|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cześć dziewczyny.
Ostatni raz dawno dawno temu byłam na forum. JennyAniolek jestem w szoku, że tak fajnie rozpoczełaś forum, tyle ciekawych linków wkleiłaś, że teraz godzinę siedziałam i czytałam wszystko. ![]() Niestety nie jestem w stanie nadrobić wszystkich dziewczyn wpisów, więc będę trochę w tyle, ale postaram się na bieżąco udzielać. Nie było mnie długo, bo na zwolnieniu lekarskim pozapisywałam się na wiele kursów. Chciałam założyć działalność gospodarczą i zaczełam już działac w tym kierunku. A okazało się, że nie dostałam pozwolenia z mojej pracy na dodatkowe zarobki. Mój mąż również. No i wszystkie plany, cała włożona praca poszła na marne. A kilka miesięcy się przygotowywałam do prowadzenia działalności, która była moim hobby. Bym robiła to co lubie i naprawdę coś fajnego - wg mnie. Ale siła wyższa. Nie da się. Może po urodzeniu malucha, po maciezynskim wrócę do tematu. Postaram się nadrobić trochę informacji o sobie. Termin porodu 30.04.2013 r. - wg kalendarza. Natomiast wg USG 22.04.2013 r. Nio zobaczymy kiedy maluch przyjdzie na świat. Będzie chłopak o imieniu Karolek ![]() Najbliższe USG - trzecie i ostatnie takie dokładne, będzie 25.02.2013, czyli już za niecały tydzień ))) Nie mogę się doczekać! ![]() Zobacze jaki Karolek jest już duży. Jak na razie utyłam 9 kg. Ale brzuch mam olbrzymi. Mam 103 cm w obwodzie brzucha. A jak jest z brzuchem u Was? Też macie takie duze brzuszki? Na szkole rodzenia porównywałam mój brzuszek z innymi dziewczynami i ja mam zdecydowanie największy. Az się obowiam, że Karolek taki duży urośnie. Olbrzym rośnie mi w brzuchu ![]() W tą sobotę kończymy szkołę rodzenia. Było super. Gdyby nie te zajęcia, to ja nie wiem jak bym sobie poradziła z takim maleństwem. ok, to na tyle. Pozdrawiam Was serdecznie. |
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
no nie same,ale tak z 90%
![]() prawidłowo.......:rolleye s: Co do maści bepanthen - jak rodziłam pierwszą córkę, to położna nas ostrzegała na położniczym,że bepanthen trzeba zmyć przed karmieniem. Także szerzę wiedzę dalej Medela ma b. dobrą maść i można karmić bez zmywania
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma czego zazdrościc.. stresująco sie robi
|
|
|
|
|
#3784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
duuzaaa panna \![]() Cytat:
|
|
#3785 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za dużego i zdrowego szkraba! Aż jestem ciekawa ile moje szczęście przybrało na wadze przez te 3 tyg od ostatniej wizyty ![]() Cytat:
Wpadaj do nas częściej! Gratuluję drugiej córci! Chociaż podobno to chłopczyka łatwiej wychować ![]() Cytat:
![]() Chyba coś kupię do smarowania, żeby później nie mieć problemów z karmieniem
|
|
#3786 |
|
Raczkowanie
|
i ja powracam po dwutygodniowej nieobecności - chyba nienadrabialnej
![]() masakra, nigdy już nie wsiądę w ciąży w tak długą podróż autobusem bez przerw sikaniowych, już myślałam, że będę musiała prosić kierowcę o zatrzymanie się na jakiejś stacji, ale wytrzymałam ale całe szczęście, jeszcze w ten marcowy i kwietniowy zjazd mąż mnie zawiezie, więc jakoś dam radę. Najlepiej, że w piątek miałam 10 godzin zajęć, w sobotę kończyłam o 18 i przyjechaliśmy do domu koło 22-23, a teściowie postanowili zrobić szaloną niespodziankę i z drugiego końca Polski przyjechali do nas w niedzielę na tydzień, także zero odpoczynku wspólnego z m.. ale w sumie się cieszę, bo nie musiałam siedzieć sama w domu (teść wybył na narty a ja zostałam z mamą -i ich psem i kotem). To tak w skrócie moja nieobecność ![]() Poza tym miałam to badanie glukozy - czułam się po tych 75g totalnie zamulona, ale dałam radę rzeczywiście, da się wypić, szczególnie, że mi pół cytryny tam wcisnęli gorzej, że mi po tych dwóch godzinach wyszedł wynik ponad normę (na czczo było w porządku - 88,3, ale ten końcowy 118, a normę mają wpisaną do 106 ) jutro mam wizytę, to dopytam. Morfo też nie najlepiej mimo leków, ale nie jakoś kosmicznie odchylone. I mała mi się już tak rozpiera, że wieczorami bolą mnie żebra:P waga już teraz 10 kg do przodu - zaczynamy dziś 29 tydzień czuję się, jakbym pisała jakiś dziwny skrót telegraficzny, po tej nieobecności podczytałam co kilka stron - zaraz Wam załączę moją dotychczasową wyprawkę, robię w excelu z cenami - obczaję, czy to się tak da dołączyć. i miło Was znów "widzieć" zdjęcia ciuszków, pokoików i Waszych brzuszków się poprzewijały przed oczami |
|
|
|
#3787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podczytuję czasem Twoje opowowieści z Mrowiska, więc więm, że u Was wszystko gra i buczy ![]() Gratuluję kolejnej córeczki! Jak mąż przyjął tę wiadomomość ;> Cytat:
To kiedy masz najbliższy pociąg Szczecin - Warszawa ![]() @ newsy z rana: Zaczynamy jutro szkołę rodzenia! ![]() Mam skierowania na posiew moczu (jutro zrobie) i na USG trzeciego trymestru Jenny, Proszę zapisz mi USG na 14.03 A teraz lecę oglądać najnowszy odcinek "How I met your mother"
|
||
|
|
|
#3788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam wtorkowo
![]() Jak tam wasze spanie? bo u mnie dalej koszmarnie. Mam głupie sny, ciągle się budzę. Eh kiedy ja się wyśpię a ten do odkurzacza? wtedy nic wciągać nie trzeba ja na 100% kupuję ten do odkurzacza ale to chyba można od 1 m-ca używaćCytat:
o ten http://allegro.pl/termometr-microlif...024100908.html tylko poszukaj sobie fajnej aukcji. Ja zapłaciłam 90 zł z przesyłką gratis. niunka pieska chętnie przyjmę tylko pewnie wylecę z mieszkania razem z nim banka współczuję wizyty. Szkoda że nie widziałaś maleństwa. Cytat:
a jak np (tfu tfu) drzwi się zatrzasną, albo coś się stania? no sorry ale wtedy to Ty odpowiadasz za to że zostawiłaś dziecko bez opieki |
||
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek jak idzie z północy to nie wiem czy będę miec to szczęściepearl za 29t
|
|
#3790 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że już jesteś! za 29 tc!Cytat:
|
|
#3791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() wpdłam na chwilkę, żeby się przywitać i być w miarę na bieżąco.. bo nie chcę później znowu nadrabiać kilkunastu stron ![]() Pola- gratuluję udanej wizyty, dla córci, z której już faktycznie duża pannica ![]() Jenny te akcesoria do sesji, te dzieciczki w czapeczkach są po porstu przesłoooodkie Vil- Bidulko... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie zrażaj się naszym gadulstwem zapraszamy częściej ![]() Cytat:
witamy po powrocie ![]() za to, że dałaś radę z glukozą pewnie będziesz musiała trzymać dietę tak jak Aaś i Ash U nas też za oknem full śniegu... i dalej sypie. Lecę działać, bo już 10 i znowu mam opóźnienie ![]() Będę do Was zaglądała
|
|||
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie na tablicy fb jedna fundacja wrzuciłą zdjęcia "skopanej Chanel"
kotki..ślicznej kotki,z jednym martwym,wybałuszonym okiem..w kiepskim stanie.bidula nie jest w stanie ani jeść ani pić sama.. jak można..no błagam..jak można? nigdy nie pojmę jak można celowo zranić jakąkolwiek istotę..a tymbardziej bezbronne,małe kocie,które kompletnie nie ma szans z wielkim,silnym człowiekiem.. ![]() ale to silny kot..da radę.. póki co wysłałam im kasę na karmę i weta.. jak ja kocham zwierzaki... i jak bardzo chwilammi nienawidze ludzi.. |
|
|
|
#3793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
color co u Ciebie? Tity za wizytę
|
||
|
|
|
#3794 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio widziałam tylko w necie tego baby heaven, ale wolałabym coś naocznie i nie potrafię znaleźć. Chodzi mi raczej o wagę, generalnie wykonanie i stabilność. Możesz go porównać do jakiegokolwiek innego Tako. Byłabym wdzięczna.Cytat:
Ja się zastanawiam po wczorajszych rewelacjach wagowo-wymiarowych od kuzynki czy je w ogóle kupować, może 1 paczkę max.
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
Buahaha!
Zobaczymy co u mnie wyjdzie, znając życie to rajcuję się niepotrzebnie, i może być podobnie jak u Ciebie ![]() Ja miałam wyjść z domu po 8 Jest po 10 a ja dalej z Wami. Chyba trzeba się kopnąć w tyłek i w końcu załatwić to co trzeba...Tak więc do później!
|
#3796 |
|
Raczkowanie
|
nie można takich plików załączać
mam nadzieję, że czytelne, jak już coś kupiłam, to jest obok cena, jak dostaliśmy, to zaznaczyłam, a podkreślone - to nas jeszcze czeka do wydania bardzo mi się Wasze listy przydały przy tworzeniu mojej z ubranek, to nie wiem co dostaniemy od siostry męża, więc na razie nic więcej nie kupuję, w tym tygodniu zrobię listę tego , co już mam, bo nie do końca ogarniam co nam będzie jeszcze potrzebne Ogólne: wózek chusta storchenwiege 4,7m - 180 śpiworek rożek (1 używany od B, miękki) łóżeczko (używane od B, potrzebne jeszcze jedno do mieszkania: jesień) materac (pianka-kokos-gryka) prześcieradło na gumce pościel (nowa od B) kołderka i poduszka ceratka do łóżeczka kocyki (1 nowy od B, 1 starszy na dwór) wanienka (używana od M) ręcznik z kapturkiem (bawełna, babyono) 27,99 mata edukacyjna karuzela do łóżeczka fotelik samochodowy pokrowiec na fotel samochodowy przed fotelik (foliowy) 6,99 nawilżacz powietrza z higrometrem termometr douszny (nowy od taty) podsuma: 214,98 Pielęgnacja/higiena: emulsja do mycia Emolium woda morska do nosa (frida) 12,99 płatki higieniczne Kindi (do mycia) 3,7x2= 7,4 patyczki profilowane 2,99 patyczki zwykłe 3,99 gaziki do przemywania pępka 3,99 sudokrem (mamy) chusteczki nawilżane (4-pak bambino w promocji) 9,99 pieluchy NEW BORN (huggies) 9,99 x 2= 19,98 proszek dzidziuś (kolor i biel) 15,99 x 2 = 31,98 proszek Lovela kolor 22 aspirator frida 22,99 nakładka na palec do przemywania dziąsełek 5,99 szczotka i grzebyczek 5,99 cążki i nożyczki 7,99 krem z uv podstawowe leki dla maluszka medela kubeczek do karmienia 5 szczepienia dodatkowe (pneumokoki, meningokoki) Podsuma: 163,27 Pieluchowanie: formowanka infant ECOpi (4-8 mies) 25,9 tetrówki "starsze", b. chłonne - 5 sztuk (od B) pieluszki tetrowe zwykłe 60*80 - 3 sztuki 5,07 pieluszki tetrowe grube 70*80 - 2 sztuki 5,98 tetrowe motherhood (zielone kwiatko-kropy 2 szt, biale 3 szt) - gratis do kojca wkłady "sucha pupka" pieluszki flanelowe i kilka bambusowych wkładów otulacze smart imse vimse (s 4-9kg) biały i w zwierzaki 82 ( 2 x 41) AIO bitti d'lish (m 6,5-12kg) 37,5 większe otulaczki wiaderko na pieluchy zapinki snappi 10 ( 2x 5) olejek herbaciany podsuma: 166,45 Dla mnie: wkładki laktacyjne BabyOno 60szt 15,99 tantum rosa (kilka saszetek mam) koszule do karmienia 89,8 (2 x44,9) majtki wielorazowe (2 szt) 6,99 podpaski poporodowe Bella Mama 7,38 ( 2x 3,69) biustonosze do karmienia 84 laktator (od B?) maść na brodawki podkład na łóżko 2,5 zapytać położną, czy trzeba do szpitala zestaw do lewatywy ? podsuma: 206,66 Ubranka: niedrapki 2,99 allegro - 18 (5 szt) i 73 (15 szt) zł 91 biga 18 zł (3szt) 18 pajacyki smyk (3szt) 20 paczka od B paczka od O podsuma: 131,99 Suma total: 883,35 |
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo wtorkowo. Wczoraj jakoś nie miałam weny się udzielać... Czytałam książkę, nie za fajnie się czułam a nie chciałam smęcić. Mam nadzieję, że dziś humor bardziej dopisze
|
#3798 |
|
Rozeznanie
|
O mało nie padłam - wchodzę sobie szczęśliwa na wagę i widzę +8kg a to niespełna 26tc!! A byłam pewna, że wcale tak dużo nie przytyłam, owszem cycek to już w nic nie zmieszczę, brzuch też spory ale na tyłek ciągle naciągne wszystkie spodnie.. a tu taka niemiła niespodzianka
)
|
|
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brzuch mam, tyłek pozostał bez zmian ,cycki tez bez zmian (niestety) ...i nieświadoma wchodze na wagę przed ostatnia wizytą i... 6kg w miesiąc ![]() łaącznie już naście na plusie ![]() taki suprajsik
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
Obłowiłam się znów dziś ciuszkowo chyba sobie sama bana dam na garderobę dla maluszka i wezmę się za kompletowanie reszty, bo wstyd Uciekam na ostatnie zajęcia w SR, dziś ma być o higienie połogu i karmieniu
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miłego |
|
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
cloche można usuwać kamień z zębów w ciąży?
axella za ciuszki i ogarnięcie się z kasą. Kobieto jak Ty to zrobiłaś ![]() Cytat:
Justi za zakupyMagiusia ja też zapowiedziałam TŻtowi żeby nikomu nie dawał znać aż nie urodzę. Bo pewnie miałby co 5 min tel i smsy czy "już" albo "jak tam". I ja pewnie też a strasznie by mnie to wkurzało |
|
|
|
|
#3803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo po 2h norma jest do 140... No ale dopytasz jutro na wizycie. Będe trzymać kciuki. Jeśli masz mieć dietę cukrzycową to pocieszę Cię tylko, że wolniej się na niej tyje W zasadzie ciężko złapać dodatkowy tłuszczyk, więc tylko ciążowe typowo kg dochodzą ![]() A co do autobusu, to w zeszłym miesiącu jak jechałam Polskim Busem do Lublina to mieli awarię toalety (prawdopodobnie zamarzła, bo było -15) więc ja, gdy już wiedziałam, że muszę poprosiłam grzecznie kierowce, żeby się zatrzymał na jakiejś stacji. I mimo, że podróż trwała ok 3h to dużo ludzi skorzystało na mojej prośbie Ciężarnym się nie odmawia ![]() Cytat:
No po porodzie się prędko nie wyśpisz... Może sobie jakąs meliskę przed snem zaparzaj? Ja też mam głupie sny, ale rano budzę się wypoczęta.
|
||
|
|
|
#3804 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z tego co podczytałam, nie tylko ja miałam różne "rozrywki" w tym czasie też mam znacznie trudniej w nocy niż przed ciążą ale już się powoli przyzwyczajam do wybudzeń siusianiowo-nieznanych (nie wiem, czy to ze snów, które mi się zaczęły nieprzyjemne śnić, czy z jakichś kopniaczków w czułe punkty)Cytat:
no, na to wygląda, ale się idealnie złożyło z moim postanowieniem wielkopostnym niesłodyczowym.. choć jak pewnie pamiętacie, to będzie TRUDNE śnieg u nas też - i wieje potwornie ![]() Cytat:
dobry plan, chyba się Tobą zainspiruję jeśli chodzi o matę edukacyjną i karuzelkę ![]() Cytat:
![]() ja się tak pocieszam, bo też zwykle mam na twarzy zonka, jak się ważę
|
||||
|
|
|
#3805 |
|
Wtajemniczenie
|
hejj Dziewczynki
dawno się nie odzywałam... mam dzisiaj okropny dzień od rana... Mam b.chorego pieska (tzn moja mama) Yorka, już praktycznie zdychającego, ![]() no i trzeba jej robić zastrzyki z soli fizjologicznej od dzisiaj (tak , żeby się całkiem nie odwodniła itp), mama miała dzisiaj rano przyjechać z psem, żebym zrobiła jej ten zastrzyk (tak byłyśmy umówione), tu rano patrzę przyjeżdża po mnie moja siostra. Ja się trochę wkurzyłam,bo byłyśmy inaczej umówione (nie chciałam na 3 dni wyprowadzać się do rodziców), a ona oczywiście obraza majestatu, że mam wszystko gdzieś itp. to mówię jej ,że ma poczekać, to już pojadę z nią żeby zrobić ten zastrzyk, ale ona trzasnęła drzwiami i wyszła potem ani mama ani siostra nie odbierały ode mnie tel. Mama w końcu odebrała, samych najgorszych rzeczy się o sobie dowiedziałam, że "nie wiedziała,,że taka jestem, że nie współczuję itp" oczywiście wielki lament i płacz. potem zadzwoniłam jeszcze raz i mama do mnie że miała zrobić ten zastrzyk, ale zemdlała i zrobiła go siostra, i rozpaczała mi do słuchawki.ja już nie wiem co mam robić, jestem wyklęta z rodziny jak pies zdechnie, to jeszcze mama dostanie zawału ... ![]() przecież najważniejsze jest to, żeby dbać o życie i zdrowie ludzi ,tak?? żal mi pieska, no ale taka jest kolej rzeczy, a nie oszukujmy się sól fizjologiczna jej już w niczym nie pomoże. trochę to wszystko niespójne, ale musiałam gdzieś się wygadać <<chyba nie ma sensu, żebym jechała do mamy, no nie??>> w dodatku TŻ mówi,że się źle czuje, od tygodnia go niby jelita bolą a teraz leży, bo ma zawroty głowy![]() a ja się martwię, żeby tylko mojemu Maluszkowi nie zaszkodzić, przez ten stres
|
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak sie bardzo czegoś chce,to jakoś zawsze się uda ![]() teraz jeszcze chciałabym opanować ciężką sztukę nie-narzekania.. ![]() spakowałam ciuszki i rzeczy Zu do torby,tak by wszystko było w jednym miejscu i przy przeprowadzce nic nie zapodziać. nie jestem w stanie jej podnieść a torba większa ode mnie.. a tylko ciuszki i kosmetyki tam są przecież
|
|
|
|
|
#3807 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam cichą nadzieję, że zacznę rodzić kiedy mój mąż będzie akurat w pracy, bo termin z USG i z OM wypada mi akurat w sobotę - a w soboty u nas w restauracji wesela, więc mam nadzieję, że zacznie się kiedy on będzie w pracy, a mnie tatuś szybciutko zawiezie do kliniki i do męża zadzwonię jak już będzie po
Nie chcę całej rodziny czekającej pod drzwiami, zwłaszcza, że poród może trwać 3h ale równie dobrze i 16 Ktoś pytał o usuwanie kamienia z zębów w ciąży, ja usuwałam, także chyba można pawieoczko : ja już ciuszków nie kupuję, teraz wzięłam się za resztę wyprawki, potrzebna mi przecież kołderka, pościel, ręczniki, prześcieradełka i cała reszta, a ciuszków już mamy i co chwila nam ktoś jakiś drobiazg podsuwa
|
|
|
|
#3808 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja naszej małej sąsiadki jeszcze nie słyszałam ![]() Cytat:
nie kupuję więc ![]() Cytat:
![]() --- Cześć i czołem |
|||||||
|
|
|
#3809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moim zdaniem sensu nie ma.. i zależy co dokladnie jest psu,ale jak faktycznie umiera to po co mu przedłużać cierpienie? wiadomo,że chce się mieć pupila jak najdłużej przy sobie ale czasem nie am opcji.. zastrzyki z soli... miałaś jechać robić zastrzyki? one dwie nie mogły? nie martw się,przejdzie im. |
||
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

Kto wpada na szamę?
Przydały się ktoś do krojenia
za wizytę, mała rośnie jak na drożdzach. Co do spięć to mogę Ci polecić dużo odpoczywania
Planowane 10kg na plusie odchodzi w niepamięć
Macie tempo nie do ogarnięcia dla matki z dzieckiem 

) jutro mam wizytę, to dopytam. Morfo też nie najlepiej mimo leków, ale nie jakoś kosmicznie odchylone. I mała mi się już tak rozpiera, że wieczorami bolą mnie żebra:P waga już teraz 10 kg do przodu 

,cycki tez bez zmian (niestety) ...
chyba sobie sama bana dam na garderobę dla maluszka i wezmę się za kompletowanie reszty, bo wstyd