Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 21:29   #3361
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
wózek się bardzo ładnie prezenuje. dla teściówki
Moja napisała nam ostatnio maila, żebyśmy ogarneli tansakcje "moneygram", bo im tak najłatwiej przesłać nam kaskę na łóżeczki i okołołóżeczkowe rzeczy :yupi: Któraś z Was z tego korzystała? Muszę się rozejrzeć i zobaczyć z czym to się je
ja z tego korzystałam kilka razy na studiach...... to już było jakieś 3-4 lata temu?
Stary 2013-02-17, 21:41   #3362
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Witam się wieczorową porą.
Nie odzywałam się, bo miałam dzień nerwusa Pojechaliśmy z TŻ do centrum handlowego i nie było nic na mnie .... wszystko za małe... byłam załamna. Ale w końcu znalazłam śliczną sukienkę w kwiatki z Top Secret przecenioną w dodatku ze 139zł na 30zł I jeszcze bluzkę koszulową w House za 29zł jeeeaaa
Stary 2013-02-17, 21:43   #3363
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ja z tego korzystałam kilka razy na studiach...... to już było jakieś 3-4 lata temu?
Oo, super. A pamietasz na czym to polega? Trzeba miec konto w banku, ktory to obsluguje, czy osoba robiaca przelew po prostu podaje adres placowki w ktorej zostana odebrane pieniadze i danr osoby, ktora je.podejmie? Bede wdzieczna za info bo totalnie jestem zielona w tym temacie.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 21:44   #3364
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko takiemu maleństwu rtęciowym nie zmierzysz... Ja też uważam, że to najdokładniejsze termomerty ale dla niemowlaków się nie nadają. Muszę jeszcze zgłęić temat podczerwieni...
No właśnie dlatego mnie wyśmiał ... poczekam aż wy coś przetestujecie
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a ja się boję z mężem pod rękę chodzić bo ile razy razem się wywaliliśmy to tyle razy od spadł na mnie
Ja się mojego trzymam. On nie ważne czy wolno czy szybko, na trzeźwo czy po % jakoś gleby nie zaliczy nawet na lodzie. Czasami jak baletnica na 1 nodze i ... nie upadnie. Nie wiem jak on to robi, ja tak nie umiem

Mówię przed chwilą, żeby popatrzył na brzuszek jak mała buszuje bo się rusza jak galareta. Oczywiście mnie zaczął łaskotać, więc koniec z patrzeniem i powiedział, że poczeka aż wypnie tyłek to jej da klapsa od razu

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 21:49   #3365
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze me skojarzenie - Święta Wojna i Hubert Dworniok
ale imię fajne i niespotykane za często
a ja świętej wojny nie kojarzę za bardzo... znaczy wygooglowałam i coś mi świta, ale chyba w życiu nie oglądałam
mnie się to imię kojarzy z moim teściem. i z bawarią też trochę... więc pasi no i z patronem łowców!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 21:50   #3366
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mówię przed chwilą, żeby popatrzył na brzuszek jak mała buszuje bo się rusza jak galareta. Oczywiście mnie zaczął łaskotać, więc koniec z patrzeniem i powiedział, że poczeka aż wypnie tyłek to jej da klapsa od razu
My ostatnio jak już leżeliśmy w łóżku to ja się przytuliłam do jego pleców no i brzuch miałam na wysokości jego tyłka i Bartek zaczął kopać, mężu się oburzył, że Młody jeszcze się nie urodził a już skopał ojcu tyłek

dobranoc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 21:59   #3367
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
My ostatnio jak już leżeliśmy w łóżku to ja się przytuliłam do jego pleców no i brzuch miałam na wysokości jego tyłka i Bartek zaczął kopać, mężu się oburzył, że Młody jeszcze się nie urodził a już skopał ojcu tyłek

mój się śmieje jak mały wystawi pupę i mam brzuch wypukły w jednym miejscu

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 22:09   #3368
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

olewamy jednak, już o tym zapomniałam
widzisz za późno nadrabiam i nie jestem na bieżąco jak Wam nie przeszkadza to git

cloche
za wózeczek! fajna bryczka i wizualnie jakoś taki podobny do xlandera. Kurka my najprawdopodobniej we środę wybieramy się oglądać jakieś wózki więc mam pn i wt na zgłębienie tematu i wybranie modelu, uffffffff będzie ciężko i w tym tyg. chce też zamówić większą część wyprawki więc w ogóle ciężki tydzień przede mną

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
malowanie to jeszcze pikuś, ale wylewki, tynki........ tożto wody całe masy!
zgadza się nasz domek już "zimuje" drugą zimą i mąż też mi tłumaczył to wietrzenie powietrza podobnie jak Twój budowę zaczęliśmy na wakacjach w 2011 jak Wasze postępy? co teraz robicie?
Stary 2013-02-17, 22:09   #3369
axella
Zakorzenienie

GG do axella

spadam
i jutro badanka..

dam znaka po

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 22:21   #3370
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
ano w sumie to jeszcze nie wybraliśmy na fest ale na razie stanęło na pierwszym pomyśle - Hubert
Hubcio ładne

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Oo, super. A pamietasz na czym to polega? Trzeba miec konto w banku, ktory to obsluguje, czy osoba robiaca przelew po prostu podaje adres placowki w ktorej zostana odebrane pieniadze i danr osoby, ktora je.podejmie? Bede wdzieczna za info bo totalnie jestem zielona w tym temacie.
Ja nie miałam konta w tym banku. Z tego co pamiętam to mają siedzibę w BPS, moja mama robiła mi przelewy z Irlandii, ja podchodziłam tylko z dowodem osobistym i wypłacałam kasę z tego co pamiętam to nie trzeba podawać konkretnego adresu placówki - chyba można w każdym, ale dane osoby, która ma odebrać już tak

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Spadam poczytać "ciążę i poród bez obaw" bo jakoś napawa mnie spokojem i spać bo mężu mi tu chrapię, dobrej nocki
Stary 2013-02-17, 22:27   #3371
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, że poradziłaś sobie z chorobą, ja właśnie idę po drugą dawkę antybiotyku
a co Cię dopadło? Bierzesz Duomox?

Cytat:
To tego zawsze jesteśmy swoimi druhnami na ślubach (już 4 za nami ), tak wyglądałyśmy na moim:
super a sukienki szyte na miarę? nie znam nikogo innego kto miałby kilka druhen fajnie

Cytat:
a ja z okazji magicznego 30 tc wrzucam zdjęcie brzucholka w ubranku i bez
super zgrabniutki

Cytat:
Dziewczyny a ja chciałam zapytać jak duże torby brałyście do szpitala?
ja jeszcze nie brałam ale zamierzam wziąć jedną średnią podróżną na kółkach, taką 60x40 cm. Tak zeby wszystko dla mnie i dziecka było razem.

Cytat:
rodzenia szpitala, w którym chcę rodzić... a bez wody to ja rodzić nie idę
to jest nas dwie ostatnio to piję po 2-3 litry wody mineralnej, non stop mi sie chce pić i sikać....

mamy już cały wózek x-landera Piszę cały, bo gondolę dostaliśmy osobno, a dół + spacerówkę też osobno Ale wszystko do siebie pasuje i wyglada jak nowe

miłego tygodnia Wam życzę

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 00:30   #3372
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Allegro dalej ma jakieś problemy. Muli jak cholera, stronka odpala się dobrych pare minut. Dziś dam chyba spokój. Po prostu przekombinowali. Stary układ był czytelniejszy.
widze, ze niektore aukcje, ktore mialy sie dzisiaj skonczyc zostaly przedluzone o 24 godz wiec moze Nuna bedziesz mogla licytowac jeszcze raz :P

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Pytałam koleżankę co ona o tym sądzi, bo kupowała rok temu. Odpisała, że ostatnio była chora i jej pokazał raz 39,7 a po chwili 37,7 ... jak dla mnie to dyskwalifikuje tego typu termometry. A kupowała niby super firma itp. itd ...
moze kolezanka miala na mysli ten na czolo i do ucha? http://allegro.pl/aquatherm-termomet...996487388.html cos takiego? bo mam taki w domu i on faktycznie w kazdym uchu pokazuje inna temperature i pomiar za kazdym razem wychodzi inny.

w szpitalach maja chyba takie "strzelajace"

http://allegro.pl/bezdotykowy-termom...003470359.html
http://allegro.pl/termometr-lekarski...002823254.html

trzeba poczytac jakie firmy sa polecane

wlasnie skonczylismy ogladac film - jesli ktoras szuka czegos wesolego i lekkiego, ale nie glupiutkiej komedii to polecam http://www.filmweb.pl/film/Sesje-2012-524303
film bardzo podobny do "motyl i skafander" http://www.filmweb.pl/Motyl.I.Skafander albo "nietykalni" http://www.filmweb.pl/film/Nietykalni-2011-583390

sporo scen rozbieranych, lozkowych, ale naprawde polecam piekny temat seksu wsrod osob niepelnosprawnych, ich sekusualnosci...warto obejrzec.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Widziałam, że znowu poruszany był temat w czym będziemy kąpać maluszki..
Jakiś czas temu już była o tym burzliwa dyskusja.
Zdecydowałam, że nie chcę oillatum czy innych parafinowych specyfików (mam nadzieję, że obędzie się bez tego)
zacznę od żelu hipp i wymieszam go z jakimś naturalnym olejkiem

Dziwię się, że położne polecają wszystkim jak leci to Oilatum, sama prawie uległam takim namowom i cieszę się że zaczęłam zgłębiać temat.
oj tak, dziwne to, ze pierwsze polecane kosmetyki, ktore znalazlam w necie to oilatum...dobrze, ze troche wkrecilam sie w temat i wypytywalam Was :P
chociaz po glowie wciaz chodzila mi ziajka i hipp (znajoma polecala mi hipp oliwke, gdy pytalam czym smarowala brzuch w ciazy. to jedna z niewielu na rynku bez parabenow, nawet bambino ma je w skladzie)
bubchen tez wydaje sie fajny

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
patrząc na ten http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Microlife-NC-100/8

ma same dobre opinie, kręcącemu się maluchowi wsadzić coś do ucha graniczy z cudem
mysia pisala o tym termometrze Microlife-NC http://allegro.pl/termometr-microlif...011277009.html

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
za wozek! podobaja mi sie czerwone. i czarne...

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Witam się wieczorową porą.
Nie odzywałam się, bo miałam dzień nerwusa Pojechaliśmy z TŻ do centrum handlowego i nie było nic na mnie .... wszystko za małe... byłam załamna. Ale w końcu znalazłam śliczną sukienkę w kwiatki z Top Secret przecenioną w dodatku ze 139zł na 30zł I jeszcze bluzkę koszulową w House za 29zł jeeeaaa
pokaz, pokaz
ja dzien nerwusa mialam wczoraj skonczylo sie na wyrzuceniu z siebie wszystkich zali (polowa dosc dziwnych ) wielkim fochu i pretensjach do calego swiata. mieszanka hormonow ciezarnej plus wizyta u tesciowej to zly pomysl hehe. pomogl spacer, cichy wieczor i dzisiejsze dluuugie przepraszanie tz (choc naprawde nie mial za co). no ale wygarnelam mu, ze juz go z Nelka nie lubimy, bo nas nie broni przed babci "dobrymi radami"
w zamian dzisiaj "wielki dzien dziecka". mamy masazyki (ja nog, Nelciak oliwkowy brzuszka ), koktajl truskawkowy, sok marchewkowy, kolacja na kanapie, film. no i troche nam foch przeszedl...ale jeszcze chyba troche "poksiezniczkujemy", zeby nie myslal, ze to takie proste

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:

mój się śmieje jak mały wystawi pupę i mam brzuch wypukły w jednym miejscu
u nas tak bylo podczas smarowania oliwka. tz smarowal i nagle dupcia z jednej strony wypieta chyba mloda nadstawila kregoslupik zeby ja lepiej wymasowac wie co dobre...po mamusi to ma hehe.

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:36 ----------

mam dylemat rożkowy poczytalam kilka forum i wiekszosc mam pisze, ze to zbedny wydatek. tym bardziej dla dzieciakow urodzonych latem, bo beda sie przegrzewac.
wyczytalam, ze Zawitkowski (fizjoterapeuta) odradza usztywniane, bo to rozek ma dostosowac sie do ksztaltu dziecka, a nie kregoslup noworodka do usztywnienia...
no i klops! upatrzylam sobie rozek http://allegro.pl/arus-becik-rozek-u...012688611.html szare paski z czerwona kokardka, chcialam tylko poczytac, czy ta kokarda nie bedzie nam przeszkadzala (bo rzep tez jest), a znalazlam same informacje przeciw :P mamuski pisza, ze lepiej zainwestowac w fajne bawelniane kocyki. i co tu robic?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 06:43   #3373
candace1
Zakorzenienie

diabli-ja rożka nie kupuję. Mam zimowe dziecko i też nie kupowałam poprzednim razem.
Mała spała w "mydelniczce" przykryta kocykiem - ja w ogóle nie rozumiem zastosowania rtożka w dzisiejszych czasach

Dzień dobry.
Spać nie mogę. Od 5tej jestem na nogach.
Śniły mi się całą noc wózki

Ja mam termometr taki firmy chicco:
23f116cdb0f0ece2172d0dbf31f9c6c9438dafd4_348x348.jpg
Przykłada się go do czoła.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 07:13   #3374
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Z Małżem mamy naszą małą tradycję i od czasu do czasu robimy sobie "śniadanie mistrzów", (czytaj mega bomba cholesterolowa) - podpiekana bułka z serem, sadzonym jajkiem i chrupkim bekonem. Niestety po ostatnim śniadanku zgaga męczyła mnie przez pół dnia...buuu trzeba będzie odpuścić...
ja lubię sobotnie śniadanka jak mąż zrobi coś smażonego, i są świeże bułki

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy orientujecie się może czy badanie na hiv i toxo robi się na czczo?
nie trzeba na czczo. na czczo to tylko glukoza jak wynika z moich informacji.

Cytat:
No właśnie widzę jak dzielnie nadrobiłaś mi się nie chciało
przeleciałam tylko "po łepkach", dziś jakoś nie mam siły na wnikliwe nadrabianie. podziwiam Cię za wytrwałość i za tygodnie
wypoczęłam trochę, to miałam siły na nadrabianie

Cytat:
Napisane przez Magiusa
Dziś się uśmiałam bo pojawia się wątek, że wszyscy pytają czy zna się już płeć i co by się chciało ( faktycznie tak jest) i bardzo się uśmiałam bo odpowiedzi są następujące:
1. "Nie wiemy na pewno. Ucieszy nas każda bliżej określona forma życia"
2. "Najchętniej żyrafę. Potrafią chodzić i same jeść już w godzinę po urodzeniu"

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii

dzień dobry
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 07:39   #3375
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
diabli-ja rożka nie kupuję. Mam zimowe dziecko i też nie kupowałam poprzednim razem.
Mała spała w "mydelniczce" przykryta kocykiem - ja w ogóle nie rozumiem zastosowania rtożka w dzisiejszych czasach

Dzień dobry.
Spać nie mogę. Od 5tej jestem na nogach.
Śniły mi się całą noc wózki

Ja mam termometr taki firmy chicco:
Załącznik 5119579
Przykłada się go do czoła.
fajny , kolorek ma fajny ) rozumiem ze sluzy juz Tobie dluzszy czas?

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
widze, ze niektore aukcje, ktore mialy sie dzisiaj skonczyc zostaly przedluzone o 24 godz wiec moze Nuna bedziesz mogla licytowac jeszcze raz :P

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

moze kolezanka miala na mysli ten na czolo i do ucha? http://allegro.pl/aquatherm-termomet...996487388.html cos takiego? bo mam taki w domu i on faktycznie w kazdym uchu pokazuje inna temperature i pomiar za kazdym razem wychodzi inny.

w szpitalach maja chyba takie "strzelajace"

http://allegro.pl/bezdotykowy-termom...003470359.html
http://allegro.pl/termometr-lekarski...002823254.html

trzeba poczytac jakie firmy sa polecane

wlasnie skonczylismy ogladac film - jesli ktoras szuka czegos wesolego i lekkiego, ale nie glupiutkiej komedii to polecam http://www.filmweb.pl/film/Sesje-2012-524303
film bardzo podobny do "motyl i skafander" http://www.filmweb.pl/Motyl.I.Skafander albo "nietykalni" http://www.filmweb.pl/film/Nietykalni-2011-583390

sporo scen rozbieranych, lozkowych, ale naprawde polecam piekny temat seksu wsrod osob niepelnosprawnych, ich sekusualnosci...warto obejrzec.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

oj tak, dziwne to, ze pierwsze polecane kosmetyki, ktore znalazlam w necie to oilatum...dobrze, ze troche wkrecilam sie w temat i wypytywalam Was :P
chociaz po glowie wciaz chodzila mi ziajka i hipp (znajoma polecala mi hipp oliwke, gdy pytalam czym smarowala brzuch w ciazy. to jedna z niewielu na rynku bez parabenow, nawet bambino ma je w skladzie)
bubchen tez wydaje sie fajny

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

mysia pisala o tym termometrze Microlife-NC http://allegro.pl/termometr-microlif...011277009.html

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

za wozek! podobaja mi sie czerwone. i czarne...

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

pokaz, pokaz
ja dzien nerwusa mialam wczoraj skonczylo sie na wyrzuceniu z siebie wszystkich zali (polowa dosc dziwnych ) wielkim fochu i pretensjach do calego swiata. mieszanka hormonow ciezarnej plus wizyta u tesciowej to zly pomysl hehe. pomogl spacer, cichy wieczor i dzisiejsze dluuugie przepraszanie tz (choc naprawde nie mial za co). no ale wygarnelam mu, ze juz go z Nelka nie lubimy, bo nas nie broni przed babci "dobrymi radami"
w zamian dzisiaj "wielki dzien dziecka". mamy masazyki (ja nog, Nelciak oliwkowy brzuszka ), koktajl truskawkowy, sok marchewkowy, kolacja na kanapie, film. no i troche nam foch przeszedl...ale jeszcze chyba troche "poksiezniczkujemy", zeby nie myslal, ze to takie proste

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

u nas tak bylo podczas smarowania oliwka. tz smarowal i nagle dupcia z jednej strony wypieta chyba mloda nadstawila kregoslupik zeby ja lepiej wymasowac wie co dobre...po mamusi to ma hehe.

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:36 ----------

mam dylemat rożkowy poczytalam kilka forum i wiekszosc mam pisze, ze to zbedny wydatek. tym bardziej dla dzieciakow urodzonych latem, bo beda sie przegrzewac.
wyczytalam, ze Zawitkowski (fizjoterapeuta) odradza usztywniane, bo to rozek ma dostosowac sie do ksztaltu dziecka, a nie kregoslup noworodka do usztywnienia...
no i klops! upatrzylam sobie rozek http://allegro.pl/arus-becik-rozek-u...012688611.html szare paski z czerwona kokardka, chcialam tylko poczytac, czy ta kokarda nie bedzie nam przeszkadzala (bo rzep tez jest), a znalazlam same informacje przeciw :P mamuski pisza, ze lepiej zainwestowac w fajne bawelniane kocyki. i co tu robic?

Dzien doberek ja mykam do szkoly z mlodym potem w domu sniadanko i gin na 10.20 :P
trzymam kciuki za reszte wizytujacych
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 08:20   #3376
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:

ja zamówiłam fridę widziałam w akcji u koleżanki i super sprawa jak dla mnie wcześniej myślałam, że to obrzydliwe i nie dam rady ale glutków praktycznie nie widać w tej rurce
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja nie dam rady, na samą myśl mi niedobrze..
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
potwierdzam... obleszka :P
ej no bez jaj to jak wy kupska oporządzicie albo rzyga???
ja to zawsze dogłębnie jeszce oglądam te śpikole, żeby sprawdzić ile było i jakiej jakości no co, muszę kontrolować śpiki własnego dziecka

Cytat:
niektórzy chcą się pozbyć ciuchów po prostu i nie zależy im za zarobku
w takim wypadku powinni oddać te ciuchy naprawdę potrzebującym dzieciom. Nie rozumiem, dlaczego miałabym sprzedawać po swojej córce tak piękne i drogie rzeczy za złotówkę zamiast oddać je np. do domu dziecka, lub jakiejś potrzebującej rodzinie.

Cytat:
Mi Pani w sklepie powiedziała, że ona nie miała siły, znajome też nie i to raczej mężczyźni używają do maluszków, powiedziała, że lepszy odkurzaczowy dla kobiety.

Obrączkę noszę na stałe, pierścionek zaręczynowy jak wychodzę, bo mnie drażni jak się obraca w kółko, ale mniejszy by przez kostki w palcu nie przeszedł chyba. W ogóle to bez problemu ściągnęłabym obrączkę, no może poza porankiem, bo rano to ja jakaś bardziej opuchnięta jestem, ale to jeszcze przed ciążą zauważyłam. Większość ludzi ma tak na wieczór.
podobno odkurzaczowy lepiej ściąga, ale ja sobie nie wyobrażam takiej traumy dziecku robić.
a co do obrączki, ja nie noszę prawie nigdy jakoś nie lubię być zaobrączkowana. Za to małż nieodłącznie.

Cytat:
a co w koncu kupujecie do kąpania dziecka?? w sensie kosmetyków?

Mi koleżanka rekomendowała Oilatum.. Widziałam w sklepach też Oilum.. Jak wpisałam w necie czy Oilum czy Oilatum to mi wyskoczyly, ze jeszcze jest Emolium i jest tańsze, ale, żeby w ogóle tego nei używać chyba, że dziecko jest alergikiem tylko używać szarego mydła biały jeleń.. Ewentualnie zwykłą parafinę psiukaną kupić i psiukać do wody.. to w ogóle jakaś abstrakcja dla mnie..
A tym mydłem to można głowę myć??
a ja tam kupię to drogie gówno z parafiną. Dla mnie emolium jest najfajniejsze z tych emolientów. Tylko na początek kupię emulsję do kąpieli, wlewa się do wanny i robi się taka biała woda, super natłuszcza skórkę, a pachnie przecudownie. Kupię też szamponik z emolium, bo włoski po nim pachną przepięknie "dzidziusiem" a najwyżej potem się przerzucę na coś innego.

Cytat:
włączyłam sobie jeszcze raz ostatni odcinek gotowych na wszystko i się zryczałam..
mój naj naj najukochańszy serial

Cytat:
Chyba nie mogę jeść ciężej strawnych rzeczy. Zrobiłam na obiad lazanię i nawet teraz po kolacji nadal czuję jak mi się nią odbija. To podejście nr2 do tej potrawy i chyba w ciąży ostatnie. Jedyne co, to może mięso zmienić mogę na mniej tłuste np. kurczaka ...
xal, ja niemogę wcale jeść. Mdli mnie po wszystkim, zjem tyle co mały ptaszek i już czuję jedzenie pod gardłem. Nie wiem ile przytyłam, ale pewnie z 5-6 kilo, bo muszę wszystko wmuszać w siebie ze względu na maluszka...

Cytat:
szukam termometru bezdotykowego, macie jakieś sugestie?

myślę o tym

http://allegro.pl/termometr-wielofun...030864873.html
nie polecam ci takiego termometru, jest mega niedokładny, to moim zdaniem strata kasy, sama kupiłam i teraz leży i się kurzy

Cytat:
co do paciorkowca, to optymalnie zbadać jak najpóźniej, ale odpowiednio wcześnie, żeby nawet przedwczesnego porodu nie przegapić podobno ilość tych paciorkowców może się zmieniać, dlatego nie ma co za wcześnie badać, bo może akurat być wszystko okej, a potem przy porodzie już nie.
jak wyjdzie coś nie tak, to przed czy już podczas porodu mamusia dostaje dożylnie antybiotyk - tak przynajmniej pisze w mojej ulotce... dzidziuś wtedy wychodząc nie powinien się zarazić.
trzeba pamiętać, żeby zrobić to rzeczywiście. Bo mi ginka nie zrobiła, ale na szczęście inny gin mi zrobił przed samym porodem i się okazało, że to mam i muszę dostać penicylinę.

a my wczoraj wyrwaliśmy się do kina na szklaną pułapkę. Nie ma to jak boski Bruce.... jeszcze daje dziadziuś radę!!

od rana napieprza mnie pęcherz, mała sprzedana do babci, a ja zasiadam do nauki. Jupi!! bleeee

Edytowane przez metropolitan
Czas edycji: 2013-02-18 o 08:22
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 08:53   #3377
nuna2
Zakorzenienie

Witam sie i ja
Stary 2013-02-18, 08:57   #3378
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
ja to zawsze dogłębnie jeszce oglądam te śpikole, żeby sprawdzić ile było i jakiej jakości no co, muszę kontrolować śpiki własnego dziecka

w takim wypadku powinni oddać te ciuchy naprawdę potrzebującym dzieciom. Nie rozumiem, dlaczego miałabym sprzedawać po swojej córce tak piękne i drogie rzeczy za złotówkę zamiast oddać je np. do domu dziecka, lub jakiejś potrzebującej rodzinie.

podobno odkurzaczowy lepiej ściąga, ale ja sobie nie wyobrażam takiej traumy dziecku robić.
a co do obrączki, ja nie noszę prawie nigdy jakoś nie lubię być zaobrączkowana. Za to małż nieodłącznie.

a ja tam kupię to drogie gówno z parafiną. Dla mnie emolium jest najfajniejsze z tych emolientów. Tylko na początek kupię emulsję do kąpieli, wlewa się do wanny i robi się taka biała woda, super natłuszcza skórkę, a pachnie przecudownie. Kupię też szamponik z emolium, bo włoski po nim pachną przepięknie "dzidziusiem" a najwyżej potem się przerzucę na coś innego.

mój naj naj najukochańszy serial

xal, ja niemogę wcale jeść. Mdli mnie po wszystkim, zjem tyle co mały ptaszek i już czuję jedzenie pod gardłem. Nie wiem ile przytyłam, ale pewnie z 5-6 kilo, bo muszę wszystko wmuszać w siebie ze względu na maluszka...

nie polecam ci takiego termometru, jest mega niedokładny, to moim zdaniem strata kasy, sama kupiłam i teraz leży i się kurzy

trzeba pamiętać, żeby zrobić to rzeczywiście. Bo mi ginka nie zrobiła, ale na szczęście inny gin mi zrobił przed samym porodem i się okazało, że to mam i muszę dostać penicylinę.

a my wczoraj wyrwaliśmy się do kina na szklaną pułapkę. Nie ma to jak boski Bruce.... jeszcze daje dziadziuś radę!!

od rana napieprza mnie pęcherz, mała sprzedana do babci, a ja zasiadam do nauki. Jupi!! bleeee
dokladnie , a a kupki tez trzeba ogladac, a jaki ma kolor , jaka konsystencje hehehe mnie wogole nie obrzydza nic jezeli dotyczy mojego dziecka, podejrzewam ze dziewczyny tez tak beda mialy jak juz im maluszki z brzuszkow wyskocza, beda je po dupce calowaly hehehe
ja tez do kapieli bede uzywala na poczatku te gowna z parafina hehehhe

Sniadanko zjedzone - płatki z mlekiem zaraz herbatka z mlekiem i jescze male upiekszenie sie na dole i lecim do gina
dzisij zobacze Michasia juz sie za nim stesknilam heheh w sensie za jego widokiem hehhe a i zapytam sie gina o ta herbate z pokrzywyy a jak bede mogla pic to mam zamiar spuscici troche wody z siebie hehhe
Stary 2013-02-18, 08:57   #3379
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien doberek ja mykam do szkoly z mlodym potem w domu sniadanko i gin na 10.20 :P
trzymam kciuki za reszte wizytujacych

i za resztę wizyt dziś
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:01   #3380
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

cloche
za wózeczek! fajna bryczka i wizualnie jakoś taki podobny do xlandera. Kurka my najprawdopodobniej we środę wybieramy się oglądać jakieś wózki więc mam pn i wt na zgłębienie tematu i wybranie modelu, uffffffff będzie ciężko i w tym tyg. chce też zamówić większą część wyprawki więc w ogóle ciężki tydzień przede mną

zgadza się nasz domek już "zimuje" drugą zimą i mąż też mi tłumaczył to wietrzenie powietrza podobnie jak Twój budowę zaczęliśmy na wakacjach w 2011 jak Wasze postępy? co teraz robicie?
co do wózka, to faktycznie jest wybierania i myślenia... musicie wiedzieć, co chcecie: czy ważniejszy jest ciężar, czy duże kółka np. do lasu... czy macie zamiar przewozić wózek w bagażniku - sprawdźcie w sklepie wszystko, również jak sobie poradzicie ze składaniem
dla mnie najważniejsze było prowadzenie - również po lesie, śniegu - no i tu mura jest super. z tej aukcji jedyne co mi się nie podobało, to tylko jedna fotka... więc nie było widać detali, gdzie co jak zużyte. szkoda... aaa, i kolor "nie mój", ale teraz sobie myślę, że maluszkowi się taki radosny, jasno-niebieski powinien spodobać (atlantic slice). ech, za tą cenę nie będę narzekać

widzisz, małżowie to jednak nas wyedukują podczas budowy my jesteśmy na etapie szykowania ścian do malowania, płytkowania łazienek... czyli już nawet daleko całe szczęście! za dwa miechy przeprowadzka!
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
mamy już cały wózek x-landera Piszę cały, bo gondolę dostaliśmy osobno, a dół + spacerówkę też osobno Ale wszystko do siebie pasuje i wyglada jak nowe
ale fajnie faktycznie wózkowa niedziela była
Cytat:

mój małż się już załamał, bo młody też czasem coś mu wypnie do głaskania... powiedział, że nie wyrobi, jak drugiego takiego pieszczocha będzie miał w domu!

a co do rożka - ja nie kupuję. za to jakiś bawełniany kocyk będę chciała mieć. podobno odpowiednio owinięte maluszki, jakby w kokon, dużo bezpieczniej się czują na początku i lepiej śpią. po niemiecku to się "pucken" nazywa - znaczy to owijanie niemowlaka w kokonik
Cytat:
no właśnie sama muszę pamiętać! zawsze zapominam o połowie pytań idąc do gina, a o to badanie trzeba się upomnieć
Stary 2013-02-18, 09:01   #3381
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
kupy nie będę zasysać oglądać-jasne,ale wyobraź sobie zasysanie zawartości pieluchy..
dla mnie nie do obejsćia i tyle

witam się już po wizycie w US i po badaniach...
teraz kawa i pączuś..

AAA! C&A online ma mega promocje dziś/jutro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-02-18 o 09:06
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:04   #3382
nuna2
Zakorzenienie

cloche za wózek

kciuki za dzisiejsze wizyty
Stary 2013-02-18, 09:05   #3383
cloche
Zakorzenienie

a właśnie, ja wizytuję o 10tej ale dzisiaj chyba bez usg. wezmę zdjęcie z sinym pępkiem, może nie zapomnę się spytać, czy to normalne...
małż mówi, że pewnie mi się tam skóra naciągnęła, zrobiła cieńsza, i dlatego tak wygląda. bo powoli mi pępek wypycha więc możliwe w sumie, że racja... nie ma co narzekać, lepsze to chyba niż rozstępy!
Stary 2013-02-18, 09:16   #3384
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dzień dobry
zaraz ruszam do lidla po lovele, śliniaki itp.

dziewczyny z Krakowa, znalazłam info, ze warsztaty świadoma mama intymnie będą u nas 21.03, ale jeszcze nie ma zapisów

http://www.zdrowieintymne.pl/zdrowa-...iny-warsztatow

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
masz konkretnie ten z Microlife? pomiar niedokładny bezdotykowo tylko czy ucho też?

znajomi mi mówili, że do ucha wsadzić małemu wiercącemu się dziecku to dramat więc chciałam taki kupić, a znalazłam o nim same dobre opinie...

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:

a co do rożka - ja nie kupuję. za to jakiś bawełniany kocyk będę chciała mieć. podobno odpowiednio owinięte maluszki, jakby w kokon, dużo bezpieczniej się czują na początku i lepiej śpią. po niemiecku to się "pucken" nazywa - znaczy to owijanie niemowlaka w kokonik
ja kupiłam i rożek i właśnie owijaczek z bawełny, rożka wymagają w szpitalu więc i tak musiałam kupić, jak się nie przyda teraz to na drugą kluskę będzie

ej. nie tylko mi się brzuszek pokazuje ale i linea negra
Stary 2013-02-18, 09:19   #3385
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

i jesteśmy źli trochę bo właśnie skończył fugowanie i okazało się, że jedna kafelka trochę pękła i nie wiemy czy ją wymieniać BO - została nam... jedna! I jest ryzyko, że też pęknie przy klejeniu bo musi w niej być otwór na kontakt. Jak strzeli bardziej to jesteśmy w bo nie uśmiecha nam się prawie 100zł kolejne wydawać na całe opakowanie kafli

Dziewczyny proszę o radę Zostawić to tak czy wymieniać? Widać to dokładnie tak jak na fotce no i tam zawsze czajnik stoi

http://obrazki.elektroda.pl/6051961100_1361096953.jpg

http://obrazki.elektroda.pl/1330792500_1361096957.jpg

http://obrazki.elektroda.pl/5408449300_1361096961.jpg

http://obrazki.elektroda.pl/6063491700_1361096965.jpg
Ja bym nie ruszała
edit- doczytałam, że nie ruszyliście

Cytat:
u nas tez ostatnio cisza, az do wczoraj ale to hormony plus wizyta u przyszlej tesciowej tak na mnie podzialaly...no i byl cichy wieczor (zajecia indywidualne ), a dzisiaj juz zaczyna byc normalnie.
U mnie też zajęci indywidualne w ostatnim czasie. Ja sobie, Mąż się grzebał sobie, wczoraj już nie wytrzymałam i zawaliłam na Niego focha- oczywiście nie wie o co mi chodzi...

Cytat:
Postanowiłam przeczytać Bartkowi bajkę i nie wiem czy mu się spodobało czy nie ale o ile przed pięknie fikał tak jak tylko się odezwałam to siedzi nieruchomo do teraz

Cytat:

głowne zakupy już za mną. Wózek kupiony, łóżeczko i materacyk też, teraz tylko wyprawkę do szpitala w pełni skompletować. Znaleźliśmy fajny komis gdzie za wózek, karuzele fp i materac gryka-kokos daliśmy 500 zł. A w zasadzie teściowa wyłożyła fundusze,za co jestem ogromnie wdzięczna
za zakupy!

Cytat:

a propos aukcji... małż choruje, leży w łóżku z lapem, i wylicytował wózek maxi cosi mura 4 przeliczając na polskie za około tysiaczka wprawdzie nie mój wymarzony kolor (niebieski), ale w dobrym stanie. chociaż okaże się jeszcze po dostawie...
to była aukcja typu kup teraz lub zaproponuj cenę. jeszcze parę dni do końca było, a propozycji się roiło. więc nie było na co czekać. ostatnio taki sam zestaw tylko w innym kolorze poszedł za ponad 320 euro na kup teraz, a aukcje dochodzą do 500 euro szaleństwo! owszem, na aukcjach pakiet większy, bo jeszcze parasolka i fotelik... ale chrzanić parasolkę - jak będę chciała, to sobie dokupię adapter do fotelika i pokrywa przeciwdeszczowa są w pakiecie, więc styknie na początek
Super to macie temat wózka z głowy

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

hej hej wróciłam Zakopanego, wybawiona i przeszczęśliwa, i się witam z wami w 22t no i nadrabiam bo widzę że nie próżnowałyście i mam bagatela ok. 17 stron
za 22tc!
No i cholernie zazdroszczę takiego wypadu...

Cytat:

Dziewczynyy mam ten wozekkk wlasnie piore czesci materialowe, powiem szczerze ze nastawiona bylam na spacerowke z wkladem ale jestem zadowolona z tej gondoli, a i ma podnoszone oparcie w gondoli.. i stelaz mi sie podoba , powiem szczerze jestem mega zadowolona i tz tezzz

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Wiecie co mam taką książkę " Ciężarówką przez 9 miesięcy" ( pewnie wiele z Was ma) i czytam sobie to co napisane przy moi tc. Dziś się uśmiałam bo pojawia się wątek, że wszyscy pytają czy zna się już płeć i co by się chciało ( faktycznie tak jest) i bardzo się uśmiałam bo odpowiedzi są następujące:
1. "Nie wiemy na pewno. Ucieszy nas każda bliżej określona forma życia"
2. "Najchętniej żyrafę. Potrafią chodzić i same jeść już w godzinę po urodzeniu"
Ooooo tak! Dobra odpowiedź!

Cytat:

----

Przyszłam nadrobić weekend i uciekam się myć. Wczoraj ze zmęczenia, nerwów i zdenerwowania przespałam popołudnie, później zasnęłam przed TV i jak się obudziłam o 1 w nocy, to już nie dałam rady się myć i poszłam spać na brudasa... A normalnie nie zasnę nie wymyta...

Zapytałam dzisiaj Męża czy mnie podrzuci do Lidla czy mam z buta cisnąć, to stwierdził cytuję "jak będziesz grzeczna, to Cię zawiozę"... A ja Mu pokaże! Jak się wyrobię przed Jego przyjazdem z pracy, to sama wyciągnę autko z garażu i sobie sama podjadę. O!!! A jak nie, to pójdę później z buta

Kto chce pomóc mi się pakować?!?

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:24   #3386
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
fajny , kolorek ma fajny ) rozumiem ze sluzy juz Tobie dluzszy czas?
Tak już kilka lat

Znowu rano puściłąm pawika jak ja dam radę w środę na tej gluzkozie to ja nie wiem
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:25   #3387
xal
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chcę usztywniany bo wkładkę można wyciągać. Kokardka nie przeszkadza, a wręcz pomaga jak maluch jest malutki i rzepy są za luźne.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:25   #3388
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Naprawdę nie smażysz, nie jesz białych makaronów, ryżu? To nieźle, też mam nadzieję, że mi to na dłużej zostanie Śmietanę akurat ubóstwiam, ale mam nadzieję, że przejście na jogurt będzie mało bolesne.

Sposób kąpieli planuję podobny, może olejki nie zawsze te, troszkę inne mydełko ale generalnie przemawia do mnie to
naprawdęmięso i ryby piekę, nigdy nie robiłam takich panierek jak tu dziewczyny opisująmakarony tylko ciemne, ryż jeśli się zdarzy to tylko brązowy, chleb tylko pełnoziarnisty, smietany w ogóle nie kupuję za to zawsze mam jogurty naturalne w zapasietylko co z tego, że się zdrowo odżywiam jak przy mojej tendencji do tycia i tak zjem ciacho i od razu w dupe idzie

Cytat:
Dziewczynyy mam ten wozekkk wlasnie piore czesci materialowe, powiem szczerze ze nastawiona bylam na spacerowke z wkladem ale jestem zadowolona z tej gondoli, a i ma podnoszone oparcie w gondoli.. i stelaz mi sie podoba , powiem szczerze jestem mega zadowolona i tz tezzz
superjuż pierzesz... ja zamierzałam wyprać po świętach jak się zrobi cieplej...

Cytat:
szukam termometru bezdotykowego, macie jakieś sugestie?

myślę o tym

http://allegro.pl/termometr-wielofun...030864873.html
ja mam taki na podczerwień http://www.ceneo.pl/5779181 Thermoflash LX 26

Cytat:
Nie wiem jak mierzyła, napisałam co mi opisała. Sama nigdy czegoś takiego nie uzywałam.
a ja używałam, więc sie wypowiemtemperaturę mierzy się na czole w okolicach tętnicy skroniowej i pokazywał tę samą temperaturę, więc widocznie koleżanka nie przeczytała dobrze instrukcji

Cytat:
gapa_kids - nie porównywałam jak wychodzą na tle innych może przepłaciłam, może nie - mam z bańki, to najważniejsze
też tam kupowałam i mieli taniej

Cytat:
ano w sumie to jeszcze nie wybraliśmy na fest ale na razie stanęło na pierwszym pomyśle - Hubert
ładnie, jeden z moich męskich typów

Cytat:
Ja też mam już z 10 kg na plusie jak byłam ostatnio w pracy i mama szefowej ( kobieta po 60) spytała który to miesiąc, to na odpowiedź, że 7 i w sumie to zostało mi jakieś 2-2,5 miesiąca to zrobiła taką dziwną minę i powiedziała, że to dziecko urodzi się chyba jakieś maleńkie bo mało co tego brzucha widać luźne ciuchy robią swoje
a Ty pokaż jakieś foto brzunio, bo już chyba dawno nie było bo z tego co pamiętam to miałaś mało tłuszczu
dziwne gadanie, masz łądny brzuszek i wcale nie jakiś za mały, pewnie córka tej baby sie roztyła i teraz ona by chciała, zeby kady jak słoń chodził
wrzucę jakieś fotki z sesji brzuszkowejhehe tłuszczu nie miałam ale już mam
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:26   #3389
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
a właśnie, ja wizytuję o 10tej ale dzisiaj chyba bez usg. wezmę zdjęcie z sinym pępkiem, może nie zapomnę się spytać, czy to normalne...
małż mówi, że pewnie mi się tam skóra naciągnęła, zrobiła cieńsza, i dlatego tak wygląda. bo powoli mi pępek wypycha więc możliwe w sumie, że racja... nie ma co narzekać, lepsze to chyba niż rozstępy!
to trzymam kciuki za wizyte , ja chodz 2 min zawsze widze babla :P
a do lekarza robie liste z pytaniami , bo potem zapominam heheh
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja bym nie ruszała
edit- doczytałam, że nie ruszyliście

U mnie też zajęci indywidualne w ostatnim czasie. Ja sobie, Mąż się grzebał sobie, wczoraj już nie wytrzymałam i zawaliłam na Niego focha- oczywiście nie wie o co mi chodzi...

za zakupy!

Super to macie temat wózka z głowy

za 22tc!
No i cholernie zazdroszczę takiego wypadu...

Ooooo tak! Dobra odpowiedź!

----

Przyszłam nadrobić weekend i uciekam się myć. Wczoraj ze zmęczenia, nerwów i zdenerwowania przespałam popołudnie, później zasnęłam przed TV i jak się obudziłam o 1 w nocy, to już nie dałam rady się myć i poszłam spać na brudasa... A normalnie nie zasnę nie wymyta...

Zapytałam dzisiaj Męża czy mnie podrzuci do Lidla czy mam z buta cisnąć, to stwierdził cytuję "jak będziesz grzeczna, to Cię zawiozę"... A ja Mu pokaże! Jak się wyrobię przed Jego przyjazdem z pracy, to sama wyciągnę autko z garażu i sobie sama podjadę. O!!! A jak nie, to pójdę później z buta

Kto chce pomóc mi się pakować?!?
ehhehe to musisz byc grzeczna a jak nieheheeh
Stary 2013-02-18, 09:28   #3390
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
zaraz ruszam do lidla po lovele, śliniaki itp.

dziewczyny z Krakowa, znalazłam info, ze warsztaty świadoma mama intymnie będą u nas 21.03, ale jeszcze nie ma zapisów

http://www.zdrowieintymne.pl/zdrowa-...iny-warsztatow

ej. nie tylko mi się brzuszek pokazuje ale i linea negra
eh będę wtedy w 33 tc nie wiem czy sie dotoczę
tez mam tą linię, póki co delikatną i mam nadzieję, że nie ściemnieje...
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości