Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 14:22   #2611
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

nawet nie mów o tym kombi. My z małżonem też o tym myśleliśmy, a wcześniej śmialiśmy się z ludzi co to mają jednego bobaska a kupują od razu kombi. Ale prawda jest taka, że jak się często jeździ to trzeba jednak wszystko zapakować, raz że rzeczy dla Małego a dwa rzeczy dla siebie. My jak w dwójkę jeździliśmy do rodziców to już praktycznie cały bagażnik był zapełniony a jak od nich wracamy to jeszcze bardziej jest dopakowany (jedzonko od mamuś, jakieś przetwory itd itp), także zobaczymy się to wszystko wyjdzie po porodzie ale pewnie u nas też trzeba będzie o tym pomyśleć
A jakie macie autka jeśli mogę spytać, że się nie mieścicie? Bo my mamy też mały bagażnik.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:27   #2612
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Może zdążę ze swoim opisem porodu w końcu
Szklanka super opis, długo trwało ale najważniejsze że córeczka już z Wami
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39296598]neti urodziła Antoś dorodny facet 4600 i 57 cm, był źle ułożony więc cc.
[/QUOTE]
GRATULACJE
Cytat:
właśnie zaczynam wierzyć, że ta ciąża to jednak porodem się kończy, chociaż jakoś ciężko mi to przychodzi

kciuki za wizytę, może u Ciebie będzie tak punktualnie jak u Nawijki tego Ci życzę z całego serca

u mnie sprawa ma się tak, że w sobotę mi trochę czopa wylazło (tak przypuszczam, że to było to), wczoraj też w nocy kawałek odszedł, w nocy miałam UWAGA 3 skurcze (całe trzy sztuki skurczyków), do tego mam takiego schiza, że mi w nocy wody odejdą, że dzisiaj wcale spać nie mogłam. A dziś co, po skurczach usnęłam, wody nie odeszły. Niby termin mam na sobotę ale w sumie to mogłoby już coś się zacząć...

Dziewczyny, jak u Was z tymi zaparciami u Maluszków? Jak sobie z tym radzicie?
Ja mam termin na piątek i juz chcę żeby coś ruszyło
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

dzis ma przyjsc poloznaaaaaaaa, wysprzatalam, i musze siebie ogarnac i jechac znowu praktyki zalatwiać wczoraj bylam u tesciowej z malutką, robilismy test fotelika, musialam sama ja zatargać do samochodu, sama zapiąć itd i jechala z przodu samochodu, bo bede juz z nia jezdzic od przyszlego tygodnia tak to tzt robil.
Kurcze fajnie Ci, ja mam z przodu poduszkę i nie moge dziecka wozić chyba że Tż ja odłączy ale coś niechętny do tego pomysłu.
Cytat:
ale to chcesz sama samochodem jechać?
Na sr położna mówiła że ona też miała taki plan żeby sama jechac do szpitala ale jak się zaczęły skurcze to nie mam mowy o jeździe - niebezpieczne to jest.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39299337]Jak tak patrzę, to ja bym prędzej Dorotkę w te chłopięce stroje, ale bez muszki, ubrała niż w te strojne kiecki

http://www.zaczarowane-sny.pl/[/QUOTE]
A jakie ceny, sama bym sie za te pieniądze ubrała.
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Aaaa czy któraś z Was pija herbatke anyż/koper/kmin itp? Czy to możliwe, żebym miała po niej wzdęcia?
Ja piję taką herbatkę tylko ja jeszcze przed porodem, i nie mam zaparć.
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
znajoma dolewała mleka do wody do kąpieli
Jak u kleopatry
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jak ja przyjechałam na IP to też mnie nie badali tylko od razu na porodówke przyjęcie.
U mnie nie kazali na IP tylko na [patologię ciązy się zgłaszać. Tam badają, skurcze sprawdzają itp.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja kupilam to koszulobody. powiem tak-wyglad rwelacyjny ale średnio przyjemne do zakladania bo to normalny koszulowy material, nie rozciagajacy sie wiec troche trudno sie zakladalo. dzieki Bogu mamy rozmiar 68 wiec dalo sie zalozyc no i ten kolnierzyk jest taki hmm prawdziwny, w sensie sztywny i mlodego uwieral w szyjke i glowke. podejrzewam ze to ubranko jest ok dla dzidzi ktora trzyma sama sztywno glowke. ogolnie zrobilismy kilka zdjec i przebralam mlodego w pajacyka

jak ktoras zainteresowana to moze spojrzec jak to wyglada "w rzeczywistości" - objecane zdjecie w kośiuli
Przystojniak na maxa

Część mi sie nie zacytowało...kurcze.
Szajka wrzuć zdjecie karuzeli jak już skończysz. A stelaż z czego planujesz??
Szaja, Black zapisałam sobie wasze numery jakby coś się działo, mam nadzieję że nie macie nic przeciw.
Jutro znowu jade na ktg...może wreszcie coś ruszy.
Tz pojechał z tą swoją anginą do pracy, dzisiaj już ponoć ostatni dzień zaraża więc będzie mógł rodzić ze mną
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:33   #2613
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Bylismy wczoraj u tesciow. o dziwo nie bylo zadnych rad ani komentarzy nt brzuszka az dziwnie sie czulam babcia (tesciowka) wniebowzieta, zakochana we wnuczku na maxa

a tak w ogole to pierwszy raz bylismy z mlodym w gosciach no i przy takim wyjezdzie na chwilke w zasadzie to jest tyle zamieszania ze szok!!! trzeba o wszystkim pamietac, spokowac tryliardy rzeczy a i tak o czyms zawsze sie zapomni
no i najelpsza sprawa - po wczorajszej wyprawie na gwałt szukamy samochodu w kombi bez komentarza

pewnie chodzi o kropelki na kole.... na allegro je widzialam

u nas tez tak jest. w nocy spi z nami, dzieki temu zarowno ja jak i maz jestesmy mega wyspani!!!! a w dzien to zazwyczaj na kanapie albo w lozeczku albo na lezaczku

oj tak, zero formalnosci, 5 minut zalatwiania i kasa za chwilke na koncie

ja kupilam to koszulobody. powiem tak-wyglad rwelacyjny ale średnio przyjemne do zakladania bo to normalny koszulowy material, nie rozciagajacy sie wiec troche trudno sie zakladalo. dzieki Bogu mamy rozmiar 68 wiec dalo sie zalozyc no i ten kolnierzyk jest taki hmm prawdziwny, w sensie sztywny i mlodego uwieral w szyjke i glowke. podejrzewam ze to ubranko jest ok dla dzidzi ktora trzyma sama sztywno glowke. ogolnie zrobilismy kilka zdjec i przebralam mlodego w pajacyka

jak ktoras zainteresowana to moze spojrzec jak to wyglada "w rzeczywistości" - objecane zdjecie w kośiuli
Pstryczku ależ elegant z tego Kubusia No normalnie szał dżinsy i jaka koszula, no no jaki on trendy jest cud miód malina

Cytat:
ja do tej pory nie moge sie pozbierac myslalam ze wozek bez problemu wejdzie do bagaznika. o ja naiwna! stelaz w bagazniku, gondolka na przednim siedzeniu i w droge brakowalo jeszcze tylko czegos na dachu i wygladalibysmy jak ten samochod z reklamy ikei
Wiesz, nie martw się, nic straconego rzeczy będzie tylko przybywać, więc zawsze jeszcze zdążysz zapakować coś na dach
Stary 2013-02-18, 14:34   #2614
Ifwka
Zakorzenienie

Przypomniałam sobie: miałam jeszcze odnośnie becikowego napisać: my nawet z dochodami za 2011 się nie załapiemy a już miałam nadzieje i zaczełma liczyć wczoraj wszystko.

W sobote moja mała wogóle się ruszała i już tylko czekałam aż Tz z tych nart wróci żeby jechac do szpitala. Tylko wrócił to dziecię zaczeło się mega wiercić: mamę to można straszyć ale taty to już wie że nie.
Za to w niedzielę nadrabiała bo chwili spokoju nie było
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-02-18, 14:37   #2615
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
ja do tej pory nie moge sie pozbierac myslalam ze wozek bez problemu wejdzie do bagaznika. o ja naiwna! stelaz w bagazniku, gondolka na przednim siedzeniu i w droge brakowalo jeszcze tylko czegos na dachu i wygladalibysmy jak ten samochod z reklamy ikei
u nas wózek do bagażnika wejdzie tylko gdzie te wszystkie torby się pomieszczą? Zresztą zobaczymy jak wyjdzie, jak będziemy mieli faktycznie gdzieś jechać bo narazie to u nas czyste teoretyzowanie
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
A jakie macie autka jeśli mogę spytać, że się nie mieścicie? Bo my mamy też mały bagażnik.
my mamy astrę II a tam jest mimo wszystko spory bagażnik, jak my jeździmy sami to jest w miarę ok ale przy Małym to będzie 5x tyle rzeczy

Ifwka terminy mamy bliskie siebie także działamy bo ja też bym chciała, żeby coś się zaczęło już
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:37   #2616
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
ja mam focusa i do tej pory myslaam ze mam duzy bagaznik

upolowalismy lagune, piekna tylko autko wypadaloby najpierw sprzedac

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:43   #2617
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ellmi, z tego, co mi wiadomo, to oba rodzaje - Baby Fresh (takie kupił TŻ) i Sensitive.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-18, 14:44   #2618
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
było do porodu szyjka się przygotowuje bo miękka jest i podobno czop mi odchodzi ale tego to nie zauważalnym, rozwarcie na 2cm ale z takim to chodzę już od 28 tc.
:
a czujeszcz jakieś przepowiadacze?

Cytat:

Mnie też kusi ta koszula ale boję się że nie będzie za bardzo okazji żeby ją ubrać.
Stary 2013-02-18, 14:45   #2619
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

my mamy astrę II a tam jest mimo wszystko spory bagażnik, jak my jeździmy sami to jest w miarę ok ale przy Małym to będzie 5x tyle rzeczy

Ifwka terminy mamy bliskie siebie także działamy bo ja też bym chciała, żeby coś się zaczęło już
Ja z mężem dzialam codziennie i na razie żadnych rezultatów
My mamy seata toledo i z tym pakowaniem to różnie. Ogólnie bagażnik ogromny ale jak go otworzysz to mała dziura i i wózek trzeba rozkładać: osobno stelaż, osobo gondola.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-02-18, 14:52   #2620
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
chyba będę musiała dziękować tżowi za to, że kiedyś tak znienacka kupił forda galaxy, bo do niego nam raczej wszystko się zmieści a taką mu wojnę o ten samochód zrobiłam

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ellmi, z tego, co mi wiadomo, to oba rodzaje - Baby Fresh (takie kupił TŻ) i Sensitive.
fajnie by było, bo ja wolę te sensitive (tzn. dupka młodego woli )

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Mnie też kusi ta koszula ale boję się że nie będzie za bardzo okazji żeby ją ubrać.
ja kupiłam w H&M takie podobne body, może troszke mniej eleganckie, ale też ma kołnierzyk, guziczki i kieszonkę, ale jest rozciągliwe i lepiej się je zakłada

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:54   #2621
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
no fakt ja kupilam z mysla wlasnie o urodzinach (moich, tesciowej i przyszlej chrzestnej). ja kupilam uzywke wiec jakos specjalnie sie nie wykosztowalam musisz przemyslec ale fakt faktem ze dziecie wyglada w niej zabojczo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-18, 14:54   #2622
j1987
Raczkowanie

Cytat:

ooo to bardzo proszę o przepis na ten napar, bo smaruje Hascovirem ale to nic nie pomaga
to masz taki problem jak ja jak czuję że mnie coś swędzi tak na opryszczkę to od razu smaruję vratizolinem (chyba tak się to piszę), przeważnie nic mi nie zdąży wyskoczyć a jak już się pojawi to dalej vratizolin i sudocrem i szybko się goi

Cytat:
a czujeszcz jakieś przepowiadacze?
męczą mnie co jakiś czas ale co z tego jak się nie nasilają tylko potrwają ze 2 -3 godziny i przechodzą a przez to są strasznie frustrujące
Stary 2013-02-18, 14:55   #2623
LadyWhisper
Zakorzenienie

My mamy Siene, nasz czolg Marita miesci sie bez problemu

Pstryczku, ale przystojniacha, super

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:58   #2624
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
My mamy seata toledo i z tym pakowaniem to różnie. Ogólnie bagażnik ogromny ale jak go otworzysz to mała dziura i i wózek trzeba rozkładać: osobno stelaż, osobo gondola.
a to da rade w jakikolwiek osobowy samochod wpakowac wozek nie rozbierajac go na czesci pierwsze?

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
chyba będę musiała dziękować tżowi za to, że kiedyś tak znienacka kupił forda galaxy, bo do niego nam raczej wszystko się zmieści a taką mu wojnę o ten samochód zrobiłam
mezowi podoba sie jeszcze jakis citroen 7 osobowy, wlansie gabarytowo podobny do waszego galaxy
ogolnie to se mozna w autach przebierac jak w ulegalkach, zeby tylko kasa byla

Stary 2013-02-18, 15:00   #2625
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko? Używa któraś dla bobaska emolium??

My do tej pory używaliśmy kosmetyki hippa i mydelko bambino, całkiem fajnie się sprawują, ale ostatnio Krzyś ma suche i szorstkie nóżki, a najbardziej kolana, ile bym nie smarowała oliwką czy kremem to one i tak za chwilkę są suche i właśnie zastanawiam się nad kupnem emolium. Tylko nie wiem czy kupić emulsję do smarowania czy np. płyn do kąpieli.
Myślałam nad emulsją, bo całe ciałko ma fajne mięciutkie i wystarcza oliwka hippa którą mam, a tylko te nóżki takie suche. Co mi radzicie???
Ja używałam emulsji do kąpieli z emolium, ale uważam że Oilatum jest lepsze.
Skóra była ok, ale jakiś taki zapach dziwny (tzn. mi się nie podobał )

Moja ma tak suche koło kostek na nóżkach i smaruje kremem bambino z pantenolem pomimo używania oilatum. Tak mi położna poradziła.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:03   #2626
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
a to da rade w jakikolwiek osobowy samochod wpakowac wozek nie rozbierajac go na czesci pierwsze?
Ja mam ibize i o dziwo wózek wejdzie ale tylko wózek, no i to hatchback więc otwiera sie praktycznie cały tył.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-02-18, 15:05   #2627
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
mój mały też ma takie czerwone kropeczki na klatce piersiowej, troszkę na plecach i na płatkach uszu i raz są bledsze, a raz bardziej widoczne i jak go głaskam, to czuć takie grudki jak pójdziemy do szczepienia, to muszę podpytać lekarza
moja ma to samo i lekarz powiedział, że dzieci tak mają...że może od proszku albo jakiejś innej chemii i nie kazał nic z tym robić....

Mam pytanie. Jeśli coś zjem to po jakim czasie może się okazać że dzidzi nie pasi??? że np. pojawi się wysypka???
w tym samym dniu czy np. za dzień lub 2 ?

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Ale ja mam miękkie i w dzień i w nocy
Ale jeśli je co godzinę to będą miękkie !!!
Moja jak wczoraj jadła co godzinę to tak samo miałam.
Musiałabyś mieć z 4-5h przerwy żeby się twarde zrobiły.
Stary 2013-02-18, 15:05   #2628
mala_19kw
Zakorzenienie

Ależ mamy gości podglądających

BLACK-faktycznie sie opłaca te chusteczki. Mój mąż ostatnio kupił 4pak za 24zł (też pampersa).

Fotki dzieciaczków cudne

Ja właśnie korzystam z chwili i zaglądam do was. Mały śpi mi na rękach,bo w łożeczku coś marudny. Otwiera oczy i w ryk a ja na dziś jego płaczu mam dość. Jeszcze moja matka... Boże jak ona mi na nerwy działa. Te jej wkur... ce złote rady... Mądruje sie a gówno wie.
I wkurza mnie jak buja małego kiedy on nie płacze!
Albo zapłacze- ja nie zdążę dojść do niego a ta już go na ręce bierze.
Jak ja mam sie wykazać jako matka jak ona usiłuje mnie wyręczać w chwilach kiedy on MNIE potrzebuje a nie babci.
No krew mnie nagła kiedyś zaleje.
A jak faktycznie potrzebuje pomocy to oczywiscie co? Nie ma jej. Bo przeciez po co ja mam zjeść cokolwiek czy skorzystać z łazienki...
Z tego wszystkiego mam tak zszarpane nerwy że nawet sie tego opisać nie da. Mąż właśnie pojechał do miasta kupić zamek na drzwi. Koniec włażenia i wpieprzania sie tam gdzie nie ma. Bo naprawdę jej ubliże a wtedy sytuacja będzie jeszcze bardziej kwaśna.

Zanudzam was ale musiałam sobie upuścić

Jedyna dzisiaj dla mnie pocieszająca rzecz to-to że mąż pojechał do miasta i przywiezie mi telefon
Taki mini prezencik na poprawę humoru
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:08   #2629
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-18, 15:09   #2630
LadyWhisper
Zakorzenienie

Elllmi mam fiola na punkcie takich samochodow

My mielismy zmieniac nasza Hiene pod koniec roku, chcielismy cos mega porzadnego kupic, no ale wyskoczylo to mieszkanie, tam mega remont trzeba zrobic, wszystkie oszczednosci pojda.... a kurde auto i tak trzeba bedzie kupic...... tak sie bronimy przed kredytami i ratami a chyba jednak na auto trzeba bedzie cos wziac jednak.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:12   #2631
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Jeszcze raz przez to przejść dla mojej Małej bym mogła, ale mówiąc szczerze pamiętam dalej Nawet niedawno Mamie mówiłam, że wciskali mi wszyscy kit, że się o tym bólu zapomina, a mnie na samą myśl ciarki przechodzą Ale jak widać okazałam się potworną histeryczką, także dziewczyny z brzuszkami nie sugerować się moimi schizami
No mi też wszyscy tak mówili, a ja jakoś pamiętam....
Stary 2013-02-18, 15:17   #2632
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
to masz taki problem jak ja jak czuję że mnie coś swędzi tak na opryszczkę to od razu smaruję vratizolinem (chyba tak się to piszę), przeważnie nic mi nie zdąży wyskoczyć a jak już się pojawi to dalej vratizolin i sudocrem i szybko się goi

męczą mnie co jakiś czas ale co z tego jak się nie nasilają tylko potrwają ze 2 -3 godziny i przechodzą a przez to są strasznie frustrujące
takim sudocremem jak na odparzenia u Małego? aa i czy ten vritazolin można w ciąży stosować?
Cytat:

mezowi podoba sie jeszcze jakis citroen 7 osobowy, wlansie gabarytowo podobny do waszego galaxy
ogolnie to se mozna w autach przebierac jak w ulegalkach, zeby tylko kasa byla
dokładnie, my chcieliśmy skodę octavię nie w kombi albo passaciora w kombi ale to musimy trochę pieniążków przyoszczędzić

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-02-18 o 15:19
Stary 2013-02-18, 15:21   #2633
maluchna30
Zadomowienie

Moja Ola szalu dzisiaj dostala.Przy cycu usypia w ciagu 2min.,wsadzam ja do kolyski i po 10min.ryk spazmatyczny wrecz.Gdyby nie moja mama to do tej pory w pizamie bym chodzila.MALA19 mnie z kolei tak ojciec wkur..l,ze myslalam,ze go rozszarpie.Dlaczego ja brzucha pasem nie sciskam (ot kur.a model sie znalazl maly,lysy i bez zebow),dlaczego Ola ma niedrapki na raczkach,dlaczego dalismy jej jedno imie,a nie dwa itp.Nosz kur.a,myslalam,ze mnie trafi.Jeszcze do tego wszystkiego leb mi od rana napier..la.
Stary 2013-02-18, 15:21   #2634
Debrah
Zakorzenienie

hm, kupię chyba
http://www.empik.com/album-mojego-dz...iazka-p#review

chciałam coś takiego hm hand-made ale jakoś znaleźć nic nie mogę. A muszę się zmotywować do robienia zdjęć i uzupełniania albumu - bo dzieciaczki strasznie szybko rosną..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:22   #2635
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja mam ibize i o dziwo wózek wejdzie ale tylko wózek, no i to hatchback więc otwiera sie praktycznie cały tył.

My mamy suzuki swift i wózek sie nie mieści myślimy nad jakimś większym ale wyjdzie w praniu.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-02-18, 15:30   #2636
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Mam pytanie. Jeśli coś zjem to po jakim czasie może się okazać że dzidzi nie pasi??? że np. pojawi się wysypka???
w tym samym dniu czy np. za dzień lub 2 ?[COLOR="Silver"]
.
u nas w sr mowili ze nastepnego dnia cosik powinno sie pojawic

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Ja właśnie korzystam z chwili i zaglądam do was. Mały śpi mi na rękach,bo w łożeczku coś marudny. Otwiera oczy i w ryk a ja na dziś jego płaczu mam dość. Jeszcze moja matka... Boże jak ona mi na nerwy działa. Te jej wkur... ce złote rady... Mądruje sie a gówno wie.
Jak ja mam sie wykazać jako matka jak ona usiłuje mnie wyręczać w chwilach kiedy on MNIE potrzebuje a nie babci.
A jak faktycznie potrzebuje pomocy to oczywiscie co? Nie ma jej. Bo przeciez po co ja mam zjeść cokolwiek czy skorzystać z łazienki...
Z tego wszystkiego mam tak zszarpane nerwy że nawet sie tego opisać nie da. Mąż właśnie pojechał do miasta kupić zamek na drzwi. Koniec włażenia i wpieprzania sie tam gdzie nie ma. Bo naprawdę jej ubliże a wtedy sytuacja będzie jeszcze bardziej kwaśna.

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Moja Ola szalu dzisiaj dostala.Przy cycu usypia w ciagu 2min.,wsadzam ja do kolyski i po 10min.ryk spazmatyczny wrecz.Gdyby nie moja mama to do tej pory w pizamie bym chodzila.MALA19 mnie z kolei tak ojciec wkur..l,ze myslalam,ze go rozszarpie.Dlaczego ja brzucha pasem nie sciskam (ot kur.a model sie znalazl maly,lysy i bez zebow),dlaczego Ola ma niedrapki na raczkach,dlaczego dalismy jej jedno imie,a nie dwa itp.Nosz kur.a,myslalam,ze mnie trafi.Jeszcze do tego wszystkiego leb mi od rana napier..la.
sory, wiem ze nie wypada ale nie wytrzymalam

haha, czego to fiszer nie wymysli

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...023634975.html

http://tablica.pl/oferta/moto-lezacz...e-ID21hGr.html

Stary 2013-02-18, 15:33   #2637
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Doskonale cię rozumiem i twoje nerwy. Sama mam ochote wygarnąć na czym świat stoi. To moje dziecko,moje życie a reszcie chu... do tego.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-02-18, 15:36   #2638
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
hm, kupię chyba
http://www.empik.com/album-mojego-dz...iazka-p#review

chciałam coś takiego hm hand-made ale jakoś znaleźć nic nie mogę. A muszę się zmotywować do robienia zdjęć i uzupełniania albumu - bo dzieciaczki strasznie szybko rosną..
A jak w środku to wygląda??
Ja w tamtym roku kupiłam super album tez właśnie z wydawnictwa Arkady, i teraz chciałam dla siebie i wszędzie nakład wyczerpany. A też chcę jakiś teraz kupić.
Cytat:
Moja bratanica to dopiero w samochodzie ryczy jak syrena
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-02-18, 15:38   #2639
pstryczek84
Zakorzenienie

czy wy tez macie takie "zboczenie" ze ciagle calujecie swoje bejbiatka?
ja to sie wprost opanowac nie moge na kazdym kroku bym go calowala jedyny odpoczynek ma mlody od calusnej matki jak je, ale to tylko dlatego ze wtedy do niego nie dosiegam

Stary 2013-02-18, 15:39   #2640
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Jedyna dzisiaj dla mnie pocieszająca rzecz to-to że mąż pojechał do miasta i przywiezie mi telefon
Taki mini prezencik na poprawę humoru
podziwiam te z Was, które mieszkają z rodzicami/ teściami. Mnie moja mamusia potrafi tak wyprowadzić z równowagi przez telefon, że nie wiem jakby to wyglądało gdybyśmy mieszkały razem
dziś wymyśliła, że jak się Mały urodzi to dopiero na Święta Wielkanocne będzie mógł wyjść na dwór, bo "marzec to taki zdradliwy miesiąc"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości