|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
Przychodnia była bardzo stara i w podejrzanej dzielnicy ale to nic. Nawet dość wiekowy lekarz nie był taki zły. Ale gdy zobaczyłam fotel zrobiony z samych płyt sklejkowych (dokładnie takich jak ławki w szkole) i metalowych "strzemion" a pod spodem leżała prastara emaliowana miednica, to się przeraziłam. W takim gabinecie można kręcić filmy o latach 60. Nie dziwie się, że w tej przychodni to lekarz czeka na pacjentki a nie odwrotnie.
Edytowane przez BioIvO Czas edycji: 2013-02-15 o 23:55 |
|
|
|
|
#4382 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurde U mnie na szczęscie luksus. Na pierwszą rehabilitację czekłam 2 tygodnie, na kolejne 1 dzień, a mogłam wejsć nawet od razu![]() Dziwią mnie za to zapisy do dermatologa w mojej drugiej przychodni- tylko w dniu przyjęć. Wtedy ludzie przychodzą na 5 rano, żeby się zapisać np na godzinę 17 zmieniając temat- dziwią mnie ludzie, którym na koniec miesiąca brakuje kasy na jedzenie, a kupują fajki i gry. A jeszcze bardziej rozbraja nnie to, że np gier nie kupią na allegro tylko w MM gdzie jest przebitka minimum 50zł na jednym tytule. Tak samo z jedzeniem- kupują w zwykłych spożywczakach Zarobki 2500-3000zł na jedną(!) osobę.
|
|
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie w ogóle dziwi myślenie "zastaw się a postaw się". Nie ważne, że człowiek od 1 do 1 ledwo daje radę, ale Boże Narodzenie/Komunia dziecka/wesele/obiad w niedzielę musi być na wypasie, żeby pół dzielni zazdrościło
.
|
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
Też wolę planować wydatki. Zanim na coś wydam kasę, to się 100000 razy zastanawiam, czy aby na miliard procent potrzebuję tego w tym miesiącu
.A...i dziwią mnie moi rodzice, którzy kupują więcej jedzenia, niż przejadają. Potem marudzą, że ciężko u nich z kasą. Ale, jak się otworzy lodówkę, to fura żarcia, gdzie połowa jest przeterminowana albo pootwierana i się psuje. No i ...teksty mamy, że kupiła sobie ostatnio to czy tamto, a potem marudzenie, że ciężko z pieniędzmi ostatnio, bo z racji zmiany stanowiska, obcięli jej pensję a ojciec nie ma zleceń . To, po cholerę oni wydają masę kasy na bzdury, zamiast sobie planować wydatki i mieć zmartwienia z głowy . Dzizas...
|
|
|
|
#4387 |
|
Ha ha ha ha ha
|
E tam, bez sensu przejeść wszytskie pieniądze
Też bym wolała perfumy, grę lub ciuchy
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
ale w tym wypadku, to nawet nie jest zastaw się, a postaw się. Ta osoba nie ma tu żadnych znajomych, rodziny. Wydatków stałych ma 1000zł ( mieszkanie+ alimenty). Zero oszczędnosci.
Drugi pracownik oprócz pensji ma jeszcze dodatkowy dochód z wynajmu mieszkania. Mimo to prawie płakał jak dziecko, gdy okazało się, że nie będzie zaliczek Facet przez kilka miesięcy nie płacił rachunków za koma i miał pretensje, że już po 3 miesiącach wyłączyli mu telefon.Trzeci pracownik mieszka w mieszkaniu komunalnym. Również pensja w okolicach 3000zł, żona też pracuje. Non stop narzekanie na państwo ![]() Tak jest co miesiąc. Na początku było mi ich żal- naiwniak Teraz mnie to tak wkurza, aż musiałam się wyżalić.a dodam jeszcze, że czasami trafia się dodatkowa fucha- często tak jest przy remontach, że lokatorzy chcą cos jeszcze zrobić w mieszkaniu. Np 600zł za skucie płytek w kuchni Wniesienie kibla na 6 piętro za 120zł Worki bez dna jednak istnieją.
Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2013-02-16 o 10:33 |
|
|
|
#4390 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
I tak ludzie wydają za dużo na jedzenie
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Ha, u mnie zmienili zasady wypisywania stałych recept-nie ma zamawiania w przychodni, tylko trzeba przyjść do lekarza. Termin z gorączką to 2 dni, szybciej nie ma opcji, żeby się człowiek skichał...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4392 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4394 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Albo branie kredytu na 10 tysięcy, żeby zrobić dzieciakowi komunię(w domu!), napraszać rodziny z całej Polski i gościć ją przez tydzień, donosząc codziennie alkohol.... Po 2 miesiącach pieniędzy z kredytu nie było.
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4396 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
A z drugiej strony nie rozumiem jak można całą rodziną siedzieć u kogoś tydzień i się pozwalać utrzymywać przez ten czas.
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie wkurza moja matka. Cały czas się mnie pyta czy chłopak mnie rzucił i mam powiedzieć prawdę bo ona wie, że mnie rzucił. Powiedziałam, że ma się nie interesować (bo dobrze wiem, że wszystko ze szczegółami rozpowie), to już słyszałam jak szeptem mojemu bratu mówiła, że chłopak mnie rzucił. To nic, że prawda jest całkiem inna, ale ona ma swoją prawdę i wszyscy się o niej dowiedzą.
|
|
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wyglądało tak jakby laska postanowiła, ze skoro jest u kogoś i ma żarcie niejako za darmo, to będzie się napychać do nieprzytomności (no i tak było, skoro rzygała po nocach).
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4402 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Dziwna jakaś. Zamiast Cię wesprzeć, to jeszcze wkurza. Poza tym... jak to rozpowie? Komu??
|
|
|
#4403 |
|
Konto usunięte
|
pewnie już się przewinął tu temat Czelabińska, teraz ja dorzucę tu (jakże popularną ostatnio) teorię spiskową. Nie wierzę, że to meteoryt. Znając Ruskich, mogłoby to być cokolwiek, zresztą, można było wieczorem obejrzeć jakiś pył czy coś tam, ale nie było nam dane ze względu na MGŁĘ. Przypadek?
![]() Dla niekumatych: oczywiście to był żart. Taki suchar w stylu pana Karola S. ![]() a wracając do tematu lekarzy. Bardzo mile zaskoczyłam się opieką medyczną w szpitalu. I nie był to szpital ĄĘ Warszafka, ale szpitalik w Pipidówie Dolnym (często odradzany). Mały wypadek, zatrzymali mnie na 3 dni na obserwację, personel szpitalny miły, ogarnięty, nie czułam się zaniedbana. Sale czyściutkie, sterylne i co najważniejsze.... jedzenie.... Tyle się nasłuchałam o tym jedzonku szpitalnym, że jak to tak, że tak malutko, a jak dostałam swoją porcję obiadową, to nie dałam rady zjeść całej. Dostawałam więcej jedzenia niż sama jem w domu
|
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wydaje mi się
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mamy taką ciotkę co dzwoni co chwila, żeby wypytywać o wszystko, a potem dzwoni do innych i rozpowiada i tak potem leci, że wszyscy o wszystkim wiedzą. Moja matka przy nas wyzywa na ciotkę, że co ją takie rzeczy obchodzą, ale jak tamta zadzwoni to jakoś nie ma odwagi jej powiedzieć żeby się nie interesowała, tylko jej się spowiada. No i moja matka lubi bardzo rozpowiadać na mój temat. Jak nie zdałam prawka to koleżanka mi opowiadała, że przed kościołem moja matka się wydarła `Mariola, a moja córa zaś prawka nie zdała`. Brak mi słów na nią czasem.
|
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4407 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]() Przekonalaś mnie.
|
|
#4408 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do rozgadywania, to ma podobnie. Mówi, że nikomu nie powie, a później wie moja siostra, sąsiadka, itd. Dlatego nic jej już nie mówię.
|
|
#4410 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Kawa super, bułka pyszna, masełko ekstra ale ten pasztet potem zeskrobywałam z tej bułki. A byłam po przymusowej ponad 36 godzinnej głodówce.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

).

Zapisy są organizowane jednego dnia w styczniu na cały rok. Ludzie od wieczora koczują i prawie przez komin włażą. Tylko dzięki mojej Psiapsiółce i Jej znajomościom udało mi się zapisać w ciągu roku. Czekałam pół roku na wizytę u lekarza od fizykoterapii + trzy miesiące na zabiegi.
U mnie na szczęscie luksus. Na pierwszą rehabilitację czekłam 2 tygodnie, na kolejne 1 dzień, a mogłam wejsć nawet od razu
Zarobki 2500-3000zł na jedną(!) osobę.
. To, po cholerę oni wydają masę kasy na bzdury, zamiast sobie planować wydatki i mieć zmartwienia z głowy
. Dzizas...