Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 09:20   #4231
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

vujka brawa za 100dniowke
Stary 2013-02-20, 09:21   #4232
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
dzięki humpback, wypróbuje

nie ja
oo już znalazłam sorry
nawet niedaleko ta hurtownia mich rodziców

vujka, banka

aż sprawdziłam ile nam zostało i okazuje się że u nas dziś studniówka
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:25   #4233
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Hej znowu z rana was nadrabiam wczoraj mieliśmy 100 dniówkę czy u was też tak pięknie świeci słońce? tylko po co ten śnieg
świeci ale chowa się często za chmurkami, wypadałoby jakiś spacer sobie zrobić
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:35   #4234
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny dobijacie leżącą
no ale czym? leż, odpoczywaj, i ciesz się Julką

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
helloł,
dawno się nie odzywałam, bo przeprowadzki ciąg dalszy, w między czasie urodziny męża no i dziś jeszcze stolarz przyjdzie więc znowu sprzątanie.
No i witam sie w 27 tc
Dziś mam wizytę u gina,zobaczymy co tam u małego. Niko kopie jak szalony
Ja tam się ciesze, że szaro buro za oknem, bo i tak większość czasu leżę w łóżku i nie jest mi żal ze nie wychodzę.
za 27t a reakcji teściowej nie zazdroszczę, ja wolę totalne olewanie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:41   #4235
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
hello witam sie w 29 TC!!!!
U NAS JEST znowuu śnieggggg ( ja chce wiosneeee
szykuje sie do szkoly a pozniej do firmy zwolnionko zawiezc....

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
cholercia, to by pewnie... wymiana okien i docieplenie porządne pomogły, ale to nie takie hop siup... ewentualnie można zrobić ogrzewanie ścienne najnowszy hit, podobne do podłogówki, tylko że na ścianie i go nie widać. ale wtedy grzyb nie ma szans niestety tanie to to nie jest, więc najpierw poobserwujcie, co się teraz będzie działo
Obawiam się, że wymiana oknien by jeszcze pogorszyła sprawę bo jeszcze bardziej by zaizolowało. Moja ciocia ociepliła dom i wymieniła okna na plastiki i teraz dopeiro walczy z grzybem, ale ona nie ma za bardzo czasu na witrzenie. Na razie zostwilismy wiekszy dostęp powietrza, wietrzymy, żeby ten środek wyparował. A ja będę się brała za porządkowanie ciuszków

Cytat:
13 jak na 30 tydz to wcale nie źle ja mam 9 do przodu w 23 tyg
no robi mi sie już taki dzyndzel. Mąż się śmieje, że mi sisiak rośnie
Ja się dowiem jutro ile mi przybyło bo wstyd się przyznać ale wagi nie posiadam. Odkąd miałąm 2 wagi i każda w innym miejscu domu pokazywała inna wagę nie kupuję już. A to nie były wagi za 20zł z biedronki tylko wydawać by się mogło, że porządne.
Pępek mi jeszcze nie wyszedł. Właśnie wczoraj się zastanwiałam, czy jest szansa, że wogole nie wyjdzie???

U mnie też pełno śniegu...chyba będę musiała jutro obudziać Tż, żeby pojechał ze mną do lekarza jak tak dalej bedzie. JEszcze do lekarza spoko bo droga główna i odśnieżona, ale muszę do babci podjechać po ser biały.
Kurde znów musze robić impreze bo rodzina Tż obchodzi urodziny i pewnie i tak by przyjechali. A ostatnio urodziny Tż przypłam bólem brzucha, pleców i dodatkową wizytą u lekarza.

ALe miałam beznadziejną noc. Na łóżku mojego brata po prostu nie da się spać. Nowe łóżko ale tak dziwnie wyprofilowane, pochylone...do 2 nie mogłąm zasnąć. Tż przyszedł po 6 i znów nie mogłam spać.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:41   #4236
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no ale czym? leż, odpoczywaj, i ciesz się Julką

za 27t a reakcji teściowej nie zazdroszczę, ja wolę totalne olewanie
bo jak wy piszecie, że chcecie przytyć max 10 kg a tu u człowieka zapowiada się 16 albo lepiej to się czuje jak sumo
Stary 2013-02-20, 09:42   #4237
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
aż sprawdziłam ile nam zostało i okazuje się że u nas dziś studniówka

Cytat:
świeci ale chowa się często za chmurkami, wypadałoby jakiś spacer sobie zrobić
no u mnie się już schowało i nie jest tak pięknie

Cytat:
Napisane przez vujka
wczoraj mieliśmy 100 dniówkę

Cytat:
Napisane przez pearl87
jak mi zostaje, to zwykle jakąś pastę do chleba robię (albo coś takiego http://kotlet.tv/pasta-z-soczewicy-i-cebulki - ale ja zwykle jeszcze czosnkuję i cytrynuję ją , można pomidorki też dorzucić, albo jajka ugotowane wkroić, co tam będziesz miała pod ręką, z rybą wędzoną też jest dobra), albo zostawiam do nadzienia do pierogów, a raz robiłam krokiety z takim nadzieniem i też wyszły smaczne
dzięki to zrobię sobię na piątek na śniadanie
Stary 2013-02-20, 09:45   #4238
diabli
Zakorzenienie

dzien dobry, wstalam, a wlasciwie wykulalam sie z lozka, bo jakis nawiedzony ktos postanowil do mnie zadzwonic, a kiedy juz doczlapalam do telefonu rozmyslil sie to nic, ze zasnelam o 4...przeciez 10 to juz pozna godzina. zatem caaaaaly dzien przede mna i na pewno bedzie bardzo radosny i pelen energii i na pewno docenie jaki jest dluuugi i fajny. ehh. ide na sniadanie.

trzymam kciuki za wszystkie wizyty ( Axella i Vil), gratuluje tez skonczonych i zaczetych kolejnych tygodni. niech ten czas tak nie zasuwa, bo snieg za oknem, a ja mialam sie przeprowadzic przed porodem
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:47   #4239
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
bo jak wy piszecie, że chcecie przytyć max 10 kg a tu u człowieka zapowiada się 16 albo lepiej to się czuje jak sumo
wiesz, chcieć to ja sobie mogę bez silnej woli, przystopowania zachcianek na czekoladki, lody czy bitą śmietanę i zaprzestania wieczornego obżarstwa, to jest bardzo mało prawdopodobne no ale i tak mimo to bym chciała
Stary 2013-02-20, 09:50   #4240
nuna2
Zakorzenienie

hump a wiesz, że my mamy praktycznie ten sam termin a ja już mam 9 kg a wcale nie spełniam wszystkich moich zachcianek:P
Stary 2013-02-20, 09:50   #4241
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Gryka-pianka-kokos.
My też. Jest taki w dobrej cenie w zestawie z łóżeczkiem, które chcemy wiec taki zostanie.

Laura

Stary 2013-02-20, 09:53   #4242
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Czytam Was i widzę, że nie jestem sama jeśli chodzi o niezbyt zażyłe kontakty z teściami. Moi zawsze traktowali mnie jak dodatek do swojego syna, zawsze jak mają przyjść dzwonią do niego i mówią "przyjdziemy do CIEBIE", "u CIEBIE, w TWOIM mieszkaniu", "TWOJE auto" (nie wasze), "TWOJ kredyt" itd itp. Przed ciążą pytali go "kiedy TY planujesz dziecko" mimo, że siedzę zawsze obok przy takich tekstach, jakbym mieszkała w NASZYM mieszkaniu na krzywy ryj, albo przyplątała się jakoś przypadkiem i ot jestem bo jestem. Oczywiście nie oczekuję od nich chwały, czerwonych dywanów itp ale czasem mi poprostu przykro jak tak mówią.
Z ciążą podobnie, może z 2 razy im się zdarzyło spytać czy wszystko ok. Czasem pokazuję zdjęcia z USG, teściowa jeszcze spojrzy ale teść jakby się wstydził to oglądać i odcina się od tematu jak może. Ostatnio mąż powiedział im że chce być przy porodzie, teść aż się zagotował i powiedział że absolutnie ma to sobie wybić z głowy, mnie o zdanie nikt z nich nie pytał co ja na to Poza tym wszystko wiedzą najlepiej i to jest chyba najgorsze, podczas ostatniej wizyty teściowa częstowała ciastem, ja jej na to że nie mogę bo wyniki z krzywej są nie za dobre i poprostu nie mogę takich rzeczy, a ci na to, że lekarze się nie znają, przesadzają i ja też przesadzam, jak mam ochotę to mam jeść na co mam ochotę i nie wydziwiać nawet piwo mi wciskali i oburzyli się jak odmówiłam bo "piwo to nie alkohol", a kiedyś teściowej koleżanki pijane po wódce rodziły nic im się nie stało .
Różnego typu badania (toxo, hiv itp.) to dla nich przesada, a lekarze są głupi że to zlecają. Nie dają sobie powiedzieć że kiedyś było inaczej, medycyna poszła do przodu, jest inna opieka prenatalna itd... Obawiam się co to będzie jak maleńki się urodzi i dopiero będę słuchać "mądrości".
Teściowa uwielbia krytykować, jak przychodzi to słyszę: "dlaczego tu nie ma firanek", "ten kwiatek stoi krzywo", "a to mieszkanie to za małe, nie podoba mi się" także milusio
Oczywiście mają też swoje dobre zachowania, czasem zapraszają na jakiś dobry obiadek lub podają przez męża jeśli ja nie mogę przyjść, teściowa nawet raz upiekła ciasto specjalnie dla mnie, teść zawsze jeśli o coś poproszę spełnia prośby chętnie. Generalnie w ciąży bardziej denerwują mnie ich zachowania, szczególnie teściowej. Staram się nie nastawiać negatywnie ale czasem ręce mi opadają przyjaciółkami napewno nie będziemy
Jako że spodziewam się synka, już teraz modlę się żeby kiedyś nie robić przykrości jego wybrance mając takie różne doświadczenia
baaaardzo Cie rozumiem i teraz w ciazy zycze duuuzo cierpliwosci

Nuna, pewnie Ci pepek na wierzch wypycha i dlatego boli teraz to juz nas wszystko bedzie bolalo i powod zawsze bedzie jeden "ciaza" hehe.
Stary 2013-02-20, 09:53   #4243
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
U mnie też śnieg , którego już mam dosyć
Posiedzę z Wami trochę dłużej niż wczoraj, a wieczorem jedziemy na pierwsze zajęcia z SR Dopiero co się zapisywałam, a to już 4 tyg zleciały

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:54   #4244
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Nuna, pewnie Ci pepek na wierzch wypycha i dlatego boli teraz to juz nas wszystko bedzie bolalo i powod zawsze bedzie jeden "ciaza" hehe.
Mnie chyba najbardziej portfel.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:57   #4245
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
hump a wiesz, że my mamy praktycznie ten sam termin a ja już mam 9 kg a wcale nie spełniam wszystkich moich zachcianek:P
no ale ty masz apartamentowiec z przodu, a ja conajwyżej namiot wojskowy jak mi brzuchol wyskoczy to te 3-4 kg co mi brakuje do ciebie, nadrobię bez większego wysiłku

Cytat:
Napisane przez anoxee
Mnie chyba najbardziej portfel

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 09:58   #4246
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Oj nas też. Moje podliczenia są dla mnie po prostu szokujące. Skad nabrać tych pieniędzy? Dobrze, że ubranka dostaliśmy bo jakbyśmy musieli kupić jeszcze je to nie wiem.

Laura

Stary 2013-02-20, 09:58   #4247
lonely_lady
Zakorzenienie

co tu u Was słychać ?
my dzisiaj z Tż zaszaleliśmy- pospaliśmy prawie do 9
zjedliśmy śniadanko, zmieniłam pościel i szybko ogarnęłam mieszkanko.
Ja nie wiem kto tu brudzi, chyba krasnoludki- wczoraj wysprzątałam mieszkanko na błysk a dziś już kurz fruwał nie obyło się bez odkurzacza
sąsiedzi się z nas śmieją, że codziennie pralka i odkurzacz chodzi
Wyprawiłam Tż i teraz mam chwilkę na wizaż

Zaparzyłam sobie cały dzbaneczek zielonej herbatki więc popijając spróbuję Was przelecieć

Aaaa zapomniałam: o 13 przychodzi do mnie położna. Ponad 2 miesiące jej nie było, a mówiła że częściej niż raz na miesiąc będzie przychodziła
Mam nadzieję, że Tż w przerwie nie wpadnie do domu jak ona akurat będzie..
bo by była draka jakby zobaczył, że znowu wbiła się w buciorach

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:01   #4248
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To ja z prośbą, mogłabyś porównać ten Baby Heaven Tako do Baby design Lupo Ostatnio widziałam tylko w necie tego baby heaven, ale wolałabym coś naocznie i nie potrafię znaleźć. Chodzi mi raczej o wagę, generalnie wykonanie i stabilność. Możesz go porównać do jakiegokolwiek innego Tako. Byłabym wdzięczna.
Cytat:
Jenny oglądałaś te wózki?
Mam zapisane modele, ale jednak wczoraj nie byliśmy i nie wiem czy wybierzemy się w tym tygodniu ... Mąż wrócił zmęczony po robocie i zasnął w 5 min, a z tego co wiem to cały tydzień mu się taki szykuje :/

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Aaaa zapomniałam: o 13 przychodzi do mnie położna. Ponad 2 miesiące jej nie było, a mówiła że częściej niż raz na miesiąc będzie przychodziła
Mam nadzieję, że Tż w przerwie nie wpadnie do domu jak ona akurat będzie..
bo by była draka jakby zobaczył, że znowu wbiła się w buciorach
p.Basia przychodzi ? Coś jej długo nie było :/

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Przyszło mi przed chwilą body z muszką! Będzie na chrzest albo na Wigilię A fotki pokażę jak już mi wszystkie przesyłki dojdą.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-20, 10:02   #4249
szczesliwa25
Rozeznanie

Haha, portfel to i mnie boli coraz bardziej...
Tak sie zastanawiam czy te mamy ktore nie chca aby lekarz podal im plec dziecka same sie jej nie domyslaja patrzac na ekran z usg?

Co do materaca, wybieramy sie jak bedzie cieplej do ikei, tam kupie i lozeczko i materac
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 10:06   #4250
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Nuna, ale patrzac trzezwo, to sporo z nas ma juz ok. 10 na plusie wiec glowa do gory. chciec sobie moga, a ile przytyja to druga sprawa zreszta jak sie siedzi w domu, nie pracuje to waga tez bedzie inna. nie doluj sie, a do sumo musialabys miec faldki

Cytat:
Stary 2013-02-20, 10:07   #4251
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
pani Basia czy zmieniałaś położną?

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25
Haha, portfel to i mnie boli coraz bardziej...
Tak sie zastanawiam czy te mamy ktore nie chca aby lekarz podal im plec dziecka same sie jej nie domyslaja patrzac na ekran z usg?
zależy od ułożenia. ale Ignaś jak pokazał dupkę, rozkraczone nogi i nic więcej to ciężko było się nie domyśleć co mu merda między dwoma kulkami. zwłaszcza że nie pokazał nic więcej, bo on jest kompletnie nieruchawy i pozuje tylko w wybranych przez siebie pozycjach
Stary 2013-02-20, 10:10   #4252
Aaś
Zakorzenienie

dziewczyny ale wiadomość z rana
będą nam w tym roku ocieplać budynek. i oczywiście kiedy? około kwietnia zaczną
ja pierdziele. ja tu z dwiema dziewczynami a za oknem styropian fruwający. już nie wspominam o hałasach
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:14   #4253
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
zreszta jak sie siedzi w domu, nie pracuje to waga tez bedzie inna. nie doluj sie, a do sumo musialabys miec faldki
zależy co można jeszcze robić w domu. bo ja w pracy siedzę, dojeżdżam autem, na pilatesie nie byłam od tygodnia, a jem tyle samo co przy nieco bardziej aktywnym życiu. ale ostatnio jedyne co mi się chce to jeść i spać
Stary 2013-02-20, 10:23   #4254
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Obłowiłam się znów dziś ciuszkowo chyba sobie sama bana dam na garderobę dla maluszka i wezmę się za kompletowanie reszty, bo wstyd
Pokaż jakieś fotki

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a próbki mam od gina, ze świadomej mamy, ze szkoły rodzenia w takich słoiczkach po 10g a jeszcze pewnie w niebieskim pudełku, które się dostaje w szpitalu (nie wiem czy wszędzie ) też są
Dostałaś już może od gina taką fioletową reklamówkę z gazetkami/próbkami ??

I gdzie chodzisz na SR ? Bo zapomniałam wcześniej zapytać

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
@ newsy z rana:

Zaczynamy jutro szkołę rodzenia! Mam nadzieję, że się uda mi chodzić i moja macica nie będzie miała nic przeciwko temu
Super!

My też dziś zaczynamy!

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dla Wiktorka

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-20, 10:24   #4255
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja pierdziele. ja tu z dwiema dziewczynami a za oknem styropian fruwający. już nie wspominam o hałasach
oj nie zazdroszczę, dziewczyny będą miały szkołę przetrwania w takich warunkach
Stary 2013-02-20, 10:29   #4256
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
rzecz w tym że nie sprawdzając zębów a co za tym idzie przy skłonnościach ryzykując pruchnicą czy jakimś zapaleniem to właśnie ryzykujesz zdrowiem dziecka. Zdjęcie w ciąży jest niczym w porównaniu do komplikcji, które mogą przynieść chore zęby, osttanio na sr lekarz o tym mówił i bardzo uczulał by dbać o zęby w ciązy bo od zębów naprawdę wiele moze się wydarzyć. Ja miałam takie zapalenie miazgi w 8 dolnej że cztery razy był otwierany i lekarstwo zakładane a ból niesamowity, zdjęcie też miałam i mam zamiar zrobić jeszcze jedno na inne zęby bo coś mnie boli a wolę nie dopuścić do tego co z 8 bo nie jest zaleczona bo się nie da, hormony tak szaleją że lepiej poczekać do końca ciąży. Nie miewam problemów z zębami a w ciąży niestety sa do tego warunki i lepiej o to dbać bo to że możemy być szczerbate to nic ale dziecko na tym bardziej może ucierpieć

mam pytanie dziewczynki- jaki kupujecie materac?
ja wczoraj chciałam reanimować po córce materac ale bez szans, za bardzo wchłonął tonę alergenów a doprac go super się ni da a dawać do prania gdzieś to wyjdzie mi podobnie kupić nowy więc szykuję się do zakupu i miałam gryka-pianka-kokos, był ok, ale znalazłam wczoraj taki jak w załączniku i zastanawiam się czy by teraz takiego nie wziąć, jak myślicie?

http://allegro.pl/dwustronny-materac...027468364.html
ja kupuje lateksowy z kokosem z jedbej strony, bez pianki
Stary 2013-02-20, 10:29   #4257
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
lepiej na wiosne niz zeby zaczeli w srodku lata...zakleja okna folia i zyj czlowieku bez tlenu spisz, a za oknem pan zenek gwizda na rusztowaniu moze szybko skoncza, a jak nie to dziewczyny beda od malego mialy szkole przetrwania

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 10:36   #4258
lonely_lady
Zakorzenienie

no to nadrabiam, bo od wczorajszego wieczoru już mi się nazbierało
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
4-4,5kg
ja ostatnio mam smaki na słodkie ale nie mam w domu to nie jem za dużo w ciągu dnia podjadam raczej owoce chyba, że mam monte w lodówce
ja mam monte zawsze w lodówce
choć ostatnio zaczynam się ograniczać.. trzeba sobie powiedzieć prawdę-troszkę za dużo mi się przytyło już na samym początku
w weekend to zweryfikuję i jak coś to zrobię sobie post na słodycze. Choć jeszcze nie wiem jak to zrealizuję

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
pomiędzy 80 a 90
a jeszcze 10tygodni
a ja uważam, że wcale nie przytyłaś dużo...
-po pierwsze, największy przyrost wagi masz już za sobą i teraz pewnie dużo Ci nie przybędzie
-po drugie, jesteś bardzo wysoka więc proporcjonalnie masz prawo przytyć więcej
aaa.. no i anoxe ma rację- ważymy się rano, przed śniadankiem i bez ciuszków

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A mam jeszcze pytanie...kupuje któraś albo rozważa wózek Quinny??
ja biorę tę firmę pod uwagę, bo podobają mi się wózki Quinny, ale jeszcze muszę o nich poczytać i je obmacać

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mamuśki, które rozglądają się za wózkami wiecie coś na temat wózków Mutsy?
Są to wózki holenderskiej, dobrze wykonane. Też mi się podobają, nawet oglądałam jeden, który znajomi chcieli nam odsprzedać, ale stwierdziłam że chcą za niego za dużo.
No i te wózeczki też trzymają cenę, tak jak maxi cos czy quinny

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja mam taki plan, przez pierwsze miesiące chyba będę płatków używać
ja też tak planuję
a później lovella

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Przyjechali do mnie rodzice i nie mam czasu na wizaz.. Przywieźli mi łóżeczko, przewijak i fotelik od jednego brata i furę ubranek od drugiego brata normalnie całe wielkie pudło W piatek Wam obfocę bo na razie rodzice są i nie mam jak

W ogole zabralam mame do sklepu i wpadła w szał zakupów chciała pół sklepu wykupić dla wnusia.. Na szczęście ją powstrzymałam, bo byliśmy w Smyku a tam wiadomo ceny malo promocyjne..
!
super !!!!!

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Miałam plan żeby w ciąży śmignąć chociaż z raz do Mikołajek na basen, ale przeraziłam się patrząc na to co się stało z moją dupą i moimi udami. Pomijam to, że mam całą dupę w rozstępach, przywykłam, ale mam taki kuź.wa cellulit jakiego do tej pory nie miałam. A przecież masuję się, smaruję i Gejzery po prostu
Oby później było łatwo pozbyć się tego dziadostwa
Mikołajki
jak ja tam dawno nie byłam...
nie martw się cellulitem, po porodzie wrócimy wszystkie do formy

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
gin Ci nie nie mówił? bo jak nie jesz dużo to strasznie dużo Ci przybrało, pewnie za dużo wody się zbiera, nie wiem czy to nie jest groźne? gdzieś czytałam, ze jak się przytyje 2kg w tydzień to trzeba lekarzowi dac znac
mi się wydaje, że Axelli wcale nie przybyło aż tak dużo
jest już daleko w ciąży i największy przyrost wagi ma za sobą. Dodatkowo przy wyższym wzroście (tak jak w Jej przypadku) waga proporcjonalnie może więcej podskoczyć

Cytat:
12kg to przeciez nie jest jakos szczegolnie duzo, tym bardziej, ze do porodu juz niewiele jej zostalo ja mam 9kg, a jestem sporo za Axella. dziewczyny tez pisaly, ze juz maja ok. 10kg...
noo właśnie.. dzięki za słowa obrony i otuchy
ja 10 kg to miałam przy ostatnim ważeniu.. to było jakoś w 24-25tc

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
hello witam sie w 29 TC!!!!
U NAS JEST znowuu śnieggggg ( ja chce wiosneeee
szykuje sie do szkoly a pozniej do firmy zwolnionko zawiezc....

u nas też śnieg

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:36   #4259
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
lepiej na wiosne niz zeby zaczeli w srodku lata...
pod tym względem tak. za tydzień u nas jest spotkanie wspólnoty, ciekawe czy wymyślą jakiś remont, bo póki co blok też mamy nieocieplony
Stary 2013-02-20, 10:36   #4260
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Mów za siebie, ja założę ale w ogródku między drzewami u rodziców to mnie nikt nie zauważy

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
-

jak mi gin nie poda jutro wagi małej to sie wpienię chyba
wiem,że póki jest ok to to nie jest super ważne..ale mnie ciekawość zjada
yyy... sama zapytaj podczas usg

Cytat:
a pralka nie dopasowuje sobie ilosci wody do zawartosci? moze masz opcje "pol prania" albo jakis szybki tryb. ja jak kupowalam pralke to szukalam takiej z opcja prania dzieciecego i blokada przyciskow teraz nie wiem czy po przeprowadzce zmiesci sie do nowej lazienki...pewnie zostanie tu
mam szybki tryb, pół godziny w 30 stopniach ale nie wiem czy mniej wody zużywa z opcją prania dziecięcego prawie kupiliśmy, nie wiem dlaczego zrezygnowaliśmy, blokadę przycisków również mam ale w sumie średnio potrzebna bo mamy zabudowaną pralkę
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
No ja na bank nie założę!
Miałam plan żeby w ciąży śmignąć chociaż z raz do Mikołajek na basen, ale przeraziłam się patrząc na to co się stało z moją dupą i moimi udami. Pomijam to, że mam całą dupę w rozstępach, przywykłam, ale mam taki kuź.wa cellulit jakiego do tej pory nie miałam. A przecież masuję się, smaruję i Gejzery po prostu
Oby później było łatwo pozbyć się tego dziadostwa
Kto tam będzie patrzył na Twoją dupę?
Cytat:
a ja znalazlam to http://www.bangla.babyonline.pl/opin...dlane-dzidzius i jesli opinie faktycznie sa prawdziwe to chyba zostane przy loveli...nic nie wkurza mnie bardziej jak nierozpuszczony proszek na ciuchach :P
o popatrz... to może zostawię płatki to namaczania plam

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
W ogóle od 2 tygodni czuję się jak dojna krowa...
Nie ma nocy by moja koszulka do spania nie była mokra na wysokości sutków...
Może czas na jakieś wkładki laktacyjne?
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Dostałaś już może od gina taką fioletową reklamówkę z gazetkami/próbkami ??

I gdzie chodzisz na SR ? Bo zapomniałam wcześniej zapytać
Dostałam już chyba 3-4 razy
A na zajęcia SR się zapisałam na Reymonta, mają darmowe to sobie chodzę coby się rozerwać trochę

dla wszystkich za nowe tygodnie
My zaczynamy 28

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości