Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-15, 21:51   #2881
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
pewnie masz rację... ale ogólnie wydaje mi się, że podstawa to nawilżać ten brzuch, bo łatwiej rozstępy się zrobią na suchej skórze.
Ja się nie znam na składach, nawet ich nie czytam, wolę zaufać firmom kosmetycznym, bo od tego są. Mnie interesują efekty, a niekoniecznie skład. W mieszanie kosmetyków się nie bawię, bo nie znam się na tym i nie chce mi się, a do twarzy to już na pewno nie użyłabym niczego co jest ręcznie zmieszane. W tej kwestii miałabym zaufanie jedynie do farmaceuty lub dermatologa.
Wiem, że np. na wizażu mocno jest krytykowany tonik do twarzy, którego ja używam, bo ma w składzie dużo alkoholu. Ale mnie to np. nie obchodzi, bo mi w ogóle nie wysusza skóry, a skórę mam jak nową po nim. Zresztą to jest odwieczny konflikt pomiędzy zwolennikami natury i "chemii". Ja wolę mieć to co działa, bo kto w ogóle powiedział, że natura ma nam służyć na cerę? po co mam używać kremu zrobionego z jakiegoś ukręconego rumianku czy innego gówna, jeśli on w ogóle nie działa? Wolę sobie rumianek raczej wypić, jak mnie żołądek boli tak samo kiedyś mnie zrąbała laska na jakimś wątku, że jak można stosować emolium czy w ogóle emolienty , jak to są same parabeny czy coś. A ja wolę nie kwestionować opinii kilku lekarzy, których się doradzałam i widzę, jakie to miało działanie na skórę mojej córki, jej skóra była o wiele lepsza. A ciemieniucha na głowie zeszła jej dopiero po salicylolu i jakimś spirycie, który tak śmierdział spirytusem, że aż nos wykręcało. Ale zeszło w ciągu kilku dni, a przedtem walczyłam wszystkim co się dało. Rozumiesz o co mi chodzi?
oczywiście rozumiem, dlatego napisałam, że nie mam absolutnie zamiaru odradzać kosmetyków takich czy siakich wiem, że wielu osobom służą standardowe kosmetyki - więc po co kombinować?

ale właśnie - tu dochodzimy do sedna. mi te normalne kosmetyki zwyczajnie nie służyły. wysypki kontaktowe, podrażnienia, swędzenie... musiałam naprawdę długo się edukować, żeby pomóc sobie i swojej skórze
no i uważam, że czytanie składów to oszczędność: żebym wiedziała 17 lat temu to, co wiem teraz, moi rodzicie zaoszczędziliby sporo pieniążków... kupiliśmy dla mojego brata oilatum, bo niby miał pomóc. skład? sama parafina. nie mówię, że to nie może pomóc, ale są tańsze sposoby, by to sprawdzić. a 17 lat temu oilatum był realnie duuużo droższy niż teraz spróbowalibyśmy najpierw z parafiną tańszą, też kosmetyczną i super oczyszczoną, ale nie za tyle kasy! i okazałoby się od razu, że młodemu wręcz się po tym cholerstwie pogarsza. od razu celowalibyśmy w wartościowsze emolienty

czy naturalnie czy nie w pielęgnacji - to jeszcze też kwestia ogólnego nastawienia. nie jestem totalnie "eko", ale ogólnie uważam, że wszystko, czego nam potrzeba do zdrowego życia, natura dała nam na pęczki i tak sobie myślę... skoro np. udowodniono, że witaminy i minerały występujące naturalnie w pożywieniu są wielokrotnie lepiej przyjmowane przez organizm niż te w formie tabletki, to może i tak być w przypadku kosmetyków: jeśli jakiś olej jest bogaty w witaminę E z natury, to chyba będzie lepszy dla mojej skóry niż ciekła parafina z dodatkiem tej witaminy

a co do alkoholu w tonikach - ja nie mam nic przeciwko. wszystko zależy od potrzeb skóry. i przy odpowiednim towarzystwie innych składników może się okazać, że taki tonik z alkoholem będzie lepiej nawilżał niż jakiś bez alkoholu kompletnie
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:53   #2882
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
patologie sa od zawsze, tylko teraz mamy takie technologie i dostep do mediow, ze o wszystkim dowiadujemy sie szybciej niz kiedys ile juz tych koncow swiata mialo byc? i jakos kazdy to niewypal
zależy jak kto na to patrzy... Ja nie mówię, że wierzę w konkretną date. Wierzę w Koniec Swiata zapowiedziany przez Apokalipsę. Wierzę w objawienia Maryjne. Ani w Apokalipsie ani w objawieniach nie było podanej żadnej daty. Jednak jak patrze, co się dzieje po całym świecie, jak zachowują się ludzie to tym bardziej zaczynam wierzyć w koniec świata. Dla mnie tylko Bóg zna tą datę
Stary 2013-02-15, 21:53   #2883
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
jak masz infekcję to i tak lekarz przepisze coś dla męża. Apteczne specyfiki nic Ci nie pomogą, co najwyżej lactovaginal spróbuj. No i bardziej się martw o ciążę a nie męża, pójdziesz do lekarza i będzie ok. Ewentualnie podjedź na IP skoro masz takie mocne objawy, przepisza co trzeba i nie będziesz tracić czasu
no niestety przy infekcji też o partnerze trzeba pomyśleć.... bo leczyć zazwyczaj muszą się oboje partnerzy jak coś się dzieje.

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
najpierw wymacała brzuch tak mocno ze bolało a mierzyła od góry brzucha do prawie samej pochwy moj mąż był dzis pierwszy raz zemna to sam jak widział jak ona sciska ten brzuch to sie przestraszyl tak to mietoszyła ze bolało a jak jej mowie ze czuje ból jak tak dotyka to powiedziała ze pewnie jest obrócony plecami ona porostu wszystko zlewa sam mąż gada widać ze ma w dupie wszystko o wszystko muszę się prosić o certyfikat o szkole rodzenia dziś po raz pierwszy słuchała bicia serca a jest już 29tydzien już zaznaczyłam mężowi ze drugie dziecko chce jak bedziemy juz w Polsce bo tam jak cos nie tak idziesz do gin a nie czekasz na wizyte bo ciężko dostać sie do położnej jak nie masz wizyty
przeraziłaś mnie. W ogóle czemu ty pozwoliłaś jej na to? przecież mogła ci zrobić coś złego takim badaniem, już nie chcę się powtarzać, ale nie tak dawno pisałam o tym, jak moja koleżanka urodziła w 32 tc zaraz po badaniu szyjki, przeprowadzonym podczas kontrolnej wizyty u jej ginekologa. Przecież chyba każdy wie, że nie można tak brzucha uciskać w ciąży! co za debilna baba! aż normalnie wkurzyłam się.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:56   #2884
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
własnie chciałam tez o te olejki spytać, bo niektórzy polecają olejek weleda ale to 50zł kosztuje i nie wiem czy sa moze jakieś tańsze zamienniki?

czy są jakieś specjalne preparaty dla kobiet w ciąży ?? w sensie sam magnez plus B6???? czy moge brać zwykły??
Olejek do masażu krocza: Skład weledy to olej ze słodkich migdałów i olej z kiełków pszenicy + olejki eteryczne. Taniej wychodzi kupić oleje osobno i pomieszać. Pojemność weledy to 50 ml, ale jak czytalam opinie to dziewczynom zawsze połowa buteleczki zostaje, więc można nawet mniej zroić i będzie git.
Zamawiając np tu: http://zielonyklub.pl/oleje-masla-wo....html?limit=25 najmniejsze pojemności (30ml i 50ml)
wychodzi ok 30pln z przesyłką i można się albo z kimś podzielić albo pozostałą część zużyć do ciała czy na włosy Olejki eteryczne ja sobie darowałam, bo drogie, do tego nie wiem jakie, ale to i tak dużo nie zmienia bo dwa główne oleje są.

Magnez: ja polecam Magne B6 max jest w jednej z najlepiej przyswajalnych form dostępnych na rynku (cytrynian, wchłania się w ok 70%, gdzie np. tlenek magnezu tylko w 4% ) i ma 100mg w tabletce. Ja biorę 4 dziennie i mogę być pewna, że te prawie 300mg się wchłonie, a nie jak w przypadku innych preparatów.

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-02-15 o 22:03
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:58   #2885
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Mężu mi rozbił kokosa i muszę przyznać, że jest przepyszny

a ja z okazji magicznego 30 tc wrzucam zdjęcie brzucholka w ubranku i bez

a pod brzuniem prezent od szwagierki z którym walczę od środy, wstępnie naliczyłam 35 czapeczek, 7 krótkich spodenek, 6 rampersów, 11 pajacyków, 28 body z krótkim rękawem, 2 body na szelkach, 28 body z długim rękawem, 4 pary rajstopek, 1 półśpiochy, 2 pary spodni dresowych, 10 bluz, w sumie 13 par spodni i ogrodniczek, 18 par śpiochów, 30 koszulek/bluzeczek, 18 kaftaników, do tego reklamówka skarpetek i bucików, kurtka i kombinezon zimowy. That's all. Oczywiście muszę trochę je przebrać, bo jest sporo typowo na chłopca, ale i tak się cieszę z takiej paki . Ale pomysłu jak dokładnie Wam to obfocić to nie mam
brzuszek miodzio Że mnie tak nikt nie obdaruje
Stary 2013-02-15, 21:58   #2886
axella
Zakorzenienie

GG do axella

hejo,co się działo na ostatnich 5ciu stronach ?

doczytałam tylko o Vil-trzymaj się!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 22:00   #2887
metropolitan
Zadomowienie

cloche, rozumiem twój tok myślenia Każdy lubi to co lubi i ja osobiście sobie nie wyobrażam papraniny z kręceniem kosmetyków, dlatego kupuję gotowce. Poza tym, myślę, że naturalne składniki mogą się sprawdzać do pewnego momentu, a dla starszej skóry już trzeba czegoś silniej działającego. Właśnie kurde, chyba idę sobie ogarnąć twarz, bo nie pamiętam kiedy ostatnio maseczkę robiłam.... nic mi się nie chce przez to przeziębienie.... ale już pora się "odgruzować".
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 22:03   #2888
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Olejek do masażu krocza: Skład weledy to olej ze słodkich migdałów i olej z kiełków pszenicy + olejki eteryczne. Taniej wychodzi kupić oleje osobno i pomieszać. Pojemność weledy to 50 ml, ale jak czytalam opinie to dziewczynom zawsze połowa buteleczki zostaje, więc można nawet mniej zroić i będzie git.
Zamawiając np tu: http://zielonyklub.pl/oleje-masla-wo....html?limit=25 najmniejsze pojemności (30ml i 50ml)
wychodzi ok 30pln z przesyłką i można się albo z kimś podzielić albo pozostałą część zużyć do ciała czy na włosy
I to w proporcji pół na pół?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 22:07   #2889
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
I to w proporcji pół na pół?
Tutaj akurat zgaduje bo na opakowaniu nie ma proporcji ale wydaje mi się, że pół na pół będzie git. Oba te oleje mają podobne właściwości uelastyczniające. W zasadzie nawet taki olej ze słodkich migdałów kupiony w spożywczym może przynieść te same efekty.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 22:09   #2890
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Tutaj akurat zgaduje bo na opakowaniu nie ma proporcji ale wydaje mi się, że pół na pół będzie git. Oba te oleje mają podobne właściwości uelastyczniające. W zasadzie nawet taki olej ze słodkich migdałów kupiony w spożywczym może przynieść te same efekty.
Muszę sobie zamówić niebawem te olejki, dzięki

Stary 2013-02-15, 22:15   #2891
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Jestem zła, rozżalona, wściekła! Plakać się chcę!!!

Słuchajcie, [B]moj PRZEMILY [/B]lekarz, ironia to oczywiscie, bo wsciekla jestem że nie wiem, nie dawal mi skierowań na ZADNE badania- nie spomonając o moczu i kriw co miesiąc. Zanim sobie uświadomiłam, ze tak być nie powinno, minęły 3 miesiące.

Toxo i cyto tez robilam SAMA, tylko dlatego, że o tym wyczytalam. teraz odebralam wyniki moczu i kriw. Swietnie. Nie dosc ze zlapala mnie jakas infekcja to jeszcze wyniki takie:

Osad:
krwinki biale- 6-8 w polu widzenia
bakterie liczne

Wy robice te badania regularnie. Bardzo źle jest? a jesli chodzi o krew:

HGB 11.8
MPV 11,4

Babka z laboratorium stwierdzila, ze chyba nie jestem u zadnego lekarza w Polsce skoro mi neid aje skierowan na zadne badania.

Nie wspomne że karta ciązy pusta. wpisal tylko date pierwszej wizyty.

Fuck fuck fuck. a w mojej miejscowosci niestety jestem skazana na niego.

O zdrowie dziecka dba idelanie- wszystkie badania genetyczne, polowkowe pelna profeska, wykresy, sresy. zkoda tylko, ze o moimz drowiu zapomnial. I jeszcze nie lubi jak się do niego dzwoni. tylko sms-y na kotre odpisuje z dwudionywym opoznieniem.

Niech mnie ktoś uspokoi bo rozniose chłupę, nooooo
Faktycznie lekarz do kitu, ale wyniki masz okej. Bakteriami się nie przejmuj, już dziewczyny pisały - najlepiej powtórz badanie, dokładnie się umyj i oddaj do badania środkowy strumień moczu. Ja przy normie bodaj 150 miałam grubo ponad 700 bakterii.

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
za wizyte a co do płci, to przesąd głosi,że dziewczynki takie długo ukrywające płeć
To nie mów za głośno przed moim mężem.

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
ja też tak jak ty, jak mam ochote to czasem wypije sobie małe piwo lub lampke wytrawnego czerwonego wina, moja lekarka twierdzi,że lepiej wypić małe zwykłe piwo niż jakieś wynalazki z sokami i chemią Dużo kobiet twierdzi też ,że wino czerwone działa rozkurczowo
Plissssssssssssssssssssss ssssssssss...

Cytat:
Po wizycie wszystko w porządku, Bartuś waży już około 950g i jest przesłodki Był bardzo spokojny podczas USG a w pewnym momencie tak uroczo skrzywił buźkę Jestem zakochana bez pamięci

No i powiedziałam ginowi o oskrzelach, przepisał mi inny antybiotyk i syrop

U mnie też wszystko dobrze, od ostatniej wizyty mam na plusie 2kg (no dobra, 2,5) czyli w sumie od początku ciąży jakieś 4-4,5kg.

Po wizycie skoczyliśmy na obiad, do Smyka (kupiłam pajace ) i do Empika (kupiliśmy książkę z serii Poczytaj mi, mamo).

za wizytę i zakupy!

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
wystarczy jak dzieci beda mialy kolo 3500 nie wiecej nie??
Zdecydowanie byłabym wdzięczna!

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam dwa pytania:
1. Tak patrzę za wózkami i zastanawiam się nad czymś w tym rodzaju... http://allegro.pl/nowosc-3w1-baby-me...023902553.html
Co o tym sądzicie?
2. W moim szpitalu oprócz "normalnych" znieczuleń dostępny jest też gaz rozweselający. Myślałyście może nad użyciem go podczas porodu?
Wizualnie świetny.

Cytat:

a pod brzuniem prezent od szwagierki z którym walczę od środy, wstępnie naliczyłam 35 czapeczek, 7 krótkich spodenek, 6 rampersów, 11 pajacyków, 28 body z krótkim rękawem, 2 body na szelkach, 28 body z długim rękawem, 4 pary rajstopek, 1 półśpiochy, 2 pary spodni dresowych, 10 bluz, w sumie 13 par spodni i ogrodniczek, 18 par śpiochów, 30 koszulek/bluzeczek, 18 kaftaników, do tego reklamówka skarpetek i bucików, kurtka i kombinezon zimowy. That's all. Oczywiście muszę trochę je przebrać, bo jest sporo typowo na chłopca, ale i tak się cieszę z takiej paki . Ale pomysłu jak dokładnie Wam to obfocić to nie mam
Piękny bosiek!!

Cytat:
Jeej ja sobie też nie wyobrażam i jeśli na ostatniej wizycie przed się okaże, że młody nie jest główką z dół to ja nie wyjdę z gabinetu bez skierowania na cc chyba
A teraz jak jest ułożony? Bo mój suprise główkowo i mam nadzieję, że tak już zostanie. Najbardziej boję się, że konieczność cesarki wyjdzie podczas porodu sn. Muszę odganiać takie myśli.

Nawciągałam się pomidorowej i chyba zaraz pęknę. Do tego śmierdzi w całej chałupie krupniokami.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 22:19   #2892
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
za wizytę i zakupy!

A teraz jak jest ułożony? Bo mój suprise główkowo i mam nadzieję, że tak już zostanie. Najbardziej boję się, że konieczność cesarki wyjdzie podczas porodu sn. Muszę odganiać takie myśli.

Nawciągałam się pomidorowej i chyba zaraz pęknę. Do tego śmierdzi w całej chałupie krupniokami.
Dzięki

Jak jest ułożony, bardziej bokiem ale główkę na najniżej i pupkę praktycznie między moimi żebrami (no, niżej trochę) ... no ale ma jeszcze miejsce, więc pewnie zmienia tę pozycję

Pomidorowej jakoś mi ostatnio nie wychodzi Robicie krupnioczki?

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-02-15 o 22:22
Stary 2013-02-15, 22:19   #2893
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Zapomniałam napisać, że przez tego naszego uparciucha śniło mi się, że byłam w szpitalu. Leżałam na jakiejś kozetce, wtulona w męża i czekałam na swoją kolej przyjęcia. I nagle pojawił się mój lekarz prowadzący i tak strasznie się chowałam, żeby mnie nie zauważył. I wtedy... zaczęłam się zastanawiać PO CO ja tu w ogóle przyjechałam?! Chodziło o to, że chciałam coś wymyślić, że jest nie tak, żeby mi podali płeć dziecka w końcu. A przed swoim lekarzem było mi wstyd. Dżizas... ten dzieciak to mnie wykończy do porodu.

Leon
Stary 2013-02-15, 22:21   #2894
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam napisać, że przez tego naszego uparciucha śniło mi się, że byłam w szpitalu. Leżałam na jakiejś kozetce, wtulona w męża i czekałam na swoją kolej przyjęcia. I nagle pojawił się mój lekarz prowadzący i tak strasznie się chowałam, żeby mnie nie zauważył. I wtedy... zaczęłam się zastanawiać PO CO ja tu w ogóle przyjechałam?! Chodziło o to, że chciałam coś wymyślić, że jest nie tak, żeby mi podali płeć dziecka w końcu. A przed swoim lekarzem było mi wstyd. Dżizas... ten dzieciak to mnie wykończy do porodu.
leję

idziemy spaaać

Stary 2013-02-15, 22:22   #2895
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
wiem, wiem o Twoich guzach. Jak przez nie ostatecznie będziesz mieć wskazanie do cc to oczywista tak będzie i już i żadna tragedia ale jak się tak ułoy że nie będzie wskazania ztego względu to lepiej sn. Choć przyznam że jak będę świadoma że dziecię jest miednicowo (jeli się nie obróci do porodu) to gorzej będzie mi rodzić, jakoś boję się tego ułożenia, nie wiem czemu ale w mojej psychice dzicko powinno pchać się główką a każda inna opcja mnie przeraża nawet jeśli medycyna mówi że jest ok, to kwesia mojej psychiki
oj tak! ja tez naleze do tych, ktore jesli sie da chca rodzic SN, ale jesli mala nie bedzie glowa do przodu to chyba spanikuje...za duzo naogladalam sie porodowki i ciagle wydaje mi sie, ze pozniej sa same komplikacje, a i tak konczy sie w ostatnim momencie na cesarce. licze na gina, ze jednak dupcia malej nie pozwoli wychodzic od wczoraj leze sobie po 10 min dziennie z poducha-rogalem pod pupa. moze ja zmotywuje do wybrania wygodniejszej pozycji :P wolalam jak kopala powyzej pepka, a nie po pecherzu i szyjce
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 22:22   #2896
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Dzięki

Jak jest ułożony, bardziej bokiem ale główkę na najniżej i pupkę praktycznie między żebrami (no, niżej trochę) ... no ale ma jeszcze miejsce, więc pewnie zmienia tę pozycję

Pomidorowej jakoś mi ostatnio nie wychodzi Robicie krupnioczki?
Pomidorowa mamie została i przygarnęłam. Pycha, mniam, mniam. A krupnioczki mama posłała kochanemu zięciowi. Poszłam do żabki, mąż zaczął smażyć. Wracam i musiałam się schować do pokoju, bo autentycznie myślałam, że pierwszy raz w ciąży puszczę pawia. Ale na szczęście już się przewietrzyło.

Leon
Stary 2013-02-15, 22:23   #2897
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć ponownie
Wygrałam 2 aukcje na allegro (w sumie to 4 i powinnam dostać szlaban na zakupy ) i poszam się na chwilę położyć... Miała być chwila, a zrobiła się godzina przed 22 Co ja będę robić w nocy

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 22:24   #2898
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam dwa pytania:
1. Tak patrzę za wózkami i zastanawiam się nad czymś w tym rodzaju... http://allegro.pl/nowosc-3w1-baby-me...023902553.html
Co o tym sądzicie?
2. W moim szpitalu oprócz "normalnych" znieczuleń dostępny jest też gaz rozweselający. Myślałyście może nad użyciem go podczas porodu?
wózek może i fajny, tylko te kolory jakoś do mnie nie przemawiają
a na gaz rozweselający raczej bym się nie skusiła

Cytat:

ale śliczna piłeczka
zgrabniusi i okrąglusi brzuszek, no i pępek ładnie siedzi w środku
mam wrażenie, że mój podobny wielkościowo, może nawet większy a mam młodszą ciążę

Ash Dzięki za namiary na te olejki, na pewno się w nie zaopatrzę, żeby odpowiednio przygotować moje krocze
mam nadzieję, że elastycznie będzie współpracowało

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 22:25   #2899
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Pomidorowa mamie została i przygarnęłam. Pycha, mniam, mniam. A krupnioczki mama posłała kochanemu zięciowi. Poszłam do żabki, mąż zaczął smażyć. Wracam i musiałam się schować do pokoju, bo autentycznie myślałam, że pierwszy raz w ciąży puszczę pawia. Ale na szczęście już się przewietrzyło.
Ja jutro muszę się uśmiechnąć do mamy o jakąś zupę na obiad bo będziemy mieli nieczynną kuchnię - mój małżonek remontuje

A krupnioczka (dobrze przyprawionego) kocham

dobra, idę!

Stary 2013-02-15, 22:30   #2900
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
wychodzi ok 30pln z przesyłką i można się albo z kimś podzielić albo pozostałą część zużyć do ciała czy na włosy Olejki eteryczne ja sobie darowałam, bo drogie, do tego nie wiem jakie, ale to i tak dużo nie zmienia bo dwa główne oleje są.
o dzięki, będę musiała zamówić te olejki ale jeszcze spytam mojego gin o zdanie. Ten masaż to jest całkiem bezpieczny?
Stary 2013-02-15, 22:33   #2901
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dzień dobry ponadrabiam może później, jęsli się wyrobię przed wyjazdem bo dziś jadę się integrować i jak coś to będę w niedzielę dopiero przygotujcie mi jakieś skróty
Miłego weekendu

Cytat:
|Co za pora Ja się niewiele wcześniej obudziłam na nocne sikanko a już spałam od ponad 3-ech godzin. Napisz później o której dziś wstałaś I wielekie za wizytę!
Idealna do spania
Poszłam spać przed 3, a wstałam nawet wyspana ok 9.30

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
My mamy ten komfort, że mamy dwie łazienki i w jednej prysznic w jednej wanne. ALe tak na prawdę korzystamy tylko z prysznica. Czasem ja sobie zrobię kąpiel w wannie ale to sporadycznie. Co nie zmienia faktu, że jak będziemy dom budować to będzie tak samo. Bo np zawsze lepiej kąpać dziecko w wannie, a brodzik mamy płytki.
No to super macie, możecie sobie wybrać gdzie chcecie się kąpać

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj w nocy stwierdziłam że chyba JUŻ zacznę wszytsko prać i szykować. Robię się coraz cięższa i coraz szybciej się męczę. Wczoraj robiłam sobie pod prysznicem peeling kawowy i tak się przy tym zmachałam że później z godz musiałam odpoczywać głupie czynności jak ugotowanie obiadu czy nawet pójście do sklepu mnie męczą coraz bardziej. Więc wolę się za to wszystko zabrać teraz bo gdzie ja później będę mieć siły na prasowanie
Kurde jak ja się teraz tak czuję w połowie siódmego miesiąca to co będzie w ósmym i dziewiątym
Może nie będzie tak źle

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-15, 22:43   #2902
pawie_oczko
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny tak nam posłodziłyście, że Nelka na znak radości kopie mnie teraz jeszcze bardziej ochoczo

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

ale śliczna piłeczka
zgrabniusi i okrąglusi brzuszek, no i pępek ładnie siedzi w środku
mam wrażenie, że mój podobny wielkościowo, może nawet większy a mam młodszą ciążę

Z tego co pamiętam to wydaje mi się, że Twój faktycznie może być trochę większy, ale nie wiem ciężko chyba porównywać wielkościowo, bo każdy trochę inny a ile masz w pępku? ja właśnie zmierzyłam i 92 cm, dziwne bo 2 tyg. temu miałam tyle samo, a brzuch się znacznie powiększył i waga też poszła w górę

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

uciekam spać dobrej nocy dziewczęta!
Stary 2013-02-15, 22:45   #2903
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
vill twoja gin czemu nie chce chociaż na te 5 tyg założyć?? każdy tydzień do przodu dobry
bo uważa że każde ciało obce "tam" to zbędna ingerencja i mam leżeć ... ale ja leżę i się skraca a do tego mimo fenoterolu od kilku wieczorów mam ciągle skurcze i faszeruje się nospą dodatkowo, i boję się że od tego się jeszcze bardziej skróci :/

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Wa tż niech sobie policzy kasę za l4 i macierzyński roczny po 17 marca to sobie 100 pesarów kupi
to mu też powtarzałam

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Vil, ja sie szczerze mówiąc dziwię bo myślę że w żadnym wypadku nie jest bez sesnu zrobi coś co przedłuży czaspobytu maleństwa w brzuchu,czyli w tym przypadku założyc pessar. Przedłuzenie pobytu małego w brzuchu nawet o tydzień robi różnicę, poród przed 37 tygodniem jes zawsze przedwczesny i chociaż w Twoim przypadku na tym etapie i tak jest bezpieczniej juz i w razie porodu ni ma co paikować to jednak jeśli można wydłużyć ten czas to lepiej moim zdaniem to zrobić. jAK się nie da i mały za bardzo się będzie pchał na ten świat to da radę sobie na pewno ale warto próbowabo jak się da to niech sobie siedzi wygodnie ile może. Jeśli w pn możesz mieć wyniki, przyśpiesz wizytę może lub coś, lub zamów pessar i jedz tam gdzie była mowa o jego załadaniu, nie wiem ale wydaje mi sie że w tej sytuacji w zasadzie już w przyszłym tygodniu możesz mieć załozony i być bezpieczniejsza. Po co rodzić wczesniej jeśli nie trzeba. Nie ma co panikować oczywiście skoro lekarz mówi że jeszcze chwila i w razie czego można rodzić ale lepiej nie rodzic wcześniej mimo wszystko.
właśnie tak sobie ciągle tłumaczę ... i wymyśliłam że podzwonię jutro do dwóch aptek w Gl i Kato, które mogą mieć te pessary, jakby były to poproszę o odłożenie do czwartku, w pon wyniki posiewu, w środę wizyta u gin, kontrola czy dalej się skróciło i analiza wyników posiewu, jeśli będzie ok to poproszę ją o założenie w piątek (za darmo), a jak się nie zgodzi (bo jest przeciwna temu) to pójdę prywatnie (wstępnie się umówiłam, bo nie wiedziałam jak to rozwiązać) i mi założą na miejscu.
dokładnie tak jak piszesz, dla mnie każdy dzień i tydzień jest ważny, a przy tych skurczach to różnie może być ...

mam nadzieję, że Happy w szpitalu też założą ...

ale wiecie co, miałam dziś ogromną chwilę radości - nasz kot robiąc kupę strasznie się zabrudził, potem zapaskudził pół przedpokoju bo mu się do futerka przyczepiło - i mąż wsadził ją do wanny i wykąpał - a ja tylko siedziałam obok i płakałam ze śmiechu z tego kociego wycia pełnego pretensji chciałam porobić fotki ale nie wyszły, zrobiłam filmik, może uda się go gdzieś wrzucić

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 22:55   #2904
maarchewka
Zakorzenienie

w rossmanie jest promo na oliwke w zelu.. chyba cena sensowna:
http://promobaby.pl/promocja-12369.html

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 23:01   #2905
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
w rossmanie jest promo na oliwke w zelu.. chyba cena sensowna:
http://promobaby.pl/promocja-12369.html
ale sama oliwka be

vil, happy - cholercia, to się porobiło... ale weźcie nie rodźcie jeszcze! ja wiem, że wzięłyście do siebie informację o rozpoczętych porodach mamuś marcowo-kwietniowych... poczułyście - oj, to my już tuż tuż... ale to nie tak! jeszcze 2 miesiące mamy czas kciuki za spokojne kolejne tygodnie waszych ciąż
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 23:03   #2906
diabli
Zakorzenienie

Pawie - suuuuuper paka! teraz sobie to ogarnij i wyprawka ciuszkowa gotowa moje skladowisko u mamy pewnie bedzie wygladalo podobnie dostalismy mnostwo rzeczy po siostrzencu.

sliczna pileczka brzuszek prawie jak moj a u nas tygodni troche mniej. tylko moj pepek jeszcze siedzi na miejscu...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 23:10   #2907
axella
Zakorzenienie

GG do axella

znalazłam na tablicy.pl babkę która po swojej córci wyprzedaje rzeczy..wszystko jak nówki, po 1pln sztuka szykują się zakupy

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-15, 23:10   #2908
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
My właśnie na nowym mamy połączone WC z łazienką i jest spora wanna narożna, umywalka, kibelek, pralka (ale ta od góry ładowana) i zostaje trochę miejsca na środku żeby się obrócić
Może i u Was by wszystko wlazło
Tam jest teraz mała wanna, więc może by wszystko weszło, ale wolimy prysznic

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
witam się porannie
wstałam w paskudnym humorze do tego jest paskudna pogoda.. żyć nie umierać eh..
Mam nadzieję, że już Ci się poprawiło

Cytat:
Witam piątkowo i w 30 tc!
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Witam się z Wami na początku III trymestru.
Jeszcze 3 m-ce i dzidzia bedzie ze mną

Już coraz bliżej

Cytat:
mnie rodzinka TŻta namawia za każdym razem jak u nich jestem, bo przecież mi nie zaszkodzi. I kurna nie wystarczyło powiedzieć raz "nie mam zamiaru pić alkoholu w ciąży" tylko za każdym razem namawianie
Masakra

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Hej!
ja już dzisiaj po glukozie i morfologii. O dziwo, miałam 75 gr, ale pielęgniarka po godzinie kazała mi już iść do domu. A wszędzie piszą, że 2h ważne, że zrobiłam i mam nadzieję, że nie będę musiała powtarzać.
Okropna ta glukoza jak dla mnie, ale na szczęście nie było mi po niej jakoś strasznie.
Najważniejsze, że masz to już za sobą

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
A, i trzymam kciuki za dziś wizytujące jutro zaczynam 26 tc.
Gratuluję kolejnego tygodnia

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A poza tym dzisiaj zaczynam 28 tydzień

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Wiesz co... Co się stało... Chyba nie jestem zbyt atrakcyjnym towarem do wyjść, spotkań i rozmów w tej ciąży
Cytat:
szprotka rozumie Twoją sytuację- mam to samo. Nie dość że się tu przeprowadziłam gdzie nie znam nikogo to kontakty z innym też się urwały.
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Co do przyjaciółek ... miałam 2 z LO i jedną ze studiów.
Współczuję "koleżanek"

Cytat:
Napisane przez humpback;39248365[COLOR=Silver
]
[/COLOR]i jeszcze się nie pochwaliłam, ale mąż mi zrobił do pracy placki ziemniaczane, żebym nie zgłodniała podczas podróży
dla męża

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-15, 23:12   #2909
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam od lekarza, dostałam antybiotyk, syrop, coś osłonowego i mam brać rutinoscorbin. Całą ciążę nie wzięłam jednej nospy czy paracetamolu to teraz sobie odbiję Jeszcze się skonsultuję z moim ginem dziś na wizycie. No i tak jak myślałam, oskrzela zawalone za tydzień mam się zgłosić do kontroli
Lekarz mi pogratulował ciąży, pyta, który miesiąc, mówię, że 6 a on wybałuszył oczy i aż wstał, żeby spojrzeć na brzuch, stwierdził, że maluuuutki
No i mam nie gadać (przynajmniej za dużo)
Zdrowiej!

Cytat:
To tego zawsze jesteśmy swoimi druhnami na ślubach (już 4 za nami ), tak wyglądałyśmy na moim:
Śliczne zdjęcie!

Cytat:
Witam się w skończonym 22 tygodniu ciąży tak więc zaczynamy 6 miesiąc a no i według USG jutro zaczynamy 24 tydzień
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
iii tak jakby dziś jestem z moim szkrabkiem w 23 tygodniu..wooow!!!:dzieku je:

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Cześć mummies! My dalej w szpitalu, podpięte do kroplówki z magnezem. Szyjka zamknięta, 2cm, mierzoona przedwczoraj. doktor stwierdził że krótka na taką młodą ciążę. Następny pomiar w poniedziałek dopiero. Pozdrawiam Was i życzę zdrowia!
Trzymaj się i wracaj do nas szybko!

---
Zostało mi 5 stron, ale nie mam już siły. Odezwę się później albo jutro. Dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-02-15 o 23:14
Stary 2013-02-15, 23:20   #2910
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Aaa, jest w tesko fajowa paczka niemowlaczka huggies'a
takie śliczne (serio) pudełko a w nim paczka mokrych chusteczek, paczka pampersów newborn i takie bawełniane ręczniczki na sucho/na mokro
mega podręczny zestawik i za jedyne 17pln

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości