Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-15, 20:21   #2851
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no bardzo bym sobie życzyła, żeby mniej więcej tyle miał
Stary 2013-02-15, 20:27   #2852
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Jesteś już gotowa ? w sensie czy wszystko kupione ?
mamy kosmetyki, ciuszki, łóżeczko złożone ... wózek zamawiamy na dniach, ciuszki i prześcieradła trzeba wyprać i poprasować, ale mąż może się tym zająć. no i zostało parę pierdółek do kupienia: kocyk, rożek, rzeczy apteczne (sól fizjologiczna itp), wanienka ... ale będzie na to czas, jakby co to Maleństwo spędzi trochę czasu w szpitalu

Cytat:

Po wizycie wszystko w porządku, Bartuś waży już około 950g i jest przesłodki Był bardzo spokojny podczas USG a w pewnym momencie tak uroczo skrzywił buźkę Jestem zakochana bez pamięci
super

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Vil ja zamawiałam pessar o 11 i następnego dnia o 12 już był, więc nie jest tak źle, jeśli będziesz miała dobre wyniki to w przyszłym tygodniu udałoby Ci się to załatwić i ja na Twoim miejscu bym go założyła, trzymam kciuki
oo dobrze wiedzieć
qrcze, tylko moja gin jest przeciwna temu pessarowi, mój mąż też, mówi że widziwiam i "najwyżej wcześniej się urodzi" nosz cholera tłumaczę mu i tłumaczę i on sobie w ogóle nie zdaje sprawy jakie mogą być konsekwencje zdrowotne dla dziecka ... oczywiście chodzi o kwestie finansowe, bo sam pessar 170 zł + 150 wizyta prywatna, bo u innego lekarza musiałabym zakładać. ale wg mnie to bez znaczenia, ważniejsze jest zdrowie maleństwa

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki ja tylko na chwilkę 11.02 miałam wizytę - wszystko ok Zuzia w 30 tyg waży 1744 więc po raz kolejny usłyszałam "na mniejsze dziecko niż 4 kg nie ma co liczyć" :P he he tylko ja się pytam kto takiego klopsa urodzi :P
gratki

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
o Kurczę.. trzymam kciuki żeby szyjka dalej się na skracała i żeby mały jak najdłużej siedział w brzuszku a nie chciałabyś teraz trochę poleżeć w szpitalu? wiem, że w domu niby przyjemniej, ale tam na 100% byś cały czas leżała, non stop pod opieką lekarzy, może jakoś szybciej ten krążek i badania posiewu by się dało załatwić
no właśnie to nie takie proste ze szpitalem jak na razie.. jak leżałam ostatnio to mi lekarz tłumaczył że szyjka jeszcze za długa, że jakby było poniżej centymetra, to może wtedy ... niekoniecznie mam ochotę leżeć w szpitalu ale i tak przypuszczam że na tym się niedługo skończy

ale mam skurcze dziś po tym chodzeniu

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-02-15 o 20:29
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 20:30   #2853
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Laski, ja tak na chwilę, bo staram się leżeć ile się da.
Kurier przywiózł dzisiaj rolety- w sumie 11 sztuk, pewnie coś koło 7-10 kg. Umówiłam się, że będzie czekał niedaleko nowego mieszkanka. Mój Mąż miał tam pójść i odebrać. No i poszedł. Tylko, że znudziło Mu się czekanie (bo kurier miał być za 5 min, a Mąż czekał 20min) i sobie pojechał załatwiać sprawy. Więc zadzwonił kurier, że jest, czeka, a Męża nie ma. Ubrałam się (w sumie tylko kurtkę zarzuciłam) i pobiegłam coby nie czekał. Odebrałam. Tel do Męża- będzie za kilka minut. Ale, że ja praktycznie rozebrana, a zimno, więc paczka pod pachę i wio do domu z tymi roletami Myślałam, że ledwo dojdę. Rolety zostawiłam pod klatką i ledwo się doczłapałam na 2 piętro. No i co. Brzuszek trochę spięty, ale nie boli specjalnie, ale mój Misio jest aż zanadto spokojny. Leżę, czekam na jakiś ruch, faszeruję się słodkim i nic... Mam nadzieję, że mój synuś się tylko na matkę obraził i nic Mu nie jest... Poczekam jeszcze trochę, najaktywniejszy jest koło 20-22, później śmigam na IP.
No to przesadziłaś Szprotka, należą Ci się to już nie to samo co przed ciążą, wiesz o tym. Jestem pewna, że Michaś sobie po prostu smacznie śpi, ale nie rób więcej takich numerów

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Widzę , że problemy ze skracającymi się szyjkami nie są odosobnione. Ja wizytę mam 19.02, więc już za kilka dni. Dałam sobie na wstrzymanie, wyluzowałam i przekładam się z boku na bok. Zobaczymy co gin wypatrzy. Brzusio robi się twardy jak się przeforsuje (czytaj pójdę do sklepu po lekkie zakupy). Zauważyłam, że macica stawia się najczęściej jak leżę na wznak, więc gdy tylko czuję jak zaczyna "rosnąć" to kładę się na boku i jest ok.
Ostatnio znów młody nie daje mi spać. Mam wrażenie,że leży po przekątnej brzuszka. Kładąc się na boku, czuję że nisko z lewej strony wierci łapkami, a po drugiej stronie po żebrami stuka nóżkami. I tak przewracam się w ciągu nocy z 50 razy, aż Bartuś ułoży się komfortowo.
Ja mam dokładnie tak samo... I to przy 4-ech tabletkach fenoterolu dziennie Biorę też magnez Magne 6 max 4x1... Na plecach to juz w ogóle nie leżę, bo skurcz murowany... Też się bardzo boję jak to będzie. Niby szyjka mi się nie skraca, ale to się może w każdej chwili zmienić. Mam nadzieję, że wszystkie wytrwamy przynajmniej do 36tc

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Ale fajnie że masz takie przyjaciółki- szczerze zazdroszcze a na zdjęciu wszystki wyglądacie ślicznie, w szczegolności Ty piękną miałaś sukienkę ślubną
Dziękuję bardzo i udanego weekendu!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 20:31   #2854
nuna2
Zakorzenienie

vill twoja gin czemu nie chce chociaż na te 5 tyg założyć?? każdy tydzień do przodu dobry
Stary 2013-02-15, 20:33   #2855
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
qrcze, tylko moja gin jest przeciwna temu pessarowi, mój mąż też, mówi że widziwiam i "najwyżej wcześniej się urodzi" nosz cholera tłumaczę mu i tłumaczę i on sobie w ogóle nie zdaje sprawy jakie mogą być konsekwencje zdrowotne dla dziecka ... oczywiście chodzi o kwestie finansowe, bo sam pessar 170 zł + 150 wizyta prywatna, bo u innego lekarza musiałabym zakładać. ale wg mnie to bez znaczenia, ważniejsze jest zdrowie maleństwa
A dlaczego ginka jest przeciwna?? Pessar niech Ci w szpitalu założą. Jedź z nim na IP i już. Założenie jest na NFZ bez sensu płacić za to 150 pln skoro masz wskazania ku temu.
Stary 2013-02-15, 20:40   #2856
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Laski, ja tak na chwilę, bo staram się leżeć ile się da.
Kurier przywiózł dzisiaj rolety- w sumie 11 sztuk, pewnie coś koło 7-10 kg. Umówiłam się, że będzie czekał niedaleko nowego mieszkanka. Mój Mąż miał tam pójść i odebrać. No i poszedł. Tylko, że znudziło Mu się czekanie (bo kurier miał być za 5 min, a Mąż czekał 20min) i sobie pojechał załatwiać sprawy. Więc zadzwonił kurier, że jest, czeka, a Męża nie ma. Ubrałam się (w sumie tylko kurtkę zarzuciłam) i pobiegłam coby nie czekał. Odebrałam. Tel do Męża- będzie za kilka minut. Ale, że ja praktycznie rozebrana, a zimno, więc paczka pod pachę i wio do domu z tymi roletami Myślałam, że ledwo dojdę. Rolety zostawiłam pod klatką i ledwo się doczłapałam na 2 piętro. No i co. Brzuszek trochę spięty, ale nie boli specjalnie, ale mój Misio jest aż zanadto spokojny. Leżę, czekam na jakiś ruch, faszeruję się słodkim i nic... Mam nadzieję, że mój synuś się tylko na matkę obraził i nic Mu nie jest... Poczekam jeszcze trochę, najaktywniejszy jest koło 20-22, później śmigam na IP.
Szprotka myślę, że nie masz co się martwić i biec na IP. Co prawda za noszenie takich ciężarów należy Ci się , ale myślę, że dziecko na pewno ma się dobrze. Pamiętaj, że my wszystkie przed 28 tc naprawdę nie musimy się tak mocno bać tego braku ruchu - dziecko ma tyle miejsca, że może się ułożyć spokojnie akurat tak, że Ty nic nie czujesz.
Ale tak apropo aktywności to moje też najbardziej wieczorami

Cytat:
Po wizycie wszystko w porządku, Bartuś waży już około 950g i jest przesłodki Był bardzo spokojny podczas USG a w pewnym momencie tak uroczo skrzywił buźkę Jestem zakochana bez pamięci

No i powiedziałam ginowi o oskrzelach, przepisał mi inny antybiotyk i syrop

U mnie też wszystko dobrze, od ostatniej wizyty mam na plusie 2kg (no dobra, 2,5) czyli w sumie od początku ciąży jakieś 4-4,5kg.
Cytat:
cześć dziewczynki ja tylko na chwilkę 11.02 miałam wizytę - wszystko ok Zuzia w 30 tyg waży 1744 więc po raz kolejny usłyszałam "na mniejsze dziecko niż 4 kg nie ma co liczyć" :P he he tylko ja się pytam kto takiego klopsa urodzi :P

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

zapomniałam dodać kolejna wizyta 11.03
za wizyty dziewczyny

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 20:40   #2857
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Relacja z wizyty:

Tym razem w poczekalni nie było nikogo i weszliśmy na czas Po wejściu najpierw chwila rozmowy, gin sprawdził wyniki: wyniki z morfo mam super, za to w moczu mam jakieś bakterie i mam brać żuravit + dostałam jakieś globulki. Za 2 tyg mam zrobić ponownie mocz i wtedy też (o ile nie będzie za późno) pójdę na glukozę (więc w sumie dobrze, że nie byłam wczoraj , bo mógłby się doczepić że dopiero 1 dzień po skończonym 24 tc ). Następnie wskok na wagę - pokazała +1kg (ale to pewnie przez obiad , na którym byliśmy przed wizytą); a po 24 tygodniach ciąży mam dalej wagę w normie czyli minus 1-2kg od wagi wyjściowej. Potem badanie na fotelu - macica jest jakieś 4 cm nad pępkiem, szyjka dalej długa i zamknięta, a Ptyś ułożony wysoko. Ubrałam się, zmierzył mi ciśnienie (ale już nie pamiętam ile miałam ) i poszłam po męża. Usg przez brzuch, Ptyś pięknie zaprezentował nam się z profilu. Waży już 764g - wagowo wychodzi na 24t6d (a dzisiaj mamy 24t2d), orientacyjna waga w dniu porodu to 3-3,5 kg; a tp z usg tym razem na 03.06.2013, więc różnica z om 2 dni. Posłuchaliśmy serduszka i gin sprawdził czy wszystko ok, potem zmierzył główkę (wykluczył wodogłowie), brzuszek i kość udową, sprawdził żołądek, pęcherz, Ptyś jest dalej chłopcem. Oglądaliśmy normalnie i czasami gin przełączał na 3d/4d. Widzieliśmy buźkę już lepiej niż ostatnio, ale dalej zakrywał się jedną rączką - wstydniś mały W trakcie badania wyszło jakby sobie coś gadał i drapał się rączką po główce No i był baaardzo spokojny, a ledwo co wsiedliśmy do auta to zaczęło się szaleństwo... Po badaniu jeszcze chwila rozmowy, dostaliśmy opis usg i 2 wydrukowane fotki, a resztę na pendrivie. Kolejna wizyta 14.03

No i z tego wszystkiego zapomniałam zapytać czy wizyty cały czas co 4 tyg, czy po którymś tam tygodniu przechodzimy na tryb 3 tygodniowy...
fajnie, że z małym wszystko dobrze. Z moczem to na pewno nic poważnego
Stary 2013-02-15, 20:42   #2858
xal
Zakorzenienie

Podawałyście kiedyś link do fotelików samochodowych, jakiś testów, porównań? Wydaje mi się, że kiedyś było a mi umknęło. Możecie rzucić jeszcze raz

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 20:48   #2859
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A dlaczego ginka jest przeciwna?? Pessar niech Ci w szpitalu założą. Jedź z nim na IP i już. Założenie jest na NFZ bez sensu płacić za to 150 pln skoro masz wskazania ku temu.
Właśnie ja też miałam w szpitalu, można by było powiedzieć, że miałaś mieć zakładany ale źle się czujesz i z nim przyjechałaś , ale pewnie Cię tam zostawią na parę dni, a tż niech sobie policzy kasę za l4 i macierzyński roczny po 17 marca to sobie 100 pesarów kupi, mój też marudził o drogie witaminy, gina, badania, zakupy ale go naprawiłam tzn teraz mówi tylko jak trzeba to kupuj, ale ubranek mu już nie pokazuje
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 20:49   #2860
maarchewka
Zakorzenienie

Widziałyście spadajace meteoryty na Uralu?
Normalnie papież abdykował, meteoryty spadają.. koniec świata idzie

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 20:59   #2861
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dodaj do tego jeszcze piorun, który uderza w kopułę bazyliki

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:02   #2862
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
według mnie naprawdę idzie... za dużo patologii dzieje się po świecie...
Stary 2013-02-15, 21:19   #2863
lonely_lady
Zakorzenienie

uff.. nadrobiłam
dla Wszystkich za zaczęte nowe tygodnie
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Cześć mummies! My dalej w szpitalu, podpięte do kroplówki z magnezem. Szyjka zamknięta, 2cm, mierzoona przedwczoraj. doktor stwierdził że krótka na taką młodą ciążę. Następny pomiar w poniedziałek dopiero. Pozdrawiam Was i życzę zdrowia!
Trzymaj się tam dzielnie i powodzenia

Cytat:
właśnie wróciłam z kontroli ... dodatkowej, bo bałam się o tą szyjkę bo mnie od dwóch dni zaś pokłuwało ... no i skróciła się, do 22 mm no i generalnie jestem trochę przerażona bo w ciągu niecałych dwóch tyg, mimo mojego ciągłego leżenia i wstawania tylko do łazienki skróciła się ... w takim tempie "starczy" mi jej na jakieś 3 tyg ... rozmawiałam o pessarze, ale lekarz stwierdził że na tym etapie raczej nie ma już sensu, ale to mój wybór, i tak rozmawialiśmy z mężem i doszliśmy do wniosku że bez sensu, bo: na kontrolę musiałabym przyjść za tydzień z wynikami posiewu ze szpitala, jak nie będzie bakterii itp to dopiero się zamówi krążek, czeka się na niego 2-3 dni, więc generalnie miałabym zakładany za 2 tyg, a to już by był 32 tydzień. więc generalnie pozostaje mi leżenie i modlenie się aby to się nie przyspieszało za bardzo. za 2-3 tyg już podobno mogę urodzić (w sensie bezpieczeństwa dla dziecka). i jedna dobra informacja - Przemuś waży 1,5 kilo, czyli bardzo ładnie jak na 30 tydzień, więc szanse mu się zwiększają no i jakby mi się zaczął poród jakoś na dniach (tfu tfu) to nie mam jechać do zwykłego szpitala, bo sobie nie dadzą rady z maleństwem, tylko do specjalistycznego w Rudzie albo do Ligoty do kliniki, z tym że tam często nie mają miejsc
trzymam mocno za szyjkę, żeby jeszcze wytrzymała i Przemuś mógł spokojnie rosnąć sobie w łóżku.
Ale to już duży kawaler

Cytat:
Relacja z wizyty:

Tym razem w poczekalni nie było nikogo i weszliśmy na czas Po wejściu najpierw chwila rozmowy, gin sprawdził wyniki: wyniki z morfo mam super, za to w moczu mam jakieś bakterie i mam brać żuravit + dostałam jakieś globulki. Za 2 tyg mam zrobić ponownie mocz i wtedy też (o ile nie będzie za późno) pójdę na glukozę (więc w sumie dobrze, że nie byłam wczoraj , bo mógłby się doczepić że dopiero 1 dzień po skończonym 24 tc ). Następnie wskok na wagę - pokazała +1kg (ale to pewnie przez obiad , na którym byliśmy przed wizytą); a po 24 tygodniach ciąży mam dalej wagę w normie czyli minus 1-2kg od wagi wyjściowej. Potem badanie na fotelu - macica jest jakieś 4 cm nad pępkiem, szyjka dalej długa i zamknięta, a Ptyś ułożony wysoko. Ubrałam się, zmierzył mi ciśnienie (ale już nie pamiętam ile miałam ) i poszłam po męża. Usg przez brzuch, Ptyś pięknie zaprezentował nam się z profilu. Waży już 764g - wagowo wychodzi na 24t6d (a dzisiaj mamy 24t2d), orientacyjna waga w dniu porodu to 3-3,5 kg; a tp z usg tym razem na 03.06.2013, więc różnica z om 2 dni. Posłuchaliśmy serduszka i gin sprawdził czy wszystko ok, potem zmierzył główkę (wykluczył wodogłowie), brzuszek i kość udową, sprawdził żołądek, pęcherz, Ptyś jest dalej chłopcem. Oglądaliśmy normalnie i czasami gin przełączał na 3d/4d. Widzieliśmy buźkę już lepiej niż ostatnio, ale dalej zakrywał się jedną rączką - wstydniś mały W trakcie badania wyszło jakby sobie coś gadał i drapał się rączką po główce No i był baaardzo spokojny, a ledwo co wsiedliśmy do auta to zaczęło się szaleństwo... Po badaniu jeszcze chwila rozmowy, dostaliśmy opis usg i 2 wydrukowane fotki, a resztę na pendrivie. Kolejna wizyta 14.03

No i z tego wszystkiego zapomniałam zapytać czy wizyty cały czas co 4 tyg, czy po którymś tam tygodniu przechodzimy na tryb 3 tygodniowy...
SUPER !!! Gratulacje

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Hej hej!
Ja już po wizycie, wszystko w porządku
No i mam iść na USG, więc się zarejestruję niedługo.
W nocy mnie mega mocno bolało gardło, lekarz badał, mówił, że mam brać Tamtum Verde.
[/COLOR]A Jurek się tak śmiesznie układa, że tak pół brzucha mam miękkie i wklęsłe, a po prawej stornie się coś odbija..hm może główka, no nie wiem
za wizytę i zdrówka życzę

Nasz też często tak śmiesznie się układa, że brzuch mam zniekształcony, Tż się śmieje że nam dupkę wypina

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
apel do Lonely- masz piękne długie własne włosy, masz rację, jestes wyjątkowa i nie psuj tego. nie trzeba Ci żadnej henny ani szamponu koloryzującego, bedziesz tylko żałować, ja mam włosy za łopatki i krótszych nie chcę więc ceirpliwości wymagałoby zapuszczenie własnych, podjęłam próbę w sensie odbarwienia włosów, terz zmierzam do uzyskania podobnego do własnych i zapuszczania ale czy wytrzymam odrosty bo chcąc nie chcąc zawsze będze je widać to nie wie, ja ze swoją manią ze pół centymetra odrostu i już farbowłam, może być cięzko ale Ty masz zakaz zniszczenia pięknej natury na Towim łebku!!!
dziękuję.
Niby też podobnie myślę, ale wiesz jak to jest jak... przez całe życie chodzę z takimi samymi włosami.. i czasem chciałoby się jakiejś zmiany
chociaż wiem, że później mogę żałować.
Raz na jakiś czas dopada mnie taka pokusa jakiejś metamorfozy, ale na szczęście zdrowy rozsądek zawsze wygrywa i zostaję przy swoich włoskach.
dziękuję Ci za zainteresowanie i ten apel- to bardzo miłe

Cytat:

przypomnij ile Wasz Synek ważył ostatnio i który to był tc?
hmm.. nie pamiętam
w skończonym 25 tygodniu miał 750g jakoś tak chyba

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:21   #2864
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Nasz też często tak śmiesznie się układa, że brzuch mam zniekształcony, Tż się śmieje że nam dupkę wypina

hmm.. nie pamiętam
w skończonym 25 tygodniu miał 750g jakoś tak chyba
mi ostatnio wypiął coś parę cm nad pępkiem i jeśli był ułożony tak jak dziś to to była pupka właśnie

no to czyli Was też raczej z średniaczków, super

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:22   #2865
joooasia
Raczkowanie

Dziewczyny, mam dwa pytania:
1. Tak patrzę za wózkami i zastanawiam się nad czymś w tym rodzaju... http://allegro.pl/nowosc-3w1-baby-me...023902553.html
Co o tym sądzicie?
2. W moim szpitalu oprócz "normalnych" znieczuleń dostępny jest też gaz rozweselający. Myślałyście może nad użyciem go podczas porodu?

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:25   #2866
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
1. Tak patrzę za wózkami i zastanawiam się nad czymś w tym rodzaju... http://allegro.pl/nowosc-3w1-baby-me...023902553.html
Co o tym sądzicie?
2. W moim szpitalu oprócz "normalnych" znieczuleń dostępny jest też gaz rozweselający. Myślałyście może nad użyciem go podczas porodu?
Widuję baby merca dość często, wygląda całkiem przyzwoicie

A co do gazu... to ja raczej nie chcę...

Stary 2013-02-15, 21:29   #2867
diabli
Zakorzenienie

Byly u mnie 3 znajome niby wpadly tylko na 2 godzinki, ale i tak super! milo z ich strony, ze piatkowy wieczor zamiast spedzic gdzies w pubie postanowily spedzic ze mna :P wiedza, ze juz mi bokiem siedzenie w domu wychodzi, wiec tym bardziej jest mi fajnie, ze chcialy mnie rozerwac. przyniosly wielka milke, pierniczki, chipsy, ciastka, jakies soki, cole, paluszki dogodzily ciezarnej hehe. wypily po desperadosie, poplotkowalysmy i bylo milo. aaa i najwazniejszy 4 gosc -9miesieczna Ulcia! chcialam ja sobie zostawic zebym juz nie musiala rodzic, hehe.
Chyba Xal - dzieki za pomysl z chrupkami kukurydzianymi. kupilam pake i malutka byla zachwycona wsuwala jedna za druga hehe.

Szprotka!!! nalezy Ci sie lanie, wystaw dupsko! nie ma dzwigania w ciazy...od tego masz meza

Justi - dla Bartusia duzy mezczyzna. Nelka jest "mlodsza" 4 dni i wazyla wczoraj 876g.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
o kurcze, duuuza dziewczynka no to zbieraj mamuska sily na porod smaruj, masuj krocze hehe. i skup sie na wiekszych ciuszkach.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:30   #2868
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję za pocieszenie

na razie nie, nie wiem czy się potem nie skończy na podtrzymaniu w szpitalu i na kroplówkach ... zależy w jakim tempie to będzie szło. w środę kolejna kontrola, bo l4 mam do środy, i potem w kolejną środę - byle wytrzymać do tego końca lutego chociaż ... ale coś czuje że o rocznym macierzyńskim mogę zapomnieć
qrcze, z jednej strony żałuje, że to się wcześniej nie zrobiło ... założyliby mi pessar i po problemie ... a teraz to już tak bez sensu na 4-5 tygodni (w praktyce na 2-3, bo założyliby mi najwcześniej za 1,5 tyg).

Meli, jak tam?
Vil, ja sie szczerze mówiąc dziwię bo myślę że w żadnym wypadku nie jest bez sesnu zrobi coś co przedłuży czaspobytu maleństwa w brzuchu,czyli w tym przypadku założyc pessar. Przedłuzenie pobytu małego w brzuchu nawet o tydzień robi różnicę, poród przed 37 tygodniem jes zawsze przedwczesny i chociaż w Twoim przypadku na tym etapie i tak jest bezpieczniej juz i w razie porodu ni ma co paikować to jednak jeśli można wydłużyć ten czas to lepiej moim zdaniem to zrobić. jAK się nie da i mały za bardzo się będzie pchał na ten świat to da radę sobie na pewno ale warto próbowabo jak się da to niech sobie siedzi wygodnie ile może. Jeśli w pn możesz mieć wyniki, przyśpiesz wizytę może lub coś, lub zamów pessar i jedz tam gdzie była mowa o jego załadaniu, nie wiem ale wydaje mi sie że w tej sytuacji w zasadzie już w przyszłym tygodniu możesz mieć załozony i być bezpieczniejsza. Po co rodzić wczesniej jeśli nie trzeba. Nie ma co panikować oczywiście skoro lekarz mówi że jeszcze chwila i w razie czego można rodzić ale lepiej nie rodzic wcześniej mimo wszystko.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
no to idziemy leb w leb
u mnie wskazania do cesarki miala endokrynolog, bo pisalam juz tutaj wyskoczyl mi guz na tarczycy. okazalo sie, ze mam w sumie 3, teraz jeden sie ujawnil, bo urosl do 4cm, wiec jest dosc duzy. endo uwaza, ze podczas parcia moze uciskac na krtan i stad jej wskazania, ale gin jeszcze na ten temat nie dyskutuje a mala fakt jest ulozona miednicowo, ale jeszcze ma czas zeby sie odrwrocic. po opinii endo zaczelam sie psychicznei przygotowywac na ciecie, ale i tak ostateczna decyzje podejmie gin pytalam, czy zdarza sie, ze guz moze uciskac - stwierdzil, ze rzadko tak sie zdarza. czeka na wyniki biopsji, zdjecia z usg tarczycy itd. i wtedy bedzie myslal. na razie wszystko jest niewiadoma. oczywiscie wolalabym sn, ale jesli mam sie dusic albo cos to niech mnie kroja musze zaufac lekarzom.
wiem, wiem o Twoich guzach. Jak przez nie ostatecznie będziesz mieć wskazanie do cc to oczywista tak będzie i już i żadna tragedia ale jak się tak ułoy że nie będzie wskazania ztego względu to lepiej sn. Choć przyznam że jak będę świadoma że dziecię jest miednicowo (jeli się nie obróci do porodu) to gorzej będzie mi rodzić, jakoś boję się tego ułożenia, nie wiem czemu ale w mojej psychice dzicko powinno pchać się główką a każda inna opcja mnie przeraża nawet jeśli medycyna mówi że jest ok, to kwesia mojej psychiki
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:32   #2869
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Mężu mi rozbił kokosa i muszę przyznać, że jest przepyszny

a ja z okazji magicznego 30 tc wrzucam zdjęcie brzucholka w ubranku i bez

a pod brzuniem prezent od szwagierki z którym walczę od środy, wstępnie naliczyłam 35 czapeczek, 7 krótkich spodenek, 6 rampersów, 11 pajacyków, 28 body z krótkim rękawem, 2 body na szelkach, 28 body z długim rękawem, 4 pary rajstopek, 1 półśpiochy, 2 pary spodni dresowych, 10 bluz, w sumie 13 par spodni i ogrodniczek, 18 par śpiochów, 30 koszulek/bluzeczek, 18 kaftaników, do tego reklamówka skarpetek i bucików, kurtka i kombinezon zimowy. That's all. Oczywiście muszę trochę je przebrać, bo jest sporo typowo na chłopca, ale i tak się cieszę z takiej paki . Ale pomysłu jak dokładnie Wam to obfocić to nie mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201302151279.jpg (99,1 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201302151285.jpg (74,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201302151286.jpg (90,4 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201302151287.jpg (90,0 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201302131272.jpg (146,5 KB, 52 załadowań)
Stary 2013-02-15, 21:35   #2870
lonely_lady
Zakorzenienie

Zapomniałam jeszcze dodać:

Ashyshqa - super wyglądacie na tej fotce fajnie, że tak się trzymacie z psiapsiółami... moje się porozjeżdżały po Polsce i świecie

Szprotka no troszkę przesadziłaś...
należy Ci się małe ale Michasiem się nie martw, na pewno grzecznie śpi i odpoczywa.. Ja ostatnio też się nachodziłam, brzuch mnie bolał... i Wiktoś długo się nie odzywał, dopiero na drugi dzień go poczułam.. Pewnie dają nam znaki, że nie można ich przemęczać

Cytat:
łooo, duża dziewczynka ale najważniejsze, że zdrowa
może jeszcze przystopuje

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Przez week mnie niema- JADE DO RODZICÓW
wiec niepisać mi tu za dużo, niemęczyć się , niedźwigać , tylko odpoczywać, niechorować i tylko maluszków do kopniaczków słodkościami dopingować

Udanego weekendu kochane !!!!!!!!!!!
Ale Ci fajnie
udanego pobytu u rodziców i przyjemnego weekendu

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
wystarczy jak dzieci beda mialy kolo 3500 nie wiecej nie??
ojjj taaakkk... Wiktorek mógłby być właśnie taki ok 3,5kg niech będzie litościwy dla mamy kruszynki

Cytat:
widziałam.. masakra.
ale koniec świata to będzie jak korea się wkurzy na usa i atom puści

Cytat:
mi ostatnio wypiął coś parę cm nad pępkiem i jeśli był ułożony tak jak dziś to to była pupka właśnie

no to czyli Was też raczej z średniaczków, super
na połówkowym właśnie gin mówił, że taki średniaczek, a nawet chuderlaczek... ale przez niecałe dwa tygodnie sporo się poprawił

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:36   #2871
Paulina 87
Wtajemniczenie

jeeeaaa wlasnie nadrobiłam wszystko, chyba z 20stron!!!
my kończymy 25tydzień pomału
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
To tego zawsze jesteśmy swoimi druhnami na ślubach (już 4 za nami ), tak wyglądałyśmy na moim:
super zdjęcie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
u mnie różnica była kolosalna. Tż jak zobaczył moje piersi to się przestraszył. Ale chyba pozytywnie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A jeszcze wam pokaże, moja kumpela zrobiła sobie Ombre tymi farbami z L'oreala i zobaczcie jak ładnie wyszło

Załącznik 5115296
szczerze mówiąc to ja robilam zwykłym rozjasniaczem z joanny bodajże i efekt taki sam a włoski w ogóle nie zniszczone

Cytat:
właśnie wróciłam z kontroli ... dodatkowej, bo bałam się o tą szyjkę bo mnie od dwóch dni zaś pokłuwało ... no i skróciła się, do 22 mm no i generalnie jestem trochę przerażona bo w ciągu niecałych dwóch tyg, mimo mojego ciągłego leżenia i wstawania tylko do łazienki skróciła się ... w takim tempie "starczy" mi jej na jakieś 3 tyg ... rozmawiałam o pessarze, ale lekarz stwierdził że na tym etapie raczej nie ma już sensu, ale to mój wybór, i tak rozmawialiśmy z mężem i doszliśmy do wniosku że bez sensu, bo: na kontrolę musiałabym przyjść za tydzień z wynikami posiewu ze szpitala, jak nie będzie bakterii itp to dopiero się zamówi krążek, czeka się na niego 2-3 dni, więc generalnie miałabym zakładany za 2 tyg, a to już by był 32 tydzień. więc generalnie pozostaje mi leżenie i modlenie się aby to się nie przyspieszało za bardzo. za 2-3 tyg już podobno mogę urodzić (w sensie bezpieczeństwa dla dziecka). i jedna dobra informacja - Przemuś waży 1,5 kilo, czyli bardzo ładnie jak na 30 tydzień, więc szanse mu się zwiększają no i jakby mi się zaczął poród jakoś na dniach (tfu tfu) to nie mam jechać do zwykłego szpitala, bo sobie nie dadzą rady z maleństwem, tylko do specjalistycznego w Rudzie albo do Ligoty do kliniki, z tym że tam często nie mają miejsc
kochana ja mam szyjke 2 cm od dłuższego czasu i mój gin jest zadowolony wiec nic z tego nie rozumiem
a to 22mm to cała długość czy część pochwowa bo u mnie mierzy "palcem" tlko pochwową i ma 2 cm i ta wartość wpisuje w kartę ciąży.. a jak zaczynałam ciążę było 2,5-3 potem już ciągle 2-2,5, w miedzy czasie 1,5 i tylko antybiotyk dostałam, pomogło

Cytat:
Relacja z wizyty:

Tym razem w poczekalni nie było nikogo i weszliśmy na czas Po wejściu najpierw chwila rozmowy, gin sprawdził wyniki: wyniki z morfo mam super, za to w moczu mam jakieś bakterie i mam brać żuravit + dostałam jakieś globulki. Za 2 tyg mam zrobić ponownie mocz i wtedy też (o ile nie będzie za późno) pójdę na glukozę (więc w sumie dobrze, że nie byłam wczoraj , bo mógłby się doczepić że dopiero 1 dzień po skończonym 24 tc ). Następnie wskok na wagę - pokazała +1kg (ale to pewnie przez obiad na którym byliśmy przed wizytą); a po 24 tygodniach ciąży mam dalej wagę w normie czyli minus 1-2kg od wagi wyjściowej. Potem badanie na fotelu - macica jest jakieś 4 cm nad pępkiem, szyjka dalej długa i zamknięta, a Ptyś ułożony wysoko. Ubrałam się, zmierzył mi ciśnienie (ale już nie pamiętam ile miałam ) i poszłam po męża. Usg przez brzuch, Ptyś pięknie zaprezentował nam się z profilu. Waży już 764g - wagowo wychodzi na 24t6d (a dzisiaj mamy 24t2d), orientacyjna waga w dniu porodu to 3-3,5 kg; a tp z usg tym razem na 03.06.2013, więc różnica z om 2 dni. Posłuchaliśmy serduszka i gin sprawdził czy wszystko ok, potem zmierzył główkę (wykluczył wodogłowie), brzuszek i kość udową, sprawdził żołądek, pęcherz, Ptyś jest dalej chłopcem. Oglądaliśmy normalnie i czasami gin przełączał na 3d/4d. Widzieliśmy buźkę już lepiej niż ostatnio, ale dalej zakrywał się jedną rączką - wstydniś mały W trakcie badania wyszło jakby sobie coś gadał i drapał się rączką po główce No i był baaardzo spokojny, a ledwo co wsiedliśmy do auta to zaczęło się szaleństwo... Po badaniu jeszcze chwila rozmowy, dostaliśmy opis usg i 2 wydrukowane fotki, a resztę na pendrivie. Kolejna wizyta 14.03

to mój dzidzius pewnie tez z 800g waży, bo my kończymy już 25 tydzień a zawsze wagowo był wiekszy na usg
19.02miałam miec usg to mi na 26.02 przełożyli przez ferie;/ ehh
to na liście możesz mi zmienić..także 25 mam na nfz a 26 prywatnie,.bezsensu

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
dobrze, że za jednym zamachem załatwiłas fryzjera, bo później to wiem jak się człowiek schizuje
po tym co napisałaś bardziej się martwiębo u mnie też mała najpierw była nisko, później było ok tak że mogłam żyć jak człowiek, ale trwało to zaledwie 1,5 tygodnia i zaczęło się napinanie brzucha co zaowocowało skrócenie&fenoterolem no i teraz mimo fenoterolu miewam napinanie, ale są dni kiedy jest super a są takie kiedy bardziej ten brzuch robi swoje a właśnie szyjka od tego napinania się skraca, fuck
W zasadzie różnica między nami taka, że mi się tak szyjka szybko nie skracała, bo miałam wyjściową długość inną, ale kij wie co pokaże pomiar terazeh
qrcze bo mnie od jakis 2 tygodni coraz częściej sie macica stawia szczególnie wieczorem i w nocy;/ ale szyjke moim zdaniem mam ok sama próbuje co jakiś czas zbadać delikatnie
gin też sie nie przejął, pdoobno te skurcze są normalne od 23 tygodnia

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość

A Jurek się tak śmiesznie układa, że tak pół brzucha mam miękkie i wklęsłe, a po prawej stornie się coś odbija..hm może główka, no nie wiem
mam tak samo
a czasem nie wiem czy to macica twardnieje czy dzidzia sie przesuwa jak leżę np na lewym boku to po prawej mam miękke czyli widocznie siła grawitacji działa hehe

Cytat:
duuuzy Przemus! ja juz pisalam, ze urodzilam sie w 31 tyg. i wazylam 1400 poczytaj sobie o oddzialach neonatologii w okolicy. wez pod uwage zeby byl tez blisko domu, bo ja w inkubatorze lezalam 2 miesiace, (do wagi 2kg) wiec zebys do malego nie musiala daleko dojezdzac. a moze ta szyjka juz taka zostanie? dacie rade, leż, leż, leż.
ja ważyłam 1900g... ale nie wiem który tydzień..

Cytat:

jakie olejki będziesz stosowała?
własnie chciałam tez o te olejki spytać, bo niektórzy polecają olejek weleda ale to 50zł kosztuje i nie wiem czy sa moze jakieś tańsze zamienniki?

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Widzę , że problemy ze skracającymi się szyjkami nie są odosobnione. Ja wizytę mam 19.02, więc już za kilka dni. Dałam sobie na wstrzymanie, wyluzowałam i przekładam się z boku na bok. Zobaczymy co gin wypatrzy. Brzusio robi się twardy jak się przeforsuje (czytaj pójdę do sklepu po lekkie zakupy). Zauważyłam, że macica stawia się najczęściej jak leżę na wznak, więc gdy tylko czuję jak zaczyna "rosnąć" to kładę się na boku i jest ok.
Ostatnio znów młody nie daje mi spać. Mam wrażenie,że leży po przekątnej brzuszka. Kładąc się na boku, czuję że nisko z lewej strony wierci łapkami, a po drugiej stronie po żebrami stuka nóżkami. I tak przewracam się w ciągu nocy z 50 razy, aż Bartuś ułoży się komfortowo.

Czytając poprzednie wasze posty na temat przebytych porodów i przytulaniu dzieciątek do piersi - po prostu mega wzruszenie. Już nie mogę się doczekać. Oboje z TŻ wyobrażamy sobie to nasze maleństwo, jak je bierzemy w ramiona, takie malutkie, kruche...
też mialam mieć 19 wizyte to mi dzis na 26.02 przełozyli, pewnie gin na ferie jedzie;/
mam tak samo że na wznak i od razu brzuch twardy ale tak mi najwygodniej a najgorzej na lewym boku..

czy są jakieś specjalne preparaty dla kobiet w ciąży ?? w sensie sam magnez plus B6???? czy moge brać zwykły??
Stary 2013-02-15, 21:38   #2872
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Choć przyznam że jak będę świadoma że dziecię jest miednicowo (jeli się nie obróci do porodu) to gorzej będzie mi rodzić, jakoś boję się tego ułożenia, nie wiem czemu ale w mojej psychice dzicko powinno pchać się główką a każda inna opcja mnie przeraża nawet jeśli medycyna mówi że jest ok, to kwesia mojej psychiki
Jeej ja sobie też nie wyobrażam i jeśli na ostatniej wizycie przed się okaże, że młody nie jest główką z dół to ja nie wyjdę z gabinetu bez skierowania na cc chyba

Cytat:

a pod brzuniem prezent od szwagierki z którym walczę od środy, wstępnie naliczyłam 35 czapeczek, 7 krótkich spodenek, 6 rampersów, 11 pajacyków, 28 body z krótkim rękawem, 2 body na szelkach, 28 body z długim rękawem, 4 pary rajstopek, 1 półśpiochy, 2 pary spodni dresowych, 10 bluz, w sumie 13 par spodni i ogrodniczek, 18 par śpiochów, 30 koszulek/bluzeczek, 18 kaftaników, do tego reklamówka skarpetek i bucików, kurtka i kombinezon zimowy. That's all. Oczywiście muszę trochę je przebrać, bo jest sporo typowo na chłopca, ale i tak się cieszę z takiej paki . Ale pomysłu jak dokładnie Wam to obfocić to nie mam
Śliczny brzuszek a ilość ciuszków (zwłaszcza czapeczek ) powala

Stary 2013-02-15, 21:39   #2873
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Co o tym sądzicie?
u mnie też jest w szpitalu, choć pracujące położne mówiły, że on w ogóle nie działa co do użycia, wszystko zależy od przebiegu porodu, jak nie będę mogła wytrzymać z bólem to będę się łapać każdej deski ratunku
Stary 2013-02-15, 21:42   #2874
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba Xal - dzieki za pomysl z chrupkami kukurydzianymi. kupilam pake i malutka byla zachwycona wsuwala jedna za druga hehe.
Moja mała też już lubi i wsuwa

Stary 2013-02-15, 21:43   #2875
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Byly u mnie 3 znajome niby wpadly tylko na 2 godzinki, ale i tak super! milo z ich strony, ze piatkowy wieczor zamiast spedzic gdzies w pubie postanowily spedzic ze mna :P wiedza, ze juz mi bokiem siedzenie w domu wychodzi, wiec tym bardziej jest mi fajnie, ze chcialy mnie rozerwac. przyniosly wielka milke, pierniczki, chipsy, ciastka, jakies soki, cole, paluszki dogodzily ciezarnej hehe. wypily po desperadosie, poplotkowalysmy i bylo milo. aaa i najwazniejszy 4 gosc -9miesieczna Ulcia! chcialam ja sobie zostawic zebym juz nie musiala rodzic, hehe.
Super odwiedziny To zawsze poprawia humor a maego gościa szczególnie Ci zazdroszczę, do mnie takie nie wpadają

Cytat:
Vil, ja sie szczerze mówiąc dziwię bo myślę że w żadnym wypadku nie jest bez sesnu zrobi coś co przedłuży czaspobytu maleństwa w brzuchu,czyli w tym przypadku założyc pessar. Przedłuzenie pobytu małego w brzuchu nawet o tydzień robi różnicę, poród przed 37 tygodniem jes zawsze przedwczesny i chociaż w Twoim przypadku na tym etapie i tak jest bezpieczniej juz i w razie porodu ni ma co paikować to jednak jeśli można wydłużyć ten czas to lepiej moim zdaniem to zrobić. jAK się nie da i mały za bardzo się będzie pchał na ten świat to da radę sobie na pewno ale warto próbowabo jak się da to niech sobie siedzi wygodnie ile może. Jeśli w pn możesz mieć wyniki, przyśpiesz wizytę może lub coś, lub zamów pessar i jedz tam gdzie była mowa o jego załadaniu, nie wiem ale wydaje mi sie że w tej sytuacji w zasadzie już w przyszłym tygodniu możesz mieć załozony i być bezpieczniejsza. Po co rodzić wczesniej jeśli nie trzeba. Nie ma co panikować oczywiście skoro lekarz mówi że jeszcze chwila i w razie czego można rodzić ale lepiej nie rodzic wcześniej mimo wszystko.
Vil, zgadzam się z Katherine jak można pobyt maluszka w zuchu przedłużyć nawet troszkę, to warto

Cytat:

Piękny brzusio, a Ty wciąż taka zgrabna! Super!
A paka nieziemska! Super prezent, a bodziaka w kwiatki to bym Ci ukradła
Stary 2013-02-15, 21:43   #2876
xal
Zakorzenienie

Ale panikujecie z tymi główkami do dołu, ja się obróciłam na sam koniec, mama nie pamięta czy ostatni dzień czy tydzień, ale jakoś tak przed samym porodem i znalazłam drogę Po prostu nie lubię wisieć głową w dół

Stary 2013-02-15, 21:44   #2877
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
wow ile ubranek
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

widziałam.. masakra.
ale koniec świata to będzie jak korea się wkurzy na usa i atom puści
fakt
Cytat:
Jeej ja sobie też nie wyobrażam i jeśli na ostatniej wizycie przed się okaże, że młody nie jest główką z dół to ja nie wyjdę z gabinetu bez skierowania na cc chyba
a ja się tak bardo cc boje ze chyba bym wypchneął nawet jakby byl bokiem ustawiony..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:46   #2878
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
według mnie naprawdę idzie... za dużo patologii dzieje się po świecie...
patologie sa od zawsze, tylko teraz mamy takie technologie i dostep do mediow, ze o wszystkim dowiadujemy sie szybciej niz kiedys ile juz tych koncow swiata mialo byc? i jakos kazdy to niewypal
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:46   #2879
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:

wow
a brzuszek to ja mam teraz dokładnie taki sam.. 4 tygodnie młodsza ciąża.. aż sie boje co będzie dalej
Stary 2013-02-15, 21:47   #2880
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a ja się tak bardo cc boje ze chyba bym wypchneął nawet jakby byl bokiem ustawiony..
cc też się boję mam nadzieję, że Bartek będzie współpracował i pięknie się główką w dół ułoży

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości