Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 15:55   #1951
lupinka
Zadomowienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
mój tż też nie umie siedzieć cicho xd
ja na kursie mogę posiedzieć, pospać albo nawet posłuchać, ale TŻ zapowiada, że jak będą pierdoły to on bez komentarza tego nie zostawi, już się boję, jeszcze marudzi, że to tyle kosztuje a w ogóle właśnie, dużo płacicie za kurs? i czy poradnia też jest płatna? bo wszędzie widzę podają ew. wysokość opłaty za kurs, a osobno trzeba się umawiać do poradni na spotkania i tu mnie zastanawia, czy też mają swój cennik
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:00   #1952
monikkad
Wtajemniczenie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

28.06.2014 godz. 16.00
Monika i Krzysiek

Kościół: Parafia pw. Najświętszego Zbawiciela w Zielonej Górze
https://sites. google. com/site/zbawicielzielonagora/
Sala: Hotel Qubus *** Zielona Góra http://www.qubushotel.com/promocje.p...=o_s&kat=&id_h
DJ&Wodzirej: DJ Szyszka www.djlubuskie.eu
Foto: Studio Kaniewscy www.kaniewscy.com
Video: Studio Kaniewscy www.kaniewscy.com
Kolor przewodni: róż/fuksja

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-02-17 o 16:01
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:02   #1953
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

fajna sprawa z tą stronka, pewnie to przemyslimy i dogadamy

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:04   #1954
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
ja ogólnie nie przepadam za zwierzętami proszę nie bić i nie wyobrażam sobie zwierząt na ślubie bałabym się ze będzie jakaś akcja ... zwierzątka słodko wyglądają ubrane ale czy w dniu ślubu będzie to tak pięknie i słodko wyglądać to nie wiem mogą sobie coś ubzdurać ale dla tych co planują zwierzątka i ubranka dla nich to ja bym była za plenerem z takimi fotkami a nie na ślubie
My chcemy z nią zdjęcia tylko z domu i tak tego nie unikniemy bo nie wyobrażam sobie np.:zamknać ją na ten czas w jakimś pokoju itp.

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Ja mojemu Badusiowi i Chesterkowi chce kupic piekne fioletowe muszki
Aaa to byłaś Ty, już pamiętam

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
ja na kursie mogę posiedzieć, pospać albo nawet posłuchać, ale TŻ zapowiada, że jak będą pierdoły to on bez komentarza tego nie zostawi, już się boję, jeszcze marudzi, że to tyle kosztuje a w ogóle właśnie, dużo płacicie za kurs? i czy poradnia też jest płatna? bo wszędzie widzę podają ew. wysokość opłaty za kurs, a osobno trzeba się umawiać do poradni na spotkania i tu mnie zastanawia, czy też mają swój cennik
Normalnie wszystko jest bezpłatnie, chyba że nauki weekendowe
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:10   #1955
monikkad
Wtajemniczenie

Hej

Mój wcześniejszy post to do ane3cki, żeby podlinkowała

Idę Was nadrabiać
Stary 2013-02-17, 16:20   #1956
Tycikata
Wtajemniczenie

A ja się muszę Wam pożalić trochę

Mnie i TŻa zaczęli denerwować moi rodzice;/ w szczegolności mojego TŻ, bo ja jestem już trochę przyzwyczajona do ich takich właśnie zachowań......

Od poczatku stycznia wiedzieli o tym, że jeździmy za salą. Nawet rozmawialiśmy z nimi jaka sala nam się podoba i menu przeglądaliśmy. pokazywałam zdjęcia.

A teraz nagle jak wpłaciliśmy zaliczkę to mamusia zaczęła się wypytywać znajomych czy tam jest dobre jedzenie itp, i usłyszała że w tej naszej sali mało dają jedzenia i jest niedobre, bo ktoś tam robił komunię i narzekał. (a ja tam byłam 2 razy jeść i jakoś smakowało). Potem zaczęła się wypytywać o inne sale, które mają dobre jedzenie - jakieś sale bankietowe na jakichś zadupiach i bez noclegów.
Kurna mówię jej, że wybraliśmy tą naszą salę bo jest blisko wszędzie, noclegi ma na miejscu co jest dla nas bardzo ważne, i na żarcie ja tam nie narzekałam(ani TŻ). Do tego ładna sala i ma wszystko już w menu oprócz alko.

Wczoraj znowu zaczęła marudzić że za szybko zdecydowaliśmy się na salę i że może jeszcze ją zmienimy. TŻa już prawie rozniosło jak to usłyszał po raz kolejny.

a moj tato za to mówi, że pytał się znajomego fotografa który w rodzinie już robił zdjęcia i są zadowoleni i jest dużo tańszy od naszego. A kij mnie to obchodzi, znajomi mieli naszego foto na swoim weselu i też są zadowoleni i mają swietne zdjęcia. co z tego że droższy jest. droższy bo nie po znajomości.

mogli się wcześniej zainteresować salami czy foto i wtedy nam doradzać a nie teraz jak już powpłacaliśmy zaliczki ;/ i nawet nie chcą dac nam świętego spokoju

dokładać też się nie dokładają do wesela. Ale wesele ma być super i najlepsze, bo przeciez co powie rodzina

A za to mamusię TŻa nic nie obchodzi i wszystko ma w dupie a jego ojciec to już w ogóle

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:30   #1957
monikkad
Wtajemniczenie

Tycikata, ehhh, czasem to jest taka masakra z rodzinką niestety :/ Najgorzej właśnie jak chcą tak stawiać na swoim. Moja mama też jest z gatunku tych rządzących i chcących, aby było po jej myśli. Ja wciąż uczę się grzecznie jej odmawiać i być asertywną. Nie martw się, pogadają, pogadają i przestaną, trzeba stosować metodę zdartej płyty. A rodzice TŻ-ta może się jeszcze zainteresują, tak naprawdę jest jeszcze sporo czasu. Pewnie im bliżej ślubu, tym bardziej będą zaangażowani.

Ja byłam dziś z mamą na targach ślubnych kolejnych w moim mieście, prowadził Ibisz Fajnie było, choć przyznam szczerze, że jak się ma już wszystko pozarezerwowywane to te targi już takiej frajdy nie sprawiają.

A i muszę się Wam pochwalić, TŻ na walentynki wysłał do Gazety Lubuskiej nasze zdjęcie na konkurs "zdjęcie miłości" i opublikowali naszą fotkę w gazecie, hehe D

A w załączniku dołączam Wam zdjęcie wnętrza mojego Kościoła, ołtarz itp.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg beznazwy.jpg (62,2 KB, 28 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 16:33   #1958
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość

Mnie i TŻa zaczęli denerwować moi rodzice;/ w szczegolności mojego TŻ, bo ja jestem już trochę przyzwyczajona do ich takich właśnie zachowań......

Od poczatku stycznia wiedzieli o tym, że jeździmy za salą. Nawet rozmawialiśmy z nimi jaka sala nam się podoba i menu przeglądaliśmy. pokazywałam zdjęcia.

A teraz nagle jak wpłaciliśmy zaliczkę to mamusia zaczęła się wypytywać znajomych czy tam jest dobre jedzenie itp, i usłyszała że w tej naszej sali mało dają jedzenia i jest niedobre, bo ktoś tam robił komunię i narzekał. (a ja tam byłam 2 razy jeść i jakoś smakowało). Potem zaczęła się wypytywać o inne sale, które mają dobre jedzenie - jakieś sale bankietowe na jakichś zadupiach i bez noclegów.
Kurna mówię jej, że wybraliśmy tą naszą salę bo jest blisko wszędzie, noclegi ma na miejscu co jest dla nas bardzo ważne, i na żarcie ja tam nie narzekałam(ani TŻ). Do tego ładna sala i ma wszystko już w menu oprócz alko.

Wczoraj znowu zaczęła marudzić że za szybko zdecydowaliśmy się na salę i że może jeszcze ją zmienimy. TŻa już prawie rozniosło jak to usłyszał po raz kolejny.

a moj tato za to mówi, że pytał się znajomego fotografa który w rodzinie już robił zdjęcia i są zadowoleni i jest dużo tańszy od naszego. A kij mnie to obchodzi, znajomi mieli naszego foto na swoim weselu i też są zadowoleni i mają swietne zdjęcia. co z tego że droższy jest. droższy bo nie po znajomości.

mogli się wcześniej zainteresować salami czy foto i wtedy nam doradzać a nie teraz jak już powpłacaliśmy zaliczki ;/ i nawet nie chcą dac nam świętego spokoju

dokładać też się nie dokładają do wesela. Ale wesele ma być super i najlepsze, bo przeciez co powie rodzina

A za to mamusię TŻa nic nie obchodzi i wszystko ma w dupie a jego ojciec to już w ogóle
Powiedzcie stanowczo, że wybraliście, zdecydowaliście i temat zamknięty. Bez żadnych dyskusji. Skoro nie płacą to ja bym się nie bawiła w żadne rozmowy. I nie wracajcie do tego.
U mnie koledzy tż z pracy podsyłali swoich fotografów, że niby tacy zadowoleni, cena niska i w ogóle. A jak oglądałam ich foto to beznadzieja, moja mama zwykłą cyfrówkę lepsze by zrobiła Także rzecz gustu, co komu się podoba i co smakuje.
A rodzice tż ot tak się nie interesują bo jeszcze jest czas czy ogólnie jakiś konflikt?
Stary 2013-02-17, 16:39   #1959
monikkad
Wtajemniczenie

Na moim blogu ślubnym aktualizacje.

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-02-19 o 15:30
Stary 2013-02-17, 16:42   #1960
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
A w załączniku dołączam Wam zdjęcie wnętrza mojego Kościoła, ołtarz itp.
Ładnie wyglądają śluby w jasnych kościołach, zawsze mi się podobało

Nasz chyba trochę podobny bo też jasny
A tamta różowa kropeczka to my
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kościół.jpg (51,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kościół wnętrze.jpg (18,3 KB, 26 załadowań)
Stary 2013-02-17, 16:45   #1961
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ładnie wyglądają śluby w jasnych kościołach, zawsze mi się podobało

Nasz chyba trochę podobny bo też jasny
A tamta różowa kropeczka to my
Hehe, wiesz co, on tak tylko na zdjęciu wygląda, w rzeczywistości nie jest niestety taki jasny, a szkoda, bo ja też właśnie lubię jasne kościoły.
Stary 2013-02-17, 16:46   #1962
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Za nauki płaciliśmy 80zł od pary (a miało być 70!;/), poradnia też jest płatna, ale to już zależy od poradni, średnio ok.40zł za spotkanie.

Tycikata - współczuję, ale zaciśnijcie zęby i dacie radę jakoś z nimi

Co do pazurków to ja chcę mieć fioletowy shellac chyba, bo tipsów nie chcę

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:48   #1963
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, wiesz co, on tak tylko na zdjęciu wygląda, w rzeczywistości nie jest niestety taki jasny, a szkoda, bo ja też właśnie lubię jasne kościoły.
Grunt, że na zdjęciach jasno wygląda

Najbardziej chyba nie lubię takich starych barokowych kościołów. Mają swoją duszę, ale dla mnie są zimne. Za to małe drewniane kościółki są fajne, u nas jest taki, ale bez sensu jechać na drugi koniec miasta, poza tym nie jesteśmy z nim związani itp.
Stary 2013-02-17, 17:07   #1964
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Nie polecam tylko porcelanowych aparatów - mojego byłego siostra miała i strasznie żółkł jej ten aparat...
A ja nosiłam przez 2 lata właśnie aparat porcelanowy i nic mi nie żółkło (jeżeli już coś żółkło to ligatury, nie zamki, ale jak tak ostatnio myślę to ja zawsze kremowe nakładałam chyba właśnie po to, żeby te zżółknięcia nie były widoczne) i wręcz przeciwnie było super, bo aparat nie rzucał się w oczy (ja nie chciałam, żeby się rzucał). Także ja polecam jak najbardziej

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Grunt, że na zdjęciach jasno wygląda

Najbardziej chyba nie lubię takich starych barokowych kościołów. Mają swoją duszę, ale dla mnie są zimne. Za to małe drewniane kościółki są fajne, u nas jest taki, ale bez sensu jechać na drugi koniec miasta, poza tym nie jesteśmy z nim związani itp.
Noo, trzeba dobrze doświetlić, tutaj już rola dobrego fotografa Ale jak gadałam z naszym to mówił, że jeśli chodzi o tę parafię to jest super, księża bezproblemowi i nie ma żadnych nieprzyjemnych cyrków jak w innych kościołach i że sobie poradzi z doświetleniem, także to najważniejsze W ogóle fotograf się bardzo ucieszył jak powiedzieliśmy, że ten kościół właśnie chcemy

Drewniane noo... są świetne Ja w okolicy nie mam żadnego takiego. Mam za to śliczny kościół jeden na starówce no i przepiękną konkatedrę, ale właśnie... nic mnie z tymi parafiami nie łączy, dlatego nie

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Potwierdzam, z tymi rozmiarami biżuterii - mój TŻ miał nie lada wyzwanie kupując pierścionek - rozmiar 9, a mało którym salonie takie są. Obrączki pewnie będę mieć takie same lub rozmiar większe.

Co prawda my będziemy robić u jubilera, bo mamy własne złoto, ale podobają nam się mocno klasyczne. Bardziej z białego złota (ja w ogóle nie może żółtego) ewentualnie mieszane, jeśli coś nam przypadnie do gustu.
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,2,137 - duży nacisk, bardzoooo nam się podobają.
http://www.yes.pl/44867-zlote-obraczki-ZO-Z-R04-OBR-914
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,3162
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,7092

Ogólnie bardziej podobają nam się takie ścięte, kanciate niż okrągłe. Nie mogą być zbyt szerokie, bo mam średnią ilość miejsca na placu - dziwnie by to wyglądało, TŻ z resztą też. A no i nie chcę, żadnych kamieni, bo chcę mieć identyczną jak TŻ, tylko z naszym wybranym już dawno (i lekko niespotykanym) grawerem.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Te ostatnie świetne! Takie typowo w guście moim i mojego TŻ-ta. Chcemy właśnie dwukolorowe, ale z przewagą białego złota. Pierścionek mam z białego i ogólnie noszę srebrną biżuterię, więc cała żółta nie ma szans, ale chcę akcent żółtego, tak dla tradycji

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-02-17 o 17:01
Stary 2013-02-17, 17:10   #1965
exist_
Zakorzenienie

Nauki weekendowe są płatne, te "normalne" nie.
Poradnia jest darmowa, czasem chcą jakąś ofiarę.
Stary 2013-02-17, 17:11   #1966
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
A rodzice TŻ-ta może się jeszcze zainteresują, tak naprawdę jest jeszcze sporo czasu. Pewnie im bliżej ślubu, tym bardziej będą zaangażowani.
Cytat:
A rodzice tż ot tak się nie interesują bo jeszcze jest czas czy ogólnie jakiś konflikt?
To jest tak, że ojciec TŻa jest kimś....specyficznym. Wszystko go drażni, narzeka i marudzi. Matka TŻa już go w końcu miała dość i go wygoniła z domu i nie mieszkają razem. Choć tak to się spotykają ze sobą, ale nie mieszkają już razem. Siłą rzeczy więc on już nie jest za bardzo w temacie. Ale o zaręczynach się dowiedział, i nam nawet nie pogratulował..

A matka TŻ.....też ma swój starodawny świat. Niby ją nic nie interesuje, pytaliśmy się jej o jej opinię o tym czy tamtym, to mówi, że ona się nie będzie wtrącała bo to nie jej wesele.
Ale przy rozmowie moich rodziców z matką TŻ, ona nawet wiedziała dużo więcej szczegółów niż moi rodzice. No TŻ swojej matce poopowiadał co nieco, ale ją to podobno nie obchodzi przecież, a jednak wszystko wie....

Sprawa nr 2. Podczas tej rozmowy jej z moimi rodzicami, powiedziała moim rodzicom, że ona nie wie, czy ktoś w ogole będzie od strony TŻa na weselu. Bo ten i ta juz starzy są, bo ten to nie chodzi na imprezy, tamta na pewno nie przyjedzie, ktoś tam też na pewno nie da rady..bla bla.... wychodzi więc na to, że będą tylko 2 ciotki, 1 wujek i 1 kuzyn TŻa no i rodzice TŻ na weselu, a TŻ mi mówił o 30-40os. mama mi poźniej powiedziała to, a ja się zapytałam o to TŻa ile w końcu będzie od nich gości. TŻ zdziwiony, mówi że zapyta się matki jak to jest. Zapytał się i co? Ona mu odpowiedziała, że mówiła tylko, że nie wie, czy będą, bo przeciez nigdy nie wiadomo co się stanie za te 1,5 roku

I to nie jej pierwsze kłamstewka na którym ją złapałam.....a TŻ nie da sobie o niej złego słowa powiedzieć ;/;/;/

fałszywe babsko....

- Loesje
Stary 2013-02-17, 17:12   #1967
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Jak dla mnie również obrączką musi być ze złota, ale absolutnie nie ze złotego. Podobnie jak pierścionek zaręczynowy - sama noszę z białego, tylko takie mi się podobają.

Każdemu wedle gustu.
Dokładnie, zgadzam się w 100% Sama noszę zaręczynowy z białego złota i nie uważam, że jest jakiś gorszy czy coś. Wręcz przeciwnie, TŻ wiedział, że pierścionka z żółtego złota nie ubiorę, jemu też się żółte złoto nie podoba.

I my też nie chcemy zaokrąglonych, tylko takie ścięte boczki.
Stary 2013-02-17, 17:14   #1968
Tycikata
Wtajemniczenie

jakiś marudny dzień dzisiaj mam

- Loesje
Stary 2013-02-17, 17:16   #1969
moooniaaaa
Zakorzenienie

Aaaa Tycikata czyli typ kobiety, na którą trzeba mieć oko. Współczuję Nie ma to jak teściowa

A co do złota to ja pierścionek mam z żółtego i takie też chcemy obrączki. Ale białe też lubię, tyle że w postaci innej biżuterii

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 17:21   #1970
Piankka
Zadomowienie

Heloł
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 17:31   #1971
klaudia1534
Raczkowanie

Wróciłam Nie było tak źle jak myślałam Zamiast 3 godzin nauki trwały tylko 2 Spotkanie było z 2 księżami, z każdym po godzince. Ten pierwszy mówił nam jak to wszystko wygląda od strony formalnej, jakie dokumenty będą nam potrzebne, kiedy iść spisać protokul przedślubny a później o ceremonii ślubnej i świadkach 2 ksiądz to taka pierdoła straszna była, opowiedział nam wszystkie pierdoły ze swojej parafii, stwierdził że jak kobieta nie może sobie dać rady z mężem to powinna mu porządnie przyłożyć i zaraz on zmienia swoje zachowanie

Te nauki też by normalne, nie żadne przyspieszone czy typowo weekendowe, u nas nauki zawsze trwają 3 niedziele i płaciliśmy 50 zl od pary. Jeszcze tylko 2 niedziele przed nami

klaudia1534 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 17:34   #1972
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Hej

Jestem padnięta... Wczoraj nie weszłam na neta, bo przepisywałam ostatnią pracę zaliczeniową na dzisiejszy egzamin i już przysypiałam, więc jak przepisałam to poszłam spać.
Dzisiaj miałam egzamin z tego najnudniejszego przedmiotu (o ludziach starszych ) i nawet był taki lajtowy W ogóle powiedziała, że za to, że praktycznie wszyscy oddali prace zaliczeniowe to podniesie o pół oceny wyżej, a jak ktoś super napisał te prace to nawet może i o całą

Piątek był dla mnie tragicznym dniem - byliśmy w Expanderze, z kredytu nici Nie mamy zdolności kredytowej na chwilę obecną... Dopiero jak spłacimy ten kredyt co wzięliśmy m.in. na auto... A mamy go do stycznia 2016, ale planujemy spłacić z kopert z wesela. Więc na razie d.upa z kupnem mieszkania... No chyba, że dziś w totka wygramy
A druga zła wiadomość: nie przedłużą mi umowy najprawdopodobniej... Co prawda ja mam umowę na zastępstwo, więc powinnam się z tym liczyć, ale najlepsze jest to, że jest jeden wolny etat w innym żłobku, ale naszym zespole żłobków tylko te 3 babki co pracują na tym oddziale, gdzie jest to wolne miejsce powiedziały dyrektorce, że nie chcą by kogoś na to miejsce zatrudniała, tylko te pieniądze podzieliła między nie trzy, żeby miały większe premie No tak się wku*wiłam, że szok Mógłby ktoś dostać ten etat, a tu pracownice sobie tak wymyśliły, a dyrektorka się na to zgodziła
Jeszcze żeby tego było mało to w marcu mam do zapłacenia za studia podwójną ratę czyli ponad 800zł... Super po prostu

Idę Was nadrabiać
To się dowiadywaliście jako kredyt pod hipotekę?
Stary 2013-02-17, 17:36   #1973
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Przeglądałam ten portal i bardzo mi się spodobał, ale nie uśmiechało mi się podawać wszystkich moich danych, w tym adresu domowego..
zawsze mozna podac inny
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 17:52   #1974
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam w kinie z tz na filmie "Niemożliwe". Bardzo chciałam obejrzeć ten film. Tż oczywiście jak szliśmy do kina nie powiedział mi na jaki film idziemy... siadłam już na swoim miejscu a on mówi do mnie że ten film to "Drogówka".... a z racji że ja nienawidzę polskich filmów (prawie wszystkich - o czym tz bardzo dobrze wie) nie wiedziałam... siedzieć czy wyjść No ale w końcu film się zaczął i odetchnełam z ulgą Polecam film!!! jest na prawdę dobry!! Dobrze nagrany i zagrany. Bardzo wzruszający, co chwilę chce się ryczeć.. Pan który siedział koło mnie co chwilę przecierał oczy.. a w kinie co chwilkę ktoś smarkał w chusteczkę.. ja z racji że nie wiedziełam od początku na jaki film idziemy nie przygotowałam się i nie miałam za bardzo w co smarkać miałam jedną chustkę w torebce na szczescie, ale to mało.... Była któraś z Was na tym filmie? podobał Wam się? bo mi bardzo. Najbardziej podobał mi się najmłodszy chłopczyk
Ja byłam super film, również płakałam
Stary 2013-02-17, 18:04   #1975
monikkad
Wtajemniczenie

Widzę, że temat kursów przedmałżeńskich na tapecie. Ja siebie i TŻ-ta zapisałam na taki kurs już w grudniu, a odbędzie się on w drugi weekend marca. Będzie to weekendowy kurs przedmałżeński w Sanktuarium Maryjnym znajdującym się 15 km od miasta TŻ-ta. Cieszę się, że tam, bo to piękne miejsce, z którym mam wiele cudownych wspomnień Płacimy 100 zł od osoby, w cenie kursu jest też wyżywienie, pewnie dlatego trochę drożej.

Ja do kursu podchodzę zupełnie inaczej, bardzo, ale to bardzo się na niego cieszę i nie mogę się doczekać Jestem pewna, że będzie super przeprowadzony A o poradnię już się pytałam jak byliśmy teraz w piątek w biurze parafialnym i musimy odbyć 3 spotkania, nic za nie nie płacimy. Planuję jedno spotkanko może w marcu, drugie w kwietniu, trzecie w maju. Jeszcze zobaczymy.

Dni skupienia u nas nie ma i w ogóle było mega wielkie zdziwko, że o to pytam :P

A i manicure to chcę french i właśnie chyba jakiś akcent w kolorze przewodnim (czyli fuksja). Będę miała swoje naturalne, ale nażelowane. Mam natomiast inny problem - strasznie sobie lubię skubać skórki wokół paznokci no i niestety nieestetycznie to wygląda. Ale to mój nawyk od lat i nie potrafię się go pozbyć Niektórzy obgryzają paznokcie, no a ja skubię skórki i mam często przez to poranione palce. Kompletnie sobie z tym nie radzę, nie wiem jak przestać, a nie chcę mieć takich palców na ślubie, bo to wygląda ohydnie (( A przecież fotograf często robi zdjęcia właśnie dłoniom z obrączkami itp. Myślałam, żeby założyć sobie żel na paznokcie już tak z miesiąc przed, żeby mi się te skórki wygoiły, bo jak mam żel to nie skubię wtedy, ale przecież paznokcie mi się zniszczą wtedy bardzo No to wymyśliłam, że założę sobie żel tydzień przed ślubem, ale TŻ mówi, że w życiu mi się to w tydzień porządnie nie zagoi. On w ogóle strasznie mnie tępi za to i ma rację. Ale co ja mam począć, to mi się nasila zwłaszcza w stresie, a wiadomo, że ślub to stres. Jakby któraś miała jakiś pomysł to dajcie mi znać.

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-02-17 o 18:42
Stary 2013-02-17, 18:31   #1976
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
zawsze mozna podac inny
Czasem to ze mnie rasowa blondynka
Ale tam po roku chyba trzeba cos placic, prawda? hmmm nie wiem.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:00   #1977
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Nie, nie takie ćwiczenia na uczelnię

A ja siedzę w domu, gotuję obiad, obejrzałam dokument o Beyonce, potem lecę grać
haha no to Cie kompletnie nie zrozumiałam haha

a odnośnie dokumentu beyonce - oglądałąś na hbo, czy gdzieś na str.?

Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
Napewno będe rozmawiać z cukiernią co współpracuje z salą bo wybrałam trzy jeszcze nie wiem który z nich ale ciekawi mnie to czy dekoracje tortu z żywych kwiatów będą płatne
piękne torty... U mnie nawet nie wiem jaki będzie (ponoć ładny i dobry), bo mamy go w cenie sali... więc już jaki będzie to będzie, ja i tak nie przepadam za tortami

monikkad fajna sprawa z tą stronką u mnie to co prawda by się nie sprawdziło, bo moja rodzina jest skupiona w jednym województwie, więc wszystko będą wiedzieć co i jak z pierwszej ręki ale podobają mi się takie strony brakuje mi tylko na niej informacji o Was, zwykle na takich stronach takie rzeczy są umieszczane

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:03   #1978
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość

piękne torty... U mnie nawet nie wiem jaki będzie (ponoć ładny i dobry), bo mamy go w cenie sali... więc już jaki będzie to będzie, ja i tak nie przepadam za tortami

monikkad fajna sprawa z tą stronką u mnie to co prawda by się nie sprawdziło, bo moja rodzina jest skupiona w jednym województwie, więc wszystko będą wiedzieć co i jak z pierwszej ręki ale podobają mi się takie strony brakuje mi tylko na niej informacji o Was, zwykle na takich stronach takie rzeczy są umieszczane
Tylko to jest w formie bloga i nie bardzo wiem jak takie coś umieścić z boczku żeby było. Chyba jedynie w pierwszym poście musiałabym to umieścić. Pokombinuję
Stary 2013-02-17, 19:14   #1979
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko to jest w formie bloga i nie bardzo wiem jak takie coś umieścić z boczku żeby było. Chyba jedynie w pierwszym poście musiałabym to umieścić. Pokombinuję
ale w sumie teraz tak myślę, że przecież to zbyteczne przecież rodzinka i znajomi wiedzą co i jak o Was mało płacicie na osobę a jedzonk dużo tylko pozazdrościć takiej ceny my będziemy mieć poprawiny

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:16   #1980
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość

Współczuję sytuacji, ale tak czasami jest po prostu... Dacie radę, we dwoje jesteście i to Wasz dzień

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość

Na jazzsoul.pl jest odnośnik do filmu

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości