|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
ale właśnie - tu dochodzimy do sedna. mi te normalne kosmetyki zwyczajnie nie służyły. wysypki kontaktowe, podrażnienia, swędzenie... musiałam naprawdę długo się edukować, żeby pomóc sobie i swojej skórze ![]() no i uważam, że czytanie składów to oszczędność: żebym wiedziała 17 lat temu to, co wiem teraz, moi rodzicie zaoszczędziliby sporo pieniążków... kupiliśmy dla mojego brata oilatum, bo niby miał pomóc. skład? sama parafina. nie mówię, że to nie może pomóc, ale są tańsze sposoby, by to sprawdzić. a 17 lat temu oilatum był realnie duuużo droższy niż teraz ![]() czy naturalnie czy nie w pielęgnacji - to jeszcze też kwestia ogólnego nastawienia. nie jestem totalnie "eko", ale ogólnie uważam, że wszystko, czego nam potrzeba do zdrowego życia, natura dała nam na pęczki i tak sobie myślę... skoro np. udowodniono, że witaminy i minerały występujące naturalnie w pożywieniu są wielokrotnie lepiej przyjmowane przez organizm niż te w formie tabletki, to może i tak być w przypadku kosmetyków: jeśli jakiś olej jest bogaty w witaminę E z natury, to chyba będzie lepszy dla mojej skóry niż ciekła parafina z dodatkiem tej witaminy ![]() a co do alkoholu w tonikach - ja nie mam nic przeciwko. wszystko zależy od potrzeb skóry. i przy odpowiednim towarzystwie innych składników może się okazać, że taki tonik z alkoholem będzie lepiej nawilżał niż jakiś bez alkoholu kompletnie
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
#2883 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamawiając np tu: http://zielonyklub.pl/oleje-masla-wo....html?limit=25 najmniejsze pojemności (30ml i 50ml) wychodzi ok 30pln z przesyłką i można się albo z kimś podzielić albo pozostałą część zużyć do ciała czy na włosy Magnez: ja polecam Magne B6 max jest w jednej z najlepiej przyswajalnych form dostępnych na rynku (cytrynian, wchłania się w ok 70%, gdzie np. tlenek magnezu tylko w 4% ) i ma 100mg w tabletce. Ja biorę 4 dziennie i mogę być pewna, że te prawie 300mg się wchłonie, a nie jak w przypadku innych preparatów.
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-15 o 22:03 |
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
hejo,co się działo na ostatnich 5ciu stronach
?doczytałam tylko o Vil-trzymaj się! |
|
|
|
#2887 |
|
Zadomowienie
|
cloche, rozumiem twój tok myślenia
Każdy lubi to co lubi i ja osobiście sobie nie wyobrażam papraniny z kręceniem kosmetyków, dlatego kupuję gotowce. Poza tym, myślę, że naturalne składniki mogą się sprawdzać do pewnego momentu, a dla starszej skóry już trzeba czegoś silniej działającego. Właśnie kurde, chyba idę sobie ogarnąć twarz, bo nie pamiętam kiedy ostatnio maseczkę robiłam.... nic mi się nie chce przez to przeziębienie.... ale już pora się "odgruzować".
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj akurat zgaduje bo na opakowaniu nie ma proporcji
ale wydaje mi się, że pół na pół będzie git. Oba te oleje mają podobne właściwości uelastyczniające. W zasadzie nawet taki olej ze słodkich migdałów kupiony w spożywczym może przynieść te same efekty.
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2891 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę i zakupy!Zdecydowanie byłabym wdzięczna! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nawciągałam się pomidorowej i chyba zaraz pęknę. Do tego śmierdzi w całej chałupie krupniokami.
|
|||||||
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jest ułożony, bardziej bokiem ale główkę na najniżej i pupkę praktycznie między moimi żebrami (no, niżej trochę) ... no ale ma jeszcze miejsce, więc pewnie zmienia tę pozycję ![]() Pomidorowej jakoś mi ostatnio nie wychodzi Robicie krupnioczki? Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-15 o 22:22 |
|
|
|
|
#2893 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam napisać, że przez tego naszego uparciucha śniło mi się, że byłam w szpitalu. Leżałam na jakiejś kozetce, wtulona w męża i czekałam na swoją kolej przyjęcia. I nagle pojawił się mój lekarz prowadzący i tak strasznie się chowałam, żeby mnie nie zauważył. I wtedy... zaczęłam się zastanawiać PO CO ja tu w ogóle przyjechałam?! Chodziło o to, że chciałam coś wymyślić, że jest nie tak, żeby mi podali płeć dziecka w końcu.
Dżizas... ten dzieciak to mnie wykończy do porodu. |
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idziemy spaaać
|
|
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od wczoraj leze sobie po 10 min dziennie z poducha-rogalem pod pupa. moze ja zmotywuje do wybrania wygodniejszej pozycji :P wolalam jak kopala powyzej pepka, a nie po pecherzu i szyjce |
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pycha, mniam, mniam. A krupnioczki mama posłała kochanemu zięciowi. Poszłam do żabki, mąż zaczął smażyć. Wracam i musiałam się schować do pokoju, bo autentycznie myślałam, że pierwszy raz w ciąży puszczę pawia. Ale na szczęście już się przewietrzyło. |
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć ponownie
Wygrałam 2 aukcje na allegro (w sumie to 4 i powinnam dostać szlaban na zakupy ) i poszam się na chwilę położyć... Miała być chwila, a zrobiła się godzina przed 22 Co ja będę robić w nocy |
|
|
|
#2898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na gaz rozweselający raczej bym się nie skusiła Cytat:
![]() zgrabniusi i okrąglusi brzuszek, no i pępek ładnie siedzi w środku ![]() mam wrażenie, że mój podobny wielkościowo, może nawet większy a mam młodszą ciążę ![]() Ash Dzięki za namiary na te olejki, na pewno się w nie zaopatrzę, żeby odpowiednio przygotować moje krocze ![]() mam nadzieję, że elastycznie będzie współpracowało |
||
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A krupnioczka (dobrze przyprawionego) kocham dobra, idę! |
|
|
|
|
#2900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jeszcze spytam mojego gin o zdanie. Ten masaż to jest całkiem bezpieczny?
|
|
#2901 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poszłam spać przed 3, a wstałam nawet wyspana ok 9.30 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2902 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
Z tego co pamiętam to wydaje mi się, że Twój faktycznie może być trochę większy, ale nie wiem ciężko chyba porównywać wielkościowo, bo każdy trochę inny a ile masz w pępku? ja właśnie zmierzyłam i 92 cm, dziwne bo 2 tyg. temu miałam tyle samo, a brzuch się znacznie powiększył i waga też poszła w górę ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- uciekam spać dobrej nocy dziewczęta!
|
|
#2903 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dokładnie tak jak piszesz, dla mnie każdy dzień i tydzień jest ważny, a przy tych skurczach to różnie może być ... mam nadzieję, że Happy w szpitalu też założą ... ale wiecie co, miałam dziś ogromną chwilę radości - nasz kot robiąc kupę strasznie się zabrudził, potem zapaskudził pół przedpokoju bo mu się do futerka przyczepiło - i mąż wsadził ją do wanny i wykąpał - a ja tylko siedziałam obok i płakałam ze śmiechu z tego kociego wycia pełnego pretensji
|
|||
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
w rossmanie jest promo na oliwke w zelu.. chyba cena sensowna:
http://promobaby.pl/promocja-12369.html |
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() vil, happy - cholercia, to się porobiło... ale weźcie nie rodźcie jeszcze! ja wiem, że wzięłyście do siebie informację o rozpoczętych porodach mamuś marcowo-kwietniowych... poczułyście - oj, to my już tuż tuż... ale to nie tak! jeszcze 2 miesiące mamy czas
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Pawie - suuuuuper paka! teraz sobie to ogarnij i wyprawka ciuszkowa gotowa
moje skladowisko u mamy pewnie bedzie wygladalo podobnie dostalismy mnostwo rzeczy po siostrzencu.sliczna pileczka brzuszek prawie jak moj a u nas tygodni troche mniej. tylko moj pepek jeszcze siedzi na miejscu...
|
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam na tablicy.pl babkę która po swojej córci wyprzedaje rzeczy..wszystko jak nówki, po 1pln sztuka
szykują się zakupy
|
|
|
|
#2908 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Już coraz bliżej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję kolejnego tygodnia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla męża
|
||||||||
|
|
|
#2909 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- Zostało mi 5 stron, ale nie mam już siły. Odezwę się później albo jutro. Dobranoc Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-02-15 o 23:14 |
|||||
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa, jest w tesko fajowa paczka niemowlaczka huggies'a
![]() takie śliczne (serio) pudełko a w nim paczka mokrych chusteczek, paczka pampersów newborn i takie bawełniane ręczniczki na sucho/na mokro ![]() mega podręczny zestawik i za jedyne 17pln
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

tak samo kiedyś mnie zrąbała laska na jakimś wątku, że jak można stosować emolium czy w ogóle emolienty , jak to są same parabeny czy coś. A ja wolę nie kwestionować opinii kilku lekarzy, których się doradzałam i widzę, jakie to miało działanie na skórę mojej córki, jej skóra była o wiele lepsza. A ciemieniucha na głowie zeszła jej dopiero po salicylolu i jakimś spirycie, który tak śmierdział spirytusem, że aż nos wykręcało. Ale zeszło w ciągu kilku dni, a przedtem walczyłam wszystkim co się dało. Rozumiesz o co mi chodzi?

) i ma 100mg w tabletce. Ja biorę 4 dziennie i mogę być pewna, że te prawie 300mg się wchłonie, a nie jak w przypadku innych preparatów.
i muszę przyznać, że jest przepyszny
. Oczywiście muszę trochę je przebrać, bo jest sporo typowo na chłopca, ale i tak się cieszę z takiej paki 
?

za wizyte a co do płci, to przesąd głosi,że dziewczynki takie długo ukrywające płeć
i jeśli na ostatniej wizycie przed się okaże, że młody nie jest główką z dół to ja nie wyjdę z gabinetu bez skierowania na cc chyba

jakoś mi ostatnio nie wychodzi
Co ja będę robić w nocy
wielekie za wizytę!