Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 15:39   #3571
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no ja już po 4 godzinnym maratonie z nauką.... wystarczy na razie.... czas się położyć.

nie mam jakiś inny, ale nie powiem ci jaka firma, bo nie wiem.

Ja tam rożki lubię, co prawda miałam 2 miękkie, ale wygodnie takiego newborna się nosi w nich a potem może być w domu jako kołderka, bo takiego maluta kołdrą normalną przykryć, to by się utopił chyba

tego nie wiedziałam, ale i tak to jakieś podejrzane sie wydaje...

łooo, duże dziecko... ja bym chciała takie do 3 kilo!

nooo.... ja też

no to nieźle.... rozumiem, że się wkurzyłaś, chociaż tego twojego tża też mi trochę szkoda.... biedny chciał cię ucieszyć, zrobić miłą niespodziankę... faceci tak mają, myślą inaczej niż my. Mój tż kupił mi drugiego kota bez mojej wiedzy. Cieszyłam się, chociaż wolałabym być wtajemniczona, ale u nas to trochę co innego bo my mamy warunki powierzchniowe a poza tym kot to nie pies...

no wiesz co, żenada! i jeszcze to zwolnienie.... z jakiej racji ty masz tam jechać znowu, przecież mogła ci wypisać chyba zwolnienie, co to za różnica który lekarz, może jej się po prostu nie chciało. Ehh, człowiek czeka na wizytę z niecierpliwością a tu takie coś!

a ile mała ważyła???????????????

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

zjadłam swój wczorajszy obiad, bo teraz z tą pojemnością żołądka to mi moja jedna porcja na dwa dni starcza..... w ogóle wydaje mi się, że mi jakoś brzuch wessało, mniejszy jest....
ach no wlasnie zla jestem i nie omieszkam chyba jutro doktorowi powiem ze jestem zniesmaczona wizyta wrrr
moja sasiadka urodzila wczoraj wieczorem 36oo i 56 cm blondyneczka bialutka poszla na izbe o 20 a o 23 juz mala byla z nimi
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:41   #3572
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
gadam z kumpelą.. urodziła w 31tygodniu ciąży...
matko święta

jej córa ok..bardzo ok,wszystko w porząsiu ale jaki stres.. to tak jakbym za 2 tyg miałą rodzić
to już wiesz jak ja się denerwuje
a nie wiesz czasem gdzie rodziła? w sensie, czy w "normalnym" szpitalu, czy takim dla wcześniaków? wczoraj wyczytałam że nawet w specjalistycznych szpitalach dla wcześniaczków mają np. 4-5 miejsc i wywożą dzieciaczki tam, gdzie jest miejsce ... w przypadku śląska to nawet Bielsko, Jastrzębie czy Opole

w pt wieczór zamówiliśmy szafę na allegro ... dziś rano już przyjechała

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:43   #3573
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
też mnie wkurza takie głupie gadanie, ale czasem już z bezsilności nie chce mi się nic na to odpowiadać...
Dopóki nie zobaczę fot to nie uwierzę no a na zdjęcia z sesji czekam my też planujemy zrobić, (najprawdopodobniej u tej znajomej bo nie chce mi się szukać dalej http://jovkaa.blogspot.com/) ale czekam aż zrobi się troszkę cieplej a brzuszek się jeszcze powiększy
jakie cudowne zdjęcia tego maluszka z pierwszej sesji na blogu! Tylko co oni mu zrobili, że tak spał, ciekawa jestem

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
kurcze, no to mi dalas zagadke bawelna? ja bylam przekonana, ze ona jest lniana. poszukam za chwile i pomacam jeszcze raz rozmiar tez sprawdze, bo juz nie pamietam
Hehe, ja zapłaciłam też za tę szarą. Mam nadzieję, że do mnie przyjedzie ach, nie mogę się doczekać lata i naszych dziewczyn w tych kieckach
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:44   #3574
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
wyobrażenia o relacjach między kotem i psem są różne. Wiadomo, że od pierwszego dnia przyjaciółmi nie zostaną.. Ale da się wychowywać je wspólnie bez nieprzyjemnych konfrontacji.I wydaje mi się, że zadanie jest ułatwione zwłaszcza wtedy kiedy kot jest pierwszy w domu i dokoptujemy mu szczeniaka. Bo nawet dorosłego, diabelskiego kota można z czasem przyzwyczaić, a jeśli pies jest kilerem kotów i ma to już we krwi to wtedy jest gorzej.
Miałam na myśli głównie rozróby jakie by urządzali we dwójkę
No ale pewnie początki byłyby trudne, ja chyba nie mam na tyle cierpliwości Bardzo chcę mieć psa i pewnie gdzieś... za 10 lat to marzenie się spełni

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
jakie cudowne zdjęcia tego maluszka z pierwszej sesji na blogu! Tylko co oni mu zrobili, że tak spał, ciekawa jestem
takie sesje robi się podczas pierwszych dwóch tygodni życia dziecka kiedy maluszek głównie śpi (chyba, że się trafi wyjątkowo uparty element) i jak oglądałam takie fotki to 90% maluszków właśnie śpi na zdjęciach

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:55   #3575
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ach no wlasnie zla jestem i nie omieszkam chyba jutro doktorowi powiem ze jestem zniesmaczona wizyta wrrr
moja sasiadka urodzila wczoraj wieczorem 36oo i 56 cm blondyneczka bialutka poszla na izbe o 20 a o 23 juz mala byla z nimi
pewnie że powiedz.
i gratulacje dla sąsiadki
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:03   #3576
Tity
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, ja na chwilę póki mały bajkę ogląda. Byłam dzisiaj u lekarza, krwiak się zmniejszył, wyniki mam dobre, dzidziuś już na 100% będzie chłopcem, ma się dobrze i waży ok 1100g
Nadrobię Was później

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:05   #3577
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja na chwilę póki mały bajkę ogląda. Byłam dzisiaj u lekarza, krwiak się zmniejszył, wyniki mam dobre, dzidziuś już na 100% będzie chłopcem, ma się dobrze i waży ok 1100g
Nadrobię Was później

Stary 2013-02-18, 16:07   #3578
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobię Was później

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:08   #3579
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobię Was później

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:12   #3580
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja generalnie nie rozumiem dlaczego ona Ci nie wypisała L4??
Co to za różnica kto to L4 wystawi?
Ale fajnie - normalna waga i długość

Cytat:
Nadrobię Was później
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:15   #3581
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobię Was później
No to świetnie!

Ja właśnie odebrałam wyniki morfo. Zaskoczyłam się bo mi się hemoglobina poprawiła z 12,5 na 13,1. Z kolei mam dość mocno podwyższone neutrofile (11,2 przy normie 2,5-7), ale mam nadzieję, że to nic wielkiego
Stary 2013-02-18, 16:23   #3582
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie odebrałam wyniki morfo. Zaskoczyłam się bo mi się hemoglobina poprawiła z 12,5 na 13,1. Z kolei mam dość mocno podwyższone neutrofile (11,2 przy normie 2,5-7), ale mam nadzieję, że to nic wielkiego
no to ładnie przyjmowałaś jakieś dodatkowe żelazo?
a co do neutrofili to nie wiem ale nic się nie martw

Stary 2013-02-18, 16:28   #3583
klaudziora
Przyczajenie

fakt nie odzywałam się długo... jakoś nie było czasu. Ciągle pracuje na pełnym etacie i jakoś czasu mi nie starcza. Ale zaglądałam i czytałam w miarę możliwości.
klaudziora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:33   #3584
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no to ładnie przyjmowałaś jakieś dodatkowe żelazo?
a co do neutrofili to nie wiem ale nic się nie martw
No właśnie nie, ale ja jestem bardzo mięsożerna, a najbardziej lubię wołowinę No i zielonymi warzywami też nie pogardzę, więc może dlatego. Ucieszyłam się, bo mi trochę zaczeła ta hemoglobina spadać (zaczynałam z 14,2) ale widać jestem mocno krwistym przypadkiem
Stary 2013-02-18, 16:43   #3585
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
też mnie wkurza takie głupie gadanie, ale czasem już z bezsilności nie chce mi się nic na to odpowiadać...
Dopóki nie zobaczę fot to nie uwierzę no a na zdjęcia z sesji czekam my też planujemy zrobić, (najprawdopodobniej u tej znajomej bo nie chce mi się szukać dalej http://jovkaa.blogspot.com/) ale czekam aż zrobi się troszkę cieplej a brzuszek się jeszcze powiększy
fajne fotki maja robię na początku 31 tc, liczę, że mi jeszcze brzusio urośnieogólnie poleca się robić takie sesje między 7 a 8 miesiącem to ja akurat będę na końcówce 7

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
laski czy kupujecie jakieś rekwizyty do sesji foto maluszków?

udało mi się ugadać z naszą ślubną fotografkę na zdjęcie młodego zaraz po urodzeniu, ale ona nie robiła nigdy noworodkowych i nie ma akcesoriów więc zaczynam po mału szukać...

jakbyście coś fajnego dla chłopaka znalazły to krzyczcie
sprawdź na allegro, kupiłam szydełkowe buciki na all, czekam aż dojdą, może nawet już są, musiałabym skrzynkę sprawdzić. Ale buciki bardziej pod brzuszkową kupiłam a na noworodkową planuję jakąś opaskę na włoski a tak to liczę na rekwizyty fotografkiogólnie bardziej podobają mi się zdjęcia w gołego dzidziusia cz-b z rodzicami niż te w stylu Anne Geddes, ale takie też zrobię, bo są słodkie

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
No to świetnie!

tez mam neutrofile za wysokie wg norm dla nieciężarnych, ale lekarze mówili, żeby to olać, bo w ciąży to standardhehe a widzisz mi hemoglobina spadła z 13,1 na 12,5 zabrałaś miiiiiale ani kęsa mięsa nie jadłam przez ostatni miesiąc to co się dziwić

A co się dzieje z Aaś? Wakacje ma?
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:46   #3586
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
oo ja też taki poród zamawiam, nawet może boleć jak cholera, ale tylko 3 godzinki

Cytat:
Nadrobię Was później
to super, gratulacje!!!!
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:52   #3587
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
tez mam neutrofile za wysokie wg norm dla nieciężarnych, ale lekarze mówili, żeby to olać, bo w ciąży to standardhehe a widzisz mi hemoglobina spadła z 13,1 na 12,5 zabrałaś miiiiiale ani kęsa mięsa nie jadłam przez ostatni miesiąc to co się dziwić

A co się dzieje z Aaś? Wakacje ma?
Mięso Ci zabrałam

No właśnie też dziś o Aaś myślałam. Mam nadzieję, że wszystko ok, tylko zabiegana jest... Jak wszystko dobrze pójdzie to zobaczę się z nią w pt u diabetologa, ale mam nadzieję, że się pokaże tutaj do tego czasu
Stary 2013-02-18, 16:53   #3588
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobię Was później
Super za całkowite wchłonięcie krwiaka

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 17:01   #3589
acha131321
Raczkowanie

Cytat:
A my dostaliśmy dziś niespodziankę Siostra TŻa (ta z Dubaju ) przysłała nam prezencik dla Sofci: organizer na pieluchy(nie myśleliśmy o takim ale jest słodki) i komplecik tunika+legginsy
Do tego przyszła sukieneczka Safari I chcę tę drugą też, więc zaraz zamówię. Jedna jest na 62, druga na 68 więc mała jak z jednej wyrośnie to będzie miała drugą
sukieneczka safari jest nieziemska miałam identyczną dla mojej księzniczki tez chyba na 62, to moja ulubiona...wróciły wspomnienia..a ta ksieżniczka ma już 5 lat
acha131321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 17:33   #3590
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hej Dziewczynki czytam, ale zupełnie nie mam humoru na pisanie. od soboty ciągle czuje bóle w szyjce, boję się że w środę na wizycie już nic z niej nie będzie. ale dzwoniłam do szpitala, wynik posiewu ujemny, czyli nie ma bakterii, zamówiłam pessar. teraz się tylko modlę żeby było na czym go założyć. może nic się nie dzieje, tylko sobie wkręcam, ale nie jest łatwe pozytywne myślenie jak trzeci dzień kłuje a po tym się zawsze skracało ...
dla Was! Będzie dobrze!

Cytat:
A my dostaliśmy dziś niespodziankę Siostra TŻa (ta z Dubaju ) przysłała nam prezencik dla Sofci: organizer na pieluchy(nie myśleliśmy o takim ale jest słodki) i komplecik tunika+legginsy
Do tego przyszła sukieneczka Safari I chcę tę drugą też, więc zaraz zamówię. Jedna jest na 62, druga na 68 więc mała jak z jednej wyrośnie to będzie miała drugą
Super!

Cytat:
aaa! to Ty sie wyprowadzaj do Dubaju! i zapraszaj nas wszystkie na wakacje
Otóż to Ash!

Cytat:
no miło miło..

mój tż ma muszki w nosie
chyba mu kupię rosiczkę

To kup dwie, po jednej na każdą dziurkę

Cytat:
Ja też podczytuję od regularnie tylko nie mam nastroju na pisanie
dzisiaj spędziłam pół dnia na policji... tylko po to żeby kolejny raz dowiedzieć się jakie nasze polskie prawo jest nieudolne
ajjj.. szkoda gadać...
i juz nawet powtarzanie co chwilę w myślach "co nas nie zabije to nas wzmocni" - przestaje pomagać

Biedna!
Trzymam żeby w końcu ten koszmar się skończył!

Cytat:
Nadrobię Was później

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 17:40   #3591
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Wózek potrzebujemy jakiś stabilny model, bo planujemy na jesień wprowadzić się do domku, a tam sporo terenów wyboistych. Tak więc kółka duże, pompowane na 100%, w bagażniku na pewno będziemy go wozić. Co prawda przez pierwsze miesiące mieszkamy w bloku, ale to 1wsze piętro więc problemu z wnoszeniem/znoszeniem nie będzie, tym bardziej, że zawsze będę mogła go zostawić na dole. Kolor niebieski dla chłopca wydaje mi się jak najbardziej ok, tym bardziej za taką kasę, jak będziesz miała już brykę u siebie w domu to obfoć
no to faktycznie pompowane kółka byłyby najlepszym wyjściem, a i wnieść na pierwsze piętro przez pierwsze miesiące nie będzie problemu (nie takie rzeczy się wnosiło, nie? )
oczywiście wózek obfocę jak przyjdzie
Cytat:
świetnie z tą hemoglobiną! a na neutrofilach się nie znam, nawet nie wiem, co ten podwyższony wynik mógłby oznaczać
Cytat:
No właśnie nie, ale ja jestem bardzo mięsożerna, a najbardziej lubię wołowinę No i zielonymi warzywami też nie pogardzę, więc może dlatego. Ucieszyłam się, bo mi trochę zaczeła ta hemoglobina spadać (zaczynałam z 14,2) ale widać jestem mocno krwistym przypadkiem
dobra dieta = dobra krew żelazo z mięska, jeszcze w otoczeniu odpowiednich warzyw, bardzo dobrze się wchłania

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

a co tu taka cisza w ogóle? to normalne o tej porze???

ja z okazji jednodniowego urlopu odwiedziłam też dentystę. była kontrola i czyszczenie. moje zęby całe szczęście nie odczuły tych 4 miesięcy rzyganka
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 17:45   #3592
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
super a tymi neutrofilami to podobno nie ma co sobie zaprzątać głowy

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Biedna!
Trzymam żeby w końcu ten koszmar się skończył!

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja z okazji jednodniowego urlopu odwiedziłam też dentystę. była kontrola i czyszczenie. moje zęby całe szczęście nie odczuły tych 4 miesięcy rzyganka
fajnie, masz dzielne ząbki powinnaś im to wynagrodzić jakąś czekoladką
ja też muszę się wybrać do dentysty i ciągle to odkładam
aż się boję..

Stary 2013-02-18, 17:49   #3593
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobię Was później

Cytat:
ze hemoglobinę a na neutrofilach się nie znam
Stary 2013-02-18, 17:54   #3594
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
No to tym bardziej super ja mięsa mało jem a już czerwonego to w ogóle

Stary 2013-02-18, 18:04   #3595
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też prawie w ogóle,wczoraj mi znów było niedobrze jak zjadłam gulasz .... fuuuu.

Amm, padam. Zmęczona .

Dostałam od mężula żelik pod prysznic Ziaja gruszkowy i termometr w kształcie kaczuszki do wanienki dla Jurcia kupił
Stary 2013-02-18, 18:05   #3596
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie, masz dzielne ząbki powinnaś im to wynagrodzić jakąś czekoladką
ja też muszę się wybrać do dentysty i ciągle to odkładam
aż się boję..
mam ciasto - sernik nowojorski z duuużą ilością malin zalanych galaretką
polecam dentystę i profi czyszczenie pójdź sobie, ja od razu lepiej się czuję, taka jakaś bardziej przygotowana na przyjście maluszka bo jak tu szczerbatego, nowego malca całować z niewypolerowanymi zębulcami chociaż mi się osady żadne nie robią... no ale profilaktycznie sobie lubię dać wypolerować!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:09   #3597
beenia1988
Przyczajenie

Cytat:
ja jestem w 27 tygodniu ciazy ale miesa zjesc nie moge maskara ale wyniki mam dobre dzieki bogu

a sa tu jakies przyszle mamy ktore zdecydowaly sie na samotne macierzyństwo?
beenia1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:15   #3598
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh
Ja też prawie w ogóle,wczoraj mi znów było niedobrze jak zjadłam gulasz .... fuuuu.
dzisiaj miałam ochotę na gulasz, ale skończyło się na schabowczaku. a na śniadanie mam ochotę na ryby ze świeżym pieczywem - gorzej że później pół dnia mi się odbija

Cytat:
Napisane przez vvgh
Dostałam od mężula żelik pod prysznic Ziaja gruszkowy i termometr w kształcie kaczuszki do wanienki dla Jurcia
dla męża

Cytat:
Napisane przez cloche
polecam dentystę i profi czyszczenie pójdź sobie, ja od razu lepiej się czuję, taka jakaś bardziej przygotowana na przyjście maluszka bo jak tu szczerbatego, nowego malca całować z niewypolerowanymi zębulcami chociaż mi się osady żadne nie robią... no ale profilaktycznie sobie lubię dać wypolerować!
nie cierpię czyszczenia kamienia. dla mnie to jakaś rzeźnia
Stary 2013-02-18, 18:15   #3599
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Dostałam od mężula żelik pod prysznic Ziaja gruszkowy i termometr w kształcie kaczuszki do wanienki dla Jurcia kupił
super, dla Tż

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
mam ciasto - sernik nowojorski z duuużą ilością malin zalanych galaretką
mmmm brzmi pyyysznie
aż chyba pójdę zrobić sobie naturalny kisielek, bo powinnam mieć jeszcze słoiczek malin
no ja piaskowałam ząbki ostatnio w kwietniu
ale mi też osad raczej się nie robi, może troszkę od środka
muszę się przejść-zdaję sobie sprawę, tylko jakoś dotrzeć tam nie mogę

Stary 2013-02-18, 18:16   #3600
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
ja z mamą mam taki kontakt, możemy pogadać o wszystkim i z Zuzanką tez tak chcę

Co do tyłozgięcia to wyczytałąm kiedyś,że bóle krzyżowe częściej się zdarzają przy porodzie ale nie znam nikogo kto tak miał.. wiec chyba to ściemka
Na poród nie ma żadnego wpływu...
na szczęście
!
ja mam tyłozgięcie i faktycznie te 20 minut bólu jedynego który czułam to były bóle krzyżowe i wtedy myślałam że jkby takie bólemały trwać godzin naście to bym zeszła zteo świata chyba a jestem bóloodporna bo miesiączki mega bolesne też

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
to na pewno nie ja niestety nie należę do tych kobiet które kochają wszystkie dzieci i się zachwycają każdym i marzą o siedzeniu w domu:P oczywiście będę się starała być najlepszą matką na świecie, ale do tego jest mi niezbędne moje własne życie w tym praca pracuje od 16go roku życia i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej
ja uważam że bycie dobrą matka nie równa się siedzeniu z dzieciem w domu, żadnemu dziecku krzywda się nie stanie ja będzie pod dobrą opieą nawet innąjak matka. Ja byłam z córką wprawdzie do 9 miesiąca ale potem z kolei pracowałam od 7 do 19/20 z mała przerwą i nie wpłynęło to negatywnie na dziecko a coś trzeba było jeść i dziecko jakoś utrzymać. Ja zresztą z gatunku tych co dziecko kocha nad życie ale dla mnie siedzenie z dzieckiem non stop w domu jest psychiczie nie do zniesienia, taka natura. Każdy jest inny. Gdybym znosiła lepiej ciąże i miała ekstra super warunki materialne mogłabym i 5 dzieci mieć ale i tak nie siedziałabym w domu tylko pracowała co nie zmienia faktu że moge być świetną matką

Cytat:

mam dylemat rożkowy poczytalam kilka forum i wiekszosc mam pisze, ze to zbedny wydatek. tym bardziej dla dzieciakow urodzonych latem, o beda sie przegrzewac.
wyczytalam, ze Zawitkowski (fizjoterapeuta) odradza usztywniane, bo to rozek ma dostosowac sie do ksztaltu dziecka, a nie kregoslup noworodka do usztywnienia...
no i klops! upatrzylam sobie rozek http://allegro.pl/arus-becik-rozek-u...012688611.html szare paski z czerwona kokardka, chcialam tylko poczytac, czy ta kokarda nie bedzie nam przeszkadzala (bo rzep tez jest), a znalazlam same informacje przeciw :P mamuski pisza, ze lepiej zainwestowac w fajne bawelniane kocyki. i co tu robic?
ja jesem przeciwan rożkowi bo ogranicza przestrzeń a nie każde dziecko będzie czuło sę dobrze opatulone. Jakoś tez w lecie i do tego w domu nie wyobrażam sobie wkładac bobo w rożek, jakby mnie ktoś w czymś takim trzymał w lecie oszalałabym ale pomijając bo każdy ma inne podejście to można dziecko noisć w domu i trzmać na podusi od kompletu pościeli, jest wsam raz a dziecko nie jest opatulone. Noworodki się nie wiercą tak bardzo, jakby takiego noworodka położyć na półce nawet to nie spadnie bo się jeszcze nie wierci także w rąk też się nie będze wyrywać więc nie ma się co bać

Cytat:
No to pewnie dlatego
wow, moja córa takaniemal dokładnie była, 60 cm 4430 ale to wskazaniem do cesarki nie jest jeszcze no chyba że wątła bardzo wąska szczupła osóbka a ja z tych średnich zresztą teraz dupa i uda mi najbardziej urosły po piersiach i brzuchu, już jestem jak kloc cholerka

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
super

tak, z maluszkiemi właśnie mam kilka wersjinajpierw test jak się sprawdza jazda samochodem nad polskie morze, jak pójdzie gładko to jedziemy autem do Włoch lub na Chorwację/do Czarnogóry i Bośni. Jak będzie padaka z daleką jazdą autem to samolotem Kreta lub Teneryfa. Ogólnie chcieliśmy Karaiby zimą, ale nie wiem czy chcę takiego malucha zabierać w takie miejsca nie za bardzo skażone cywilizowanymi szpitalami, więc raczej zaczniemy bezpiecznie od basenu Morza Śródziemnego a najwyżej jak będzie miała półtorej roczku i się ją poszczepi na wszystkie pneumokoki i japońskie zapalenia mózgu to wio w światoby tylko chciała współpracować, bo marzę o wyprawie we trójkę, ale jeśli będzie z niej maruda to zostanie z dziadkami jak my będziemy gdzieś na końcu świata a ją będziemy zabierać tylko w takie bardziej cywilizowane miejscataki jest plan, ale ponoć nie będziemy w stanie zostawić dziecka z dziadkami, tak nam mówią dzieciaci znajomi, ciekawe jak to będzie

.
pomijając kwestię czy bedziecie w stane zostawić czy nie to uważam że warto brać dzieci na wyjazdy. Niby mówi się że małe może niewiele pamiętać ale to chcąc nie chcąc kształtuje. Nie bez powodu mówi się "podróże kształcą". Wprawdzie córa jak była z nai wTunezji mia 1,5 roku z tego nie pamięta nic ale bylo z nią super, do późnej nocy można było spacerować,siedzeć w knajpkach itd, na plaży spała sobie albo w piasku się bawiła, było super i bez niej bym się nie cieszyła tak z wyjazdu. Z kolei Chorwację gdy miała 4 lata pamięta dobrze, wiele momentów,z zeszłego roku Hiszpanię też, z podróża problemu z nią nigdy nie było ale to kwesia przyzwycczajeni. Znajomi na początku wzięli autem dziecko na kilkadziesiąt kilometrw i były problemy to przypięli łatkę że ona nie da rady jeździć i tak została do teraz a ja uważam że można dziecko pryzwyczaić i warto.
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości