|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Cześć Pinkie Pie!
![]() Nas tu wiele z podobną wagą (zobacz sobie na pierwszej stronie) i wiele takich wojowniczek, jak Ty, które mimo którejś tam próby wciąż wierzą, że się uda. Więc trzymamy kciuki za siebie nawzajem i brniemy przez zmiany ![]() Mam dzieciaczka w wieku Twojego starszego ![]() Gdybyś potrzebowała sobie poczytać, to zawsze sugerujemy dziewczynom na wstępie posty fatass z 2. strony tego wątku, trochę teorii. Poza tym jesteśmy o Twojej dyspozycji
|
#3572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie obrażając Cię... dwóch nałogów nie da sie na raz rzucić ![]() Może spróbuj z alkoholem pierwsze..BO ma potworne ilości kalorii ![]() Swoją drogą kolega ma niezły żart.... Ja mam nałóg jedzenia słodkiego ale walcze ostro Joanna zgadzam sie z tobą kostki to sama sól i chemia szkodliwa !! jednak ją sie w domu u mnie stosuje!! Ogolnie ja bym poczekała na staż staż 6mies + 4mies zatrudnienia i składki ubezpieczenia popłacone.\..ale jaką byś prace nie podjęła to musisz ją zgłosić w UP bo cie samoistnie wyrejestrują..i będziesz miała sie problem zarejestrować..Hah ja pracowałam w takim budynku bez umowy gdzie UP był piętro wyżej i co wy na to ???
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Witam Pinkie Pie i wszystkie nowe odchudzaczki Przestaje nadązać z wpisywaniem na liste... Więc jak ktos chce być wpisany to niech podeśle priva z wagą wstępną .. Albo czeka aż sie zbiorę w sobie ... Wygodna jestem ![]() No przyznaje się - oddałam się nałogowi wagoholizmu ... Jak przypuszczałam zgubiłam weekendowe zapasy - 78,4 na liczniku - wiec tylko 1 kg do podpisowego ogolnie ileż owsiankowych odkryć przed Tobą spróbuj- płatki dobre są, generalnie lepsze od chlebka W sensie zdrowotnym i sycym ...Moja owsianka poranna już za mną sagapao u mnie też sie kostek używa .. lub vegety ...Co więcej ja sama kiedyś robiłam zupki na kostkach...Moja mama i babcia dalej używają i w ogole nie rozumieja jak mozna gotować bez ... Można Ja sie w ogole zrobiłąm żywieniowa faszystka - wyrzucam z diety kolejne produkty- i to z uwagi na ich walory zdrowotne wiec na stałe (nie chwilowo z uwagi na odchudzanie)... Jogurty owocowe, kostki rosołowe, wszystko ze słodzikiem, gotowe sosy/dania z torebek/słoików, musli gotowe - to już poszło ...Zastanawiam się co zostanie Ostatnio rozwazam kupienie maszyny do pieczenia chleba - tutaj sie to modne zrobiło -fajnie jakby pachniało świzym chlebkiem w domku - zresztę z taką maszyna to podobno proste i mało pracochłonne (wrzucasz wszystko, ustawiasz że rano ma być i tyle Macie jakieś zdanie/doświadczenia na ten temat?
|
|
|
|
#3574 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie wtorkowo
dziś zrobiłam jeszcze jeden test dla pewności i w ciąży nie jestem ![]() ulżyło mi Pewnie kłania sie wizyta u gina skoro to nie ciąża ![]() no to pewnie po tygodniu przerwy od ćwiczeń spać to mnie się nie chce ale głodna sie robie jaka owsianka by sie przydała podana do łóżka Miłego dnia życzę
|
#3575 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry a w zasadzie dobranoc zaraz
![]() Wpadam tylko na moment się wyżalić Wróciłam chyba z najgorszego dyżuru jaki miałam- co dwie godz ćpun po strzykawkę, igłę i sudafedDobranoc
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Siedze sobie na wizazu popijajac kawke Ale zaraz musze leciec na uczelnie sie wyszykowac i sniadanie zrobic ![]() sagapao, o widzisz dobrze, ze negatywny lolita25, ja robie owsianke z płatków górskich. Zazwyczaj zalewałam wrzatkiem na noc i rano jadłam z mlekiem. A teraz zachciało mi się na ciepło i gotuje płatki z mlekiem I wsypuję zazwyczaj 2-3 łyżki![]() carla, ![]() Joanna, tez mam w sumie 1 kg do podpisowego co prawda mam @ i brzuch jak balon wiec liczę na to, ze szybko spadnie![]() pinki pie, witaj Planuje dziś: sn: owsianka, banan, mleko, kawa 2sn: bułka z dynia z wedlina, pomidorkiem, gruszka 3sn: jogurt nat o: piers kurczaka +warzywa na patelnie a potem sie zobaczy ![]() Dobra lecę sie wykapać i ogarniać. Miłego dnia!
|
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie dziś napadało pełno śniegu....swoją drogą jakby tak odsnieżyc cały ogród-niezły trening z rana
Ja dziś już zaliczyłam: -kawa z mlekiem -mała kanapka z żytniego chleba z szynką i pomidorem ........do pracy zrobiłam sobie taką samą Ja uwielbiam pić żywca smakowego,mogę wypic całą butelke...wczoraj uswiadomiłam sobie ile to kcal Nawet w wodzie...![]() Dziś zaczynam pić zwykłego żywca ![]() Dietetycznego dnia
|
#3578 |
|
Raczkowanie
|
Hej Laski!!
![]() Wpadłam tylko na chwilę żeby się Wam pochwalić , że wygrałam dziś rano bitwę w samą sobą i nie wlazłam na wagę Jeszcze będą ze mnie ludzie hehe ![]() Mam dziś straszny zapierdziel zajrzę wieczorem, pa!
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zwykłe płatki owsiane z Kupca,czy jest róznica pomiedzy górskimi a zwykłymi?Dziś sprawdze w sklepie ilosc kacl...bo słyszałam ze jest róznica
|
#3580 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja juz po sniadanku - 2 tosty z serkiem i szyneczka do tego jabuszko i zielona za godzinke Chodakowska i skalpel!!!!!!!!!U mnie tez tyyyyyle sniegu, przynajmniej psina bedzie miala radoche, bo skacze jak sarenka w sniegu
|
|
#3581 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hey
Witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za nieważenie
|
|
#3582 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję czemu masz tak gęsto zmiany? Nie powinno być szczególnie po nocce większego odstępu?---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() Joanna - co do sposobu - nie wiem, na ile okaże się trwały w działaniach, ale dziś się udało wsadziłam wagę wysoko na szafki kuchenne, oczywiście gdyby bardzo mnie ciągnęło, to bym ją zdjęła.. ale nastawiłam się wczoraj, że dziś się nie ważę i jakoś tak wyszło, że się udało. Jutro chciałabym luknąć bo będę się widzieć z moim przyszłym niedoszłym.. chociaż może lepiej nie patrzeć..W każdym razie założyłam sobie, że ważę się w poniedziałki z Wami i w czwartki sama. To i tak będzie odwyk a potem może uda się już tylko raz w tyg.
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Witojcie.
Przez noc napadało śniegu po kolana, a nie było wczoraj ani krzty. To zaczyna robić się nudne i nie wiem czy się śmiać czy płakać z tego powodu. Przecież ja już wiosnę wypatruję Wlazłam na wagę, 106,5 czyli spadeczek Wracam dziś do ćwiczeń, bo wczoraj miałam jednodniową przerwę "odpoczynkową" Co do owsianki, muszę się zorientować co i jak, bo tak zachwalacie, a ja nawet nie wiem co to jest Na śniadanie zawsze jem kanapki z warzywami, a kolację staram się bez pieczywa, wczoraj napchałam się omletem. Kolacja białkowa jest naprawdę najlepszą jaka może być Dziś mam wizytę u dentysty, mam nadzieję, że dojadę na to zadupie, bo trochę jednak zasypało. Jestem zła, co oni tam u góry robią?! |
|
|
|
#3584 |
|
Rozeznanie
|
Haha 2tyg waga stała a teraz wzrosła no suuper nie ma co...
A wczoraj kupiłam śliczne szpilki w bardzo przystępnej cenie (normalnie kosztują między 100 a 200zł), które obiecałam sobie nosić jak schudnę co by nie wyglądać jak słoń na szczudłach
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
hejka. Dziewczyny c zy ogórek kiszony zatrzymuje wode? Bo dzisiaj wstałam taka spuchnieta, ze masakra ;/ i oczywiscie 300g wiecej.
|
|
|
|
#3586 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Niuuniiaaa dasz rade schudniesz szpilki moga byc kolejna motywacja ![]() ja juz po śniadanku 200 ml mleka + 40 g muslii. Od wczoraj postanowiłam chodzić na nogach z moja córka do szkoły jak będzie pogoda zawsze to dodatkowy ruch ![]() Dzis na obiadk piers z kurczka + pekinska z pomidorami i pieczone ziemniaki lub ryz jeszcze nie wiem ![]() MIlego dnia ....... |
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Wow, jaki ruch od rana
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niunia ;( reke sobie mozemy podac. Ja maaarze o zniknięciu tej 7 z przodu ;(( a tu jeszcze tyle ;( tez chce ubrac szpilki na wiosne ;( bo gruba osoba niestety wyglada na obcasach jak dzwig portowy ;/ wie ktos cos nt ogorka kisz.? |
|
|
|
|
#3589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a o ogórku nic nie wiem ale jak jeszcze mi waga leciała to jadłam i było ok.---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Kinia mam taką nadzieję chociaż z moim organizmem to nie taka prosta sprawa
|
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
Heloł!
Dzisiaj na śniadanie kanapeczki, na obiad w sumie nie wiem jeszcze. Wczorajszy dzień dietowo był kiepski, zjadłam za mało i niezbyt zdrowo, ale byłam prawie cały dzień w trasie no i ciężko było z regularnością (tym bardziej, że jakbym zjadła coś w autobusie to by mi się mogło zrobić niedobrze i ).Niuuniiaaa, nie przejmuj się, mnie też ostatnio waga rosła a teraz znowu maleje więc będzie dobrze ![]() ogolnie u mnie też trochę śniegu spadło, ale mnie to aż tak nie przeszkadza. I gratuluje spadku ![]() Witam Wszystkie nowe dziewczyny!
|
|
#3591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sól zatrzymuje wodę, ogórki być może też, ale nie wiem, ile ogórków trzeba by było zjeść, by waga zaczęła rosnąć... ![]() Dla pocieszenia powiem Ci, że ja od kilku dni niemal codziennie jem ogórasa i jakoś nie ma tragedii, więc to może nie to. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Anuszka, a tak btw, to skoro ogórki miałyby być winne, to tak samo kapusty kiszonej nie powinno się jeść, a przecież jest wręcz zalecana... nie panikuj, coś się pokiełbasiło i wzrosło, zważ się za parę dni ![]() Szpilki... uwielbiam je, ale nie potrafię na nich chodzić
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Facetowi czasem trzeba szepnąć, że ma poświęcać trochę uwagi, skoro chce coś tworzyć poważnego...No i masz, słodkie smsiki na dzień doberek, w ciągu dnia znajduje czas na zatelefonowanie
Zjadłam na śniadanko dwie kanapki z pieczywa ciemnego słonecznikowego: szynka wieprzowa+ogórek+kiełki rzodkiewki, ser topiony+ogórek+kiełki rzodkiewki oraz 1/4 papryki czerwonej. |
|
|
|
#3593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szepnęłaś to wprost, czy owijając w bawełnę? ![]() Jezu, jaka ja jestem niezaradna w sprawach damsko męskich
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie owijam w bawełnę, bo faceci nie kumają Lepiej walnąć prosto z mostu. Czemu niezaradna? Kurfa, szczęście blisko mnie łazi, a ja sobie nic z tego nie robię Ktoś z Poznania wygrał w totka 28 mln Ostatnio blisko się kręci ta wygrana w totka, latem ktoś wygrał w Lotto Plus milion z takiej mieściny niedaleko mnie...Ech. Chyba trzeba zacząć kupować więcej zakładów I pobawić się w kombinatorykę
Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-02-19 o 10:22 |
|
|
|
|
#3595 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny
![]() dziś wstałam o 8, wyszykowałam dzieci do szkoły a potem 40 min treningu na orbitreku (w spodenkach neopronowych więc lało się ze mnie ) a potem kilka minut ćwiczeń na uda i brzuch.... nie wspomnialam wam, że moją zmorą są OGROMNE UDZISKA!!!! swoją drogą to w piątek zmierzę obwody... Z rana wypiłam tylko wodę, a teraz po ćwiczeniach zieloną herbatę....wiem, wiem- ominęłam śniadanko, a to bardzo źle... postaram się poprawić i jeść coś jak tylko wstanę (codziennie wstaję mniej więcej tak samo) i pewnie będzie to owsianka na wodze- od jutra![]() kiedyś wyczytałam gdzieś że lepiej się spala ćwicząc rano na czczo nie wiem czy to prawda... z drugiej jednak strony słyszałam że należy jeść posilki o stalych porach w równych odstępach co podkręca metabolizm....i bądź tu mądra dodam że nie jestem głodna ale zjem coś z rozsądku Dziś w planach: za chwilkę kanapka z chlebkiem żytnim, sałatą i szynką potem kiwi i garść orzechow na obiad ryż, pierś z kurczaka gotowana i może ogorek świeży podwieczorek - maślanka kolacja- jeszcze nie mam pomysłu ale na pewno o 18 bo na 19 lecę na zumbę
|
|
|
|
#3596 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Niunia Ty masz przestoj? ja juz pisalam o swoim... poprostu organizm sie regeneruje nie przejmuj sie tym!
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Zostawcie ogorka w spokoju - nie tuczy
Chyba że mega słony i cały stolik - to zatrzyma wodę Mam już za soba ogarnięcie mieszkania, dwa śniadania , skalpel, 2 godziny niemieckigo, prysznic,smarowanie i nawet maseczkę oczyszczającą Normalnie jak nakręcona biegam - szkoda że nie zawsze właściwie to prawie nigdy ...Popijam czerwoną herbate i za chwile biorę sie do pracy ... Co do maszyny chlebrobiącej to w sumie muszę spojrzeć ile to cudo kosztuje U mnie też napadało - ogolnie tak jak ty mam ochote Jakoś mokro za oknem brrrr A jaide na zakupy (w ramach spacerku |
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Maatko, jaki ruch od rana
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chodzę w szpilach milenka- oczywiście raczej z rzadka bo okazji brak
Ale lubie i uważam że nawet grubsza kobieta wyglada oniebo lepiej - bo zyskuje wzrostu i nie wygląda aż tak przysadziście Choć przyznam że jak miałam ostanio - przy wadze 80+ to tak jakby - ośrodek równowagi mi sie przesunął i nie chodziło się tak dobrze jak zwykle Zresztą jakbym czekała az będe szczupła to nie dość że szpilek jeszcze bym na nogach nie miała - to nawet spódnicy przed kolano i kostiumu kąpielowego bym nie założyła ... ani razu w życiu ![]() Mam dwie pary szpilek (obie drogie niestety - ale za to wygodne) i czaje się na trzecie - czerwone zamszowe
|
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwna jestem, ale ja uwielbiam trampki
) i czarny kapelusz a'la Makłowicz W tym roku chcę kupić sobie nowy płaszczyk, mniej oczoje.bny. I pewnie nowy look wyjdzie na wiosnę - odchudzony Do wiosennych zakupów powinnam mieć wagę dwucyfrową i myślę, że uda mi się to "zorganizować" przy baaardzo silnej woli i ćwiczeniach. Robię na obiad kaszę jęczmienną, surówkę z marchewki i kotlety sojowe gotowane. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

- Cel osiągnięty
Wpadam tylko na moment się wyżalić
Wróciłam chyba z najgorszego dyżuru jaki miałam- co dwie godz ćpun po strzykawkę, igłę i sudafed

Nawet w wodzie...

zajrzę wieczorem, pa!

).
Ostatnio blisko się kręci ta wygrana w totka, latem ktoś wygrał w Lotto Plus milion z takiej mieściny niedaleko mnie...Ech. Chyba trzeba zacząć kupować więcej zakładów