|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Podziwiam, że wytrzymałaś do tak późna Co do brzuszka, wcale się nie dziwię, że zrobił furorę A jak Ci wyszły hamburgerki??Cytat:
Cloche co myślisz o tuym kremie dla maluszka na słońce: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...olerancje.html Pisałaś wcześniej, że nie można przez pierwszych 6 m-cy używać filtrów, ale ten niby można od pierwszych dni Ma filtry mineralne, ale co do reszty składu to trudno mi ocenić... Czytałam o nim bardzo dore opinie na blogu farmaceutycznym i się zastanawiam.
|
||
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
rozmawiamy
jest ok ale trzymam się na dystans..Cytat:
co do znieczulenia-ja nie chcę bo po co dokładać kolejne elementy, wytrzymać wytrzymam, przecież nie umrę z bólu ![]() a jakbym umierała to pewnie już bedzie za pózno. UWAGA: w Poznaniu 2 i 3ci marca darmowe usg 3D/4D w Plazie ![]() od 10tej jaram się! |
|
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś kotlet z kury, ziemniaczki i ogórki kiszone
|
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim rodzicom pękło w łazience na samej górze, jak wybijali kontakt po drugiej stronie ściany i olali sprawę bo w sumie widać tylko jak się prysznic bierze, a tak, to drzwiczki od prysznica przesłaniają. Na poziomie wzroku to pewnie by coś kombinowali.
|
|
#3185 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki
Cytat:
najważniejsze jest podejście do całej tej sytuacji .. nastawiasz sie pozytywnie wierząc ze dasz radę..i tak też będzie..bo pomysl nawet najgorszy ból wkońcu się kończy a przy porodzie to już w ogóle super bo kończy się maluszkiem w ramionach... bolec może i boli...ale Ja kazdy nadchodzący skurcz odbierałam uśmiechem na twarzy że zbliża się ten moment kiedy będą parte i koniec...mały na świecie... zresztą taki ból jest tylko wtedy kiedy rodzimy nasze dzieci ..nigdy się już nie powtórzy ... a i tak bardzo słabo pamiętamy ten ból.. ![]() Ja też nigdy nie brałam znieczulenia.. i nie wezmę i teraz....wolę przejsc ten rytuał w świadomości zupełnej i tańczyc z bólem w parze...nie zakłócając toku porodu ![]() noooo...chyba że z jakiegoś powodu będę musiała miec cesarkę
|
|
|
|
|
#3186 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój chłop dość długo się przygotowywał. testował docinanie, różne materiały... póki co mogę polecić taki system planfix: https://www.youtube.com/watch?v=mNMKpXaxS10dobrze, że masz się gdzie wynieść w międzyczasie! Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja jak zjadłam 20 ml mleka, to było święto w domu. cyca mi się ciągnąć nie chciało, jadłam kulturalnie - z łyżeczki ![]() a co do pediatry - baty się należą. ja nie wiem, jakim cudem tacy lekarze stawiają specjalistyczną diagnozę po jednym badaniu......... żona mojego kuzyna z kolei na razie jeszcze bezgranicznie ufa pediatrze i swojego malucha smaruje przeróżnymi, drogimi specyfikami, żeby zwalczyć wysypkę. owszem, również maście sterydowe już się znalazły w asortymencie. a na prostą i logiczną poradę ze strony rodziny, by spróbować zmienić mleko, reaguje oburzeniem, bo przecież pediatra wie co robi Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a schabowe ze schabu ![]() ale takie alla schabowe z filetów z kurczaczka też uwielbiamy...i często zapodaje rodzince na obiadek do ziemniaczków albo robię tak jak Ty z pieczarkami ale przykrywam plastrem zółtego serka ..i wtedy mówię na to danie schabik pod kołderką ![]() ale Twoja wersja mnie ujęła ... jak robisz te filety w cieście??
|
|
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj oglądaliśmy "Django" Całkiem fajny film, tylko długi i parę zbyt brutalnych scen było. Ale ogólnie warto obejrzeć bo nawet nie zauwazyłam jak minęło te prawie 3h. Mała wczoraj po naleśnikach z danio tak fikała, ze aż brzuch podskakiwał. Pierwszy raz widziałam "górę" na brzuchu koło pępka. Nie wiem czy to głowa, nogi czy dupka ale fajny widok
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w cieście czasem rybę robię - jajka+mąka+zioła tak na oko
|
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ada no to uff Dobrze, że tylko na siniaku się skończyło Co do jedzenia, widać byłaś dżdżownicą w poprzednim wcieleniu Ja dziś na obiad mam obiad z wczoraj, czyli kurczaka z fixu knorra smażony makaron po chińsku. Nawet niezłe. A jutro barszcz z torebki(oczywiście bez konserwantów ) ) i paszteciki domowe |
|
|
|
|
#3191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co dalej.. z tego wyjdzie ciasto tak.. zanurzyć rybkę np.. i wkładac na gorący olej? tak? i to się robi taka chrupiąca skórka czy pęcznieje jak normalne ciasto..? |
|
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Ada no widzisz
Dzidziuś ma super amortyzacjemetropoli chce rodzić bez znieczulenia, bo uważam, że dam radę. Podobno znieczulenie przedłuża poród kobieta nie czuje kiedy ma przeć. Jak będę się nastawiać, że nie dam rady, to podświadomie będzie bolało bardziej Rodziła bratowa w moim wieku, rodziła przyjaciółka, obie dały rade bez znieczulenia i mówiły, że ból jest do przeżycia Jest to mój pierwszy poród więc idę w ciemno Zobaczymy co powiem przed drugim![]()
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem fajnie tak coś innego zamiast paniery z bułki tartej ![]() i w płatkach kukurydzianych też lubię!
|
|
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do Twojej przygody z czerwonym kibelkiem..to Ja tez coś takiego ostatnio przeżyłam tylko to Ja krwawiłam .... po goleniu wyszłam z wanny i wycierałam się ręcznikiem i o matko jakie moje zdziwienie że krew zobaczyłam..pare razy jeszzcze tak sie wytarłam i ciągle krople krwi..wkońcu wziełam lustereczko.. zajrzałam sobie tam a tam masakra pogoleniowa
|
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
tak nie jadłam ale właśnie zrobiłaś mi mega ochotę na chipsy
|
|
|
|
#3197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oo...dzięki kochana |
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja daję zioła prowansalskie i sól
|
|
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj kupiłam dużą pakę i...
zjadłam dwa i stwierdziłam,że nie lubię ![]() ale na panierkę będą super
|
|
|
|
#3200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tą ziemią to jak zaczęłam czytać, to myślałam już, że ją jadłas Pewnie Ci jakiś minerałów brakowało.I wy mi tu o smażonych kotletach! No ale pocieszam się, że po tygodniu na diecie cukrzycowej mam -1kg
|
||
|
|
|
#3201 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
no i sie nie myliłaś nie chciałam tak od razu się przyznać ale oczywiście że musiałam zaspokoić swoje pragnienia... ![]() nie mogłam się opanować... mama moja wpadła na pomysł żeby mi tą ziemie sparzyć .. ugotować żeby nie złapać jakiś niepożądanych zarazków... ![]() tak bardzo ją chciałam zjesc że nie było wyjścia .. jak szłam ulicą i wiosna zawitała to Ja się trzęsłam z tego zapachu soczystej i pachnącej.. mokrej ziemi no więc po ugotowaniu wziełam łyzeczkę i zjadłam .. czubatą łyżeczkę ziemi!!!...pyyyyszna była.... normalnie przechodziła przez mój przełyk jak najlepszy na świecie cukierek z alkoholem ![]() no i starczyło mi tego zasmakowania do końca ciąży..bo przecież zdawał sobie z tego sprawe ze tego jesc się nie powinno co nie |
||
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Ash przyomnij mi jaki Ty miałaś ten cukier i po jakiej glukozie.
U mnie wyszło 117 po 50 g i jak byłam w czwartek to już byłam przestraszona, ale lekarz powiedział, że jeszcze tego by brakowało mi bym miała cukrzycę i że norma jest do 140.
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak jak moja teściowa, która trzęsie się na widok kredy |
|
|
|
|
#3204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dot. jakości mleka.Byłyśmy w pokoju we 3. Ja urodziłam dobę po dziewczynach tak +/- Jedna z nich miała dzieciaka cały czas głodnego mimo, że jadł z opbu piersi a druga karmiła swojego jedną - z drugiej odciągała bo maluch po jednej spał... Ta, która miała problem z jakością pokarmu poprosiła tą drugą o dokarmienie jej dzieciaka - dostała mleko z drugiej piersi w butelce i co? I maluch usnął raz dwa z uśmiechem na ustach a ta siedziała i beczała, że jej mleko jest do doopy. No i chyba coś w tym jednak jest.. bo po tym eksperymencie nie wierzę, że może być inaczej ![]() Cytat:
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Ada potworze ziemny, nie wejdzie się, ale aukcje będą przedłużone, więc syn da radę licytować telefon
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma szans chyba... na fb pisali, że mają awarię... :/
|
|
|
|
#3209 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() aaa no widzisz to nie jest ze mną tak źle ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() młody wkurzony jak nie wiem co...
|
|
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drobniutka panienka! a siostrze zazdroszcze szybkiego porodu gratulacje dla cioci!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

Co do brzuszka, wcale się nie dziwię, że zrobił furorę
A jak Ci wyszły hamburgerki??
Ma filtry mineralne, ale co do reszty składu to trudno mi ocenić... Czytałam o nim bardzo dore opinie na blogu farmaceutycznym i się zastanawiam.

jest ok ale trzymam się na dystans..

dobrze ze tak sie to skonczylo i z malym ok 
Wiecie co ja wtedy przezyłam?

Ślub 27. X. 2012