|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Silver: ja też mam miękkie. Ja myślę, że u Ciebie nie ma kiedy się nazbierać za dużo skoro Mała ci ciągle wisi przy piersi - zjada na bieżąco po prostu
![]() Jakbyś z domu wyszła na parę godzin (tak jak ja na uczelnię) to byś zobaczyła różnicę ))Kurdę, mam paranoję z tym katarem, nawet Tż stwierdził, że jednak charczy. Chyba ją zapisz do lekarza. Tyle, że ciągnę fridą i niemal nic nie leci..hm. A te słonie torbalskie to ja sobie potem przypomniałam że kojarzę sklep- ale myślałam, że tam tylko podróżne torby, nie zaglądałam nigdy. Zainteresuję się. Myślałam o czymś z Parfois - macie? polecacie? Niezłe są takie np: http://www.parfois.com/index.php?pais=pl&id=51&idp=6922 http://www.parfois.com/index.php?pais=pl&id=51&idp=7301 http://www.parfois.com/index.php?pais=pl&id=51&idp=6975 Moja mi psikusa zrobiła : przewijam ją - jest koopa. Przewinięta. Nagle pierdki i następna, tyle, że WIELKA sądząc po odgłosach:d Przewijam. W trakcie przewijania - siku na przewijak. No full wypasik
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tatuś pewnie zdjęcie robił, bezczelny! ![]() Basiu, ja używałam emolium tylko z tych próbek, które w szpitalu dostaliśmy jak Małemu skórka schodziła po urodzeniu, ale czy samo przeszło, czy to zasługa emolium, to nie wiem, bo trwało to jakieś 2 tyg :P
|
|
#2584 |
|
Konto usunięte
|
Basiu, ja bym krem kupiła
A matka z fotki niewydajna, olałabym ziemniaki i ugotowała ryż albo makaron, obierać nie trzeba
|
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Moja niunia budziła się dzisiaj w nocy calutkie 2 razy.
Jestem tak wyspana, że zaraz zrobię makijaż na bloga, bo wreszcie nie mam metrowych dołków pod oczami. A swoją drogą - teraz w Rossmanie są chusteczki Pampers w promocji, wychodzi 4,50zł za paczkę - 6pak za 27zł. Co do porodu, to uważam, że lepiej jest, jak się akcja zaczyna od skurczy, bo przynajmniej wiesz, że coś tam się dzieje, że ta szyjka się otwiera powoli - a z wodami jest różnie, czasem nie ma akcji i trzeba wywoływać, bo czas jest wtedy ograniczony, a większość szpitali przeprowadza cc dopiero w ostateczności w takim momencie. Silver, moje są miękkie po karmieniu, a po kilku godzinach jak kamienie, wtedy muszę podłączyć małą, bo przy okazji bolą od tego nadmiaru mleka. Neti, gratuluję! Chyba największe dziecię w całym wątku? Ps. Dużo tych cesarek u nas, masakra.
|
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, też mnie dobija ten brak słońca, od 13 w domu światło się pali!!!!! Szlag by to.
Debrah i co ja teraz zrobię?! Takie piękne torebki!!! ![]() Kurczę, aż mi głupio, kładę dziecię na brzuszku, a on śpi, a ja mam czas na wszystko
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Gapa ze mnie!
![]() Gratuluję Neti i Nawijce! ![]() Ale nas już niewiele zostało, super! |
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrrr...myślałam że ja
|
|
#2589 | |
|
Raczkowanie
|
no i wróciłam ze szpitala i mam czekać na akcję, na zapisie linia prosta
![]() teraz mam w środę się stawić, a jak do piątku nie urodzę to będą wywoływać Cytat:
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Ale geniusz z mojego TŻa.
Dobra, już to załatwił, ehh, a myślałam, że będzie problem - wystarczyło zadzwonić, przyślą nowe akty pocztą.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-18 o 13:38 |
|
|
|
#2591 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
boję się np. że dziecko nie bedzie monitorowane i będzie to jakieś zagrożenie do niego ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
zobaczysz do środy urodzisz a badanko dowcipne ci robili ?Mój brzuch pokrył się od spodu już cały rozstępami Na pierwszej stronie brak aktualizacji - nie ma kto zrobić
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-02-18 o 13:42 |
||
|
|
|
#2592 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() E_vel ale cudnie Maja śpi Cytat:
Meduzza jakie Julianka ma fajne brwi! Bokeh ja już mam opanowanych dużo czynności, które robię jedną ręką Neti gratulacje i dużo zdrowia dla Ciebie i Antosia! uff, nadrobiłam i pocytowałam w końcu Moja Mała ma jakieś strachy ostatnio, tylko chce się tulić, krzywi się do płaczu przez sen, jak się Jej nie utuli to ryczy od razu, masakra jakaś. Oby to minęło w końcu bo w nocy wstaje co godzinę na minimum pół godziny... A od 5 koniec spania.
Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2013-02-18 o 13:48 |
||||
|
|
|
#2593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze dziś jakiś nadzwyczajny dzień, Krzysiu mi już śpi od 11, ja sobie tu wertuje forum, zrobiłam obiad, ogarnęłam pokój, a Krzysiu dalej śpi, hmm.. u mnie to niespotykane zjawisko tak długo w tym czasie jeszcze nigdy mi nie spał Moje cyce nie są do tego przyzwyczajone.
|
|
#2594 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39296598]neti urodziła
Antoś dorodny facet 4600 i 57 cm, był źle ułożony więc cc. Gratulacje ogromne! [/QUOTE]Gratuluję !! Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39298989]Lady, jeśli w dzień śpi, to i mniej je, a ilość cyca musi się dobowo zgadzać widać w nocy nadrabia.Ja pranie wstawiłam, piecze się mięcho dla męża, mała nakarmiona godzinę temu, sama śniadanie kończę. Wiecie, jak mi CHOLERNIE słońca brakuje? Niech będzie zimno, ale niech świeci! a nie ciągle tylko, co wyjrzę za okno, szarość Chrzciny powinnam załatwić, ale... szczerze mówiąc w kościele to bylam dawno temu i tak jakoś nieswojo mi do księdza iść PS. Dorotka pospała, cały kwadrans ![]() Zaczęłam tę karuzelkę robić, poniżej ptaszek - czerwień jest żywa, nie taka ruda, ale fotka telefonem:[/QUOTE] Mi też bardzo brakuje słońca, tym bardziej że mam czekać na słoneczną pogodę, żeby z młodym wyjść. Cytat:
Ja się nie odważyłam, ale mam ogromną ochotę. Cytat:
![]() Dziś mi dość ładnie w dzień śpi i boję się że to zapowiedź ciężkiej nocki ![]() Co do piersi ja mam miękkie jak młody zjada na bieżąco. W nocy robią się twarde bo przerwy robi dłuższe. |
||||
|
|
|
#2595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale co ma być to będzie...Jakoś może sobie poradzę.. Mam Was ![]() marchewkę jedną ręką? chapeau bas
|
||
|
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szklanka super opis Aż się popłakałam.Jak ja przyjechałam na IP to też mnie nie badali tylko od razu na porodówke przyjęcie.
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie tego czopa
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie: nie byłam jeszcze z małą na spacerze bo tak myślę o tym szczepieniu...że może lepiej teraz nie, bo niedługo szczepienie?
A po szczepieniu to jak? normalnie można od razu wyjść? |
|
|
|
#2599 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczęta
Wróciłam niedawno ze szpitala do którego miałam się dzisiaj zgłosić bo 7 doba mija a moje dzidzia nie chce wyjść Mam następnym razem przyjechać jak będą skurcze i zacznie się akcja porodowa wtedy na pewno mnie przyjmą Jestem taka zła i wyczerpana tymi jazdami w tą i z powrotem oraz takim przedmiotowym traktowaniem. Coś czuję że to ja chyba będę ostatnia która będzie rodziła na tym wątku ![]() Gratuluję serdecznie Neti
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny tu opisywały różne sytuacje,więc może i u Ciebie zacznie się nagle, znienacka ![]() A wg terminu to ja jak na razie jestem ostatnia ![]() Uszka w górę,przecież musimy kiedyś urodzić
|
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michaś superbohater
|
|
|
|
|
#2602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przykro mi. Nie wyobrażam sobie nawet jak musisz się czuć
|
|
#2603 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Bylismy wczoraj u tesciow. o dziwo nie bylo zadnych rad ani komentarzy nt brzuszka
az dziwnie sie czulam babcia (tesciowka) wniebowzieta, zakochana we wnuczku na maxa ![]() a tak w ogole to pierwszy raz bylismy z mlodym w gosciach no i przy takim wyjezdzie na chwilke w zasadzie to jest tyle zamieszania ze szok!!! trzeba o wszystkim pamietac, spokowac tryliardy rzeczy a i tak o czyms zawsze sie zapomni ![]() no i najelpsza sprawa - po wczorajszej wyprawie na gwałt szukamy samochodu w kombi bez komentarza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i ten kolnierzyk jest taki hmm prawdziwny, w sensie sztywny i mlodego uwieral w szyjke i glowke. podejrzewam ze to ubranko jest ok dla dzidzi ktora trzyma sama sztywno glowke. ogolnie zrobilismy kilka zdjec i przebralam mlodego w pajacyka ![]() jak ktoras zainteresowana to moze spojrzec jak to wyglada "w rzeczywistości" - objecane zdjecie w kośiuli ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miesiąc wszystkie papierki załatwiałam
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-02-18 o 15:07 |
|
|
|
|
#2606 | |||||
|
Zakorzenienie
|
haaa, przekonałam młodego do husiawki
pięknie zasnąłjeszcze tylko do chusty go przekonam i nic mi więcej nie potrzeba ![]() Cytat:
Cytat:
a torebki są cudne, szczególnie ta pierwsza i trzecia Cytat:
trzeba nawijkę pogonić ![]() Cytat:
w tym tygodniu planuję iść na szczepienie i w sumie chyba nie ma przeciwwskazań żeby potem na spacera tak w ogóle, to szczepiłyście od razu po ukończeniu 6 tygodnia, czy tak po 7 albo 8? Cytat:
super wygląda, jeszcze jakby miał rękę w górę jak superman
|
|
#2607 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do słów doktorka to jasne urodziłaś i brzuch sobie zostawiłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a to ileś dni po terminie nie powinno się już leżeć w szpitalu? jaki słodki ![]() Cytat:
![]() co do zdjęcia to mały kawaler Ci rośnie Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-02-18 o 15:17 |
||||||
|
|
|
#2608 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
Cytat:
|
|
#2609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zaczął wrzeszczeć i się zorientowaliśmy, to zaczęłam się śmiać jak opętana, bo wszystkie inne pierdólki mieliśmy, a najważniejszego nie; na szczęście mieszkamy w odległości 5 min samochodem, także tragedii nie byłoa elegancik cudny, spodnie pod pachami też szał robią ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalam ze wozek bez problemu wejdzie do bagaznika. o ja naiwna! stelaz w bagazniku, gondolka na przednim siedzeniu i w droge brakowalo jeszcze tylko czegos na dachu i wygladalibysmy jak ten samochod z reklamy ikei |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

Jestem tak wyspana, że zaraz zrobię makijaż na bloga, bo wreszcie nie mam metrowych dołków pod oczami.
i co ja teraz zrobię?! Takie piękne torebki!!! 

(

i buziaki dla Kubusia 

Mam następnym razem przyjechać jak będą skurcze i zacznie się akcja porodowa wtedy na pewno mnie przyjmą
ślub 28.04.2012
az dziwnie sie czulam 
pięknie zasnął