Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 14:21   #3241
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Odkąd tż jest, to dzień leci za dniem niepostrzeżenie. Wczoraj już po niego dzwonili
Nie chcę żeby wyjeżdżał
W domu totalna dezorganizacja
Kupiłam sobie kilka ciuchów w Reserved (siostra tam pracuje, odkłada nam ciuchy i kupuje jak są największe obniżki )

Radek coś ostatnio gorzej jada.
Z myciem zębów większego problemu nie mamy, czasem jak ma taki okres to wypycha jęzorem ale generalnie nie ma co narzekać.

Ja mam problemy z kręgosłupem już od czasu ciąży. Teraz np nie mogę się pochylać dłużej jak minuta/dwie co mnie zaraz łupie. Masakra.

Z tym Reserved zazdrosze Ja wiekszość ciuchów mam właśnie z tego sklepu, z tym że najwiecej kupuje w normalnych cenach, bo jak cos jest fajne to nie ma na co czekac.
Spodnie mam w 80% od nich, i nosze na prawdę długo.
Podobnie z innymi rzeczami.
Teraz kupiłam Bartkowi za 80 zł dżinsy do przedszkola na ściągaczu, zobacze jak mu wytrzymaja na kolanach, może bedzie ok i dziury nie pojawią sie szybko. I w sumie tylko u nich znalazłam takie na sciagaczu, wszystkie inne na guzik.

Karol z koleji nie chce myc zębów wcale. Pasty sa dla niego ble, kazda jedna, suchą szczoteczkę tylko toleruje.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:22   #3242
ellika
Rozeznanie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Hej dziewczynki

jestem z Wami na bierząco tylko jakos tak pisac nie mogłam coś, jakaś taka blokada mnie dopadła

Przepraszam

Brumku nie bagatelizuj proszę swoich dolegliwości, bo jak nie daj Bóg Cię całkiem połamie to będziesz miała dużo większy problem niż teraz

Marinko kochana - moc zdrowia dla was zasyłam, niech juz te choróbska wstrętne wam odpuszczą

Marzena - przez Ciebie w kompleksy popadam, jestem kompletnym beztalenciem, a Ty takie cudeńka wyrabiasz

Dużo bym musiała napisac, a czasu brak...i to notorycznie. Łączenie pracy, obowiązków domowych i jakies 'quality time' z dzieciem...Masakra - lecę na 100% swoich sił a i tak wszystkiego nie robie
Troszke mnie to przytłacza.

Wypunktuję nasze niusy:
- Karolcia co raz więcej mówi, to takie rozkoszne - wczoraj powiedziała 'papuga' - 'papua'
- podczas kąpieli poprosiłam ją żeby zrobiła siku, zeby sprawdzic czy wie o co kaman - i ta się zamysliła i zaczeła sikać niedługo trzeba będzie zacząć zabawę w odpieluchowanie
- zaczynam czuc presję z odsmoczkowaniem...ale jak pomyslę o tych falach protestu bleeee nie chce mi się z nią jeszcze walczyć
- bunt dwulatka u nas pełna parą - oj takie cyrki ze złości odstawia jak cos jest nie po jej mysli, że czasem to nam kopary ze zdziwienia opadają na szczeście łatwo ja opanować, uspokoić.

No i fotka aktualna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Karolinka.jpg (123,5 KB, 41 załadowań)
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:44   #3243
isiaok
Rozeznanie

Witam!
TelikTeliczku przepraszam...tż przyjechał wieczorem i miał zostac...ale praca wzywa-własnie pojechałznowu do pon same

nadrobie wieczorem
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:47   #3244
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Dzień dobry wieczór!
Nie mogę jakoś do rytmu wrócić po tym szpitalu i reszcie...
Dziś Heluta pierwszy raz była sobą więc mam nadzieję, że już naprawdę wszystko, co złe za nami. Taką kąpiel brałyśmy, że w łazience później pływać można było
Mam nadzieję, że szybciutko sobie wszystko poukładamy na nowo
Pozdrowienia
Wszystko wróci do normy
Mój Mateusz jak się kąpie-to tak chlapie, że cała lazienka tonie. Chyba będę Mu wlewała szklankę wody do wanienki
Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
hej hej

zaraz się poodnoszę, ale póki co pochwalę się tym co wczoraj skończyłam
tzn jeszcze chcę kupić duże kolorowe guziki po jednym do czapki i do sweterka do zapięcia, ale to już po zabiegu Hani bo od razu do jej kompletu bym kupiła (którego jeszcze nie ma)
Ślicznie
Cytat:
dziewczyny Wy zamawiałyście chyba te paputki skórzane tak?
powiedzcie czy nic się z nimi nie dzieje?
zadowolone z nich jesteście?
teraz Ala śmiga w takich skarpetkach ze skórzaną podeszwą, ale robią się małe, za chwilę będzie też za ciepło na takie skarpeciochy
czy te skórzane paputki nie ślizgają się na gołych podłogach? panele i parkiet?
czy rozmiary są dobrze dobrane?
Ala ma teraz stopę 14 cm wg tego co na allegro podają to powinnam L-kę zamówić tak?
Ja mam-jestem z nich bardzo zadwolona i napewno kupimy kolejne( a te będą dla Mateuszka), nie ślizgają się, a rozmiary-raczej są dobrze dobrane- podane są centymetry, więc trudno się pomylić

Hej
Dzisiejsza nocka taka sobie- z 5 pobudek, ale w miarę krótkich( wczoraj nie spała w dzień i myślę, że to trochę przez to)
Nasze krzesełko do karmienia(poszycie) znowu się popruło( druga będzie reklamacja w roku)normalnie padam-znowu będą naprawiać 3 tyg., oddadzą jak nowe i starczy na kolejne 5-6 miesięcy....a krzesełko 250zł. będziemy wnioskować o zwrot kasy, bo to do niczego nie podobne.

Kupiłam Jusi w Lidlu puzzle dla dzieci( ma któraś?) nawet fajne, ale do samodzielnego złożenia, to daleko.....

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:53   #3245
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Ale za mną coś słodkiego chodzi, robię sernik na zimno z nutellą.

Karol dziś lepiej, biegunka ustapiła, chyba to ten sok faktycznie zawinił, chociaż nie wypił ani duzo alni nie pierwszy raz, czesto mu daje jakieś kompoty czy przeciery jabłkowe.
Stary 2013-02-19, 17:06   #3246
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Ale za mną coś słodkiego chodzi, robię sernik na zimno z nutellą.

Karol dziś lepiej, biegunka ustapiła, chyba to ten sok faktycznie zawinił, chociaż nie wypił ani duzo alni nie pierwszy raz, czesto mu daje jakieś kompoty czy przeciery jabłkowe.
To dobrze, że już lepiejmoże sok byl nadpsuty?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 17:44   #3247
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Oliweczka, dobry byl.
Data waznosci ok, i smak tez. Bartek też pił i jemu nic sie nie zadziało.
Stary 2013-02-19, 19:02   #3248
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Sweet ja mam obiad kombinowany, w zasadzie kazdy cos innego: Wiki golabki, Zuzia wczorajszy kotlet, Antek rozmrozone pulpety, a ja piers z kurczaka. P w pracy. Moze cos wybierzesz dla siebie
a idź Ty Aga ale mi narobiłaś smaka na gołąbki

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jeszcze nie wiem
wszystko co w lodówce zostało z dzisaj d obułki podgrzaći gotowe mozna dodac katchup i majonez opcjonalnie

brumku - współczuje Ci bólu..... ja sie zmagałam z bólem kregosłupa od 2 lat i dlatego tez mialam zwolnienie całą ciąze teraz poszłam do lekarza i okazało sięze jakbym nic z tym nie zrobiła to za kilka lat wypadłby mi dysku noi od marca zaczynam rehabilitacje

marinko - aj ty sie bidulo masz....zrowia zdrowia zdrowia!!!!!!

u nas dzień jak co dzień .....

byłam dziś u fryzjera zrobiłam sobie kolor i wreszcie obciełam ...... nalezalo mi sie bo moja glowa pol roku fryzjera nei widziala

PYTANIE: Pisałyście o szczoteczkach elektrycznych dla dzieci jakie kupiłyście i gdzie bo ja w Tesco patrzylam i nei bylo dla takich maluchow :/ a podobno lepsze niz zwykle i chcialam zakupic
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 19:30   #3249
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Dziewczyny jakby któras miała ochotę na cos słodkiego to tu dodałam moj dzisiejszy sernik z nutellą:
https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,5...nik-z-nutella-

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Sweet to jaka masz teraz fryzure i kolor?
Tez bym musiała chociaz koncowki przyciąc.
Ja mam swoje naturalne taki średni brąz, i ogólnie to sie zastanawiam czy na blondynkę się nie zrobic. Tylko że zawsze kolor jaśniejszy cięzko nakładać, odrosty często juz maja inny odcien, i boje się że kanarek ze mnie wyjdzie
Stary 2013-02-19, 20:19   #3250
Natka_
Zakorzenienie

Hej.

Domek osłuchowo czysty, gardło czerwone i rozpulchnione+podejrzenie zapalenie uszu. Jutro idziemy do laryngologa.
Dzisiaj śpi cały dzień, serio nie przesadzam, 2h śpi, pół godziny przerwy i dalej... Taki biedny Widać, że go to gardło boli. W zapalenie uszu nie wierzę, ale jutro się przekonamy.
Ja też chora
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 20:27   #3251
agulaaabar
Zakorzenienie

Natka bidulek... ciekawe czy laryngolog to potwierdzi zdrówka dla Was!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 20:37   #3252
zanetaa88
Zakorzenienie

OLIWECZKA. A jakie masz krzeselko? Bo mi tez pękło ale nie pomyślałam o reklamacji kurde:/

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:34   #3253
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hania nie odchodzi od lodówki. Choć znowu przenosi je do pralki, więc ich żywot może nie być zbyt długi.
Pokażę Wam jeszcze co wczoraj dorobiłam, no i pochwalę się tż-owym angry birdsem.
marzena, magnesy genialne. zmałpuję i zrobię sobie bo akurat mam jeszcze modelinę
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Nic jeszcze nie docztalam (moze sie uda jak Antek pojdzie spac). Teraz tylko zdjecie moich wypocin:
Aga, ty powinnaś własny biznes otworzyć. ja bym ci dużo zapłaciłą za taki tort. serio, serio jestem pod mega wrażeniem

Brumku- powtórzę za dziewczynami: niech ci to ktoś sprawdzi. u mnie jak sie okazało jest skręcona miednica. mam fizjoterapię, serię ćwiczeń + zalecenia yogi i pilates. miałam to coś a la akupunktura, tylko oni to nazywają suche igły, cokolwiek by to było. śmieszne uczucie. i serio plecy są bardzo ważne. dziecko też, ale jak ci plecy siądą, to dziecku nic po tobie. Życze mnóstwo zdrowia

Iwa- jakie cudeńka robisz.. na szydełku?

a ja do was wpadam jak do swojej teściowej- od wielkiego dzwona. ale jakoś czasu brak, i uwierzcie mi wciaż maluję te framugi. poza tym kupa papierowych spraw do załatwienia. a w piątek jedziemy do Danii. Potem ja w połowie marca jadę do Polski na 5 dni. a T. zostaje sam z Emilem. ciekawe jak to będzie?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:56   #3254
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Brumciu z tym seksem to wiesz ... głodnemu chleb na myśli
a co do kręgosłupa taki ból to by trzeba było z ortopedą skonsultować...
a jak dzisiaj?
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Dużo bym musiała napisac, a czasu brak...i to notorycznie. Łączenie pracy, obowiązków domowych i jakies 'quality time' z dzieciem...Masakra - lecę na 100% swoich sił a i tak wszystkiego nie robie
Troszke mnie to przytłacza.

Wypunktuję nasze niusy:
- Karolcia co raz więcej mówi, to takie rozkoszne - wczoraj powiedziała 'papuga' - 'papua'
- podczas kąpieli poprosiłam ją żeby zrobiła siku, zeby sprawdzic czy wie o co kaman - i ta się zamysliła i zaczeła sikać niedługo trzeba będzie zacząć zabawę w odpieluchowanie
- zaczynam czuc presję z odsmoczkowaniem...ale jak pomyslę o tych falach protestu bleeee nie chce mi się z nią jeszcze walczyć
- bunt dwulatka u nas pełna parą - oj takie cyrki ze złości odstawia jak cos jest nie po jej mysli, że czasem to nam kopary ze zdziwienia opadają na szczeście łatwo ja opanować, uspokoić.
Świetnie Karolcia wygląda
włoski ma duuużo gęściejsze niż latem
no i świetnie jej idzie gadanie
szkoda że tak u was z czasem ciężko...
a teściowa cały czas pilnuje Karolcię, myślałaś o żłobku może

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Witam!
TelikTeliczku przepraszam...tż przyjechał wieczorem i miał zostac...ale praca wzywa-własnie pojechałznowu do pon same

nadrobie wieczorem
to ja sobie z tym Tztem pogadam
a tak na poważnie nie przejmuj się i tak aura niesprzyjająca
jak będziecie mieli wolniejszy czas to po prostu pisz

byliśmy dziś na sankach ale śnieg padał i za chwilę topniał więc porażka ciągnąć sanki po rozjeżdżonym błocie
jakże pragnę wiosny....

stosowała która retonidy?
Stary 2013-02-19, 22:01   #3255
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Lili super z tymi zakupami

Ellika Karolinka słodziutka

Oliweczko dziękuję za opinię paputków
ja wiem, że tam wymiary wkładek podane, ale coś ostatnio pisałyście, że się dobrze nie trzymają komuś.
Ala ma teraz 14 cm girochę a L ma rozmiar 14,7 więc powinno być ok.

współczuję awaryjności krzesełka.
my mamy zwykłe drewniane. Hanię przeżyło a Ala teraz dobija, ale ona już siedzi w nim praktycznie tylko do zabawy i to przy dobrych wiatrach bo w kuchni to za ządne skarby już nie chce wsiąść tylko jak my - na taborecie siedzi :/
a jak jemy w dużym pokoju to siedzą z Hanią na krzesełkach z Ikei....

puzzli mamy od groma, ale nie akurat takich.
Ala samodzielne potrafi ułożyć coś takiego:
nie dokładnie taki obrazek, ale coś w ten deseń:
http://allegro.pl/kubus-i-przyjaciele-i3027214738.html

i takiego misia:
http://allegro.pl/ukladanka-drewnian...029232431.html

Natka zdrówka dla Domeczka
bidulek mały

Agni tak na szydełku robię

no i zaczynam mieć stresa przed jutrem :/
jedno to zabieg Hani - muszę nas jeszcze spakować
a dwa to Ala sama z TŻ w domu...nagotowałam Ali obiadów tak żeby tylko TŻ odgzrał bo on w kucharzeniu to noga totalna
no i zrobiłam mu rozpiskę co mniej więcej kiedy no i mam nadzieję, że dadzą radę jakoś ...
coś czuję, że nie będzie mi dane się dzisiaj wyspać

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:08   #3256
iustyna1
Wtajemniczenie

Telik widzę, że jesteś
Chyba odsmoczkowałam Zuzę, bez płaczu, marudzenia itd.
Odcinałam jej codziennie po 0.5 cm smoczka. trzeci dzień zasypia bez niego w buzi, trzyma go sobie w ręce.

Może spróbuj tego sposobu?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:11   #3257
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Iwa powodzenia jutro!
Ja tez polecam paputki. Mamy juz druga pare i wlasnie musze zamowic kolejna do zlobka.
Natko zdrowia dla Domka!
Ellika urosla Karolcia.
Agni dziekuje. Uwierz, ze tu co druga osoba umie piec takie torty. A ile stron w sieci, to glowa boli. Nie mialabym szans przebicia.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:20   #3258
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Iustyna
chyba skorzystam z rady

marzenko nie zacytowało mi Ciebie
fatalnie z mamy ręką
mam nadzieje że nie będzię komplikacji

co do smoka
po przyjeździe z poznania się zabieram
więc niestety nie dotrzymam umowy...
Stary 2013-02-19, 22:39   #3259
pieleszka
Wtajemniczenie

dobry wieczór
witam się o nieludzkiej dla mnie godzinie, wrzucam kilka zdjęć naszych walentynek+ozdoby wielkanocne+ich współautorkę w gratisie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (89,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (91,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (157,0 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (99,2 KB, 50 załadowań)

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 23:51   #3260
brumek
Zakorzenienie

Hej

Zbiorowo podziękuję wszystkim za kręgosłupowe rady Dziś było bardzo kiepsko rano, aż mi noga drętwiała. Ale nałykałam się ibuprofenu i pomogło na większość dnia, więc przetrzymałam A pod wieczór przyszedł cudny pan masażysta I przez godzinkę mnie maltretował Po masażu chwilę było lepiej, teraz znowu gorzej, bo proszki przestały działać. Pewnie potrzeba więcej zabiegów. Pokazał mi też, jak się porozciągać, gdy boli. Mam nadzieję, że przejdzie po tym.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a co do ozdób to zaczęły już robić takie większe świąteczne pisanki z balonów. tzn. najpierw nadmuchany balonik smaruje się klejem i owija nitką grubszą, włóczką, mulinką czy czym tam się chce, potem się to krochmali i zostawia do wyschnięcia. jak się porządnie usztywni to przebija się balonik wewnątrz i wyciąga i zostaje takie nitkowe jajko. no i to jajko się ozdabia. hanka uczestniczyła w każdym etapie produkcji - paćkała balon klejem, próbowała przyklejać nitki, naqwet krochmaliła łapkami a teraz czymś tam ozdabiać będą. a reszta ozdób dopiero na etapie wymyślania. na pewno jakieś pisanki będą tworzyły, ale to już bliżej świąt pewnie
no chyba jednak cyknę zdjęcia tych ich prac twórczych. mam jeszcze gdzieś ozdoby choinkowe - bo sentymentalna jestem i żal mi wyrzucać takie pierwsze cudeńka mojego dziecka
Dzięki Pieleszko To my też coś podziałamy

Cytat:
Brumku a może chociaż w weekendy?
czy wtedy TŻ jest z Wami?
a któraś z babć by się z Wami na basen nie wybrała?
wiesz wtedy dosłownie babcia na chwilkę zostałaby z Tymciem a Ty jedna długość basenu i tak parę razy? czy to też niewykonalne?

a Tymuś z babcią nie zostaje bo Wy go nie chcecie zostawiać czy babcie nie bardzo chętne?

pytam bo z Hanią to tak miałam, że praktycznie ona sama nie zostawała z nikim
tzn jak miała prawie 2 latka to czasami szła do mojej mamy, ale to od wielkiego dzwona, ale ona też beze mnie czy TŻ nigdzie za bardzo chodzić nie chciała (a teraz jak idziemy do moich rodziców to nas wygania i chce sama zostać z dziadkami, ale np. u teściów sama nie zostanie)
natomiast teraz przy Ali to i wcześniej i częściej zostawiałam dziewczyny (jak się tylko dało bo rodzice pracują) bo i z dwójką ciężej cokolwiek zrobić czy załatwić a dwa to jednak przynajmniej ja przy drugim dziecku mam więcej luzu a i Ala jest bardziej "sprzedajna"
Tymuś nie zostaje, bo my nie chcemy Na razie nie odczuwam pilnej potrzeby tzw. wyrwania się, więc tak nam dobrze.
Z mężem i weekendami to róznie jest. W domu jest, ale często, jakby go nie było

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Wczoraj nie miałam neta. Od soboty jestem już w "stałym" miejscu, czyli domu M.
Igor dalej chory, w czw. byłam z nim prywatnie i zabuliłam 160 zł leki+wizyta. Nie pomogło. Dalej kaszle jeszcze bardziej i katar. Jutro muszę iść znowu, i znowu wizyta 60 zł. To już trwa 5 tydzień.
Ja też do lekarza dalej chora. Dzisiaj po 13 się rejestruję.
Boże, tyle czasu
A jak zniosłaś pobyt TAM?

Cytat:
Oliweczko dziękuję za opinię paputków
ja wiem, że tam wymiary wkładek podane, ale coś ostatnio pisałyście, że się dobrze nie trzymają komuś.
Ala ma teraz 14 cm girochę a L ma rozmiar 14,7 więc powinno być ok.

a dwa to Ala sama z TŻ w domu...nagotowałam Ali obiadów tak żeby tylko TŻ odgzrał bo on w kucharzeniu to noga totalna
no i zrobiłam mu rozpiskę co mniej więcej kiedy no i mam nadzieję, że dadzą radę jakoś ...
Ja też paputki polecam z całego serca A w zasadzie eko-tuptusie, bo my tej formy mamy. Ale to to samo.

A za jutro, za Hanię ściskam już od dawna

Cytat:
Wypunktuję nasze niusy:

No i fotka aktualna
Cudo o pięknych oczach I jakie radosne to cudo jest
Buziaki dla Was obu i wpadaj jednak częściej, co?

Cytat:
dobry wieczór
witam się o nieludzkiej dla mnie godzinie, wrzucam kilka zdjęć naszych walentynek+ozdoby wielkanocne+ich współautorkę w gratisie
Jakie cuda Miło Wam musiało być, co?
A w Hani widać Ciebie
Stary 2013-02-20, 07:27   #3261
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Moja biedna mama dzisiaj się tak pechowo poślizgnęła na lodzie, że złamała rękę... Straszyli ją operacją, bo odłamowo i z przemieszczeniem, ale skończyło się na samym gipsie. Ehh..

Przykro mi
A Twoje magnesy są cudowne!!!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Humor dalej do
Ta budowa mnie wykończy...
co się dzieje?
Cytat:
No i fotka aktualna
ślicznotka!
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Kupiłam Jusi w Lidlu puzzle dla dzieci( ma któraś?) nawet fajne, ale do samodzielnego złożenia, to daleko.....

pokażesz?
My jesteśmy na etapie drewnianych, ostatnio nadal kolejka z Biedronki

Cytat:
Hej.

Domek osłuchowo czysty, gardło czerwone i rozpulchnione+podejrzenie zapalenie uszu. Jutro idziemy do laryngologa.
Dzisiaj śpi cały dzień, serio nie przesadzam, 2h śpi, pół godziny przerwy i dalej... Taki biedny Widać, że go to gardło boli. W zapalenie uszu nie wierzę, ale jutro się przekonamy.
Ja też chora
Biedni Wy...dużo zdrowia!!!
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a ja do was wpadam jak do swojej teściowej- od wielkiego dzwona.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

retinoidy?
Kuszą mnie, ale w ciąży raczej niewskazane... :|

Cytat:
dobry wieczór

! Autorka cudna, dzieła śliczne!

Iwa_iw trzymam za Was kciuki!

Brumek, współczuję bólu pleców! Tak jak dziewczyny radzą, zrób coś z tym póki jest jako tako.
Znam to z doświadczenia...
a ten masażysta nie powiedział, co tam może się dziać?
Pytam dlatego, że ja też z plecami, przez osłabiony dysk, od czasu do czasu muszę iść na masaż i pan ledwo dotknął, od razu stwierdził że trzeba w jednym miejscu nastawić, bo póki co to pomoc doraźna tylko...

TŻ znowu na 24h w pracy, kończy przed południem ale sobie wymyśliła że ustawi im telewizor, bo nowy kupili, więc ma jechać...wrrr....pewnie pod wieczór wróci.
Wielka filozofia zwykły telewizor ustawić....

A ja oddałam wreszcie promotorce część pracy do sprawdzenia, zanim przejrzy i mi głowę zmyje to mam kilka luźniejszych dni Tyle że muszę się do egzaminu zacząć uczyć, co przy sklerozie ciążowej będzie ciekawe...
a póki co, jadę wreszcie dziś do Babonika, bo od wieków sie wybieram...

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2013-02-20 o 07:32
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 07:29   #3262
myha82
Wtajemniczenie

Ja tak z doskoku

IW ja narzekałam na paputki ostatnio ale to dlatego, ze kupiąłm jeszcze z dosc duzym zapasem ogólnie bardzo sobie chwale paputki-w obecnej parze Martyna zasuwa juz 6 miesiescy i nie ma żadnych dziur ani przetarc. Ja polecam jak najbardziej

PIELESZKO a ja jakos sobie ubzdurałam, ze ta twoja niania to młoda dziewczyna. Tym bardziej jestem pełna podziwu Laurki od Hani sa piekne

BRUMKU prosze pomyslec o swoim zdrowiu tak jak dziewczyny pisza-nic Tymciowi po połamanej matce
Ja tez nie chodze na plac zabaw o tej porze roku. W ogóle musze sie przyznac, ze żadko wychodze teraz z Martyna bo wracam z pracy o 15 potem cos tam coś tam i jest ciemno. Weekendy mam szkołe i dzień wyglada podobnie.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 07:42   #3263
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

My z Agatą też na plac zabaw nie chodzimy. Śnieg po kolana. Wybieramy inne kierunki na wędrówki.

Byłam wczoraj z Agatą po dziennik praktyk w szkole. Nie chciała wyjść. Poszłam akurat na dużą przerwę i osiadły ją dziewczynki w II klasie w bibliotece, przynosiły książki, czytały. Matka zupełnie niepotrzebna... Wzięłabym ją do przedszkola, żeby się pobawiła, ale w maluchach akurat babka co jej nie lubię

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 07:54   #3264
pieleszka
Wtajemniczenie

dziękujemy za komplementy
Iwa też miałam pisać, że paputki polecam. u nas jak u Myhy - Hanka śmiga w swoich już pół roku i nic się z nimi nie dzieje, w sensie nie przetarły się, nie są dziurawe. niebawem będziemy większe zamawiać.

Myha ja mam tak samo-bardzo rzadko jestem z Hanią na dworze. niby do 14 w pracy, zanim wrócę, odgrzeję obiad, Hanka ma jeszcze popołudniową drzemkę, a jak wstanie to ciemno. jedynie w weekend jest więcej czasu na wychodzenie z nią. a i tak częściej jednak tatuś ją zabiera, bo ja sprzątam. w sumie zostaje tylko niedziela ale najważniejsze, że Hanka z nianią codziennie na dworze jest min. godzinkę. a na placu zabaw dawno nie byłyśmy. bo błoto wszędzie, albo wszystko mokre ostatnio jedynie u dziadków w piaskownicy babki robiłyśmy bo aura była w miarę

witam się tak w ogóle
Elliko jaka radosna i ślicznie uśmiechnięta Karolinka

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2013-02-20 o 08:04
Stary 2013-02-20, 09:17   #3265
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakby któras miała ochotę na cos słodkiego to tu dodałam moj dzisiejszy sernik z nutellą:
https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,5...nik-z-nutella-

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Sweet to jaka masz teraz fryzure i kolor?
Tez bym musiała chociaz koncowki przyciąc.
Ja mam swoje naturalne taki średni brąz, i ogólnie to sie zastanawiam czy na blondynkę się nie zrobic. Tylko że zawsze kolor jaśniejszy cięzko nakładać, odrosty często juz maja inny odcien, i boje się że kanarek ze mnie wyjdzie
ja jak zawsze blondynka od X czasu i nie widze innego wyjscia bo urode tez mam blondynkowa niebieskie oczy i jasna karnacja wiec ciemny opdada bo byloby adamsowo

a sernik masakra ja na diecie a ty tu takie pysznosci propnujesz

Cytat:
Hej.

Ja też chora
hmm..... jakos mi sie tez w te uszy nie chce wierzyc ...... Igor przy takim gardle mial poprostu zapelenie gardła a nie cos z uszami..... no ale idz sprawdz

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Telik widzę, że jesteś
Odcinałam jej codziennie po 0.5 cm smoczka. trzeci dzień zasypia bez niego w buzi, trzyma go sobie w ręce.

u nas naszczescie ten etap zalatwilam jak Igi mial 6 mc.... poprostu ktoregos pieknego dnia schowlaam wszystkie smoczki i koniec dwa dni pomarudzil a teraz nawet nie wie do cego to sluzy

Dzień dobry Wszystkim serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:27   #3266
zanetaa88
Zakorzenienie

PIELESZKA piękne te cudenka. Ja mam zostawiona pierwsza kartkę na ktorej narysowala swoje dzieło laurke zrobila na walentynki w zlobku. Jaki kolor ścian ma Hania w pokoju? Taki kolor chce wlasnie jasny zielony

BRUMEK wg mnie jezeli Ci noga dretwieje to masaż tu nie wiele pomoże, cos musi Ci ktos nastawic pewnie kregi, ktore sobie wypadły. Za łagodnie do tego podchodzisz bo z kręgosłupem naprawdę nie ma żartów.

JUSTYNA gratuluje odsmoczkowania

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:30   #3267
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

a ja do was wpadam jak do swojej teściowej
- od wielkiego dzwona. ale jakoś czasu brak, i uwierzcie mi wciaż maluję te framugi. poza tym kupa papierowych spraw do załatwienia. a w piątek jedziemy do Danii. Potem ja w połowie marca jadę do Polski na 5 dni. a T. zostaje sam z Emilem. ciekawe jak to będzie?

to wpadaj jak do najlepszej przyjaciółki, i będzie dobrze
ot ciekawa jestem jak E sam z T sobie poradzą? o kogo się martwić? o Emila czy T
Pewnie pilne sprawy cie wzywają do PL?

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Telik widzę, że jesteś

dobre

Cytat:

dobrze będzie, trzymam kciuki. Napewno będziecie pod lepszą opieką ze względu na "znajomosci"

Natka jak Domek?

Brumek a nie chcesz żeby Tymek jakies więzi miał z babciami? jak bedzie większy to może już nie zechce zostać z nią?/ nimi? ja też byłam anty żeby Sara zostawała z teściową, a teraz nie mam nic przeciwko, i widzę że dobrze się bawią, ja szybko załatwiam co mam załatwić i wracam, czy zakupy czy lekarz. Już tyle było 'życiowych" sytuacji że koniecznie trzeba było ją zostawić, czy chciałam czy nie.
A idź do ortopedy, bo masaż moze działa na chwilę, doraźnie, ale przyczynę bólu musisz poznać.

A nam się paputki trochę starły . Ślizgała sie w nich po podłodze normalnie, miałam zamówić drugie i jakoś zeszło, nie kupiłam. Chodzi w grubszych absach.
Sara jeszcze spi! 9. 30
Stary 2013-02-20, 09:35   #3268
pieleszka
Wtajemniczenie

żanetko kolor ściany fachowo nazywał się "zieleń mchu", a farba to była ta firmowa castoramowa.. wiem, że bardzo podobny odcień jest jeszcze z tej serii pory roku, wiosna jakaś tam, ale nie pamiętam nazwy.

osobiście to ja uwielbiam zieleń. i żółty. jeśli by to ode mnie miało zależeć, to każde pomieszczenie miałabym w tym kolorze Hanka "odziedzyczyła" po mnie pokoik, dlatego jest zielony. ale myślę, że to dobry kolor. nie za ciemny, nie za jasny, no i wszelkie dodatki do niego pasują. u nas różowe głównie

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2013-02-20 o 09:39
Stary 2013-02-20, 09:36   #3269
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ja jak zawsze blondynka od X czasu i nie widze innego wyjscia bo urode tez mam blondynkowa niebieskie oczy i jasna karnacja wiec ciemny opdada bo byloby adamsowo

a sernik masakra ja na diecie a ty tu takie pysznosci propnujesz
Sweet hehe ja tez jestem na diecie
ale nie popadam ze skrajności w skrajnosc bo chce wytrzymać do czerwca, i czasem pozwalam sobie na nie co
Stary 2013-02-20, 09:45   #3270
myha82
Wtajemniczenie

PIELSZKO Martyna tez ma zielonkawy pokój a dokładniej w koloprze limonkowym. Ja tez lubie zółcie. W sumie u nas takie słoneczne kolory dominuja w domu. Jedynie przedpokój mamy czerwony a kuchnie caffe latte

PATIK może to tendencja staął i Sarcia teraz bedzie tak spała Nic tylko sie cieszyc

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości