|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
nie dziękuję mam nadzieję, że teściowa da radę na 2-3 dni w tygodniu ja bym może wróciła na 4/5 etatu i jeden dzien opiekunka czy coś wyjdzie wpraniu
|
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Ponadrabiałam was troszkę
gaduły jedne wy tak wogóle to mam wrażenie że w ciągu ostatnich 3 tygodni przytyłam z 10 kilo muszę jeść dużo białka no i ogólem mam taki apetyt... Muszę się zacząć hamować bo skończę ciąże z 30 na plusie |
|
|
|
#3033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
1. Wracam po macierzynskim i mi wróci werwa do pracy i zostanę 2. Wracam po macierzynskim i mi nie wróci werwa do pracy, więc popracuje rok na maksymalnych obrotach, żeby dostać awans/podwyżke, zrobię drugie dziecko pójde na macierzynski i zmienię pracę po.. albo niedługo po powrocie.. 3. Wracam po macierzynskim i mi nie wraca werwa do pracy, ale tym bardziej do drugiego dziecka więc szukam innej roboty, albo w branży albo w czymś od czapy innego co by jeszcze zdążyć się za młodu przebranżowic.. |
||
|
|
|
#3034 | ||
|
Zadomowienie
|
Śliczne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
Czzesc dziewczyny! Dalej w szpitalu, dzien czwarty. Do tej pory zmierzyli szyjke tylko raz wiec nie wiem jak z nia sytuacja
musze czekac do poniedzialku. Lublana- leze na Zeromskiego, nie potrafie ocenic czy magnez pomaga? Ash- nikt nic wspominal o pessarze, a przy jakiej dlugosci go zalecaja? Szyjka zamknieta, nie weim czy to tez ma znaczenia w zwiazku z pessarem. Dziewczyny, dziekuje za kciuki i prosze o jeszcze!
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3037 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak słyszę o Waszych poracg spania Jak Ty się budziłaś to ja sobie ucinałam godzinną popołudniową drzemkę - już się od 5.30 zdążyłam zmęczyć ![]() Cytat:
Cytat:
po domu i dworze ![]() Cytat:
, żeby się uspokoiło wszystko.Pessar przy skracającej się szyjce proponują zazwyczaj. W sumie to nie wiem czy musi być jeszcze rozwarcie czy nie Może zapytaj na obchodzie czy o tym myślą i jakie sa ewentualnie wskazania ku temu. |
||||
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też chciałabym wrócić na 2 lata jakieś i myśleć o drugim brzdącu tak żebym miała z głowy do 30-tki i potem mogła awansować na jakieś fajne stanowisko i nie znikać z niego na rok![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- wspominałam już, że nie umiem i nie lubię gotować? wiedziałyście, że da się sp..rzyć rybę w sosie z proszku pierdzielę, nie gotuje.
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my już zjedliśmy rosołek od mamy
|
|
|
|
|
#3040 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i tu też mam podobnie! Dla mnie i L4 i macierzyński to czas odpoczynku i relaksu, który mi się nalezy ![]() Studiowałam dziennie na państwowej uczelni i pracowałam na cały etat od 3 roku studiów, do tego na piątym roku bo mi było mało nauki zaczęłam studia podyplomowe, w tym czasie też urządzałam mieszkanie i przygotowywałam wesele nie mam zielonego pojęcia skąd ja miałam na to energię ale teraz chilloucik i tylko czekam na córeczkę i mam zamiar się jej poświęcić w 100%Cytat:
![]() Trzymaj się tam Dziewczyny w Superpharm jest promocja na kosmetyki Hipp, wprawdzie nie sprawdzałam cen jak wyglądają na tle innych, bo już mi się nie chciało kombinować. Kupiłam żel do kąpieli i włosów, krem na odparzenia, krem pielęgnacyjny do buźki i oliwkę, za wszystko zapłaciłam jakoś 50 zł. ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
ta torba mała dość, ja teraz do szpitala miałam dwie torby fitnessowe dla samej siebie...i do porodu się spakuję chyba w walizkę taką lotniskową i do tego w drugą torbę, bo jak oczy me ujrzały wielkośc paki podkładów poporodowych to by mi pół torby zajęły tylko właśnie gdzies mi przemknęło, ze nie pozwalają w szpitalach toreb na kółkach że niby bakterie przenoszą także lepiej dopytać... Inne babki te co do porodów byly widziałam, ze miały wielkie torbiska takie jak się dawniej na kolonie w nie pakowało na 2 tygodnie
|
||||
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze to sporo miałaś rzeczy chyba? może najpierw kupię wszystko czego będę potrzebowała do szpitala a później rozejrzę się za torbą... a taką kolonijną mam |
|
|
|
|
#3042 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytałam lekarz o pęknięcie blizny, powiedział, że doświadczony lekarz takie rzeczy potrafi przewidzieć i zazwyczaj sygnały są już wcześniej że tak może się stać. Powiedział, żebym tym się nie martwiła. Poza tym wiesz, skoro mam pewność, że nikt mnie tam męczył nie będzie dłużej niż chcę to warto spróbować. W państwowym szpitalu w życiu bym się na to nie zdecydowała, bo to by było ryzykowaniem życia swojego i dziecka. No i też słyszałam, że gaz to ściema. Ale wiesz, ja zdaję sobie sprawę, że mój poród sn, to się może udać tak na 10 procent. A 90 % będzie cc. A w ogóle najlepiej to jakby mały był pośladkowo, to bym nie miała dylematu i od razu pod nóż poszła może tak się stanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lepiej mieć większą torbę i nie na maxa wypchaną te babki oprócz tych duzych toreb miały jszcze jakies mniejsze, pewnie z jedzeniem.A ja miałam ciuchy, ręczniki dwa, kosmetyczkę, talerzyk, kubek, sztućce (nie używałam), wodę mineralną dwie butle (teraz wypijam 2 litry wody dziennie więc przy porodzie pewnie 3l będzie schodzić, babki miały całe zgrzewki wody), owoce, klapki, szlafrok no i jakoś to zajęło w cholerę miejsca...a do porodu dodaj do tego podkłady na łóżko, te gigantyczne podpaski, pieluchy, ubranka dzidziusia i nie wiem co jeszcze ale pewnie milion innych rzeczy. To zajmie tyle miejsca, że ja chyba rozważę plecak |
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Mężu wrócił z pracy. Poprosiłam go, żeby pod drodze kupił pierś z kurczaka (chciałam dodać do szpinaku, który nam z wczoraj został). Przyniósł 2 udka
Cytat:
dzięki za cynk z Hippem, może męża jutro wyślę po żel. Choć chyba zdjęcie będę musiała mu dać, żeby przypadkiem nie kupił zasypki w moim szpitalu można na kółkach, za każdym razem jak tam byłam to taką miałam i nikt nie miał wątów na szczęście
|
|
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
większość moich znajomych wraca po pół roku zostawiając maluchy pod opieką babć czy opiekunek i nic złego się nie dzieje, w końcu nie porzucasz dziecka tylko wychodzisz na 8h
|
|
|
#3046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swojemu chcę zapewnić jak najlepsze dzieciństwo i nie wyobrażam sobie zostawić 6 mięsięcznego maluszka Co tam praca, lubię pracować, sprawiają mi przyjemność sukcesy zawodowe, lubię ludzi z pracy i wygłupy z nimi, ale to tylko praca, rzecz nabyta, tak jak pieniądze. No ale każdy ma inne priorytety, dla mnie priorytetem była praca i nauka do momentu aż nie osiągnęłam takiej pozycji zawodowej, która sobie założyłam i która pozwala mi być pełnoetatową mamą w ogóle zastanawiam się jak mi się spodoba macierzyństwo, bo jak bardzo to po roku macierzyńskiego (zakładam, ze wejdzie) na pół etatu wrócę do pracy![]() póki co nastawiam się na superfajny okres w życiu naszej rodzinki
|
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kiedyś też miałam, ale mi się odmieniło![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- welcome to new world, world of porodówka ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- A jeszcze w temacie znajomych to o nas nikt nie zapomniał, częściej po prostu robimy imprezki u nas w mieszkaniu, bo ja średnio mobilna jestem, ale zdarza nam się też wyskoczyć na piwko (ehkm... lemoniadę ) czy na wspólną kolację do restauracji czy na wieczór do znajomych. No i muszę stwierdzić, że przez to że jestem w domu nawet więcej imprez organizujemy i więcej na spontana, bo znajomi wiedzą, że praktycznie bez umawiania i planowania (dawniej umawialiśmy imprezy miesiąc-półtora miesiąca w przód!) zawsze jest meta z ciężarną gotowa na przyjęcie gości |
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na wszelki wypadek dopytam, bo nikogo nie widziałam z kółkową torbą... trochę zrzuciłam na to, że może taka moda, że do szpitala się bierze takie kolonijne torby |
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Zdobyłam mielone mięso wołowe
Muszę się zrobić na bóstwo na imprezę, upiec ciastko i zrobić hamburgersy.. ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
Kiedyś to się chyba tylko siebie i swój brzuch zabierało.. wszystko na porodówkach było.. a teraz to trzeba wszystko przywieźć.. A i wczoraj przechodziłam koło Madalińskiego.. Wyszła z niego parka z maleństwem.. Babka ledwo sie toczyła za mężem.. a on niósł szkrabka w foteliku.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-16 o 15:50 |
|
|
|
|
#3052 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardziej chodziło mi o to (i Mysi chyba też), że mimo wszystko dziecku się wielka krzywda nie stanie jak mama wróci do pracy a na niepracowanie i siedzenie w domu z dziećmi nie moge sobie pozwolić, bo raz - pracować będę musiała jeszcze kilkadziesiąt lat i z rynku pracy na kilka lat wypaść nie mogę a dwa lepiej jak są dwie pensje, o ile oczywiście obydwie osoby mają pracę, bo wiadomo jakbym nie miała pracy i życie by mnie zmusiło do siedzenia w domu to też bym z radością wykorzystała ten czas
|
|
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to chyba dalej żyję w błogiej nieświadomości co mi trzeba a co nie
![]()
|
#3056 |
|
Zadomowienie
|
Mamy dziś wypasiony obiad - gotowane ziemniaki z kapustą kiszoną
n a śniadanie jedliśmy jajecznice, więc teraz sobie wmawiamy, że to prawie jakbyśmy do tych ziemniaków jajka sadzone mieli |
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3059 |
|
Zadomowienie
|
dodam, że dziecku smakuje, bo fika radośnie... zakładam że radośnie a nie z frustracji, że miało być mięsiwo tylko rodzice nie podołali
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Ty robisz wypasione obiadki, więc chętnie przygarnę na jutro a deser robię dziś taki http://kuchnialidla.pl/product/Jagod...arpone#przepis właśnie się malinki rozmrażają pardon Ash, ale te malinki sama polecałaś
|
|
|
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
ja smażę racuchy z jabłkami, zjadłam 2 i już mam wszystko pod gardłem.... nie mogę jeść...
a moje dziecię śpi jak zaklęte, jak nigdy.... aż się boimy budzić. Smyraliśmy ją już po stopach i podskubywaliśmy w uszko, ale śpi jak Śpiąca Królewna.... w sumie tylko wtedy spokój |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

Ale w takim układzie życzę Ci aby faktycznie udało Ci się wrócić do pracy po pół roku bez problemu 
tak wogóle to mam wrażenie że w ciągu ostatnich 3 tygodni przytyłam z 10 kilo
muszę jeść dużo białka no i ogólem mam taki apetyt... Muszę się zacząć hamować bo skończę ciąże z 30 na plusie 

liczę, że mój poród nie będzie trwał godzinę od pierwszych objawów
musze czekac do poniedzialku. Lublana- leze na Zeromskiego, nie potrafie ocenic czy magnez pomaga? Ash- nikt nic wspominal o pessarze, a przy jakiej dlugosci go zalecaja? Szyjka zamknieta, nie weim czy to tez ma znaczenia w zwiazku z pessarem. Dziewczyny, dziekuje za kciuki i prosze o jeszcze!
milej soboty!!!
jak słyszę o Waszych poracg spania
Może zapytaj na obchodzie czy o tym myślą i jakie sa ewentualnie wskazania ku temu. 

ale teraz chilloucik i tylko czekam na córeczkę i mam zamiar się jej poświęcić w 100%