|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
dziękuje wszystkim za oddane głosy na Liwie
![]()
#4172 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() Spróbuję za jakiś czas jeszcze, póki co uczę go przełykania na chlebie. Samym, z oliwą strasznie pluł ![]() Millena odnośnie tego niespania w nocy to mi się coś przypomniało. My byliśmy z Sebą u lekarki na początku grudnia (7 miesiąc) bo fatalnie spał w nocy. Powiedziała, że w tym wieku tak jest, że to zęby itd. i że dziecko ogólnie kiepsko śpi do wieku 2,5 lat. No to my lekka załamka, a ta nam mówi: proszę państwa, ja mam 3 dzieci, 5 lat nie spałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Dziewczyny, wzięłam się za siebie, bo lato już niedaleko, a mój brzuch wołał o pomstę do nieba ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |
Wtajemniczenie
|
Moje dzieci :-D spia
![]() Jak sobie pomysle ile imprez (czyt.wydawania kasy) nas czeka w tym roku,to padam ![]() Jak myslicie...jesli za luty powinnam dostac zasilek w marcu, a znalazlabym prace np 20,lutego to go nie dostane? czy dostane pomniejszony o te pare dni? ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Rozeznanie
|
a ja z małym pytankiem
![]() ![]() aha i jeszcze jakieś warzywka mogę dorzucić do tych buraczków do pieczenia? a co do spania to u nas też gorzej, do niedawna Agata zawsze spała do rana w swoim łóżeczku, żadko się budziła, ewentualnie butla i spała dalej ( no może pomijając czas przeziębienia, ale to wiadomo) a teraz też zawsze prędzej czy później zabieram ją do łóżka bo sił już nie mam wstawać... niby nie budzi się na długo ale wcześniej sama zasypiała jak się przebudziłą a teraz się wierci, kręci, turla, obija o szczebelki, wkłąda nogi, ręce aż wreszcie płacze bo nie może zasnąć sama... wystaczy ją ululać sekundę i śpi, albo przytulić jak śpi na łóżku.. i tak dziesiątki razy... mam nadzieję że to ząbek bo już na wylocie i będzie lepiej... |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Rozeznanie
|
jakie to pocieszające, żę nie tylko u nas są takie noce
![]() doris ja nie Agata, ale też piekłam te buraczki, owinęłam w folię aluminiową i leżały na blaszce. Piekłam ok. godzinę. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Naleśniki Maksiowi nie smakowały ![]()
#4176 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do ćwiczeń to podziwiam wytrwałość. Mnie zawsze tego brak a wypadałoby się zebrać rzeczywiście bo samo wcieranie w siebie balsamów itp. raczej nie pomoże a taki ładne bikini czeka na wakacje :P
![]() |
#4178 |
Raczkowanie
|
Oj nie wiem czy byłabyś zadowolona..Bo ja miałam małe B a teraz mam A .... Staniki sprzed ciąży push up są na mnie za duże....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Starsze dziecię zaczęło przesypiać noce, jak miało 2 lata i 3 m-ce ![]() Ale wtedy już młody był na świecie, więc nadal nie śpię ![]() Pocieszam się, że jeszcze ok 1,5 roku i wyśpię się za wszystkie czasy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
sweetjoy - skoro potwierdzasz to chyba będę musiała sobie przeorganizować kalendarz i zabrać się do roboty szybciej niż planowałam :P
Всеки вижда как изглеждаш, но малко чувстват какъв си. Edytowane przez Maddy84 Czas edycji: 2013-02-18 o 20:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem padnięta, idę zaraz spać, pewnie znów fajna noc się szykuje, u nas te noce wyglądają jak u większości z Was. Dzisiaj pospaliśmy od 15ej do 18:20, trochę odzyskałam sił, ale przydaloby się więcej. my też mamy jedno body takie z tygryskiem Disneya i jest najlepsze jakie mielismy, ale mam inne z myszką miki i już mi się tak nie podoba. Pajace mam Disneya z tygryskiem i jeśli chodzi o jakość to jest ok. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki, nie znalazlam pracy, tylko ciekawa bylam jak to jest ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Rozpakowalam te body i musze przyznac ze nie jest zle, a biorac pod uwage to, ze w pajacach Paulina tylko spi, to sa tym bardziej ok ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ja czasami się cieszę że jestem z daleka od teściowej ![]() Cytat:
u nas podobnie w nocy - tzn niezbyt się wysypiamy, Martusia się budzi i ląduje z nami w łóżku przy cycu.. jejku ja chyba też powinnam ćwiczyć. cała reszta spoko - jestem w miarę zadowolona. już dawno tyle nie ważyłam ![]() ![]() nie było mnie wczoraj bo... zostałam ciocią ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki Dziewczyny za odp w sprawie buraczków! zaraz zabieram się do pieczenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Różowa to zdjęcie Liwki jest świetne ![]() ![]() Widzę, że nie tylko ja się nie wysypiam ![]() ![]() ![]() Przepisy Agaty są świetne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Stokroteczko trzymam kciuki za znalezienie pracy! Zmianowa praca ma wielkie plusy przy małym dziecku, tak mi się wydaje ![]() Ewuś współczuję wizyty u teściowej ![]() ![]() Timii gratulacje Ciociu ![]()
![]() |
#4186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4188 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam mało bliskich znajomych/ bliskiej rodziny z takimi maluchami, ale jak moja Agata miała chyba miesiąc i widziałam się z kolegą który miał wtedy 3 misięcznego synka, to ten dzieciaczek chodził spać o 20, wstawał o 3 na jedzenie i spał minimalnie do 9/10 rano ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Zakorzenienie
|
![]() Oj tam! Maciek teraz budzi się raz w nocy, punktualnie o 2. ![]() ![]()
![]() |
#4190 | |||||||
Zadomowienie
|
Gratulacje wszystkich ząbków i innych postępów, nie było mnie 3 dni a przy naszych dzieciaczkach to bardzo dużo
![]() Cytat:
![]() ![]() Aha i właśnie w związku z tym moge stwierdzić że "lunatykowanie" było w dużej mierze związane właśnie z tymi górnymi czterema perełkami, bo teraz kiedy już wyszły, w nocy Matyldka budzi sie znacznie rzadziej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja ostatnio kupiłam makaron w kształcie ryżu i nie miksowałam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nadrobiłam w miarę zaległości ![]() Aaaa chciałam sie pochwalić że byłyśmy wczoraj na basenie na zajęciach z niemowlakami ![]() Wogóle, może to kontrowersyjne, ale zaczęłam małej podawać mleko od krowy.. takie wiejskie.. pół na pół z wodą, z manną lub zbożowymi płatkami błyskawicznymi.. na początku szło cienko, ale dosypałam jej ciut cukru waniliowego i cynamonu (tak jak jest w gotowych kaszkach) i idzie fajnie, reakcji żadnej nie ma, więc chyba tak zostanie ![]() Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2013-02-19 o 11:00 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi w sprawie mleka Bebiko
![]() ![]() Krystianek krzyczy, gada, naśladuje i mówi "rrrr" co cieszy mnie niesamowicie i rozśmiesza ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My mamy za krótkie wędzidełko, byliśmy u laryngologa ale stwierdził że nie ma tragedii i trzeba poczekać aż skończy rok i wtedy zobaczymy. ale u nas jest poprawa....wcześniej w ogóle nie wystawiałą języka i miała często otwartą buźkę. ćwiczeń jako takich dla takich maluszków nie ma, można tylko palcem delikatnie naciągać i jak karmimy to staram się łyżeczką dotykać na sek. podniebienia ona wtedy ma odruch język do podniebienia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba tez poczekam do roku, bo teraz chyba nic sie właśnie nie zrobi.. ona próbuje ten języczek wystawiać, ale widać że to wędzidełko ją wstrzymuje, ja miałam podcinane kiedy miałam niespełna 2 latka.. Żadnej wady wymowy nie mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Wtajemniczenie
|
Hej, dziewczynki!
Ja tylko daję znać, że żyję i u nas wszystko jako tako, ale znowu różne zajęcia mnie pochłonęły, poza tym oddałam telefon do reklamacji i nie mam kiedy Was czytać, o pisaniu nie wspomnę ![]() Ale mam nadzieję, że to tylko chwilowe trudności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4196 |
Rozeznanie
|
dziękuję za gratulacje
![]() dziewczyny mam pytanie do mam kp. wiem że nie wiemy ile nasze dziecie zjada z cyca ale zastanawia mnie że dzieci karmione mm mają w schematach konkretne ilości mleka jakie powinny wypić. a co z nami? Marcia bardzo często tylko ciumka cyca a nie słyszę żeby połykała ![]() boję się że ona dostaje śladowe ilości mleka (bo przystawiam tylko 2 razy w dzień i w nocy jak się obudzi). jak jest u Was? (wcześniej piersi były napompowane pokarmem i łatwiej było ocenić czy dziecko zjadło czy nie a teraz u mnie to zupełne dwa flaki ![]() jeżeli są konkretne wytyczne dot. tego ile dziecko powinno zjeść mm to chyba jakieś konkretne ilości powinno też dostawać mleka mamy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak się niepokoisz to może przystaw ją dodatkowo jeszcze 1 raz w ciągu dnia - będziesz spokojniejsza a z tego co wiem mlekiem matki się nie da przejeść ![]() ![]() moje dziecko je mm 3/4 razy na dobę po 180ml i raz 210 na noc ale zdarza się dzień że zje 2 razy albo 3 razy po pół porcji i więcej nie chce...czasem nie zje kolacji bo nie chce patrzeć nawet na butlę i nie je do rana... ale wiadomo że kp to nie mm... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zadomowienie
|
a moja Liwia je mleko 6-7 razy ,4 razy w dzień lub 5 i w nocy 2 do 3 razy i mi się wydaje że to za dużo.
#4200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() wrzuć link jeszcze raz z głosowaniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.