|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
bo jak jadl tak czesto to w dzien juz nie wyrabialy i musialam dawac wiecej mm oo, wlasnie moj glodomor wola matkę na jedzenie Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-02-17 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() No moja mama jest akurat najbardziej wytrwałą i niezawodną niańką. chociaż tata też już się odważył i z chęcią się zajmuje młodym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moja właśnie zaczęła jeść częściej niż do tej pory i dlatego cycki nie wyrabiają bo były przyzwyczajone do mniejszego przerobu. Nie wiem sama jak to ogarnąć żeby jak najmniej mm było. Bawić się w rozkręcanie laktacji laktatorem jakoś mi się już nie chce... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nad morze to i ja jadę w lipcu na ślub kuzynki, do szczecina i kołobrzegu. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od samego początku młoda ssie cycka a jak się okazało, że nie dojada to zaczęliśmy dokarmiać mm i nie było większego problemu z butelką. Ale może to kwestia też i tego, że ssie smoczka zwykłego ![]() Sąsiadka o 22:30 zaczęła grać na pianinie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | ||||
Zakorzenienie
|
Moja chyba ma skok rozwojowy. Całe popołudnie była mega pobudzona. Nie wiedziałam o co jej chodzi i myslałam ze to moze jakas kolka,ale uspokajała się jak była przytulona do mnie do serca. Biedna - widac ze cos jej nie pozwalało usnąć ale w końcu usnęła wtulona we mnie i udało mi się ją włożyć do łóżeczka. Mało też jadła, także spodziewam się dzisiaj nieprzespanej lub niedospanej nocy
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Super ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3308 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Moja pije z lyzki, ale niestety duzo powietrza przy tym lyka.
![]() |
#3309 |
Zakorzenienie
|
Hejo poweekendowo
![]() sobota bylismu u znajomych, wczoraj byla tesciowa ![]() takze wybaczcie moj brak czasu dla Was ![]() ozniej nadrobie co i jak bo teraz musze sie ubierac i do lidla ![]() ![]() takze bede walczyc z tlumem moherowych łowczyń przy koszach sklepowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
![]() ile ml i jak często zjadaja wasze dzieciaczki? mój zaczął już żądać co 2h ![]() chciałam mu dawac wiecej, zeby przerwy miał dłuższe, ale nie daje rady wypić na raz 150 ml, a jak wypije to co zostało w butelce za jakiś czas to i tak woła jesc za 2h w dodatku jak nie dostanie jeść natychmiast to jest taki dziki ryk jakbym tydzień głodziła zastanawiam sie czy nie zmienic smoczka na taki z szybszym przepływem, żeby maly sie tak nie męczyl, może to pomoże
#3311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() smoczek nadal mamy 1 ![]() na noc butla jest o 19/20 - potem karmienie o 2 i o 5 tyle że na noc potrafi czasem zjeść 130-140 ty też dajesz bebiko? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jemy ok 21 i robi sobie na ogół dłuższa przerwe, potem ok 2 i już co 2 -3 h wstajemy ![]() w ciagu dnia chce jeść co 2h, no chyba że zaśnie to dłużej wytrzymuje, a czasem przebudza sie , woła jeśc i znowu idzie spać, a raczej usypia pod koniec butli ![]() my mamy butelki tt i smoczek 0+
![]() |
#3313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiałam się czy to nie problem ale w sumie są dość rzadkie więc chyba takiego problemu z nimi nie ma ![]() to nasz jadł tak na początku - mniej i co 2h ale potem mu się unormowało w miarę że wychodziło tak 7 posiłków na dobę (chyba jak miesiąc skończył) teraz czasami bywa 6, czasem nadal 7 my też jak nakarmimy o 2 to potem już co 3h ![]() a może by tak go przetrzymać troszkę? kilka minut a potem wydłużyć? albo trochę wody dać? może niech bardziej doświadczone dziewczyny się wypowiedzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj kończymy 3 miesiące
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jutro szczepienie ![]() ![]() co do karmienia to mój jadł po 90ml i też zaczął mi wołać co 2,5h, a jak zrobiłam 120 to zjadł i wyżygał, więc mu dawałam przez jakiś tydzień co 2,5h w dzień, w nocy 3 wytrzymał i zaczęłam jeden posiłek w ciągu dnia robić 120, później 2 i przeszliśmy na 120ml, od tego momentu je w dzień co 3h, a w nocy 2 długie przerwy ma około 5h, to różnie bo te przerwy tak się wahają 4-7h, albo 2 jednakowe po 5 h, albo jedna 7 druga 4, różnie ![]() dobry poniedziałkowo ![]()
#3315 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zobaczymy co da sie zrobic ![]() Cytat:
![]() ![]() co czytasz? ![]() poszukuje nowych tytułów Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kaz jej szopena grac, niech sie Ewci przysłuży przy okazji ![]() rozwaze to ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- dobry!! brawa za zęby ![]() kciuki za szczepienie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 | ||
Zadomowienie
|
no i wczoraj pochwalilam pampersy sleep&play,a dzis nad ranem moj synus caly zasikany
![]() Cytat:
Cytat:
to jest podobno dobry sposob ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Zakorzenienie
|
a my zakupiliśmy dada 3 i wam powiem że ten zapach nas drażni
![]() taki chemiczny ![]() oboje z mężem stwierdziliśmy że śmierdzą straszliwie ![]() wzięłam wczoraj na próbę 2 szt rossmannowskie i nie wiem czy się nie przerzucę na nie ![]() ![]() po teście - wytrzymują tyle co dada, znaczy po 6h w nocy są bardzo mokre chyba musimy na noc spróbować jakieś pampersa kupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Zakorzenienie
|
Spodziewałam się dramatu nocnego, a Iza spała mi do 6-ej i obudziła się pewnie dlatego, że tz wstawał do pracy. Już nic z tego nie rozumiem, ale cieszę się bo pospałam trochę.
---- Dzinek - coś mi chodzi po głowie, że ta szczepionka przeciw krztuścowi i MMR mają najwięcej skutków ubocznych. Tylko w kontekście krztuścia nie wiem jak to się ma do DTP, bo to są szczepienia 3 choroby: błonica, tężec, krztusiec. Na karcie szczepień mam rodzaj szczepionki do wyboru: DTP, DTaP, DT, Td, D,d, T, inne. Wiesz coś może na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |
Zakorzenienie
|
ja też używałam nakładek ale mój mały nie chce pić z butli, tez mam TT, ale my nie używamy właściwie wogóle, tyle co w szpitalu, w domu wypił raz mm jak miał 2 tygodnie i było ok, ale ostatnio (jakiś tydzień temu) miałam dość 2-godzinnej sesji przy cycu i dałam butlę to nie wiedział co z tym robić, mamlał, przygryzał dziąsłami ale zassać nie chciał. Może głodny po prostu nie był
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyjęłam zaproszenie ![]()
![]() |
#3322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i chyba to niekoniecznie aloes bo te rossmannowskie też go mają a tak nie śmierdzą ![]() ![]() tak na 3-4h to są oki te 3 ![]() ![]() tyle że ja nie miałam dzieci i się nie znam - może wszystkie pieluchy po tylu godzinach już się po prostu do niczego nie nadają? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3324 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może być też tak że dziecku chce się pić, chociaż jak piszesz że za 2 godziny woła to chyba raczej nie o to chodzi, ale spróbować można. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja chyba będę szczepić tak jak Gabi - pojedyncze szczepionki, ale nie na nfz. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Odnośnie tych Dad - to może macie jakąś felerną partię. Zostało mi kilka i są bezzapachowe. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Bo mogłyby być bardziej chłonne. Ale przynajmniej póki co nie miałam sytuacji, ze siuśki lecą bokiem, a pampers praktycznie suchy. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nawet chyba nie probowalam ![]() Cytat:
ale podobno mozna kupic/sprowadzic pojedyncze szczepionki zamiast tej jednej o czym nie wiedzialam jak szczepilismy Tomka na szczesciu nie zauwazylam zeby cos z nim sie dzialo po jej podaniu no i wykupili mi bluzeczki ![]() ![]() ![]() w ogole dopchac sie bylo ciezko, w jednym reku wozek w drugim Tomus ![]() mamy jeansy,jedna paczke bluzek, rajstopki dla malej, puzzle, pizamke dla Tomka, ksiazeczke, podklady do przewijania ale tłum szalał przy koszach ![]() mi dady nie smierdza ale mamy czworki w domu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba zapytam przy okazji szczepienia jak będziemy u pediatry ![]() kurcze, może ![]() ![]() a jak młody trzaśnie na to bąka to tylko uciekać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3328 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to może mojemu też sie unormuje bo on przecież młodszy próbuje go czasem przetrzymac, ale nie zawsze sie da no i dawałam też herbatke, żeby dużej wytrzymał, ale to nic nie dawało jutro jade do sklepu, wiec sprobujemy z innym smoczkiem Cytat:
![]() Cytat:
a dady młody przesikuje ![]()
![]() |
#3329 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedy powinno się zwiększyć przepływ smoczka? Cytat:
![]() Latynos to raczej nie ale podobno przystojny. Mama kazała mi założyć "kulturalny" stanik ![]() Nasze naklejki póki co wzbudziły umiarkowane zainteresowanie... Czytam literaturę niższych lotów, nie będę polecać. Chyba, że lubisz intrygi szpiegowskie albo mordobicia ![]() ![]() Kijem w sufit jej a nie szopena ![]() Miałam lidlowe chusteczki - całkiem spoko ale jak już wspomniałam ja jestem jakościowym ignorantem i dla mnie wszystkie podobne ![]() Kurcze każda narzeka na smrodek tych trójek... a miałam spróbować no. Póki co lecimy na dwójkach pampersa i mam jeszcze pełną pakę rossmanowych. Jak je wykończę to przerzucę się już chyba na trójeczki bo udka nam rosną ![]() Cytat:
W ogóle mam pytanie jak organizujecie sobie przewijanie? Bo ja chyba bez sensu... Mam przewijak ten normalny ale z racji, że jest śliski i zimny to mam na nim pokrowiec frotte. A ponieważ taki pokrowiec łatwo obsiusiać/obkupkać to na to jeszcze kładę podkład. A te podkłady idą jak woda i średnio to opłacalne rozwiązanie... Jak to u Was wygląda? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Zakorzenienie
|
dzika ja daje podkład , dziecko kłade na foliową strone, wtedy nie idą jak woda
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.