|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Ja opanowałam allegro i zamawiam wyprawkę dla Bartka
Mam tylko problem z termometrem i zostawię to na później
|
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() no co, kreda to też wartościowe minerały ![]() a propos aukcji... małż choruje, leży w łóżku z lapem, i wylicytował wózek maxi cosi mura 4 przeliczając na polskie za około tysiaczka wprawdzie nie mój wymarzony kolor (niebieski), ale w dobrym stanie. chociaż okaże się jeszcze po dostawie...to była aukcja typu kup teraz lub zaproponuj cenę. jeszcze parę dni do końca było, a propozycji się roiło. więc nie było na co czekać. ostatnio taki sam zestaw tylko w innym kolorze poszedł za ponad 320 euro na kup teraz, a aukcje dochodzą do 500 euro adapter do fotelika i pokrywa przeciwdeszczowa są w pakiecie, więc styknie na początek
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam i z gruszka/ ew. aspiratorem..
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- ja zamówiłam fridę wcześniej myślałam, że to obrzydliwe i nie dam rady ale glutków praktycznie nie widać w tej rurce
|
|
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
potwierdzam... obleszka :P
|
|
|
|
#3277 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i hipp pachnie przepięknie i delikatnie Cytat:
a "fachowcy" sobie życzyli od 100 zł wzwyż za położenie metra kwadratowego. plus materiał to jest życie! mąż stwierdził, że się przekwalifikuje i będziemy żyć jak pączki w maśle Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja się nad nim zastanawiam cały czas ale chciałabym 3 kołowca jednak
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3280 |
|
Rozeznanie
|
Tak, tak poprzednia wersja mury była 3kołowa
) Nadrabiam Was na bieżąco z ukrycia
|
|
|
|
#3281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tam pod aktualną ceną.. to byłoby niemożliwe żeby ktoś sprzedał tyle ładnych ubranek za taka kwotę..choć trafiłam na kilku idiotów i kupiłam np nowy zestaw bluzka plus spodnie (cena z metki 30zł) za 1,25zł nie rozumiem czemu dają aukcje od złotówki.. przecież nic na tym nie zarobią
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-02-17 o 17:44 |
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
ciasto to mąka, mleko, jajko, przyprawy. Żeby wyszło takie gęściejsze niż na naleśniki. Można całego fileta w tym obtoczyć i smażyć. Ja robię dość gęste ciasto i fileta kroję na małe kawałeczki. Do tego pokrojone pieczarki i cebula. Mieszam wszystko i smażę nalewając chochelką. Z jednej piersi wychodzą spokojnie 4 duże kotlety. Ostatnio dodałam też kukurydzę bo miałam na zbyciu.
Najlepiej smakuje z frytkami albo ryżem angie za zakupynuna szkoda z tą aukcją licytujesz jeszcze raz?
|
|
|
|
#3283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie drogo i do tego w takim świetnym stanie! Świetnie ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że jak do Was przyjedzie, będziecie tak samo zadowoleni jak Magiusa ze swojego I zdrówka dla męża!
|
||
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Mi Pani w sklepie powiedziała, że ona nie miała siły, znajome też nie i to raczej mężczyźni używają do maluszków, powiedziała, że lepszy odkurzaczowy dla kobiety.
Obrączkę noszę na stałe, pierścionek zaręczynowy jak wychodzę, bo mnie drażni jak się obraca w kółko, ale mniejszy by przez kostki w palcu nie przeszedł chyba. W ogóle to bez problemu ściągnęłabym obrączkę, no może poza porankiem, bo rano to ja jakaś bardziej opuchnięta jestem, ale to jeszcze przed ciążą zauważyłam. Większość ludzi ma tak na wieczór.
|
#3286 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3287 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie z wyprawką mnie jeszcze czeka praktycznie wszystko prócz ciuchów i wózka czyli od pieluch aż po meble ![]() Cytat:
![]() oooo!!! mam! ta informacja to z poradnika ciążowego z mojej kasy chorych. mianowicie piszą, że jeśli kobieta jest przyzwyczajona do saunowania, jej ciąża przebiega bezproblemowo i nic nie grozi przedwczesnym porodem, to można iść do sauny, AAAAAAALE: max 3 wejścia na max 10 minut i fazy wychładzania wydłużyć. żadnych nagłych zimnych pryszniców. tylko spokojnie i powolutku się odprężyć. i mieć kogoś u boku w razie wu ![]() Cytat:
mała lekcja na temat wilgotności powietrza ![]() ![]() i teraz... wietrząc w zimie wpuszczamy do mieszkania/domu powietrze zimne. niech ono ma nawet wilgotność 80% - po ogrzaniu go nici z tych procentów nie będzie, zależnie od tego, ile nagrzejemy, wilgotność może być baaardzo niska. trzeba wówczas powietrze nasycić wilgocią, czy to przez nawilżacz, czy przez mokre ręczniki na kaloryferach ![]() idealnie dla śluzówek jest koło 60%. w pracy mamy klimę i wilgotność na dolnej granicy przyzwoitości - czyli 40%, i zawsze mi sucho w gardle i mój nos + zatoki się buntują ![]() Cytat:
![]() ja też całe szczęście się jeszcze tak bez opanowania nie rozryczałam, ale fajnie tak sobie ulżyć od czasu do czasu z tym że u mnie to nie ciążowe... ale ja zawsze coś z hormonami miałam nie tak ![]() a co do wózka: super okazja i cieszę się ogromnie, że w tak dobrym stanie jest ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- tylko fotelika w tym pakiecie nie ma, ale spoko, dokupię też używany, jeszcze wyczaję aukcję, albo na pchlim targu może... w marcu dużo pchlich targów u nas, więc na pewno coś się znajdzie Cytat:
i nie jest to oznaką wcześniejszej wersji czwórki, tylko właśnie ilość kół podobno różnie bywa ze stabilnością tych 3kołowych, ale mura daje sobie świetnie radę. może szukaj aukcji, a nuż się trafi ![]() Cytat:
a małżowi dobrze - noszę mu jedzenie, picie... on ma spokój... no ale należy mu się ![]() Cytat:
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
łe nie mogę sobie fajnego filmu do oglądania znaleźć. Obejrzałam O północy w Paryży.. zdjęcia przepiękne, wsiadłabym w samolot i poleciała do Paryża na żywca zobaczyć, ale historia.. wynudziłam się strasznie w polowie chciałam wyłączać..
Teraz sobie oglądam Love actually ale też nuda, może się jeszcze rozkręci.. na razie 30 minut filmu obejrzałam.. Nie wiem czy ja mam jakiś słaby dzien na ogląanie czy co.. |
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
a co w koncu kupujecie do kąpania dziecka?? w sensie kosmetyków?
Mi koleżanka rekomendowała Oilatum.. Widziałam w sklepach też Oilum.. Jak wpisałam w necie czy Oilum czy Oilatum to mi wyskoczyly, ze jeszcze jest Emolium i jest tańsze, ale, żeby w ogóle tego nei używać chyba, że dziecko jest alergikiem tylko używać szarego mydła biały jeleń.. Ewentualnie zwykłą parafinę psiukaną kupić i psiukać do wody.. to w ogóle jakaś abstrakcja dla mnie.. A tym mydłem to można głowę myć?? |
|
|
|
#3291 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja to sobie tłumaczyłam tym, że przez noc się nie ruszam za bardzo...Cytat:
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba też nie widziałam.. zobaczę sobie..
|
|
|
|
#3296 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a do zupy nigdy nie dodaję śmietany, jeśli cokolwiek dodaję to jogurt![]() Cytat:
a koncepcja na sesję naprawdę fajna![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
btw chciałam wczoraj poczytać opinie kosmetyków Hippa na KWC i strasznie mnie zirytowało, że większość opinii dotyczy nie dzieci tylko jakiś lasek fajnie, ze im krem na odparzenia działa na jakieś wiszące skórki przy nosie, ale mogliby by jakoś zrobić rozróżnienie na opinie dotyczące dzieci i dorosłych, bo to że jakiejś starej dupie dobrze robi na twarz krem na odparzenia niewiele mi mówi i odparzeniach po siuśkach na dupce dziecka. Cytat:
Z resztą po zawartości innych aukcji sprzedającego świetnie widac kto sprzedaje nowe ciuchy a kto ma wygrzebane z sh. Cytat:
![]() Cytat:
Moja dzidzia będzie kąpana i smarowana zestawem Hipp&olejek migdałowy&olejek kokosowy i być może mydełko marsylskie
Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2013-02-17 o 19:10 |
||||||||
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i już ci odpisała... a ja się powtórzę: za cholerę nie pojmuję, jak można tyle pieniędzy kasować za najtańszy składnik kosmetyczny świata - parafinę tutaj cytat producenta (oilatum) na temat parafiny: Parafina ciekła tworzy oleistą powłokę na warstwie rogowej naskórka, zapobiegając nadmiernemu parowaniu wody z powierzchni skóry i zapewniając jej tym samym odpowiednią wilgotność i natłuszczenie. hmm... ja powiem tak: parafina ciekła tworzy nieprzepuszczającą powietrze warstwę na skórze - czyli owszem, woda z naskórka nie odparuje, ale też skóra nie oddycha. skóra maluszka ma powoli budować swoją barierę ochronną. jak tu ją budować, skoro się ją obkleja bezwartościowym lepiszczem? lepiej do kąpieli wlać wartościowy olej, np. migdałowy (chyba że mamy do czynienia z alergikiem - przykładowo oliwa z oliwek jest bardzo dobrze tolerowana) - i mamy lepszy efekt skóra jest natłuszczona, ale oddycha, olej dostarczy jej też trochę witaminek w naturalnej postaci.do typowego mycia są tańsze i składowo bez zarzutów żele. ja się zastanawiam, czy trzeba aż od początku malucha szorować... czy nie wystarczy właśnie woda, olej i ściereczka - niczym w OCM, czyli "oil cleansing method"... --- edit: krótkie wyjaśnienie na temat parafiny - ja nie twierdzę, że to zło i że przy nieprawidłowościach, jakichś łuszczących plamach, te oilatumy itp się nie sprawdzą - może właśnie wtedy taki "plaster" skórze pomoże dojść do siebie... chociaż na moim bracie się to nie sprawdziło, ulga była chwilowa, a skóra po paru godzinach robiła się jeszcze brzydsza... no ale wszystko zależy od problemu ![]() nie używałabym jednak takich kosmetyków "profilaktycznie" - to bez sensu... koniec edita --- a do smarowania już się zdecydowałam, że na pierwszy rzut idą kosmetyki martiny gebhardt - mają serię bejbikową i piękne składy ![]() ja mam magnerot, nie wiem czy to w polsce jest... a magnez występuje tam w postaci magnesium orodate. wiem, że jest super absorbowany przez organizm, ale i magnesium citrate dobrze się wchłania. w inne formy niż któraś z tych dwóch podobno nie ma co się bawić... ale sama się nie znam, dopiero jak zobaczyłam cenę tego polecanego przez mojego gina magnezu, to się chwilę wczytałam, dlaczego musi być droższy
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-02-17 o 19:29 |
|
|
|
|
#3299 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hej hej no i nadrabiam bo widzę że nie próżnowałyście i mam bagatela ok. 17 stron
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się poweekendowo, ale nie mam siły na razie Was nadrobić..
![]() może zaraz zregeneruję siły i znajdę trochę czasu.. a może gdzieś jest skrót z dzisiejszego i wczorajszego dnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

dot. jakości mleka.

a mąż mówił, że mogliśmy przeoczyć, bo się tak zwieszało to allegro
tam pod aktualną ceną.. to byłoby niemożliwe żeby ktoś sprzedał tyle ładnych ubranek za taka kwotę..

licytujesz jeszcze raz?

, na którym byliśmy przed wizytą); a po 24 tygodniach ciąży mam dalej wagę w normie czyli minus 1-2kg od wagi wyjściowej. Potem badanie na fotelu - macica jest jakieś 4 cm nad pępkiem, szyjka dalej długa i zamknięta, a Ptyś ułożony wysoko. Ubrałam się, zmierzył mi ciśnienie (ale już nie pamiętam ile miałam
- wagowo wychodzi na 24t6d (a dzisiaj mamy 24t2d), orientacyjna waga w dniu porodu to 3-3,5 kg; a tp z usg tym razem na 03.06.2013, więc różnica z om 2 dni. Posłuchaliśmy serduszka