|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Z tym Reserved zazdrosze Ja wiekszość ciuchów mam właśnie z tego sklepu, z tym że najwiecej kupuje w normalnych cenach, bo jak cos jest fajne to nie ma na co czekac.Spodnie mam w 80% od nich, i nosze na prawdę długo. Podobnie z innymi rzeczami. Teraz kupiłam Bartkowi za 80 zł dżinsy do przedszkola na ściągaczu, zobacze jak mu wytrzymaja na kolanach, może bedzie ok i dziury nie pojawią sie szybko. I w sumie tylko u nich znalazłam takie na sciagaczu, wszystkie inne na guzik. Karol z koleji nie chce myc zębów wcale. Pasty sa dla niego ble, kazda jedna, suchą szczoteczkę tylko toleruje. |
|
|
|
|
#3242 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Hej dziewczynki
![]() jestem z Wami na bierząco tylko jakos tak pisac nie mogłam coś, jakaś taka blokada mnie dopadła ![]() Przepraszam ![]() Brumku nie bagatelizuj proszę swoich dolegliwości, bo jak nie daj Bóg Cię całkiem połamie to będziesz miała dużo większy problem niż teraz ![]() Marinko kochana - moc zdrowia dla was zasyłam, niech juz te choróbska wstrętne wam odpuszczą Marzena - przez Ciebie w kompleksy popadam, jestem kompletnym beztalenciem, a Ty takie cudeńka wyrabiasz Dużo bym musiała napisac, a czasu brak...i to notorycznie. Łączenie pracy, obowiązków domowych i jakies 'quality time' z dzieciem...Masakra - lecę na 100% swoich sił a i tak wszystkiego nie robie ![]() Troszke mnie to przytłacza. Wypunktuję nasze niusy: - Karolcia co raz więcej mówi, to takie rozkoszne - wczoraj powiedziała 'papuga' - 'papua' - podczas kąpieli poprosiłam ją żeby zrobiła siku, zeby sprawdzic czy wie o co kaman - i ta się zamysliła i zaczeła sikać - zaczynam czuc presję z odsmoczkowaniem...ale jak pomyslę o tych falach protestu bleeee nie chce mi się z nią jeszcze walczyć - bunt dwulatka u nas pełna parą - oj takie cyrki ze złości odstawia jak cos jest nie po jej mysli, że czasem to nam kopary ze zdziwienia opadają na szczeście łatwo ja opanować, uspokoić.No i fotka aktualna
|
|
|
|
#3243 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
TelikTeliczku przepraszam...tż przyjechał wieczorem i miał zostac...ale praca wzywa-własnie pojechał znowu do pon samenadrobie wieczorem
|
|
|
|
#3244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Mateusz jak się kąpie-to tak chlapie, że cała lazienka tonie. Chyba będę Mu wlewała szklankę wody do wanienki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hej ![]() Dzisiejsza nocka taka sobie- z 5 pobudek, ale w miarę krótkich( wczoraj nie spała w dzień i myślę, że to trochę przez to) Nasze krzesełko do karmienia(poszycie) znowu się popruło( druga będzie reklamacja w roku)normalnie padam-znowu będą naprawiać 3 tyg., oddadzą jak nowe i starczy na kolejne 5-6 miesięcy....a krzesełko 250zł. będziemy wnioskować o zwrot kasy, bo to do niczego nie podobne. Kupiłam Jusi w Lidlu puzzle dla dzieci( ma któraś?) nawet fajne, ale do samodzielnego złożenia, to daleko..... |
|||
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Ale za mną coś słodkiego chodzi, robię sernik na zimno z nutellą.
![]() Karol dziś lepiej, biegunka ustapiła, chyba to ten sok faktycznie zawinił, chociaż nie wypił ani duzo alni nie pierwszy raz, czesto mu daje jakieś kompoty czy przeciery jabłkowe. |
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może sok byl nadpsuty?
|
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka, dobry byl.
Data waznosci ok, i smak tez. Bartek też pił i jemu nic sie nie zadziało. |
|
|
|
#3248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko co w lodówce zostało z dzisaj d obułki podgrzaći gotowe mozna dodac katchup i majonez opcjonalnie ![]() brumku - współczuje Ci bólu..... ja sie zmagałam z bólem kregosłupa od 2 lat i dlatego tez mialam zwolnienie całą ciąze teraz poszłam do lekarza i okazało sięze jakbym nic z tym nie zrobiła to za kilka lat wypadłby mi dysku noi od marca zaczynam rehabilitacje marinko - aj ty sie bidulo masz....zrowia zdrowia zdrowia!!!!!! u nas dzień jak co dzień ..... byłam dziś u fryzjera zrobiłam sobie kolor i wreszcie obciełam ...... nalezalo mi sie bo moja glowa pol roku fryzjera nei widziala ![]() PYTANIE: Pisałyście o szczoteczkach elektrycznych dla dzieci jakie kupiłyście i gdzie bo ja w Tesco patrzylam i nei bylo dla takich maluchow :/ a podobno lepsze niz zwykle i chcialam zakupic |
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakby któras miała ochotę na cos słodkiego to tu dodałam moj dzisiejszy sernik z nutellą:
https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,5...nik-z-nutella- ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Sweet to jaka masz teraz fryzure i kolor? Tez bym musiała chociaz koncowki przyciąc. Ja mam swoje naturalne taki średni brąz, i ogólnie to sie zastanawiam czy na blondynkę się nie zrobic. Tylko że zawsze kolor jaśniejszy cięzko nakładać, odrosty często juz maja inny odcien, i boje się że kanarek ze mnie wyjdzie
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Domek osłuchowo czysty, gardło czerwone i rozpulchnione+podejrzenie zapalenie uszu. Jutro idziemy do laryngologa. Dzisiaj śpi cały dzień, serio nie przesadzam, 2h śpi, pół godziny przerwy i dalej... Taki biedny Widać, że go to gardło boli. W zapalenie uszu nie wierzę, ale jutro się przekonamy.Ja też chora
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Natka bidulek... ciekawe czy laryngolog to potwierdzi
zdrówka dla Was!
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
OLIWECZKA. A jakie masz krzeselko? Bo mi tez pękło ale nie pomyślałam o reklamacji kurde:/
|
|
|
|
#3253 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Brumku- powtórzę za dziewczynami: niech ci to ktoś sprawdzi. u mnie jak sie okazało jest skręcona miednica. mam fizjoterapię, serię ćwiczeń + zalecenia yogi i pilates. miałam to coś a la akupunktura, tylko oni to nazywają suche igły, cokolwiek by to było. śmieszne uczucie . i serio plecy są bardzo ważne. dziecko też, ale jak ci plecy siądą, to dziecku nic po tobie. Życze mnóstwo zdrowiaIwa- jakie cudeńka robisz. a ja do was wpadam jak do swojej teściowej- od wielkiego dzwona. ale jakoś czasu brak, i uwierzcie mi wciaż maluję te framugi. poza tym kupa papierowych spraw do załatwienia. a w piątek jedziemy do Danii. Potem ja w połowie marca jadę do Polski na 5 dni. a T. zostaje sam z Emilem. ciekawe jak to będzie?
|
||
|
|
|
#3254 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Brumciu z tym seksem to wiesz ... głodnemu chleb na myśli ![]() a co do kręgosłupa taki ból to by trzeba było z ortopedą skonsultować... a jak dzisiaj? Cytat:
włoski ma duuużo gęściejsze niż latem no i świetnie jej idzie gadanie szkoda że tak u was z czasem ciężko... a teściowa cały czas pilnuje Karolcię, myślałaś o żłobku może Cytat:
to ja sobie z tym Tztem pogadam![]() a tak na poważnie nie przejmuj się i tak aura niesprzyjająca jak będziecie mieli wolniejszy czas to po prostu pisz byliśmy dziś na sankach ale śnieg padał i za chwilę topniał więc porażka ciągnąć sanki po rozjeżdżonym błocie jakże pragnę wiosny.... stosowała która retonidy?
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Lili super z tymi zakupami
![]() Ellika Karolinka słodziutka ![]() Oliweczko dziękuję za opinię paputków ja wiem, że tam wymiary wkładek podane, ale coś ostatnio pisałyście, że się dobrze nie trzymają komuś. Ala ma teraz 14 cm girochę a L ma rozmiar 14,7 więc powinno być ok. współczuję awaryjności krzesełka. my mamy zwykłe drewniane. Hanię przeżyło a Ala teraz dobija, ale ona już siedzi w nim praktycznie tylko do zabawy i to przy dobrych wiatrach bo w kuchni to za ządne skarby już nie chce wsiąść tylko jak my - na taborecie siedzi :/ a jak jemy w dużym pokoju to siedzą z Hanią na krzesełkach z Ikei.... puzzli mamy od groma, ale nie akurat takich. Ala samodzielne potrafi ułożyć coś takiego: nie dokładnie taki obrazek, ale coś w ten deseń: http://allegro.pl/kubus-i-przyjaciele-i3027214738.html i takiego misia: http://allegro.pl/ukladanka-drewnian...029232431.html Natka zdrówka dla Domeczka ![]() bidulek mały ![]() Agni tak na szydełku robię ![]() no i zaczynam mieć stresa przed jutrem :/ jedno to zabieg Hani - muszę nas jeszcze spakować a dwa to Ala sama z TŻ w domu...nagotowałam Ali obiadów tak żeby tylko TŻ odgzrał bo on w kucharzeniu to noga totalna no i zrobiłam mu rozpiskę co mniej więcej kiedy no i mam nadzieję, że dadzą radę jakoś ... coś czuję, że nie będzie mi dane się dzisiaj wyspać
|
#3256 |
|
Wtajemniczenie
|
Telik widzę, że jesteś
Chyba odsmoczkowałam Zuzę, bez płaczu, marudzenia itd. Odcinałam jej codziennie po 0.5 cm smoczka. trzeci dzień zasypia bez niego w buzi, trzyma go sobie w ręce. Może spróbuj tego sposobu?
|
|
#3257 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa powodzenia jutro!
Ja tez polecam paputki. Mamy juz druga pare i wlasnie musze zamowic kolejna do zlobka. Natko zdrowia dla Domka! Ellika urosla Karolcia. Agni dziekuje. |
|
|
|
#3258 |
|
Wtajemniczenie
|
Iustyna
chyba skorzystam z rady marzenko nie zacytowało mi Ciebie ![]() fatalnie z mamy ręką mam nadzieje że nie będzię komplikacji co do smoka po przyjeździe z poznania się zabieram więc niestety nie dotrzymam umowy...
|
#3259 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
witam się o nieludzkiej dla mnie godzinie, wrzucam kilka zdjęć naszych walentynek+ozdoby wielkanocne+ich współautorkę w gratisie
|
|
|
|
#3260 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zbiorowo podziękuję wszystkim za kręgosłupowe rady A pod wieczór przyszedł cudny pan masażysta I przez godzinkę mnie maltretował Po masażu chwilę było lepiej, teraz znowu gorzej, bo proszki przestały działać. Pewnie potrzeba więcej zabiegów. Pokazał mi też, jak się porozciągać, gdy boli. Mam nadzieję, że przejdzie po tym. Cytat:
![]() Cytat:
Z mężem i weekendami to róznie jest. W domu jest, ale często, jakby go nie było ![]() Cytat:
![]() A jak zniosłaś pobyt TAM? Cytat:
A za jutro, za Hanię ściskam już od dawna Cytat:
![]() Buziaki dla Was obu i wpadaj jednak częściej, co? ![]() Cytat:
![]() A w Hani widać Ciebie
|
|
#3261 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Przykro mi ![]() A Twoje magnesy są cudowne!!! co się dzieje? ślicznotka! Cytat:
pokażesz? My jesteśmy na etapie drewnianych, ostatnio nadal kolejka z Biedronki ![]() Cytat:
retinoidy? Kuszą mnie, ale w ciąży raczej niewskazane... :| Cytat:
Iwa_iw trzymam za Was kciuki! Brumek, współczuję bólu pleców! Tak jak dziewczyny radzą, zrób coś z tym póki jest jako tako. Znam to z doświadczenia... a ten masażysta nie powiedział, co tam może się dziać? Pytam dlatego, że ja też z plecami, przez osłabiony dysk, od czasu do czasu muszę iść na masaż i pan ledwo dotknął, od razu stwierdził że trzeba w jednym miejscu nastawić, bo póki co to pomoc doraźna tylko... TŻ znowu na 24h w pracy, kończy przed południem ale Wielka filozofia zwykły telewizor ustawić.... A ja oddałam wreszcie promotorce część pracy do sprawdzenia, zanim przejrzy i mi głowę zmyje to mam kilka luźniejszych dni Tyle że muszę się do egzaminu zacząć uczyć, co przy sklerozie ciążowej będzie ciekawe... ![]() a póki co, jadę wreszcie dziś do Babonika, bo od wieków sie wybieram...
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-02-20 o 07:32 |
||||
|
|
|
#3262 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak z doskoku
IW ja narzekałam na paputki ostatnio ale to dlatego, ze kupiąłm jeszcze z dosc duzym zapasem ogólnie bardzo sobie chwale paputki-w obecnej parze Martyna zasuwa juz 6 miesiescy i nie ma żadnych dziur ani przetarc. Ja polecam jak najbardziej PIELESZKO a ja jakos sobie ubzdurałam, ze ta twoja niania to młoda dziewczyna. Tym bardziej jestem pełna podziwu BRUMKU prosze pomyslec o swoim zdrowiu tak jak dziewczyny pisza-nic Tymciowi po połamanej matce Ja tez nie chodze na plac zabaw o tej porze roku. W ogóle musze sie przyznac, ze żadko wychodze teraz z Martyna bo wracam z pracy o 15 potem cos tam coś tam i jest ciemno. Weekendy mam szkołe i dzień wyglada podobnie. |
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
My z Agatą też na plac zabaw nie chodzimy. Śnieg po kolana. Wybieramy inne kierunki na wędrówki.
Byłam wczoraj z Agatą po dziennik praktyk w szkole. Nie chciała wyjść. Poszłam akurat na dużą przerwę i osiadły ją dziewczynki w II klasie w bibliotece, przynosiły książki, czytały. Matka zupełnie niepotrzebna... Wzięłabym ją do przedszkola, żeby się pobawiła, ale w maluchach akurat babka co jej nie lubię
|
|
|
|
#3264 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy za komplementy
Iwa też miałam pisać, że paputki polecam. u nas jak u Myhy - Hanka śmiga w swoich już pół roku i nic się z nimi nie dzieje, w sensie nie przetarły się, nie są dziurawe. niebawem będziemy większe zamawiać. Myha ja mam tak samo-bardzo rzadko jestem z Hanią na dworze. niby do 14 w pracy, zanim wrócę, odgrzeję obiad, Hanka ma jeszcze popołudniową drzemkę, a jak wstanie to ciemno. jedynie w weekend jest więcej czasu na wychodzenie z nią. a i tak częściej jednak tatuś ją zabiera, bo ja sprzątam. w sumie zostaje tylko niedziela ale najważniejsze, że Hanka z nianią codziennie na dworze jest min. godzinkę. a na placu zabaw dawno nie byłyśmy. bo błoto wszędzie, albo wszystko mokre ostatnio jedynie u dziadków w piaskownicy babki robiłyśmy bo aura była w miarę witam się tak w ogóle ![]() Elliko jaka radosna i ślicznie uśmiechnięta Karolinka
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2013-02-20 o 08:04 |
|
|
|
#3265 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a sernik masakra ja na diecie a ty tu takie pysznosci propnujesz ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry Wszystkim serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia
|
|||
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
PIELESZKA piękne te cudenka. Ja mam zostawiona pierwsza kartkę na ktorej narysowala swoje dzieło
laurke zrobila na walentynki w zlobku. Jaki kolor ścian ma Hania w pokoju? Taki kolor chce wlasnie jasny zielony BRUMEK wg mnie jezeli Ci noga dretwieje to masaż tu nie wiele pomoże, cos musi Ci ktos nastawic pewnie kregi, ktore sobie wypadły. Za łagodnie do tego podchodzisz bo z kręgosłupem naprawdę nie ma żartów. JUSTYNA gratuluje odsmoczkowania
|
|
|
|
#3267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wpadaj jak do najlepszej przyjaciółki, i będzie dobrze ot ciekawa jestem jak E sam z T sobie poradzą? o kogo się martwić? o Emila czy T ![]() Pewnie pilne sprawy cie wzywają do PL? Cytat:
Cytat:
![]() Natka jak Domek? Brumek a nie chcesz żeby Tymek jakies więzi miał z babciami? jak bedzie większy to może już nie zechce zostać z nią?/ nimi? ja też byłam anty żeby Sara zostawała z teściową, a teraz nie mam nic przeciwko, i widzę że dobrze się bawią, ja szybko załatwiam co mam załatwić i wracam, czy zakupy czy lekarz. Już tyle było 'życiowych" sytuacji że koniecznie trzeba było ją zostawić, czy chciałam czy nie. A idź do ortopedy, bo masaż moze działa na chwilę, doraźnie, ale przyczynę bólu musisz poznać. A nam się paputki trochę starły . Ślizgała sie w nich po podłodze normalnie, miałam zamówić drugie i jakoś zeszło, nie kupiłam. Chodzi w grubszych absach. Sara jeszcze spi! 9. 30
|
|
#3268 |
|
Wtajemniczenie
|
żanetko kolor ściany fachowo nazywał się "zieleń mchu", a farba to była ta firmowa castoramowa.. wiem, że bardzo podobny odcień jest jeszcze z tej serii pory roku, wiosna jakaś tam, ale nie pamiętam nazwy.
osobiście to ja uwielbiam zieleń. i żółty. jeśli by to ode mnie miało zależeć, to każde pomieszczenie miałabym w tym kolorze Hanka "odziedzyczyła" po mnie pokoik, dlatego jest zielony. ale myślę, że to dobry kolor. nie za ciemny, nie za jasny, no i wszelkie dodatki do niego pasują. u nas różowe głównie
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2013-02-20 o 09:39 |
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie popadam ze skrajności w skrajnosc bo chce wytrzymać do czerwca, i czasem pozwalam sobie na nie co
|
|
|
|
|
#3270 |
|
Wtajemniczenie
|
PIELSZKO Martyna tez ma zielonkawy pokój a dokładniej w koloprze limonkowym. Ja tez lubie zółcie. W sumie u nas takie słoneczne kolory dominuja w domu. Jedynie przedpokój mamy czerwony a kuchnie caffe latte
PATIK może to tendencja staął i Sarcia teraz bedzie tak spała |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

zapraszam

)

Zakończone: 2
to ja sobie z tym Tztem pogadam