|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#7531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???
a ja mam koleżankę, która na codzień chodzi w rozpuszczonych włosach , i na ślubie i weselu miała właściwie taka sama fryzurę, bo stwierdziła, że będzie się źle czuła w czymś totalnie dla niej nietypowym
wyglądała bardzo w porządku, i nawet welon miała wpięty i sie trzymał, wiec najlepiej zrobić jak sie komuś podoba, żeby potem jakaś dziwna fryzura nie dokuczała cały wieczór... chociaż na długich włosach to ja zdecydowanie wolałam koki na imprezy - było mi dużo wygodniej
|
#7532 |
|
Zadomowienie
|
Jak najbardziej wszystko zależy od tego jakie są włosy i od przyzwyczajeń
Ja np. prawie zawsze noszę rozpuszczone włosy, czasem tylko kucyka, ale za to jak jestem w domu to prawie zawsze są związane. Jednak na wesele wolę mieć spięte bo faktycznie wygodniej. Co do tych strąków - to się odnosiło konkretnie do MOICH włosów, więc dziewczyny najlepiej posłuchajcie co mają do powiedzenia fryzjerki, które Was będą czasać Bo ja mam takie włoski że nawet jak się zakręci to po jakimś czasie się one prostują i wtedy zostaje zamiast pięknego loka smętny strąk
|
|
|
|
#7533 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj byłam w Lisa Ferrera i jak dla mnie to obsługa najgorsza wśród salonów markowych w Lublinie, rozczarowałam się. Zmierzyłam tylko jedną sukienkę którą zamawiałam do miary i podziękowałam. A z tym zamawianiem, to też bałagan. Miała być na piątek lub sobotę i Pani miała do mnie zadzwonić i się umówić na konkretną godzinę. W niedziele sama zadzwoniłam (bo w Lublinie jestem tylko w weekendy i to niektóre) i okazało się, że sukienka będzie w poniedziałek. Ja na to, że będę mogła ją zmierzyć dopiero w piątek, a pani, że oni ją za dwa dni odsyłają
nie miałam wyjścia i pojechałam wczoraj, kolor ekri z tej kolekcji wyglądał jak pożółkły i jak tylko ją zobaczyłam to pomyślałam, że jakąś strasznie starą dają do mierzenia, później pani uświadomiła mnie, że to ekru i nie ma obecnie tych modeli w kolorze białym. Czyli nie dość, że porażka z sukienką, 20 zł na bilet stracone to jeszcze |
|
|
|
#7534 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Jestem nowa na wizażu, ale mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona "Lubelskich Panien Młodych" Prześledziłam wcześniejsze wątki oczywiście pobieżnie bo tyle tego. Ale już znalazłam przydatne tematy ![]() |
|
|
|
#7535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Im wiecej nas tym lepiej wszyscy mile widziani prawda dziewczyny i rodzynku
|
|
|
|
|
#7536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7537 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo mi przykro.. ale tak to czasem jest , że kłopoty chodzą stadami.
|
#7538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nasz ślub jest 14.07.2007w kościółku w Niemcach, natomiast wesele w Nasutowie w Europejskim Domu Spotkań. Jak narazie mamy tylko salę, zespół Alien i termin w kościele. To nie wiele ale dopiero po świętach reszta załatwień ponieważ mój TŻ jest zagranicą a ja nie mam zamiaru podejmować jakichkolwiek decyzji bez niego ma się rozumieć. |
|
|
|
|
#7539 |
|
Raczkowanie
|
Mi też przykro z powodu tej komóreczki ale jeszcze bardziej z powodu nie miłej obsługi w salonie
|
|
|
|
#7540 |
|
Zadomowienie
|
witaj andzia27
Beata Marcina - doskonale Cię rozumiem A PKS-u wprost nienawidzę - portfel z dokumentami mi ukradli jakieś 3 tyg. temu ![]() i teraz, żeby wziąć ślub muszę wyrobić dowód, który potem muszę zmienić , bo zmieni mi się nazwisko ech...
|
|
#7541 |
|
Raczkowanie
|
Mam do was pytankochodzi mi o kamerzystę i fotografa jaka jestnajniższa i najwyższa cena za te usługi
|
|
|
|
#7542 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#7543 |
|
Raczkowanie
|
A która z Was ślubuję tego samego dnia?I co już macie załatwione?
|
|
|
|
#7544 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem jak ze stawkami, ale chyba ciezko teraz bedzie kogos znalezc chyba ze z jakiejs poczatkujacej firmy
|
#7545 |
|
Raczkowanie
|
My mamy ślub tydzien przed Wami. Zostal jeszcze jego garnitur, obraczki, moje buty ktorych szukam juz 2 m-c, :/ , 2 nauli i skupienie, kwiaty, i protokol chyba tyle
|
#7546 |
|
Raczkowanie
|
I dlaczego ja się tak boję 13. skoro zawsze mnie coś dopada 14. ?? Ale nie mogę tak mysleć, przecież będziemy mieszkać pod 14
|
|
|
|
#7547 |
|
Raczkowanie
|
Ech ja tez sie juz nie boje 13.. zdawalam 13 w piatek egzamin o 13 ..
zdalam na 5
|
#7548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może ich pozwiesz? za to, że nie dotrzymali umowy ustnej, żebyś mogła przymierzyć sukienkę w weekend, byłaś przez to zmuszona do jechania PKS-em w środę i Ci ukradli telefon... niech pokryją straty materialne i jeszcze jakieś odszkodowanko za niedogodności....?
|
|
#7549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#7550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na żywo ich nie słyszałam ale wiele osób mi go polecało mam nadzieję że nie będziemy żałować. ![]() A co do znalezienia kamerzysty i fotografa to damy radę. po za tym nie należę do tych osób które przez powiedzmy dwa lata przeżywają i praktycznie "żyją" organizacją ślubu i wesela.Moim zdaniem mam jeszcze wystarczająco dużo czasu a najważniejsze jest to co do siebie czujemy i bardzo kochamy sie. |
|
|
|
|
#7551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I również przy szukaniu sali brałam pod uwagę Nasutów - tylko na takie większe wesele, jak będzie moje to oni rozstawiają namiot obok budynku - a ja nie chcę w namiocie. Ale jeśli gości jest mniej i impreza jest w środku to ogólnie pięknie się to wszystko prezentuje - sama widziałam jakieś 4 lata temu
|
|
#7552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ps. zgadnijcie jaka była pierwsza stronka na którą zajrzałam po 2 tygodnowym rozstaniu z internetem ..... pytanie retoryczne
|
|
#7553 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Jestem wykończona po tym tygodniu. Normalnie moje życie kręci się wokól pracy. Jestem totalnie przepracowana, niewyspana i siedzę dzisiaj w pracy praktycznie nieprzytomna... No ale na szczęście dziś piątek. Nawet nie wyobrażacie sobie, jak bardzo mnie to cieszy! No ale o odpoczynku nie ma mowy. Jutro cały dzień rozwozimy zaproszenia po rodzinie mojego TŻ, więc czeka mnie wyjazd do Poniatowej. Potem szybko do Lublina na tańce, a potem znowu do Poniatowej. I taka sobota... No, ale jest jeszcze niedziela. Mam nadzieję, że uda mi się chociaż na chwilę przysiąść na czterech literach i odpocząć. Pozdrowienia dla Was wszystkich!
|
#7554 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczyny i Rodzynku
U nas przygotowania "materialne" przygasły,przytlumione troche przygotowaniami do wesela brata-w kwietniu.Za to koncentrujemy sie teraz troche na "duchowej" stronie- chodzimy na nauki do dominikanow i jest genialnie ![]() ![]() ![]() Poza tym ja sie skupiam na walce o ladna cere...Soczki marchewkowe,herbatka z bratka,platki owsiane... ![]() Jesli chodzi o fryzure,ja raczej koczek tylko chce zeby byl maksymalnie naturalny-bez jakis tapirow nablyszczaczy i brokatow.Bede sie pewnie czesac u p.Iwony ze Studia Modnej Fryzury na Okopowej(mam nadzieje ze bedzie mogla przyjechac do mnie do Motycza).Zastanawiam sie tylko z jakim wyprzedzeniem mam sie z nia umawiac...Slub dopiero w sierpniu wiec jeszcze prawie pol roku tola,badz dzielna,na pewno znajdziesz chwilke na relaksik
|
|
|
|
#7555 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj andzia27
moja imienniczka swoja drogą ![]() Jak dzisiaj popatrzyłam na kalendarz to sie troche przestraszyłam, bo tylko miesiąc został do naszego ślubu! Ale większość rzeczy mamy juz załatwione...chyba Zaproszenia rozwieźliśmy, obrączki mamy, stroje , dekorację na samochód, kotyliony, alkohol (oprócz wina, moze dzisiaj je kupimy w makro), bukiet muszę zamówić, fryzurę wybrałam już i juz nie wiem co jeszcze... |
|
|
|
#7556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawe czy ja też będę się tak stresować miesiąc przed <haha>
|
|
|
|
|
#7557 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie tak
u mnie ten stres polega na tym ze boję sie czy o niczym nie zapomnielismy, a samego ślubu się nie boję, mój kochany też nie. Nie możemy sie już doczekać
|
|
|
|
#7558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dekorację do namiotu którą pomoże nam wykonać moja koleżanka z Wa-wy - dekoratorka takowych imprez. Już nawet widziałam projekt tych dekoracji .A namiot widzieliśmy już w zeszłym roku taki bialutki z okienkami i dość duży. |
|
|
|
|
#7559 |
|
Raczkowanie
|
Beata Marcina współczuje Ci tej sytuacji z suknią, i wogóle z powodu straty telefonu-teraz trzeba się pilnować na każdym kroku, i mieć oczy dookoła głowy bo złodzieje grasują wszędzie.
tola3804 nie martw się i wypoczywaj przez weekend ile się da! Ja też planuję odespać cały tydzień w czasie tych 2 dni Powoli się przyzwyczajam do wstawania tak rano mimo dziś juz ledwo siedze ze zmeczenia. Wczoraj bylam w zajezdzie gdzie mamy wesele, bardzo mnie podbudowala ta wizyta tam-pieknie odmalowane ściany, nowe firanki (haftowane) i białe obrusy, nowe klimatyzatory i inne dekoracje A co mnie zdziwiło że przyjechali ludzie i chcieli zarezerwowac sale na 2009 rok Czyli ludzie naprawde sa zapobiegliwi.Jutro wyruszę w poszukiwaniu butów i innych dodatków. Rozejrzę się też za biużuterią i dodatkami pasmateryjnymi do sukni.Zyczę miłego wieczorka
|
#7560 |
|
Raczkowanie
|
Ale ten czas leci szybko... A przed nami tyle załatwień jeszcze....
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

Ja np. prawie zawsze noszę rozpuszczone włosy, czasem tylko kucyka, ale za to jak jestem w domu to prawie zawsze są związane. Jednak na wesele wolę mieć spięte bo faktycznie wygodniej. Co do tych strąków - to się odnosiło konkretnie do MOICH włosów, więc dziewczyny najlepiej posłuchajcie co mają do powiedzenia fryzjerki, które Was będą czasać
nie miałam wyjścia i pojechałam wczoraj, kolor ekri z tej kolekcji wyglądał jak pożółkły i jak tylko ją zobaczyłam to pomyślałam, że jakąś strasznie starą dają do mierzenia, później pani uświadomiła mnie, że to ekru
i nie ma obecnie tych modeli w kolorze białym. Czyli nie dość, że porażka z sukienką, 20 zł na bilet stracone to jeszcze 

MOJA CÓRECZKA WALCZY O ŻYCIE