|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201
Cytat:
Cytat:
W ogóle planujemy wesela w innych stylach, także będzie inaczej. Martwi mnie tylko kupowanie kolejnych kiecek ![]() Ładne ![]() Ja to bym się bała, że albo wyblakną albo klej puści ![]() Cytat:
Kochana jesteście razem, powinniście się razem wspierać ! ![]() Cytat:
Mój foto/video też nie ma wygórowanej ceny, ponieważ oni na codzień mają swoją firmę, która dobrze prosperuje, dlatego też stawki nie są wygórowane To też ważne porównując ceny. Cytat:
Cóż to za fucha? ![]() Cytat:
Ja poproszę! ![]() Cytat:
Też się nad nimi mooocno zastanawiam. Wkleisz nam jakieś zdjęcia na nodze i generalnie w realu ? Byłabym bardzo wdzięczna. Dzień dobry ![]() Ja od rana pracuję i zarabiam na wesele
|
|||||||
|
|
|
#2312 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201
Cytat:
Wczoraj dostałam paczkę z wstążeczkami i tymi dżetami samoprzylepnymi w kształcie serduszek - no i go!!!! Zrobiłam 10 takich prototypów, aby "załapać" technikę, a potem, to już z górki - 38 szt. zrobiłam wieczorkiem ![]() Jeżeli chodzi o te zakupy, to stopniowo takie drobiazgi np. poduszę pod obrączki, podwiązkę, pudełko na koperty (kupiłam białe i sama będę ozdabiała w fioletowym stylu - jak zrobię, to Wam pokażę), te kokardki (będą występowały w roli dekoracji butelek z wódką), pudełka na ciasto itp. Co miesiąc coś tam kupuję i w ostatecznym rozrachunku nie będzie to tak bolało finansowo ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Ale one są wiązane, a nie klejone - więc nic nie puści
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2314 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zawsze jest wyjście
Edytowane przez tajik girl Czas edycji: 2013-02-20 o 12:10 |
|||
|
|
|
#2315 |
|
BAN stały
|
Dodaja poproszę TŻta to zrobi foty i wrzucę. Mam nadzieję, że będą wygodne,bo jak nie to już nie wiem gdzie ślubne kupię, a jeszcze moja mama koniecznie chce czerwone szpilki sobie kupić i mówi, że jak moje będą wygodne to też kupi w tym sklepie, spoczywa na mnie duża odpowiedzialność
A i fajnie by było jakby były wygodne to założę je sobie na 50-tkę mojego taty, bo jak już kiedyś pisałam - nie umiem tańczyć na obcasach a bardzo chcę się nauczyć, bo na płaskich wymiatam jak dancing queen ![]() Nati, ja poproszę!!! |
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, byłam ostatnio w niedzielę w kościele i zobaczyłam takie goździki:
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...30&tx=96&ty=38 http://www.google.pl/imgres?start=14...0&tx=161&ty=96 szalenie mi się spodobały mimo że zawsze mówiłam że chcę mieć taki kolor jak w załączniku. Wydaje mi się że bordo będzie przciemniać moją salę, a taki kolor (nawet nie wiem jak go nazwać) by ją rozjaśnił, sala jest taka: jak w tym poście: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1464 doradzicie ??
|
|
|
|
#2317 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
Wczoraj już nie wchodziłam, ponieważ znów bolała mnie głowa. zaczyna mnie to niepokoić. W zeszłym tyg. 4 dni na 7 bolała mnie głowa. Wczoraj znów. Mam nadzieję, że to nie jest wina mojego ciśnienia, bo jeśli tak to będę musiała skontaktować się z moją kardiolog... ![]() garfieldek sala przepiękna!!!!!!!!!!!! Sprawdź tylko jak z jedzeniem... moooniaaaa data jest piękna! A kuzyneczka - kto pod kim dołki kopie ten sam w nie wpada. I to się sprawdza. Ty rób swoje i ciesz się tym dniem! ![]() Dziękuję ![]() adziia jest możliwość pracy na siedząco i pomożemy Ci coś znaleźć . Myślałaś o jakimś biurze? Firma kosmetyczna, jako osoba odpowiedzialna za coś, ale w biurze? Albo coś swojego - poczytaj w necie, na pewno coś znajdziesz i ja postaram się pomyśleć, jak cos wymyślę to dam znać. Nati_kk wyślij mi, wyślij mi!!! Proszę
|
#2318 |
|
BAN stały
|
Alloffkowa byłam na weselu gdzie te pierwsze stały w wazonach
Ładnie to wyglądało (a raczej wyglądałoby gdzyby były w niższych wazonach, bo ludzie pościągali je i postawili na ziemi.. )Ale te drugie też ładne ![]() Poczta jednak od 12 otwarta |
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Misiadelko te pierwsze czyli jednokolorowe??
|
|
|
|
#2320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() adziia13 nie będziesz ciężarem dla TŻ Co za gadanie! Uraziłabyś go tym chyba mocno Znajdziesz jakąś pracę na siedząco na pewno. Nawet w salonie kosmetycznym - możesz swój założyć i na recepcji siedzieć ![]() alloffkowa goździki prześliczne ![]() O kosztach pisałyście: sala - 210/os. (będzie pewnie koło 120 os.) tort - koło 1500 ![]() alkohol - no idea ![]() stół wiejski - 2000 foto - 2800 (pełen pakiet z plenerem innego dnia, sesją narzeczeńską i różnymi duperelami) wodzirej+DJ - 3500 o innych kosztach jeszcze nie myślałam, ale sukienkę bym chciała do 2000 kupić.
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładne te fioletowe Jak znalazlas ta prace w Niemczech? bo ja tez chcialabym wyskoczyc do pracy do Niemiec, ale nie bardzo wiem gdzie.... Mozesz polecic jakies biura w Opo? ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- w woj. śląskim, dzis bede dzwonic i sie dowiem czy maja cos wolnego na sierpien. jakie kolory przewodnie byscie zaproponowaly? bo chce juz kokardki kleic |
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Domyśliłam się, że kokardki są wiązane, chodzi mi o te dżety, które są klejone ![]() Cytat:
Super ![]() Ja mam w czerwcu wesele i może bym się na takie skusiła- idealna okazja do wypróbowania. Przypomnij jaki kolor wzięłaś ? |
|
|
|
|
#2323 |
|
BAN stały
|
Alloffkowa tak
Dodaja na razie z beżowej skóry, docelowo chcę zamówić fioletowe
Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2013-02-19 o 11:37 |
|
|
|
#2324 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
|
#2325 | ||
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to nam wypali, na obiedzie będzie max 50 os. z nami i rodzicami licząc, a na przyjęciu z 60 os. Realne Waszym zdaniem? ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
|
|
#2326 |
|
BAN stały
|
Koleżanka z pracy mojego TŻta zrobiła półtora tygodnia temu wesele i z zaproszonych 150 gości przyjechało 99... Prawie cała jego rodzina dała dupy, a mieli tylko 40 km... Goście mojego TŻta ma 300, 400 i 500... Zaczynam odczuwać lekki niepokój...
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się też martiwe, że przez akcje ciotki TŻ nie przyjdzie jakaś część jego rodziny... mamy 95 osób - wstepnie. 10 os. z nad morza wiec nie wiem czy przyjada
|
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonilam do wlasciciela sali i na przyszly rok w sierpniu zostal tylko jeden termin
23.08.2014 wstepnie zarezerwowalam termin, mamy sie okreslic w ciagu 2 tyg i podpisac umowe. zaliczka 1000zł za osobe 2 dniowe wesele 190zł ![]() ![]()
|
|
|
|
#2329 | |
|
Zadomowienie
|
misiadelko obawiam się, że podobnie może być od strony mojego TŻ'a... Jego rodzina ma ponad 300 km i boję się, że większość nie przyjedzie... Nie chciałabym aby później były jakieś żale, że tak daleko... Jednak czy to moja wina, że mieliśmy do siebie takie odległości na początku związku i że tak wyszło...
Cytat:
|
|
#2330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Za foto płacimy 3000 (Przygotowania do ślubu, błogosławieństwo, ślub, wesele (do 1:00, czasem dłużej jeśli trzeba) oraz plener (rozszerzony - kilka miejsc, możliwość również pleneru za granicą).)w tym mamy: - album główny 150 - 200 zdjęć mix formatów od małego, poprzez kwadrat, panoramę po A4 - plenerowy (60 odbitek 15x21, 15x23, 15x27) - 2 albumy dla rodziców (po 25 odbitek 15x21) wszystkie odbitki w białej ramce pokryte jedwabiem - dvd z większością zdjęć w etui fotograficznym (w oryginalnym rozmiarze) (również jedwab) - Wielkoformatowa odbitka wysokiej jakości 60x80 Tylko tak jak pisałam wcześniej, będziemy mieć dwa plenery, jeden w Polsce, drugi w okolicach Monachium ![]()
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) Gratuluje macie super cene
|
|
#2332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To ma być przyjemność a nie męczarnia...
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moi rodzice sa w stanie mi zaplacic za wesele w Belgii, nawet te dzikie 40tys, ale ja tego nie moge przelknac i wydaje mi sie to "strata" pieniedzy. wiem, ze to wesele, raz w zyciu itp, ale tyle kasy mnie az mierzi. mysle ze dobilibysmy do 30 tys euro tutaj bez problemu. ![]() Ktoras jest z was z okolic Pomorza albo Mazur? |
|
|
|
|
#2334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My organizujemy wszystko Są maile, telefony, skype Zaliczki będą wpłacać rodzice (foto i sale załatwiliśmy będąc na święta w Pl, zostaje Dj jeszcze).
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę nadgoniłam
![]() monikkad nie masz co się tłumaczyć przecież to normalne, że każde z nas musi mieć "swój" świat. Groziłoby nam uduszenie będąc ze sobą 24 godz. na dobę . Każde z nas potrzebuje chwili na własny relaks ty np. relaksujesz się czytając książkę a on lubi siedzieć na kompie. Całe życie mamy na bycie ze sobą więc te parę chwil w ciągu dnia możemy poświęcić na własne przyjemności. Trzeba akceptować sposób wypoczynku drugiej osoby bo przecież to małżeństwo ma być związkiem partnerskim a nie więzienie, gdzie w celi jesteś zmuszona oglądać współlokatora całą dobę Wszystko oczywiście z umiarem czas spędzony we dwoje ma być czasem dla was ale jeśli któreś coś robi samemu dla własnej satysfakcji to nie smęcić mu nad uchem Ja pisząc o tym że cieszę się, że będziemy razem mieszkać nie pisałam tego z myślą będziemy ze sobą jak rodzeństwo syjamskie ![]() velika dałabyś pewnie radę tak jak i my, te które sie widzą ze swoimi chłopami tylko 2 razy w tygodniu. Ja też nie wierzyłam że taki związek może mieć przyszłość i że nie dam rade ale jak się lubi co się nie ma to się lubi co się ma ![]() garfieldek /Sala bardzo ładna, taka jasna, czysta. Może będą mieli jakieś atrakcyjne ceny bo w końcu nowa sala. Spotkałam się już z tym kilka razy, że jak otworzyli nową sale to dali przez jakiś czas super ceny żeby się ludzie przyzwyczaili do tego, że coś takiego tam jest. Droga pantoflowa ![]() Nati_kk myślałam o pończochach cielistych ale musiałabym mieć te i te bo wiem, ze kamerzysta nagrywa jak wkładam podwiązkę i nie chce żeby było widać taką brązowa gumke z pończoch. Chyba jednak zrobie tak że nakręcimy ten element a potem ja fik w pończoszki cieliste Ja mam sesje w plenerze po ślubie i wiem, że duzo osób wybiera foto książki mnie jakoś nie przekonywują mam wrażenie że wszystko inne przykuwa uwagę a nie samo zdjęcie młodych. Chce dostać te zdjęcia do ręki i wykonać sobie sama album z ulubionymi tekstami. Większą pamiątkę będę miaławidziąc że sama to zrobiłam. Może to głupie ale foto książki nie chce Tż zgodził się na mój pomysł![]() kroooliczek89 Mój tż też tak szaleje z tymi nadgodzinami i wiem że on będzie mógł więcej odłożyć niż ja. Policzyłam to ostatnio i bede w stanie z mojej wypłaty odłożyć do czerwca przyszłego roku 12000zł. Z lipcowej wypłaty nie chce nic brać bo jak w sierpniu pójdę mieszkać do też to też nie che mieć pustego konta Ja trochę się już do tego przyzwyczaiłam bo odkąd pamiętam to on by z tej pracy nie wyłaził bo robi to co lubi (branża motoryzacyjna)poznanianka1990 Jeśi możecie to nie rezygnuj z fotografa i kamerzysty nawet jeśli to nie będzie zrobione w super profesjonalny sposób bo to pamiątka na całe życie a jesli ich nie weźmiesz to kiedyś jak się odkujecie to będzie Ci przykro że nie wzięłaś. Ja płacę za kamerzystę ok. 1700zł Śląsk. Suknie ślubną kupuje też używaną śliczna koronkowa za 600zł z możliwością negocjacji ceny na czyszczenie. Mam tylko nadzieję że jak ją przymierzę to będzie dobra w sobotę się okaże. Bardzo mi na niej zależy bo w salonie cena podobnej to ok 3tys.
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
hihh podoba mi sie ta data ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
|
#2338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam 2 x po 32 m wstążki 2,5 cm, 1 x po 32 m wstążki 0,6 cm (za mało i muszę dokupić jeszcze jedną szpulę), klej magic i dżety w kształcie serc samoprzylepne 100 szt. U innego sprzedawcy nabyłam białe pudełko z wycięciem w pokrywie (na koperty) oraz taśmę z dżetami o szer. 3cm. W efekcie finalnym będzie coś takiego:
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2013-02-19 o 12:27 |
|
|
|
|
#2339 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo dużo wam wyszło, ale w sumie spokojnie da się zbić koszty ![]() Cytat:
![]() nie gadaj bzdur! A Ty zostawiłabyś TZ gdyby on był w takiej sytuacji?? Kopnęłabyś go w dupe bo miałby problemy ze zdrowiem?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiatm się ! znów mam to cholerne zapalenie pęcherza... ![]() dzisiaj TZobwieścił że wieczorem mnie zabiera na randke rano obudziłam się a na poduszce obok leżał bukiet róż, wstałam a śniadanie w kuchni przygotowane ciekawość co zbroił nie daje mi żyć
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() docik noms, musze gdzies znalezc liste, o co dokladnie pytac przy podpisywaniu umowy, zeby potem nie bylo zonka ![]() ale sie ciesze, ze juz chociaz cos ruszylo |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

W ogóle planujemy wesela w innych stylach, także będzie inaczej. 
Teraz na szczęście podłapałam zdalną fuchę, wprawdzie za nieduże pieniądze, ale jednak coś, choć TŻ marudzi, że mi to za dużo czasu zabiera...Ale ja się cieszę i nie zrezygnuję
, od piątku moje buty tam utknęły, a ja je już chcę !! 

No ale cóż, wesele to przede wszystkim impreza dla gości, poza tym pierwsze w rodzinie od 18 lat, niech się wybawią i objedzą 

)