|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- my jak prawie co weekend mięliśmy gości, wlaśnie pojechali a my pijemy piwko z tżtem i oglądamy filmy, musze go pomęczyc później w końcu ovufriend pokazuje nadal dni płodne ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- a już wiem Ty masz ovuview to jest aplikacja na telefon, ja mam program na stronie www, więc to się pewnie czymś różni, ja nie w temacie.
![]() |
#1444 |
Rozeznanie
|
Witam dzieczynki po dlugiej nieobecnosci...a raczej dlugim nie pisaniu,bo podgladam codziennie...ale po kolei...
od kiedy czytam Was czuje,ze wlasnie coraz bardziej sie wkrecalam,coraz wiecej marzylam,coraz wiecej sobie wyobrazalam,mimo zasady "na luzie".ten cykl uwazalam za stracony,duzo stresow (niestety glowie dot.pracy meza,troche rodzinnych),niestety nie az tyle przytulanek ile byc powinno,ogolnie nadzieje spadly bardzo bardzo...@ miala przyjsc 14.02,w wymarzonej sytuacji mial byc wymarzony prezent dla meza-oczywiscie test z dwiema krechami.Pohamowalam sie z testowaniem tego dnia,bo stwierdzialm,ze tylko sie rozczaruje i zepsuje sowim zlym nastrojem nasze walentynki i bede miala tylko zal do siebie pozniej...a @ nie przyszla,wiec w piatek rano tescik-niestety nic nie wyszlo.dopatrywalam sie tam tego o czym piszecie czasem-cien cienia cienia itp....no ale nic,pod jakim katem bym nie spojrzala-NIC. @ dalej nie przyszla,wiec nadzieje jakies chyba sa co?mimo,ze malo przytulanek,moze jakos utrafilismy...no nic,testuje jutro powtornie,bo moze za wczesnie bylo...trzymajcie kciuki,bo mimo,ze przestalam wierzyc w ten cykl to jakas nadzieje sie rozbudzila ![]() z objawow-niestety zero chyba,czuje sie zdecydowanie jak na miesiaczke,bol w podbrzuszu,jajniki czasem o sobie przypomna,czuje sie jak napompowany balonik,no a piersi...ku uciesze meza,mojej miejszej wydaja mi sie wielkie (ale ja mam tak przed kazda @) wkurzaja mnie tylko te dlugasnie cykle teraz mam 36dc,ostatnie byly po ok.33-34 oby to byl szczesliwy watek,tyle sie fluidkow nalapalam przeciez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() mnie tez ostatnio wkurzyła spóźniona @ bo nie dośc ze długie cykle to mniej szans a po drugie jak sie spóźnia to daje nam nadzieje i wtedy trudno o luzz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1447 |
Rozeznanie
|
bladziusienka,ale jest
![]() kidy zrobic test powtornie,zeby byla juz taka wyrazna ta kreska?po 2 dniach/we wtorek?czy odrazu na bete pedzic? mezowi chyba nic nie mowie,zanim nie bedzie 100% pewnosci.o ile wytrzymam,narazie jest latwo,bo spi ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() matko, co za szczęśliwy wątek, a początki były słabe, pamiętacie jeszcze ![]() GRATULACJE!!! ps. zafasolkowane, macie juz to? http://allegro.pl/w-oczekiwaniu-na-d...998531072.html a dla tatusiow to? http://ksiazki.strefamarek.allegro.p...zarowca-2.html Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2013-02-17 o 09:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1449 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- no poczatek byl slaby no ale teraz tempo mamy ogromne wiec jest super no coz ja wlasnie czdekam na owu no ale juz dzialamy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jak chciałabyś powiedzieć mężowi? Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja powtórzyłabym test jutro rano ![]() Jeśli chodzi u mnie to jest tak, że wyniki z bety są ytlko dwa razy w tygodniu. We wtorek i piątek.. więc jak bym robiła we wtorek to do piątku chyba bym się pokroiła .. :/ Hehe, nie wiem jakie pytania zadawać ![]() ![]() zastanawiam się, jak powiedzieć mamie i teściowej- ta to chyba nie będzie szczęśliwa. ![]() ![]()
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-02-17 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1452 |
Rozeznanie
|
Fluidkow jeszcze nie przesylam,bo nie ma 100% pewnosci,nie chce szalec z radosci,zeby rozczarowania nie bylo,jutro rano kolejny test w domu,a po poludniu pewnie beta.
powiedzcie mi tylko dziewuszki czy to nie za wczesnie na bete?@ miala byc 14.02,wiec wsumie jutro beda 4 dni po spodziewanym terminie...powinno juz cos wskazywac? a mezowi powiedzialam...zreszta nie bylo opcji,zeby udalo mi sie ukryc jak mialam banana na twarzy od samego rana.Tez mialam wyobrazenie o pieknej chwili jak mu to mowie...ale...w zyciu pozniej wychodzi bardziej spontanicznie,normalniej. ..nie znaczy gorzej ![]() trzymajcie kciuki jeszcze odrobinke...jutro najwyzej bede slac fluidki ze wzmocniona sila juz |
![]() ![]() |
![]() |
#1453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A mi wreszcie ten program wyznaczył owu na 14 lutego że była ![]() ![]() a my pracowalismy cięzko przed po i 14 ![]() ![]() któraś z was pyta jak bym powiedziała jakbym kiedyś była w ciązy, spakowałabym test i kupiła jakies buciki alb o skarpeteczki malutkie i dała mężowi, już chyba wspominałam kiedyś o tym. . . ale tak jak mówisz życie sle ionne scenaru=iusze i jak już ,iedyś ujrzę te II to napewno od razu to wykrzyczę i rzucę mu się na szyję, czyli niespodzianki nie będzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- dziewczyny ten wątek naprawdę jest szcześliwy dosłownie co chwilę II!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1454 | |||||||
Rozeznanie
|
Dwa dni mnie nie było a tu takie nowiny !!!
![]() ![]() U nas intensywny weekend ![]() ![]() No właśnie... bo my jakoś podobnie startowałyśmy z tym cyklem, o ile dobrze pamiętam. Regeneruj się i działajcie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Miłej niedzieli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj miałam intensywny dzionek wstałam o 8.00 i pojechałam sobie w czterogodzinny terenik konno - oczywiście teraz jestem dętka bo tyłek i nogi mnie taaaaak bola że hej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- dobrze że sie nie staramy bo dzisiaj nie dałabym rady, a jutro zakwasy nie pozwolą mi zejść z łóżka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1456 |
Raczkowanie
|
peppermint patty gratuluję
![]() ![]() U mnie dziewczyny dziś rano test- I kreska. A niedawno @ przyszła, więc no cóż 4 cykl. Dobrze, że chociaż długość cyklu wróciła do normy. Stwierdziłam, że w tym cyklu trochę odpuszczę i postaram się trochę kg zrzucić, bo może tutaj leży problem (mam trochę kg w nadmiarze ![]() ![]() Miłego wieczoru dziewczyny Edytowane przez shamanka7 Czas edycji: 2013-02-17 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Zakorzenienie
|
Ja ćwiczyłam z Ewką Chodakowską, ale muszę odpuścić chyba :P za duży nacisk na mięśnie brzucha..
![]() Ps. znienawidziłam słodycze ![]()
#1459 |
Raczkowanie
|
Witam, z mężem również w grudniu postanowilismy,że rozpoczynamy staranie o nasze pierwsze dzieciątko...odstawiłam tabletki, ostatnią miesiaczkę miałam 30.12.2012-04.01.2013...a w pt dowiedzialam się ze jestem w 5 tyg i 5 dniu ciązy...dzisiaj jest już 6 tydzien..mam wielka nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze i bede mama wrzesien pazdziernik, czy jest ktos tutaj taki? moze wspolnie zalozymy jakies oddzielne forum....
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1460 |
Zadomowienie
|
A JAKA DIETE STOSUJESZ JAKĄS KONKRETNĄ CZY mż??
![]() JAKIE EFEKTY??
#1461 |
Raczkowanie
|
Powtórzyłam test z samego rana. I nic... I kreska i nic więcej :I Test jakiś felerny musiał być albo rzeczywiście sobie tam nachlapałam i wynik się fałszywy pokazał. Czyli u mnie fałszywy alarm. Powolutku okres się powinien zbliżać także od nowego cyklu pełna mobilizacja
![]() Jesteśmy trochę zawiedzeni ale też tak przypuszczałam że może być negatyw... no cóż. Kolejnym razem test zrobię później i wrzucę fotkę jak bedą rzeczywiście 2 mocne krechy. Puki co czekam na Wasze 2 kreseczki! Swoje odkładam do następnego cyklu- oby ![]()
#1462 |
Rozeznanie
|
witajcie w poniedzialek...ciezko do pracy sie zwlec:/
dzis rano kolejny test,znowu to samo,czyli dwie kreseczki,ale ta druga bladziusienka,ledwo widoczna...ale i tak ciesze sie,ze jest. Pewniej poczuje sie po becie,dzisiaj po poludniu lece. jedna mala,slaba kawusia na start...dobrego dnia wszystkim |
![]() ![]() |
![]() |
#1463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() peppermint patty gratulacje ![]() ![]() A mi się wczoraj (wg gina) skończyły dni płodne. Zrobiłam co mogłam. Od wczoraj zażywam kwas foliowy wcześniej nie chciałam zapeszać. Jak go przyjmować? Jedną tabletkę dziennie? (mam folik) po posiłku, jest jakaś ustalona pora? Bo nie mam ulotki a nikt lepiej nie poradzi niż wy ![]() ![]() Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2013-02-18 o 07:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1464 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny cały weekend nie pisałam, niestety byłam zajęta uczelnią, trochę zmęczona jestem już tym uczelnianym maratonem.
peppermint patty gratuluję seredcznie, u mnie na dwóch testach kreseczki też były bladziusieńkie, na pierwszym ledwo ją dopatrzyłam, na drugim była juz mocniejsza, ale jednak beta potwierdziła w 100 %. Ja w środę idę do innego lekarza bo tamten niestety ale nie przypadł mi do gustu, pisałam wam że przepisał mi duphaston i może ok, nie zaszkodzi go brać ale chyba nie w takiej dawce jak on mi to zalecił dwa razy dziennie po dwie tabletki!!!! Chyba przesada, zwłaszcza że powiedział że póki co wszystko przebiega ok. W weekend powiedzieliśmy naszym rodzinom o nowym członku rodziny ![]() ![]()
#1465 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jaki to musi być ekstra uczucie powiedzieć taką nowinę i widzieć radość innych... Witam się w nowym tygodniu ![]() Jadę zaraz pozałatwiać kilka spraw a potem rozpoczynam mój maraton imprezowy. Do piątku będę zaglądać do Was tylko rano wiec gadajcie dużo żebym miała co nadrabiać ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1466 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki chyba naprawdę wybrałam dobrego lekarza, ponoć najlepszy w mieście
![]() ![]() Doktor choć bardzo zajęty znalazł czas, żeby odpowiedzieć na każde pytanie. Dostałam zdjęcie mego dzieciątka ![]() Najbliższa rodzina zaraz też się dowiedziała ![]() Całą sobotę i wczoraj nie miałam internetu, myślałam, że będziecie tęsknić, dopytywać o mnie... A tu nic ![]() ![]() ![]() Miłego tygodnia życzę ![]() ![]()
#1467 |
Wtajemniczenie
|
wadera4 kiedy miałaś pierwszy dzień ostatniej @?? Na kiedy wyznaczył Ci termin?? Serduszko dzidzi już biło?
Rodzinka się ucieszyła?
#1468 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jesteśmy na tym samym etapie u mnie dni płodne się skończyły, czekam do 28 na @ albonie ![]() folik prazyjmuje się jedną tabletkę dziennie, ja biorę po śniadaniu żeby nie zapomniec późńiej ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak myślicie to możliwe żeby czuć sam moment owulacji? Bolał mnie brzuch po tej stronie gdzie mój pracujący jajnik i nagle poczułam większy ból takie jakby pęknięcie (taka ulga, jakby jakiś korek się odetkał ![]() ![]() Pytam z ciekawości, bo może akurat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Zadomowienie
|
nie mam pojęcia czy można odczuwac sam moment owulacji, mnie jak bolało tak na owulację to akurat byłam u lekarza i na usg wyszło że pęcherzyk rośnie czyli mnie boli jak rośnie a nie jak pęka
![]() dziś na programie z którego korzystam po wpisaniu temperatury przesunęła mi się owu na 15 lutego...a wtedy nie działaliśmy, tylko 14 i 16 czyli wokól ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.