|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
będę się wtedy też przeprowadzać (w sensie z jednocyfrową ilością tyg do ... boom), ojjjj stresior będzie, że hej! mam nadzieję, że będę miała internet, żeby czytać relacje z waszych porodów!Cytat:
woda z powietrza, chociażby jej niewiele było, skrapla się na ścianie jeśli ta ma coś koło 13 stopni chyba... a 50% to wcale nie taka wysoka wilgotność - według mnie minimalna dla dobrego samopoczucia śluzówek. no ale dobrze, że póki co grzyba się pozbyliście - oby nie wrócił!Cytat:
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Właśnie wczoraj nam kuzynka Tż powiedziała, że ma taki i była zadowolona. Trochę ciezki ale ja w domu mieszkam wiec dla mnie to nie duzy problem. Ona twierdzi, ze to jedyna wada tego wózka.
Ja zastanwiam się nad buzz 4
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie tak. ciekawe co bedzie po porodzie...
|
|
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie! musze neta załatwić bo przecież nie mogę przegapić najlepszego! ![]() dobra! lecę! jutro trzeba rano wstać dobranoc |
|
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz nie wiem czy po przeprowadzce zmiesci sie do nowej lazienki...pewnie zostanie tu
|
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie po suszeniu mam dywan z włosów na podłodze. Masakra. Ale zawsze tak miałam przed ciążą też.
|
|
#4177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja na bank nie założę! Miałam plan żeby w ciąży śmignąć chociaż z raz do Mikołajek na basen, ale przeraziłam się patrząc na to co się stało z moją dupą i moimi udami. Pomijam to, że mam całą dupę w rozstępach, przywykłam, ale mam taki kuź.wa cellulit jakiego do tej pory nie miałam. A przecież masuję się, smaruję i ![]() Oby później było łatwo pozbyć się tego dziadostwa
|
|
#4178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd ja to znam Cytat:
Czekamy na foty ciuszków
|
||
|
|
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
jezu, ile wy żeście naskrobały??? czy to mnie tak dzisiaj nie ma? nawet nie nadrabiam!
widzę, że temat teściowych... to ja zamilknę lepiej ostatnio jest cisza (pewnie przed burzą jak zwykle), więc nie będę wywoływać wilka z lasu.... ale o swoim klimacie z teściową już kiedyś pisałam....zresztą z mamą też czasem mam dziwne klimaty... mała dopiero poszła spać. a mi się kąpiel marzy, ale tak późno już...... chyba się wyprysznicuję i idę spać.. JUTRO WIZYTA! |
|
|
|
#4180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam.
Cytat:
Moja wiadomośc przyjęła raczej z obojętnością, ale ma już 4 wnuczki wiec pewnie dlatego. Pyta czasem jak się czuję, ale nic poza tym. Jeśli chodzi o wyprawkę to też się nie zaangażowała ale to wiadomo każdego indywidualna sparawa.
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
gin Ci nie nie mówił? bo jak nie jesz dużo to strasznie dużo Ci przybrało, pewnie za dużo wody się zbiera, nie wiem czy to nie jest groźne?
gdzieś czytałam, ze jak się przytyje 2kg w tydzień to trzeba lekarzowi dac znac
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-02-19 o 22:59 |
|
|
|
#4183 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I cholernie mnie wkurza, jak ktoś wchodzi do - dajmy na to - laboratorium i nie pyta kto jest ostatni w kolejce. Orientuje się po przyjściu następnej osoby - pod warunkiem, że ta zapyta kto ostatni. Jeśli jest przynajmniej trzech z rzędu, którzy się nie skapną, by o to spytać robi się istny armagedon. ![]() I jeszcze mnie denerwuje brak orientacji i reakcji kasjerów na to kto stoi w uprzywilejowanych kolejkach. Czuję się w ciąży naprawdę nieźle i skoro się wybieram na zakupy do marketu, to widocznie mam siły zarówno na łażenie i na stanie w kolejce - jasne, buuuutttttt... Skoro kurka wodna, jakiś mądry ktoś marketingowy wymyślił sobie w danym markecie te kasy dla: płacących kartą visamonalisa, dla wielkich gabarytów, dla osób under 10 artykułów, dla niepełnosprawnych, dla osób z małymi dziećmi, dla ciężarnych i Bóg wie jakich innych cudaków, to do jasnej ciasnej tego PRZESTRZEGAM. I nie trafi do mnie żadne tłumaczenie, że pani na kasie nie zauważyła kobiety z dzieckiem, czy innego pod laską. Pracowałam 3 lata w realu na kasie i ZAWSZE rewidowałam klientów wzrokiem, jak ustawiali się do uprzywilejowanej grzecznie zwracając uwagę. Cytat:
![]() 2) Do której kamery trzeba się uśmiechnąć? ![]() Cytat:
I nikt jeszcze mnie nie zawołał do wyjaśnień. ![]() Czytam sobie daleeeej.
|
|||
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
spoko u moich teściów będzie to 8 wnuk.. zapytali się tylko jaka płeć i jakie imię.. I co jakiś czas sie pytaja czy brzuch mi rośnie..
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Ja tam nie "wymagam", żeby się jakoś się ekscytowała. Moja mam się nie ekscytuje zbytnio poza nadopiekuńczością. Przaz długi czas nawet nikomu nie mówiła, że będzie babcią. A pomocy od teściów nie oczekuję bo przecież jesteśmy osobną rodziną i powinniśmy sami sobie poradzić z tymi wszytskimi wydatkami, ale nie zaprzeczam, że miło by było. Zwłaszcza, że mamy budowę na głowie i jeszcze 3 komunie i na prawdę do czerwca zwaliło się na nas tyle wydatków, że dobrze, że mamy kase na oszczędnościówce.
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też nie wypadają, ale za to nie zauważyłam by tak fantastycznie szybko rosły jak wszyscy opowiadają. No i w II trymestrze zdecydowanie pogorszyła mi się cera. Raz, że wyszły mi już 2 pryszcze ( gdzie normalnie nie mam od lat) a dwa i to przede wszystkim strasznie mi się wysuszyła, więc kupiłam krem z phenome nawilżający...zobaczymy czy zdziała cuda.
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 9kg, a jestem sporo za Axella. dziewczyny tez pisaly, ze juz maja ok. 10kg...http://parenting.pl/portal/przyrosty...w-ciazy-wykres ktoras dzisiaj podala 12 kg w 29 tyg. wiec miesci sie.
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-02-19 o 23:31 |
|
|
|
|
#4189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4190 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo spokojnie i grzecznie mówiłam, że "proszę chwileczkę poczekać, bo tamta pani była przed panią" i najczęściej nikt już nie dyskutował. Kurcze, a będąc klientem zawsze jak widziałam ciężarne, to przepuszczałam przed sobą. Nawet teraz łapię się na tym! Siedzę w labku, wchodzi brzuchatka, a ja chcę wstawać z krzesła. Cytat:
Cytat:
Nic nie mówię, niech szyje jak ma radochę. Pociesza mnie tylko to, że siostra tż też jest w ciąży - 2 miesiące za nami. Tak więc zawsze będzie wymówka, że to niech zostanie dla drugiego wnusia. Z drugiej strony już mi głupio, nie wiemy jak jej przetłumaczyć, że ma przestać, bo to nie kosztuje złotówkę za sztukę. A! axella, nie wiem czemu mi nie zacytowało. Co do becikowego. Są 2 z państwa. Jedno jest państwowe, wtedy nie może przekroczyć tego 1900-coś tam netto/os. A drugie jest związane z zasiłkiem rodzinnym. Jeśli nie przekracza 500-ileś tam/os., to dostajesz dodatkowy 1000zł, czyli razem 2000zł. Jeden na drugi nie ma żadnego wpływu. ![]() ...jeszcze 3 strony. |
|||
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytam jak narzekacie na złe traktowanie ciężarnych w kolejkach i powiem Wam... przyzwyczajajcie się
potem jest jeszcze gorzej... Rzadko, bo rzadko, ale zdarza mi się gdzieś jechać z córką komunikacją miejską np. Teraz najczęściej ona już na nogach, ale nie dawno jeszcze w wózku. Wejście np. na stację SKMki, którą jeżdżę z wózkiem graniczy z cudem. NIGDY mi się nie zdarzyło, żeby ktokolwiek chciał mi pomóc. Młodzi faceci przechodzą obok i za nic mają, że kobieta się szarpie z wózkiem po schodach. Zawsze się śmieję do tż, że świat to jest jednak pełen "rycerzy" ![]() W autobusach na widok wózka ludzie robią miny takie, jakbym im wyrąbała maczetą pół rodziny. Ostatnio byłam w sklepie spożywczym. Z brzuchem i z Młodą na rękach. Myślicie, że ktokolwiek chciał mnie przepuścić w kolejce? ![]() No niestety, nie ma zrozumienia w naszym społeczeństwie, oj nie ma
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że u Axelli to też kwestia wzrostu... Myślę, że dziwnym byłoby gdybym ja przy 158 przytyła tyle samo co Axella z jej 180... Nie mniej jednak warto podpytać lekarza, bo Mysia ma racje, jeśli to zatrzymywanie się wody w organizmie to może to być objaw zatrucia ciążowego. Ale mam nadzieję, że żadną z nas to nie spotka...
|
|
|
|
|
#4193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
Jedyna wada jaką ma (poza ceną) to ze miejsce na torbę jest nisko i ona musi owijać w siatke to co tam kładzie.. ale myśle ze to tez wina pory - zima.. Ja jutro jadę ogladać ten wózek na żywo i może będę szukała jakiegoś używanego.. |
||
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wydawalo mi sie, ze napisala ponad 80, wiec wyobrazilam sobie 80 i pol hehe. a to, ze juz ma prawie 90 na wadze i niewiele do setki potraktowalam jako ciezarna-panikujaca |
|
|
|
|
#4195 |
|
Zadomowienie
|
Nacytowalam i padł intetnet w kompie
![]() Jutro napiszę. Axella tylko dostanie zje.bke za to, że waży się wieczorem! Ważymy się rano, po porannej toalecie! Dobranoc! Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2013-02-20 o 00:06 |
|
|
|
#4196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza wieczoremCytat:
chyba nawet na pewno ![]() Cytat:
![]() dzień dobry i za wszytskie wizyty dzisiaj
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
hello witam sie w 29 TC!!!!
U NAS JEST znowuu śnieggggg ( ja chce wiosneeee szykuje sie do szkoly a pozniej do firmy zwolnionko zawiezc....
|
#4198 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się środowo
Już od rana niemam humoru- prawie cała noc niespałam, a jeszcze tż do pracy wcześniej wstawał i zdąrzyłam się z nim posprzeczać bo pyta sie mnie czego się niewyspałam- no to mu mówie- "trzeba było tak niechrapać całą noc!!" ![]() Dyskutowałyście wczorej na temat teściów- ja już kiedyś pisałam ,że swojej teściowej tak nienawidze chyba jak nikogo innego.....teścia to tak neutralnie traktuje, niewtraca się, czasem coś zapyta, a teściowa jeśli mowa o ciązy to tylko z raz czy dwa zapytała się jak się czuje, ale czy z małą wszytsko w porzadku, czy wyprawke kompletujemy to nieinteresuje się....mam ją wogóle w ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- za 29 tc---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4199 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 29 tc!Cytat:
![]() ---- Wstałam, podniosłam roletę i znowu przerażenie w oczach! Kurka wodna- po kij ten śnieg tak napierdziela Wiosna niech już idzie, prawie marzec mamy...Poza tym, u mnie nocko z bani. Najpierw nie mogłam spać, później się wierciłam, a nad ranem złapał mnie cholerny skurcz w łydce, więc już totalnie po spaniu... Młody siedzi sobie spokojnie, wczoraj sprzedał mi raptem kilka małych kopniaków, ale grunt, że sprzedał, więc wnioskuję, że wszystko ok... Ogólnie coś czuję w moczu, że podobnie jak wczoraj, będzie dzisiaj "nie mój" dzień...
|
|
#4200 |
|
Rozeznanie
|
Znów rano nadrabiam,
co do teściów - bardzo się cieszą z wnuka, na razie nic nie kupują bo ludzie starszej daty chyba nie chcą zapeszać, chociaż wiem, że dużo od nich nie dostaniemy - sami nie mają za wiele, ale bardzo się o mnie martwią, wypytują więc nic więcej od nich nawet nie oczekuję ![]() Ktoś pisał o wózkach mutsy - bardzo chciałam 4rider'a - ale jakoś przekonał a mnie mura - niemniej wózek jest rewelacyjny, zwinny, duże koła, i mocno trzyma cenę, A cellulitu jeszcze nie widzę, tzn. jakiś tam mały mam, ale zawsze miałam, rozstępów nowych też jeszcze nie odnotowałam się troszkę się w duchu cieszę, ale mam jeszcze 15 tyg żeby nadrobić.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

są wymienne smoczki i można dokupić też taką nasadkę do kubka niekapka 

woda z powietrza, chociażby jej niewiele było, skrapla się na ścianie jeśli ta ma coś koło 13 stopni chyba... a 50% to wcale nie taka wysoka wilgotność - według mnie minimalna dla dobrego samopoczucia śluzówek. no ale dobrze, że póki co grzyba się pozbyliście - oby nie wrócił!
Ślub 27. X. 2012
a już były takie ładne 

ostatnio jest cisza (pewnie przed burzą jak zwykle), więc nie będę wywoływać wilka z lasu.... ale o swoim klimacie z teściową już kiedyś pisałam....

zwłaszcza wieczorem
za 29 tc