Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 19:15   #4711
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
też mnie to wkurza. I wkurzają mnie dzieci łażące po całym sklepie i wbijającym się obcym ludziom do przymierzalni, a mamucia rozmawia sobie z ekspedientką.
I nie rozumiem jak ludzie wbijają się do kabiny, zwłaszcza, że często widać nogi lub czubek głowy. I te tlumaczenia "o... bo pani się przebiera...." Nie kuźwa gazety sobie czytam w przymierzalni
I jeszcze te zasłony, których nie da się do końca zasunąć. Komfortowe warunki, nie ma co
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 19:38   #4712
Shinn
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39331874]I jeszcze te zasłony, których nie da się do końca zasunąć. Komfortowe warunki, nie ma co[/QUOTE]

Właśnie wtedy najbardziej się stresuje, bo mam wrażenie, że przez tą szparę ktoś mnie podgląda Szkoda, że nie ma zamykanych normalnie przebieralni.

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 19:48   #4713
201604200942
Konto usunięte

z takimi przykrótkimi zasłonami spotkałam się na szczęście w mniejszych sklepach, więc jak widzę, że jest szpara i nie mam mozliwości zmiany przymierzalni, to wychodzę ze sklepu.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 20:10   #4714
201604190949
Konto usunięte

Co to pakujących się dzieci to bardzo dobrze działa wywarczenie słowa "WYJDŹ". Długo nikomu nie zajrzą

Trzeba się liczyć z tym, że się rozbeczy i mamuśka dostanie piany na pysku.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 20:14   #4715
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Hm, nigdy mi nikt nie wlazł do przymierzalni

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 20:24   #4716
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Co to pakujących się dzieci to bardzo dobrze działa wywarczenie słowa "WYJDŹ". Długo nikomu nie zajrzą

Trzeba się liczyć z tym, że się rozbeczy i mamuśka dostanie piany na pysku.
Dzisiaj musiałam skorzystać z publicznej toalety (), oczywiście bez zamka. Jakaś laska otworzyła drzwi, a ja wzięłam klamkę i tak trzasnęłam, że chyba ludzie w promieniu kilometra słyszeli.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 20:30   #4717
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Dzisiaj musiałam skorzystać z publicznej toalety (), oczywiście bez zamka. Jakaś laska otworzyła drzwi, a ja wzięłam klamkę i tak trzasnęłam, że chyba ludzie w promieniu kilometra słyszeli.
Trzeba było zapytać czy chce się przyłączyć i mrugać oczkiem

Bez kitu, zrobię tak przy okazji.
Stary 2013-02-19, 20:32   #4718
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
nieładnie. Powinnaś koleżankę przeprosić, że zajęłaś jej miejsce
a tak serio to, w takich chwilach żałuję, że nie potrafię być stanowcza tylko zachowuję się jak ciepła klucha
Stary 2013-02-19, 20:42   #4719
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba było zapytać czy chce się przyłączyć i mrugać oczkiem

Bez kitu, zrobię tak przy okazji.
,,O, wchodź! Mogłabyś mi otworzyć śmietniczek i odpakować świeżą podpaseczkę?''.
Cytat:
nieładnie. Powinnaś koleżankę przeprosić, że zajęłaś jej miejsce
a tak serio to, w takich chwilach żałuję, że nie potrafię być stanowcza tylko zachowuję się jak ciepła klucha
Ja reaguję gwałtownie, ale nigdy nic nie mówię... jak wychodzę, to już paniusi nie ma.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 20:52   #4720
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Ja mam takiego psa wielkości kota, na początku zawsze na gości szczeknie, ale potem to albo domaga się głaskania, albo idzie spać gdzieś w kąt i nie zwraca uwagi. Bałabyś się takiego malucha też?
A jak idziesz do kogoś nowego i ten ktoś ma psa, to zgadzają się na zamknięcie go w pokoju? Z ciekawości pytam, bo ja bym nie miała nic przeciwko, i bym zamknęła
Nie no takiego psa to sie nie boje, ale jeśli idę do koleżanki, która ma dwa psy, które co chwila szczekają, jak telefon dzwoni, puka ktoś do drzwi, lub jak ktoś wstanie? To jest chore... A małe psy toleruje chociaż kiedyś mały Jamnik sie na mnie rzucił ;/ drzwiami go potraktowalam

Szczerze mówiąc, jeśli ktos by miał w domu psa typu buldog lub rottweiler, prosilabym o zamknięcie.
Stary 2013-02-19, 21:09   #4721
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
,,O, wchodź! Mogłabyś mi otworzyć śmietniczek i odpakować świeżą podpaseczkę?''.

Ja reaguję gwałtownie, ale nigdy nic nie mówię... jak wychodzę, to już paniusi nie ma.
Myślałam bardziej o takim "come to me gurl " i rozchylenie nóg

Co do psów, po dzisiejszych spacerach znów nie ogarniam umysłem co zawierają czaszki ludzi, którzy mają małe psy chętnie biegnące do dużych psów, mogących zrobić im krzywdę nawet przez przypadek i nie trzymają ich na smyczach.

Chyba średnio gramatyczne jest to zdanie ale jestem zbyt zmęczona żeby je poprawiać.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

I jeszcze jedno!
Jak wszyscy wiedzą pada śnieg. Pada chamsko na chodnik, który muszę odśnieżać, bo jak ktoś sobie coś złamie przez niego to nas pozwie i będzie niefajnie. Odśnieżając robię sporo hałasu bo staram się zrobić to do gołej kostki i jestem odwrócona tyłkiem w jedną stronę i dodatkowo pochylona i kaptur mi spada na oczy. Kiedy widzę, że zbliża się jakiś przechodzień przestaję odśnieżać i robię mu miejsce do przejścia.
Ale na miłość boską, oczy mam tylko z przodu, nie mam ich ani na dupie ani na plecach ani na łokciach ani na łydkach!
Dlaczego ludzie zbliżający się do mnie z tyłu, których nie widzę ani nie słyszę, nie mogą powiedzieć "przepraszam"? Ok, niektórzy omijają mnie po zaśnieżonym trawniku, ich wybór. Ale jest dużo takich, którzy mają pretensje, że prawie im oka trzonkiem łopaty nie wybiłam.
No sorry bardzo, następnym razem postaram się bardziej i nie będzie już "prawie".
:[
Stary 2013-02-19, 21:20   #4722
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

a ja wam powiem, że dzisiaj dzięki "Wydarzeniom" na Polsacie dowiedziałam się, że 50 kg to jest pół tony Gdzie się podziali kompetentni dziennikarze?

Materiał nie był na żywo. Był to reportaż o mamie niepełnosprawnego chłopca, który właśnie waży 50 kg. Raptem dwa zdania później dziennikarz powiedział, że mama codziennie dźwiga pół tony.

Ja nie wiem, czy nikt (owy prowadzący, wydawca i inni ludzie pracujący przy tym materiale) tego nie zauważyli? Bo chyba nie są tacy głupi, żeby nie wiedzieć, ile to tona. No chyba że zauważyli, ale im się nie chciało podkładać głosu do tego jednego ujęcia jeszcze raz i uznali, że to widz jest głupi i nie zauważy.
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:25   #4723
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
a ja wam powiem, że dzisiaj dzięki "Wydarzeniom" na Polsacie dowiedziałam się, że 50 kg to jest pół tony Gdzie się podziali kompetentni dziennikarze?

Materiał nie był na żywo. Był to reportaż o mamie niepełnosprawnego chłopca, który właśnie waży 50 kg. Raptem dwa zdania później dziennikarz powiedział, że mama codziennie dźwiga pół tony.

Ja nie wiem, czy nikt (owy prowadzący, wydawca i inni ludzie pracujący przy tym materiale) tego nie zauważyli? Bo chyba nie są tacy głupi, żeby nie wiedzieć, ile to tona. No chyba że zauważyli, ale im się nie chciało podkładać głosu do tego jednego ujęcia jeszcze raz i uznali, że to widz jest głupi i nie zauważy.
a może oni zsumowali ten ciężar?
w sensie, że nosi go 10 razy, więc w sumie to będzie pół tony
Stary 2013-02-19, 21:28   #4724
201705250955
Konto usunięte

Słuchajcie, ze 2 tyg. temu spotkała mnie dziwna sytuacja. Jestem na mieście, bardzo mocno sypie śnieg, jest wiatr, godzina 19. Stoję na przystanku tramwajowym sama, podchodzi do mnie starsza pani. Mówi, że ktoś zostawił na drugim przystanku (obok) torbę. Mi się trochę spieszyło na tramwaj, bo musiałam jeszcze kupić bagaż, ale myślę sobie - przecież ktoś pewnie teraz umiera ze strachu (mi też się zdarzyło zgubić... laptopa i na szczęście ktoś mi pomógł). To było w Wa-wie na Placu bankowym, tam nie ma żadnej policji ani niczego takiego. Pani wpadła na pomysł, żeby otworzyć przednią klapę - może jest jakiś kalendarz, nr telefonu, żeby zadzwonić i zgłosić zgubę. No więc otwieram przy tej pani torbę i rzeczywiście był jakiś kalendarz! Przeglądam, obok dużo dokumentów, świstków i szukam jakiegoś nr. Całość trwała z 4-5 minut. Wtem napada na mnie i starszą panią jakaś baba i krzyczy: czemu panie grzebią w mojej torbie! Moja mina była czymś pomiędzy: - - . Babka nam powiedziała, że poszła do kiosku, (który chyba był już nieczynny), a że śnieg padał i przystanek był pusty (hahaha) to zostawiła torbę. Prawdopodobnie jak ona wyszła to ja wysiadłam z tramwaju (przesiadałam się). W ogóle zaczęła nas wyzywać od najgorszych, że jakim prawem jej grzebiemy i że jakim prawem podchodzimy do jej torby. Generalnie nawet po uświadomieniu jej, że tyle czasu jej nie było, a na przystanku pusto i ciemno, wokół też, nie usłyszałyśmy ani dziękuję, ani przepraszam, ani nic. Totalna żenada i ogólnie babka mnie zraziła do pomocy innym
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:35   #4725
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:50   #4726
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
a może oni zsumowali ten ciężar?
w sensie, że nosi go 10 razy, więc w sumie to będzie pół tony
o tym nie pomyślałam lol
Mogli w takim razie powiedzieć że "10x dziennie nosi 50kg ciężar"

ja jakbym poszła 10 razy do sklepu i za każdym razem zrobiła 5 kilogramowe zakupy, to nie powiedziałabym potem że "niosłam dziś 50 kg zakupów! jestę siłaczę" bo to by oznaczało jednorazowe wykonanie czynności. Co innego "dziś 10 razy niosłam 5 kilogramowe zakupy"
Stary 2013-02-19, 21:58   #4727
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
o tym nie pomyślałam lol

ja jakbym poszła 10 razy do sklepu i za każdym razem zrobiła 5 kilogramowe zakupy, to nie powiedziałabym potem że "niosłam dziś 50 kg zakupów! jestę siłaczę" bo to by oznaczało jednorazowe wykonanie czynności. Co innego "dziś 10 razy niosłam 5 kilogramowe zakupy"
Ale brzmi bardziej dramatycznie, o co chyba chodzi w tego typu programach

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:02   #4728
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
o tym nie pomyślałam lol

oj musieli przecież dodać trochę dramatyzmu
pół tony brzmi przecież gorzej niż 10 razy po 50 kg
Stary 2013-02-19, 22:14   #4729
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
oj musieli przecież dodać trochę dramatyzmu
pół tony brzmi przecież gorzej niż 10 razy po 50 kg
no, tylko że ja wtedy zamiast się skupić na dramatyzmie sytuacji i współczuć kobietce, to zastanawiałam się, o co tam chodzi
Stary 2013-02-19, 22:43   #4730
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Ja mam takiego psa wielkości kota, na początku zawsze na gości szczeknie, ale potem to albo domaga się głaskania, albo idzie spać gdzieś w kąt i nie zwraca uwagi. Bałabyś się takiego malucha też?
A jak idziesz do kogoś nowego i ten ktoś ma psa, to zgadzają się na zamknięcie go w pokoju? Z ciekawości pytam, bo ja bym nie miała nic przeciwko, i bym zamknęła
Ja bym nie zamknęła, bo mój pies jest bardzo ciekawski i by przez całą wizytę szczekał i drapał w drzwi. Najwyżej próbowałabym go trzymać na rękach, ale to przecież niemożliwe cały czas.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
No wiem, mam koleżankę, co boi się pomidorów
Że jak? A czemu?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:50   #4731
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Oglądam program "Ciąża w tajemnicy" (masakra, co ja robię ze swoim życiem...no nie ważne) i dziwią mnie kobiety, które nie mają pieniędzy, bo np. są samotnymi matkami i już mają 3 dzieci, które mają "wpadkę" z jakimś kimś i na skutek tego są w ciąży. Dziwi mnie taki nierozsądek. Jak mnie nie stać, to idę do lekarza po antykoncepcję i tyle. Jakbym dzisiaj była w drugiej ciąży, to miałabym lekkiego doła a te babki przy 4 dziecku są takie wyluzowane. Nie ogarniam .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:56   #4732
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Słuchajcie, ze 2 tyg. temu spotkała mnie dziwna sytuacja. Jestem na mieście, bardzo mocno sypie śnieg, jest wiatr, godzina 19. Stoję na przystanku tramwajowym sama, podchodzi do mnie starsza pani. Mówi, że ktoś zostawił na drugim przystanku (obok) torbę. Mi się trochę spieszyło na tramwaj, bo musiałam jeszcze kupić bagaż, ale myślę sobie - przecież ktoś pewnie teraz umiera ze strachu (mi też się zdarzyło zgubić... laptopa i na szczęście ktoś mi pomógł). To było w Wa-wie na Placu bankowym, tam nie ma żadnej policji ani niczego takiego. Pani wpadła na pomysł, żeby otworzyć przednią klapę - może jest jakiś kalendarz, nr telefonu, żeby zadzwonić i zgłosić zgubę. No więc otwieram przy tej pani torbę i rzeczywiście był jakiś kalendarz! Przeglądam, obok dużo dokumentów, świstków i szukam jakiegoś nr. Całość trwała z 4-5 minut. Wtem napada na mnie i starszą panią jakaś baba i krzyczy: czemu panie grzebią w mojej torbie! Moja mina była czymś pomiędzy: - - . Babka nam powiedziała, że poszła do kiosku, (który chyba był już nieczynny), a że śnieg padał i przystanek był pusty (hahaha) to zostawiła torbę. Prawdopodobnie jak ona wyszła to ja wysiadłam z tramwaju (przesiadałam się). W ogóle zaczęła nas wyzywać od najgorszych, że jakim prawem jej grzebiemy i że jakim prawem podchodzimy do jej torby. Generalnie nawet po uświadomieniu jej, że tyle czasu jej nie było, a na przystanku pusto i ciemno, wokół też, nie usłyszałyśmy ani dziękuję, ani przepraszam, ani nic. Totalna żenada i ogólnie babka mnie zraziła do pomocy innym
O masakra, ja jestem tak ostrożna, że stojąc na przystanku z laptopem nawet nie puszczę rączki od torby a ta go zostawia...

Stary 2013-02-19, 22:58   #4733
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
O masakra, ja jestem tak ostrożna, że stojąc na przystanku z laptopem nawet nie puszczę rączki od torby a ta go zostawia...
W ogóle, jaka bzdura, że babka zamiast podziękować, zwyzywała. Ja bym była wdzięczna, że ktoś się zainteresował. Przez takie wariatki, potem nikt nie pomoże nawet z rozmienieniem pieniędzy na drobne, żeby mieć na bilet .
Stary 2013-02-19, 23:01   #4734
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Oglądam program "Ciąża w tajemnicy" (masakra, co ja robię ze swoim życiem...no nie ważne) i dziwią mnie kobiety, które nie mają pieniędzy, bo np. są samotnymi matkami i już mają 3 dzieci, które mają "wpadkę" z jakimś kimś i na skutek tego są w ciąży. Dziwi mnie taki nierozsądek. Jak mnie nie stać, to idę do lekarza po antykoncepcję i tyle. Jakbym dzisiaj była w drugiej ciąży, to miałabym lekkiego doła a te babki przy 4 dziecku są takie wyluzowane. Nie ogarniam .
Życia nie znasz dziewczyno. Raz była tam 40-latka, która była w 9 ciąży. Też nie miała pieniędzy. Twierdziła, że jakby kupowała antykoncepcję to nie stać by ją było na dojazdy do pracy.

Stary 2013-02-19, 23:05   #4735
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Życia nie znasz dziewczyno. Raz była tam 40-latka, która była w 9 ciąży. Też nie miała pieniędzy. Twierdziła, że jakby kupowała antykoncepcję to nie stać by ją było na dojazdy do pracy.
No tak, bo 9 dzieci gwarantuje życie w luksusie
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 23:11   #4736
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
No tak...mam tylko jedno, żyję w pałacu i mam złote klamki i armaturę sanitarną . Nie zostanę gwiazdą TLC .
Stary 2013-02-19, 23:31   #4737
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Oglądałam ten odcinek I starsze dzieci nie mogły liczyć na żadną pomoc z jej strony, musiały same na siebie zarabiać, bo mama była zajęta płodzeniem kolejnych dzieci. Nóż się w kieszeni otwiera Z tego co pamiętam po 9. porodzie poddała się "sterylizacji".
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 03:59   #4738
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Ja tez się dziwię, ale jak lekarze protestowali przeciwko nowej ustawie to pacjenci z miłą chęcia obrzucali ich błotem zamiast sie przyłączyć
Może mieli tak zlasowane przez media mózgi, że dokładnie nie wiedzieli o co chodzi. Wiedzieli, że problem tkwi tylko w "karze" za błędy w receptach chodzi.Wiesz jak to jest tu, "u nas " : http://img2.demotywatoryfb.pl/upload...17qvms_600.jpg

Cytat:
Napisane przez winter76
Poza tym druga sprawa- mówisz, że w tym czy tamtym szpitalu kolejka jest krótsza, termin szybszy. I wiesz co odpowiada 2/3 pacjentów? Ze oni nie będą nigdzie jeździć, to za daleko, a tu mają blisko i po drodze
Tak może to wyglądać z jednej strony. Z mojej to wygląda tak : nie jeżdżę samochodem, do "mojego" miasta z lekarzami mam 35 min autobusem, który jeździ raz na godzinę. Z "mojego" miasta wysyłają mnie gdzieś tam w świat np. do Gdańska, bo tam są limity i krótsze terminy. A więc - autobus, pociąg i taksówka, bo nie znam Gdańska. Taka wizyta kosztuje mnie prawie cały dzień (dodać trzeba oczekiwanie na połączenia) i ponadplanowe wydatki. Mam prawo być wściekła ? Tylko, jak to dobrze dacn zaznaczyła : ludzie w złym kierunku pretensje kierują.

Cytat:
Gdzie tak jest?
Ja mam akurat doświadczenia z Holandii.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 07:41   #4739
Kadin_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Takie zachowanie jest głupie, obcy pies to nie zabawka i ugrysc zawsze moze.
Kurcze moze ja zbyt wiele widziałam ale po prostu boje sie tego co moze zrobic duzy pies i czuje sie niekomfortowo jak psy biegaja luzem.
Nie dziwie się, że się boisz. Chociaż ja bardziej się boję małych, wrednych "maskotek" niż dużych. Nie raz miałam tak, że jakieś yorkopodobne szczekało na mnie czy łapało za buty ( a buty to rzecz święta ). Jak raz właściciel nie reagował to baaaardzo głośno powiedziałam do mojego zdejmując jej kaganiec " xxxx zobacz jakie mięsko. Zjedz na obiadek bo w domku dzisiaj nie ma". Właściciel yorkopodobnego oburzony zabrał psinkę na rączki.
Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Ja jako właścicielka spaniela, który chodzi bez kagańca jest zupełną ci.pą i ciapą słyszę często: nie podchodz do pieska bo pewnie ugryzie. Tak, już to widzę. To ja muszę na podwórku odganiać inne psy od niego, dzieci uwielbia i w ogóle jest bardzo ufny. Gdyby ktoś nam się włamał do mieszkania mój pies na pewno przyszedłby na głaskanie do złodzieja albo zaczął go lizać Uwielbia listonosza i wszystkie koty ( nie zawsze z wzajemnością).
Łojezu jak ja bym chciała to słyszeć w stosunku do mojego psa Nie musiałabym się produkować, że nie wiem jak zareaguje na dziecko bo nie ma w swoim otroczeniu żadnego i nie wiem czy nie potraktuje małego człowieczka jako zabawkę.

Cytat:
lepiej jak rodzice ostrzegają dziecko niż pchają ich rączki na pieska
Otóż to
Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
Nie no takiego psa to sie nie boje, ale jeśli idę do koleżanki, która ma dwa psy, które co chwila szczekają, jak telefon dzwoni, puka ktoś do drzwi, lub jak ktoś wstanie? To jest chore... A małe psy toleruje chociaż kiedyś mały Jamnik sie na mnie rzucił ;/ drzwiami go potraktowalam

Szczerze mówiąc, jeśli ktos by miał w domu psa typu buldog lub rottweiler, prosilabym o zamknięcie.
A jak by właściciel się nie zgodził ? Ja swojej nigdy nie zamknę- ona jest w swoim domu, może chodzić gdzie chce. Jeśli się ktoś boi to nie musi przychodzić do mnie. Można się spotkać na mieście co by utrzymywać kontakt

Edytowane przez Kadin_
Czas edycji: 2013-02-20 o 07:42
Kadin_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 08:19   #4740
bzyczka1
Zakorzenienie

TO fakt, że niektórzy rodzice są strasznie nieodpowiedzialni jeżeli chodzi o dzieci i ich kontakt z psem. Ba! sami też maja w nosie to że pies to "tylko" pies i że może ugryźć. Rodzice mają foksteriera i jeszcze jak z nią wychodziłam to często trafiali się tacy odważni dorośli pies idzie a oni chyc z łapą do niej. Niby foksteriery są łagodne i w ogóle, ale ta rodziców to lepiej niż nie jeden duży groźny pies gryzie i walczy

My naszej córce powtarzamy za każdym razem, że duży piesek i w ogóle, ale że do pieska nei można podchodzić bo piesek może ugryźć. A najbardziej mnie wkurza jak idę z dzieckiem w wózku a z naprzeciwka idzie ktoś z dużym psem, takim co bez problemu dosięgnie pyskiem do mojego dziecka i to ja musze się odsuwać z wózkiem i dzieckiem by pies nie wymacał albo co gorsza nei ugryzł mojego dziecka, nie właściciel z psem

Ostatnio poszłam z dzieckiem do sklepu, otwieram drzwi (dziecko dość sprawnie sobie radzi już z wchodzeniem i całą resztą) nagle mija nas starsza pani i po pierwsze, najpierw torbą oberwałam ja, później drzwiami moja córka. Bo pani chce kupić stanik, co tam inni ludzie.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości