|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
|
#2852 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
mamy kosmetyki, ciuszki, łóżeczko złożone ... wózek zamawiamy na dniach, ciuszki i prześcieradła trzeba wyprać i poprasować, ale mąż może się tym zająć. no i zostało parę pierdółek do kupienia: kocyk, rożek, rzeczy apteczne (sól fizjologiczna itp), wanienka ... ale będzie na to czas, jakby co to Maleństwo spędzi trochę czasu w szpitalu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() qrcze, tylko moja gin jest przeciwna temu pessarowi, mój mąż też, mówi że widziwiam i "najwyżej wcześniej się urodzi" nosz cholera tłumaczę mu i tłumaczę i on sobie w ogóle nie zdaje sprawy jakie mogą być konsekwencje zdrowotne dla dziecka ... oczywiście chodzi o kwestie finansowe, bo sam pessar 170 zł + 150 wizyta prywatna, bo u innego lekarza musiałabym zakładać. ale wg mnie to bez znaczenia, ważniejsze jest zdrowie maleństwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale mam skurcze dziś po tym chodzeniu
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-15 o 20:29 |
||||
|
|
|
#2853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i udanego weekendu!
|
|||
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
vill twoja gin czemu nie chce chociaż na te 5 tyg założyć?? każdy tydzień do przodu dobry
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2856 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale myślę, że dziecko na pewno ma się dobrze. Pamiętaj, że my wszystkie przed 28 tc naprawdę nie musimy się tak mocno bać tego braku ruchu - dziecko ma tyle miejsca, że może się ułożyć spokojnie akurat tak, że Ty nic nie czujesz.Ale tak apropo aktywności to moje też najbardziej wieczorami ![]() Cytat:
Cytat:
za wizyty dziewczyny
|
|
#2857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Podawałyście kiedyś link do fotelików samochodowych, jakiś testów, porównań? Wydaje mi się, że kiedyś było a mi umknęło. Możecie rzucić jeszcze raz
|
#2859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale pewnie Cię tam zostawią na parę dni, a tż niech sobie policzy kasę za l4 i macierzyński roczny po 17 marca to sobie 100 pesarów kupi, mój też marudził o drogie witaminy, gina, badania, zakupy ale go naprawiłam
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście spadajace meteoryty na Uralu?
Normalnie papież abdykował, meteoryty spadają.. koniec świata idzie
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
według mnie naprawdę idzie... za dużo patologii dzieje się po świecie...
|
#2863 | |||||
|
Zakorzenienie
|
uff.. nadrobiłam
dla Wszystkich za zaczęte nowe tygodnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za szyjkę, żeby jeszcze wytrzymała i Przemuś mógł spokojnie rosnąć sobie w łóżku.Ale to już duży kawaler ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i zdrówka życzę ![]() Nasz też często tak śmiesznie się układa, że brzuch mam zniekształcony, Tż się śmieje że nam dupkę wypina ![]() Cytat:
Niby też podobnie myślę, ale wiesz jak to jest jak... przez całe życie chodzę z takimi samymi włosami.. i czasem chciałoby się jakiejś zmiany ![]() chociaż wiem, że później mogę żałować. Raz na jakiś czas dopada mnie taka pokusa jakiejś metamorfozy, ale na szczęście zdrowy rozsądek zawsze wygrywa i zostaję przy swoich włoskach. dziękuję Ci za zainteresowanie i ten apel- to bardzo miłe ![]() hmm.. nie pamiętam ![]() w skończonym 25 tygodniu miał 750g jakoś tak chyba
|
|||||
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to czyli Was też raczej z średniaczków, super
|
|
|
|
|
#2865 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam dwa pytania:
1. Tak patrzę za wózkami i zastanawiam się nad czymś w tym rodzaju... http://allegro.pl/nowosc-3w1-baby-me...023902553.html Co o tym sądzicie? 2. W moim szpitalu oprócz "normalnych" znieczuleń dostępny jest też gaz rozweselający. Myślałyście może nad użyciem go podczas porodu? |
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do gazu... to ja raczej nie chcę... |
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Byly u mnie 3 znajome
niby wpadly tylko na 2 godzinki, ale i tak super! milo z ich strony, ze piatkowy wieczor zamiast spedzic gdzies w pubie postanowily spedzic ze mna :P wiedza, ze juz mi bokiem siedzenie w domu wychodzi, wiec tym bardziej jest mi fajnie, ze chcialy mnie rozerwac. przyniosly wielka milke, pierniczki, chipsy, ciastka, jakies soki, cole, paluszki dogodzily ciezarnej hehe. wypily po desperadosie, poplotkowalysmy i bylo milo. aaa i najwazniejszy 4 gosc -9miesieczna Ulcia! Chyba Xal - dzieki za pomysl z chrupkami kukurydzianymi. kupilam pake i malutka byla zachwycona wsuwala jedna za druga hehe.Szprotka!!! nalezy Ci sie lanie, wystaw dupsko! nie ma dzwigania w ciazy...od tego masz meza ![]() Justi - dla Bartusia duzy mezczyzna. Nelka jest "mlodsza" 4 dni i wazyla wczoraj 876g.---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
no to zbieraj mamuska sily na porod smaruj, masuj krocze hehe. i skup sie na wiekszych ciuszkach.
|
|
|
|
|
#2868 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2869 |
|
Wtajemniczenie
|
Mężu mi rozbił kokosa
i muszę przyznać, że jest przepyszny a ja z okazji magicznego 30 tc wrzucam zdjęcie brzucholka w ubranku i bez ![]() a pod brzuniem prezent od szwagierki z którym walczę od środy , wstępnie naliczyłam 35 czapeczek, 7 krótkich spodenek, 6 rampersów, 11 pajacyków, 28 body z krótkim rękawem, 2 body na szelkach, 28 body z długim rękawem, 4 pary rajstopek, 1 półśpiochy, 2 pary spodni dresowych, 10 bluz, w sumie 13 par spodni i ogrodniczek, 18 par śpiochów, 30 koszulek/bluzeczek, 18 kaftaników, do tego reklamówka skarpetek i bucików, kurtka i kombinezon zimowy. That's all . Oczywiście muszę trochę je przebrać, bo jest sporo typowo na chłopca, ale i tak się cieszę z takiej paki
|
#2870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam jeszcze dodać:
Ashyshqa - super wyglądacie na tej fotce fajnie, że tak się trzymacie z psiapsiółami... moje się porozjeżdżały po Polsce i świecie ![]() Szprotka no troszkę przesadziłaś... ![]() należy Ci się małe ale Michasiem się nie martw, na pewno grzecznie śpi i odpoczywa.. Ja ostatnio też się nachodziłam, brzuch mnie bolał... i Wiktoś długo się nie odzywał, dopiero na drugi dzień go poczułam.. Pewnie dają nam znaki, że nie można ich przemęczać ![]() Cytat:
ale najważniejsze, że zdrowa ![]() może jeszcze przystopuje ![]() Cytat:
![]() udanego pobytu u rodziców i przyjemnego weekendu ![]() ojjj taaakkk... Wiktorek mógłby być właśnie taki ok 3,5kg niech będzie litościwy dla mamy kruszynki ![]() Cytat:
ale koniec świata to będzie jak korea się wkurzy na usa i atom puści ![]() na połówkowym właśnie gin mówił, że taki średniaczek, a nawet chuderlaczek... ale przez niecałe dwa tygodnie sporo się poprawił |
|||
|
|
|
#2871 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
jeeeaaa wlasnie nadrobiłam wszystko, chyba z 20stron!!!
![]() my kończymy 25tydzień pomału Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a włoski w ogóle nie zniszczoneCytat:
a to 22mm to cała długość czy część pochwowa bo u mnie mierzy "palcem" tlko pochwową i ma 2 cm i ta wartość wpisuje w kartę ciąży.. a jak zaczynałam ciążę było 2,5-3 potem już ciągle 2-2,5, w miedzy czasie 1,5 i tylko antybiotyk dostałam, pomogło Cytat:
to mój dzidzius pewnie tez z 800g waży, bo my kończymy już 25 tydzień a zawsze wagowo był wiekszy na usg19.02miałam miec usg to mi na 26.02 przełożyli przez ferie;/ ehh to na liście możesz mi zmienić..także 25 mam na nfz a 26 prywatnie,.bezsensu Cytat:
sama próbuje co jakiś czas zbadać delikatniegin też sie nie przejął, pdoobno te skurcze są normalne od 23 tygodnia Cytat:
a czasem nie wiem czy to macica twardnieje czy dzidzia sie przesuwa jak leżę np na lewym boku to po prawej mam miękke czyli widocznie siła grawitacji działa hehe![]() Cytat:
własnie chciałam tez o te olejki spytać, bo niektórzy polecają olejek weleda ale to 50zł kosztuje i nie wiem czy sa moze jakieś tańsze zamienniki? ![]() Cytat:
mam tak samo że na wznak i od razu brzuch twardy ale tak mi najwygodniej a najgorzej na lewym boku.. czy są jakieś specjalne preparaty dla kobiet w ciąży ?? w sensie sam magnez plus B6???? czy moge brać zwykły?? |
|||||||||
|
|
|
#2872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeśli na ostatniej wizycie przed się okaże, że młody nie jest główką z dół to ja nie wyjdę z gabinetu bez skierowania na cc chyba Cytat:
) powala
|
||
|
|
|
#2873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do użycia, wszystko zależy od przebiegu porodu, jak nie będę mogła wytrzymać z bólem to będę się łapać każdej deski ratunku
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zawsze poprawia humor ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A paka nieziemska! Super prezent, a bodziaka w kwiatki to bym Ci ukradła
|
|||
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Ale panikujecie z tymi główkami do dołu, ja się obróciłam na sam koniec, mama nie pamięta czy ostatni dzień czy tydzień, ale jakoś tak przed samym porodem i znalazłam drogę
Po prostu nie lubię wisieć głową w dół
|
#2877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja się tak bardo cc boje ze chyba bym wypchneął nawet jakby byl bokiem ustawiony.. |
||
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile juz tych koncow swiata mialo byc? i jakos kazdy to niewypal
|
|
|
|
|
#2879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wowa brzuszek to ja mam teraz dokładnie taki sam..
|
|
|
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że Bartek będzie współpracował i pięknie się główką w dół ułoży
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

trzymam kciuki żeby szyjka dalej się na skracała i żeby mały jak najdłużej siedział w brzuszku
Myślałam, że ledwo dojdę. Rolety zostawiłam pod klatką i ledwo się doczłapałam na 2 piętro. No i co. Brzuszek trochę spięty, ale nie boli specjalnie, ale mój Misio jest aż zanadto spokojny. Leżę, czekam na jakiś ruch, faszeruję się słodkim i nic... Mam nadzieję, że mój synuś się tylko na matkę obraził i nic Mu nie jest... Poczekam jeszcze trochę, najaktywniejszy jest koło 20-22, później śmigam na IP.

i udanego weekendu!
, ale myślę, że dziecko na pewno ma się dobrze. Pamiętaj, że my wszystkie przed 28 tc naprawdę nie musimy się tak mocno bać tego braku ruchu - dziecko ma tyle miejsca, że może się ułożyć spokojnie akurat tak, że Ty nic nie czujesz.
07.07.2012
, bo mógłby się doczepić że dopiero 1 dzień po skończonym 24 tc
, na którym byliśmy przed wizytą); a po 24 tygodniach ciąży mam dalej wagę w normie czyli minus 1-2kg od wagi wyjściowej. Potem badanie na fotelu - macica jest jakieś 4 cm nad pępkiem, szyjka dalej długa i zamknięta, a Ptyś ułożony wysoko. Ubrałam się, zmierzył mi ciśnienie (ale już nie pamiętam ile miałam
- wagowo wychodzi na 24t6d (a dzisiaj mamy 24t2d), orientacyjna waga w dniu porodu to 3-3,5 kg; a tp z usg tym razem na 03.06.2013, więc różnica z om 2 dni. Posłuchaliśmy serduszka 

. Oczywiście muszę trochę je przebrać, bo jest sporo typowo na chłopca, ale i tak się cieszę z takiej paki
ale Michasiem się nie martw, na pewno grzecznie śpi i odpoczywa.. Ja ostatnio też się nachodziłam, brzuch mnie bolał... i Wiktoś długo się nie odzywał, dopiero na drugi dzień go poczułam.. Pewnie dają nam znaki, że nie można ich przemęczać 

) powala