|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201
jak tylko ppojawi się słonko, będę się starać uzyskać takie prześwietlone foto, bardzo mi się takie podobają
- swoją drogą to też są pomysły dla mojej siostry na plener ślyubny
Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-02-16 o 12:24 |
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201
|
#1743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() KaEs chyba mamy podobny gust bardzo podobają mi się takie zdjęcia i mam problem żeby znaleźć u mnie w mieście jakiegoś fotografa, który spełni moje oczekiwania
|
|
#1744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:czasami nie warto czekać z podjęciem decyzji cena za orkiestrę super!!!!!
|
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, gratuluje
|
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1748 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pytanie dotyczące nauk przedmałżeńskich, czy jak kto woli prekan
Jutro takie zaczynamy z narzeczonym i teraz tak: w tygodniu byłam u mojego księdza po tą całą karteczkę co nam wpisy tam dają, mój P. poszedł dzisiaj do swojego księdza po taką samą kartkę i jego ksiądz powiedział mu, że obydwie kartki powinnam ja wziąć od swojego proboszcza, bo tam będziemy brali ślub, ale kartkę i tak mu wydał. Jak to jest u Was? Bo nie chce mi się znów lecieć do księdza po kolejną kartkę
|
#1749 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie też zaliczki też małe
- kościół zaliczka 200 zł - zespól - 300 zł - fotograf - 200 zł - kamerzysta - 200 zł tylko sala 2800
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie jak u Was z zaliczkami?
U nas sala chce 500-1000zł., my zapłacimy 500 i np.:za miesiąc 500 bo nie wyrobimy kasowo fotograf 200zł. i dj 100-200zł., zależy jakiego wybierzemy.Tż wrócił z pracy, jego kolega miał w tamtym roku wesele w naszej sali. Zadowolony z jedzenia i obsługi. Tylko zaznaczyli w umowie, że będzie ok.120 osób, a było chyba 80 i musieli dopłacać i kupić na własną rękę ciasta. Zrezygnowali też z jednego dania na rzecz stołu wiejskiego,ale lipa bo było małe zainteresowanie. Dobrze usłyszeć pozytywną opinię bo na necie same sprzed 5 lat itd. ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1752 |
|
Winter is coming
|
U mnie z zaliczkami:
sala- 1000 zł zespól - 200 zł foto - 700 zł. docik gratki za umowę ![]() O widzicie, jak różne są gusta, mi się bardzo nie podobają takie prześwietlone zdjęcia. Ale grunt, żebyście wy były zadowolone, każdy lubi co innego
|
#1753 |
|
Zadomowienie
|
klaudia niestety ja Ci nie pomogę bo u księdza jeszcze nie byłam - boję się
![]() KaEs sporo za salę : O my jeszcze nie wpłaciliśmy, ale nam powiedziała, że stała zaliczka to 2,5 tys. ale stwierdziła, że się dogadamy i nam coś odpuści bo nas zna (tzn Tżta) i możemy wpłacić na raty ![]() chciałam się Was podpytać ile macie zup w menu ? Ja mam cztery i wydaje mi się, ze to chyba dużo.. ?
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie przekonałaś mnie do szarych. Pomęczę się miesiąc z niebieskimi. Wyjaśnisz mi co to są te metalowe ligatury? Bo ligatury to są te gumki, tak?
|
|
|
|
|
#1755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze że mi zaliczka w kościele nie grozi ![]() Cytat:
Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2013-02-16 o 12:40 |
|||
|
|
|
#1756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tez mamy coś kołoo tego chyba ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- to ile płacisz za foto skoro zaliczka taka duża? |
|
|
|
|
#1757 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o zaliczki to my płaciliśmy tak:
- zespół; 500 zł chcieli mniej ale P. stwierdził, że później będzie mniej do zapłaty ![]() - kamerzysta i fotograf; płacimy po weselu całość - catering; przy zapisywaniu zapłaciliśmy 500 zł, w listopadzie tego roku mamy dopłacić 1500 zł, reszta w poniedziałek po weselu. - sala 200 zł
|
#1758 |
|
Winter is coming
|
2100.
Mi to nie przeszkadza, w sumie wolę popłacić większe zaliczki, a potem mieć mniej do uregulowania
|
#1759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my już mamy odłożone pieniądze na wesele, więc wszystko nam jedno tylko zbieram teraz na kiecke i remont mieszkania---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- zasiedziałam się z Wami jako przykładna żona idę szykować obiadek Tż
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam za bardzo z czego odkładać, pensyjka malutka
ale co miesiąc zaczne te 200-300 zł odkładać, teraz zbierałam na wize, więc czas na zaliczki. Mój P ma odłożone sporo kasy, ale nie chce ich tykać- to będzie na remont mieszkania, a zaliczki chcemy pokryć z bierzącej kasy, a to co będzie trzeba zapłacić po weselu to z kasy z prezentów
|
|
|
|
#1761 |
|
Winter is coming
|
Ja też mam kasę odłożoną, więc mi to obojętne, czy zapłacę teraz czy później. Do ślubu i tak chcę jeszcze odłożyć, ile się da, ale zobaczymy ile dam radę
Oszczędzanie to coś, czego zdecydowanie nie znoszę
|
#1762 |
|
Zadomowienie
|
o też się zasiedziałam, nawet nie wiem kiedy ten czas przeleciał.. przed chwilą była 11:00
Spadam sprzatać ![]() ja też zdecydowanie oszczędzać nie lubię.. właściwie to nie umiem pieniądze mnie się w ogóle nie trzymają.. ja nie wiem..
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mieszkam z rodzicami, wiec nie ma wiele wydatkow, no i nie kupuje juz szalenczo ciuchow i innych pierdół ![]() Wiem, że TZ ma sporo odłożone, wiec pewnie z jego kasy pojdzie na zaliczki, bo ja swoje dzielnie odkladam na konto, zeby odsetki sobie rosly hehh Huhhh ale jak tak piszecie to troche kaski na te zaliczki trzeba bedzie dac
|
|
|
|
|
#1764 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Mieszkam z rodzicami i odpadają mi rachunki, ale i tak rozwalam kasę na różne rzeczy... W tym miesiącu musiałam kupić sobie bieliznę, bilety na koncerty, zaliczka na foto plus wydatki na życie i wypłaty nie ma A nie lubię sobie żałować na nic, po 5 latach studiowania i zaciskania pasa mam dość oglądania każdej złotówki...
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1766 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
Ja to samo zawsze po drzewach łaziłam ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
nie zdązyłam zobaczyć ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Kościół zaliczka ? to ile ogólnie chcecie dac ??moje zaliczki to -sala-3000zł -foto+video-500zł -orkiestra-300zł
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1768 |
|
Rozeznanie
|
karoolecka39266368 aneczka ojj wkurzyłabym się przeokropnie...
Ja nie wiem jak można tak zrobić...alloffkowa znając mnie walnełabym fiocha jak stąd do Krakow i na tym gadka by sie skończyła ![]() moooniaaaa Aneczka, masakra-ten sam dzień? I co wspólni znajomi mają robić? na pół się podzielić? Boże ludzie w ogóle nie myślą albo myślą tylko o sobie Ja już jestem skłonna zejść na 10 maja albo 7 czerwca, byle oni zachowali jakąś "odległość" czasową od nas, chociaż głupie 2-3 tygodnie. Ale ... wiem, że typują dwie sale i obydwie są beznadziejne, tzn.żarcie i obsługa bo estetycznie fajne. Wiem, wredna jestem KaEs No tak, Dziewczyny - łatwo nie jest, ale nie pozostało mi nic innego jak czekać na dalszy rozwój wypadków... być może nie uda im się zgrać wszystkiego w tym terminie i będą zmuszeni przesunąć. Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-02-17 o 12:38 |
|
|
|
#1769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może jeszcze kiedyś pochwalę się zdjęciami ![]() no właśnie chcielibyśmy jak najmniej dać, a tu już zaliczka 200 zł na rok 2012 ksiądz brał 750 zł + 50 zł za sprzątanie Kościoła, po obsypaniu kwiatów, aby inne pary miały czysto żal.pl
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Gratuluję
![]() Zwolnili mnie do domu wcześniej, to dobrze, bo wypiję kawę z Narzeczonym, potem zrobi spaghetti Madzikx3 - cześć ![]() Kiepska sytuacja z tym ślubem w jednym dniu ![]() U nas do zostawiania zaliczek daleko jeszcze, ale w 1. kolejności pewnie będzie to fotograf
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

- swoją drogą to też są pomysły dla mojej siostry na plener ślyubny

(

klask i:

17 maj 2014
fotograf 200zł. i dj 100-200zł., zależy jakiego wybierzemy.

właśnie przekonałaś mnie do szarych. Pomęczę się miesiąc z niebieskimi. Wyjaśnisz mi co to są te metalowe ligatury? Bo ligatury to są te gumki, tak?
dobrze że mi zaliczka w kościele nie grozi
A nie lubię sobie żałować na nic, po 5 latach studiowania i zaciskania pasa mam dość oglądania każdej złotówki...
Ja nie wiem jak można tak zrobić...