. Kościół walczy o władzę jak lew...Chore. Jeśli Bóg istnieje i na to wszystko patrzy, to się trzyma za głowę. A co do końca świata to ja powiedziałam swoje. Jak będzie miało je.b.utnąć to nikt o tym nie będzie wiedział, gdzie, jak i kiedy. Człowiek nie jest w stanie wszystkiego przewidzieć. Godzina cardio za mną. Przed chwilą kolację wszamałam. Okresu nadal brak Gardło mnie coś boli
|
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym murzynem na papieża to już po, bo to miało być po naszym papieżu - teraz domysły że papież czarny=koniec świata to jak odgrzewany kotlet
|
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
Ogolnie ma takie samo zdanie jak Ty. Jak ma je*bnac to ☠☠☠nie i koniec. Mam nadzieje, ze bede wtedy wlasnie najedzona najlepiej makaronem!
Dzis dzien rozpusty. Zjaslam 1 kawalek pizzy, 7delicji, garsc czipsow, kilka paluszkow i jedno piwko. Do wieczora bylam grzeczna ![]() Zaraz wlacze sobie jakis film, wczoraj zaczelam ogladac "Baby blues" ale ten amerykanski. fajny.
♥ CIASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach ![]() http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW Edytowane przez miiilenka Czas edycji: 2013-02-15 o 21:11 |
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Milenka, ulala
ale mi smaka na piwo narobilas gdybym miala w chacie to bym od razu wypilaZaliczylam 30 min rowerka (kurde!! cos mi sie zepsulo jak pedaluje to mi nic nie pokazuje, tata musi tam popatrzec co sie stalo. mialam jechac godzine, ale jak sie zepsulo to mi sie odechcialo )8 minut buns i abs jeszcze zrobiłam ![]() Kurcze odkopałam swoje stare wymiary i jak wazylam 94 kg to miałam w lydce 44 cm Teraz mam 38 cm eh zaczynam byc dumna z moich łydek |
|
|
|
#3389 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
nie na zdesperowaną mi to nie wygląda - raczej na normalną kobietę Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mało tego sama nie wiem co ja właściwie bym chciała zjeść...Cytat:
jakoś mnie nie wciąga ta zbiorowa panika co ma być to będzie, niebo znajdę wszędzie heheheCytat:
?---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Ja po zajęciach dziś zjadłam +/- 1000 kcal więc nie ma się czym chwalić. Za to stwierdzam, że sporo mam na uczelni naprawdę wybitnych wykładowców - nie wiem skąd ta zazdrość UAMu skoro sporo ich osobistości wykłada u nas ehh jestem pozytywnie zaskoczona
|
|
#3390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jakie to osobistosci?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

Przy okazji kupię coś na jutro, bo...gościa będę mieć. Płci męskiej. Ale nie myślcie sobie, to tylko znajomy.

Wypowiadam się tylko w temacie na którym gruntownie się znam. Jeżeli zapytasz mnie o skład betonu to będę milczeć
)

wiec pewnie tez toczące
-20kg 04.05.2013

o ja popierniczyło mi się z kasiunią - sorki- trochę nas tu dużo i zaczyna mi się wszystko kiełbasić 

bo jak miesiac nie biore to sie słabo czuje i takie wyniki