|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
#3602 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Lecę dalej... ostatnio nie mam czasu pisać
![]() Potem doskoczę jeszcze na chwilę!
|
#3603 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że na tapecie był rozmiar piesków. Mi psiak marzy się odkąd mieszkam w bloku, czyli od zawsze?
. Psiak będzie miał mnóstwo miejsca, a mała Nelka kompana od małego
|
#3604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na miejscu okazało się że ma rozwarcie na 7cm i ten ból co czuła to skurcze.. ![]() no i rodziła w zwykłym szpitalu, mówi,że jak odejdą wody to już uuuulga i po 10min miała małą, żadnych komplikacji ani objawów wcześniaka ![]() Cytat:
![]() UWAGA! byłam dwa bloki obok u babki która na tablicy wystawaiała ciuszki.. przyniosłąm naście sztuk, za 23zł ślicznosci! jak nowe! sorry za jakość,nie wiem czemu tak zwróccie uwage na to COŚ calkiem po prawej nie miałam pojecia o czymś,co nie ma nogawek a dziurę na koońcu-podobno dobre jak sie czesto przewija.. zakasa się do góry i już jest dostęp do zafajdanej pieluchy
|
||
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio któraś z dziewczyn pokazywała jako śpiworek do spania ![]() Fajne ciuszki
|
|
|
|
|
#3606 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to o czym piszesz to jakiś czas temu jedna z dziewczyn wrzucała link z allegro z takim śpiworkiem do spania ![]() zrobiłam sobie domowy kisielek na poprawę humoru ![]() nie cenzuruję jasnym kolorem, bo nasze cukrzyczki też mogą taki jeść
|
|
|
|
|
#3608 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja, moja hemoglobina i niespodzianka serdecznie dziekujemy za oklaski i słowa uznania : Nie spodziewłyśmy się takiego aplauzu ![]() Siedzę teraz (a raczej leżę... ) i przygotowuję zamówienie wyprawkowe na allegro. Bardzo pomogły mi Wasze dotychczasowe rekomendacje Będę zamawiać razem z przyjaciółką. Mam nadzieję, że zmieścimy się w 30kg, wtedy przesyłka tylko 15pln Ale generalnie jestem dość pozytywnie zaskoczona bo wychodzi mi nieco taniej niż pierwsze obliczenia Cytat:
![]() Cytat:
I nie miała żadnych dolegliwości wcześniej? Skracającej się szyjki czy skurczy? Ja się modle, żeby u mnie tak nie było, mimo, że dobrze wiedzieć, że może to się tak dobrze skończyć ![]() Wielkie za ciuszki! Świetne!
|
||
|
|
|
#3609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
nie żebym ją usprawiedliwała, ale jets różnica, w razie kontroli z zus ona bierze odpowiedzialność za to co wpisała jako wskazania do l4 i może mieć kłopoty, jeśli np. wpisałaby na l4, że ciąża zagrożona, a ktoś by na komisji powiedział, że poszedł na l4, bo np. likwidują firmę
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne to COŚ ![]() kisielek lonely,doczytała ,że znów masz atrakcje.. ![]() 3maj się traktuj problemy jak wyzwania i z uśmiechem na ustach nie dawaj burakom satysfakcji ![]() aa, z dobrych nowinek to udało mi sie ogarnąć hajsik, do tego pracę i od marca będę na swoim, z wypraweczką, pokojem dla małej i będę się szykować do porodu,już na spokojnie i bez stresów(oby) ![]() |
|
|
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie dostałam maila, że moja wyprawka została wysłana
Jak dobrze pójdzie to może jutro będzie
|
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Skoczcie do dronki są body z disney po 13 zł, ja kupiłam pączkowi z królem lwem
![]() kupi łam też 3 pary śpiochów i jeansy za 22 zł na ciuchach ![]() wróciłam z jogi i będę pisać magisterkę
|
|
#3616 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, moim lokatorom skończyła się właśnie umowa, i zastanawiam się jaki termin wpisać w następnej.. trochę to skomplikowane bo podział majątku u mnie w rodzinie będzie robiony w kwietniu/maju i nie wiem co z tym mieszkaniem będzie ( na 99 % ma być dalej wynajmowane ) . Czy będzie ok jak wpisze w terminie na czas nieokreślony z miesięcznym wypowiedzeniem?
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Axella - ogarnęłaś kasę
no tak widziałam że ostatnią kumulację LOTTO (prawie 30milionów ) zgarnął ktoś z Poznania ![]() byś się podzieliła ![]() a tak poważnie to super, że znowu się zaczyna układać. Wiedziała, że sobie poradzisz ![]() Ash- jakiego allegrowicza wybrałaś ? |
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3619 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
za pozytywne wieści a na tym nowym mieszkaniu będziesz mieszkać z małą i TŻ? bo już się pogubiłam
|
|
#3620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
∙ TOMMEE TIPPEE BEZPIECZNE NOŻYCZKI DLA NIEMOWLAKA ∙ PŁATKI KOSMETYCZNE DZIDZIUŚ CLEANIC 60 szt COTTON ∙ PIELUCHY PIELUSZKI TETROWE 70X80 MAXI GRUBE BIAŁE ∙ TOMMEE TIPPEE SZCZOTKA + GRZEBIEŃ DLA NIEMOWLAKA ∙ TOMMEE TIPPEE BEZPIECZNE CĄŻKI DLA NIEMOWLAKA ∙ CLEANIC PATYCZKI DLA DZIECI 60 PROFILOWANE KINDII ∙ JEDNORAZOWE NAKŁADKI SEDESOWE 12 SZTUK W ETUI ∙ WKŁADKI LAKTACYJNE JOHNSON'S BABY 50 SZT. ∙ FILTRY WYMIENNE DO ASPIRATORA NOSEFRIDA 10 SZTUK ∙ SENI PODKŁADY PODKŁAD DO SZPITALA 90X60 ∙ PŁATKI MYDLANE DO BIELIZNY NIEMOWLĘCEJ DZIDZIUŚ ∙ TERMOMETR KĄPIELOWY ŻÓŁTA ŻYRAFKA BABYONO ∙ PROMOCJA ASPIRATOR DO NOSA NOSEFRIDA DLA NIEMOWLĄT ∙ PODKŁADY HIGIENICZNE POPORODOWE10 SZT BELLA MAMMA ∙ BABYONO PIERWSZA SZCZOTECZKA DO ZĘBÓW MASAŻU ETUI ∙ CHUSTECZKI PAMPERS SENSITIVE 56 SZT. ∙ PIELUCHY PIELUSZKI FLANELOWE FLANELA JEŻYKI MISIE ∙ KOMPRESY GAZIKI NIEJAŁOWE 5 X 5 cm 100 SZTUK ∙ MAJTKI SENI L / XL WIELORAZOWE PO PORODZIE SUPER ∙ KOMPRESY GAZIKI JAŁOWE DO UCZU I PĘPKA 5 SZTUK zostały mi kosmetyki i pampersy ale to już stacjonarnie
|
|
|
|
|
#3622 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powód-stres ![]() wiec wrzucam na luz ![]() Cytat:
miesiąc da radę ![]() Cytat:
![]() ułoży się zawsze.. nie ma takich problemów z których sie nie wyjdzie ![]() Cytat:
si. ale na moich zasadach, po mojemu i nie za moje i miejmy nadzieję,że w końcu będzie porządnie.. a jesli nie.. nie będę sama, mam Zuzankę
|
||||
|
|
|
#3623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3624 | |||
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie zawsze wyobrażam, ile syfu przy tym się pozbędę, i jakoś tak przyjemnie mi z tą myślą
![]() Cytat:
![]() jak w kwietniu czyściłaś i nie masz tendencji do kamienia, tak jak ja, to i tak jest okej ![]() Cytat:
a ciuszki fajowe! rozumiem, że ten po prawiej to taki nie do końca śpiworek, bo na dole jest otwór? czyli taki śpiworek bez dna? albo dłuuuga koszula nocna? ![]() Cytat:
ja roczku nie miałam i już byłam w żłobku. nie zauważyłam, żeby mi to zaszkodziło... lubiłam inne dzieci, a z rodzicami przecież dość czasu spędzałam
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-02-18 o 19:26 |
|||
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo śpiworek bez dna-można przewijać bez rozpinania ![]() no w 31tc bym nie wpadła na to,że to już..tylko,że coś boli... Inna przepadła ![]() spadam póki co |
|
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Inna przepadła ...
Color też się dawno nie odezwała, ale może jej się net w komórce skończył Aaś też dawno nie było, ale może się przyzwyczaja do pessara, czy jako to się tam pisze ...
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam śledztwo i Color się dziś odzywała ale w innym wątku
![]() a Inna ostatnio logowała się 31.01 ![]() najbardziej mnie ciekawi co z Aaś, nic nie pisała, żeby miała znikać
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-18 o 19:54 |
|
|
|
#3628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyny mam pytanko...bo nie mogę się oprzeć...i popijam... napoje gazowane....od jakiegoś czasu lubię sobie wypic... czy to aż tak szkodzi...??? czy tak jak i kawa czy herbata bo to czy tamto?? |
|
|
|
|
#3629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba Gapa_kids, jeszcze porównuję z Rodzyneczki, bo moja przyjaciółka się na nich napaliła bo ponoć mają więcej rzeczy, ale jak wyjdzie taniej u gapa, to postawię na swoim
|
||
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłąm termometr
mieli też palmers w super cenie 400 ml + 15 gratis za 18 zł to też wzięłam ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=303416 4857 od gapy wzięłam: PODKŁADY HIGIENICZNE POPORODOWE10 SZT BELLA MAMMA x 2 PODKŁADY HIGIENICZNE POPORODOWE10 SZT BELLA MAMMA x 5 TY I MY PRZEŚCIERADŁO Z GUMKĄ 120X60 JERSEY COTTON TOMMEE TIPPEE BEZPIECZNE NOŻYCZKI DLA NIEMOWLAKA http://allegro.pl/matex-podklad-higieniczny-do-lozeczka-120x60-promo-i3016974181.html http://allegro.pl/bambino-oliwka-z-nnkt-witamina-f-300ml-duza-i3016974178.html http://allegro.pl/ty-i-my-podklad-podklady-na-ramie-frotte-z-ceratka-i3024638240.html http://allegro.pl/majtki-siatkowe-seni-m-l-wielorazowe-po-porodzie-i3027743591.html x 2 http://allegro.pl/szczotka-z-naturalnego-wlosia-dla-dzieci-i3031362818.html http://allegro.pl/matex-pokrowiec-na-przewijak-frotte-uniwersalny-i3036223693.html x 2 http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...008741074.html x 2 http://allegro.pl/kompresy-gaziki-ni...028336007.html zastanawiam się nad klinem, kupujecie? http://allegro.pl/matex-poduszka-dla-niemowlat-klin-60x36-bezpieczna-i3005562275.html
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.

) przysłała nam prezencik dla Sofci: organizer na pieluchy(nie myśleliśmy o takim ale jest słodki) i komplecik tunika+legginsy 

Nie spodziewłyśmy się takiego aplauzu 
Będę zamawiać razem z przyjaciółką. Mam nadzieję, że zmieścimy się w 30kg, wtedy przesyłka tylko 15pln
I nie miała żadnych dolegliwości wcześniej? Skracającej się szyjki czy skurczy? Ja się modle, żeby u mnie tak nie było, mimo, że dobrze wiedzieć, że może to się tak dobrze skończyć 

brzmi pyyysznie