|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Agnjeska - trzymam kciuki oby było wszystko dobrze!!! świetnie sobie radzisz.
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
mój Stefan ma święto najlepszego dla reszty kociaków
|
|
|
|
|
|
#3302 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zazwyczaj mam około 110/70 ale jak wchodzę na wizytę to zawsze jest ok. 125/80 - wizyty tak na mnie działaja A w ogóle ostatnio jak weszłam to miałam 171/90! Masakra i nie wiem skąd takie... połozna nawet mi go nie wpisaął tylko powiedziałą, że mzierzy jeszcze raz po wizycie i w sumie spadło do 125/75...Cytat:
Najtaniej chyba w auchan... Więc póki co, kupilismy tylko takiego małego jelpa, żeby pierwszych kilka prań wstawić (właśnie druga tura się pierze) a większy to chyba zamowię na allegroCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super, że Jasminka sobie dobrze radzi. Mam nadzieję, że za max 2 tyg będziecie juz razem w domku A z tego co na sR mówili, to lepiej żeby sie przydarzła w szpitalu niz po powrocie do domkuCytat:
![]() Cytat:
Wy tez tak macie? Jakiś afrodyzjak, czy co?![]() Cytat:
|
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój by się zaraz wygadał, a Twój do samego końca poker face.... Aga- super że Jaska sobie dobrze radzi, na pewno szybciej będziecie w domku, niż te wstępne terminy. Dzielne z was dziewczyny Bzinka- właśnie patrzyłam że mi ciebie wczoraj nie zacytowalo- Wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia
|
|
|
#3304 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
![]() oczywiście rano mężuś złożył wózek , żebym mogła się nacieszyć wklejam zdjęcia mutsy EVOA co do narzuty to za chwilę zamawiam bo ładniejszych nie znalazłam i się napaliłam heh, dam znać jak przyjdzie a jeszcze o proszku napiszę. Ja swego czasu sprzedawałam chemię z Niemiec i polecam proszek lub żel persil sensitive, są bardzo wydajne i delikatne, wszystko super dopiera i jest mięciutkie a do płukania softlany hipoalergiczne również Niemieckie (oczywiście jeśli ktoś ma dostęp do tych produktów lub można zamówić na allegro ). Oczywiście polecam bo klientki były zachwycone no i ja sama teraz piorę w nich rzeczy dla Janka.ps. przepraszam za tło ale to w suszarni kolejna porcja pościeli i ręczników małego
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2011073000300330.png http://www.suwaczki.com/tickers/8uneyx8dhulmytt7.png Edytowane przez takinna Czas edycji: 2013-02-17 o 14:21 |
|
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALe tu pusto przy niedzieli...aż nie ma co czytac;p |
|
|
|
|
|
#3306 | |||
|
Zadomowienie
|
Niby 2700 jest ale myślę że jak będzie odpowiednio przybierać to nie będą się tego aż tak trzymać.
Cytat:
Cytat:
A co ile odciągasz? U mnie już też się rozkręca o 14.00 100 ml odciągnełam ale mam problem z lewą piersią bo pełna jest ale lecieć nie chce... i też są twarde jak kamień. Podziwiam za ręczny laktator ja mam elektryczny taki jak w szpitalu, wypożyczyłam sobie. Cytat:
No i dziękuje wszystkim
|
|
|
#3307 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
buuu ale pustki
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Klementynko ta baba to psycholka, zapłodniła się in vitro tylko po to żeby zostać celebrytką ej dziewczyny a co się robi jak przez pierwsze dni nie ma pokarmu? Karmi sie butelką?
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2013-02-17 o 16:03 |
|
|
|
|
|
#3310 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego całą ciążę przechodziłam w leginsach Cytat:
u nas Julka lepie, już nie kaszle i smarki tylko raz na jakiś czas (wodniste) więc jutro idzie, bo we wtorek robią zaległy dzień babci i dziadka Cytat:
Cytat:
ale superrr Cytat:
super zakupy Cytat:
chciałabym już urodzić, ale dzidzia sama zadecyduje hehe dopisałam hihi u nas było to samo
|
|
|
|
#3311 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W sumie to chyba sytuacja podobna jak przy cesarce... bo wtedy tez od razu pokarmu nie ma. Coś słyszałam o karmieniu kieliszkiem... ale czy to możliwe na dłuższa metę?
|
|
|
#3312 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby żółtaczka was omineła dzięki dzięki za kolejny tydzieńdzieki dzięki Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- a czym ją leczyłaś?
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
caly dzien Leze w lozku nic nie robie ... nawet zalaczylam se film i oko mi sie kimlo .. wstalam przed chwila ..... - slysze pukanie do drzwi i siostra sie pyta
'' spisz czy co '' ja zerwana ze snu krzycze '' nie nie to tylko oczy mi sie zmeczyly '' haha .. no ale zawolala na obiad - dzis zapiekanka rybna z lososia z ziemniakami i warzywami .... yhmm Niebo w Gebie nio niedzielllla jest przeciez .. TZ w domkach pewnie .. to trza korzystac z ost chwil sam na sam hihiod jutra sie zacznie JUZ JUTRO 18 i pozwalam ci Rodzic |
|
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3315 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga to dużo odciagasz ja się mecze tym ręcznym mam tomme tippee czy jak to tam się pisze
ale ciężko idzie. Dziś odciagnelam 90 ale mala zjadła 30 ml. Chce jej dać 60 po kąpieli i zobaczyć jak będzie spala po takiej ilości. Jutro rozejrze się za elektrycznym. Luna jak nie masz pokarmu w szpitalu to polozne dokarmiaja butla. Miska też była na noc dokarmiana bo w dzień spoko ssala cycka ale na noc juz nie wiem co się działo ale chyba się nie najadala i ryk był ogromny a po butli spala 3 godziny.
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-02-17 o 17:24 |
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie!
dziś taki piękny słoneczny dzień wybrałam się z mężem na spacer ale dopadł mnie ból w dole brzucha.. taki dziwny niby jak solidne kopnięcie ale nie do końca bym powiedziała, że to były kopniaki tylko tak jakby mi dół brzucha ściskało i puszczało ;/no i wróciliśmy do domu bo się przestraszyłam.. moja mała cały czas wierci mi dziury ![]() podczytywałam troszkę przez weekend.. z tego co pamiętam: bzinka wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Życia! szczęścia, miłości i wzajemnego szacunku p.s. wszystkiego naj dla kota ![]() nestelle wszystkiego naj naj naj dla Ninki strippi ale się dzielnie trzymasz ja bym już chyba dawno spanikowała ![]() czekamy na Michałka ![]() Agnjeska brawo dla dzielnego taty ![]() zdrówka dla Jaśki, oby szybciuteńko rosła i nabierała siły! no i oby obyło się bez naświetlania ![]() uszy do góry, będzie dobrze ehh i więcej nie pamiętam.. o- zdrówka dla Julci Małpkowej Cytat:
![]() ja mam wszystko wyprane w tym Persilu.. w żelu.. tak fajnie, świeżo pachnie |
|
|
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam z Igorem i nie miałam pokarmu, to on nie jadł. Ciumkał i dostawał tyle, ile było. Wiem, że w drugi dzień, jak płakał, położna sprawdzała mi piersi i już tryskało. Więc to też pewnie różnie. Pierwszego dnia prawie nie jadł -odsypiał poród.
Co do krwawienia - Aga już prawie nie, Liwka jeszcze... Mi się skończyło dokładnie po 6 tygodniach. Zużyłam 4 opakowania podkładów i było mało. Później największe podpaski, ale na początku bardzo często zmieniałam. Nikt nie poda gotowej recepty na poród, połóg, macierzyństwo.
|
|
#3319 |
|
Zadomowienie
|
wszystkie ciuszki, pieluchy tetrowe, kocyki, śpiworki..
wszystko mam wyprane w tym http://www.kidsgo.de/test-produkttes...-sensitive.php |
|
|
|
|
#3320 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny wpadłam na chwilkę nawet nie dam rady was poczytać łapie mnie choróbsko tzn zatoki
![]() ![]() ![]()
|
|
#3321 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja tylko na chwilę, niestety jestem w szpitalu ;(
cisnienie robi co chce, do tego bialko w moczu. trzymajcie kciuki bo jestem przerazona postaram sie zagladac ale w komorce z netem kiepsko a czytac na szpitalnym ciezko. z pozytywow Mala oki. wazy 1270 g drobinka bedzie. no to sciskam was mocno.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#3322 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i wróci z wami do domku. Trzymajcie się Fajnie że możesz ją obserwować ![]() Cytat:
Cytat:
napisz czy warto czy lepiej od razu kupić coś lepszego?Trzymajcie się kobietki Cytat:
![]() Cytat:
oj kochana trzymaj się, no cóż z ciśnieniem nie ma żartów, ale w szpitalu ci wyregulują i będziesz spokojniejsza. Fajnie że z małą ok. |
||||||
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymamy trzymamy! ![]() wiem, że to nie jest łatwe ale myśl pozytywnie, jesteście na pewno w dobrych rękach i pod opieką a to najważniejsze! |
|
|
|
|
|
#3324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam ciekawa bo niby się nie dokarmia no ale co wtedy, jak trzeba to trzeba... Moja siostra leżała z dziewczyną której pokarm nie leciał i położne się na nią darły więc ona ryczała, dziecko ryczało i tak całą noc.. dopiero rano sie zlitowały i dały mu butle Mi poprostu ciężko sobie wyobrazić że tak hop siup włącza się pokarm razem z porodem może dlatego że nic ze mnie nie leci i biust też za dużo mi nie urósł. Taka jakaś nieświadoma tego wszystkiego jestem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3325 | |
|
Raczkowanie
|
Super pomysłowe koleżanki
Pozazdrościć...Cytat:
za zakupy, superowy wózek..Aga za małą
|
|
|
#3326 |
|
Kniaginia
|
Ptaszysko, trzymam kciuki za uregulowanie ciśnienia i szybki, bezstresowy powrót ze szpitala
|
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za szybki powrót do domku
|
|
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
w końcu
Cytat:
![]() ![]() ja też. jednych. ale ja rzadko wychodzę ![]() kupił mi chłop chyba we wrześniu XL w H&M... i do tej pory są za duże (za długie, za szerokie w łydkach, a i cyc by się schował )tak samo sweter, bluzka... myślałam że od razu przytyję sporo ![]() heh... szkoda ![]() trzymaj się Maleńka!!!!!!!! w którym lezysz?! na IP pojechaliscie i Cie zostawili?
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki ci
Cytat:
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

Głaski dla waszych mruczków
mój Stefan ma święto
najlepszego dla reszty kociaków

ale chyba od samego patrzenia na cisnieniomierz mi sie podnosi
Ja zazwyczaj mam około 110/70 ale jak wchodzę na wizytę to zawsze jest ok. 125/80 - wizyty tak na mnie działaja
Poprostu sie wzruszyłam
Super, że Jasminka sobie dobrze radzi. Mam nadzieję, że za max 2 tyg będziecie juz razem w domku
Jakiś afrodyzjak, czy co?

możecie rodzić w tygodniu do godziny 15 

żeby żółtaczka was omineła
dla Julci
05.07.2008