Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 14:36   #3931
Gwizdak
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Wróciłam, zrobiłam obiadek i chyba muszę się położyć, bo brzuszek ciągnie. Tak jak pisałam xal, chyba za szybko przebierałam nogami... I w dodatku jestem jakaś pod.kur.wiona. Wiem, że wszyscy chcą dobrze, ale to już przesada- rano tato przyniósł mi wory i torby podróżne, wydzwaniał kiedy przewozimy łóżko (mimo, że milion razy mówiła, że w poniedziałek przyszły), teraz mama mówi, że zajdzie po część rzeczy żeby zanieść do tamtego mieszkania, a ja mam to w . Chcę to ogarnąć na spokojnie, a nie na wariata i nie dzisiaj, bo się czuję jak wymięta kartka papieru... W dodatku muszę ogarnąć chatę (a rzeczywiście czuję się na siłach!), bo ma przyjść właścicielka, która naciska byśmy się czym prędzej zwijali, bo Ona nie wyrobi się z remontem. A to też mam w bo zapłaciłam za luty i mogę tu mieszkać do 28! Mąż pojechał robić coś z autem i nawet nie mam się do kogo przytulić...
Grrrrr...!
zennnnnnn......
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:38   #3932
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
Masz rację, regularność tutaj jest bardzo ważna. Dziś odbyłam wizytę u pani diabetolog (zgodziła się mnie przyjąć jako ciężarną bez kolejki na szczęście, myślałam, że do marca conajmniej będę czekać, bo terminy ma zawalone) i dietetyczki. Oczywiście musimy uważać na to co jemy, ale nie możemy też przesadzić w drugą stronę bo to będzie niedobre dla dziecka.
Ash może miałaś akurat zbyt niski poziom cukru... Dr powiedziała mi że w takiej sytuacji należy zjeść jakiś owoc albo bułkę.
Zresztą już niedługo masz wizytę prawda? Dostaniesz glukometr i będziesz masakrowała palce tak jak ja a po jakimś czasie jeszcze dojdą do tego paski, którymi będziemy sprawdzać cukier w moczu. Ty chyba miałaś podobny wynik, 147 czy 148? Więc nie jest źle, damy radę to ogarnąć właściwym odżywianiem się
Aha, u mnie wymagają skierowania do poradni diabetologicznej, musiałam na szybko lecieć do rodzinnego żeby przyjęli mnie bezpłatnie, więc jak nie masz takiego skierowania to się dowiedz czy musisz mieć.
Poza tym tam gdzie chodzę polecają tą stronę, którą mi podałaś http://www.slodkiemamy.edu.pl także dziękuję, bo też z niej korzystałam przed wizytą
No i przygotuj się na małe wydatki, dziś za paski do glukometru, paski (te do badania moczu) i igły zapłaciłam ponad 50 zł, no ale czego się nie robi dla maleństwa
to przy was moje 203 wygląda jeszcze bardziej niepokojąco

mi mówiła moja gin (pracuje na karowej - tam gdzie idziemy z Ash) że własnie wypożyczają glukometr i wypisują receptę na paski. i trza się kłuć... fuj fuj.
kurczę. pamiętam jak mój dziadek jeszcze żył to on jak dostawał receptę na P na paski to je kupował za jakieś grosze.. dosłownie. ale to chyba były jeszcze czasy tych leków za 1gr które zlikwidowali kilka lat temu.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:39   #3933
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Szprotka

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:40   #3934
Aaś
Zakorzenienie

szprotka olej wszystko i wszystkich dzisiaj. nie przesadzajmy
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:41   #3935
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie przy szybszym chodzeniu, tzn po takich szybszych spacerkach, niestety brzuszek ciągnie. I właśnie dzisiaj tego znowu doświadczyłam... Ciężko się przestawić na "żółwie tempo" zwłaszcza jak się ma trochę spraw do załatwienia...
W niedzielę męża ochrzaniłam bo leciał przez sklep a ja już miałam zadyszkę. Dowiedziałam się, że za duzo na kanapie siedzę i dlatego mam zadyszkę to mu nagadałam i kazałam się dostosować. Ale jak chodzę sama to też nie potrafię jak ślimak bo to nudne

Dziewczyny, oglądam kołdry, nie poszwy tylko wypełnienie no i jestem w kropce. Ceny różne, ale nie wiem na co zwrócić uwagę, czym wy się kierujecie kupując kołderkę dla bąbli?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:42   #3936
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

No i bardzo dobrze. Osobiście uważam, że skoro w życiu jest tylko 1x lub pewnie z 2x możliwość korzystania ze swoich praw to warto. Przecież do końca życia tak nie będziemy miały. Szkoda tylko, że faktycznie wszyscy wokół są mega oburzeni albo udają, że nie widzą takich kobiet. Naprawdę mam nadzieję, że już po ciąży będę inaczej odnosiła się do ciężarnych niż do nas się odnoszą.
Dokładnie, z tym traktowaniem przez innych to jakaś masakra. Wczoraj poszłam na hiv i toxo, kolejka w ch..j długa (chyba z 15 osób przede mną), oczywiście 90% stare baby kłócące się bo jedna a to jedna nie usłyszała że ktoś jest ostatni w kolejce i chciała sie wepchnąć, a to druga chce bez kolejki bo ma cukrzycę, a to trzecia że tylko oddać materiał a poszła na pobranie krwi. Więc myślę sobie,no cóż nie będę się stresować kłótniami, zaczekam grzecznie na swoją kolej, nie śpieszy mi się. Oczywiście nikt nie zwolni miejsca siedzącego, jak już się jakieś zwolniło, usiadłam i widziałam krzywe spojrzenia staruchów i miny
W międzyczasie przyszła jeszcze jedna z jeszcze większym brzuchem i podpierała ścianę z 30 min bo nikt oczywiście dupska nie ruszył
Przed wejściem jeszcze musiałam się kłócić z jakąś "miłą starszą" panią, która twierdziła, że jest przede mną (przyszła po mnie) i teraz ona, a ja jak nie umiem sobie kolejki upilnować to mój problem
Jak już weszłam to byłam przeszczęśliwa, mimo, że nie znoszę pobierania krwi.
Normalnie szkoda słów nic ino
Starsi ludzie oczekują od nas szacunku a sami traktują nas jak gó.no, oczywiście nie wszyscy ale teraz w ciąży jest to bardzo odczuwalne...
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:50   #3937
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Dokładnie, z tym traktowaniem przez innych to jakaś masakra. Wczoraj poszłam na hiv i toxo, kolejka w ch..j długa (chyba z 15 osób przede mną), oczywiście 90% stare baby kłócące się bo jedna a to jedna nie usłyszała że ktoś jest ostatni w kolejce i chciała sie wepchnąć, a to druga chce bez kolejki bo ma cukrzycę, a to trzecia że tylko oddać materiał a poszła na pobranie krwi. Więc myślę sobie,no cóż nie będę się stresować kłótniami, zaczekam grzecznie na swoją kolej, nie śpieszy mi się. Oczywiście nikt nie zwolni miejsca siedzącego, jak już się jakieś zwolniło, usiadłam i widziałam krzywe spojrzenia staruchów i miny
W międzyczasie przyszła jeszcze jedna z jeszcze większym brzuchem i podpierała ścianę z 30 min bo nikt oczywiście dupska nie ruszył
Przed wejściem jeszcze musiałam się kłócić z jakąś "miłą starszą" panią, która twierdziła, że jest przede mną (przyszła po mnie) i teraz ona, a ja jak nie umiem sobie kolejki upilnować to mój problem
Jak już weszłam to byłam przeszczęśliwa, mimo, że nie znoszę pobierania krwi.
Normalnie szkoda słów nic ino
Starsi ludzie oczekują od nas szacunku a sami traktują nas jak gó.no, oczywiście nie wszyscy ale teraz w ciąży jest to bardzo odczuwalne...

ale też że pracownicy nic nie zrobią..
też mają przekichane z tymi babciami...

z racji na mój młody wygląd i brzuch jedna Pani raz skomentowała niegrzecznie mój stan.a ja łzy w oczach i zero komentarza..
nie miałam pojecia co powiedzieć.. tż za to babe rozniósł

spadam jeść bo burczy mi w brzucholu
o 16gadam o pracy,potem zdam relacje. miłego

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-02-19 o 14:52
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:51   #3938
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja wzięłam 10 i ... nie są takie jakich oczekiwałam ale nie wiem czy takie istnieją ale chyba w miarę ok, lepsze niż takie co macałam w smyku
No właśnie zastanawiam się czy znajdę lepsze... Moja koleżanka ma te:
http://ekomaluch.pl/pieluchy-tetrowe..._nazwa=tetrowe
i jest zadowolona (pieluchuje nimi) No i myślałam, że gapa_kids ma te same, to ym od razu wzięła No zobacze, może jeszcz z tym poczekam i albo u Diabli zamówię ( ) albo póxniej jak będę zamawiać wielorazówki...

Cytat:
Powiedz tym paniom z rejestracji, że jesteś w ciąży i może zadziała z wypisaniem tego skierowania ja tak zrobiłam bo już marudziły, że nie ma miejsc u rodzinnego a jak im powiedziałam o swoim stanie odmiennym (telefonicznie) to inna gadka: "aaa no to kobietom w ciąży się nie odmawia, proszę przyjść między wizytami" trzeba korzystać jak się da, a póki co miło się rozczarowuję traktowaniem personelu medycznego kobiet w ciąży
A jeśli chodzi o deklarację, nie przyda Ci się to do tego, żeby po porodzie położna przychodziła do domu? Kiedyś przy okazji wypełniania takiej deklaracji, zaznaczyłam, że chcę skorzystać z takiej opcji, ostatnio pytałam jak to wygląda i faktycznie jak mały się urodzi, informujemy przychodnię i położna umawia się z nami kiedy ma przyjść. Chyba że w Luxmedzie masz to gwarantowane?
Glukometr u nas pożyczają do końca ciąży, trzeba się zaopatrzyć tylko w igły i paski. Mam nadzieję, że i u Was tak jest
Nie chyba odwiedzin położnej w Luxmedzie nie ma, więc też o tym myślałam, że w końcu będę musiała się zapisać (tzn. złożyć deklarację )... Zadzwonię tam dziś i się dowiem jak to najlepiej załatwić... Najgorsze jest to, że kiepsko się ostatnio czuję i każde wyjście z domu to dla mnie wyzwanie a tu się szykuje bardzo intensywny tydzień

Cytat:
Wiesz co chyba tak czy siak jakaś położna przyjdzie bo musi mieć wywiad zrobiony w jakich warunkach dziecko mieszka
To fakt, jakaś musi przyjść, tylko ciekawe czy by nie poszła do moich rodziców jakieś 160km stąd, bo tam będzie Sofia zameldowana

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

mi mówiła moja gin (pracuje na karowej - tam gdzie idziemy z Ash) że własnie wypożyczają glukometr i wypisują receptę na paski. i trza się kłuć... fuj fuj.
kurczę. pamiętam jak mój dziadek jeszcze żył to on jak dostawał receptę na P na paski to je kupował za jakieś grosze.. dosłownie. ale to chyba były jeszcze czasy tych leków za 1gr które zlikwidowali kilka lat temu.
U mnie było 158 tej glukozy, więc trochę więcej niż Asienia napisała, ale mniej niż Ty. Mam nadzieję, że wszystkie się obędziemy bez insuliny.

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-02-19 o 14:55
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:58   #3939
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz co chyba tak czy siak jakaś położna przyjdzie bo musi mieć wywiad zrobiony w jakich warunkach dziecko mieszka
aha no nie wiem, nie znam się, wiem że u nas zgłasza się fakt urodzenia w przychodni i w ramach NFZ przychodzi położna oglądać pępuszek, nauczyć kąpania itp.

Cytat:

no to super, że wypozyczają nie niepokój się, zadbasz o dietkę i będzie cacy dobrze, że jest to wychwycone w odpowiednim czasie i mamy szansę to naprawić

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Dziewczyny, oglądam kołdry, nie poszwy tylko wypełnienie no i jestem w kropce. Ceny różne, ale nie wiem na co zwrócić uwagę, czym wy się kierujecie kupując kołderkę dla bąbli?
W wyborze pościeli kierowalam się radami kuzynki, u której widziałam pomacałam i postanowiłam kupić, wygląda solidnie aczkolwiek jeszcze jej nie prałam, nie wiem jak się zachowa po praniu, kupiłam tutaj: (razem z łóżeczkiem i materacem)
http://allegro.pl/baby-raj-13-el-pos...921878192.html
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:04   #3940
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Humpack czytałam,, Gwiazda"Danielle Steel, Dziś wezmę się za ,,Cień wiatru"Carlos Ruiz Zafón
oj to znikniesz na dluzej, swietna ksiazka!

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
O! to daj potem znać, czy warto dobrnęłam do sceny w antykwariacie i ani strony dalej )
warto ksiazka nabiera wtedy rozpedu
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:05   #3941
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
z tetrami jest mega problem
chcę PRAWDZIWĄ tetrę a nie taki..gazik
ale ciężko..bardzo ciężko..

ikea muślinowe ręczniczki, ew. pieluchy z mothercare
Stary 2013-02-19, 15:06   #3942
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
chyba się posiuram ze śmiechu.
Ja zrozumiałam, ze mam urodziś 70-75 dni przed czasem
No cóż - mówiłam przecież już nie raz że ciąża mi nie służy

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Witam ja dziś zaczynam 30tydzieńw piątek miałam badanie krwi a wczoraj zadzwonili mi z przychodni ze mam przyjść po receptę bo mam anemie i lekarz mi żelazo przepisał. ja szkolę rodzenia zaczynam 25 marca
za 30tc
późno idziesz di szkoły rodzenia, ja zaczynam w przyszłym tygodniu i będę miała 9 spotkań (raz w tygodniu)

Cytat:
kurde, kurde a my dziś kończymy 27 tydzień

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
rozmowa z tż:

Ja: o,kasa Ci przyszła, potrzebuję (tu kwota)
Tż:jasne,potrzebujesz to bierz
Ja:nie ja potrzebUJĘ tylko my potrzebUJEMY
tż(szczerze zaskoczony): tak, a na co?

no tak, na co

nie moge z niego, jutro się widzimy na wizycie u gina, napisałam mu listę "czego brak", łącznie z cenami

może wtedy zrozumie "na co"
niech w końcu zda sobie sprawę z tego,że te wszystkie rzeczy dla małej i mieszkania znikąd się nie biorą
ten Twój Tż to mnie rozbraja...

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
To koniecznie się pochwal jak już się obkupisz
pochwalę się na pewno. Na razie mam na uwadze tylko olejki naturalne i przed samym porodem spróbuję tego wiesiołka oraz liście malin

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ups. zmierzylam i mam 100 a termin miesiac po Tobie hehe. rozbawilas mnie piszac, ze Twoj byl najwiekszy w szkole rodzenia ciekawe czy to po sniadaniu czy co mnie tak wydelo moze Nelka ma glowe na wysokosci pepka?
ja pstatnio miałam 93cm aż się boję znowu mierzyć

Cytat:
pościeli raczej nie będę kupowała przez internet, bo muszę ją ocenić namacalnie.
bratowa mi polecała kołderkę feretti. Podobno są świetne- dobrej jakości, naturalne, miękkie, bardzo lekkie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:14   #3943
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No właśnie zastanawiam się czy znajdę lepsze... Moja koleżanka ma te:
http://ekomaluch.pl/pieluchy-tetrowe..._nazwa=tetrowe
i jest zadowolona (pieluchuje nimi) No i myślałam, że gapa_kids ma te same, to ym od razu wzięła No zobacze, może jeszcz z tym poczekam i albo u Diabli zamówię ( ) albo póxniej jak będę zamawiać wielorazówki...
no to te moje też są gramatury 140, więc chyba to samo zobaczę jak w ogóle po praniu będą się zachowywały
Jak u Diabli

Stary 2013-02-19, 15:15   #3944
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

Nuna- zgadzam się z Lonely

I faktem jest, że młodzi ludzie są raczej z góry traktowani za osoby zdrowe, działające na pełnych obrotach i zobligowane np do ustępowania miejsc. Ok, ale zdarza się, że i taka osoba ma zły dzień, źle się czuje i po prostu musi siedzieć w autobusie, albo chciałaby szybciej wejść do lekarza... Tak samo ciężarne... Wykorzystywanie nagminnie faktu bycia w ciąży mnie nie kręci, jak mogę, to stoję, czekam, ale są dni, że ledwo lazę, mam ciemno przed oczami, jest mi słabo, bądź boli mnie brzuch i wtedy miło być "uprzywilejowaną".
Nie można wszystkich wrzucać do jednego wora! Są ludzie i ludzie
szprocia ale o to mi właśnie chodzi. Ja rozumiem, że są dni kiedy kobieta w ciąży czuje się źle.wiem też po sobie... I wtedy jak najbardziej ma się prawo do skorzystania z kolejki. Jednak czasem można poczekać, jak nic nam nie dolega, bo jakby nie było czasem Ci ludzie też czekają w kolejce. No bo skoro mamy siły biegać po sklepach etc, to możemy też poczekać.

Tylko tu zawsze babcie są przedstawiane jako ,,moherowe berety" co to tylko szukają okazji, żeby dopiec człowiekowi Wiem, że zdarzają się takie i owszem, ale jak sobie wyobrażę moją babcię czekającą w kolejce, która jest tak oceniana, że nie ma w domu nic do roboty, to jest przykre...
Nie wiem... ja jestem jakoś nauczona, żeby szanować starsze osoby... Może czasem los da w tyłek, zdarzą się różne ,,incydenty" ale jak mówisz-nie wrzucajmy ludzi do jednego wora. Bo nie każda babinka patrzy, żeby nam tylko uprzykrzyć życie i nie każda kobieta tryska zdrowiem jak jest w ciąży.
POSTĘPOWANIE WEDŁUG WŁASNEGO SUMIENIA
Stary 2013-02-19, 15:15   #3945
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ja pstatnio miałam 93cm aż się boję znowu mierzyć
Ale jakie zgrabne 93cm ja miałam 90cm 28.12

Stary 2013-02-19, 15:20   #3946
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
.
bo ty nosisz dwie słodkie laski

szprotka trzymaj się dzielnie

prószy śnieg
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:22   #3947
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
prószy śnieg
u mnie prószył rano teraz sypie jak cholera

Stary 2013-02-19, 15:22   #3948
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
oj to znikniesz na dluzej, swietna ksiazka!

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

warto ksiazka nabiera wtedy rozpedu
dobrze wiedzieć
Stary 2013-02-19, 15:24   #3949
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
a pewnie że tak! jeszcze się natyrasz Ja mam teraz chwilę wolnego, bo Mrówka ogląda Reksia ale zaraz muszę ją uśpić i zupę dokończyć, a nie chce mi się jak diabli
oj gdybys Ty wiedziela jak diabli bardzo sie nie chce
Stary 2013-02-19, 15:24   #3950
whatIthink
Raczkowanie

Odebrałam wyniki badań i nie umiem zinterpretować swoich wyników chodzi o tą krzywą cukrzycową.
Jest to o tyle trudne, że ja miałam 75 gr a krew pobieraną na czczo i po godzinie, a nie po 2h, jak robi większość. Podejrzewam, że pani pielęgniarka się pomyliła z tym, że po godzinie kazała mi iść do domu.
Mam tak:
glukoza na czczo 73 mg/dl
po godzinie (na wynikach jest że po 2 h ale miałam pobierane tylko po godzinie od wypicia) 91 mg/dl

No i co to znaczy? Czy mogę prosić o pomoc w interpretacji? Z góry dziękuję.

Nadrabiam dzisiejszy dzień, przez weekend podczytywałam ale nie miałam nastroju do udzielania się.

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:24   #3951
Atena564
Zadomowienie

Hej mamuśki
Tak jak was uprzedzałam w piątek, byłam na week u rodziców - wkońcu
Fajnie czas spędziliśmy gadaliśmy,smieliśmy się, snuliśmy plany zakupu wózka i innych rzeczy wyprawkowych, z mamą prześledziłysmy aukcje na allegro m.in z ciuchami ciążowymi...Widzieliśmy się też z teściem i moją chrzesną, którą bardzo lubie Wszyscy musieli choć przez chwilke podotykać brzucha- i powiem szczerze,że jeszcze do tego nieprzywykłam,że mnie tak obmacują
Dostaliśmy też torbe ciuszków dla Ntalki od moich rodziców i sami też w osobote zachaczyliśmy do smyka, i kupiliśmy spicochy i dresik dla małej, bo chcieliśmy wykorzystać bon któy dostaliśmy
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:28   #3952
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki badań i nie umiem zinterpretować swoich wyników chodzi o tą krzywą cukrzycową.
Jest to o tyle trudne, że ja miałam 75 gr a krew pobieraną na czczo i po godzinie, a nie po 2h, jak robi większość. Podejrzewam, że pani pielęgniarka się pomyliła z tym, że po godzinie kazała mi iść do domu.
Mam tak:
po godzinie (na wynikach jest że po 2 h ale miałam pobierane tylko po godzinie od wypicia) 91 mg/dl

Nadrabiam dzisiejszy dzień, przez weekend podczytywałam ale nie miałam nastroju do udzielania się.
Nie masz cukrzycy

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Fajnie czas spędziliśmy gadaliśmy,smieliśmy się, snuliśmy plany zakupu wózka i innych rzeczy wyprawkowych, z mamą prześledziłysmy aukcje na allegro m.in z ciuchami ciążowymi...Widzieliśmy się też z teściem i moją chrzesną, którą bardzo lubie Wszyscy musieli choć przez chwilke podotykać brzucha- i powiem szczerze,że jeszcze do tego nieprzywykłam,że mnie tak obmacują
Dostaliśmy też torbe ciuszków dla Ntalki od moich rodziców i sami też w osobote zachaczyliśmy do smyka, i kupiliśmy spicochy i dresik dla małej, bo chcieliśmy wykorzystać bon któy dostaliśmy
Ja się raczej nie daję dotykać nie lubię tego baaaardzo. Raz tylko jak koleżanki u mnie były i mały zaczął fikać to im pozwoliłam i raz z koleżanką, która też jest w ciąży porównywałyśmy sobie twardość brzucha Tylko mąż może bez limitów dotykać
Fajnie, że weekend udany

Stary 2013-02-19, 15:29   #3953
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
u mnie prószył rano teraz sypie jak cholera
no to pewnie przyjdzie to niedługo nas i zacznie sypać wieczorem

Cytat:
Napisane przez diabli
oj gdybys Ty wiedziela jak diabli bardzo sie nie chce
Stary 2013-02-19, 15:32   #3954
Atena564
Zadomowienie

Uwaga ! Uwaga! Chwalę się ubrankami

1.kompleciki rozmair 56, kaftaniki, czapeczki (od rodziców)
2.śpiochy r.56, koplecik welurowy r.62, pajac welurowy r. 68 (od rodziców)
3. zakupy nasze smykowe- całość 40 zł z rabatem a rozmiar śpiochów i dresu 68
4. wszystkie ciuszki jakie posiadam, głównie 56, 62 , troche na 68, 74 i 3 sztuki 80 rozmiar
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03419.jpg (133,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03421.jpg (102,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03423.jpg (104,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03425.jpg (95,2 KB, 21 załadowań)
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:34   #3955
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

4. wszystkie ciuszki jakie posiadam, głównie 56, 62 , troche na 68, 74 i 3 sztuki 80 rozmiar

Stary 2013-02-19, 15:34   #3956
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kieruję się tylko tym, że idzie lato i tej kołderki użyję dopiero na jesień więc nie kupuję Po co ma mi zalegać w szafie, no i jeden dylemat teraz mniej

Cytat:
no to te moje też są gramatury 140, więc chyba to samo zobaczę jak w ogóle po praniu będą się zachowywały
Jak u Diabli
Daj znać po praniu

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
szprocia ale o to mi właśnie chodzi. Ja rozumiem, że są dni kiedy kobieta w ciąży czuje się źle.wiem też po sobie... I wtedy jak najbardziej ma się prawo do skorzystania z kolejki. Jednak czasem można poczekać, jak nic nam nie dolega, bo jakby nie było czasem Ci ludzie też czekają w kolejce. No bo skoro mamy siły biegać po sklepach etc, to możemy też poczekać.

Tylko tu zawsze babcie są przedstawiane jako ,,moherowe berety" co to tylko szukają okazji, żeby dopiec człowiekowi Wiem, że zdarzają się takie i owszem, ale jak sobie wyobrażę moją babcię czekającą w kolejce, która jest tak oceniana, że nie ma w domu nic do roboty, to jest przykre...
Nie wiem... ja jestem jakoś nauczona, żeby szanować starsze osoby... Może czasem los da w tyłek, zdarzą się różne ,,incydenty" ale jak mówisz-nie wrzucajmy ludzi do jednego wora. Bo nie każda babinka patrzy, żeby nam tylko uprzykrzyć życie i nie każda kobieta tryska zdrowiem jak jest w ciąży.
POSTĘPOWANIE WEDŁUG WŁASNEGO SUMIENIA
Zgadzam się z Tobą nuna, że należy starszych szanować. Ja się na szczęście spotykam z pozytywnymi reakcjami raczej, nawet babć Ale tak jak im należy się szacunek, tak i nam, więc w sytuacji, kiedy widzę, że starsza osoba nie ma dla nikogo szacunku to zwrócę jej uwagę

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
bo ty nosisz dwie słodkie laski

szprotka trzymaj się dzielnie

prószy śnieg
Aaś mówiła o wyniku glukozy a nie jej obwodzie w brzuchu

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Mam tak:

No to się pielęgniarka pomyliła... Niestety wynik po 2h jest ważny, ja właśnie ten miałam zawyżony - pozostałe dwa (na czczo i po 1h) miałam w normie....

Cytat:
Hej mamuśki
Super, że się Wam weekend udał, pokaż ciuszki
Stary 2013-02-19, 15:34   #3957
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam wtorkowo
Jak tam wasze spanie? bo u mnie dalej koszmarnie. Mam głupie sny, ciągle się budzę. Eh kiedy ja się wyśpię
Ja ostatnio nie narzekam przesypiam całą noc, budzę się jedynie na siku, ale to nie zawsze... w sumie to ja śpię mniej więcej po 9 godzin
Stary 2013-02-19, 15:37   #3958
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

O już są! Piękności!! I strasznie tego dużo

Justi zapomniałam wytłumaczyć Diabli ma gdzieś koło siebie hurtownie gdzie mają tetrę 140g, która rozchodzi się jak ciepłe bułeczki i zaproponowała mi, że mi kupi i wyśle, bo są w dobrej cenie (3,60zł/szt jeśli się nie mylę).
Stary 2013-02-19, 15:38   #3959
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
No i przygotuj się na małe wydatki, dziś za paski do glukometru, paski (te do badania moczu) i igły zapłaciłam ponad 50 zł, no ale czego się nie robi dla maleństwa
a te paski i igly nie sa refundowane? babcia miala cukrzyce i za paski placila kilka groszy za pudelko. podobnie z iglami...
Stary 2013-02-19, 15:38   #3960
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
Aaś mówiła o wyniku glukozy a nie jej obwodzie w brzuchu
oj obwód brzucha ponad 200 ja mam ciężkie rozumienie ale póki co jeszcze nie tak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości