Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-15, 15:51   #3061
lilka00
Wtajemniczenie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze maluchy śpią już na poduszkach?
Nie i na razie nie spieszy mi się, niby do roku ma dzidzia spać na płasko.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Aha, miałam spytać...
Jak chodzicie z dzidziami po dużych centrach handlowych to ściągacie im czapeczki?
Ja jeszcze nie byłam w CH z małym i nie wiem czy go nie przewieje kombinezon też nie wiem czy ściągać czy nie?
Wcale nie wiem w co go dziś ubrać a +2°C jest
Ja nie chodzę z dzieckiem do dużych centrów, wolę zostawić komuś i iść sama, pójdę jak już będzie w spacerówce i będzie cieplej. W takim mini centrum przy domu, gdzie mam stokrotkę, pepco i drogerio-aptekę nie rozbieram.
Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam!

właśnie wróciliśmy z pracy

mała zasnęła, ale nie wiem, jak długo pośpi

dołączam do grona mamuś walczących z marudnymi dniami swoich dzieci
padam na pysk od tego jęczenia i stękania małej
poleży sama może z 5 minut a potem trzeba ją zabawiać i kombinować bo jęczy niemiłosiernie

zdrówka dla chorych maluszków życzę

nie wiem, czy uda mi się jeszcze dziś poudzielać z uwagi na Lili
Też nie cierpię takich dni, a z wiekiem Kinga ma ich coraz więcej...
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
no i poszłam po termometr... Lena ma 38 stopni, lepszy syrop czy czopek na zbicie temperatury?

wiedziałam, że coś nie tak, moje dziecko tyle nie śpi w dzień
Do 38, 5 się niby nic nie podaje i pozwala się organizmowi samemu walczyć z infekcja.
Cytat:
powiem Wam, że gdyby Lena codziennie spała ciągiem 2,5 godziny to byłoby cudnie
Kinga śpi mi w dzień raz 1,5- 2,5 H po spacerze, na którym też śpi i raz godzinkę, żyć nie umierać. Jedyny minus, że późno chodzi spać ok. 21-22 i wstaje o 8 najczęściej.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Koszula pognieciona, bo jeszcze nie pralam i nie prasowalam
Dla malej bluzo-sweterek na polarku, getry, komplet tunika+getry, sukienki 2 jedną walurowa z papierkiem, druga na krótki rękaw i jeszcze jedną bluza z serduszkami z polarku. Bralam takie większe na wiosnę ale ten komplecik na teraz raczej mimo, ze 6-9pisze
Wszystko po 2zl, tylko komplet 4zl,bo osobno bluza osobno getry trza bylo zapłacić.

I przy okazji moje dziecko jedzace bajkę 10minut z nia wylaczylam by ja oddała

W ogole w pn kolejny lumpek obok mnie otwierają
6juz
Fajne rzeczy, też się muszę kiedyś wybrać do jakiegoś lumpka, chociaż ubranek mam masę i to w większości nowych, moja mama ciągle Kindze jakieś ciuchy kupuje, chociaż jej mówiłam, że już nie trzeba, dzisiaj jest w galerii handlowej to sobie dam rękę uciąć, że coś kupi

Moja córcia też pierdzi jak stary chłop i jeszcze często się po tym uśmiechnie i mówi takie aaaahhh z uśmiechem taka to ulga dla niej
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 15:54   #3062
zielona191189
Raczkowanie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja robie tak:
gotuje wywar z miesa(skrzydełka z kurczaka).dodaje pokrojone w kostke ziemniaki,goruje.potem dodaje tartą na grubych oczkach marchew.pieczarki tez tre na tarce na grubych oczkach,przesmażam na łyzce masła.dodaje do wywaru,przyprawiam solą,pieprzem i troche kucharka.na koniec wlewam smietanke 30%.chwilke podgotuje i gotowe.
mozna dac tez serek topiony śmietankowy,wtedy jest jeszcze lepsza
Ja mam kostki grzybowe i jedna zawsze dodaje. Pieczarki kroje w talarki i smaze.Aa i ja pod koniec dodaje pietruszke zielona pokrojona,wydaje mi sie ze wydobywa smak pieczarek,a pozatym lubie

Cytat:
wiecie może ile razy dziennie mogę smarować Lenie nóżkę żelem Altacet?
nie chciałabym przedobrzyć.

i mam pytanie o DEVIKAP, podajemy jedną czy 2 krople? wcześniej podawałam kapsułki ale wczoraj poprosiłam o receptę ale zapomniałam zapytać o dawkowanie

prośba o przepisy na klubie: barszcz czerwony i coś z jagodami.
w zamrażarce mam 10 kg jagód i brak pomysłu na ich wykorzystanie
Mi lekarka kazała dawac 2 krople.Myslalam ze to za duzo. Ale jak kiedys pisały dziewczyny to tez daja dwie krople.
Stary 2013-02-15, 15:55   #3063
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a oto moja 5 miesięczna gwiazda - nadal w gondoli choć na styk, ale nie dziera się, wiec będę ją tam trzymać aż sie cieplej zrobi, chyba, że zacznie się buntować

faktycznie już trochę ciasno, ja w sumie od początku wożę w spacerówce na płasko, tylko miałam taka wkładkę dla niemowlęcia i akurat u nas to się super sprawdziło, bo Kinga jest kolos 70 cm i 8 kg już ma i w takiej gondolce może z 2 msc bym powoziła jak by dobrze poszło.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 15:55   #3064
zielona191189
Raczkowanie

A tu Dominek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130215270.jpg (76,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130215290.jpg (68,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130215297.jpg (64,0 KB, 29 załadowań)
Stary 2013-02-15, 15:55   #3065
Kalpana
Zakorzenienie

Tamlin brałam Azalię, bo nic mi nie mówił, żeby zmienić... Tzn. jak byłam w styczniu po 2 op. to się pytał, czy jeszcze karmię i powiedziałam że już nie, a on mi przepisał, więc brałam....

Angel
fajne rzeczy Ja dzisiaj widziałam tyle ślicznych rzeczy na dziewczynkę Ale na razie nie mam komu kupować, może kiedyś Ja dzisiaj upolowałam kurteczkę taką cieńszą, to może być wiosenna, albo teraz jak coś pod spód włożę za 2,50 I spodni chyba 2 albo 3 pary. Dla siebie chciałam spodnie, fajne były, ale wszystko rozmiar S, a jak większe, to szmaty Jest jeden sh co tam takie cuda są, że bym chyba pół sklepu wyniosła, ale tam nie ma na wagę, tylko każda rzecz ma swoją cenę i tak od 5 do 15zł :/ Więc raczej się nie opłaca....

Krystianka strasznie chyba swędzą dziąsełka, bo jak tylko dorwie zabawkę, albo cokolwiek innego, to do buzi pcha... Dzisiaj się skaleczył grzechotką w dziąsełko

Kurcze, a ja w styczniu, jakoś na początku przestałam karmić, bo mi brakowało pokarmu, nawet na 1 karmienie nie starczało, ale do tej pory jak nacisnę, to jeszcze mleko trochę leci. Kiedy to się skończy?

K

Sz

Edytowane przez Kalpana
Czas edycji: 2013-02-15 o 15:57
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 15:56   #3066
zielona191189
Raczkowanie

wczoraj Domis spał taki wyprostowany i zmierzylam go i ma juz 68cm z waga tez napewno z 8 kg spokojnie.. a niech ta rośnie
Stary 2013-02-15, 16:00   #3067
Kalpana
Zakorzenienie

Chyba się niedługo skończy nasz koszmar z ulewaniem Podobno mój pediatra przepisał dziecku znajomej coś na ulewanie, bo też była tragedia i już po 2 dawce dziecko całkowicie przestało ulewać.... Na następnym szczepieniu muszę mu powiedzieć, żeby nam też coś dał na to, bo jest katastrofa... Nawet przed następnym karmieniem jak go wezmę na ręce, to potrafi mu się jeszcze ulewać, albo wymiotować
Jeśli któraś ma ten sam problem, to mogę podać nazwę leku, jakby nam pomógł

K

Sz
Stary 2013-02-15, 16:03   #3068
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogole szlak mnie trafi po godzinnej walce z nia na spacerze oczywiście wygranej przez Jagode ta zasnela zaraz po powrocie w lozeczku
Hello? a co w wozku nie można bylo
Wszystkie dzieci grzecznie spia, wózków pełno na dworze tylko z moim egzemplarzem takie cyrki aż mi przykro, bo tak bym chciała dalej z nia pojechac, bo rzygam tym lazeniem ciągle koło domu
o nie nie nie, mylisz się kochana
z moim też. spacer tylko u matki na rękach,ewentualnie w foteliku wpiętym w stelaż wózka, a w gondoli nie ma szans

to nic, przyjdzie wiosna, przerzucimy się na spacerówkę i dziewczynki będą zachwycone. wierzmy w to
a jak nie to jej wreszcie kopa w dupę zasadzę, słowo daję.

Cytat:
Mój zawsze mówi "Ooo Antek, chyba gacie Ci się podarły".

też dobre

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie byłam Ale w samochodzie na przykład ściagam i rozpinam małego.

A mamusia juz posłanie pieska widziała?

A jakie masz stężenie? Ja daje Vigantol i mam 500 mikrogramów na ml i daję 2 krople.

Lepiej rozebrać troszeczkę, pewnie przykryta spała więc odkryć. Powinno się podawac leki jeśli temperatura przekracza 38,5 stopnia.

dobrze, tak zrobię

Devikap: 1 kropla zawiera około 500 j.m witaminy D3. z ulotki przepisałam.

a szanowna mamusia ma focha na synową i nie przyjeżdża, więc kołderka spokojnie leży w kącie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość

Kinga śpi mi w dzień raz 1,5- 2,5 H po spacerze, na którym też śpi i raz godzinkę, żyć nie umierać. Jedyny minus, że późno chodzi spać ok. 21-22 i wstaje o 8 najczęściej.
Lena chodzi wcześnie spać, ok 19 ale za to budzi się przed 6
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 16:04   #3069
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość

faktycznie już trochę ciasno, ja w sumie od początku wożę w spacerówce na płasko, tylko miałam taka wkładkę dla niemowlęcia i akurat u nas to się super sprawdziło, bo Kinga jest kolos 70 cm i 8 kg już ma i w takiej gondolce może z 2 msc bym powoziła jak by dobrze poszło.
też bym woziła, ale mamy kubełek 70 cm to nie kolos jeszcze, moja też tyle ma ale wagowo 2 tyg temu było 7190, teraz z 7300 pewnie ma

Cytat:
Dla malej bluzo-sweterek na polarku, getry, komplet tunika+getry, sukienki 2 jedną walurowa z papierkiem, druga na krótki rękaw i jeszcze jedną bluza z serduszkami z polarku. Bralam takie większe na wiosnę ale ten komplecik na teraz raczej mimo, ze 6-9pisze
Wszystko po 2zl, tylko komplet 4zl,bo osobno bluza osobno getry trza bylo zapłacić.

6juz
fajnie masz z tymi lumpkami, u mnie w mieście sie rzucają allegrowe handlary i nic sie nie kupi

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi w sprawie poduszek, choć widzę, że zdania są podzielone. A jak to wygląda w takich ogólnych zaleceniach? Tak jak napisała kasiam, że dopiero od 1 roku życia dziecko powinno spać na poduszce?

O kurcze, biedny Jaś. Oby szybciutko znikł ten katarek.

Hehe rzeczywiście gondola już maleńka, ale śliczna Izula nie wygląda na niezadowoloną.

Mój zawsze mówi "Ooo Antek, chyba gacie Ci się podarły".
miała okres buntu, kiedy wywalała nogi poza i darła sie przy tym, ale na szczęście jej minęło ufff niech te śniegi sie stopią to przesadzę już

Lecę zaraz do rossa na zakupy, czekam na tż jak wróci z pracy i zmykam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 16:11   #3070
aga_ton
Wtajemniczenie

odkąd zaczęłam Lenie podawać kleik i słoiczki to ulewanie się skończyło.
a wcześniej to chlustała strasznie.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 16:18   #3071
Kalpana
Zakorzenienie

Aga_ton ja podaję kaszkę i jest to samo Od kilku dni daję też marchewkę z ziemniakiem i dzisiaj mu się tym ulało, ciekawe jak się body puści po marchewce

K

Sz
Stary 2013-02-15, 16:48   #3072
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona191189 Pokaż wiadomość
Ja mam kostki grzybowe i jedna zawsze dodaje. Pieczarki kroje w talarki i smaze.Aa i ja pod koniec dodaje pietruszke zielona pokrojona,wydaje mi sie ze wydobywa smak pieczarek,a pozatym lubie

Mi lekarka kazała dawac 2 krople.Myslalam ze to za duzo. Ale jak kiedys pisały dziewczyny to tez daja dwie krople.
ja tez pietruszke dajetylko zapomniałam napisac

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 16:55   #3073
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
o nie nie nie, mylisz się kochana
z moim też. spacer tylko u matki na rękach,ewentualnie w foteliku wpiętym w stelaż wózka, a w gondoli nie ma szans

to nic, przyjdzie wiosna, przerzucimy się na spacerówkę i dziewczynki będą zachwycone. wierzmy w to
a jak nie to jej wreszcie kopa w dupę zasadzę, słowo daję.
:
Ostatnie zdanie mi się najbardziej spodobało
No u nas też spacer we foteliku w miarę udany. Godzina spokoju jest. Ale nie chce tak z nia jeździć ze względu na kręgosłup cały czas, a po drugie ludzie sie dziwnie patrzą i dość juz mam odpowiadając na pyt, a czemu bez wozeczka

U mnie tez ostatnia nadzieja w spacerowce

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 16:58   #3074
angel166
Zakorzenienie

A z Dominisia to już kawał faceta! Uśmiech cudowny!

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 16:58   #3075
sandra23s
Zadomowienie

Pola w wózku lubi jeżdzic ale jak nie spi to musi miec otwartą bude

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 17:11   #3076
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Od kiedy wprowadzanie mm następne 2? Same czy po konsultacji z pediatra?
Sama, gdy Mela skończy pół roku. Czyli po 23lutego.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Angel my wprowadzamy od 5 marca 2jke mleko chociaz znając mnie to pewnie już wcześniej zamienie jedną miarkę jedynki na dwójkę.
Czyli to trzeba wprowadzać tak jak nowe mleko, tak?

Cytat:
A wiesz, ze mi tez!
CIeszę się, że nie jestem sama

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
aaa szkoda gadać...wypłaczę się na klubie jak mnie tam z powrotem wpuścicie chyba się sama skasowałam
kliknęłam 'opuść klub'
Poległam

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Witam się i zmykam sprzątać to pobojowisko u Gracjanka w pokoiku:-D. Nie które widziały na fb jak ten pokoik wygląda hee.
Gracjanek pomaga?
Stary 2013-02-15, 17:13   #3077
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Chyba się niedługo skończy nasz koszmar z ulewaniem Podobno mój pediatra przepisał dziecku znajomej coś na ulewanie, bo też była tragedia i już po 2 dawce dziecko całkowicie przestało ulewać.... Na następnym szczepieniu muszę mu powiedzieć, żeby nam też coś dał na to, bo jest katastrofa... Nawet przed następnym karmieniem jak go wezmę na ręce, to potrafi mu się jeszcze ulewać, albo wymiotować
Jeśli któraś ma ten sam problem, to mogę podać nazwę leku, jakby nam pomógł
My takowy mamy jak pijemy samo mleko albo herbatke
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 17:17   #3078
katiem
Wtajemniczenie

cześć

Byłam w pracy, generalnie ledwo żyję. Późno się kładliśmy wczoraj - zresztą jak zwykle więc do kogo mam pretensje...

Brawa dla wszystkich mężów różanych Chyba większość się spisała co? Ja dostałam buffa

Angel Agaton Paweł był antywózkowy. Do roku nosiliśmy w chuście bądź nosidle. I po roku kupiłam tanią parasolkę w razie gdyby też mu się nie podobało. I w końcu był spokój

Iwoncia ja byłam kilka razy w galerii. Zakladam pajaca - takiego misiowego z kapturem + czapka + koc - na przejście z auta do pomieszczenia. I w środku zdejmuję czapkę i koc. Nigdy nie płacze. Kilka razy przespał całe wyjście. I zawsze idę w tygodniu zaraz po otwarciu - mało ludzi wtedy.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 17:18   #3079
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona191189 Pokaż wiadomość
A tu Dominek
Cudny

Cytat:
oa jak nie to jej wreszcie kopa w dupę zasadzę, słowo daję.

Devikap: 1 kropla zawiera około 500 j.m witaminy D3. z ulotki przepisałam.

Czyli tyle samo, my dajemy 2 krople bo Matiemu się główka pociła. Teraz się nie poci.
Stary 2013-02-15, 17:23   #3080
zielona191189
Raczkowanie

Angel,Tamlin dziekujemy
Stary 2013-02-15, 17:31   #3081
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy Wasze maluchy śpią już na poduszkach?
Mela śpi od początku na poduszce swojej.
Położna powiedziała, że spanie na poduszce jest okej, jedyne co to nie kazała kłaść na brzuszku na poduszce. W sensie, że główka i rączki na poduszce.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Aha, miałam spytać...
Jak chodzicie z dzidziami po dużych centrach handlowych to ściągacie im czapeczki?
Ja jeszcze nie byłam w CH z małym i nie wiem czy go nie przewieje kombinezon też nie wiem czy ściągać czy nie?
Wcale nie wiem w co go dziś ubrać a +2°C jest
Najpierw ja się rozbieram, co by dać Melci chwilkę , później ściągam Jej czapeczkę i szalik oraz rozpinam kombinezon.
Po jakiś 10minutach rozbieram z kombinezonu.

Cytat:
i mam pytanie o DEVIKAP, podajemy jedną czy 2 krople? wcześniej podawałam kapsułki ale wczoraj poprosiłam o receptę ale zapomniałam zapytać o dawkowanie
Mi kazano podawać jedną.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
zawsze w galeriach rozbieram Zośke kombinezon zdejmuje ale tak żeby łatwo było potem ją wsadzić w niego czyli wyjmuje rączki i nóżki i sobie na kombinezonie leży, czapke też zdejmuje, nawet jak wyszliśmy ze szpitala i po drodze to tesco wstępowaliśmy to też czapke zdjełam. w samochodzie rozpinam kombinezon, rozkładam go na boki ale tu już mi się nie chce rąk i nóg wyjmować i czapke też ściągam.
A aucie robie identycznie

aga_ton, angel - A próbowałyście spacery w gondoli z opuszczoną budką? Zapomniałam jak inaczej się na to mówi

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Słuchajcie, ja już nie wiem, co poradzić na Melanie..

Ogólnie to od jakiegoś czasu wyciąga nagminnie ręce i robi 'ły, ły, ły, ły'
I okej, gdyby to było od czasu do czasu.. Ale to robi cały czas prawie
Ja już nie wiem momentami co chce

Rozumiem jedzenie, na ręce, zabawkę, no prawie wszystko rozumiem.. ale żeby np. szafę chciała?

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2013-02-15 o 17:47
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 17:43   #3082
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dzięki kochane za odpowiedzi odnosnie ubioru w centrach handlowych

Słyszeliście o tym dzisiaj??
Filmiki na dole
http://mobile.natemat.pl/50875,deszc...-z-czelabinska
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 18:01   #3083
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
tak Tamlin dosłownie http://inwestycje.mennica.com.pl/zlo...9-perthmint-5/
...i niech się dziecko bawi ...

ja dostałam raffaello, ale na 60 miesięcznicę jak to tż powiedział
on nie obchodzi walentynek
wyjątek był rok temu jak byłam w ciąży

proszę o odpowiedź na klubie
Złoto to podobno dobra inwestycja, wiec za jakiś czas może sprzedasz z zyskiem, a z tym patrzeniem to może żart był?

A ja dziś nie mam humoru do pisania także wybaczcie. Może jutro będzie lepiej to wrócę.
Sojka, ja pamiętam o Tobie, tylko dumam który to weekend będzie pasował, i czy nie wybrać się przypadkiem do Ciebie... no nie wiem jeszcze.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 18:08   #3084
colds
Zakorzenienie

Prawdziwa Malenia przed Wami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg prawdziwe wcielenie melanii.jpg (31,4 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg prawdziwe wcielenie melanii2.jpg (42,6 KB, 78 załadowań)
Stary 2013-02-15, 18:16   #3085
zielona191189
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Prawdziwa Malenia przed Wami
Słodka
Ale mistrz drugiego planu wymiata to spojrzenie..ten błysk w oku..ta charyzma
Stary 2013-02-15, 18:28   #3086
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:

6juz
getry i czarwona sukienka
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 18:32   #3087
m_moni
Zadomowienie

Maja zasnęła w leżaczku pierwszy raz, niesłychane!

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Złoto to podobno dobra inwestycja, wiec za jakiś czas może sprzedasz z zyskiem, a z tym patrzeniem to może żart był?

A ja dziś nie mam humoru do pisania także wybaczcie. Może jutro będzie lepiej to wrócę.
Sojka, ja pamiętam o Tobie, tylko dumam który to weekend będzie pasował, i czy nie wybrać się przypadkiem do Ciebie... no nie wiem jeszcze.
nie, nie. on taki jest. swoją obrączkę trzymał przez całe życie w szufladce, zegarek też... w takim układzie nie wiem po co to ma??

Cytat:
Poległam
to tak żeby tardycji stało się zadość
skasowałam się z forum to i z klubu też

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Super! Monia tylko nie wiem czy Ci pediatra mówiła bo moja mi wspominała ostatnio, że po szczepieniu nie podaje się owoców i warzyw, przynajmniej ja tak się stosować będę. Tzn. chyba nie wprowadza się nowości itd.

Dziewczyny myślicie, że już po 6 miesiącu, kiedy normalnie podaję się mleko 2 mogę Mai dawać 1? Kupiłam ostatnio puszkę jak mama z Nią została, ale nie było konieczności jej otwierania i pomyślałam, że później może wykorzystam.

Dzisiaj zrobiłam trochę porządku w jej szufladzie bo jutro jedziemy do siostry męża i oddam jej wszystkie ciuszki, które są już małe.
słyszałam, że nie wprowadza się nowości ale o owocach i szczepieniu nic nie mówiła

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie byłam Ale w samochodzie na przykład ściagam i rozpinam małego.

A mamusia juz posłanie pieska widziała?

A jakie masz stężenie? Ja daje Vigantol i mam 500 mikrogramów na ml i daję 2 krople.

Dziękuję . Jutro zrobię.

Mój tez odstawił numer dwa dni przed i juz mieliśmy szukać chrzestnego nowego, ale na szczęście przeprosił.

Ale katar nie występuje przy anginie Katar może byc od zębów.

To samo pomyślałam. Mój Mati też tak wygląda, dlatego definitywnie przeżucamy się na spacerówkę.

Lepiej rozebrać troszeczkę, pewnie przykryta spała więc odkryć. Powinno się podawac leki jeśli temperatura przekracza 38,5 stopnia.
to nieciekawie mój miał gotować!!
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 18:37   #3088
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Mela śpi od początku na poduszce swojej.
Położna powiedziała, że spanie na poduszce jest okej, jedyne co to nie kazała kłaść na brzuszku na poduszce. W sensie, że główka i rączki na poduszce.

Najpierw ja się rozbieram, co by dać Melci chwilkę , później ściągam Jej czapeczkę i szalik oraz rozpinam kombinezon.
Po jakiś 10minutach rozbieram z kombinezonu.

Mi kazano podawać jedną.

A aucie robie identycznie

aga_ton, angel - A próbowałyście spacery w gondoli z opuszczoną budką? Zapomniałam jak inaczej się na to mówi

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Słuchajcie, ja już nie wiem, co poradzić na Melanie..

Ogólnie to od jakiegoś czasu wyciąga nagminnie ręce i robi 'ły, ły, ły, ły'
I okej, gdyby to było od czasu do czasu.. Ale to robi cały czas prawie
Ja już nie wiem momentami co chce

Rozumiem jedzenie, na ręce, zabawkę, no prawie wszystko rozumiem.. ale żeby np. szafę chciała?
moze siedzieć?
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 18:38   #3089
Iwa844
Zakorzenienie

Moje dziecko chyba jako jedyne nie lubi banana
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 18:43   #3090
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
moze siedzieć?
jak Ja trzymam na kolanach to tez tak robi, wiec to odpada.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości