|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Nie i na razie nie spieszy mi się, niby do roku ma dzidzia spać na płasko.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
Moja córcia też pierdzi jak stary chłop i jeszcze często się po tym uśmiechnie i mówi takie aaaahhh z uśmiechem taka to ulga dla niej
|
|||||
|
|
|
#3062 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() faktycznie już trochę ciasno, ja w sumie od początku wożę w spacerówce na płasko, tylko miałam taka wkładkę dla niemowlęcia i akurat u nas to się super sprawdziło, bo Kinga jest kolos 70 cm i 8 kg już ma i w takiej gondolce może z 2 msc bym powoziła jak by dobrze poszło. |
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin brałam Azalię, bo nic mi nie mówił, żeby zmienić... Tzn. jak byłam w styczniu po 2 op. to się pytał, czy jeszcze karmię i powiedziałam że już nie, a on mi przepisał, więc brałam....
Angel fajne rzeczy Ja dzisiaj widziałam tyle ślicznych rzeczy na dziewczynkę Ja dzisiaj upolowałam kurteczkę taką cieńszą, to może być wiosenna, albo teraz jak coś pod spód włożę za 2,50 I spodni chyba 2 albo 3 pary. Dla siebie chciałam spodnie, fajne były, ale wszystko rozmiar S, a jak większe, to szmaty Jest jeden sh co tam takie cuda są, że bym chyba pół sklepu wyniosła, ale tam nie ma na wagę, tylko każda rzecz ma swoją cenę i tak od 5 do 15zł :/ Więc raczej się nie opłaca....Krystianka strasznie chyba swędzą dziąsełka, bo jak tylko dorwie zabawkę, albo cokolwiek innego, to do buzi pcha... Dzisiaj się skaleczył grzechotką w dziąsełko ![]() Kurcze, a ja w styczniu, jakoś na początku przestałam karmić, bo mi brakowało pokarmu, nawet na 1 karmienie nie starczało, ale do tej pory jak nacisnę, to jeszcze mleko trochę leci. Kiedy to się skończy? Edytowane przez Kalpana Czas edycji: 2013-02-15 o 15:57 |
|
|
|
#3066 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj Domis spał taki wyprostowany i zmierzylam go i ma juz 68cm
z waga tez napewno z 8 kg spokojnie.. a niech ta rośnie
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba się niedługo skończy nasz koszmar z ulewaniem
Podobno mój pediatra przepisał dziecku znajomej coś na ulewanie, bo też była tragedia i już po 2 dawce dziecko całkowicie przestało ulewać.... Na następnym szczepieniu muszę mu powiedzieć, żeby nam też coś dał na to, bo jest katastrofa... Nawet przed następnym karmieniem jak go wezmę na ręce, to potrafi mu się jeszcze ulewać, albo wymiotować ![]() Jeśli któraś ma ten sam problem, to mogę podać nazwę leku, jakby nam pomógł
|
|
|
|
#3068 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z moim też. spacer tylko u matki na rękach,ewentualnie w foteliku wpiętym w stelaż wózka, a w gondoli nie ma szans ![]() to nic, przyjdzie wiosna, przerzucimy się na spacerówkę i dziewczynki będą zachwycone. wierzmy w to a jak nie to jej wreszcie kopa w dupę zasadzę, słowo daję. też dobre ![]() Cytat:
Devikap: 1 kropla zawiera około 500 j.m witaminy D3. z ulotki przepisałam. a szanowna mamusia ma focha na synową i nie przyjeżdża, więc kołderka spokojnie leży w kącie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3069 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
70 cm to nie kolos jeszcze, moja też tyle ma ale wagowo 2 tyg temu było 7190, teraz z 7300 pewnie ma![]() Cytat:
Cytat:
Lecę zaraz do rossa na zakupy, czekam na tż jak wróci z pracy i zmykam
|
|
#3070 |
|
Wtajemniczenie
|
odkąd zaczęłam Lenie podawać kleik i słoiczki to ulewanie się skończyło.
a wcześniej to chlustała strasznie. |
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Aga_ton ja podaję kaszkę i jest to samo
Od kilku dni daję też marchewkę z ziemniakiem i dzisiaj mu się tym ulało, ciekawe jak się body puści po marchewce
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No u nas też spacer we foteliku w miarę udany. Godzina spokoju jest. Ale nie chce tak z nia jeździć ze względu na kręgosłup cały czas, a po drugie ludzie sie dziwnie patrzą i dość juz mam odpowiadając na pyt, a czemu bez wozeczka U mnie tez ostatnia nadzieja w spacerowce
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
A z Dominisia to już kawał faceta! Uśmiech cudowny!
|
#3075 |
|
Zadomowienie
|
Pola w wózku lubi jeżdzic ale jak nie spi to musi miec otwartą bude
|
#3076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
CIeszę się, że nie jestem sama Cytat:
Gracjanek pomaga? |
|||
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3078 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Byłam w pracy, generalnie ledwo żyję. Późno się kładliśmy wczoraj - zresztą jak zwykle więc do kogo mam pretensje... Brawa dla wszystkich mężów różanych Chyba większość się spisała co? Ja dostałam buffa Angel Agaton Paweł był antywózkowy. Do roku nosiliśmy w chuście bądź nosidle. I po roku kupiłam tanią parasolkę w razie gdyby też mu się nie podobało. I w końcu był spokój ![]() Iwoncia ja byłam kilka razy w galerii. Zakladam pajaca - takiego misiowego z kapturem + czapka + koc - na przejście z auta do pomieszczenia. I w środku zdejmuję czapkę i koc. Nigdy nie płacze. Kilka razy przespał całe wyjście. I zawsze idę w tygodniu zaraz po otwarciu - mało ludzi wtedy. |
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cudny
Cytat:
Czyli tyle samo, my dajemy 2 krople bo Matiemu się główka pociła. Teraz się nie poci. |
|
|
|
|
#3081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mela śpi od początku na poduszce swojej.
Położna powiedziała, że spanie na poduszce jest okej, jedyne co to nie kazała kłaść na brzuszku na poduszce. W sensie, że główka i rączki na poduszce. Cytat:
, później ściągam Jej czapeczkę i szalik oraz rozpinam kombinezon. Po jakiś 10minutach rozbieram z kombinezonu. Cytat:
Cytat:
![]() aga_ton, angel - A próbowałyście spacery w gondoli z opuszczoną budką? Zapomniałam jak inaczej się na to mówi ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Słuchajcie, ja już nie wiem, co poradzić na Melanie.. ![]() Ogólnie to od jakiegoś czasu wyciąga nagminnie ręce i robi 'ły, ły, ły, ły' I okej, gdyby to było od czasu do czasu.. Ale to robi cały czas prawie ![]() Ja już nie wiem momentami co chce Rozumiem jedzenie, na ręce, zabawkę, no prawie wszystko rozumiem.. ale żeby np. szafę chciała? Edytowane przez colds Czas edycji: 2013-02-15 o 17:47 |
|||
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane za odpowiedzi odnosnie ubioru w centrach handlowych
Słyszeliście o tym dzisiaj?? ![]() Filmiki na dole ![]() http://mobile.natemat.pl/50875,deszc...-z-czelabinska |
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
Cytat:
A ja dziś nie mam humoru do pisania także wybaczcie. Może jutro będzie lepiej to wrócę. Sojka, ja pamiętam o Tobie, tylko dumam który to weekend będzie pasował, i czy nie wybrać się przypadkiem do Ciebie... no nie wiem jeszcze. |
|
|
|
|
#3086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3087 | |||
|
Zadomowienie
|
Maja zasnęła w leżaczku pierwszy raz, niesłychane!
Cytat:
to tak żeby tardycji stało się zadość ![]() skasowałam się z forum to i z klubu też ![]() Cytat:
Cytat:
mój miał gotować!!
|
|
#3088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko chyba jako jedyne nie lubi banana
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

kombinezon też nie wiem czy ściągać czy nie?

10minut z nia wylaczylam by ja oddała

Ja dzisiaj widziałam tyle ślicznych rzeczy na dziewczynkę
Jest jeden sh co tam takie cuda są, że bym chyba pół sklepu wyniosła, ale tam nie ma na wagę, tylko każda rzecz ma swoją cenę i tak od 5 do 15zł :/ Więc raczej się nie opłaca....
z waga tez napewno z 8 kg spokojnie..